🌀 نهایت اهتمام به امور معیشتی طلاب
📝 سیره مرجع و زعیم حوزه علمیه مرحوم آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی
👤 از قول آیت الله سید محمدباقر شهیدی
🔸 من به هنگام تحصیل در نجف اشرف مدتی کرایه منزلم عقب افتاد و امکان پرداخت کرایه عقبافتاده برایم میسر نبود؛ تا آنکه تصمیمم بر آن شد که مسأله را با آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی در میان بگذارم.
♨️ از قضا بعد از آنکه جریان را خدمت ایشان گفتم، فردای آن روز مصیبت عظمای شهادت فرزند سید در نجف اشرف اتفاق افتاد (وی را در نماز جماعت پشت سر پدرش با چاقو کشتند) و من به واسطه این موضوع، مأیوس شده و با خود گفتم این مصیبت و گرفتاریهای بعد از آن مانع از این خواهد شد که سید به فکر من باشد؛
✅ اما روز بعد، این اسوه تقوا و صبر در تشییع جنازه فرزند بزرگوارش تا مرا دید به طرف حقیر آمده و همین که نزدیک رسید دست در جیب نموده بیآنکه کسی متوجه شود وجهی جهت پرداخت کرایه منزل در اختیار من گذاشت.
📗 سراج المعانی، ص ۲۵۲
✅ نقل است سید در مراسم تشییع پسرش به طلاب زیادی کمک کرد، از وی که علت را پرسیده بودند گفته بود، دیدم در این مراسم تشییع، بیشتر طلاب حاضرند و در دسترس هستند.
📌 مناهج:
یکی از گلایههای طلاب در سالهای اخیر این است که مدیران ارشد حوزوی اولویت اول خود را به ساختمانسازی و کارهای عمرانی اختصاص دادهاند؛ حال آنکه پرورش مغزها در ساختمانهای کلنگی هم مقدور است؛ اما اگر طلبه فاضل و نخبه به دلیل ضیق معیشتی و عدم کفاف تأمین اجارهبها و نفقه خانواده از درس باز ماند؛ این مصیبت را با هیچ چیز نمیتوان جبران کرد.
حتی در برخی شهرستانها با وجود جذب بسیار اندک حوزه در آن شهرستان، ساختمانهای آنچنانی ساخته میشود؛ اما با چه توجیهی؟
#معیشت_طلاب
#لزوم_بازبینی_اولویت_ها
@Manahejj
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
بسم الله الرحمن الرحیم
با تأثر و تأسف، ارتحال بانوی صالحه، دلباخته و خادمهی خاندان عصمت و طهارت ( سلام الله علیهم )، مادری مهربان و دلسوز، صبیهی مرحوم حضرت آیة الله حاج شیخ غلامحسین شرعی (ره) و متعلقهی مرحوم حضرت آیة الله حاج شیخ حسین شب زنده دار(ره) و والدهی مکرمه حضرت استاد محمد مهدی شب زندهدار( دام ظله) را به اطلاع میرسانیم:
◾️ مراسم تشییع: امروز جمعه ۱۴۰۰/۵/۱
ساعت ۱۸:۳۰ از درب باب الجواد حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیهما (بعد از پل آهنچی)
◾اقامه نماز : صحن عتیق (صحن حضرت هادی علیه السلام )
◾خاکسپاری بقعه ۱۸ صحن امام رضا علیه السلام
◾️ضمنا با توجه به شرایط موجود هیچگونه توقعی از عزیزان برای شرکت در مراسم نیست و تنها استدعاء طلب رحمت و مغفرت برای آن فقیدهی سعیده را داریم.
@pand_saadat
@Manahejj
🌀 اصل بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی کروناست
💠 امام خامنهای
🔻 رهبر معظم انقلاب پس از دریافت نوبت دوم واکسن ایرانی کرونا:
«با این جهشهایی که در نوع ویروس کرونا به وجود میآید که پی در پی تا حالا پنج شش تا جهش به وجود آمده طبعا خطرات باقی است.
نباید ما چون یک سال و نیم مثلا طول کشیده، موجب بشود رعایت شیوهنامهها عادی جلوه کند و مردم حساسیتشان کم بشود.»
🔹 «باید شیوهنامهها حتما رعایت بشود؛ حالا مراسم گوناگون مذهبی و غیر مذهبی و اینها هم وجود دارد.»
🔹 «بایستی حتما اصل را بر رعایت شیوهنامهها قرار داد و فاصلهای که باید وجود داشته باشد و ماسکی که باید زده بشود و بقیه جهاتی که لازم است رعایت بکنند.»
🔹 «ما اگر چنانچه این سختی رعایت پروتکلها را تحمل کنیم، ریشه این بیماری کنده میشود و لااقل شیوعش متوقف خواهد شد.»
#کرونا
@Manahejj
🌀 اولويتنداشتن ساخت مراكز بزرگ پژوهشى و آموزشى
📝 اولویت با معیشت طلاب است
💠 امام خامنهای
🔸 مسئلهى ايجاد مركز پژوهش خوب است؛ اينكه حالا [آقای رشاد] فرمودند كه يک مدرسهاى نيست كه به مهمانهاى خارجى نشان بدهيم، مثل مثلاً «الازهر» در مصر كه مثلاً بگوييم «آقا، اينجا مدرسهى ما است»؛
🔹 [در جواب] اين، بنده شوخىام اين است كه ببريدشان به همين مدرسههاى مخروبه، بگوييد اين آدمهاى بزرگ از همين مدرسهها بيرون آمدهاند كه از «ازهر» يا از مدارس معروف ديگر، اينجور آدمهايى بيرون نيامدهاند.
🔹 #امام بزرگوار هم از همين مدرسهى «دارالشّفاء» و «فيضيّه» بيرون آمده. آن مركز خب خوب است، [ولى] جزو اولويّتهاى ما نيست؛
♨️ شما مىبينيد الان ما مشكلات معيشتى طلبهها روى دستمان است، كه خب اينجا گفتيم؛ حالا [اينكه] برويم يک مركز آنچنانى بسازيم براى پُز دادن پيش فلان مهمان خارجى، اين جزو اولويّتها محسوب نمیشود.
📅 ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵؛ دیدار طلاب تهران
📌 مناهج:
وقتی ساخت مراکز آموزشی و پژوهشی در اولویت نباید باشد، به طریق اولی ساخت ساختمان اداری، هیچ توجیهی ندارد.
اما در حالی که طلاب زیادی به دلیل گرانیهای نجومی اجارهبها نیاز به سرپناه دارند،
اینکه در چنین شرایطی و با وجود خانههای خالی در مهدیه که نیاز به تعمیر دارند چرا باید ساختمان اداری جدیدی در این شهرک ساخته شود، محل سؤال و ابهام است.
❓آیا شورای محترم عالی به عنوان هیأت امنای شهرک مهدیه در جریان این مخارجی -که از نظر رهبری بدون اولویت است- میباشند؟
آیا شورای عالی چنین هزینههایی را تأیید و امضا کرده است؟
آیا شورای عالی موافق برنامههای مدیر جدید شهرک مهدیه است؟
این سؤالات از آیت الله اعرافی به عنوان رییس هیأت مدیره شهرک مهدیه نیز مورد پرسش است...
#معیشت_طلاب
#مهدیه
#لزوم_بازبینی_اولویت_ها
#شورای_عالی
#هیأت_امنای_مهدیه
@Manahejj
🌀 تغییر کتاب، سخت و آسان
🖋 هادی چیت ساز
🔸 شاید تغییردادن کتاب درسی چندان کار سختی بنظر نرسد. لجنهای از محققان و فضلا همفکری میکنند و نهایتا به دو راهکار میرسند:
یا اکثریت بر کتابی از کتابهای موجود توافق میکنند،
یا کتاب جدیدی را با تأیید اکثریت مینویسند.
🔹 از سویی دیگر تغییر کتاب در حوزه سخت است؛ چون غنیبودن محتوا اهمیت زیادی دارد و به یقین برخی نگاه سختگیرانه بر کتاب جایگزین خواهند داشت. سختی این کار وقتی بیشتر میشود که شورای عالی بخواهد نظر همه را جلب کند. اینجاست که مسئله تغییر کتاب به معمایی پیچیده تبدیل میشود؛ زیرا کتاب جایگزین، باید همه خوبیهای گذشته را بدون نقاط ضعف داشته باشد و همه نیز آن را قبول کنند. اما چنین کتابی تا کنون نوشته نشده و شاید نوشته هم نشود.
🔻 اما مهمتر از بحث بر سر کتابهای جایگزین، اشکالاتی است که به کتابهای فعلی وجود دارد و هرچه میگذرد مطالبه طلاب برای تغییر کتب جدیتر میشود. پس ما در دوران گذاری هستیم که باید کتابهایی با مقبولیت نسبی جایگزین کنیم و دنبال بهتر شدن باشیم، نه اینکه بخاطر دغدغه غنیبودن محتوا، دست از تغییر برداریم.
✅ بنظر میرسد شورای عالی همزمان باید دو کار انجام دهد:
اولا، تعیین چند کتاب برای تحصیل که حق انتخاب با طلبه و استاد باشد. البته با ضوابط و قوانینی که به بی نظمی علمی و تحصیلی منجر نشود.
ثانیا، نگارش کتابهای جدید یا حمایت از کتابهایی که مقبولیت نسبی دارند. شاید نویسندهای کتابش را بهترین گزینه برای تغییر بداند، اما چارهای جز این نیست که نظر اکثر اساتید و فضلا معیار جایگزینی باشد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#شورای_عالی
#تحول_حوزه
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 ضرورت انتخاب آزاد کتب درسی
🎥 ابتکار حضرت آیت الله شب زنده دار در مدیریت برنامه آموزشی مدارس علمیه پاکستان
🔹 تعریف استاندارد آموزشی و آزاد گذاشتن مدارس علمیه در تعیین کتب درسی.
🔹 باید به سلیقههای مختلف آزادی داد؛ تا استعدادهای مختلف رشد کنند.
🔹 حوزههای علمیه اگر چنین آزادی نداشتند؛ حلقات شهید صدر هیچگاه نوشته نمیشد.
🔹 حوزه هم باید برای تألیف کتب درسی برنامه داشته باشد.
♨️ امروز نیز حوزهها باید به همان آزادی بازگردند...
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تحول_کتب_درسی
#آزادی_انتخاب_کتب
#تحول_حوزه
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 نام محفوظ:
سلام علیکم؛
نظر به اینکه مدیر جدید شهرک مهدیه با یکی از مدارس توافق کردهاند که تعداد محدودی از منازل شهرک مهدیه در اختیار طلاب این مدرسه قرار بگیرد، خوب است که بقیه مدارس علمیه نیز در این طرح شرکت داده شوند.
قرار است هریک از طلاب مبلغ بیست میلیون تومان به عنوان قرض الحسنه در اختیار شهرک مهدیه قرار دهد (جهت تعمیر منزل مسکونی)
شرایط اعلام شده برای طلاب:
اتمام پایه ۶
ملبس بودن
معیل بودن
اشتغال به تحصیل
📌 در این توافق، داشتن هیچگونه سابقه تبلیغی، پژوهشی و ... شرط نشده است...
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#هیأت_امنای_مهدیه
#لزوم_نظارت
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مهمتر از تغییر کتب درسی 🖋 محمد حقپرست 🔸 قبل از بحث درباره تغییر کتب، باید درباره اصل نظام آمو
🌀 مهمتر از تغییر کتب درسی
🖋 محمد حق پرست
🔢 بخش دوم
🔸 در یادداشتی با عنوان «مهمتر از تغییر کتب درسی» به اهمیت نظام آموزشی و سطحبندی آن قبل از بحث درباره تغییر کتب پرداختم. همچنان معتقدم گره اصلی در ضعف نظام آموزشی حوزه، تغییر کتاب نیست. مهمتر از اینکه رسائل خوانده شود یا حلقات، مسائل دیگری هستند که نقش زیربنای نظام آموزشی را دارند و تا آنها حل نشوند، حتی با بهترین کتاب و برنامه، تحول مطلوب محقق نخواهد شد.
🔹 یکی از این مسائل مهم، توجیه نبودن طلاب نسبت به کم و کیف مواد درسی است.
طلبهای که با تمام سختیهای طلبگی پا به حوزه میگذارد، چرا در میانه راه بیانگیزه و افسرده میشود، یا میل چندانی برای درسخواندن قوی ندارد؟
اساتید و فضلایی که با بدنه حوزه و طلاب در ارتباطند، بیانگیزگی طلاب را تصدیق میکنند. اکنون جای شرح و تعلیقه را، تلخیص و نمونه سؤال گرفته است. طلبهای که نسبت به اصل دروس گره ذهنی دارد، حلقات، الفائق یا هر کتاب دیگری را هم با تلخیص و نمونه سؤال نمره میآورد؛ چون ثمرات حجم انبوهی از دروسی را که چند سال خوانده، هنوز ندیده است.
🔹 توجیهشدن طلبه، یعنی طلبه بفهمد برای چه و چقدر باید فلان درس را بخواند. یعنی ثمرات دروس را ببیند و لمس کند، نه اینکه فقط نقل قول بشنود. وگرنه طلبه رفته رفته خسته و کسل میشود و دیگر انرژی برای رسیدن به اجتهاد ندارد.
♨️ به این بیانگیزگی، هجمه برخی رسانهها را هم اضافه کنید که طلاب را نسبت به دروس فعلی و اصل حوزه مأیوس میکنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
@Manahejj
🌀 درد دلی با شورای محترم عالی
🖋 استاد حوزه (نام محفوظ)
سخنی مشفقانه، دردمندانه و در نهایت خضوع با شورای محترم عالی
🔸 بزرگواران! ایتام آل محمد (صلوات الله علیهم اجمعین) که به توفیق الهی، تدبیر همهی نظام آموزشی و تربیتی و حتی معاششان در دستان شماست، چشم امیدشان به نظارت و قاطعیت شماست. امیدشان این است که اگر جایی تبعیض و عدم عدالتی هست شما بزرگواران قاطعانه ورود کنید و کوچکترین تبعیضی را به عدالت تبدیل کنید.
🔹 امیدشان این است اگر بودجهای هست، اولویت با طلاب و اساتید گرفتار در چنگال بیرحم تورم و گرانیهای نجومی باشد.
والله والله والله آجر و سیمان و ساختمان اداری، ارزشی به ارزشهای حوزه اضافه نمیکند؛ دارایی حوزه به طلاب و مغزهای متفکری است که اگر به جای طلبگی و درسخواندن، وادار به کارگری شوند و از درس بمانند، حوزه ناخواسته آتش به سرمایههای خود زده است.
🔹 دارایی حوزه به عدالت و مواسات است؛ به این است که فی المثل، قوانین و اولویتهای اسکان شهرک مهدیه، بدون کوچکترین نقصی رعایت شود. افتخار حوزویان به همان بازه زمانی است که مسؤولین حوزه مقابل سکونتهای غیر مجاز ایستادند؛ به مسؤولین حوزوی و افرادی که خانه داشتند و حتی به نورچشمیهای سفارششده اعتنا نکردند و مجوز اسکان به آنها ندادند.
🔹 امید طلاب به این است که در حوزه علمیه که صاحب اصلیاش امام زمان (ارواحنا فداه) است و امانتی در دستان با کفایت شما بزرگواران است «مدیریت تعارف» حاکم نباشد. حوزه اگر از دولتها، طلب شفافیت و مبارزه با تبعیض دارد خود باید الگوی شفافیت باشد؛ تا جای شبههای برای احدی باقی نماند (که البته بحمدالله در خیلی موارد حوزه الگو بوده و هست).
♨️ نظارت قوی و برخورد جدی، جای خود؛
ای کاش شورای محترم عالی برای برخی مسؤولینی که مسؤولیت آنها با معاش طلاب گره خورده است جلسات مستمر اخلاق بگذارد. مثلا آیت الله خاتمی برای برخی از تقسیم عادلانه مسکن بگویند یا در گذشته از تقسیم عادلانه بن کتاب میگفتند. از اولویتدهی بودجه به منازل تعمیری و بیاهمیتیِ ساختنِ ساختمان اداری بگویند. از رسیدگی به طلبهی مستضعفی که جز خدا پناهی ندارد و منزلی متناسب با شهریهاش برای اجاره زیر آسمان و زیر زمین قم نمییابد و....
🔹 طلاب و اساتید نمیگویند حقوق مسؤولین کم شود؛ اما لااقل مثل زمانهای قدیم که همه با طلاب، گعده و رفت و آمد داشتند و در متن طلاب بودند، بد نیست گاهی برنامه ما این باشد که با طلاب، حشر و نشر داشته باشیم و در جریان کیفیت زندگی آنها قرار بگیریم؛ حتی به خانه آنها یا به محلههای آنها برویم.
یا مثلا بد نیست اول هر ماه، به اندازه شهریهی رتبه یک یا دو طلبه معیل، مبلغی را کنار بگذاریم و ببینیم تا چند روز کفاف مخارج زندگی را میدهد؛ شاید پس از مدتی، اولویتهای مخارج حوزه، اندکی بالا و پایین شد.
لکن تا برخی مسؤولین با حفظ فاصله از طلاب در مسؤولیت باشند، شاید درک دقیقی از معیشت سخت این روزهای طلاب و اساتید نخواهند داشت.
✅ بشخصه دست یکایک اعضای محترم شورای عالی را میبوسم و از همه آنها بخاطر این چند سطر بیادبی عذرخواهی میکنم.
امید است آنچه بیان شد مرضی رضای حق تعالی و صاحب واقعی حوزههای علمیه (عجل الله تعالی فرجه الشریف) واقع شود.
#شورای_عالی
#هیأت_امنای_مهدیه
#معیشت_طلاب
#شهرک_مهدیه
#شفافیت
@Manahejj
🌀 شرایط اعزام مبلغ محرم
معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، اقدام به بکارگیری مبلغان و گروههای تبلیغی #بومی حاضر در مناطق با توجه به شرایط ذیل می نماید:
الف: اعزام گروه های تبلیغی توانمند و فعال با هماهنگی و درخواست نهادهای فرهنگی منطقه
ب: اعزام فردی مبلغان با هماهنگی و درخواست نهادهای فرهنگی منطقه
ج: اولویت اعزام با مبلغانی است که فعالیت مستمر در یک منطقه تبلیغی را دارند. مشروط به داشتن ظرفیت تبلیغی و اسکان در منطقه محل تبلیغ و ثبت درخواست اعزام مبلغ از طریق لینک:
Abrar.Balagh.ir
♨ شرایط اعزام
۱- ثبت درخواست مبلغ در سامانه سمتا از سوی نهادهای تبلیغی مناطق از دوشنبه ۱۴۰۰/۰۴/۲۸الی ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
۲- آمادگی و تعهد به اعزام ایام دهه محرم الحرام از ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ تا ۱۴۰۰/۰۵/۳۰ (به مدت۱۲روز)
۳- تلبس به لباس مقدّس روحانیت در ایام تبلیغی.
۴- دریافت حکم اعزام صرفاً از یک نهاد تبلیغی.
۵- اعلام به نهاد درخواست کننده مبلغ پس از حضور در منطقه و ارائه گزارش تبلیغی پس از اتمام تبلیغ.
۶- رعایت پروتکلهای بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا.
۷- با توجه به وضعیت ممنوعیت برخی ترددها در کشور، مسئولیت استفاده از وسیله نقلیه شخصی بر عهده مبلغان می باشد.
۸- شرکت در سلسله نشست های مجازی محرم الحرام از تاریخ ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ الی۱۴۰۰/۰۵/۳۰.
۹- امتیاز فعالیت مجازی مبلغان مشروط بر انجام فعالیت تبلیغی سنتی حضوری می باشد.
۱۰- همانند مناسبتهای گذشته توجه به پروتکل های بهداشتی مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا مورد تاکید است.
📌 جزئیات بیشتر:
manahej.ir/post/Ezam-Moharram
#تبلیغ
#محرم
@Manahejj
🌀 رهبر معظم انقلاب اسلامی با استعفای آیت الله شاهچراغی موافقت کردند
🔹 رئیس دفتر مقام معظم رهبری طی نامهای از تجلیل رهبر معظم انقلاب از خدمات چندین ساله امام جمعه سمنان و موافقت ایشان با نصب امام جمعه جدید خبر داد.
متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
جناب حجتالاسلام و المسلمین آقای شاهچراغی (دامت توفیقاته)
از خدمات و تلاشهای موفق جنابعالی در طول خدمت طولانی چهل و دوساله صمیمانه تشکر میکنم. امیدوارم خداوند متعال پاداش نیک به جنابعالی عنایت فرماید. توصیه جنابعالی به نصب امام جمعه جدید را میپذیرم و انشاءالله انجام خواهد شد.
والسلام علیکم و رحمهالله
hawzahnews.com/xbg9Q
@Manahejj
🌀 ضعف در تحقیقات میدانی از چالشهای جدی پژوهشهای دینی و حوزوی است
👤 آیتالله اعرافی
🔸 مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه پژوهش، کشف معانی و مفاهیم نو و تلاش برای شناختهای جدید در ساحت دین و معارف الهی، اهمیت دوچندانی دارد، اظهار داشت: هر چند همه پژوهشها تلاش برای کشف فعل و اراده خداوند متعال است، ولی پژوهش در حوزه دین مسئولیتی سنگین به شمار میرود، زیرا ما را به اسناد الیالله و کشف اراده تشریعی خداوند متعال میرساند.
🔹 آیتالله اعرافی، ضمن تأکید بر اهمیت رعایت و کاربست شرایط و ضوابط تحقیق دینی، با بیان اینکه بیتوجهی به مخاطرات و سهلانگاری در این مسیر، افترا به خداوند متعال را در پی خواهد داشت، یادآور شد: نتیجه تحقیق در حوزه دین، با سعادت و شقاوت انسان در دنیا و آخرت گره میخورد؛ از این رو، باید نهایت دقت را برای گره خوردن سعادت دنیوی و اخروی داشته باشیم.
🔹 عضو شورای عالی حوزههای علمیه، بیتوجهی به منهج اجتهادی و عقلانی عمیق و درست را در همه قلمروهای تحقیق دینی، از چالشهای این حوزه برشمرد و اذعان داشت: پژوهش در همه گزارههای کلامی، اعتقادی، اخلاقی و حتی در مسائل غیرالزامی و غیرفقهی، مسئولیت ما را در عمقبخشی به تحقیقات دینی بالا میبرد.
🔹 وی بر لزوم آسیبشناسی پژوهش و جریان پژوهشهای اسلامی و رعایت درست منهج و اخلاق تحقیق در حوزه معارف دین تأکید نمود و ابراز داشت: با وجود اینکه بخشی از آسیبشناسیها به حوزه روشی برمیگردد، شاید بتوان گفت با همه تلاشهای صورتگرفته، هنوز بیش از نیمی از پژوهشهای رایج منتشرشده، از منهج دقیق اجتهادی و عقلانی بیبهره است.
🔹 آیتالله اعرافی، ضمن تأکید بر برخورداری پژوهشهای دینی از اجتهاد فلسفی، کلامی، عقلی، فقهی و اخلاقی، یادآور شد: حوزه و همه ما باید بکوشیم دروس تحقیقی خارج حوزه، که رهآورد هزار ساله حوزههای علمیه است و عالیترین مباحث در آن ارائه میشود، در فقه و موضوعات پیرامونی منحصر نگردد؛ باید اوج منهج اجتهادی در مقالات و پژوهشهای دینی، بیش از پیش مورد توجه اندیشمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
🔹 وی ضعف در تحقیقات میدانی را از چالشهای جدی پژوهشها عنوان کرد و ابراز داشت: تحقیقات میدانی با نگاه به آیندهپژوهی و ارتباط آن با انقلاب اسلامی، میتواند بیش از پیش مورد توجه مراکز و نهادهای پژوهشی دینی و حوزوی قرار گیرد.
mehrnews.com/xVFp6
#تحقیقات_میدانی
#پژوهش
@Manahejj
🌀 کارنامه دولت غربگرا
📝 عبرت آیندگان از تجربه تلخ اعتماد به غرب
♨️ در این دولت معلوم شد اعتماد به غرب جواب نمیدهد
💠 امام خامنهای
🔸 رهبر انقلاب، صبح امروز در آخرین دیدار دولت دوازدهم: دیگران باید از تجربههای شما استفاده کنند. یک تجربه را من به خصوص یادداشت کردهام. حرفی است که من مکرر با شما و مردم تکرار کردم حالا هم همان حرف را تکرار میکنم. این تجربه عبارت است از بیاعتمادی به غرب. آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد.
🔹 غربیها به ما کمک نمیکنند. هرجا بتوانند ضربه میزنند. جایی که ضربه نمیزنند آنجایی است که امکانش را ندارند. هرجا امکان داشتند ضربه زدند. این تجربه بسیار مهمی است.
🔺 مطلقاً نبایستی برنامههای داخلی را به همراهی غرب موکول و منوط کرد. چون قطعاً شکست میخورد، قطعاً ضربه میخورد. شماها هم هرجایی که کارهایتان را منوط کردید به غرب ناموفق ماندید، هرجایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد علم کردید و حرکت کردید، موفق شدید. اینجور است دیگر. نگاه کنید کارکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم اینجوری است.
🔻 هرجا شما موضوعات را به توافق با غرب و با مذاکره با غرب و با آمریکا و اینها موکول کردید، آنجا ماندید، نتوانستید پیش بروید. چون آنها کمک نمیکنند دیگر، دشمناند دیگر. هرجا شما از آنها قطع نظر کردید، خودتان راه افتادید از شیوههای مختلف هزار تا راه وجود دارد اینجور نیست که یک راه. نه راههای مختلف وجود دارد. انسانها فکر کنند راههای گوناگونی برای زندگی شخصی و اجتماعی و مدیریتی پیدا خواهند کرد.
📅 ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
#تجربه_دولت_غربگرا
#شکست_اعتماد_به_غرب
@Manahejj
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸نگویید: «مستحب است؛ شد، شد؛ نشد، نشد»🔸
هرچه می توانید سنتهای خود را در #عید_غدیر، جدیتر بگیرید. نگویید: «مستحب است؛ شد شد؛ نشد نشد». این سنتها از اوجب واجبات است. چرا؟ چون #شناسنامۀ ما شیعیان است.
پدرها جوری نسبت به عید غدیر ارادت به خرج بدهند که بچهها از یک ماه، دو ماه قبل #چشمانتظار عید غدیر باشند! حتی اگر لازم شد، #قرض کنید و یک عیدی حسابی -به اندازهای که به علی ارادت دارید- به بچهها بدهید. نگویید: «باز من باید یک چیزی خرج کنم!» نه! مقروض میشوی، خب بشو! تو که برای چیزهای دیگر قرض کرده ای، یک بار هم برای حضرت علی مقروض شو.
مسیحیها بابانوئل درست میکنند و به بچه هایشان میگویند: «او برای تو هدیه را آورده؛ مسیح برای تو این هدایا را آورده». بچه از اول ذهنش با عیسی (علیهالسلام) انس میگیرد، رفاقت میکند.
حالا بروید ببینیم چه کار میکنید! این شما و این عید غدیر. سفری، تفریحی، گردشی میخواهی ببری، بگو این مال عید غدیرت است! اگر هم تابستان میبری بگو، قولش را عید غدیر به شما دادم. قولهایی که میخواهید به آنها بدهید، عید غدیر بدهید. هدایایتان و وعدههایتان را بگذارید در این روز تا اینها با عید غدیر جوش بخورند.
@haerishirazi
🌀 از خدا بخواهیم که از متمسکین به ولایت باشیم
💠 امام خامنهای
🔸 همیشه در ایام عید غدیر، معمول است، این را میخوانند مردم:
«الحمدلله الذی جَعَلَنا مِنَ المُتِمَسِّکین بِوِلاَیةِ عَلِی بنِ اَبی طالبٍ عَلَیهِ السَّلام»
✅ بنده به دوستانم غالباً این جور میگویم، میگویم نگویید «اَلحَمدُلله... جَعَلَنا»، میترسم دروغ باشد، بگویید: «اَللّهُمَ اجعَلنا مِنَ المُتِمَسِّکین بِوِلاَیةِ عَلِی بنِ اَبی طالبٍ عَلَیهِ السَّلام»
خدایا ما را از متمسکین به ولایت قرار بده.
ببینیم هستیم یا نه. آن وقت خواهیم رسید به این مطلب.
📗 کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، جلسه ۲۳، تبیین ولایت
📌 عید سعید غدیر، بزرگترین عید اسلام مبارک باد.
#ولایت
@Manahejj
🌀 نماد دفاع از امیرالمؤمنین و تشیع
📝 کتاب گرانسنگ الغدیر
💠 امام خامنهای
🔹 کتاب «الغدیر» نماد دفاع از امیرالمؤمنین و تشیع است دربارهی الغدیر، البتّه کمتر در عالم شعر حرف زده شده؛ درحالیکه میدانید، کتاب الغدیر، پایهاش پایهی ادبیّات است یعنی اصلاً اسم کامل کتاب الغدیر، «الغدیر فی الکتاب و السّنة و الادب» است؛ [یعنی] در شعر تاریخیِ اسلام، مسئلهی غدیر را دنبال میکند و البتّه شرح میدهد.
♨️ ایشان خب تجسّم و مثال دفاع از تشیّع بود؛ [امّا] شما نگاه کنید در کتاب الغدیر -در این یازده جلد کتابی که ایشان نوشته که البتّه تمام هم نشده- ببینید یک جایش از این توهینهایی که این روسیاههای انگلیسیمآب میکنند وجود دارد؟
🔹 همهی این کتاب نگاه کنید؟ او نماد دفاع از تشیّع است. در الغدیر -مرحوم امینی (رضوان اللّه علیه) را که شما ندیده بودید، ما ایشان را مفصّل دیده بودیم؛ در جلسات متعدّد، منبرهایش را من دیده بودم- یک کلمه از این حرفهایی که بعضیها بلدند و خیال میکنند که معنای شیعه بودن این است و بر زبان جاری میکنند، در این کتاب مفصّل یازده جلدی وجود ندارد و [با این حال] نماد دفاع از امیرالمؤمنین و نماد دفاع از تشیّع است؛ استقامت -یعنی در صراط مستقیم حرکت کردن- معنایش این است.
#الغدیر
#صراط_مستقیم_ولایت_مداری
@Manahejj
🌀 بعضى خيال مىكردند كتاب الغدير مايهى افتراق است!
💠 امام خامنهای
🔸 مرحوم شهيد مطهرى (رضوان اللَّه عليه) قبل از انقلاب يک مقالهى مفصلى در بارهى كتاب «الغدير» علامهى امينى نوشتند و ثابت كردند كه الغدير علامهى امينى، وسيلهى وحدت مسلمين است.
🔹 بعضى خيال مىكردند كتاب الغدير ممكن است مايهى افتراق بشود. ايشان مىگويد اگر درست فكر كنيم، درست عمل كنيم و سنجيده پيش برويم، كتاب الغدير مايهى وحدت دنياى اسلام است. برادران اهل سنت ما هم مىتوانند در یک محيط خالى از پيشداورى به منابع غدير مراجعه كنند؛ يا مىپذيرند، يا نمىپذيرند.
در هر دو صورت، چه بپذيرند و چه نپذيرند، اين معنا مسلّم است كه قضيهى غدير هيچگونه جنگ و دعواى بين پذيرنده و نپذيرنده به وجود نمىآورد و اختلافات را ايجاب نمىكند.
🔹 براى شيعيان هم همينطور است. شيعيان هم خدا را شكر كنند كه از طرف پروردگار به نعمت اين اعتقاد و معرفت متنعم شدند. آن برادرهايى هم كه اين حقيقت را قبول نكردند، يا مراجعه نكردند، يا اطلاع ندارند و يا نتوانستند ذهنهايشان را قانع كنند، آنها هم اعتقادى ندارند. اين، اختلاف و درگيرى را ايجاب نمىكند.
📅 ۱۳۸۵/۱۰/۱۸
#الغدیر
#وحدت
@Manahejj
🌀 امام کاظم علیهالسلام و سازماندهی مبارزان مسلمان
💠 امام خامنهای
🔸 یک آدمى که فقط مسأله مىگوید، کارى به حکومت و مبارزهى سیاسى ندارد که زیر چنین فشارهایى قرار نمىگیرد....
🔹 ما خیال مىکنیم #موسى_بن_جعفر علیه السلام، یک آقاى مظلوم بى سر و صداى سر به زیرى در مدینه بود و رفتند او را زندانى کردند و بعد مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس، قضیه این نبود.
✅ قضیه، یک مبارزهى طولانى تشکیلاتى، یک مبارزهاى با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامى بود.
📅 ۶۴/۰۱/۲۳
📌 سالروز ولادت امام کاظم علیه السلام تهنیت باد.
@qom_khamenei_ir
@Manahejj
🌀 سهشنبه ۱۲ مرداد، مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی
📅 مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران سهشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی (ره) برگزار و منتخب ملت ایران توسط ولی فقیه به سِمت «ریاست جمهوری» منصوب میشود.
📺 این مراسم با رعایت دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی برگزار و از ساعت ۱۰:۳۰ صبح به صورت زنده و مستقیم از شبکههای صدا و سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی بصورت زنده پخش میشود.
🔺️ در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب و ایراد سخن توسط حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
#تنفیذ_سیزدهم
@Manahejj
🌀 ثبت نام واکسن کرونا
💉 آغاز واکسیناسیون اساتید، کادر مدارس و طلاب حوزههای علمیه
🔹 با توجه به اولویت برگزاری دروس به صورت #حضوری در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ و طبق هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت بهداشت؛ اساتید، کادر آموزشی و طلاب معزز حوزههای علمیه از تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ میتوانند با مراجعه به سامانه پیشخوان، استان و شهر محل تزریق واکسن خود را انتخاب نمایند.
تاریخ و محل دقیق تزریق واکسن، متعاقباً از طریق پیامک، اطلاعرسانی خواهد شد.
📌 گفتنی است گزینه انتخاب واکسن ایرانی نیز در مرحله ثبت نام وجود دارد. همچنین پس از اتمام ثبت نام باید پیامک تایید ثبت نام دریافت کنید.
#واکسن
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 بیانات مهم و منتشرنشده رهبر انقلاب در گفتوگو با مرحوم هاشمی امشب منتشر میشود
🔹ساعت ۲۱:۲۰ از شبکه ۳ سیما
@HozeTwit
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 ویژه
📺 ببینید | #عبرت_آیندگان
🔰 مروری بر تجربه اعتماد به غرب، همراه با بیانات منتشر نشده رهبر انقلاب
سایر کیفیتها:
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=48384
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 ریشهیابی شکست مشروطه
📝 ۱۱ مرداد ۱۲۸۸، سالروز به دار آویختن شیخ فضلالله نوری
🎥 امام خامنهای
♨️ نقشه شوم استکبار در مشروطه و غفلت روحانیت
✅ نقطه قوت امام خمینی در انقلاب، این بود که گرفتار غفلت نشد و هدف را گم نکرد؛ کاری که زعمای روحانی مشروطه از آن غفلت کردند.
#تاریخ_مشروطه
#آیتالله_شهید
#شیخ_فضلالله_نوری
#اختلاف_علما
#بصیرت
@safir42
@Manahejj
🌀 حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
#تنفیذ_سیزدهم
@Manahejj