حجت الاسلام دومیری
بسم الله الرحمن الرحیم
انکار معاد، یکی از ویژگی های مشرکین در قرآن است و امروزه ماتریالیست ها و مادی گراها نیز چنین اند.
یکی از دلایل انکار معاد، فهم نادرست از حقیقت انسان و حقیقت مرگ است. مشرکین حقیقت انسان را همین جسم مادی می دانستند و حقیقت مرگ را هم از بین رفتن این جسم. به عبارتی دیگر، نگاه مادی مشرکین و ماتریالیست ها به انسان و مرگ، موجب انکار قیامت از سوی آنها شده است.
اگر حقیقت انسان همین جسم است، و اگر مرگ خاک شدن است، و اگر قرار است انسانِ از خاک آمده به خاک بپیوندد و دیگر هیچ، پس معاد معنایی نخواهد داشت.
عجیب نیست اگر بگویم گاهی می شود که انسانی « ماتریالیستِ مسلمان » باشد. مسلمان است، اما نگاهش مادی است، و این برآمده از معرفت ناقص و غلط است.
وقتی مسلمانی از حقیقت انسان و حقیقت مرگ و حقیقت قبر و حقیقت معاد بی خبر باشد، آرمیدن جسم خاکی در حفره ای از زمین را انتهای مسیر و آن حفرهٔ خاکی را سرای ابدی محسوب می دارد.
آیا واقعا زمین سرای ابدی است و قبر خاکی جاودانه انسان در آغوش خواهد گرفت؟، و آیا اساسا انسان مگر همین جسم است که در زمین پنهان شود و إلی الأبد در آن بماند؟.
ناآگاهی از حقیقت انسان و مرگ و معاد، موجب چنین خبط و خطایی می شود، درست، اما چه کسی در این میان مقصر و کوتاهی کرده است؟.
آیا جز این است که متولیان امور دین و فرهنگ باید حقایق را از منابع عقلی و نقلی استخراج نموده و به جامعه برسانند؟. آیا می توان نقش دستگاه های مختلف و عریض و طویل فرهنگی و نیز نقش حوزه های علمیه را در سطح دانش دینی مردم، نادیده انگاشت؟.
از مرحوم علامه طباطبایی رحمة الله علیه نقل نموده اند که فرمود:« بحث معاد هنوز روزی حوزه های علمیه نشده است » ( و به همین دلیل مبحث معاد اسفار اربعه را کاملا خصوصی و با معدود شاگردان برگزار نمود ). اگر چنین است، پس حرجی بر مردم جامعه نیست.
https://eitaa.com/mahdi_domeiri
تمنای وصال، جلسه ۳۰.mp3
15.4M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی ام
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri
مطلب و مقصودِ ما، از دو جهان اوست اوست
او همه مغز است مغز، هر دو جهان پوست پوست
دل به جز از زلفِ یار، جای دگر بند نیست
رهزن و صیادِ دل، کیست مگر؟، دوست دوست
یارِ گل اندامِ من، سخت گرفتَم به بر
رفت و از او یادگار، بر تنِ من رنگ و بوست
میکده و صومعه، کعبه، کنشت، بتکده
هر طرفی رو کنی، از همه زو گفتگوست
بر لبِ او های های، بر لبِ ما هو هو
هر دو جهان سر به سر، زمزمهٔ های و هوست
هوش بَرَد جان دهد، مِی بزن از عشق او
ساقی و مِی نَک به بر، آنچه نباشد سبوست
دور شود یار و دل، خون شود از داغِ هجر
نیم نگهی گر کند، زخمِ دلم را رفوست
دوش درِ دل زدند، در بگشودم زود
خنده به لب یار بود، قاتلِ جانم هموست
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#شعر
@mahdi_domeiri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓آیا می دانید #فلوراید از کجا بدست می آید؟
🔹آنها دروغ گفتند تا از زندگی ما پول دربیاورند.
🔹اکثر افراد حتی دندانپزشک ها نمی دانند فلوراید از کجا و چگونه بدست میاید.
👤سخنران: دکتر والری کانتر یک دندانپزشک، متخصص #اندودنتیست و استاد دانشگاه #کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) است که در سال ۲۰۱۶ پس از یک بیداری معنوی، خود و کارش را متحول کرد.
🔻به کانال سیاحت غرب بپیوندید 👇👇👇
🆔 @siyahat_gharb
تمنای وصال، جلسه ۳۱.mp3
17.03M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی و یکم
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در آیه ۴ سوره بلد می فرماید:« لَقَدۡ خَلَقْنَا ٱلۡإِنسَٰنَ فِي كَبَدٍ ». تحقیقاً ما انسان را در سختی و رنج آفریدیم.
و نیز در آیهٔ ۶ سورهٔ انشقاق می فرماید:« يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ ».
ای انسان، تو با سختی و مشقت به سوی پروردگارت رهسپاری و به ملاقاتش خواهی رسید.
عنِ الإمامِ زينِ العابدينَ عليه السلام ـ لِرَجُلٍ مِن جُلَسائهِ ـ : اِتَّقِ اللّه َ و أجمِلْ في الطَّلَبِ ، و لا تَطلُبْ ما لَم يُخلَقْ ··· فقالَ الرَّجلُ : و كيف يُطلَبُ ما لم يُخلَقْ ؟ ! فقال : مَن طَلَبَ الغِنى و الأموالَ و السَّعَةَ في الدنيا فإنّما يَطلُبُ ذلكَ لِلرّاحَةِ ، و الراحَةُ لَم تُخلَقْ في الدنيا و لا لِأهلِ الدنيا ، إنّما خُلِقَتِ الراحةُ في الجَنَّةِ و لِأهلِ الجَنَّةِ.
امام زين العابدين عليه السلام به يكى از همنشينان خود فرمود : از خدا بترس و در طلب [دنيا ]جانب اعتدال نگه دار و چيزى را كه آفريده نشده است، طلب مكن . . . آن مرد عرض كرد : چگونه ممكن است كسى در طلب چيزى بر آيد كه هنوز آفريده نشده است؟ حضرت فرمود : كسى كه خواهان توانگرى و دارايى و رفاه در دنيا باشد ، در حقيقت آنها را براى آسايش مى خواهد و آسايش، در دنيا و براى اهل دنيا خلق نشده ، بلكه در بهشت و براى بهشتيان آفريده شده است
(بحارالانوار، ج 70، ص 92)
لذا راحتی در دنیا نیست. مؤمن با آگاهی از این حقیقت، بیهوده عمر گران سنگ را صرف به دست آوردن راحتی و آسایش نمی کند. بلکه با پذیرش این حقیقت، سعی می کند شرایط را چنان فراهم سازد که اول مرگش، ابتدای راحتی اش باشد.
غیر مؤمن اما اینگونه نیست. او می کوشد به هر طریقی که بشود به این راحتی دست بیابد که البته به دنبال سراب است و هرگز این عطش درونی اش فروکش نخواهد کرد. هم در دنیا به راحتی و آسایش دست نمی یابد، و هم راحتی و آسایش آخرت خود را به تباهی می کشاند. مرگ چنین شخصی، ادامهٔ رنج و مشقت دنیا است، اما بیشتر و شدیدتر.
یکی از اشتباهات رایج در بین جامعه، نامگذاری قبرستان به آرامگاه و آرامستان و نامهایی از این دست است. در صورتی که اگر چشمی بینا بود، به وضوح نظاره می کرد که یک قبرستان چقدر پر است از داد و ناله و فریاد و ضجه زدن از عذاب های برزخی. به عبارت دیگر، قبرستان برای بسیاری از افراد، آرامگاه نیست، بلکه شکنجه گاه و رنج کده است.
اینکه روی قبری بنویسیم آرامگاه، لزوما ساکن آن قبر دارای آرامش نخواهد شد. چنین نام گذاری هایی صرفا موجبات غفلت ما را فراهم می کند و نه چیز دیگر.
خود قبر، خویش را چنین معرفی می کند:
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :إنّ لِلقَبرِ كلاما في كُلِّ يَوم ، يقولُ : أنا بَيتُ الغُربَةِ ، أنا بَيتُ الوَحشَةِ ، أنا بَيتُ الدُّودِ ، أنا القَبرُ ، أنا رَوضَةٌ مِن رِياضِ الجَنّةِ أو حُفرَةٌ مِن حُفَرِ النارِ .
امام صادق عليه السلام :قبر را هر روز سخنى است كه مى گويد: من خانه غربتم، من خانه تنهايى ام، من خانه كرمها هستم، من قبرم، من باغى از باغ هاى بهشت يا گودالى از گودال هاى دوزخم.
( الكافي: ج۲، ص ۲۴۲، حدیث ۳ ).
آرامش آن دنیا همانگونه که امام سجاد علیه السلام فرمود، برای اهل بهشت است و اهل بهشت ویژگی شان « الذین ءامنوا و عملوا الصالحات »( عصر: ۳) است.
امروز باید فردایمان را پر از آرامش کنیم و قبرمان را آرامگاه.
امام سجاد علیه السلام در مناجات ابوحمزه ثمالی در همین رابطه چنین نجوا می فرماید:« فمن يکون أســـوء حالا منی ان انا نقلت علی مثل حـالی الی قبری لم امهده لرقدتی و لم افرشـه بالعمل الصالح لضجعتی ».
از من بد حال تر و تيره روزگار تر کيست ؟ وای اگر من با چنين حال به جانب قبری منتقل شوم که آن را با کار های شايسته برای خواب و راحت خودم آماده نکردم و فرش در آن نگسترانيدم.
توصیه دین و عرفا برای رفتن به قبرستان و فکر مرگ کردن، به خاطر ایجاد زمینه و شرایطی است که قبرمان را تبدیل به آرامگاه کنیم.
و عاقل این فرصتِ مغتنم را از دست نخواهد داد.
@mahdi_domeiri
تمنای وصال، جلسه ۳۲.mp3
18.47M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی و دوم
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri
تمنای وصال، جلسه ۳۳.mp3
26.5M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی و سوم
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri
بسم الله الرحمن الرحیم
نماز اگر چه در قسمت فروعات دین جانمایی شده است، اما در قسمت فروعات، جزء اصول است، تا جایی که در روایت آمده:« الصلاة عمود الدین ».
النَّبیِّ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ قَالَ: أَوَّلُ مَا یُحَاسَبُ اَلْعَبْدُ الصَّلاَةُ. فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِواها، وَ إِنْ رُدَّتْ رُدَّ مَا سِواهَا.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: اولین چیزی که مورد محاسبه قرار می گیرد، نماز است. اگر نماز شخص مورد پذیرش قرار گرفت، اعمال دیگر او نیز مورد پذیرش قرار می گیرد. اما اگر نمازش رد شد، اعمال دیگرش نیز رد می شود.
( فلاح السائل، جلد 1، صفحه 127 ).
اهمیت نماز تا قدری است که در هیچ شرایطی زائل نمی شود، حتی در حال غرق شدن.
اما نمازی با این جایگاه، زمانی ارزشمند و نجات دهنده است که مورد پذیرش واقع شده و مقبول باشد.
آیة الله محمدمهدی مازندرانی، از اساتید امام خمینی رضوان الله تعالی علیه می فرمود: اگر دو رکعت نمازم پذیرفته شود، برایم کافی است.
شرط پذیرش نماز حضور قلب است که برای اکثر افراد به صورت دائم حاصل نیست، و آنهایی هم که از حضور قلب در نماز بهره مند هستند، اکثرشان با وجود مانع، از حضور قلب محروم می شوند.
لذا اگر برای شخصی حضور قلب حاصل شد ( ولو به کمترین حد )، بسیار بسیار مغتنم و حائز اهمیت است.
حال اگر چنین شخصی بعد از مدت ها حضور قلب را تجربه نموده، اما من به واسطه برخی از کارها و حرف ها، او را که در حال نماز خواندن است مشغول به خود و کردار و گفتار خود کنم و بدین واسطه او را از حضور قلب محروم نمایم، زشتی چنین عملی را فقط خدا می داند. با این توصیف، این عمل، جزء بزرگترین حق الناس ها نیز می باشد. شاید برای آن شخص چنین فرصتی به این آسانی میسر نگردد که مجدد حضور قلب را تجربه کند.
به دلایل مذکور، حقیر به شدت از این که کاری کنم یا سخنی بگویم که نمازگذاری را مشغول کند، واهمه دارم و می ترسم. و از این که کسانی را می بینم که با نمازگذار سخن می گویند، شوخی می کنند، حتی تماس فیزیکی دارند، سخت متعجب می شوم و این اندازه تهوّر را نمی توانم هضم کنم.
اساسا یکی از مراقبه های مهم این است که موجبات حواس پرتی کسی را در زمان نماز فراهم نکنیم. چرا که این حق الناسی است که بعید می دانم صاحب آن رضایت دهد.
دقیقا همین مطلب، در مورد حاضرین در مسجد صادق است. ممکن است افرادی به هر دلیلی اهل تعقیبات نباشند، اما اگر با حرکات و یا گفتارشان نسبت به حضور قلب کسی که مشغول تعقیبات است، دفع یا رفع به وجود آورند، حق الناس عظیمی است که هم پاسخگویی اش در قیامت تقریبا غیر ممکن است، و هم توفیقات متعددی را در دنیا از انسان سلب می کند.
@mahdi_domeiri
تمنای وصال، جلسه ۳۴.mp3
17.3M
🎤 سخنرانی - حجتالاسلام حاج مهدی دومیری
✅سلسله مباحث « تمنای وصال »
✅شرح مخمس شیخ بهایی
♦️جلسه سی و چهارم
🕌 مسجد الرضا علیه السلام
🎙 سخنران:
#حجت_الاسلام_مهدی_دومیری
#مخمس_شیخ_بهایی
#سخنرانی
@mahdi_domeiri