#اختصاصی_مناهج
🌀 حاشیههای همایش مبلغان محرم
📝 قطع سخنان دکتر واعظی
🔹 همایش مبلغان محرم که امروز به همت دفتر تبلیغات اسلامی قم و با دعوت از حجت الاسلام والمسلمین رییسی برگزار شد بیحاشیه نبود. دو سخنران برای این همایش در برنامه بودند. حجت الاسلام واعظی به عنوان میزبان و حجت الاسلام رییسی به عنوان مهمان.
🔹 نوبت به حجت الاسلام واعظی که رسید طلبهای در میان جمع ایستاد و با صدای رسا انتقاداتی را به حجت الاسلام واعظی مطرح کرد. بخشی از انتقادات به عملکرد دفتر تبلیغات بود و برخی هم سیاسی. در پایان طلبه منتقد از دکتر واعظی خواست تا کنار رود و مجال سخن را به حجت الاسلام رییسی واگذار کند. تقریبا ده نفری هم با سر دادن «احسنت احسنت» طلبه منتقد را همراهی کردند. اما هیچکس به طلبه منتقد، اعتراضی نکرد و سخنش را قطع نساخت؛ چه مسؤولین برگزاری و چه جمع حضار. حجت الاسلام واعظی نیز با تواضع از رییس محترم قوه قضاییه دعوت به سخنرانی کردند و تریبون را -گرچه با کدورت- تحویل دادند.
📌 مناهج:
فارغ از انتقادات سیاسی که به دکتر واعظی مطرح است و مجال دیگری را میطلبد. به نظر اگر دفتر تبلیغات فرصتی را برای شنیدن سخن منتقدین و طلاب و فضلا فراهم سازد؛ دیگر شاهد برهم خوردن جلسات رسمی نخواهیم بود. این هجمه و نقدهای تند علیه دکتر واعظی حین سخنرانی، بار اول نیست!
اینکه یک نفر با صدای بلند انتقادی کرد و تعدادی وی را تشویق کردند اصلا جای تعجب نیست و در هر جلسهای ممکن است اتفاق بیفتد؛ اما اینکه هیچ یک از طلاب و روحانیون حاضر در جلسه به دفاع از دکتر واعظی و حمایت از او برای ادامه سخنرانی برنخاست، نشان از هشداری جدی و درنگ مسؤولین دفتر تبلیغات دارد؛ چراکه سطح مقبولیت رییس دفتر تبلیغات به درجه #بحران رسیده است.
راهکار:
بنظر میرسد دفتر تبلیغات از ظرفیت طلاب مستعد که طرحهای بسیاری برای بهبود و پیشرفت دفتر تبلیغات دارند باید بهره بگیرد. گرچه دفتر تبلیغات دستاوردهای بسیاری دارد؛ اما با توجه به ظرفیتهای عظیمی که دفتر تبلیغات در اختیار دارد و همچنین پتانسیل و استعداد سرشاری که در طلاب وجود دارد، خروجی و دستاوردهای دفتر تبلیغات تا مطلوب، بسیار فاصله دارد. همچنین شخص دکتر واعظی لازم است سلسله جلساتی را برای شنیدن نقد و نظر طلاب، ترتیب دهند. استفاده از ظرفیت رسانه برای معرفی دستاوردهای دفتر تبلیغات و معرفی اهداف پیشرو نیز یکی دیگر از راهکارهای ارتباط و اقناع بدنه طلاب است. امیدواریم جناب دکتر واعظی ارتباط مستقیم با طلاب را در دستور کار خود قرار دهند.
#دفتر_تبلیغات
#مناهج
@Manahejj
#مهم
🌀 آمادهسازی سخنرانی دهه اول محرم
بخش اول سخنرانیها تا شب منتشر خواهد شد.
✅ موضوع:
نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
📌 پ.ن: اصل فیشهای سخنرانی، توسط موسسه بیان معنوی آماده شده است و مناهج آنها را به سخنرانی کامل تبدیل کرده است.
#تبلیغ_محرم
#مناهج
@Manahejj
گاهنامه نهم.pdf
3.11M
🌀 گاهنامه تحقیقی تبیینی مناهج
📰 پرونده شماره ۹؛ «لزوم احیای موقوفات حوزوی»
سایز: A3
نوع: رنگی
کیفیت: چاپ
💠 محتوای مهمترین مطالب این شماره:
📝 معیشت طلبه امروز، همچون معیشت شهید ثانی؛ رهبر معظم انقلاب
📝 تئوریهای غلط، طلبه را کوتوله بار آورده؛ احمد رهدار
📝 نظام شهریه در مکتب سید مرتضی
📝 آمار موقوفات تضییعشده حوزه علمیه؛ غلامرضا عادل
📝 حوزه علمیهای که قائم نیست؛ رضا حسینی
📝 حکایت «ثمن بخس» موقوفات حوزه علمیه؛ هادی چیتساز
📝 پویش احیای موقوفات حوزوی
#لزوم_احیای_موقوفات
#گاهنامه
#مناهج
@Manahejj
🌀 فرید مدرسی کیست؟ بخش ۸
📝 نقاب بر چهره
🔹 شکستهای پی در پی تشکلهای غربگرا و عدم نیل به مطلوبشان باعث بازنگری این طیف در جنس حرکت خویش شد. تشکلهایی همچون دفتر تحکیم وحدت و برخی سردمداران و همراهان این طیف، اقدامات رادیکالی، تحصن، طعن علنی و هجو ولایت فقیه و حتی خشونت را بیفایده میدیدند؛ چراکه همیشه بر خلاف میلشان، مردم را مقابل خود و نه همراه خویش یافتند. بر این اساس رو به تغییر تاکتیک آوردند.
🔹 با نزدیک شدن به انتخابات ۸۸، این تغییر رویکرد نیز ضروریتر و فوریتر مینمود! اما چه چیزی راه حل این مشکل بود؟! قطعا هرچه بود از جنس دستکشی از اقدامات آهنین و رو آوردن به حرکتهای مخملین بود؛ اما نه هر حرکتی. مهم تأثیرپذیری مردم بود. مردم هم که تابحال تابع روحانیت و حوزههای علمیه بودهاند! بله مقصد روشن شد. دیگر رویارویی مستقیم با دستورات و منویات مراجع کارگشا نبود.
🔹 سال ۱۳۸۷ محمد قوچانی، روزنامهنگار و صاحبامتیاز روزنامههای غربگرایی که مطبوعات تحت نظارت وی بارها با حکم توقیف روبرو شده و هر بار به نشریهای دیگر کوچ کرده و تحت عنوانی جدید به ادامه فعالیت مشغول شده، دنبال فردی میگردد تا یک ستون از روزنامه شرق را به اخبار و مسائل حوزه علمیه اختصاص دهد. چه کسی بهتر از فرید مدرسی!! فرید متولد قم است، به سبب روحانیت و اشتهار پدربزرگش به صلاح و تقوا خیلی زود میتوانست در بیوت مختلف راه یابد؛ گرچه خود از تحصیلات حوزوی بیبهره بود. به لحاظ تکنیک رسانهای نیز کارش را بلد بود و از همه مهمتر سابقه رادیکالی و زندانیشدنش نشان میداد پای همه چیز میایستد و تا آخر میتوان روی او حساب کرد.
🔹 فرید مدرسی چند ماه بعد در یادداشتی با عنوان "همه راهها به قم ختم میشود" به قدرت حوزه علمیه در تعیین معادلات سیاسی اشاره کرد و نوشت: «قم ملجأ سیاسیون است. سیاستمداران از هر كوی و برزن بلند میشوند و به این شهر میروند و با زعمای آن دیدار میكنند تا از یك سو تشرع خود را به رخ بكشند و از دیگر سو با قدرتمندترین و قدیمی ترین نهاد ذینفوذ در ایران مرتبط شوند. قبول درخواست دیدار آنان از سوی فقیهان عالیرتبه همواره نشانی بر تایید به تصویر كشیده میشود. این آمد و شدها فقط خاص دوران كنونی نیست، بلكه در رژیمهای گذشته هم تكرار و در رسانه ها منتشر و تحلیل می شد. داستان سفر سیاسیون به قم، داستان دنبالهداری است كه گاهی حتی غیرمذهبیها را هم در خود جای میدهد و آنان نیز در برابر علمای مذهبی با كمال ادب میایستند و ادای احترام میكنند. كافی است تا سری به عقب بچرخانیم تا ببینیم دستبوسی حاكمان پهلوی، قاجاریه و صفویه را در محضر فقهای بزرگ شیعی.»
🔹 کسی که تا دیروز مدافع سرسخت آقاجری بود -که گفته بود مقلدین مراجع میمون هستند و حتی طعم تلخ زندان را چشید و از دفاع از وی دست برنداشت- امروز با اعتراف به قدرت مرجعیت و از دری دیگر برای رسیدن به اهداف غربگرایان، ورود کرده است.
🔻 اما این آغاز راه است...
📌 ادامه دارد...
〰〰〰〰〰
🗂 ماموریت یک خبرنگار در حوزه علمیه
#فرید_مدرسی
#مدرس_ماهر
#مناهج
@Manahejj
سخنرانی و فیش منبر محرم 1.pdf
1.52M
🌀 متن سخنرانی دهه اول محرم
📝 دو شب اول
✅ موضوع:
نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
مابقی سخنرانیها به مرور منتشر خواهد شد.
📌 پ.ن: اصل فیشهای سخنرانی، توسط موسسه بیان معنوی آماده شده است و مناهج آنها را به سخنرانی کامل تبدیل کرده است.
#سخنرانی
#تبلیغ_محرم
#مناهج
@Manahejj
🌀 #خبر_خوب
📝 پویش لزوم احیای موقوفات حوزوی
🔹 طی تماس امروز دفتر قوه قضاییه در قم با سردبیر مناهج گفته شد: مسؤول این دفتر، طومار «لزوم احیای موقوفات حوزوی» را به شخص حجتالاسلام والمسلمین رییسی تقدیم کردهاند.
🔹 تحریریه مناهج به نمایندگی همه عزیزان شرکتکننده در این پویش، از حجتالاسلام یزدی و دیگر مسؤولین قوه قضاییه که همکاری نمودند و مطالبه ۱۹۰۰ نفر از اساتید و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور را به سمع و نظر رییس قوه قضاییه رساندند کمال تشکر را دارد.
✅ منتظر خبرهای خوش هستیم.
#نه_به_وقف_خواری
#احیای_موقوفات_حوزوی
#مناهج
@Manahejj
7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 رصد مبلغین از مشکلات قضایی مردم
📹 مبلغین منتقلکننده مشکلات مردم به دستگاه قضا
💠 حجتالاسلام والمسلمین رییسی
🔹️ گاهی در شهرهای کوچک مسائلی وجود دارد که با اطلاع از آنها و با یک اقدام، مشکل مردم آن منطقه حل میشود.
🔹️ گفتنی است حجت الاسلام و المسلمین رییسی از دفتر تبلیغات خواست برای ایجاد ارتباطی بین مبلغین و دفتر قوه قضاییه در قم برای انتقال مشکلات قضایی و نظارتی مردم سراسر کشور اقدام کند.
📌 مناهج:
منتظریم دفتر تبلیغات به صورت فوری، سامانهای را برای این امر ترتیب دهند و اطلاعرسانیهای لازم بصورت پیامکی به مبلغین انجام شود.
#مطالبه_از_دفتر_تبلیغات
#مناهج
@Manahejj
🌀 محرم، فرصت بزرگ و استثنایی ۵
📝 عنصر اصلی تبلیغ
🔻 مبادا در حرف و منبر و تبليغ ما، حرف سست، بىمنطق و ثابت نشدهاى وجود داشته باشد!
🔻 یكوقت هست كه يک چيزى دور از ذهن مخاطب است، كه باورش براى او مشكل است؛ اين را نبايد بگوييم.
✅ پايهى كار ما منطق است. بنابراين، منطق، عنصر اصلى در تبليغ ماست.
📌 مطالبات امام خامنهای از مبلغین
#تبلیغ_هدفمند
#محرم
#مناهج
@Manahejj
🌀 #اطلاعیه
🔹 با توجه به درخواست اعضای محترم، از امروز عکسنوشتهای «مطالبه امام خامنهای از مبلغین» روزانه ساعت ۱۰ صبح منتشر خواهد شد.
#تبلیغ_هدفمند
#محرم
#مناهج
@Manahejj
🌀 محرم، فرصت بزرگ و استثنایی ۶
📝 منبر هنرمندانه مؤثر است
🔹 امروز اينترنت، ماهواره، تلويزيون و ابزارهاى گوناگون ارتباطى فراوان هست، اما هيچكدام از اينها منبر نيست.
🔹 منتها بايستى منبر را هنرمندانه ادا كرد تا بتواند اثر ببخشد.
گفتنی است نظیر فرمایش فوق «اهمیت و ارزش منبر نسبت به ماهواره و رادیو و تلویزیون» در ديدار جمع مبلغان اعزامى سازمان تبليغات اسلامى مورخ ۴ بهمن ۱۳۷۲ نیز بیان شده است.
📌 مطالبات امام خامنهای از مبلغین
هر روز ساعت ۱۰
#تبلیغ_هدفمند
#محرم
#مناهج
@Manahejj
#یادداشت_وارده
🌀 فصل تبلیغ و مشکلات لا ینحل همیشگی
📝 دفتر عریض، اما کمثمر تبلیغات
🖋 محمد دانش پژوه
🔸 در همه نهادها و ادارات و مراکز، نیروها و اعضا با توجه به سابقه سنوات خدمت و تخصص و تحصیلات و... رتبهبندی شده و در چینش افراد و تقسیم محل خدمت آنها همگی لحاظ میگردد.
🔸 اما در نهادهای تبلیغی مرتبط با حوزه علمیه مثل دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات و اوقاف و ... ساز و کار مناسب و عادلانهای در تقسیم مبلغان وجود ندارد و شوربختانه این خلأ، موجب راهیابی رابطه بجای ضابطه و آشنابازی در مکانهای تبلیغی شده و معمولا زمینه مناسب برای نیروهای برتر فراهم نمیشود.
🔸 همچنین، هیچ اطلاع مدوّنی از وضعیت فرهنگی و نیازها و آسیبهای روستاها و محلهای تبلیغی وجود ندارد!! معلوم نیست مبلّغ پیشین چه مباحثی ارائه کرده و چه مباحث ضروری ناگفته مانده و چه کار فرهنگی مؤثر و مثبتی انجام داده و چه کار زمین ماندهای هست تا اقدام لازم توسط مبلغ تازهوارد انجام پذیرد!!
🔸 برخی نارسائیهای جدی دفتر تبلیغات:
1⃣ اینکه هر روستا و محل چه فرصتهایی دارد و نوع همکاری هیئتهای مذهبی و جلسات قرآن با مبلغان چگونه است و چگونه باید باشد؟ هیچکدام مورد توجه دفتر تبلیغات و ادارات همگون نیست.
2⃣ اینکه در سطح هر منطقه آیا رصد شده تا نوع سوالات دینی و شبهات اعتقادی در اذهان جوانان چیست و گروه ها و کانال های مجازی منتسب به منطقه تبلیغی به چه میزان به مباحث دینی و مطالب مذهبی تقید دارند؟ همه اینها مواردی است که پرداختن به آنها و رعایت عدالت در تقسیم نیروها باعث رشد روند ترویج احکام و معارف بلند اسلامی خواهد شد.
3⃣ و در آخر تسویه حق تبلیغ مبلّغ با کیست، چقدر است و چه تضمینی برای پرداخت آن وجود دارد "در صورت پرداخت، از چه منابعی است و با چه توجیهی پرداخت میگردد؟ اینها سوالاتی است که به تجربه، ذهن مبلغ را در هالهای از ابهام فرو برده و چه بسا اخلاص واقعی او را نیز تحت الشعاع قرار میدهد.
#دفتر_تبلیغات
#مناهج
@Manahejj