تجلیل از بازماندگان حادثه تروریستی در مسجد کبک کانادا
مری سایمون، فرماندار کل کانادا در مراسمی به چهار نفر از بازماندگان حمله به مسجد شهر کبک در سال ۲۰۱۷ که سعی در متوقف کردن فرد مسلح داشتند مدال شجاعت اهدا کرد.
این افراد از جمله ۳۴ نفری بودند که از وی مدال شجاعت دریافت کردند. این نشانها به کاناداییهایی تعلق میگیرد که جان خود را برای نجات دوستان، خانواده یا حتی افراد غریبه به خطر انداختهاند.
سعید آکجور، حکیم چمباز، ایمن دربالی و محمد خبر در این مراسم در کبک مدال شجاعت دریافت کردند. همچنین به فرزندان عزالدین سفیان که قصد داشت مرد مسلح را خلع سلاح کند اما به دست او کشته شد، نشان شجاعت اهدا شد.
mafaz.ir/?p=54855
🆔@mafaz_news
متهم اصلی پرونده حمله به حرم شاهچراغ محکوم به اعدام شد
رئیس کل دادگستری استان فارس:
متهم ردیف اول پرونده حمله به زائران و خادمان حرم مطهر شاهچراغ (ع)، رحمت اله نوروزاف معروف به مصطفی اسلم یار، اهل کشور تاجیکستان به ۲ بار اعدام محکوم شد.
دادگاه هر کدام از متهمین ردیفهای دوم و سوم را به ۵ سال حبس تعزیری و اخراج از جمهوری اسلامی ایران محکوم کرد.
🆔@mafaz_news
جنجال تفکیک جنسیتی در دانشگاه کویت؛ از اعتراض دانشجویان تا حمایت مفتی عمان
🔹دانشگاه کویت قرار است در پی توافقی بین محمد حیف المطیری، نماینده مجلس این کشور و عادل المنه وزیر آموزش کویت، تفکیک جنسیتی را در کلاسهای درس اجرا کند.
🔺موج های خشم و مخالفت دانشجویان کویتی با تصمیم وزیر آموزش عالی این کشور مبنی بر لغو شعبه های تحصیلی مختلط در دانشگاه الکویت برای سومین روز پیاپی ادامه دارد.
🔺مفتی اعظم عمان از اقدام دولت کویت در تفکیک جنسیتی کلاسهای درس در این کشور تمجید و حمایت کرد. وی اظهار امیدواری کرد که تمام کشورهای اسلامی چنین اقداماتی انجام دهند. این اظهار نظر مفتی عمان باعث ایجاد بحث بین موافقان و مخالفان این مساله در عمان شد.
👉mafaz.ir/?p=54656
🆔@mafaz_news
دیپلماسی مذهبی اندونزی و امارات متحده عربی
🔺امارات روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از توافقنامه ۲۰۲۰ ابراهیم باز کرده است و اکنون در حال ساخت یک خانه عظیم چند میلیارد دلاری با عنوان خانواده ابراهیمی در ابوظبی است که دارای یک کلیسای کاتولیک، یک کنیسه و یک مسجد است – همه در مقیاسی مجلل.
💢این پروژه را به عنوان جلوهای از «انسانیت مشترک» توصیف میکند. امارات همچنین در حال ساخت معابد بزرگ #هندو و #سیک است و بودجه متوالی کنفرانسها و ابتکارات بینالمللی بین ادیان را تامین کرده است.
🔺پس از آن در سال 2013 مجمع صلح ابوظبی (FPPMS)به ریاست بن بیه با هدف ایجاد شبکههای بینالمللی و تولید مطالعات اسلامی حامی اعتدال تأسیس شد. مجلس حکماء المسلمين با هدف اعلام شده «خاموش کردن» آتشهای #فرقهای و جهادی در منطقه و ترویج ارزشهای بشردوستانه تأسیس شد.
🔺ابزار اصلی علی الجفری، بنیاد طباح بود که با استفاده از آرمانهای #صوفیانه، اندیشههای «بنیادگرا» را به چالش میکشد. امارات همچنین هدایه، یک نهاد بینالمللی برای مقابله با #افراط گرایی خشونت آمیز را تأسیس کرد و در سال ۲۰۱۶ یک وزارت تساهل ایجاد کرد.
💢تعامل مذهبی امارات متحده عربی با اندونزی بخشی از این تلاش برای تغییر نام امارات است. شهرت اندونزی به عنوان سنگر تساهل مذهبی، آن را به یک شریک مفید تبدیل میکند. در واقع، امارات امیدوار است که روابط نزدیکتر و پرمخاطبتر با اندونزی و سایر کشورهای دارای تنوع مذهبی، تأثیر مثبتی بر آن داشته باشد و به آن کمک کند تا بیشتر شبیه شرکای بینالمللی خود ظاهر شود.
🔺اندونزی و امارات نیز شباهتهایی در اعمال قانونی و مذهبی خود دارند که مشارکت بینالمللی را آسانتر میکند. امارات اغلب به نادرستی به عنوان شریک دکترین #وهابیت همسایه خود یعنی عربستان سعودی تلقی میشود – اما در واقع به مدارس حقوقی اصلی سنیها پایبند است و سنتهای صوفی قوی دارد، همانطور که اندونزی دارد.
👈مشروح این تحلیل را در وبسایت مفاز بخوانید
🆔@mafaz_news
سالگرد تأسیس گروهک منافقین؛ رفتارهای ممنوعه برای اعضا و آزاد برای سران سازمان!
تعدادی از سران گروهک منافقین که خارج از آلبانی زندگی میکنند، در روزهای گذشته ۵۹مین سالگرد تأسیس این سازمان را جشن گرفتند.
رقص و شادی آنها دقیقاً در روزهایی است که بمناسبت اغتشاشات سال گذشته در حال فراخوان دادن برای ایجاد آشوب در شهرهای داخل کشور بودند اما نکته جالبتر که در کلیپهای بیرون آمده از این مراسم به چشم میخورد، ممنوع نبودن همه آن چیزهایی است که بیش از سه دهه بر اعضای این تشکیلات در داخل کمپهای عراق و آلبانی تحمیل شده است.
داشتن پوشش واحد و لباس فرم برای زنان و مردان و ممانعت از هرنوع اختلاط و حتی ارتباط مشروع بین اعضا و نداشتن حق دیدار با خانوادههایشان، از جمله ضوابط حاکم بر این گروهک تروریستی است که تاکنون نیز بر این تشکیلات حکمفرماست و در صورت مشاهده رفتارهای خلاف چارچوب با تنبیههای ناگواری روبهرو خواهند شد اما همین مقررات گویا برای اعضای ارشد این گروهک تروریستی و نیروهای خارج کشور لازمالاتباع نیست و مصداق بارز صفت نفاق است!
mafaz.ir/?p=54781
🆔@mafaz_news
نگاهی به خشونت مذهبی در رژیم صهیونیستی
🔻تحقیقات نشان میدهد که رژیم صهیونیستی ششمین رتبه را در «خصومتهای مذهبی» و پنجمین رتبه را در «تولید تنش و خشونت مذهبی» در دنیا داراست و در این رژیم شکاف عمیق میان یهودیان و عربها بر سر ارزشهای سیاسی و نقش دین در زندگی عمومی، وضعیت پرتنشی را دنبال میکند.
بررسیهای انجام شده در طول زمان حاکی از کاهش اندک سهم یهودیان اسرائیلی در سال های اخیر است که سطوح متوسطی از اعمال مذهبی را گزارش میکنند که این کاهش نشان میدهد که جامعه اسرائیل ممکن است از نظر مذهبی دوقطبیتر شود.
‼️با توجه به نفوذ جریان صهیونیسم مذهبی دراین رژیم برخی از امور اجتماعی توسط آنان اداره میشود. به شکلی که یک خاخام ارشد تمام موارد ازدواج، طلاق، تعیین آئیین و … را بر عهده دارد و در صورتی که این احکام برخلاف آیین یهودیت انجام شود از ناحیه دولت معتبر نخواهد بود. همین امر منجر به بروز اختلافات و درگیریهایی در کف خیابان و صحنه اجتماع میان مذهبیون و سکولارها شده است. البته اکثر این درگیریها از سوی یهودیان مذهبی آغاز میشود. به طور مثال یهودیان هاردی دست به آزار و اذیت کسانی میزنند که روز شنبه را محترم نمیشمارند.
⭕️ درگیری #همجنسگرایان و مذهبیون
در موردی دیگر در ۲۰۱۳ #یهودیان مذهبی به انداختن شال زنان در هنگام دعا اعتراض کرده و به سمت آنان سنگ و پلاستیک و اشیاء دیگر پرت میکردند. چرا که یهودیان متعصب انداختن شال برای زنان و بلند دعا کردن آنان را بد میدانند.
⭕️ اغلب این درگیریها در بیتالمقدس، جایی که بیشترین قشر مذهبی در آنجا ساکن است اتفاق میافتد. به عنوان نمونه در ۲۰۱۱م این شهر شاهد درگیریهای خیابانی و تظاهرات بود. چرا که صهیونسیتهای مذهبی متعصب، خواهان جدایی زنان و مردان در مراکز آموزشی و تفریحی بودند. درگیریها به قدری بالا میگیرد که نتانیاهو به عنوان نخستوزیر این رژیم مجبور به موضعگیری شده و وعده تقسیم شهر به دو بخش مذهبی و سکولار را میدهد.
🔺به عنوان بدترین حالت ممکن میتوان به ترور «اسحاق رابین» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی اشاره کرد. قاتل او یک دانشجوی افراطی مذهبی بود که به دلیل فتوای رهبران مذهبی خود مبنی بر خودداری سربازان از تخلیه شهرکها چنین کاری را انجام داد. نمونه دیگر که حتی تلفات جانی از خود به جای نهاده درگیری #همجنسگرایان و مذهبیون به هنگام راهپیمایی سالیانه همجنسگرایان در تلآویو و اورشلیم است.
‼️ البته اختلاف میان یهودیان مذهبی و سکولار اختصاص به زمان حاضر ندارد بلکه از زمان تأسیس این رژیم نیز این اختلاف همواره وجود داشته است.
⭕️ از جهت مذهبی در درون جامعه اسرائیل، دو طیف مذهبی «سفاردی» و «اشکنازی» جایگاه کاملاً متفاوتی دارند. در این رژیم «سفاردیها» که یهودیان آفریقایی و اروپای شرقی را شامل میشوند، دارای نقص تکاملی، اهل خرافه، سنتی و غیر متمدن هستند. در مقابل یهودیان اشکنازی که اهل اروپای غربی، سفید پوست و پولدار هستند افرادی متمدن و مدرن هستند.
‼️ در حال حاضر نیز ۴۰% از ساکنان اسرائیل خود را مذهبی میدانند. ۶۰ % به خداوند اعتقاد دارند و ۱۳% هیچ اعتقادی به خدا ندارند. به همین ترتیب در ۲۰۱۴ کابینه اسرائیل قانونی تحت عنوان «قانون ملیت» را تصویب کرد که طبق آن بر ماهیت یهودی یا نژادی این رژیم تأکید میشود.
از مجموعه مطالب بیانشده میتوان دریافت که با توجه به اقلیتبودن جامعه صهیونیسم مذهبی در اسرائیل و ناکارآمدی آن، فضای عمومی به سمت و سوی جامعهای سکولار با مبنای نژاد یهودی خواهد بود. یهودیبودن و دمکراتیکبودن قابل جمع نیست چرا که نتیجه توجه شدید به نژاد، نژادپرستی است.
👈بیشتر بخوانید
🆔@mafaz_news
توهین به شیخ مفید در صفحه متأثر از انحرافات انجمن حجتیه
🔹یکی از صفحات مبلغ انحرافات انجمن حجتیه، تبریک و اظهار شادی در ابتدای ماه ربیعالاول را کار "شیعهنما"ها دانست!
🔹این درحالی است که عالم جلیلالقدر محمدبننعمان که توسط امام زمان عجلاللهتعالیفرجه به شیخ مفید نامگذاری شده است، در کتاب مسار الشیعه صفحه ۴۸ در مورد این روز که مصادف با لیلهالمبیت است، میفرماید: روز اول ماه ربیعالاول روز سرور شیعه و حزن ناصبیها است.
🔹شیعهنما دانستن علمای بزرگوار مکتب اهل بیت علیهمالسلام، همچون شیخ مفید و اظهار نظرهای عامیانه در مورد موضوعات تخصصی، توسط گروهی که حتی یک عالم و فقیه شناخته شده در میانشان وجود ندارد، حرکت ناپسندی به شمار میآید که هیچکدام از بزرگان شیعه آن را روا نمیدارند و در گذر تاریخ موجب ورود بدعتها و انحرافات زیادی به معارف مکتب اهل بیت علیهمالسلام خواهد شد.
#انجمن_حجتیه
🆔@mafaz_news
عصر پیدایی؛ نگرشی از دریچه روایات به عدالت متعالی در جامعه و حاکمیت مهدوی
این کتاب در نقد کتاب عصر حیرت و برخی اندیشه های انجمن #حجتیه در مسأله غیبت و انتظار به قلم علی محمدی هوشیار و از نشر مسجد مقدس جمکران منتشر شده است.
محل تهیه کتاب: فروشگاه های مسجد مقدس جمکران و کتاب فروشی های معتبر.
🆔@mafaz_news
قوانین حجاب در کشورهای اروپایی برای پوشش مذهبی در مدارس چگونه است؟
🔻وزیر آموزش و پرورش فرانسه که کشورش حدود بیست سال پیش پوشش حجاب و نمادهای مذهبی را در مدارس ممنوع کرده بود به تازگی از طرحی برای ممنوعیت پوشش «عبایه» توسط دختران دانشآموز خبر داده است.
🔻از آنجایی که فرانسه طی این هفته اقدام به ممنوعیت به تن داشتن برخی پوششهای مذهبی همچون «عبایه» برای دختران در مدارس کرد برآن شدیم تا نگاهی به قوانین سایر کشورهای اروپایی در این خصوص بیاندازیم.
🔻تصمیم دولت فرانسه برای ممنوع کردن پوشش عبا توسط دانشآموزان دختر مسلمان به نوعی تاکید مجدد بر لزوم رعایت اصول منتسب به «لائیسیته» در این کشور تلقی میشود.
🔚حال بد نیست بدانیم قوانین دیگر کشورهای اروپایی در خصوص پوشش مذهبی در مدارس چگونه است؟ آیا دانشآموزانِ دیگر کشورها در پوشیدن لباسهای سنتی یا مذهبی، مانند دستار (سرپوش) سیکها یا روسری مسلمانها، در کلاس درس محدودیت دارند؟👇
mafaz.ir/?p=54769
🆔@mafaz_news
دین در آمریکای لاتین
💢ترسیم یک نقشه مذهبی دقیق از آمریکای لاتین و کارائیب یک کار چالش برانگیز است (گوتیرز، 2015)، ولی در عین حال، بدون در نظر گرفتن دین نمی توان تاریخ آمریکای لاتین را درک کرد.
💢درک روایات تکوینی از آمریکای لاتین و کارائیب به معنای درک نقش چندوجهی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کلیسای #کاتولیک است و “کاتولیک عامیانه” عمدتاً در سراسر منطقه حضور دارد. علاوه بر این، خورخه ماریو برگولیو آرژانتینی به عنوان پاپ فرانسیس، نقش منطقه در قلب کاتولیک را تقویت کرده است.
💢با این وجود کاتولیک دیگر کلیت مناظر مذهبی آمریکای لاتین و دریای کارائیب را تعریف نمی کند. گسترش روزافزون اشکال پروتستانی مسیحیت، چهره مذهبی منطقه را تغییر داده است. بسیاری از پروتستان ها در آمریکای لاتین و کارائیب با پنطیکوستالیسم، شکل کاریزماتیک #مسیحیت که در آن مؤمنان ماوراء طبیعی را از طریق شفا، )glossolaliaگلوسولالیا) و پیشگویی تجربه می کنند، همذات پنداری می کنند. در سال 2014، 19 درصد از منطقه به عنوان پروتستان طبقه بندی شد که به 22 درصد در برزیل و 40 درصد در برخی از مناطق کارائیب رسید. در برزیل، “bancada evangélica” (#گروه انجیلی) بخش مهمی از کنگره قانونگذاری را نمایندگی می کند.
👈در وبسایت مفاز بخوانید
🆔@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 از علل دینستیز شدن
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news