🌀 حضرات آیات صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی امروز پنج شنبه را اول ماه شوال و عید فطر اعلام کردند.
➖ دفاتر حضرات آیات صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی در اطلاعیه های جداگانه ای،امروز پنج شنبه را اول ماه شوال و عید فطر اعلام کردند.
💠 در اطلاعیه دفتر حضرت آیت الله صافی آمده است: به اطلاع مومنان عزیز میرساند حلول ماه شوال ۱۴۴۲ برای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی ثابت شد و پنجشنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰)، روز اول ماه شوال و عید سعید فطر میباشد.
💠 دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی نیز اعلام کرد: به اطلاع برادران و خواهران ایمانی می رساند، از ساعات اولیه غروب آفتاب روز گذشته حسب دستور حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی مد ظلله بررسی گزارشات نمایندگان و دیگر معتمدین اقصی نقاط داخل و خارج کشور در مورد رویت هلال ماه شوال آغاز گردید. این مهم ساعت ها بطول انجامید و سرانجام برای معظم له رویت هلال ماه شوال ثابت گردید از این رو امروز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ، روز اول ماه شوال ۱۴۴۲ و عید فطر می باشد.
💠 دفتر حضرت آیت الله نوری همدانی نیز اعلام نمود: طبق گزارشات متعدد ازسوی افراد موثق حلول ماه شوال المکرم برای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دامت برکاته ثابت گردید.
براین اساس معظم له فردا پنجشنبه ٢٣ اردیبهشت را اول شوال المکرم اعلام فرمودند.
#عید_فطر
@Manahejj
🌀 ضرورت حفظ شأن مراجع معظم
💠 مقلدان مراجع ثلاث (حضرات آیات سیستانی، وحید و شبیری) میتوانند با رفتن به خارج از شهر، سفر شرعی رفته و افطار کنند و بعدا یک روز روزه قضا بگیرند.
🔺 مراجعی که حکم حاکم را در ثبوت اول ماه معتبر نمیدانند، ضد ولی فقیه و از این قبیل عناوین نیستند؛ چرا که رهبر معظم انقلاب در دوم مهر ماه 88 دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری و در همان سالی که حکم شرعی کرده بودند، تاکید کرده اند که وحدت نظر در موضوع رؤیت هلال اصلا شدنی نیست چون مبناهای فقهی متفاوت است بلکه مهم این است که هیچ یک از مراجع عظام تقلید #تظاهر در نماز عید فطر نداشته اند و معظم له همين را کافی دانستند و تشکر و قدردانی کردند.
🔻 بنابراین مراقب باشیم که به تعبیر امام راحل، شطر کلامی علیه مراجع تقلید به زبان نیاوریم و تفاوت مبناهای فقهی را به ضدیت با ولایت فقیه تفسیر نکنیم.
#مراجع
@Manahejj
🌀 توضیح بخش استفتائات دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنهای
🔸 در پی سوالات بسیاری که درباره کیفیت ثبوت اول ماه شوال امسال صورت گرفته به اطلاع میرساند که:
✅ مقام معظم رهبری، «حکم» بر ثبوت هلال شوال کردهاند.
در اطلاعیه دفتر رهبری نسبت به استهلال ماه شوال آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم؛ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند برابر گزارشهای رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شؤال در غروب چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ برای رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) محرز شده و به آن #حکم کردهاند، بنابراین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، اول شوال المکرم ۱۴۴۲ و عید سعید فطر خواهد بود.»
🔺 بنابراین با توجه به اینکه برخی مراجع معظم تقلید «حکم حاکم» را همراه با شرایطی برای ثبوت هلال ماه، کافی میدانند، لازم است مؤمنین مطابق نظر مرجع تقلید خود، عمل کنند.
🌐 کانال رسمی استفتائات دفتر حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی)
@Manahejj
🌀 هنیه، امت اسلامی را به حمایت از مسجدالاقصی و غزه فراخواند
🔸 «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز (جمعه)، فراخوانی در ارتباط با مسجدالاقصی اعلام کرد.
🔹 رئیس دفتر سیاسی حماس در فراخوان مذکور از تمام ملتهای عربی و اسلامی و تمام آزادههای جهان خواست که برای حمایت از مسجدالاقصی و غزه و همچنین به منظور پیشتیانی از ملت فلسطین و در راستای تأکید بر حق آنان راهپیمایی و تظاهرات بر پا کنند.
#فلسطین
#مقاومت
@Manahejj
May 11
🌀 مهمتر از تغییر کتب درسی
🖋 محمد حقپرست
🔸 قبل از بحث درباره تغییر کتب، باید درباره اصل نظام آموزشی و مسائل آن گفتگو کرد. اینکه قرار است این کتاب برای چه کسانی و در چه ردهای نوشته شود، تعیینکننده انتخاب کتاب و شیوه تحصیل آن است.
🔹 طبیعتا کسی که قصد اجتهاد دارد با کسی که قصد تبلیغ و کار اجرائی دارد، نباید یک برنامه آموزشی واحد داشته باشد. حتی کسی که قصد نیل به مراتب بالای اجتهاد را دارد، برنامه متفاوتی خواهد داشت نسبت به کسی که به اجتهاد عمومی اکتفا میکند.
🔹 برای همین رهبر انقلاب طرح «سطح پنج سال» را به شورای عالی و مدیریت دادهاند؛ چون طلبه در حد عمومی این دوره را بگذراند و بعد از آن وارد رشته تخصصی و یا فعالیتهای طلبگی مثل تبلیغ شود.
«تحصيل در حوزه بايد طورى باشد كه دوره ادبيّات و سطوح، در ظرف حداكثر پنج سال تمام شود و بعد طلبه پاى درس خارج بنشيند. وقتى پاى درس خارج نشست، نوبت اصول است.» (بيانات در ديدار اعضاى شوراى عالى حوزه علميه قم،۱۴ آذر ۱۳۷۴)
🔹 به اعتقاد نگارنده، بار سنگین تحول بر دوش اصلاح نظام آموزشی است و مقدار کمی از آن مربوط به کتاب است که اختلاف شود رسائل خوانده شود یا حلقات. با فرض اصلاح دورهها و برنامه آموزشی، اگر کسی قصد اجتهاد داشته باشد، شاید خواندن کفایه و رسائل یا حداقل بخشی از این کتب برای او ضروری باشد، حتی با تمام سختیها و پیچیدگیها؛ چون نمیتوان ادعای اجتهاد داشت ولی به متن بزرگترین کتب اصولی فقهی تسلط خوبی نداشت.
چنانچه استاد شب زندهدار در مصاحبه مربوطه به این مطلب اشاره کردند. از این رو، مطالبه مهمتر و جدیتر قبل از تغییر کتب درسی، باید مطالبه و پیشنهاد نظام آموزشی حوزه بر اساس نیازها و اسلوب جدید باشد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 سابقه و چیستی تحول متون درسی حوزههای علمیه
🖋حجت الاسلام و المسلمین حسین بنیادی؛ نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین
🔸 قبل از هر سخنی ذکر این نکته لازم و ضروری است: کسانی که به متون علمی و آموزشی حوزههای علمیه آگاهی و اشراف دارند، محتوای علمی این متون از غنای بسیار بالایی برخوردار است تا جائیکه در اکثر موارد، متون علوم رقیب تاب رقابت و یا قابلیت مقایسه با این متون را ندارند و این یک ادعای بدون دلیل یا از روی علاقات یا تعصبات نمیباشد؛ دقتهای علمی بالای عالمان برجسته، نوآوریها، تضارب و تکثر آراء، نظریهپردازیها در مباحث گوناگون، گستردگی مسائل علوم، فرضیههای مباحث و سیر تکاملی همراه با منطق و اصول علمی از مهمترین دلائل این مدعا میباشد تا جائی که مجموعه متون آموزشی حوزههای علمیه شیعه در هر عصر و دورهای، گنجینهای از آثار فاخر همراه با دفاع جدی را تشکیل دادهاند که ثمره تحول علوم و تغیبر متون در اعصار و ادوار مختلف میباشند.
🔹 سابقه تحول متون در ادوار علوم؛
توجه به سیر تاریخی تغییر و تحول متون در حوزههای علمیه شیعه، مبیّن این است که در دورههای مختلف که معمولاً با عناوین «متقدمین، متأخرین، معاصرین و...» از آنها یاد میشود از جایگاه مطمئنی برای ادعای تحول در متون، برخوردار میباشد چنانکه دقت در آثار علمی مختلف در هر دورهای نشانگر آن است که با وجود تحولاتی که همراه با ارتقاء محتوایی و تغییرات ساختاری و ازدیاد ابواب، عناوین و مسائل بوده اما روش اجتهادی حوزههای علمیه ثابت و ماندگار مانده است؛ روشی که از سیره معصومین علیهم السلام و اصحاب ائمه متخذ است و سپس در سیرهی اعلام عصر غیبت صغری تا کنون روشی مطمئن در استنباط احکام شرعیه بوده و میباشد. از اینرو دفاع از «اندیشه فقاهت شیعی» یک اصل بیبدیل در هر گونه تحولی بوده و امروز نیز حفاظت عالمانه از این اندیشه که پاسبان و حافظ ارکان اجتهاد در تحولات میباشد، یک اصل ضروری میباشد.
🔹 تحول به معنای ارتقاء؛
معنای ملازمی یا بلکه مطابقی «تحوّل» همراه با «ارتقاء» میباشد؛ به این معنا که تحول در امور با نگاه به توسعه اغراض و غایات امور یا علوم، سنجش و معنا میشود، از اینرو «تحول چنانکه نیاز به دلیل دارد، نیازمند هدفگذاری مطلوب نیز میباشد». با این نگاه هر تحولی را نمیتوان تغییر مطلوب نامید و هر تغییری نیز تحول به معنای مذکور نمیباشد، بنابراین تحوّل به اَشکال غیر قابل دفاع، نه تنها مردود است بلکه موجب ایستایی و توقف در وضعیت موجود میشود.
🔹 توصیف و گزارش از وضع موجود با استدلال برای تغییر متون، دو امر متفاوت میباشند؛
وقتی گفته میشود استدلال تغییر کتب واضح است و دلائل آن را «فاصله کتب درسی موجود تا پیشرفت علم خیلی زیاد شده است» و «مناهج تدریس عوض شده است» و «مذاق ورودی حوزه تغییر کرده است» و «بسیاری از کتب فعلی، برای تدریس نگارش نشده است» در حقیقت اینها معلولهای یک علت دیگر میباشند نه اینکه خود اینها علت باشند، به بیان دیگر اینها نشانهها و گزارشهایی از وضعیت موجود میباشند نه دلیل برای تغییر متون آموزشی؛ که سؤال میشود علت پیدایش این امور چیست؟
پس اگر ما در ظرفیت علوم متمرکز شویم و متون به روز شده با قابلیت و جذابیتهای علمی و به صورتی که همراه با اقبال دانشپژوهان و برآوردهکردن نیازها و پاسخگویی به سوالات باشد و همچنین متونی با ساختار و محتوای مترقیتر، تألیف یا تدوین شود، مسائل و مشکلات موجود و توصیف شده نیز تا حدود زیادی مرتفع میشود. به عبارت دیگر ظرفیت علومِ کاملتر شده اگر با روشهای نوین تدوین، همراه شود، با خود پیشرفت علمی، روشهای جدید تدریس و تغییر مذاق افراد را به دنبال دارد، به هر صورت اگر غنا و جذابیت متون آموزشی ارتقاء یابد، آثار مثبت خود را به دنبال دارد. پس به نظر میرسد علت اصلی را در ظرفیت بالای علوم و عدم تطابق آنها با متونی که دارای ویژگیهای ساختاریِ مناسبتر باشد را باید جستجو کرد.
🔹 بازشناسی «مدیریت تحول»؛
از واژگان معروف تحول، «مدیریت تحول» میباشد؛ یعنی قرار است افراد یا مجموعهها این تحول را مدیریت نمایند «نه اینکه تحول، افراد و مجموعهها را مدیریت کند» و به سویی بکشاند که هزینههایی از قبیل کماثر شدن علوم یا کم اقبالی و بیانگیزهگیها و فاصله با نیازها را به دنبال بیاورد به همین جهت است که آنچه از «مدیریت تحول در متون» انصراف به اذهان دارد دارای پنج ویژگی توأمان باید باشد تا سیر تحولی علاوه بر حفظ سنتها و روشهای علمی و اصیل حوزهها، دارای جنبه اقناعی نیز باشد:
1⃣ مدیریت حفظ اصول
2⃣ مدیریت توسعهبخشی موضوعات و ابواب
3⃣ مدیریت ارتقاء محتوایی
4⃣ مدیریت تحول ساختار علوم
5⃣ مدیریت کارایی و کاربردی شدن علوم.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
@Manahejj
24.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 تجمع طلاب و روحانیون
با موضوع:
دفاع از مردم مظلوم افغانستان و فلسطین و محکومیت جنایات عوامل وحشی استکبار
⏰ ساعت یازده و نیم صبح دوشنبه
🕌 مکان: مدرسه مبارکه فیضیه
👤 سخنران: آیت الله اراکی
با حضور حداکثری طلاب و روحانیون
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 ضرورت ترسیم «الگوی تدوین متون درسی حوزههای علمیه»
📝 ارائه نمونه کامل به عنوان یک پیشنیاز در تحول متون آموزشی
🖋 حجت الاسلام و المسلمین حسین بنیادی؛ نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین
🔸 تفکیک متون آموزشی و متون مطالعهای؛
نظام آموزشی حوزه متون آموزشی و متون مطالعهای را از هم تفکیک و به عنوان برنامه آموزشی توأم با پژوهشی، اعلام کند؛ فوائد این امر قابل انکار نیست به هر صورت طلبه فاضلی که در جهت نیل به درجات عالیه علمی تلاش میکند، نیاز به خواندن و شناخت از ابواب و فصول علوم مرسوم دارد که گاه با جملاتی مانند «زوائد! یک علم» یا «نرسیدن به محدوده» مغفول واقع میشوند، اینها در حالی گفته میشود که ما قبل از آنکه به «فوائد علوم» ورود کنیم به «زوائد علوم» میپردازیم که خواسته یا ناخواسته منجر به نفی یک علم یا نفی مباحث مبنایی آن علم میشود.
🔹 به هر صورت پویایی فقه و فقاهت به معنای عام آنها، در ادوار مختلف نیازمند توسعه مباحث و ازدیاد عناوین و تغییر در برخی از متون میباشد. اما این امر نیازمند ارائه الگوئی جامع و نمونههای کاملی میباشد تا با توجه به اهداف آموزشی و وظائف حوزههای علمیه، بتوان متونی فاخر را با همت عالمان و اساتید محترم، به ارمغان آورد.
🔹 ارائه الگوی تدوین متون آموزشی یا ارائه نمونه مطلوب، ضرورتی انکارناپذیر است؛
وقتی صحبت از تحوّل در حوزههای علمیه میشود معمولا اولین امری که به اذهان تبادر میکند، تغییر متون درسی حوزههای علمیه میباشد؛ فارغ از اینکه این برداشت درست است یا نادرست یا اینکه این موضوع اولویت دارد یا ندارد، مسأله اصلی در این رابطه «ترسیم الگوی تدوین متون درسی حوزههای علمیه» به عنوان یک اصل دارای اُولویت و اَولیّت و یا لااقل «ارائه نمونهی مطلوب» بویژه در متون آموزشی فقهی و اصولی میباشد؛ که این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار و سرعت مطمئن در تحول متون را دربر دارد، آنچه که معلوم است این الگو یک پیشنیاز میباشد که بصورت کارشناسی، ارائه نگردیده تا در محیط علمی حوزههای علمیه و اظهار نظر صاحبنظران، مورد بررسی قرار گیرد و مباحث اقناعی و اصلاحی ارائه شود.
✅ مثالی درباره ارائه الگو؛
درباره متون آموزشی علم اصول فقه که گاه نظرها یر تغییر آنها متمرکز میشود، این نکته وجود دارد که ابتدای هر مسألهای، «تطور، کاربرد، تطبیقات، آرای معروف، مقارنات و اغراض و غایات از آن بحث» بصورت منطقی که البته دارای زوائد و تطویل در بحث نباشد، ضرورتی انکارناپذیر است و سپس بحث وارد استدلالها و نقد و بررسیها شود، هرچند این عناصر در دروس خارج و یا متون فعلی به نحوی بیان شده، اما نظر بر یک الگوی ساختاری استاندارد و روان در متون میباشد.
🔹 این نکته مهم است که چنانچه در تدوین علوم، اغراض و غایات نقش اصلی و بسزایی دارند، مسائل یک علم هم دارای همان نقش میباشند؛ یعنی از همان ابتدای بحث، طلاب محترم تصویری ولو اجمالی از بحث داشته باشند تا اغراض و غایت آن بحث در نهایت مشخص شود.
🔹 محتوای متون باید در خدمت فرایند اجتهاد قرار بگیرند؛
نکته مهم دیگری که یادآوری آن لازم است این است که با وجود ضرورت تغییر متون آموزشی، چگونه متنی به لحاظ کیفیت محتوا و ساختار باید ارائه شود تا حلقههای مباحث در آن متن به یک هدف اصلی، نزدیک و نتیجهای کلی در انتقال مفاهیم و رشد مهارت ایجاد کند؟
این یک سؤال جدی است که اذهان اساتید حوزههای علمیه را با توجه به چاپ برخی کتب، به خود معطوف ساخته است. به هر صورت به نظر و فهم قاصر حقیر اینگونه میرسد که در تدوین متون آموزشی باید این امر لحاظ شود که مجموعه یک متن آموزشی بخصوص در کتب فقهی و اصولی، از آغاز تا انتها در هر کتابی و در هر پایهای در خدمت عملیات استنباط و فرایند اجتهاد قرار گیرد و این همان سنت فاخر آموزشی حوزههای علمیه میباشد که حتی مثل ادبیات عرب و منطق و دیگر علوم، در همین راستا و هدف، برنامهریزی شدهاند، بنابراین نمیتوان تألیف یا تدوین برخی کتب را که جهت اطلاع وآگاهی از برخی موضوعات، ارائه میشود را در مسیر تحقق تحوّل متون، تعریف کرد چون اساساً در متن حلقهی اجتهادی قرار ندارند هر چند اصل شناخت این موضوعات پراکنده، ضرورت دارد، اما اینکه به عنوان متن اصلی در دروس و سطوح بالای حوزه قرار بگیرند، توجیه چندانی ندارد بلکه اگر این موضوعات در همان فرایند قرار گیرند، جامع و مکمل مباحث میباشند نه اینکه در حاشیه مباحث اجتهادی جای بگیرند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
@Manahejj
🌀 مسیر درست تحول کتب درسی
🖋 محمد حقپرست
🔸 برخی گمان میکنند بزرگان حوزه مخالف تغییر کتب فعلی هستند. اما اگر کسی با ایشان مأنوس باشد، تصدیق خواهد کرد که اکثر علما خودشان خواهان تغییر کتب و تحول در حوزه هستند. اما علما، تغییر کتاب را همراه با سه شرط مطالبه می کنند که، برخی طلاب و جریانهای حوزوی به این شروط پایبند نیستند:
اولا، طلاب را از کتابهای فعلی دلزده و سرد نمیکنند.
ثانیا، قبل از جایگزینی و پذیرش همگانی کتاب جدید، کسی را دعوت به پراکندهخوانی نمیکنند.
ثالثا، عجلهی بیجا ندارند و کار را با زور رسانه یا تحمیل نظر خودشان پیش نمیبرند، بلکه مسئله را به پذیرش عمومی دیگران میسپارند.
🔹 همین رفتار علما باعث شده تا برخی گمان کنند علما نسبت به تغییر کتب موضع منفی دارند. اما ایشان مخالف تحول نیستند، بلکه تحول مطلوب را مطالبه میکنند. تحول مطلوب یعنی کتاب جایگزین یا بهتر از کتاب فعلی باشد یا همردیف آن.
🔻 اما کسانی که طلاب را از کتابهای فعلی دلسرد میکنند، یا روشهای نامعقول را مطالبه میکنند، نه تنها آوردهای برای حوزه نخواهند داشت، بلکه نسل فعلی طلاب را دچار پریشانی میکنند.
با این فرض، حتی اگر بهترین کتابها جایگزین شود، باز هم آنها سر ناسازگاری بر میدارند. تاریخ خوارج میگوید، دغدغه خوب داشتن به تنهایی کافی نیست، بلکه فهم درست از زمانه و انتخاب روشهای درست، جزئی از مسیر است و عدم بصیرت عدهای یکدنده، میتواند بزرگترین مانع بر سر راه حق باشد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
@Manahejj
هدایت شده از مجمع کانالهای حوزوی
#اطلاعیه_مهم
💠 فراخوان دعوت حوزویان از نوجوانان و جوانان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 امروز که دنیا را #ظلم فرا گرفته و رذائل اخلاقی بیداد میکند و دنیای کفر و استکبار با هزینههای هنگفت، ابزارهای مختلف رسانهای مانند: شبکههای اینترنتی و ماهوارهها را به کار گرفتهاند تا فکر، اخلاق و زندگی مردم را به انحراف بکشند؛ تنها راه نجات بشر، شناخت و توجه به #اسلام عزیز است.
🔹 برادران و خواهران عزیز اگر همه تخصصهای مورد نیاز جامعه به بهترین شکل وجود داشته باشد اما جهتگیری #توحیدی نباشد، در دنیا و آخرت دچار خسران و مشکلات واقعی خواهیم بود. همه میدانیم این مسئولیت عظیم یعنی تبدیل جامعه به جامعهای دینی، بر عهده علما، روحانیت و #طلاب است.
🔹 همانطور که میدانید #حوزه_علمیه پایگاه انسانسازی، عالمپروری و رزم معنوی است. طلاب در این رزمایش علمی، اخلاقی و فرهنگی مدال سربازی #امام_زمان ارواحنا فداه را کسب میکنند؛ اگر میخواهیم بیش از پیش حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف را یاری کنیم باید کمر همت ببندیم و جوانان را برای ورود به این جبهه مهم، تشویق و ترغیب کنیم.
✅ نام نویسی برای پذیرش حوزههای علمیه آغاز شده است و وقت زیادی باقی نمانده است. حوزه علمیه چه برای پویا و بهتر شدن خود و چه برای هدایت و ترقی جامعه نیاز به نیروهای خوشفکر و تازه نفس دارد. بیایید با دعوت از جوانان خوش استعداد زمینه تحول هرچه بهتر حوزه و رشد و هدایت جامعه را فراهم کنیم.
❇️ همه ما مسئولیم.
•┈┈••✾❀✿•••✿❀✾••┈┈•
📚 پذیرش در مقاطع: سیکل/دیپلم/دانشگاهی
🕰 زمان ثبتنام: تا ۳۱ اردیبهشت ماه
⬅️ جهت ثبت نام
↩️ به سایت پذیرش مراجعه نمایید:
paziresh.ismc.ir
↩️ یا مراجعه ی حضوری به مدارس علمیه
#موعد_نصرت_مولای_غریب
#هر_طلبه_یک_داوطلب
#پذیرش_حوزه_های_علمیه
🌱