🌀 ظرفیت عظیم حوزه علمیه
📝 توان حوزه در برآوردن تمام نیازهای جامعه اسلامی
💠 امام خامنهای
🔰 این حوزه میتواند همهی نیازهای یک نظام اسلامی را، جامعهی اسلامی را برآورده کند.
🔹 و اگر چنانچه نهادسازها -یعنی مثلاً فرض کنید بانک مرکزی یک نهاد است، یا دستگاه دانشگاه یک نهاد است- برای مدیریّت اسلامیِ خودش سؤالی پیدا کند، به چه کسی باید مراجعه کند؟ به حوزه باید مراجعه کند. الان این اتّفاق نمیافتد، یعنی این کار الان وجود ندارد.
🔹 در حالی که حوزه این توان را دارد، سبک کار در حوزه و سبک تحقیق در حوزه جوری بوده که دقّتِ نظر و ژرفنگری و عمقیابی جزو طبیعت کار حوزه است؛ و این جزو امتیازات ما است و حوزه میتواند این کار را انجام بدهد و حالا امروز با توجه به این نیازها، این انگیزه بیشتر شده، پس باید #حوزه تحقّق ببخشد این آرزو را.
📅 ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
📌 مناهج:
تا وقتی شورای عالی برای نیازهای جامعه و نظام اسلامی، سیاستگذاریهای لازم را انجام ندهد، عملا اقدام مؤثری در این راستا در حوزه علمیه شکل نمیگیرد.
#شاخص میزان انقلابیگری اعضای محترم شورای عالی نیز میزان کمیت و کیفیت سیاستگذاریها و برنامهها در این موضوع اساسی است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 انتظار برای تحقق وعده آیتالله بوشهری
📝 بانک ایده و سامانه ثبت ایدهی طلاب و نخبگان
🔹 دبیر شورای عالی، چندی پس از دیدار شورای عالی با امام خامنهای، ضمن مصاحبه با خبرگزاری حوزه به «بانک ایدهها» در حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: سابقا بانک ایدهها را داشتیم و مدتی کم فروغ شده، با الهام از فرمایشات رهبری مبنی بر اینکه به طلاب خوشاستعداد و نخبه میدان بدهید، تاکید کردم این بانک باید احیا شود و حضرت آقا گفتند، گاهی کسانی از میان همین طلاب جوان که خیلی چهره هم نیستند، برای ما نامه مینویسند و نکات بسیار قابل توجهی را ذکر میکنند.
🔻 وی با بیان این که #بزودی اطلاعیه فراخوان بانک ایدهها منتشر خواهد شد گفت: فراخوانی از کل حوزویان خواهد شد که دیدگاهشان را مطرح کنند، ممکن است یک سری سوالاتی را هم مطرح کنیم که در رابطه با آینده و پیشرفت و مسائل مختلف حوزه نقطه نظرات خود را مطرح کنند و راههایی که به ذهنشان میرسد.
🔹 آیتالله بوشهری با بیان این که البته افراد آزادند و ممکن است غیر از این چارچوب نقطه نظرات دیگری نیز داشته باشند اظهارداشت: این سرمایهای میشود که هر ماه یک بار این ایدهها را بررسی کنیم و به بهترین ایده که مطرح شد، #جایزه بدهیم و تشویق کنیم تا بتوانند موثر باشند و اگر چهرهای است که آینده دارد حمایت شوند.
🔹 وی با بیان این که برای «بانک ایدهها» #سامانهای در نظر گرفته شده است افزود: از طریق این سامانه نقطه نظرات را دریافت خواهیم کرد.
https://b2n.ir/456735
📅 ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#مطالبه_تحقق_وعده
#بانک_ایده
#شورای_عالی
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 طلبه درس خارج:
اتفاقا بنده در طول این چند ماه، مدام #سایت شورای عالی و حتی سایت خبرگزاری حوزه را نگاه میکردم تا شاید گزینه ورود به #سامانه ارائه پیشنهاد و #بانک_ایده را ببینم؛ یا حتی در جریان دیگر ایدههای طلاب قرار بگیرم.
اما متاسفانه هنوز فراخوان وعدهداده شده محقق نشده و در سایت شورای عالی هم خبری از سامانه دریافت ایده و ... نیست.
از شورای عالی میخواهیم با توجه به تاکید رهبری، این موضوع را در اولویت جدی قرار بدهند و نگذارند بیش از این فرصتها از دست برود.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 مصطفی:
در بخشی از مصاحبه آیتالله بوشهری آمده:
«انتظار این است که مسئولین خبرگزاری حوزه، فعالتر و مطالبه گر باشند... بزرگان ما نیز ممکن است، خودشان ورود نکنند و حرفی نزنند؛ اما اگر شما ورود کنید حرف ها و مسائلی که لازم است بیان می کنند؛ این نظرات به نظر من مجموعه گرانبهایی برای حوزه و حوزویان می شود.»
بنظرم حالا که دور جدید شورای عالی آغاز شده، باید گروههای مختلفی از طلاب و نخبگان و اساتید، فعالانه و امیدوارانه اقدام به مطالبهگری نمایند... خیلی از کارها به دلیل کمکاری و کوتاهی خود ما در مطالبهگری انجام نمیشود...
شاید اگر همان چند ماه پیش پیگیر تحقق همین #سامانه ثبت ایده بودیم، تا الان راهاندازی شده بود... اصلا چرا فقط یک کانال باید مطالبات طلاب را به شکل جدی دنبال کند؟
بنظرم اگر دهها کانال و گروه مطالبهگر داشته باشیم، بسیار عالی خواهد بود... البته با حفظ حرمت بزرگان و پرهیز از ورود به برخی حواشی غلط
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 لزوم برقراری ارتباط قوی شورای عالی با حوزویان
📝 انقلابیگری بجای محافظهکاری
👤 حجت الاسلام نعیمیان
🔹 اعضای شورای عالی باید ارتباطی قوی با حوزویان برقرار کنند؛ انتظار جدی حوزویان انقلابی از شورای عالی این است که با جهتگیریهای اصیل انقلابی، از #محافظه_کاری و از برخوردهای #صوری و تشریفاتی، دور شوند و جدیت و عزم را در خلال عبارات و بخشنامه و فعالیتهای کم تأثیر قربانی نکنند.
🔹 ترسیم فعالیتهای انقلابی حوزه میتواند فعالیتها را از حالت #کلیشهای درآورده و به پویایی برساند و هم میتواند زمینه بهرهگیری از ظرفیتهای مستعد در میان حوزویان را فراهم سازد.
🌐 خبرگزاری رسا
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 فرصتها و تهدیدهای کرسیهای آزاداندیشی
📝 مطالبات از شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
🔹 یکی از مطالبات جدی حوزویان از شورای عالی، ترویج کرسیهای آزاداندیشی است. این مطالبه چند دهه است مدام مطرح میشود ولی هنوز عملیاتی نشده است. حضرت آقا از ابتدای رهبری تاکنون در جلسات مختلف بارها بر این مهم تأکید و مطالبه کردند. آنچه ایشان مطالبه کردهاند، «ترویج» است نه فقط «برگزاری» چند جلسه مختصر در سال. ترویج کردن، یعنی کاری بکنیم که طلاب و فضلای صاحب نظریه، در فضای کاملا آزاد و بدون هیاهوی رسانهای، به راحتی نظراتشان را مطرح کنند و گفتگوی علمی شکل بگیرد. در این فضا کسی را به خیانت و جنایت و نفهمی متهم نمیکنند. تنها منطق و استدلال و قول حق است که میدانداری میکند.
🔹 امروزه نیاز حوزه به آزاداندیشی بیش از پیش است. اگر کرسی آزاداندیشی به معنای واقعی کلمه #ترویج و به یک #گفتمان در حوزه تبدیل شود، نتیجهاش تولد نظریههای جدید و محکمی خواهد شد که پایههای معرفتی و عملی تمدن اسلامی را محکم کرده و به کارآیی نظام اسلامی میانجامد.
🔹 برعکس آن نیز صادق است؛ یعنی اگر حوزه از این نعمت و فرصت بزرگ استفاده نکند، این رویکرد یکی از بزرگترین تهدیدهای آینده حوزه خواهد بود؛ چه اینکه در عصر رسانه نظریهها به سرعت منتشر میشوند و حتی نمیتوان به یک نظریه بیاعتنایی کرد چه برسد به نظرات.
🔹 اکنون با آغاز دوره جدید شورای عالی، امیدواریم این روند اصلاح شده و شاهد گفتمان آزاداندیشی باشیم.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 ولادت امام هشتم شیعیان حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام مبارک باد.
@Manahejj
🌀 همه کارهای ائمه در جهت تشکیل حکومت اسلامی بود
📝 بیانات منتشر نشده امام خامنهای در مراسم افتتاحیه کنگره جهانى حضرت رضا علیهالسلام:
🔹 ائمّه از لحظهى وفات رسولاللّه تا سال ٢۶٠ در صدد بودند که حکومت الهى را در جامعهى اسلامى به وجود بیاورند؛ این، اصلِ مدّعا است... آیندههاى میانمدّت و بلندمدّت و در مواردى هم نزدیکمدّت وجود داشت. همهى کارهاى ائمّه (علیهم السّلام) یعنى درس، حدیث، علم، کلام، محاجّه با خصوم علمى، با خصوم سیاسى، تبعید، حمایت از یک گروه و ردّ یک گروه، در این خط است.
۱۳۶۵/۰۴/۲۸
🔗 مطالعه متن کامل بیانات:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45992
@Manahejj
🌀 عملکرد شورای عالی با منویات رهبر انقلاب فاصله دارد
👤 آیتالله احمدی فقیه یزدی؛ عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین
🔹 انتظار میرود شورای عالی حوزه علمیه با برنامهریزی گسترده موجب شکوفایی استعدادها و پرورش متخصصین در رشتههای مختلف شود.
🔹 بیانات رهبر انقلاب مهم ترین اولویت اعضای شورای عالی در دوره جدید باشد.
🔹 با تمامی اقدامات صورت گرفته فاصله زیادی تا عمل به منویات رهبر انقلاب و مبانی منشور روحانیت وجود دارد.
🔹 ادغام رشتهها به بهانه نبود شغل اشتباه بزرگی است که باید از تکرار آن در حوزههای علمیه اجتناب شود.
🌐 rasanews.ir/002kcR
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 قدر روحانیت را بدانید
🎥 عظمت و قدرت دینی، اجتماعی و سیاسی روحانیت
💠 امام خمینی (ره)
🔹 اگر روحانیت کنار گذاشته شود، رسم و اسمی از اسلام باقی نمیماند.
🔹 هیچ جبهه و حزبی قدرت روحانیت را ندارد.
#امام_خمینی
#روحانیت
@Manahejj
🌀 لزوم برنامهریزی برای آینده
📝 مطالبات امام خامنهای از روحانیت
💠 فسیلشدن، پیامد بیهدفی است
🔹 هرکسی ذوقی دارد، هر کسی توانی دارد، هر کسی ممکن است موقعیت خاصی در اختیارش قرار بگیرد؛ اینها را از پیش برنامهریزی کند و خودش را آماده نماید. اینچنین نباشد که ده سال، پانزده سال، بیست سال بگذرد و همینطور بیهدف در حوزه باشند و پای این درس و آن درس بنشینند و فسیل بشوند؛ نه فایدهای برای مردم، و نه فایدهای برای خودشان داشته باشند.
#امام_حوزه
@Manahejj
🌀 نگرانی از وضعیت درمان، مسکن و معیشت طلاب
📝 بیانات آیتاللهالعظمی مکارم در دیدار با آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه
🔹 #معیشت از مشکلات اولیه طلاب است که باید دربارۀ آن تدبیری اندیشید و از هر مسیر ممکن این مسأله تقویت و حل گردد، البته ما به نوبۀ خود شهریه طلاب را افزایش دادهایم.
🔹 مسائل #درمانی و بیمهای نیز از دیگر مشکلات طلاب است که باید پیگیری شود تا به شرائط مطلوبی برسد، اینکه در برخی موارد گفته می شود طلبه تمام هزینه های بیمارستان را بپردازد و بعد از #مرکز_خدمات مطالبه کند، این مناسب نیست، چرا که ممکن است توان پرداخت هزینه ها را نداشته باشد.
🔹 باید طرحی در مورد مشکل #مسکن طلاب تنظیم گردد تا این مشکل نیز به مرور برطرف شود.
🔻 گفتنی است در ابتدای این دیدار آیتالله اعرافی گزارشی درباره آخرین وضعیت حوزههای علمیه، مسأله مسکن، معیشت و دغدغههای اقتصادی که دامنگیر حوزویان شده بیان کردند.
@Manahejj
🌀 مطالبه امام خامنهای از شورای عالی
📝 سیاستگذاری پرورش نویسندگان حوزوی
🔹 يكى از موارد سياستگذارى همين است. سياستگذارى كنيد؛ صد نفر طلبهى فاضل را انتخاب كنيد، به اينها شهريههاى معيّن بدهيد -مكتوب المؤونه كنيد، قرارداد ببنديد- همين روزنامههايى را كه گفتيد، آنچه را كه مربوط به مبانى فكرى است، در اختيارشان بگذارند؛ چه آنچه كه به اصل نظام برمىگردد- چون نظام، نظام اسلامى است- چه آنچه مستقيماً با نظام ارتباط ندارد، بلكه با دين ارتباط دارد- به مسائل تشيّع و به مسائل اصل اسلام ارتباط پيدا مىكند و در آن مسائل فلسفى مطرح است- اينها را ببينند و برنامهريزىشده كار كنند.
🔹 به نظر من، اين يكى از كارهايى است كه سياستگذارى لازم دارد و جزو شؤون شوراى عالى است و روى اين قضيه بايد وقت بگذارند.
📌 متن کامل بیانات در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#نویسندگان_حوزوی
#روز_قلم
@Manahejj
🌀 مطالبه امام خامنهای از شورای عالی
📝 سیاستگذاری پرورش نویسندگان حوزوی
🔹 يک وقت آقاى وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى در اوايل وزارتش به اينجا آمده بود. به او گفتم شما بدانيد كه من حقيقتاً با بيان شبهات، هيچ مخالفت ندارم؛ به شرط اينكه ما كسانى را آماده به كار داشته باشيم كه بنويسند. در آن صورت استقبال هم مىكنيم. كلام در اين است كه آيا ما الان كسانى را داريم و آمادگیهايش هست كه بتوانند آن حرف درست را بزنند؟ با توجّه به اين بايد تصميم بگيريم.
🔹 حالا مىخواهم اين را عرض كنم كه حوزه علميه در اين فضاى جديد، مىخواهد چه كار كند؟ يك وقت است كه انسان با فضيلتى -صاحب صلاحيتى- كه احساس مسؤوليت مىكند، قلم به دست مىگيرد؛ او ممكن است بنويسد، ممكن است ننويسد. اگر نوشت، خدا خيرش دهد؛ اگر هم ننوشت، تصادف است ديگر، ننوشته است. يک وقت ما او را به صُدفه محوّل مىكنيم؛ اين اطرافش خيلى احتمال ضرر است.
🔹 يک وقت نه؛ مىنشينيم و برنامهريزى مىكنيم. من فكر مىكردم، ديدم خوشبختانه حوزه علميه، سابقهى تجربهى اين كار را دارد. منتها تجربهى باب امروز نيست، باب ديروز است. همين مؤسّسهى «راه حقّ» خودتان- مؤسسهى راه حقّى كه جناب آقاى استادى، جناب آقاى خرّازى و ديگر آقايان نشستند و فعّاليت كردند- انصافاً خيلى با بركت مىنمود و در آن زمان هم خيلى كارساز بود.
🔹 من يادم است در سال ۱۳۴۵ در مشهد جزوهاى از اين آقايان به دستم رسيد، خواندم و خيلى لذّت بردم. بعد از آن هم يك نامه به «راه حق» نوشتم -نمىشناختم هم كه اين آقايان چه كسانى هستند- و گفتم من مىخواهم بهخاطر اين جزوه تشكّر كنم. نويسندهى آن را هم معرفى كرده بودند كه كيست. يعنى در آن زمان، خيلى خوب بود؛ ولى براى امروز كم است و جواب نمىدهد. يعنى من در فضاى مطبوعاتى كشور كه نگاه مىكنم «راه حق» محسوس نيست. حالا يا فعّاليتش كم شده، يا از آن نشاط و نوآورىِ اوّل افتاده، يا نه، همهى آنها را هم دارد، ولى متناسب با وضع كنونى نيست.
🔹 بنابراين شما از اين تجربه [مؤسسه راه حق] استفاده كنيد. يكى از موارد سياستگذارى همين است. سياستگذارى كنيد؛ صد نفر طلبهى فاضل را انتخاب كنيد، به اينها شهريههاى معيّن بدهيد- مكتوب المؤونه كنيد، قرارداد ببنديد- همين روزنامههايى را كه گفتيد، آنچه را كه مربوط به مبانى فكرى است، در اختيارشان بگذارند؛ چه آنچه كه به اصل نظام برمىگردد- چون نظام، نظام اسلامى است- چه آنچه مستقيماً با نظام ارتباط ندارد، بلكه با دين ارتباط دارد- به مسائل تشيّع و به مسائل اصل اسلام ارتباط پيدا مىكند و در آن مسائل فلسفى مطرح است- اينها را ببينند و برنامهريزى شده كار كنند.
🔹 يعنى وقتى شما در حوزه قم هستيد، اگر سؤال كنندهاى- سؤال كنندهى فرضى- از شما سؤال كند كه حوزه قم با اين عظمت، با چهل هزار طلبه، با چند هزار فاضل، با عدّهى قابل توجّهى قلم بهدست، در مقابل اين افرادى كه اينطور هتك مىكنند و حجابها را مىدرند، چه كار كرده است؟ شما مىتوانيد بگوييد كارهايى مىكند؛ يعنى خاطرتان جمع باشد كه كارهايى مىشود- جزئيّات را ندانيد كه چه كارى مىشود؛ اما بدانيد كارهايى انجام مىگيرد- اين، در صورت برنامهريزى خواهد بود. بعد هم آثار و بركاتش در جامعه ظاهر خواهد شد.
🔹 به نظر من، اين يكى از كارهايى است كه سياستگذارى لازم دارد و جزو شؤون شوراى عالى است و روى اين قضيه بايد وقت بگذارند.
📅 بيانات در ديدار شوراى عالى ۹ مهر ۱۳۷۷
⏱ ۲۲ سال گذشت...
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#نویسندگان_حوزوی
#شورای_عالی
#روز_قلم
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 صادق:
سلام و تحیت
نگرش رهبر معظم انقلاب واقعا ستودنی است؛ مخالف بیان شبهات نیستند مادامی که پاسخگوی تربیت شده و نویسنده زبردست حوزوی داشته باشیم.
یعنی معظم له بجای اینکه مثل برخی فقط نگاه سلبی داشته باشند یا مثل برخی دیگر از شبههپراکنی عدهای بترسند و به خشم آیند، راهکار عملیاتی دارند که اتفاقا رهاوردش این است که جامعه را واکسینه خواهد کرد.
خیلی خوب و لازم است که شورای عالی گزارشی از کمیت و کیفیت نویسندگانی که برای پاسخگویی مسائل روز و شبهات تربیت کرده و بکار گرفته است ارائه بدهند.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 مروری بر سیاستهای حوزه علمیه در عرصه نویسندگی
به مناسبت روز قلم
📝 بخش نخست
🖋 محمد حق پرست
🔹 تألیف و نگارش، یکی از روشهای تبلیغ و ترویج تفکر دینی است. امروزه بسترهای مختلف و متنوعی برای نوشتن وجود دارد؛ از کتاب و مقاله گرفته تا توییت و یادداشت در انواع شبکههای مجازی. اما حوزویان چقدر اهل قلم و نوشتن هستند؟ فضای فرهنگی کشور را حوزویان اداره میکنند یا غیر آنها؟ سهم ایشان در زمینه داستان و رمان، برای انواع ردههای سنی چقدر است؟ خوراک روزنامهها و تحلیلهای سیاسی در اختیار حوزویهاست یا غیر حوزویها؟
🔹 به مناسبت روز قلم، مروری بر سیاستهای حوزه در زمینه تألیف و نگارش خواهیم داشت:
1⃣ با اینکه امروزه رسانههای مختلف و متنوع و جذابی داریم، هنوز بیشترین تأثیرگذاری اندیشهای و فکری، مربوط به کتاب و نگارش است. اما سیاستهای حوزه علمیه بر خلاف این مطلب است.
حوزه علمیه تمام تخم مرغهای آموزش تبلیغ را در سبد تربیت سخنران و منبری گذاشته و برای تربیت نویسندههای خبره کاری نکرده است!!
تنها عنوان آموزشی مربوط به نویسندگی، درس حاشیهای و جنبی و شب امتحانی کتاب «بر بال قلم» است. این کتاب هم با نمونه سؤالاتی مثل دیگر کتابهای جنبی، ترحیم شده است.
2⃣ فضای کتاب و اندیشه کشور، بیشتر در اختیار نویسندگانی است که یا علاقه و تعلقی به دین ندارند، یا نوعا سکولار فکر میکنند. بد نیست مسئولان حوزوی آمار پرفروشترین کتابهای ده سال اخیر را مرور کنند تا ادعای نگارنده را تأیید کنند. اگر توفیقاتی هم در زمینه فرهنگی و دینی حاصل شده، بر اساس تبلیغات، تقریظات و رهنمودهای حضرت آقا بوده که از کتابهای انقلابی مثل داستان دفاع مقدس حمایت کردند.
برخی مسئولان حوزوی گاهی آنچنان آمار میدهند، که گویا نقشی در تربیت و حمایت از اثر و نویسنده داشتند. اما واقعیت کاملا برعکس است. اگر کسی نویسنده شده، بیشتر بر اساس دغدغههای شخصی و احساس تکلیفی است که در این زمینه داشته است.
اما هنوز دیر نشده و طلاب انقلابی به پشتوانه تفکر اسلام ناب محمدی(ص) میتوانند وارد این عرصه شوند. به شرط اینکه مسئولان حوزوی به صورت جدی حمایت کنند و به جای مطالبه و گلایه، به سمت سیاستگذاری و برنامه ریزی هوشمندانه بروند؛ چراکه آیندگان از ایشان مطالبه خواهند کرد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#نویسندگان_حوزوی
#روز_قلم
@Manahejj
🌀 مروری بر سیاستهای حوزه علمیه در عرصه نویسندگی
به مناسبت روز قلم
📝 بخش دوم
🖋 محمد حق پرست
🔹 در یادداشت قبلی نکاتی درباره سیاستهای حوزه در عرصه نویسندگی بیان کردم. به چند نکته دیگر در این زمینه اشاره میکنم:
3⃣ در مسائل علمی و تخصصی حوزوی، نویسندگان موفق حوزوی داریم. هرچند نسبت به کل جمعیت حوزه و ظرفیتهای آن، تعداد آنها به چشم نمیآید و بیشتر مایه تأسف است. اما در عرصههای غیر حوزوی مثل داستانهای کوتاه و بلند، طنز، تحلیلهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، دستمان خالیِ خالی است؛ به ویژه در رده سنی کودک و نوجوان که حساسترین مقطع است. هنوز کتاب «داستان راستان» شهید مطهری را –که قبل از انقلاب نوشته شده– برای مقطع نوجوانان توصیه میکنیم. اما آیا حکایتهای داستان راستان و بسیاری از حکایتهای حدیثی دیگر که شهید مطهری نیاورده، ظرفیت کتاب داستان مستقل ندارند؟ شاید تعجب کنید اگر بدانید، کل سریال افسانه جومونگ تنها یک صفحه در تاریخ شخصیتهای کره دارد.
4⃣ یکی از گلایههای روشنفکران و برخی نظریهپردازان، عدم نشر و بازتاب خوب اندیشههای ایشان است. اما دغدغه حاکمیت این است که اگر این اندیشهها منتشر شود، چنان که بایسته است جواب داده نخواهد شد. قطعا این مطالبهای است که حاکمیت دارد و حوزه باید نیرو تربیت کند.
5⃣ موارد ذکر شده، مربوط به مسئولان حوزوی و وظایف ایشان بود. اما نگارنده –با عرض معذرت- سخنی با ژورنالنویسان حوزوی دارد. قلم برخی از همکاران، چندان مؤدبانه و مناسب شأن «نویسنده حوزوی» نیست. بوی دعوا و جدال دارد. آنقدر تلخ و تند مینویسند که چه بسیار در نیت و انصاف نویسنده باید تشکیک کرد. مخالف صراحت نیستم، اما صراحتی که با متانت همراه باشد. صراحتی که نیش و کنایه نداشته باشد و فقط به اصلاح فکر کند. انتقاد باشد؛ اما انتقام، نه. و بالاخره خیرخواهانه باشد نه تلافی کننده.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#نویسندگان_حوزوی
#روز_قلم
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مطالبه امام خامنهای از شورای عالی 📝 سیاستگذاری پرورش نویسندگان حوزوی 🔹 يكى از موارد سياستگذارى ه
📠 نظر اعضا
💬 مسعود:
سلام علیکم
داشتم فکر میکردم اگر شورای عالی از بین هزاران طلبه حاضر در حوزههای علمیه، هر سال فقط برای تربیت ده نفر نویسنده حوزوی، سیاستگذاری و برنامهریزی و تأمین بودجه کرده باشد؛ الان پس از ۲۲ سال باید ۲۲۰ نفر نویسنده حاذق حوزوی و فعال در عرصههای مختلف اجتماعی و عقیدتی داشته باشیم!
اگر شورای محترم عالی این کار را انجام دادند دست مریزاد، اعلام کنند ما هم خوشحال شویم. اما اگر لابلای مجموعه فعالیتها و کثرت مشاغل، به دست فراموشی سپرده شده، لااقل از همین امسال شروع کنند.
واقعا نمیتوانیم هرروز از وضعیت فرهنگی جامعه گلهمندتر باشیم؛ بیآنکه برای ترمیم فرهنگ، چارهجوییهای لازم شده باشد.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 سرباز سیدعلی:
امروز مطالبه ما از شورای محترم عالی #شفافیت است. اینکه دقیقا بعد از دو یا سه دهه چه اقدامات و مصوباتی برای تحول و اعتلای حوزه علمیه انجام گرفته است. چه اندازه از مطالبات امام خامنهای اجرایی شده است؟
در این بیخبری طلاب و اساتید، اصل کدام است؟ اصل، استصحاب عدمی است که کاری نشده یا اصالة الصحة فعل مسلم است که کارهای زیادی شده و ما بیخبریم؟!!
این حق هر طلبهای است که در جریان زحمات شورای عالی باشد.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 به سطح نویسندگی خود قانع نباشید
📝 مطالبات امام خامنهای از نویسندگان حوزوی
🔹 اين طلبههاى دست به قلم جوان، خيلى قيمت دارند...
#نویسندگان_حوزوی
#روز_قلم
@Manahejj
🌀 دیدار هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب با آیتالله حسینی بوشهری
📝 مطالبات مجمع نمایندگان طلاب از شورای عالی
🔹 شورای عالی حوزه مشکل منازل نیازمند تعمیر در شهرک مهدیه را حل نماید
🔹 معیشت طلاب نیازمند پیگیری بیشتر است
🔹 از ظرفیت مجامع استانی مجمع نمایندگان طلاب استفاده شود
🔹 دو نفر از نمایندگان طلاب در شورای عالی حوزه حضور داشته باشند
🔹 نیازمند احیاء موقوفات حوزوی هستیم
🔹 طرح ارتقاء مجمع نمایندگان طلاب مورد توجه قرار گیرد
📌 سخنان کامل اعضای هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب را اینجا مطالعه نمایید.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
@Manahejj
🌀 بیانات دبیر شورای عالی حوزه در دیدار مجمع نمایندگان طلاب
🔹 آنچه که برای شورای عالی حوزههای علمیه حائز اهمیت است، همین دغدغههایی است که امروز نسبت به طلاب و فضلا وجود داشته و برای حل آن تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
🔹 برخی از طلاب و فضلا در کانالها و گروههای خود انتقاداتی را نسبت به مسئولان حوزه داشته و شاید سخنانی تیز از آنان شنیده شود؛ اما تاکنون عکس العملی نشان نداده و قرار هم نیست عکسالعملی داشته باشیم؛ چراکه خواهان فضایی هستیم تا تمام سخنان شنیده شود و از آن بهره ببریم.
🔹 شما به عنوان هیأت رئیسه نسبت به نمایندگان طلاب تکلیف کنید تا افرادی که جایگاه علمی بالایی دارند را شناسایی کرده و برای حضور آنان در استان برنامه ریزی نمایند؛ بنده هم حاضرم در منازل تک تک این عزیزان حضور پیدا کرده و از آنان درخواست داشته باشم که هجرت کنند.
🔹 بنده معتقدم مجمع نمایندگان طلاب می تواند با تهیه بانک اطلاعات از طلاب عالم و فاضل در دو بخش کمک رسانی داشته باشد؛ بخش اول، کمک به مسئله هجرت فضلاست و بخش دوم، معرفی این عزیزان برای مسئولیت هایی است که امروز نیازمند به افراد فاضل و متخصص برای آن مسئولیت ها هستیم.
📌 سخنان کامل آیت الله حسینی بوشهری
#شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
@Manahejj
🌀 مطالبهگری جواب میدهد!
📝 حاشیهای بر دیدار اخیر هیئت رییسه مجمع نمایندگان با دبیر شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
🔹 متاسفانه برخی از طلاب و حتی برخی جریانهای حوزوی، با توجه به سابقه مجمع نمایندگان و شورای عالی، تقریبا ناامید از این دو نهاد هستند. اما مناهج و سایر رسانههای #امیدوار_به_تحول، با ابزار رسانه، جریان مطالبهگری را تقویت، و از نمایندگان تحولخواه حمایت کردند.
🔹 از این رو، خواستهی #مناهج از همه رسانهها و جریانهای حوزوی این است که از رویکرد جدید مجمع نمایندگان حمایت کرده و با انتقادات خیرخواهانه و پیشنهادات خویش، زمینه تحول مطلوب را فراهم کنند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
#امید_به_تحول
@Manahejj
🌀 مطالبهگری جواب میدهد!
📝 حاشیهای بر دیدار اخیر هیئت رییسه مجمع نمایندگان با دبیر شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
1️⃣ مضمون گفتگوی هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب با دبیر شورای عالی، میتواند امیدبخش فصل جدیدی برای هر دو نهاد باشد. تا قبل از این، چنین جلساتی رسانهای نمیشدند ولی این بار رسانهای شده است. یعنی هر دو نهاد تصمیم بر شفافیت و اطلاعرسانی عملکردشان داشتند که امیدواریم این اطلاعرسانیها بیشتر شود و تداوم یابد.
2️⃣ لحن جلسه، مطالبهگرانه و تعامل بود؛ البته در چهارچوب وظایف و اختیارات. نمایندگان طلاب، صراحت بیشتری نسبت به قبل داشتند. دبیر شورای عالی هم بنا بر همکاری و برنامهریزی برای تحقق خواستهها دارد. این رویکرد یعنی امید به تحول.
3️⃣ مسائل مطرحشده، مسائل روز و ضروری طلاب بود، مثل راه حلهای معیشت بهتر طلاب، احیای موقوفات حوزه و تعمیر خانههای مهدیه. این مشکلات سالها بر زمین مانده بود، اما خیز مجمع نمایندگان برای حل آنها، یعنی امیدواری به اینکه رویکرد مجمع در حال تغییر است و میتوان سایر مسائل آموزشی و تحولی را نیز از مجمع انتظار داشت.
4️⃣ مطالبی که در این جلسه مطرح شده، پروندهها و پیشنهاداتی بوده که مناهج طی ماهها قبل، مطرح و مطالبه کرده و اکنون به دغدغههای نمایندگان تبدیل شده است. یعنی در حوزه میتوان کار رسانهای و گفتمانی کرد و انتظار نتیجه داشت؛ یعنی مطالبه جواب میدهد.
5️⃣ متاسفانه برخی از طلاب و حتی برخی جریانهای حوزوی، با توجه به سابقه مجمع نمایندگان و شورای عالی، تقریبا ناامید از این دو نهاد هستند. اما مناهج و سایر رسانههای #امیدوار_به_تحول، با ابزار رسانه، جریان مطالبهگری را تقویت، و از نمایندگان تحولخواه حمایت کردند. از این رو، خواسته مناهج از همه رسانهها و جریانهای حوزوی این است که از رویکرد جدید مجمع نمایندگان حمایت کرده و با انتقادات خیرخواهانه و پیشنهادات خویش، زمینه تحول مطلوب را فراهم کنند.
#شورای_عالی
#مجمع_نمایندگان
#امید_به_تحول
@Manahejj