✴️بهترین زمان برای مراجعه به دندان پزشکی و بررسی سلامت لثه ها و دندادن ها قبل از اقدام به بارداریه. این کار حتما باید جزو لیست کارهای پیش از اقدام به بارداری باشه. بعد از آن در دوران بارداری در صورت نداشتن مشکلاتی مثل دندان درد، پوسیدگی و شکستگی دندان نیازی به مراجعه به پزشک ندارید.
✴️اگه دندان شما دچار عفونت و تورم شه باید سریعا درمان شوید چون این عفونت به مادر و جنین هر دو آسیب خواهد زد. داروهایی که در این دوران برای مشکلات دندان تجویز می شه، محدوده؛ برای مثال داروی تتراسایکلین نباید در دوران بارداری مصرف شه چون به کبد مادر آسیب می زنه. مصرف کدویین و استامینوفن مشکلی نداره اما مصرف آسپرین به خصوص در ماه های آخر بارداری خطرناک است.
✴️در بارداری چه موقع مراجعه به دندان پزشک خطرناک نیست؟
در سه ماه اول بارداری به دلیل حساسیت تشکیل سلول های جنین و خطر سقط اصلا نباید درمان دندان یا لثه انجام شه پس اگر دندان های مادر در این مدت دچار مشکل شه با توصیه های پزشک، مشکل موقت درمان یا کنترل می شه تا در سه ماه دوم بارداری درمان کامل انجام بگیره. دندان پزشکی در سه ماهه سوم بارداری به دلیل بالا آمدن شکم و وزن زیاد ممکنه سخت باشه به همین دلیل بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشکی در بارداری، در سه ماهه دوم بارداریه. انجام رادیوگرافی از دندان در صورت لزوم و تشخیص پزشک به شرطی که روی شکم با یک پوشش سربی پوسانده شه مشکلی برای جنین نداره و بی خطره. مراجعه به دندان پزشکی در زمان اقدام به بارداری مانعی نداره به همین دلیل می تونید بدون استرس به پزشک مراجعه کنید.
@mama_bardari👼
♦ تأثیر پستانک در رشد فک و دندان
🔸اگر کودکتان از پستانک استفاده میکند و آن را قبل از دو سالگی کنار بگذارد، معمولاً آسیبی به دندانها، فک یا توانایی گاز زدن غذا در آنها وارد نمیشود. در طول سالهایی که کودکان پستانک میگیرند، فقط دندانهای شیری آنها درمیآید و دندانهای دائمی معمولاً از سن شش سالگی شروع به ظاهر شدن میکند. با این حال، هرچه فرزند شما مدت طولانیتری پستانک بگیرد، بیشتر احتمال دارد که رشد دندانها را تحت تأثیر قرار دهد.
#کودک
#پستانک
@mama_bardari👼
.
💜از آنجایی که ماساژ درمانی احتمالا طبیعیترین روش درمانی موجود است و کمترین میزان تهاجم را دارد، میتواند روشی عالی برای آرام کردن نوزادان باشد. نوزادان نمیتوانند آنچه آزارشان میدهد را به شما منتقل کنند و بنابراین واکنششان در برابر درد جسمانی فقط گریه است. ماساژ درمانی هم برای تعیین آنچه کودک تجربه میکند، و هم برای درمان آن، روشی موثر ارائه میدهد.
#کودک
#ماساژ
@mama_bardari👼
💜از ابتدای بارداری تا پایان آن، معمولاً سه یا چهار سونوگرافی برای کنترل سلامت جنین و مادر انجام میشود. سونوگرافیهای دوران بارداری به دو دسته تقسیم میشوند؛ سونوگرافیهای معمول که لازم است هر زن بارداری آنها را انجام دهد و سونوگرافیهای تشخیصی و تکمیلی که در صورت لزوم درخواست انجام آن داده میشود. به منظور کنترل روند بارداری و رشد جنین، همچنین غربالگری نقصهای مادرزادی جنین، بهتر است مادر باردار در طول بارداری چند سونوگرافی را انجام دهد.
#بارداری
#سونوگرافی
@mama_bardari👼
❗️توصیه می شه که شیر خشک به فرزندتون ندید
و اگه می خواید بدید بهتره شیر خشک رو با شیر خودتون مخلوط کنید تا بو و طعم شیر مادر بگیره.
همچنین نباید با سر شیشه بهش شیر بدید چون ممکنه عادت کنه
🎈با سرنگ یا قطره چکون اینکارو کنید
🎈 شیردهی را در مکانی آروم و با نور کم انجام بدید
🎈دقت کنید که نی نی چجوری بهتر شیر می خوره.
🎈برای دادن سینتون به کودک، نباید یک دفعه اصرار کنید و اونو ناراحتش کنید.
🎈بهتره اگه کودک سینه رو نگرفت چند دقیقه بعد دوباره امتحان کرد و در این بین به کودک چیزی ندید. .
#شیردهی
#شیر_خشک
@mama_bardari👼
💠بغل کردن کودکان از ابتدای تولد یکی از مهمترین نیازهای عاطفی و روانی کودکان هست. در واقع کودک در هنگام تولد وارد دنیای بیگانهای میشه و وقتی که در آغوش مادر قرار میگیره به نوعی امنیت و آرامش بهش برمیگرده. در #آغوش گرفتن #کودک باعث به وجود اومدن پیوند عاطفی عمیق بین مادر و کودک میشه که این مسئله از بسیاری #استرس ها، #اضطراب ها، رفتارهای نابهنجار و اختلالات روانی در بزرگسالی جلوگیری میکنه.
☘️
- از همون روزهای اول بعد از تولد، ارتباط کودک با #پدر و مادر نقش زیادی در شکل گیری شخصیت و هیجانات کودک داره. برای کودک ارتباط با مادر به منزله ارتباط با جهان پیرامونش هست. بنابراین هر قدر این ارتباط عمیقتر و ایمنی بخشتر باشه کودک نسبت به دنیای اطراف و خودش حس #اعتماد و #امنیت بیشتری پیدا میکنه.
بنابراین هر قدر تماس والدین با کودک به خصوص تماس فیزیکی مثل #نوازش کردن و #بغل کردن بیشتر باشه، احساس امنیت و #دلبستگی ایمن در کودک بهتر شکل میگیره. بر اساس مطالعاتی که از لحظه تولد انجام شده، نوزادانی که در آغوش مادر قرار داده میشن، در دراز مدت احساس امنیت عاطفی بیشتری نشون میدن.
☘️
- والدینی که در طی رشد کودک حضور فیزیکی و احساسی کافی دارند و بیشتر به نیازهای کودک پاسخ میدن؛ کودکانی رو پرورش میدن که بیشتر در مورد خودشون احساس ارزشمندی میکنند و دنیا رو جای امن تری میبینند و به احتمال بیشتر روابط بزرگسالی عمیقتر و موفقتری رو ایجاد میکنند.
اما والدینی که ارتباط کمتری با کودکان خودشون دارند یا پاسخگویی و حساسیت کمتری به نیازهای کودک دارند،
@mama_bardari👼
🔴رگهای واریسی:
.
شما در دوران بارداری ممکن است دچار واریس شوید. این مشکل معمولاً از رگهای پا شروع میشود. ممکن است رگهای دهانۀ واژن نیز واریسی شود. این وضعیت معمولاً پس از تولد نوزاد بهبود مییابد. اگر دچار رگهای واریسی هستید، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
.
✔از ایستادن طولانیمدت خودداری کنید.
✔هنگام نشستن پاها را روی هم نیندازید.
✔سعی کنید بیش از حد وزن اضافه نکنید، زیرا این وضعیت باعث افزایش فشار میشود.
✔هر زمان که میتوانید هنگام نشستن، پاهای خود را بالاتر از بدن قرار دهید تا ناراحتی ایجادشده در رگها از بین برود.
✔جوراب و جورابشلواری واریس را امتحان کنید که میتواند ماهیچههای پا را نیز نگه دارد.
✔سعی کنید هنگام خواب پاهای خود را بالاتر از بدن قرار دهید. برای این کار میتوانید زیر مچ پای خود بالش بگذارید.
✔ورزشهای پا و دیگر ورزشهای پیش از تولد مانند پیادهروی و شنا را انجام دهید. این فعالیتها به گردش خون شما کمک میکند.
#بارداری
@mama_bardari👼
برای بالای هشت ماه:
💢برنج یک ق غ
💢مرغ یک تکه کوچک
💢پیاز یک عدد کوچک
💢آب مرغ
💢کره یک ق م
💢پنیر خامه ای یک ق م
💢آرد سبوس دار یک ق م
💟طرز تهیه:برنج رو بذارید بپزه تا شکفته بشه .مرغ رو هم جداگانه بپزید و آبش رو نگه دارید .پیاز رو خرد کنید و در کره تفت بدید تا نرم بشه.بعد هم ارد رو اضافه کنید و تفت بدید .ترکیب آرد و کره رو به آب مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید .حالا برنج رو هم بهش اضافه کنید .مرغ پخته رو هم ریز کنید و به سوپ اضافه کنید .کمی بهش زمان بدید تا سوپ جا بیفته .در پایان پنیر رو توی کمی آب جوش حل و به سوپ اضافه کنید .میتونید به میزان کم نمک هم اضافه کنید .برای بالای یک سال هم از زردچوبه و فلفل و ادویه های دلخواه میتونه استفاده بشه.
این سوپ هم خیلی خوش طعم هست هم خیلی مقوی .
#غذای_کمکی
@mama_bardari👼
راهکارهایی برای آموزش آداب غذا خوردن به کودک:
✳️ زمان درست را انتخاب کنید: مطمئن شوید که او هنکام غذا خوردن خیلی خسته نیست و مطمئن هم شوید که گرسنه است. همچنین حداقل یک ساعت قبل از خوردن غذای اصلی به او میانوعده ندهید.
✳️ الگوی خوبی باشید: کودکان برای فهمیدن نحوهٔ رفتار سر میز غذا به والدین خود نگاه میکنند، بنابراین مهمتر از همه این است که برای تمام رفتارهایی که میخواهید فرزندتان یاد بگیرد، الگوی خوبی باشید. به رفتارهای درستش به قدر کافی و نه زیاد، توجه کنید و وقتی سر میز خوب رفتار کرد، از او به شکل معمولی تعریف کنید.
✳️ صبور و منطقی باشید: از آنجا که کودکان نوپا به کشف و بررسی غذاهای جدید میپردازند و روی مهارتهای خود برای غذا خوردن مستقل کار میکنند، وعدههای غذایی با کثیفکاری زیادی همراه است. بیشتر کودکان تا ۱۵ ماهگی میتوانند یک قاشق را به شکل نسبتاً خوبی کنترل کنند، اما برخی از بچهها تا مدتها پس از دوین سالگرد تولد خود نیز هنوز هم در وعدههای غذایی بینظمی و کثیفکاری زیادی ایجاد میکنند. پس صبور باشید تا آموزش بهتر انجام و تکمیل شود.
✳️ او را مرکز توجه قرار ندهید: پیشاپیش در مورد شیوهٔ عملی که در پیش میگیرید تصمیمگیری کنید. رفتارهای مختلف، پاسخهای متفاوتی را میطلبد. به عنوان مثال، اگر فرزندتان به پرتاب مواد غذایی یا کوبیدن قاشق خود به بشقابش عادت کرده، بهترین واکنش شما، واکنش نشان ندادن است. همچنین و حتی اگر وقتی رفتار خوبی سر میز غذا دارد، او را خیلی به مرکز توجهات تبدیل کنید،
@mama_bardari👼