🌀 مطالبهگری جواب میدهد!
📝 حاشیهای بر دیدار اخیر هیئت رییسه مجمع نمایندگان با دبیر شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
🔹 متاسفانه برخی از طلاب و حتی برخی جریانهای حوزوی، با توجه به سابقه مجمع نمایندگان و شورای عالی، تقریبا ناامید از این دو نهاد هستند. اما مناهج و سایر رسانههای #امیدوار_به_تحول، با ابزار رسانه، جریان مطالبهگری را تقویت، و از نمایندگان تحولخواه حمایت کردند.
🔹 از این رو، خواستهی #مناهج از همه رسانهها و جریانهای حوزوی این است که از رویکرد جدید مجمع نمایندگان حمایت کرده و با انتقادات خیرخواهانه و پیشنهادات خویش، زمینه تحول مطلوب را فراهم کنند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
#امید_به_تحول
@Manahejj
🌀 مطالبهگری جواب میدهد!
📝 حاشیهای بر دیدار اخیر هیئت رییسه مجمع نمایندگان با دبیر شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
1️⃣ مضمون گفتگوی هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب با دبیر شورای عالی، میتواند امیدبخش فصل جدیدی برای هر دو نهاد باشد. تا قبل از این، چنین جلساتی رسانهای نمیشدند ولی این بار رسانهای شده است. یعنی هر دو نهاد تصمیم بر شفافیت و اطلاعرسانی عملکردشان داشتند که امیدواریم این اطلاعرسانیها بیشتر شود و تداوم یابد.
2️⃣ لحن جلسه، مطالبهگرانه و تعامل بود؛ البته در چهارچوب وظایف و اختیارات. نمایندگان طلاب، صراحت بیشتری نسبت به قبل داشتند. دبیر شورای عالی هم بنا بر همکاری و برنامهریزی برای تحقق خواستهها دارد. این رویکرد یعنی امید به تحول.
3️⃣ مسائل مطرحشده، مسائل روز و ضروری طلاب بود، مثل راه حلهای معیشت بهتر طلاب، احیای موقوفات حوزه و تعمیر خانههای مهدیه. این مشکلات سالها بر زمین مانده بود، اما خیز مجمع نمایندگان برای حل آنها، یعنی امیدواری به اینکه رویکرد مجمع در حال تغییر است و میتوان سایر مسائل آموزشی و تحولی را نیز از مجمع انتظار داشت.
4️⃣ مطالبی که در این جلسه مطرح شده، پروندهها و پیشنهاداتی بوده که مناهج طی ماهها قبل، مطرح و مطالبه کرده و اکنون به دغدغههای نمایندگان تبدیل شده است. یعنی در حوزه میتوان کار رسانهای و گفتمانی کرد و انتظار نتیجه داشت؛ یعنی مطالبه جواب میدهد.
5️⃣ متاسفانه برخی از طلاب و حتی برخی جریانهای حوزوی، با توجه به سابقه مجمع نمایندگان و شورای عالی، تقریبا ناامید از این دو نهاد هستند. اما مناهج و سایر رسانههای #امیدوار_به_تحول، با ابزار رسانه، جریان مطالبهگری را تقویت، و از نمایندگان تحولخواه حمایت کردند. از این رو، خواسته مناهج از همه رسانهها و جریانهای حوزوی این است که از رویکرد جدید مجمع نمایندگان حمایت کرده و با انتقادات خیرخواهانه و پیشنهادات خویش، زمینه تحول مطلوب را فراهم کنند.
#شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
#امید_به_تحول
@Manahejj
🌀 مسئولین فرهنگی به داد قم برسند
👤 حجتالاسلام مؤمنی در پیش خطبه نماز جمعه قم
🔹 دشمن در شهر قم سرمایهگذاری کرده و نباید دشمنان در قم راحت قدم بزنند.
🔹 تعابیری که برای قم به کار رفته، برای هیچ شهری بیان نشده و مسئولین قم باید به خود بیایند، چرا که این #مطالبه_عمومی مردم است.
🔹 مسئولین باید به کف جامعه بیایند و وضعیت مردم را ببینند، وضعیت معیشتی مردم در تنگنا بوده و این موجب از بین رفتن حیا میشود.
🔹 از ائمه جمعه قم تقاضا داریم که این شهر را به چند منطقه فرهنگی تحت اشراف خود درآورند؛ در چند ماه اخیر این بیعفتیها در قالب های مختلف افزایش پیدا کرده است.
@HawzahNews
📌 مناهج:
برای نابسامانی فرهنگی قم، از سوی دشمنان و خائنین، سالها برنامهریزی و کار شده است. البته با همت روحانیت و نهادهای فرهنگی، قابل علاج خواهد بود.
به شرط آنکه بجای نسخههای آنی و فکرنشده، ابتدا مطالعات قوی و لازم برای کیفیت ساماندهی فرهنگی قم و خنثیکردن سمپاشیهای فکری و عقیدتی دشمن، صورت پذیرد؛ سپس با بسیج نیروها و امکانات، مبتنی بر مطالعات راهبردی انجامشده، اقدام صورت گیرد.
🔻 از نهادهای حوزوی بخصوص #سازمان_تبلیغات و #دفتر_تبلیغات مسؤولیت ویژهای در این موضوع دارند.
کما اینکه #شورای_عالی حوزههای علمیه نیز باید نسبت به سیاستگذاریهای صورتپذیرفته برای آمادگی حوزههای علمیه نسبت به مسائل فرهنگی و عقیدتی جامعه، پاسخگو باشد.
@Manahejj
39.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 واکنش آیتالله اعرافی به پویش «اگر من جای مدیر حوزه بودم»
🔹 تدابیر و برنامه مدیر حوزههای علمیه برای ساماندهی شهریه طلاب
🔹 جوانگرایی معاونین و مدیران دور جدید مرکز مدیریت
🔹 نقصهای جدی داریم که باید خواب را از چشمان خود بیرون کنیم
🔹 عزم و همّ اصلی بنده حوزه علمیه است
🔹 پذیرای تمامی انتقادات حتی نقدهای تند هستم
@Manahejj
🌀 جامعه هنری حوزه آتش به اختیار عمل کند
👤 آیت الله اعرافی؛ اختتامیه جشنواره هنر آسمانی
🔹 جامعه هنری حوزه باید روی پای خود ایستاده و #آتشبهاختیار پیش برود و سپس ما را به همراه خود بکشاند.
🔹 ذات حوزه باید ذاتی هنری با ممیزات مطرح شده باشد و علی رغم کارهایی که انجام شده، فاصله ما با آنچه که در ذات حوزه است، بسیار است.
🔹 یک ماه اخیر درختواره رشتهای حوزه تدوین و نهایی شد. در این درختواره قریب به 10 شاخه مرتبط به رشته هنر ایجاد شده و به تدریج به نتیجه خواهد رسید.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 همدلی و حفظ آرامش جامعه
📝 مهمترین دغدغه امام جامعه
🖋 علی مهدوی
🔹 التزام به «شرع، عقلانیت، پشتکار برای حل مسائل و داشتن امید» رکن اصلی بیانات امام خامنهای با وکلای مردم بود.
مجلسی که میتواند بیحاشیه و با اصلی و فرعی کردن امور، ریلگذاری کلان مملکت را انجام دهد و ایران عزیز اسلامی را از بیماری دردناک اقتصاد نجات بخشد.
🔹 مجلسی که بجای هو کردن، انگزدن و عربدهکشی، که نه مورد تایید عقل است و نه مقبول شرع، میتواند از اهرمهای نظارتی و قانونگذاری خود استفاده کند تا بدنه دولت نیز در مقام اجرا، تن به کار دهد.
خانه ملتی که محل عقدهگشایی و منازعات بیاساس سیاسی با سایر نیست؛ مجلسی که بیگانه را شاد و مردم را ناامید نمیکند؛ بلکه میتواند نور چشم مردم و مایهی مباهات مقام عظمای ولایت باشد.
🔹 امروز امام جامعه ثابت کرد که اگر عدهای اقتصاد بیمار مملکت را با مسکّنهای دارای عوارض دهشتناک غربی، شرطی کردهاند، مجلس میتواند نسخهی علاج این بیمار را عمل کند و اقتصاد مقاومتی که رهبری تئوریزه کردهاند را بجای «امید کاذب به مستکبرین»، عملیاتی کند.
🔹 جمله طلایی امروز امام امت را میتوان این عبارت حکیمانه دانست: «سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور بههیچوجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دورهی قانونی خود، امانت را با ارائهی صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند... در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه، فضا را به گونهای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.»
و این یعنی در شرایط کرونایی و مشکلات عدیدهی اقتصادی و معیشتی و همچنین خوابهای آشفتهای که دشمنان خبیث برای امنیت مردم دیدهاند باید شرایط را درست مدیریت کرد و با طرح مسائل چالشی همچون #استیضاح و نزاع بین دو قوه، بر مشکلات جامعه نیفزود.
🔹 امروز آحاد جامعه اسلامی با هر سلیقه و گرایش سیاسی یا عقیدتی باید توجه داشته باشند که برای عبور از بحرانهای متعدد سال جاری، راهی جز یکصدایی، اتحاد و همدلی نداریم. کشتی محکم انقلاب اسلامی با وجود سیل طوفانها قطعا به ساحل نجات خواهد رسید به شرط آنکه همه ذیل پرچم تبعیت از ولایت، همدل و متحد باشیم و دغدغهای جز حل خردمندانه مشکلات به دور از هرگونه حاشیه سازی نداشته باشیم.
🔻 طبیعی است نقش ویژه روحانیت در راستای تقویت همدلی بین آحاد جامعه، نقشی بیبدیل است که نباید از آن غفلت شود و در فرصت های بعدی باید بدان پرداخت.
#امام_امت
#ایران_همدل
#مجلس_انقلابی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 لزوم توجه به ظرفیتهای معنوی مردم
📝 شواهد بنیهی قوی ایمانی مردم
🎥 امام خامنهای
🔹 من اصرار دارم که به این ظرفیّتهای معنوی توجّه کنیم، از اینها استمداد کنیم، این ظرفیّتها را -آنهایی که نیاز به فعلیّت دارد- به فعلیّت برسانیم. این ظرفیّتهای معنویِ کشورِ ما، غالباً یا تقریباً همه، ریشه در ایمان مذهبی و ایمان انقلابی دارد؛ یعنی ایمان مذهبی و انقلابی مردم زیاد است، ظرفیّتی به وجود میآورد، تواناییهایی را در کشور به وجود میآورد که از این تواناییها میشود استفاده کرد.
در طول انقلاب -از اوّل انقلاب تا دوران جنگ تحمیلی تا امروز- نمونههایش را دیدهایم.
یک.
تازهترین نمونهی این ظرفیّتهای مهمّ ملّی و مبتنی بر ایمان انقلابی و مذهبی، همین حضور بههنگام و فداکارانهی ملّت در موج اوّل بیماری کرونا است.
دو.
در نهضت کمک مؤمنانه؛ ... به شکل فراگیر در همهی کشور، شما دیدید چه کارهای بزرگی انجام گرفت.
سه.
نمونهی دیگر این ظرفیّت معنوی... مربوط به حرکت خیرهکنندهی مردم در بدرقهی شهید سلیمانی است... خطاست اگر ما خیال کنیم این فقط یک حرکت عاطفی محض بود؛ بله؛ عواطف هم تأثیر داشت، لکن این حرکت خیلی فراتر از یک حرکت عاطفی محض بود؛ این، ایمان به جهاد مردم را نشان میداد.
چهار.
شما ببینید در طول این سالها هر جایی که نظام مشکل پیدا کرد، مردم وارد میدان شدند؛ آنجایی که کسانی با تحریک دشمنان -چه در سال ۷۸، چه در سال ۸۸ چه در سالهای بعد- یک حرکتی انجام دادند که برای نظام مضر بود، آن که توانست بیاید وسط میدان و دشمن را مأیوس کند مردم بودند.
#ایمان_مردم
@Manahejj
🌀 نگاه دقیق به ظرفیتهای ایمانی جامعه
📝 لزوم برنامهریزی برای تعمیق معنویت مردم
🖋 علی مهدوی
🔹 دستگاههای تبلیغی نهاد روحانیت باید برنامه اصلی خود را «تعمیق و بالفعلسازی هرچه بیشتر ایمان جامعه» قرار دهند و معیار رشد و نکس خود را میزان پیشرفت در این مؤلفه بدانند؛ کما اینکه آحاد روحانیت و مبلغین بصورت فردی نیز باید برای دایره مخاطبین خود چنین برنامهای داشته باشند و همیشه ایام منتظر نهادها نباشند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#ایمان_مردم
#تبلیغ
@Manahejj
🌀 نگاه دقیق به ظرفیتهای ایمانی جامعه
📝 لزوم برنامهریزی برای تعمیق معنویت مردم
🖋 علی مهدوی
🔹 در نگاه به ظرفیتهای ایمانی جامعه، دو نگاه افراطی و تفریطی وجود دارد که هردو سمّ مهلکی هستند. نگاه اول قائل به این است که مردم، از دینداری فاصله گرفتهاند. رگههای دینداری به شدت در جامعه ضعیف شده است. این دسته مدام ندای واسلاما سر میدهند و بر طبل ناکارآمدی انقلاب اسلامی میکوبند که ۴۰ سال از انقلاب گذشت و قلهای که فتح نکریم هیچ؛ بلکه مردم بیدینتر شدهاند.
در مقابل این نگاه، افرادی هستند که معتقدند این نظام بیمهی امام زمان (عج) است و همه چیز عالی است و أصلا مشکلی نداریم.
🔹 اما هر دو نوع نگاه به یک خطر جدی ختم میشوند و آن، «بی عملی» است. اولی ناامید و افسرده است؛ دومی هم مست توهماتی است که برای خود وهم کرده است. یکی دیگر از مشکلات هردو طیف نیز این است که در ارائهی آمارهای خود، هیچ بنیهی علمی و جامعیت آماری از ابعاد مختلف ندارند و صرفا به برخی استقرائات ناقص یا ظواهر، و یا حتی رویکردی اخباریگرایانه تکیه میکنند.
برخی هم که میخواهند در عمل، باری بردارند و کمکی باشند، گرفتار عدم تشخیص اولویتها و مسائلی میشوند که عاقبت وخیم آن معلوم نیست ختم به کجا خواهد شد مثل این ادعا که «پنجاه درصد دلیل فاصله مردم از روحانیت، بخاطر #لباس_روحانیت است»!!
🔹 لذا هیچیک از این دو دسته، عملا برنامه و محتوای قابل ارائه و استفادهای برای تقویت دینداری و تعمیق ایمان مردم ندارند و بالعکس با امواج رسانهای، مخاطبین خود را گرفتار افراط و تفریط در اندیشه و عمل میکنند.
🔹 اما نگاه دقیق و درست به مسأله، نگاهی است که امام خامنهای به این موضوع دارند؛ نگاهی که به ابعاد مختلف موضوع اشراف کامل دارد و از هرگونه کژی و کاستی مبرّاست. ظرفیت ایمانی و انقلابی مردم را قوی میبیند که اتفاقا باید تقویت و تعمیق شود و آنچه از این ظرفیت، بالقوه است، بالفعل شود. لذا این نگاه، هم ناامید نیست و همهچیز را سیاه نمیبیند؛ نه امیدواری منجر به بیعملی را برنمیتابد.
🔹 امام امت، هم به ضعفها اشاره میکند و حتی راه حلهای عملی ارائه میدهد -نظیر بیانات بیشمار راجع به نحوه منبر رفتن، نحوه تبلیغ، اولویتهای تبلیغی بین مردم، طرد نکردن افراد با ظاهر متفاوت و بدحجاب و نمونههای بیشمار دیگر- هم امیدواری میدهد و نقاط قوت و ظرفیت عظیم ایمانی مردم را مد نظر میدهد. نظیر دیدار اخیر ایشان با نمایندگان مجلس که پس از برشمردن شواهد متعدد دال بر ایمان مستحکم مردم، به این نکته نیز متذکر شدند: «نمونههای فراوان دیگری هم از این ظرفیّت معنوی و حضور معنوی و آمادگی ملّت ایران وجود دارد که همهی اینها ریشه در ایمان اسلامی و ایمان انقلابی دارد؛ اینها را نمیشود منکر شد؛ اگر کسی منکر بشود، مثل این است که منکر آفتاب در وسط روز شده باشد.»
🔻 حال دستگاههای تبلیغی نهاد روحانیت باید برنامه اصلی خود را «تعمیق و بالفعلسازی هرچه بیشتر ایمان جامعه» قرار دهند و معیار رشد و نکس خود را میزان پیشرفت در این مؤلفه بدانند؛ کما اینکه آحاد روحانیت و مبلغین بصورت فردی نیز باید برای دایره مخاطبین خود چنین برنامهای داشته باشند و همیشه ایام منتظر نهادها نباشند.
#ایمان_مردم
#تبلیغ
@Manahejj
🌀 گزارش رییس مرکز خدمات از اقدامات این مجموعه درباره مسکن و درمان
🔹 در پی ابراز نگرانی حضرت آیتالله مکارم شیرازی از برخی کاستیهای معیشتی و مسکن طلاب و درمان آنان، حجت الاسلام و المسلمین ربانی توضیحاتی در این باره ارائه کرد.
مشروح گزارش:
🌐 rasanews.ir/002l9Y
〰〰〰〰〰
📌 بیشتر بخوانید:
https://eitaa.com/manahejj/2926
〰〰〰〰〰
#مسکن
#بیمه
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 طلبه قمی:
سلام علیکم
از حضرت آیتاللهالعظمی مکارم کمال تشکر را دارم که موجباتی فراهم آوردند تا آقای ربانی رییس محترم مرکز خدمات، گزارشی از وضعیت برنامههای مرکز خدمات پیرامون مسکن و درمان ارائه بدهند.
ای کاش مسؤولین نهادهای حوزوی چه شورای عالی چه مرکز خدمات یا حتی دفتر تبلیغات خود را در برابر اطلاعرسانی به طلاب، مسؤول بدانند.
والله چیز زیادی نمیخواهیم؛ لااقل دستاوردهای خود را به بدنه عمومی حوزه علمیه منتقل کنید تا متهم به بیتفاوتی و بیبرنامگی و ناکارآمدی نشوید.
سخنگو که ندارید؛ برای رضای خدا حداقل یک مشاور رسانهای معقول و زبده داشته باشید.
#نظر_اعضا
#فقدان_تدبیر_رسانه
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 مستأجر خانه به دوش:
اخیرا در خبرها آمده معاونت مسکن مرکز خدمات تغییر یافته
امیدواریم مشکلات مسکن اساتید ۱۵ خرداد و مسکن نخبگان پردیسان که اخیرا حواشی عدیده ای داشت جبران شود و در سیاستهای جدیدی که آقای ربانی فرمودند باز شاهد دوران طلایی خدمت مرکز خدمات به طلاب باشیم در عرصه مسکن و خانه دار شدن طلاب...
#نظر_اعضا
#مسکن
#مرکز_خدمات
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 وقتی خودیها برای «علی» تعیین تکلیف میکنند!!
📝 آزمونی که حتی برخی طلاب نیز در آن ریزش میکنند
🎥 حجتالاسلام مهدوی ارفع
🔹 فشار افراد به ظاهر عدالتخواه به امیرالمؤمنین علیهالسلام، قلب حضرت را به درد آورده بود
🔹 دست معاویه از آستین سادهاندیشان بیرون آمد و امیرالمؤمنین فریاد میزد به خدا معاویه عدالتخواه نیست!
🔹 مصلحت نظام اسلامی بالاتر از یک حکم شرعی است، میخواستند نظام علوی را فدای یک پرونده کنند.
🔻 #فتنه_امروز:
«خودیها بجای اطاعت از اوامر رهبری، نظر کارشناسی میدهند.»
🔹 نسبت ما با امام جامعه، نسبت تطبیق نظر ایشان با نظر خودمان نیست؛ نسبت اطاعت ما از ايشان است.
#نشر_حداکثری
#مضلات_الفتن
#فتنه_اکبر
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 انتظار برای تحقق وعده آیتالله بوشهری 📝 بانک ایده و سامانه ثبت ایدهی طلاب و نخبگان 🔹 دبیر شورای
🌀 شورای عالی حوزه پذیرای اندیشهها و دیدگاههای طلاب و فرهیختگان
📝 پس از مطالبه رسانه حوزوی مناهج برای راهاندازی هرچه سریعتر #بانک_ایده از سوی شورای عالی، دبیرخانه شورای عالی طی اطلاعیهای آغاز این اقدام را اعلام نمود:
متن اطلاعیه:
🔹 در دوره هشتم شورای عالی برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از دیدگاهها، #بانک_ایده شورای عالی به صورت فعال پذیرای اندیشهها و دیدگاههای فرهیختگان میباشد.
🔹 امید است با مشارکت فعال شما بتوانیم در سیاستگذاریها، طرحها و برنامههای حوزه گام مؤثری در جهت ساماندهی و اقدام نسبت به مطالبات شما حوزویان برداریم.
📬 شما میتوانید سؤال، پیشنهاد، انتقاد و نظر خود را از طریق صفحه ارسال نظر و پیشنهاد برای ما ارسال کنید:
👇🏻
http://www.shorayeaali.com/forms/comments.aspx
📌 مناهج:
ضمن تقدیر از شورای عالی برای فعال کردن بانک ایده، نکات مهمی در این باره مطرح است که طی پستهای آتی تقدیم خواهد شد.
#بانک_ایده
@Manahejj
🌀 علما و روحانیت در کنار مردم
👤 امام جمعه همدان
✅ علما و روحانیت همیشه در کنار مردم بوده و هستند، تذکر و مطالبه مراجع معظم تقلید بر وضعیت اقتصاد و گرانی، انعکاس مطالبات مردم است.
🔻 قوه قضاییه با اطلاعرسانی دقیق و مدیریت رسانه میتواند مانع از سوءاستفاده در این فضا شود.
https://hawzahnews.com/news/909862
@Manahejj
🌀 تأملی در آداب و تحمل نقد
🖋 ناصر میرزایی
🔹 «روششناسی فقهی» یکی از موضوعات مهم علمی است که در چند سال اخیر مورد اقبال بیشتر محافل حوزوی قرار گرفته، گرچه رد پای آن در تاریخ فقه قابل مشاهده است. بدون شکّ این توجّهات معاصر خالی از ثمره نبودهاند و بخشی از محصولات پژوهشی آن را میتوان تألیف کتب زیر دانست:
1️⃣ «پیش درآمدی بر مکتب شناسی فقهی» اثر حجتالاسلام ضیائیفر
2️⃣ «کتاب درس خارج و گامهای اجتهاد» اثر حجتالاسلام احمد مبلغی
3️⃣ «درآمدی بر مکتب فقهی قم و نجف» به کوشش حسین ایزدی
4️⃣ «روش شناسی فقهی؛ نخستین نشریه روشی در علوم حوزوی» با آثاری از اکبر ترابی، منصور مهدوی و سعید هلالیان
5️⃣ و کتاب «روششناسی اجتهاد» اثر موسسه فقاهت.
🔹 کتاب اخیر از آن رو که نه پیشگام بلکه اثری شکلگرفته در امتداد یک جریان علمی است، طبیعتا باید با تکیه بر سرمایه اندوخته شده در مسیر و توجّه به قوت یا ضعفهای سایر آثار، قدمی رو به جلو بر میداشت؛ امری که از ابتدای انتشار مورد تردید جدی برخی محقّقان قرار گرفت. همین تردید و البته تردید در اصل اتقان اثر مزبور باعث شد تا یکی از اساتید حوزوی درخواست جمعی از طلاب را اجابت کنند و به نقد علمی این کتاب بپردازند.
🔹 اما در کمال تعجّب با این واکنش مواجه شدند که: «اگر توانایی نقد داشتید بهتر بود با حضور مؤلف این کار را انجام میدادید، در غیر این صورت رفتار شما حرکتی غیرحرفهای و دور از اخلاق علمی است» گوینده این سخن مشخص نیست چطور فراموش کرده همین فاضل حوزوی (ناقد کتاب) سابقا در دو نوبت درخواست مناظره برای نقد آرای مؤسسه فقاهت را داشتهاند که این مطالبه به دلیل نامعلومی مسکوت گذاشته شده است!! آن هم از جانب شخصی که به صورت مکرّر خواستار مناظره با مطرحترین چهرههای حوزوی بوده و عدم اجابت آن را برهان بر حقانیتش میداند!
🔹 یا چطور فراموش کردهاند قبلا مناظراتی توسّط برخی اساتید مطرح سطوح عالی با این مؤسسه انجام شده است که سرنوشت اسناد و صوت آنها بعد از سه سال هنوز نامعلوم است و حتی از اعلام رسمی صورت گرفتن چنین مناظرهای طفره میروند!! آیا اخلاق علمی معنایی جدید یافته و در راستای تامین اهداف اشخاص تعریف میشود؟
🔹 اگر خاطرشان باشد روزی صوت درس یکی از آقایان نشست اساتید را نقد کردند و آن آقا تاب نیاورد و در کانالش فریاد عدم رضایت شرعی سر داد! چرا امروز که یکی از کتابهای خودشان بررسی علمی مختصری شده همان رفتار را تکرار میکنند و برچسب «حرکت غیراخلاقی و غیر حرفهای» میزنند؟!!
🔹 بهتر است نه فقط در این موضوع بلکه در کل مسائل حوزوی، باب نقدهای علمی باز شود همچنان که بهتر است تحمل نقد نیز بالا رود. طبعا مخاطبین در لابلای رد و اثبات مطالب، توان درک مطالب دقیق و علمی را از غیر آن دارند.
#روش_شناسی
#اخلاق_نقد
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 تأسیس مرکز خلاقیت و نوآوری در دفتر تبلیغات اسلامی
👤 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🎥 از صاحبان ایدههای نو در حوزههای علمیه حمایت میشود.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 تأملی در آداب و تحمل نقد 🖋 ناصر میرزایی 🔹 «روششناسی فقهی» یکی از موضوعات مهم علمی است که در چند
📠 نظر اعضا
💬 یا فاطمه:
سلام علیکم
در مورد روششناسی صحبت کردید.
پیشنهاد میکنم کتاب دانشنامه اصولیان شیعه رو هم نگاه کنید که از اول شروع کرده و تمام اصولیان شیعه را برشمرده و روش بحثشون و نوآوریهای آنها رو بحث کرده:
معرفی اجمالی کتاب:
🔹 دانش اصول، منطق اجتهاد به شمار میرود که از دیرباز، در میان فقیهان پراهمیت تلقی شده است. آنان با رویکردهای متنوعی در توسعه اصول نقش به سزایی داشتهاند.
🔻 از آنجا که برای دستیابی به تاریخ واقعی هر دانشی باید نظریات و دیدگاههای آن را در بستر تحولات بررسی کرد، برای شناخت تاریخ تفصیلی اصول و آگاهی از نوآوریها و تأثیر پذیریها چارهای جز پژوهش وکاوش در خصوص افکار و اندیشههای اصولیان وجود ندارد. اثر حاضر ضمن برشمردن اصولیان شیعه، مهمترین آنان را که در تحولات اصول نقش محوری داشتند با چهار رویکرد:
1⃣ بررسی زندگینامه و آثار،
2⃣ روش شناسی،
3⃣ تأثیرپذیری از گذشتگان
4⃣ و نوآوریها
بررسی کرده است.
🔹 گفتنی است جلد اول این اثر علمی در سال ۱۳۸۴ منتشر شد؛ جلد دوم سال ۱۳۹۳ و دیگر مجلدات کتاب، در حال تدوین و چاپ است.
📚 ادوار مختلف اصولی مطرح در این کتاب:
1⃣ دوره تأسیس
2⃣ دوره تدوین
3⃣ دوره کمال و استقلال
4⃣ دوره رکود
5⃣ دوره نهضت مجدد
#نظر_اعضا
#روش_شناسی
@Manahejj
🌀 شورای عالی از هیچ اقدامی برای تحول در حوزه دریغ نمیکند
👤 آیتالله اراکی، عضو شورای عالی در دیدار اعضای هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب
🔹 مجمع نمایندگان طلاب اتاق فکر شورای عالی باشد.
🔹 برخی از افراد سروصدای #تحول دارند که به نظر میرسد تحول مورد نظر آنان، هنجارشکنی و از دست دادن سرمایه های موجود حوزه باشد و باید گفت که این نوع تفکرات، #عقبگرد است.
🔹 تحول مناسب، تحولی است که داشتههای مثبت حوزه را شناخته و در کنار آن، نواقص موجود را بررسی نموده و آن را جبران نماید.
hawzahnews.com/news/910079
📌 مناهج:
امیدواریم سیر تحولات حوزه علمیه در دوره هشتم شورای عالی بسیار متفاوت از ادوار سابق این شورا باشد.
بیشک موضوعات بر زمین مانده بسیاری پیش روی شورای عالی است که نیاز به تدبیر و برنامهریزی دارد.
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 لزوم بهادادن شورای عالی به استعدادهای مختلف حوزوی
👤 آیتالله اراکی
🔹 باید فضای حوزه به نحوی باشد که به تمام استعدادها بها داده شود؛ شاید استعداد برخی افراد در نوشتن کتاب باشد و می توانند حرف های خوب خود را در قالب کتاب بیان کنند که بسیار هم مناسب است و باید به آنان بها داده شود؛ گاهی یک طلبه مسئله گو به نحوی احکام شرعی را بیان می کنند که از یک عالم فاضل، بهتر اثرگذار بوده و خروجی بهتری دارند.
🔹 یکی از مباحث مغفول در حوزه های علمیه، موضوع فن وعظ است که از آن فاصله گرفته ایم و باید برای تربیت واعظ در حوزه برنامه ریزی کرد.
🔹 باید رشته های کاربردی در حوزه تعریف شود تا بتوانیم در هر موضوعی که مرتبط با فعالیت حوزویان است، خروجی های مناسب داشته باشیم و باید برای هر برنامه و موضوع، نیروهای لازم را تربیت نماییم.
🔹 وی به موضوع هجرت طلاب و فضلا نیز اشاره و تصریح کرد: حوزه علمیه برای این تأسیس نشده که طلاب در این حوزه بمانند؛ بلکه هدف این است که پس از تحصیل، به شهر و دیار خود برگشته و به تبلیغ دین بپردازند؛ علمای سلف ما پایبند به این موضوع بوده و پس از مدتی به دیار خود بر می گشتند و شاهد اثرات مثبت آنان در منطقه خود بوده ایم.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
@Manahejj
🌀 تجربهی اسفناک حوزه ی نجف
📝 اعلام هشدار برای فاصله مردم و روحانیت
🖋 شهید آیتالله سید محمدباقر صدر
❓ چرا این حوزه [نجف] کارش به این #بدبختی کشیده شده!؟
آیا به نظر شما این مسئله پیش از آنکه گناه آنها باشد، #گناه_ما نیست؟
🔹 اگر هر یک از اهل علم به جای اینکه روز جمعه به کوفه برود و از صبح تا شب به شنا بپردازد، به جای آن که وقتش را به مشاعره بگذراند، به جای آن که وقتش را صرف هزاران هزار #کار_بیهوده بکند، به جای این کارها، اگر هزار طلبه، هریک برای تنها پنج نفر از اهالی نجف یک #مجلس_تبلیغی تشکیل می دادند، الان ما یک #پایگاه_مردمی پنج هزار نفری داشتیم، مردم شهرمان احساس میکردند که ما با آنها تعامل می کنیم، به فکرشان هستیم، سودی به حالشان داریم...
🔹 اما ما با مردم تعامل نکردیم و طبیعی است که چون ما کاری به کار آنها نداشته ایم، آنها هم کاری به کار ما نداشته باشند.
📗 بارقهها، شهید صدر، ص ۵۰۰
📌 مناهج:
دقیقا یکی از اقدامات برجسته مراجع تقلید بعد از شیخ عبدالکريم حائری(ره)، راهاندازی شبکه تبلیغی حوزه و روحانیت در سراسر ایران بود. شبکهای که بعدها واسطه امام امت و مردم شد برای بیداری و هدایت مردم و همچنین سرنگونی طاغوت و برپایی حکومت اسلامی.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب اگر طلبهها نبودند کار انقلاب هم به سرانجام نمیرسید.
امروز هم یکی از سرمایهگذاریهای جدّی دشمن، ایجاد فاصله بین مردم و روحانیت است. خصوصا که با توجه به شرایط کرونایی، تبلیغ ها کمرنگ شده و جهتگیریها به سمت و سوی فضای مجازی کشیده شده و ارتباط چهره به چهره که بزرگترین نقطه قوت روحانیت بوده، تضعیف شده است.
امر مهمی که بیش از پیش باید مورد توجه متولیان حوزه و روحانیت باشد و خلأها و کاستیهای موجود را هرچه زودتر آسیبشناسی و پوشش دهند تا مجالی برای سوءاستفاده دشمن فراهم نیاید.
#روحانیت_و_مردم
#افول_نجف
#ترقی_قم
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 خطر سطحی شدن!
یکی از چالشهای جریان انقلابی، خطر #سطحی_شدن است. سطحی شدن در تحلیل، در تفکر، در تصمیم، در بروز رسانهای، در انتقاد...
🔹 این سطحی شدن ممکن است خودش حاصل عوامل مختلفی باشد، از جمله ظهور و گسترش شبکههای اجتماعی که به طور کلی روی سطحی شدن و خود کارشناس پنداری همه جامعه اثر گذاشته است.
🔹 اما به نظر من در کنار آن عوامل، قطعا یکی از نکات مهم و تاثیرگذار در بدنه جبهه انقلاب، اثر #رهبران_فکری و اساتیدی است که نسل به نسل جریانهای فکریِ نخبگان حزب اللهی را تغذیه کردهاند. یعنی روزگاری که انقلابیون از #بهشتیها و #مطهریها و #خامنهایها تغذیه فکری خود را دریافت میکردند را، مقایسه کنید با امروز؛
🔹 با روزگاری که سخنرانان و اساتید جذاب و پر طرفدارِ بسیاری از جمعهای دانشجویی و فعالان حوزههای مختلف، کسانی هستند که شاید صدای فریاد زدنشان بلندتر از آن رهبران فکریِ نسل اول انقلاب باشد، اما به لحاظ #سواد و عمق مطالب، تا آنها فاصلهای بسیار دارند؛ و البته این عمق کم هم مانع از آن نشده که آنها درباره همه امور صحبت کارشناسی و تخصصی نکنند!!
...به سرعت این مدلِ شخصیتی در بدنه جبهه انقلاب هم در حال بازنشر و تکثیر است!
💬 علی صدری نیا
@HozeTwit
هدایت شده از حلقه های مطالعاتی معارف انقلاب اسلامی
🔸 دفتر قم موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار مینماید:
🔺 دومین دورهی آموزشی مطالعاتی #معارف_انقلاب_اسلامی (سطح یک)
📌همراه با اعطای گواهی پایان دوره و تخفیف ویژه جهت خرید کتب.
🔹شرایط پذیرش:
- حداقل سن ۱۵ سال
- حداکثر سن ۴۵ سال
@Maaref_Enghelab_Eslami
🌀 جذابیت بینظیر اسلام و مبلغین اسلام
📝 در قالب ارائه به جهانیان مشکل داریم
👤 دکتر نادر طالب زاده؛ نشست تخصصی ختامه مسک
تاثیر انقلاب در عطش جهانی به اسلام
🔹 اسلام جذاب است و پس از انقلاب اسلامی یک تشنگی عجیب و مخاطبان حقیقت جو در دنیا شکل گرفته است و یکی از مهمترین این مخاطبان از آمریکای لاتین هستند. طلاب فعال در عرصه لاتین بسیار مهم و اثربخش هستند. مستند جهانشهری ها از جمله الگوهای موفق برای ارایه اسلام حقیقی به جهان است.
جایگاه و تأثیر مبلغان اسلام
🔹 #مبلغان و مستندسازان یکی از مهمترین ستونهای تبلیغی انقلاب اسلامی در دنیا هستند. #شیخ_زکزاکی از نمونههای بسیار موفق طلاب بومی آموزش دیده شده هستند؛ زیرا ایشان چند میلیون نفر را منقلب کرد. این مساله نشان داد که اگر یک طلبه بومی درایران تعلیم یابد چگونه میتواند موفق شود.
بین ۳۰ تا ۷۰ درصد از بردگانی که به آمریکا برده شدند مسلمان بودند. امروز این آگاهی شکل گرفته است و سیاه پوستان در زندانها به اسلام رو می آورند و اسلام به عنوان DNA خفته در وجود آنها شکل میگیرد. تظاهرات امروز و در آستانه انتخابات آمریکا که در آینده رخ خواهد داد نمونه هایی از تجلی این بیداری است.
این دوره نشان می دهد که چه چیزهایی برای تبلیغ واقعی اسلام نیاز داریم. این دوره به ما نشان می دهد که چه چیزهایی داریم و چه چیزهایی برای تبلیغ دین نیاز داریم تا مخاطبان تشنه معارف اسلام را یاری دهیم.
لزوم عرضه «اسلام با ولایت» به دنیا
🔹 آثار ۸۰۰ ساله اسلامی در اروپا را دیدم که یکی از مهمترین آثار تاریخی اسپانیا و اروپا است و امروز اسپانیا درآمد عظیمی از این ابنیه تاریخی در گرانادا و کوردبا دارد. وقتی اسلام بی ولایت به اسپانیا می رود تنها یک بنای ساده از آن باقی می ماند و ما باید اسلام با ولایت را به دنیا عرضه کنیم که اسلامی ماندگار و مانا و حقیقی است. در این عرصه نیازمند طلابی هستیم که فکر جدید بیاورند.
علت جذابیت اسلام
🔹 باید به طلاب کمک شود که اعتماد به نفس آنها اضافه شود و آن مسایلی که در حوزه و در این گونه کارگاهها میآموزند را در صحنه عملی پیاده کنند.
هیچ مذهب و دینی به جذابیت اسلام نمی رسد، زیرا حقیقتِ مطلق است. اینکه تلاش کنیم این محتوای عظیم به یک محتوای جذاب مبدل شود، بسیار مقدس و مهم است. این مساله به این نکته بیاندیشیم که چگونه اسلام را به دنیا عرضه کنیم.
وظیفه حوزه علمیه در قبال معرفی اسلام به غرب
🔹 دانشگاه صداوسیما تلفیقی از علما و فضلا و رسانه ای ها در این عرصه تلاش می کند. باید ذره ذره اسلام و آیات و روایات را به شکلی به غرب عرضه کنیم که به شکلی جذاب این معارف را به دنیا معرفی کنیم.
امروز وظیفه بسیار عظیمی در خدمت به مسلمانان غرب داریم. این کار باید از نهادهایی چون صداوسیما و ارتباط با حوزه شروع شود. آمریکای لاتین قسمت مستضعف جهان است و این عرصه بسیار مهم است.
همه امروز از ایرانی که توان فکری و نظامی و محتوایی دارد انتظار دارند که این حکومت ولایی را در قالب فعالیت های تبلیغی و محتوایی به دنیا عرضه کند.
🔻 جذابیت طلاب در جهان
🔹 هر انسان طلبه ای در جهان جذاب است و اصلا کسی که دنبال حقیقت است انسان جذابی است. طلاب در حقیقت یک دسته دیگری از این انسان ها هستند. هر کدام از این مبلغان یک دنیا هستند. این طلاب امروز به قم آمدهاند و به دنبال تحصیل علوم اهل بیت(ع) هستند. مهم این است که این وجد و خوشحالی از آموزش علوم اهل بیت(ع) را به دنیا عرضه کند.
همه مشکلات اقتصادی و توطئه های آمریکا یک هجمه و توطئه بزرگ است تا ما ایرانیان متوجه جایگاه خود نشویم. باید در رسانههای ملی و بین المللی جریان اثرگذاری فعال کنیم که به رشد و تعالی مباحث اسلامی بیانجامد.
https://b2n.ir/Islam
📌 نظرات خود را درباره این موضوع برای مناهج ارسال کنید.
#هویت_طلبگی
#جایگاه_تبلیغ
#شریعت_جهانی
@Manahejj
🌀 نظر آیتاللهالعظمی وحید درباره برگزاری مجالس عزاداری محرم در ایام کرونایی
🏴 شعائر اهلبیت علیهمالسلام و خصوصا اقامه عزای حضرت سید الشهداء علیه السلام، نباید تعطیل شود، ولیکن با رعایت جهات بهداشتی و آنچه که متخصصین امر توصیه میکنند.
@Manahejj