📄زکات یا کفاره؟!
🖋محسن قنبریان
🔺جامعه می داند طلبه هایی که شبی جای رفتگران(در گناباد) و روزی جای نیروهای امداد(در اهواز) و... رفتند، شهریه شان به نصف حقوق آنان نمی رسد؟!
🔺پیج داران اینستا خبر دارند گستره ی این نمونه ها چقدر وسیع است؟! از گروههای جهادی در صحراهای کرمان و سیستان تا مناطق صعب العبور چهارمحال و لرستان خبر دارند؟!
🔺بدبینان که همه چیز را نمایشی و ظاهر سازی می بینند از صدها نمونه گمنام و بی صدا سراغی نمی گیرند؟!
✅ بنده تقریبا با طلاب هر شهر و مدرسه ای مواجه میشوم کارهای کوچک و بزرگ از این دست می شنوم و می بینم. این همان "فضیلت فراموش شده" ای است که روزی از مثل ملاعباس تربتی در کتابی به همین نام می خواندیم و امروز به برکت انقلاب اسلامی و روحیه جهادی در حال گسترش است.
👇اما حرف اصلی ام با خود این عزیزان است:
❓فکر می کنید کار شما از مصادیق زکات و تبرع است یا کفاره؟!!
در احادیث "هرکار خیری، صدقه است" ، "زکات نیروی بدنی، کمک به افتادگان است" ، "کارهای خیر، زکات نعمت" و "نیکویی کردن به همسایه ها، زکات رفاه" ای است که ندارید!
اما کارهای زیبایتان، "کفاره"ی عمل سوء تعدادی اشراف ریش دار هم هست!
کفاره، کارکردش پوشاندن و دفن و بی اثر کردن کار قبیح است.
خانه های میلیاردی برخی اشراف مذهبی، ماشینهای دودی و دوری از مردم برخی بزرگترهایتان، تله کابین ها تا اروپاگردی های برخی عمامه به سرهای غیر روحانی، مهمانی ها و تالارهای آنچنانی و اسراف آقازادگان سفیه برخی پرطمطراق ها و ساختمانهای مجلل و اضافی برخی مدرسه داران و... اعتماد عمومی به نهاد روحانیت را بدجوری دارد تخریب می کند. ۵سال پیش در نظر سنجی ای ۵۷/۳%مردم نمره منفی به ساده زیستی روحانیت دادند حالا که خیلی بدتر!
ضربه اعتقادی آنانی -که به تعبیر حضرت آقا مثل موریانه اعتماد هزار ساله مردم به روحانیت را می جوند- موجب شده کارهای درست و عالی و به جای شما، صدقه و تبرع تلقی نشود بلکه کفاره عمل سوء دزدان لباس شما در جامعه دیده شود!
بخاطر همین جامعه با کار شما مواجهه کار ملاعباس تربتی در زلزله تربت حیدریه نمی کند و انگار اینها را وظیفه شما می داند! بلکه بدبین است که آیا آخوند پرنفوذی که شدید هم چنین می مانید؟!
⬅️پس کنار پرداخت کفاره ی عمل سوء هم لباسهای کمتر اما درشت تر خود، برای کاهش آن قبایح در لباس پیامبر(ص) هم کاری بکنید. نمی شود دانه درشتهایی گناه کنند و کفاره اش را کوچکترها بدهند!
بهترین دارایی شما "علم" و "بیان" است و زکات آنها، "وادار کردن[صنف]خود به عمل" و "اندرز دادن" و نهی از منکر کردن است. عمل خود را با قدرشناسی از اساتید زاهد و مهذب تکمیل و با دستبوسی و تملق غیر وارستگان تباه نکنید.
#خدمات_اجتماعی
@Manahejj
♦️ماجرای #فقه_نظامات تمامی ندارد
🔻فاضل لنکرانی در نشست پرسش و پاسخ پیرامون #فقه_نظامات:
🔹نقدهای فراوانی بر این نظریه وارد شده است و بنده یک شب تا اذان صبح تمامی آنها را مطالعه کرده ام که از ناقدان تشکر میکنم و در میان آنها برخی بزرگان و دوستان بنده نیز مشاهده میشوند و برخی نیز نقدهایی را وارده کرده اند که با این میدان مرتبط نبوده اند؛ البته وجود چنین نقدهایی زنده بودن و پویایی حوزه علمیه را میرساند.
🔹برخی میگویند برای فقه نظام اقتصادی، سیاسی، قضایی و حوزههای دیگر باید فقه جدیدی ایجاد کرد که آن را فقه نظامات مینامند و فقه موجود را فقه موضوعات، اما بنده میگویم فقه موجود میتواند به این نیازها پاسخ دهد و دیگر نیازی به ایجاد فقه جدیدی نیست.
#علما
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🔔آیتالله مومن در بیمارستان بستری شد آیت الله مومن از اعضای فقهای شورای نگهبان و عضو مجلس خبرگان ره
🔺عمل جراحی مغز آیتالله مؤمن با موفقیت انجام شد
🔹رئیس بیمارستان شهید بهشتی قم: سیتیاسکن مجدد مغز بعدازظهر روز گذشته انجام شد و با توجه به افزایش مختصر خونریزی نسبت به صبح، تصمیم به جراحی گرفته شد که عمل جراحی باهدف کاهش فشار مغز توسط تیم مجرب با موفقیت صورت گرفت.
🔹پس از جراحی وضعیت ایشان پایدار است و هوشیاری ایشان تا حدودی بهتر شده
منبع: آخرین خبر
#علما
@Manahejj
📄آخوند ساواکی
🖋محمد حسین بخشیان از طلاب فعال در فضای مجازی با انتشار این عکس، نوشت:
1⃣صبح که نتوانستم عمامه ام را بپیچم، مثل روزهای قبل از ملّبس شدنم، کاپشن می پوشم و سر کار می روم از همان ورودی ساختمان همه با تعجب نگاهم می کنند. منتهی کسی چیزی نمی پرسد، به دفتر می روم.
2⃣اذان می گویند به نمازخانه می روم، جایی که نماز می خوانم، عموم مأمومین طلبه و ملبس هستند. داخل نمازخانه، آقای رئیس که خودش ملبس است و طبق معمول بدون عمامه و تنها با عبا به نمازخانه آمده، بی آنکه چیزی بگوید عبایش را به من می دهد.
نماز شروع می شود و رکعت اول تمام نشده، همکار طبقه بالا یاا... ! یاا...! گویان وارد نمازخانه می شود و همین طور جلوی من که می رسد خشکش می زند! عمامه از سرش برمی دارد و هنوز به رکوع نرفته ام که گرمی عمامه اش را روی سر احساس می کنم در رکوع اول قبل از ذکر، به خدا می گویم: بفرما! شدیم همان آخوند سابق!
3⃣بالاخره نماز تمام می شود و خاطره ای از حضرت امام تعریف می کنم که روزی به ایشان خبر می رسد که تعدادی ساواکی سر «درس خارج» شما نشسته اند و قصد اخلال دارند. امام(ره) هم دستور می دهند راه خروج بسته شود و طلاب همگی عمامه ها را باز کنند و از نو ببندند و در آخر ساواکی های بخت برگشته که از پیچیدگی پیچاندن عمامه بی خبر بوده اند لو میروند و... .
4⃣گفتم چه نشسته اید که امام جماعتتان یک ساواکی است؟! بعد هم از تلاش صبحگاهی ام برایشان گفتم. اسباب خیر شد. شکر خدا چند نفری داوطلب شدند که بستن عمامه را یادم دهند.
متن اقتباسی است
🔻با تلخیص
#خاطرات_طلبگی
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🔰برخی رسانه ها خبر از درگذشت آیت الله هاشمی شاهرودی داده اند. 📌خبرگزاری حوزه این خبر را تکذیب کرده
مناهج 🇵🇸🇮🇷
♦️ماجرای #فقه_نظامات تمامی ندارد 🔻فاضل لنکرانی در نشست پرسش و پاسخ پیرامون #فقه_نظامات: 🔹نقدهای ف
📄فقه نظامات، چیزی جدای از فقه موجود!!
🖋محمد حق پرست
🔻ریشه بحث فقه نظام و چگونگی آن، به مقاله «فقه حکومتی از دیدگاه شهید صدر(ره)، با مروری بر ویژگی های فقه نظامات؛ به قلم آقایان سیدمحمّدمهدی میرباقری، یحیی عبدالهی و حسن نوروزی»، برمی گردد. غرض استاد فاضل از طرح مسئله فقط نظام، نقد دیدگاه این مقاله بود، ولی آنچه از نقد و تحلیل مجامع علمی مغفول ماند، اصل فقه نظامات با دیدگاه این مقاله بود.
🔻نویسنده این مقاله معتقد است، فقه نظامات چیزی جدای از «فقه موجود» بوده که سنخ دیگری از تکالیف در آن متصور است و از حیث «موضوع»، «مکلف»، «سنخ تکلیف»، «عقاب و ثواب» و «روش استنباط» از احکام رایج فقهی ممتاز است.
🔻اما آیا واقعا چنین فقهی متصور است که جدای از فقه موجود باشد؟ آیا منظور شهید صدر و حضرت امام(ره) از فقه اجتماعی و سیاسی و حکومتی، همین نظریه فقه نظاماتِ مد نظر نویسنده است یا نگاهی نظام وار به مجموع دین و شریعت است؟
🔸جدای از صحت و سقم نظر آقای فاضل، جا دارد فقهایی که به این مسئله پرداختند، موضع خودشان را نسبت به این مقاله و نظراتش مطرح کنند.
#فقه_نظامات
@Manahejj
♦️گلایه آيت الله علوي گرگاني از عدم اجرای فقه در جامعه
🔲 حضرت آيت الله سيد محمدعلي علوي گرگاني در ديدار اعضاي مؤسسه تحقيقاتي فتوح انديشه:
🔻در حال حاضر برخي مشکلات در نظام وجود دارد و فقه به خوبي در آن پياده نشده است.
🔻 هم اکنون برخي جشن ها در دانشگاه ها وجود دارد که پسران و دختران به صورت مختلط در آن حاضر مي شوند؛ همچنين اخيراً هم برخي حضور زنان در ورزشگاه ها را مطرح مي کنند، آيا اگر حضرت بقية الله(عج) ظهور کنند اين موارد را تأييد مي کنند؟
🔻شما بايد در قسمت هاي اجرايي و اداري کشور حاضر شده و با رصد فعاليت ها سعي کنيد تا جلوي مشکلات را گرفته و قوانين اسلامي را پياده کنيد.
🔻فعالان عرصه انديشه هاي اسلامي بايد «طبيب دوار» باشند و پس از رصد مشکلات نظام، تا حد امکان، رشته کار و انديشه هاي اسلامي را توسعه دهند.
🔻مراجع تقليد نبايد يک تنه با مشکلات مقابله کنند، ما سنگرها و موانع را از پيش روي پژوهشگران و فعالان عرصه انديشه اسلامي برمي داريم تا آن ها جلو رفته و نقاط ضعف را تا حد توان شان حل کنند.
🔻حوزه علميه قم بسيار غني است و بايد با کار تشکيلاتي يک سري کارگروه هايي در آن شکل گيرد که در حوزه هاي مختلف به کار و تلاش بپردازند و مشکلات فقهي جامعه را حل کنند.
منبع: رسا
#مرجعیت
@Manahejj
🏴 رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت فقیه عالیقدر و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آیت الله هاشمی شاهرودی را تسلیت گفتند.
متن پیام حضرت آیت الله خامنهای به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
با تأسف و اندوه خبر درگذشت فقیه عالیقدر و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیةالله آقای حاج سیدمحمود هاشمی شاهرودی رضوان الله علیه را دریافت کردم. این ضایعهی اسفبار که پس از حدود یک سال بیماری سخت و دردناک واقع شده است مایهی تالّم همهی کسانی است که به مقام علمی و خدمات با ارزش ایشان به نظام اسلامی و نیز به مجموعههای فقهی و اصولی و حقوقی حوزههای علمیه آشنا میباشند. ایشان استادی بزرگ در حوزه علمیه قم و کارگزاری با وفا در مهمترین تشکیلات نظام جمهوری اسلامی، عضو مؤثری در شورای نگهبان و رئیس موفقی در مجمع تشخیص مصلحت بودند و آثار و برکات علمی بسیاری از خود بر جای نهادند. ایشان همچنین برادر سه شهید و از یاران و شاگردان و همراهان شهید نامآور و بزرگوار سیدمحمدباقر صدر بود. اینجانب مصیبت درگذشت این عالم برجسته را به خاندان مکرم، همسر گرامی و فرزندان محترم و همه وابستگان و نیز به حوزهی علمیه قم و شاگردان و همکاران علمی و ارادتمندان ایشان تسلیت میگویم و رحمت و مغفرت الهی و علوّ درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّد علی خامنهای
۴ دی ۱۳۹۷
#علما
@Khamenei_ir
@Manahejj
🖋محسن قنبریان در کانال خود در خصوص آیت الله شاهرودی نوشت:
🔻قم و نجف علمیت او را می شناختند که قطعا افقه از برخی صاحبان رساله بود.
🔻شاگردانش می دانند با پذیرش مسئولیت قضایی، ده سال مرجعیت خود را به تأخیر انداخت و خرج انقلاب کرد.
🔻طلبه ها می دانند تأدبش اجازه نداد شهریه مجزای از رهبری دهد و زعامتش را ذیل ایشان معنا کرد.
🔻جامعیتی در علم و عمل، سیاست و اخلاق مثل استادش شهید صدر داشت.
🔹کاش کارش مثل سه برادر شهیدش به شهادت ختم می شد...
🔸خداوند با آنها محشورش کند.
#علما
@Manahejj
📜کوتاه و خواندنی از #آیت_الله_شاهرودی
1⃣در پى يورش مزدوران رژيم صدام به علما و انديشمندان در سال 1974 ميلادى، آيتالله هاشمى شاهرودى #به_زندان_افتاد و شكنجههاى فراوان بدنى و روحى را به جان خريد.
2⃣در پى تظاهرات مردم عراق، تحت پيگرد رژيم بعث قرار گرفت و به سفارش شهيد صدر(ره) به وطن خود بازگشت تا #وكالت_عام_شهيد_صدر و نمايندگى او را نزد امام خمينى(ره) بر عهده گيرد.
3⃣با ورود به ايران به خدمت امام خمينى(ره) مشرف شد و با موافقت ايشان، #رابط_امام_و_شهيد_صدر شد و پيامهاى علمى نجف را به سمع امام(ره) مىرساند.
4⃣با دستور آيتالله العظمی خامنه اى كه در آن زمان با حكم امام(ره) مسؤوليت نهضتهاى اسلامى را بر عهده داشت، تشكيلاتِ جامعه روحانيت مبارز و #مجلس_اعلى_عراق را به راه انداخت و آن را مديريت و سازماندهى كرد.
5⃣به دستور امام(ره) تدريس و بررسى مسائل فقهى، بويژه #احيا_فقه_حكومتى استوار بر ادله استنباط جواهرى را بر عهده داشت.
6⃣ قلم عربی ایشان بسیار فنی و بهروز بود. سید محمدباقر صدر را به لحاظ #قدرت_قلم ، «طه حسینِ» عراق مینامیدند. مرحوم هاشمی شاهرودی نیز به سبب سالها شاگردی و مصاحبت با ایشان، قلمی مشابه شهید صدر داشت.
7⃣با حكم مقام معظم رهبرى به #رياست_قوه_قضائيه منصوب شد. او در طول مسؤوليت خود در قوه قضائيه، خدمات بسيارى را انجام داد كه توسعه قضايى، تسريع در رسيدگى به پروندهها و ايجاد ارتباط مردمى از جمله آنهاست.
8⃣برخی #مناصب دیگر:
عضو مجمع جهانی اهل بيت(علیهم السلام)
عضو مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
رییس ومؤسس مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت(علیهم السلام)
عضو ونائب رئیس مجلس خبرگان رهبری
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
رئیس هیئت عالی حل اختلاف وتنظیم روابط قوای سه گانه
9⃣بیش از 25 عنوان #تالیف دارند؛ از جمله:
1 ـ بحوث فى علم الاصول (تقريرات درسهاى اصول شهيد صدر در 7 جلد)
2- محاضرات فى الثورة الحسينية
3 ـ مقالات فقهيه
4 ـ قاعده فراغ و تجاوز
5 ـ حكومت اسلامي
6 ـ جهان بينى اسلامي
7 ـ تفسير موضوعى بخشى از نهج البلاغه
8 ـ بحوث فى الفقه الزراعی
و...
#علما
@Manahejj
🔔تعطیلی دروس حوزه های علمیه در روز چهارشنبه
🔻حوزه های علمیه سراسر کشور فردا پنجم دی ماه جهت تجلیل از مقام شامخ علمی، معنوی و انقلابی آیت الله هاشمی شاهرودی تعطیل است.
@Manahejj
◼️اخبار کوتاه به مناسبت رحلت آیت الله هاشمی شاهرودی:
▪️محل دفن آیت الله شاهرودی در قم، حرم حضرت معصومه در کنار قبور مراجع عظام می باشد.
▪️مراسم اقامه نماز و بدرقه از ساعت 8 صبح چهارشنبه (5 دیماه)در مصلی امام خمینی(ره)
▪️مراسم تشییع و تدفین در قم، عصر روز چهارشنبه (5 دی ماه) از ساعت 14 در محل مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)
#علما
@Manahejj
🔰آمار شیخ جواد فاضل از بازدید کانال تلگرامی اش
♦️فاضل لنکرانی در دیدار معاون وزیر ارتباطات:
🔻درسهای من سالهاست که در تلگرام قرار میگیرد، آماری که اخیراً از مسئول اینکار گرفتم بیش از هفت میلیون مراجعهکننده داشته، من یک طلبه کوچک در گوشهای از این حوزه هستم، آیا این ارزش نیست که ما از این طریق توانستیم با هفت میلیون نفر ارتباط برقرار کنیم؟
🔻البته ممکن است یک نفر هم صد بار یک درس را گوش داده باشد ولی بهرحال هفت میلیون ارتباط است و این در شرایطی است که درسهای ما اجتهادی است و به درد عموم نمیخورد، درسهای فقه و اصول و تفسیر است که تماماً بحثهای سنگینی است و مردم نمیتوانند از آن استفاده کنند
🔻این تعداد که با ما از کشورهای مختلف تماس میگیرند و این درسها را گوش میدهند واقعاً یک فرصت بسیار عظیمی است برای اسلام و شیعه و انقلاب و ما باید از این فرصت نهایت استفاده را کرده و صدای اسلام را به دنیا برسانیم.
#علما
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🔰آمار شیخ جواد فاضل از بازدید کانال تلگرامی اش ♦️فاضل لنکرانی در دیدار معاون وزیر ارتباطات: 🔻درسها
📌این آمار عجیب و غریب، برای فعالان فضای مجازی سوالاتی ایجاد کرده؛
🔻چگونه یک کانال با 208 عضو، 7/000/000 بازدید می تواند داشته باشد؟
🔻ادمین کانال چطور چنین آماری ساخته؟
@Manahejj
📄اوج سادگی، صفا و محبت پدرانه که معمولاً جای آن با چیزی پر نمیشود!
🖋نظام الدين حائری شیرازی
🔻حدوداً ۲ سال قبل بود، یکی دو روز پس از معمم شدنم، میخواستند خوشحالی و محبت خود را در اوج سادگی ابراز کنند، خودشان رفتند سر کوچه قم نو و فلافل با سس اضافه گرفته بودند تا باهم بخوریم.
سعدی به روزگاران مهری نشسته در دل
بیرون نمیتوان کرد الا به روزگاران
#علما
@Manahejj
📄سانسور بی سابقه بیانات #آیت_الله_جوادی_آملی توسط مدعیان آزاد اندیشی
🔸نگارنده تحریرالاصول در مراسم رونمایی این اثر چه فرمود که به مذاق یک جریان خاص حوزوی ناخوشایند نبود؟
🔹مراسم رونمایی از کتاب #تحریرالاصول در صبح پنجشنبه ۹۷/۱۰/۶ ٬ با سخنرانی #آیت_الله_جوادی در سالن همایش مؤسسه #اسراء برگزار شد.
🔸آیت الله جوادی در این مراسم بیانات بسیار مهمی در #نقد_متون_درسی حوزه و خصوصا رویکرد علمی مرحوم #صاحب_کفایه ایراد کردند.
🔹این مراسم به طور #زنده از #شبکه_قم پخش شد اما با این وجود محتوای کامل سخنان ایشان در هیچکدام از رسانه ها بازتاب نیافت و #سانسور شد!
🔹در بیانات آیت الله جوادی چه مطلب خاصی وجود داشت که شجاعت بازنشر آن وجود ندارد؟! یا این رویه غیرحرفه ای منشا دیگری دارد و با رویکردهای سیاسی برخی حضرات هماهنگ نبود که محکوم به سانسور شده است!
🔸گفتنی است آیت الله جوادی آملی چندی پیش٬ در اجلاسیه تشکل حوزوی موسوم به #نشست_اساتید به ایراد سخن پرداختند و سخنان اخیر ایشان در #تعارض آشکار با سیاست های حوزوی این تشکیلات قرار دارد و
در قالب گفتمان #تحول_در_حوزه و اصلاح متون قرار می گیرد و به نظر می رسد علت اصلی #بایکوت بیانات این عالم نواندیش توسط رسانه های همسو با #نشست را می توان در همین #اختلاف_دیدگاه جستجو کرد.
🔹در روزهای آینده٬ نوع مواجهه با نظرات تخصصی این چهره برجسته حوزوی٬ ماهیت و هویت برخی رسانه های حوزوی متمایل به یک جریان خاص را روشن خواهد کرد.
🔸انتظار آن است که فیلم٬ صوت و متن #کامل بیانات آیت الله جوادی در معرض قضاوت همه حوزویان ارجمند قرار گیرد و منشا #آزاد_اندیشی در عرصه #تحول در حوزه شود.
🔶پی افزود
#برخورد_دوگانه با بیانات چهره های حوزوی٬ شایسته نیست؛ خصوصا از جانب کسانی که داعیه #آزاد_اندیشی و #استقلال را دارند و از ضرورت ایجاد #فضای_باز سخن می گویند.
طبیعتا بدنه حوزویان ارجمند در ارزیابی #جریان_ها و #رسانه_های_حوزوی٬ #رفتارها را قضاوت خواهند کرد نه #شعارها را.
کانال روزنه
#علما
#جریان_شناسی_حوزوی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نگرانی شدیدِ امام خمینی از رفتار مسئولین و روحانیون تنها ۶ ماه پس از پیروزی انقلاب:
🔻 "اگر یک روحانی در رژیم سابق یک کار خلاف میکرد، میگفتند این ساواکی است، خطری نداشت؛ امروز اگر از شما آقایان یک چیزی صادر بشود، میگویند رژیم اسلامی اینگونه است؛ مکتب ما متزلزل میشود"
#امام_حوزه
@Manahejj
📄هدایت سیاسی در سازمان روحانیت!
♦️به مناسبت یوم الله 9 دی، روز بصیرت
🖋هادی چیت ساز
▪️حضرت آقا در دیدار با طلاب تهران، به سه وظیفه امروز طلاب اشاره کردند که دومین وظیفه «هدایت سیاسی» بود. هدایتگری سیاسی و بصیرت افزایی سازمان روحانیت، نیاز به سه عنصر دارد:
1⃣ مطالعات سیاسی؛
حوزه در انقلابی زندگی می کند که خود را ریشه آن انقلاب می داند، ولی بسیاری از طلاب (شاید 95درصد)، نسبت به مبانی سیاسی، جریان شناسی، تاریخ معاصر و روش تحلیل سیاسی چندان اطلاعاتی ندارند.حضرت امام و آقا را از زبان سخنرانان و دیدن مستندات سیاسی، آن هم بر اساس دیدگاه سخنران و کارگردان می شناسند، نه آنکه خود بیانات و نظرات ایشان را مطالعه کرده باشند. بدتر آنکه هیچ ماده درسی در حوزه وجود ندارد که طلاب را با مشی سیاسی امام و رهبری آشنا کند. بهتر است بگویم، دغدغه ای برای این مهم وجود ندارد. فقط با یک کتاب مطالعاتی در پایه شش (بخوانید یک جزوه تلخیص سؤالات) تکلیف را از سر خود بازکرده است.
2⃣ روشنگری تشکیلاتی و سازماندهی شده؛
هدایت سیاسی، نباید فقط در شب انتخابات محدود شود، بلکه باید روحانیت به صورت شبکه ای نه فردی، این مسئله را سازماندهی کند. تا حوزه این مسئله را به عنوان «سازمان نه صرفا یکی دو نفر» دنبال نکند، مطالبه حضرت آقا محقق نخواهد شد.
3⃣ مواضع انقلابی علما؛
مراجع و علما، نقش مهمی در هدایتگری سیاسی دارند؛ ایجاد و هدایت جریان های اصیل سیاسی، باید به دست علمای بصیر و فقیه شکل بگیرد، نه از سوی کسانی که تفکرات سیاسی غربی را ترویج می دهند.
اینکه عالمی خودش را کنار کشیده و کاری به سیاست نداشته باشد، امروز یک جریان سیاسی است که همان سکولارها و بخشی از متحجرین اند. امروزه حتی دیدارها و نشست و برخاست ها پیام سیاسی دارد و کسی نمی تواند از مسئولیت آن شانه خالی کند. اینکه با کدام وزیر و معاون و رئیس دیدار داشته باشند، و از کدام دغدغه بگویند، نشانگر موضع سیاسی است.
#هدایت_سیاسی
@Manahejj