هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کریم آل طه- حسین خلجی
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
💐💐💐💐
🔰ابن مهران میگوید:
نزد حسن بن علی(علیهما السلام) نشسته بودم که مردی نزد ایشان آمد و گفت: «ای پسر رسول خدا! کسی از من طلبکار است و میخواهد مرا به زندان بیاندازد. به خدا سوگند که هیچ پولی ندارم. از تو میخواهم که با او سخن بگویی».
دیدم که حسن بن علی(علیهما السلام) کفشهایش را پوشید که برود.
به او گفتم: «ای پسر رسول خدا! یادت رفته که در اعتکاف هستی؟!»
پاسخ فرمود: «نه فراموش نکردهام، اما از پدرم علی(علیه السلام) شنیدهام که از جدم رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نقل میکرد که فرموده است:
«مَنْ سَعَى فِي حَاجَةِ أَخِيهِ الْمُسْلِمِ فَكَأَنَّمَا عَبَدَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ تِسْعَةَ آلَافِ سَنَةٍ صَائِماً نَهَارَهُ قَائِماً لَيْلَهُ»
هرکس در راه برآوردن نیاز برادر مسلمانش تلاش کند همانند این است که نُه هزار سال، خداوند را با زبان روزه و شبزندهداری عبادت کرده است.
📚کتاب من لایحضره الفقیه، ج۲ ، ص ۱۸۹
میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام را بر شما همراهان عزیز تبریک عرض می کنیم.
🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🔻 آیا رفتن به حمام و سونا و مانند آن روزه را باطل میکند؟
▫️آیات عظام امام، نوری، سیستانی: بخار آب چه رقیق باشد و چه غلیظ باشد، مطلقا مبطل روزه نیست، مگر در دهان تبدیل به آب شود و شخص آن را فرو دهد.
▫️آیات عظام خوئی، فاضل، تبریزی، مکارم، وحید: بخار آب چنانچه رقیق باشد، اشکال ندارد، ولی بنا بر احتیاط واجب از بخار آب غلیظ پرهیز شود.
#احکام
#ماه_رمضان #رمضان
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خنده حلال استاد قرائتی 2
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🌸 منبر مکتوب با الهام از ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان 🌸
✅ سخن پانزدهم:دوستی خاندان وحی
💠 اهمیت دوستی اهل بیت علیهم السلام
۱. دلیل دوستی: عن النبی صلی الله علیه و آله أنَّهُ قالَ: «حُبِّی و حُبُّ أهلِ بَیتی خَالِطٌ دِماءَ أُمَّتی مِنها یؤْثِرُونَنِی عَلی الآباءِ وَ عَلَی الأُمَّهاتِ وَ عَلَی أنفُسِهِمْ؛ (۹۴) دوستی با من و خاندانم با خون امتم آمیخته شده، از این رو است که آنها مرا بر پدران و مادران و بر خودشان ترجیح میدهند.»
۲. عنوان نامه عمل مؤمن: عن النبی صلی الله علیه و آله أنَّهُ قالَ: «عُنوانُ صَحِیفَهِ المُؤْمِنِ حُبُّ عَلَی بنِ ابی طالبٍ؛ (۹۵) سر لوحه نامه اعمال هر مؤمنی، دوستی و محبت علی ابن ابی طالب علیه السلام است.»
💠 پاداش دوستی اهل بیت علیهم السلام
۱. ایمنی روز قیامت: عن رسول الله صلی الله علیه و آله أنَّهُ قال: «مَنْ أحَبَّنا أهْلَ البَیتِ حَشَرَهُ اللهَ آمِناً یوْمَ الْقِیمَهِ؛ (۹۶) هر کس ما اهل بیت را دوست داشته باشد، خداوند در روز قیامت ایمن محشورش میکند.»
۲. ایمنی در عقبههای هفتگانه مرگ: عن رسول الله صلی الله علیه و آله أنَّهُ قالً: «حُبِّی و حُبُّ أهلِ بَیتی نافِعٌ فِی سَبْعِ مَوَاطِنَ أهوَالُهُنَّ عَظِیمهٌ؛ عِندَ الوَفاهِ وَ فِی الْقَبْرِ و عِنْدَ النُّشُورِ و عِنْدَ الْکِتابِ وَ عِنْدَ الْحِسابِ وَ عِنْدَ الْمِیزانِ وَ عِنْدَ الصِّراطِ؛ (۹۷) دوستی با من و اهل بیتم در هفت جایگاه که ترس از آن عظیم است سودمند خواهد بود؛ هنگام مردن، در قبر، هنگام برانگیخته شدن، هنگام تحویل گرفتن نامه اعمال، هنگام حسابرسی اعمال، هنگام سنجش اعمال و هنگام گذشتن از پل صراط.»
💠 شیعه، یا دوست اهل بیت علیهم السلام
شخصی به امام حسن علیه السلام عرضه داشت: « من از شیعیان شما هستم.» حضرت فرمود:ای بنده خدا! اگر مطیع اوامر و نواهی ما هستی که راست گفتهای وگر نه به صرف ادعایت به گناهان خود افزودهای، زیرا به چنین مقامی نرسیدهای پس ادعای آن را هم نباید بکنی. بنابراین مگو من شیعه شما هستم. بلکه بگو من از دوستان و محبین شما هستم و با دشمنان شما دشمن میباشم. در این صورت تو خوبی و به سوی خوبیها حرکت میکنی. (۹۸) »
💠 شفایابی در نتیجه دوستی اهل بیت علیهم السلام
مرحوم آیت الله بروجردی رحمه الله فرمودهاند: «در دورانی که در بروجرد بودم یک مدت چشمانم کم نور شده بود و به شدت درد میکرد. تا این که روز عاشورا هنگامی که دستههای عزاداری در شهر به راه افتاده بودند، مقداری گِل از سر یکی از بچههای عزادار دسته ـ که به علامت عزاداری گل به سر مالیده بود ـ برداشتم و به چشم خود کشیدم و در نتیجه چشمانم دید و نور خود را بازیافت و دردش تمام شد.» (۹۹)
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
📚 موارد استحباب امساک در ماه رمضان
💠 براى رعایت ادب و احترام ماه مبارك رمضان، براى این اشخاص مستحب است از مبطلات روزه خوددارى كنند، هر چند روزه نباشند:
١. مسافرى كه در سفر مبطل روزه انجام داده و پيش از ظهر به وطن يا جايى كه مى خواهد ده روز بماند، رسيده است؛
٢. مسافرى كه بعد از ظهر به وطن يا به جايى كه مى خواهد ده روز بماند میرسد؛
٣. بیماری که مبطل روزه انجام داده و پيش از ظهر بهبودى يافته است؛
٤. بيمارى كه بعد از ظهر بهبودى يافته است؛
٥. زنى كه در بین روز از عادت ماهانه يا خونريزى زايمان پاك شود؛
٦. كافرى كه در روز ماه رمضان مسلمان شود؛
٧. كودكى كه در روز ماه رمضان بالغ شود.
#احکام_روزه #امساک_مستحب
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
#احکام_مسافر
#معیار_کثير_السفر
🌺 آيتالله خامنهاي:
فردی که در کمتر از ده روز حداقل يک بار سفر میکند و اين برنامه حداقل 8 ماه ادامه دارد يا کسي که حداقل سه ماه هر روز (بجز ایامی که معمولاً تعطیل میکنند ؛ مانند ایام تعطیل و عزاداری،) سفر میکند، کثيرالسفر است.
🌸 آيات عظام بهجت (ره)، فاضل (ره)، صافى (ره) و نورى: فردی که در کمتر از ده روز، حداقل يک بار، سفر میکند و اين وضعيت، تا مدتى ادامه داشته باشد [بنابرنظر آيات عظام نوري و صافي: سه ماه؛ آيتالله بهجت: دو ماه ؛ آيتالله فاضل: يک ماه] كثيرالسفر است.
🌼 آيتالله مكارم: انسان در یکی از این حالت، کثیر السفر می شود:
1. فردی که در هفته حداقل سه روز سفر میکند و اين برنامه حداقل دو ماه ادامه داشته باشد.
2. یک ماه هر روز ولو بدون جمعه ها
3. در مدت زمان 45 روز، 5 روز در هفته رفت و آمد کند.
🌺 آيت الله سيستانى: فردی که ماهی ده روز سفر میکند و این كار را برای مدّت شش ماه از یک سال یا برای مدّت دو سال یا بیشتر، سالی سه ماه ادامه دهد کثيرالسفر است.
🌸 آیتالله سبحانی: فردی که هر هفته دو روز سفر مىكند و اين برنامه حداقل سه ماه ادامه داشته باشد؛ كثيرالسفر است.
🌼 آيت الله شبیری زنجانی: فردی که برای مدت 6 ماه هر هفته یک سفر میکند، كثيرالسفر است.
🌺 آيت الله وحید: فردی که حداقل به مدت 3 ماه یا بیشتر، 4 روز در هفته سفر میکند، كثير السفر است.
🌸 آيت الله جوادی آملی: کسی که حداقل 4 روز در هفته در سفر باشد و این کار حداقل 2 ماه و بیشتر طول بکشد، كثير السفر است.
👌👌تبصره مهم: فرقی ندارد سفر کنند یا در مسافرت باشند مثلا دانشجوی که شنبه به دانشگاه میرود و چهارشنبه برمیگردد او 5 روز مسافر است (نه دو سفر شنبه رفت چهار شنبه برگشت).
#اولین_سفر
🌺 آیات عظام خامنهاي، مكارم، زنجانی و وحید: کثير السفر از روز اول سفر نماز و روزه اش کامل است.
🌸 آیت الله سیستانی: راننده برون شهری از سفر اول نمازش کامل است ولی غیر راننده دو هفته بنابراحتیاط واجب جمع بخوانند.
🌼 آيات عظام فاضل(ره)، صافي(ره)، نوري و جوادی: در سفر اول نمازشان شكسته است و نبايد روزه بگيرند. و از سفر دوم نمازشان كامل و روزه شان صحيح است.
🌺 آيت الله سبحانی: سفر اول شکسته و سفر دوم بنابر احتیاط واجب جمع بخوانند.
توضیح المسائل مراجع بحث نماز مسافر و مسأله 1312
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🌸 منبر مکتوب با الهام از ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان 🌸
✅ سخن شانزدهم:خواستههای دنیایی و دنیا پرستی
💠 زندگانی دنیا
۱. ماهیت واقعی زندگی دنیا: «إعْلَمُوا أنَّمَا الْحَیوهُ الدُّنیا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزینَهٌ وَتَفاخُرٌ بَینَکُم وَتَکاثُرٌ فِی الْاَمْوالِ وَالْأَوْلادِ… وَمَا الْحَیوهُ الدُّنْیا إلاّ مَتعُ الْغُرُورِِ»؛ (۱۰۰) «بدانید که همانا زندگانی دنیا بازی و سرگرمی و زینت و فخر فروشی بین خودتان و افزون طلبی در اموال و فرزندان است… و زندگانی دنیا جز کالای فریبنده نیست.»
۲. متاع فریب: «زُینَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَالبَنینَ وَالقَناطیرِ المُقَنطَرَهِ مِنَ الذَّهَبِ وَالفِضَّهِ وَالخَیلِ المُسَوَّمَهِ وَالاَنْعامِ وَالحَرْثِ ذلِکَ مَتعُ الحَیوهِ الدُّنیا»؛ (۱۰۱) «برای مردم، دوستی مشتهیات نفس از زنان و فرزندان و زینتهای طلا و نقره و اسبان نشان خورده و رمه و زراعت زینت داده شده است. آن متاع زندگانی دنیا است.»
۳. مار خوش خط و خال:عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: «مَثَلُ الدُّنیا کَمَثَلِ الحَیهِ لَینٌ مِسُّها وَالسَّمُّ النَّاقِعُ فی جَوفِها یهوی إِلَیهَا الْغَرُّ الْجاهِلُ وَیحْذَرُها ذُو اللُّبِّ الْعاقِلِ؛ (۱۰۲) مثل این دنیا به مثل ماری میماند که پوستی نرم دارد ولی در درونش زهری کشنده است. انسان نادان به آن رو میآورد و خردمند هوشمند از آن دوری میکند.»
۴. سرای گذر: عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: «الدُّنْیا دارُ مَمَرٍّ وَالآخِرَهُ دارُ مَقَرٍّ وَالنَّاسُ فیها رَجُلانِ رَجُلٌ باعَ نَفسَهُ فَاَوْبَقَها وَرَجُلٌ ابْتاعُ نَفسَهُ فَأعْتَقَها؛ (۱۰۳) دنیا سرای گذر است و آخرت سرایی است که در آن می-مانند و مردم در دنیا دو گروهند: گروهی خود را فروخته و به بند آن میکشند و گروهی دیگر خود را خریده و آزاد میسازند.»
💠 امام خمینی قدس سره، اسطوره دوری از دنیا
یکی از نزدیکان امام نقل میکند: «یک بار که امام قدس سره برای زیارت به کربلا تشریف برده بودند، ما برای کاری درون خانه ایشان رفتیم. من کنجکاو شدم که ببینم چه چیزی در یخچال منزل امام است. دیدم در یخجال فقط یک قطعه پنیر و یک برش هندوانه است….
اوایل که ایشان به نجف آمده بودند علیرغم گرمای طاقت فرسای نجف، به ما اجازه نمیدادند که برای منزل ایشان وسیله خنک کننده تهیه کنیم و باید برای خرید هر چیز معمولی و ما یحتاج زندگی بسیار به ایشان اصرار میورزیدیم.» (۱۰۴)
جهانای برادر نماند به کس
دل اندر جهانْ آفرین بند و بس
مکن تکیه بر ملک دنیا و پشت
که بسیار چون تو پرورد و کشت
چو آهنگ رفتن کند جان پاک
چه بر تخت مردن چه بر روی خاک
💠 برخی نتایج دوستی دنیا
۱. تعلقات منفی: عن ابی عبد الله علیه السلام أنَّهُ قالَ: «مَنْ تَعَلَّقَ قَلْبُهُ بِالدُّنْیا تَعَلَّقَ قَلْبُهُ بِثَلاثِ خِصالٍ هَمٌّ لا ینْفی وَأمَلٌ لایدْرَکُ وَ رَجاءٌ لا ینَالُ؛ (۱۰۵) هر کس دلبستگی به دنیا پیدا کند، قلبش به سه ویژگی تعلق مییابد؛ اندوهی که پایان نمیپذیرد، آرزویی که به دست نمیآید و امیدی که به آن نخواهد رسید.»
۲. دور شدن از هراس آخرت: عن رسول الله صلی الله علیه و آله أنَّهُ قالَ: «مَن أحَبَّ الدُّنیا ذَهَبَ خَوْفُ الاخِرَهِ مِنْ قَلْبِهِ؛ (۱۰۶) هر کس دنیا را دوست بدارد، ترس آخرت از دلش فرو میریزد.»
الحذرای غافلان زین وحشت آباد الحذر!
الفرارای عاقلان زین دیو مردم الفرار!
عرصهای نا دلگشا و بقعهای نا دل پسند
خانهای نا سودمند و تربتی ناسازگار
مرگ در وی حاکم و آفات در وی پادشاه
ظلم در وی قهرمان و فتنه در وی پیشکار
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #حکم_شرعی_تزریق_آمپول
❓تزریق انسولین در ماه رمضان چه حکمی داره؟🤔
❓تزریق پنیسلین روزه رو باطل میکنه؟🧐
❓تزریق آمپول تقویتی چی؟😎
⭕️ اصلاحیه
1️⃣ اگه آمپول غذایی و تقویتی باشه:
📚 آیات عظام صافی، سیستانی، وحید و نوری: اشکال نداره و روزه باطل نمیشه (صافی، وحید و نوری: البته بهتره که از اینجور آمپولی استفاده نکنین).
📚 آیات عظام امام و خامنهای: بنابر احتیاط واجب، نباید چنین آمپولی رو بزنین؛ چون روزه باطل میشه.
📚 آیتالله مکارم: اگه در رگ تزریق میشه، نباید چنین آمپولی رو بزنین؛ چون روزه باطل میشه. اما تزریق عضلانی اشکال نداره.
📚 آیتالله شبیری: روزهدار نباید آمپول تقویتی و آمپولی رو که جای غذا حساب میشه، بزنه؛ چون روزه باطل میشه.
2️⃣ اگه آمپول دارویی و مثلاً برای بیحسی باشه:
📚همه مراجع (غیر از مکارم و رهبری): اشکال نداره.
📚 آیتالله خامنهای: اگه عضلانی باشه، اشکال نداره؛ ولی اگه در رگ تزریق میشه، بنابر احتیاط واجب، از زدن اینجور آمپولی خودداری کنین که روزهتون باطل نشه.
📚 آیتالله مکارم: اگه عضلانی باشه، اشکال نداره؛ ولی اگه در رگ تزریق میشه، از زدن اینجور آمپولی خودداری کنین که روزهتون باطل نشه.
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
مداحی_آنلاین_غفلت_از_شیطان_حجت_الاسلام_عالی.mp3
3.79M
🌙 #ماه_رمضان
♨️غفلت از شیطان
🎤حجت الاسلام #عالی
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 به بهانه ۲۹فروردین،
سالروز تولد حضرت آقا
(تولد شناسنامهای)
❤️هر چند همه دوست دارند تو را "آقا" صدا کنند ولی...
❤️ به جمع دانشجویان که میرسی قامت "استاد" برازنده تست،
❤️ در میان نظامیان که می آیی هیبت "فرماندهی" ات دل دوستان را شاد و دل دشمنانت را میلرزاند..
❤️ روز پدر که میآید میشوی مهربانترین "بابا" ی دنیا
❤️ روز جانباز که میشود؛ همه دست "جانباز" تو را به هم نشان میدهند،
❤️ ۹ دی که میرسد قصه "علی" میشوی در جمل.
❤️ راستی اصلاً مهم نیست تاریخ تولدت ۲۹ فروردین است یا ۲۴ تیر؛ ما حتی ۶ تیر هم به شکرانه اینکه خدا دوباره تو را به ما بخشید برایت تولد میگیریم.
❤️ و همه اینها بهانه است آقاجان! بهانهایست که ما یادمان نرود خدا نعمتی چون شما را داده است، خدا را برای این نعمت شکر میگوییم.. 🤲🦋
❤️ اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه ای اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ.. 🤲
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🔸حکایتی شنیدنی🔸
دو نفر از شیعیان در گذرگاهی از بغداد به مجلس بزرگی رسیدند.
پرسیدند : این مجلس متعلّق به کیست؟
گفتند : مجلس درس امام اعظم ابوحنیفه است.
راوی حکایت می گوید : رفیق من که اسمش فضل بن حسن بود و مردی متعصّب در مذهب شیعه ، و در عین حال آدمی بحّاث و با اطلاع از مبانی مذهب بود ، گفت :
من می روم و با این مرد مباحثه می کنم و تا او را ملزم و مجاب نکنم از این مکان نمی روم.
گفتم : این عالم بزرگی است و از عهدۀ بحث با او بر نمی آیی.
گفت : من معتقد به مذهب حقم و حق مغلوب نمی شود.
وارد مجلس شدیم و نشستیم و در یک فرصت مناسب ، فضل از جا برخاست و گفت :
ایها العالم ، من برادری دارم که رافضی است (یعنی شیعه است) و من هر چه می خواهم به او بفهمانم که ابوبکر بعد از پیامبر اکرم ، افضل امّت و خلیفۀ به حق بوده قبول نمی کند و می گوید : علی بن ابیطالب ، افضل و خلیفۀ به حق است.
شما یک دلیل قاطعی به من یاد بدهید که به او بفهمانم و او را به راه راست بیاورم.
ابوحنیفه گفت : به برادرت بگو بهترین و روشن ترین دلیل این است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، همواره در میدان های جنگ ، آن دو بزرگوار ( ابوبکر و عمر) را کنارخود می نشاند و علی را مقابل نیزه و شمشیر دشمن می فرستاد ! و این نشان می دهد که آن دو نفر ، محبوب پیامبر بوده اند و چون آن حضرت می خواسته که آنها بعد از خودش جانشین باشند آنها را حفظ می کرد ! و چون علی را دوست نمی داشت ، طردش می کرد ؛ و به میدان می فرستاد تا کشته شود و این بهترین دلیل بر افضلیت ابوبکر و عمر است !
فضل گفت : بله من این را به برادرم می گویم.
ولی او از قرآن به من جواب می دهد که خداوند فرموده است :
«خداوند ، مجاهدین را بر قاعدین و نشستگان برتری داده و اجری بزرگ برای آنان آماده است»
و به حکم این آیه ، علی چون مجاهد بوده افضل از ابوبکر وعمراست که قاعد بوده اند.
ابوحنیفه گفت : به او بگو از این بهتر می خواهی که ابوبکر و عمر قبرشان کنار قبر پیامبر و چسبیده به قبر آن حضرت است ؛ در حالی که قبر علی از قبر پیامبر دور افتاده و در عراق است !
فضل گفت : بله این را هم به برادرم می گویم.
امّا او می گوید : آن ها غاصبانه در کنار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، دفن شده اند!
برای این که خداوند فرموده است :
« ای مؤمنان بدون اذن و اجازۀ پیامبر ، داخل خانه اش نشوید…»
و می دانیم که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در خانۀ خودش دفن شده و آن دو نفر بدون اذن در خانۀ آن حضرت دفن شده اند و محل دفن ایشان غصبی است.
ابوحنیفه که از این گفتگو سخت ناراحت شده بود تأمّلی کرد و سپس با لحنی تند گفت : به این برادر خبیثت بگو آنها غاصبانه در خانه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دفن نشده اند ! بلکه عایشه و حفصه که دختران آن دو بزرگوار و همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بودند و از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مهریه طلبکار بودند ، پدرانشان را در مهریه خودشان دفن کردند !
فضل گفت : بله من این مطلب را هم به برادرم گفته ام ، ولی او باز آیه ای برای من می خواند و می گوید : پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به همسرانش بدهکار نبوده است.
برای اینکه خداوند فرموده است :
«ای پیامبر ما همسران تو را که مهرشان را پرداخته ای برای تو حلال کردیم»
طبق این آیه ، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مهریۀ زن هایش را داده بود و وقتی که از دنیا رفت به زن هایش بدهکار نبوده است.
ابوحنیفه اندکی تأمّل کرد و گفت :
به این برادرت بگو درست است که همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله) مهریّه طلبکار نبوده اند ، اما سهم الارث که از ماتَرَک پیامبر داشته اند و ماتَرَک (یعنی آنچه پیامبر اکرم بعد از مرگش از خود باقی گذاشته) نیز همین خانه اش بوده و شرعاً سهمی هم از آن خانه به همسرانش می رسد و چون عایشه و حفصه وارث پیامبر (صلی الله علیه و آله) بوده اند پدرانشان را در سهم الارث خودشان دفن کرده اند و بنابراین غصبی در کار نبوده است !
فضل گفت : بله من این را هم به برادرم گفته ام.
ولی او می گوید : شما آقایان سنّی ها مگر نمی گویید: پیامبر ارث نمی گذارد و خودتان حدیث نقل می کنید که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرموده است :
«ما پیامبران اصلاً ارث نمی گذاریم و هر چه از ما باقی مانده صدقه است»
پس طبق گفته خودتان عایشه و حفصه سهم الارث نداشتهاند.
به همان دلیلی که شما حضرت فاطمه علیها السلام را از فدک محروم کردید و گفتید : پیامبر صلی الله علیه وآله ، ارث نمی گذارد آن دو همسر نیز نباید ارث ببرند.
آیا دختر از پدر ارث نمی برد اما همسر از شوهر ارث می برد ؟!
سخن که به اینجا رسید ، ابوحنیفه حسابی از کوره در رفت وگفت این مرد را بیرون کنید او شیعه است و اصلا برادر ندارد!
خدایا ما را از شیعیان واقعی مولا علی ع قرارمان بده 🙏
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام دوست عزيزم 🦋
اميدوارم حال دلت خوب باشه ✨
نمیدونم کی و کجا اما ممکنه غیبتت رو چه به خوبی چه به بدی کرده باشم خواسته یا ناخواسته ممکنه این کارو کرده باشم
دوست من شاید هم غیبتت رو شنیده باشم اتفاقی و یا از روی کنجکاوی خودم
ازت یه خواهش دارم لطفا منو از ته دلت ببخش و حلالم کن 🍃
یادت نره از ته دلت باشه و یادت نره همین الان منو ببخشی🍃
در ضمن یه عذرخواهی دیگه هم باید ازت بکنم
ببخش شاید بهت حرفی زدم که دلت رو شکوندم
ببخش اگر رفتاری داشتم که ناراحتت کردم
بیایم تا شب قدر همه همدیگه رو ببخشیم
دلهامون رو پاک کنیم
چون اون دنیا خیلی سخت تر از الان کارمون ✋🏼
اگر بخشیدی یک 🌹 برام بفرست
#پویش حلالیت برای غیبت
#پویش ترک گناه غیبت
۵ روز مانده تا شب هاي قدر
لحظه ها را درياب 💫
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🌸 منبر مکتوب با الهام از ادعیه ماه مبارک رمضان 🌸
✅ سخن هفدهم: شب زندهداری و نماز شب
💠 فضیلت شب زندهداری
۱. دستیابی به مقام محمود: «وَمِنَ اللَّیلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَهً لَکَ عَسَی أنْ یبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً»؛ (۱۰۷) «و پاسی از شب را به تهجّد بپردازد تا برای تو به منزله نافلهای باشد، باشد که پروردگارت تو را به مقام محمود برساند.»
۲. رسیدن به رحمت الهی: «أمَّنْ هُوَ قانِتٌ آناءَ اللَّیلِ ساجِداً وقائِماً وَیحْذَرُ الاخِرَهَ وَیرْجُو رَحْمَهَ رَبِّهِ»؛ (۱۰۸) « [آیا چنین کسی که کفر میورزد بهتر است] یا کسی که در طول شب در سجده و قیام، خدا را پرستش میکند و از آخرت میترسد و رحمت پروردگارش را امید دارد؟»
شب تاریک دوستان خدای
میبتابد چو روز رخشنده
وین سعادت به زور بازو نیست
تا نبخشد خدای بخشنده
💠 آثار نماز شب
۱. عن ابی عبد الله علیه السلام أنَّهُ قالَ: «صَلوهُ اللَّیلِ تُحْسِنُ الخَلْقَ وَتُطیبُ الرِّیحَ وَتَدُرُّ الرِّزْقَ وَتَجْلِبُهُ وَتَذْهَبُ بِالْهَمِّ وَتَجْلُو البَصَرَ؛ (۱۰۹) نماز شب صورت را نیکو و بدن را معطّر و روزی را ریزان و جلب میسازد و اندوه را بر طرف ساخته و چشم را روشنی میبخشد.»
۲. عن الصادق علیه السلام عن آبائه عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: قالَ رَسُولُ اللهِ صَلی الله علیه وآله: «صَلوهُ اللَّیلِ مَرْضاهٌ لِلرَّبِّ وَحُبُّ المَلائِکَهِ وَسُنَّهُ الاَنْبِیاءِ وَنُورُ الْمَعْرِفَهِ وَأصْلُ الایمانِ وَراحَهُ الْاَبْدانِ وَکَراهِیهُ الشَّیطانِ وَسِلاحٌ عَلَی الْاَعْداءِ وَإجابَهٌ لِلدُّعاءِ وَقَبولٌ لِلاَعْمالِ وَبَرَکَهٌ فی الرِّزْقِ وَشَفیعٌ بَینَ صاحِبِها وَبَینَ مَلَکِ الْمَوْتِ وَسِراجٌ فی قَبْرِهِ وَفِراشٌ مِنْ تَحْتِ جَنْبَیهِ وَجَوابُ مُنْکِرٍ وَنَکیرٍ وَمونِسٌ وَزائِرٌ فی قَبْرِهِ؛ (۱۱۰) نماز شب سبب خشنودی پروردگار و دوستی فرشتگان و سیره پیامبران و نور معرفت و پایه ایمان و آسایش بدنها و نادوست داشتنی شیطان و سلاحی به روی دشمنان و مایه برآورده شدن دعا و پذیرش اعمال بندگان و برکت روزی [آنان] و شفاعت کننده بین نمازگزار و فرشته مرگ و چراغی در قبر او و بستری در زیر پهلوهایش و پاسخ منکر و نکیر و همدم و زیارت کننده وی در قبرش میباشد.»
جـان خویش از گریههای نیمه شب سیراب دار
چون خدا خواهد که مان یاری کند
ای خدا! زاری ز تو مرهم ز تو
رحمتم موقوف آن خوش گریههاست
چون گِرِست از بحر رحمت موج خاست
هر که او آگاه تر، رخ زردتر
کز درون او شعاع آفتاب آید برون
میل مان را جانب زاری کند
هم دعا از تو اجابت هم ز تو
هر که او بیدارتر، پر دردتر
پیش حق یک ناله از روی نیاز
به که عمری بی نیاز اندر نماز
💠 نشانه شیعه
امام سجاد علیه السلام در خانه نشسته بودند که کنیز حضرت عرض کرد: مولای من! عدهای در خانه آمده-اند و میگویند که از شیعیان شما هستند و اجازه ورود میخواهند. امام با شنیدن این سخن بسیار خوشحال شد و سراسیمه به سوی در حرکت کرد؛ به گونهای که نزدیک بود با صورت بر زمین افتد. پس از سلام و احوال پرسی در چهرههای آنان خوب نگریست و بدون آنکه چیزی بگوید داخل خانه برگشت و فرمود: اینان شیعیان ما نیستند. شیعه ما از آثار عبادت و بندگی در سیمایش شناخته میشود. در پیشانیاش اثر سجده پیداست و از کثرت نمازهای نیمه شب، چهرهاش زرد است و هنگامی که همگان در خواب به سر میبرند او غرق در راز و نیاز با معبود خود است، اما اینان چنین نیستند.» (۱۱۱)
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
دعای روز هفدهم.mp3
8.56M
#شرح_دعای_روز_هفدهم
🔹 عمل صالح
🔸 دو شرط عمل صالح
🔹 نقش نیت در اعمال
🔸 دو عمل که دقیقاً مثل هم هستن ولی زمین تا آسمون با هم تفاوت دارن!
🔹 فلانی نماز نمیخونه ولی کلی کار خوب انجام میده!
🔸 اعمالی که به نیات انسان دوستانه انجام میشه
🔹 خودپرستی یا خدا پرستی؟!
🔸 برای کمال باید به کاملترین موجود نزدیک شد
🔺 این صوت رو باید با دقت شنید ✌️
#شرح_ادعیه_ایام_ماه_مبارک_رمضان
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
📩 آمادگی ورود به شبهای قدر
🔻حضرت آیتالله خامنهای: در ماه رمضان دلهایتان را هرچه میتوانید با ذکر الهی نورانیتر کنید، تا برای ورود در ساحت مقدّس لیلةالقدر آماده شوید، که: «لَیلَةُالقَدرِ خَیرٌ مِن اَلفِ شَهرٍ. تَنَزَّلُ المَلائِکَةُ وَ الرّوحُ. فِیها بِإذنِ رَبِّهِم مِن کُلِّ أمرٍ» شبی که فرشتگان، زمین را به آسمان متّصل میکنند، دلها را نورباران و محیط زندگی را با نور فضل و لطف الهی منوّر میکنند.
۱۳۷۶/۰۹/۰۵
🌙 #بهار_قرآن
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
ـ🍂🌼🍂🌼🍂
ـ🌼🍂🌼🍂
ـ🍂🌼🍂﷽
ـ🌼🍂
ـ🍂 #آیات_سجده_دار
❓حکم شنیدن سوره و آیات سجدهدار برای خانمی که عادت ماهیانه است، چیه؟
📚 همه مراجع: هیچی! ایشون هم مثل بقیه مردم، وقتی آیه سجدهدار رو شنید، یه سجده میکنه.
اونی که برای چنین خانمی حرامه، خوندن آیه سجده داره، نه شنیدنش.
👈 لازم هم نیست گوشش رو بگیره یا محل رو ترک کنه که صدا بهش نرسه. همین که سجده کنه، کافیه؛ وضو و غسل هم لازم نيست.
⭕️ نکته: با دیدن آیه سجدهدار یا خوندن بخشی از اون، سجده واجب نمیشه.
⭕️ نکته: فردی که جنب شده هم، مثل خانمی که عادت شده، نباید آیه سجدهدار رو بخونه؛ اما اشکال نداره اون رو بشنوه. فقط بعد از شنیدن، باید یه سجده بکنه.
⭕️ نکته: طبق نظر آيات عظام امام، وحید، زنجانی، بهجت، فاضل و نورى: علاوه بر خود آيه سجدهدار، خوندن بقيه سوره هم حرامه (وحید و زنجانی: احتیاط واجب).
🔸نکته: هر ذکری رو که دوست دارین، میتونین در سجده بگین؛ حتی میشه هیچی نگفت. مهم اینه که پیشونی رو روی چیزی که سجده بر اون صحیحه، بذارین.
🔺العروةالوثقى، ج۱، احكامالحائض، م۴۲؛ توضيحالمسائل مراجع، م۳۵۴؛ خامنهاى، اجوبةالاستفتائات، م۱۹۹؛ وحيد، توضيحالمسائل، م۳۶۱.
🍂
🌼🍂
🍂🌼🍂
🌼🍂🌼🍂
🍂🌼🍂🌼🍂
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🏴 السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ وَ یَعْسُوبَ الدِّینِ
💔😔💔
اینخبررابرسانیدبهعشاقنجف
بویسجادهخونینکسیمیآید...
🙏😔😭
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🏴 اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِين
🌓 شب ۱۹ رمضان شب ضربت خوردن أمیرَالمُؤمِنین عَلیِ بنِ أبی طالِب علیه السلام
📿 يكي از أعمال امشب #توجه به اين جمله است:
«اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِين»
خدايا #قاتلين أَمِيرِالْمُؤْمِنِين را لعنت كن!
(صدمرتبه)
🧐 #چرا نميگوييم «اللَّهُمَّ الْعَنْ قَاتَلََ أَمِيرِالْمُؤْمِنِين»
و بلکه جمع ميبنديم «اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِين» يعني كساني كه اميرالمومنين را كشتند، لعنت كن!؟?¡
😡 درست است كه ابن ملجم حضرت را شهيد كرد٬ اما اين شخص نبود، بلكه خطي بود ابن ملجم هم نماينده خطي است
لذا نميگوييم «اللهم العن ابن ملجم»
ميگوييم «اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِين»
🤬 قتلة به معني #قاتلين است!
🚫 پس معلوم ميشود كه حضرت را يك نفر نكشت!
📛در حقيقت يك جرياني اين عمل را انجام داد همه آنهايي كه در آن برنامه بودند و اطلاع داشتند و در برنامه ريزي و توطئه نقش داشتند آنها هم جزو قاتلين هستند.
❌ كسي كه راضي به گناه باشد او هم جزء باند گناهكاران است .
#أَمِيرِالْمُؤْمِنِين
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی و شرح حکمتها
🌸 منبر مکتوب با الهام از ادعیه ماه مبارک رمضان 🌸
✅ سخن هجدهم: شب قدر
💠 عظمت شب قدر
۱. برتری بر هزار ماه: «لَیلَهُ القَدْرِ خَیرٌ مِنْ ألْفِ شَهْرٍ» (۱۱۲) «شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است.»
عن رسول الله صلی الله علیه و آله أنَّهُ قالَ: «قَدْ جائَکُمْ شَهْرُ رَمَضانَ مُبارَکٌ شَهْرٌ فَرَضَ اللهُ عَلَیکُمْ صِیامَهُ تُفْتَحُ فِیه أبْوابُ الْجَنانِ وَ تُغَلُّ فِیه الشَّیاطِینُ فِیه لَیلَهُ القَدْرِ الًّتِی خَیرٌ مِنْ ألْفِ شَهْرٍ مَنْ حَرُمَهَا فَقَدْ حُرِمَ؛ (۱۱۳) ماه مبارک رمضان فرا رسیده است. ماهی که خدا روزهاش را بر شما واجب گردانید. درهای بهشت در این ماه باز میشود و شیاطین در غل و زنجیر میشوند. در این ماه شب قدر است که [فضیلت آن] از هزار ماه بیشتر است. هر کس که از برکات آن شب دور بماند محروم خواهد شد.»
۲. شب تعیین مقدرات کارها: «إنَّا أنْزَلْناهُ فِی لَیلَهٍ مُبارَکَهٍ إنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ * فِیها یفْرَقُ کُلُّ أمْرٍ حَکیمٍ» (۱۱۴) ؛ «ما قرآن را در شبی فرخنده نازل کردیم؛ زیرا هشدار دهنده بودیم، در آن شب هر کاری محکم و استوار میشود.»
در پیش تو جز شرم وتمنا یا رب
در دست نمانده هیچ ما را یا رب
امشب که شب قدر بود امضا کن
حکم فرج مهدی زهرا یا رب
💠 درخواست از خدا در شب قدر
۱. «قیلَ لِلنَّبِی صلی الله علیه و آله: إنْ أدْرَکْتُ لَیلَهَ القَدْرِ فَمَا أسْألُ رَبِّی؟ قَالَ صلی الله علیه و آله: اًلعَافِیهَ (۱۱۵) ؛ از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سؤال شد که اگر شب قدر را درک کردم از خدایم چه بخواهم؟ فرمود: سلامتی بخواه.»
۲. قال موسی علیه السلام: «اِلَهی أُرِیدُ قُربَکَ قالَ: قُرْبِی لِمَنِ اسْتَیقَظَ لَیلَهَ القَدرِ، قالَ: اِلَهی أُریدُ رَحمَتَکَ، قالَ: رَحْمَتی لِمَنْ رَحِمَ المَسَاکِینَ لَیلَهَ الْقَدْرِ، قالَ: اِلَهی أُریدُ الْجَوازَ عَلَی الصِّراطِ، قالَ: ذلِکَ لِمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَهٍ فِی لَیلَهِ الْقَدْرِ، قالَ: اِلَهی أُریدُ مِنْ أشْجارِ الْجَنَّهِ وَ ثَمَرِها، قالَ: ذلِکَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبیحاً فِی لَیلَهِ القَدر، قالَ: اِلَهی أُریدُ النَّجاهَ مِنَ النَّارِ، قالَ: ذَلِکَ لِمَنِ اسْتَغْفَرَ فِی لَیلَهِ القَدْرِ، قال: اِلَهی أُریدُ رِضاکَ، قالَ: رِضای لِمَن صَلَّی رَکعَتینِ فِی لَیلَهِ القَدر (۱۱۶) ؛ موسی علیه السلام [به خدا] عرض کرد: خدایا میخواهم به تو نزدیک شوم. فرمود: قرب من برای کسی است که شب قدر بیدار باشد. گفت: خدایا! رحمتت را میخواهم. فرمود: رحمتم از آن کسی است که در شب قدر به مسکینان رحمت کند. گفت: خدایا! جواز گذشتن از پل صراط را میخواهم. فرمود: آن از آنِ کسی است که در شب قدر صدقهای بدهد. گفت: خدایا! از درختان و میوههای بهشتی میخواهم. فرمود: آنها برای کسی است که در شب قدر مرا به پاکی یاد کند. گفت: خدایا! رهائی از آتش جهنم را میخواهم. فرمود: آن برای کسی است که [از گناهانش] در شب قدر استغفار کند. گفت: خدایا! خشنودی تو را میخواهم. فرمود: خشنودی من از آنِ کسی است که در شب قدر دو رکعت نماز بخواند.
💠 احیاء یک سال
در احوال مرحوم «حاج محمد ابراهیم کلباسی» رحمه الله که از معاصران میرزای قمی رحمه الله و نیز از شاگردان سید بحرالعلوم رحمه الله بوده است، نوشتهاند: «او شب قدر را با عبادت ادراک میکرد. بدین گونه که در تمام ایام سال، شبها را احیاء میگرفت تا یقین کند شب قدر را درک کرده است.» (۱۱۷)
ای خداوند کریم دل نواز
ای رحیم و ای حلیم و چاره ساز
گفته بودی شب تو با من راز کن
بی نیازا آمدم در باز کن
عاشق بیچاره را آواز کن
این دل بیچاره را هم ناز کن
نیستم ناخواندهای صاحب عطا
آشنایم خود مرا گفتی بیا
بس که چشمم پشت این در دوختم
راه ده آتش گرفتم سوختم.