ترجمه حدیث :
حضرت عبد العظيم(ع): بر مولاى خود علىبنمحمّد(امام هادى عليهالسلام) وارد شدم. چون نظر ايشان بر من افتاد، فرمود: «خوشآمدى، اى ابوالقاسم! به راستى، تو از دوستان حقيقى ما هستى.»
گفتم: اى پسر پيامبر! ميل دارم دينم را بر شما عرضه بدارم، كه اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا به لقاى خداوند عزّ وجلّ برسم.امام عليهالسلام فرمود: «عقائد خود را اظهار نما.»
گفتم: من معتقدم كه خداى متعال، يكى است و مانند او چيزى نيست، و از دو حدّ ابطال و تشبيه، بيرون است. خداوند، جسم و صورت و عَرَض و جوهر نيست؛ بلكه اوست كه اجسام را جسميّت داده و صورتها را صورت بخشيده و اعراض و جواهر را آفريده است. او پروردگار همه چيز و مالك و آفريننده پديدههاست، و [عقيده دارم كه] محمّد صلى اللَّه عليه و آله بنده و فرستاده او، خاتم پيغمبران است و پس از وى تا روز قيامت، پيامبرى نخواهد بود. شريعت وى، آخرينِ شرايع بوده و پس از او تا روز قيامت، دينى نخواهد آمد. عقيده من درباره امامت، اين است كه امام پس از پيامبر صلى اللَّه عليهو آله امير مؤمنان علىبنابىطالب عليهالسلام است و پس از او حسن و پس از وى حسين و سپس على بن الحسين و سپس محمّد بن على و سپس جعفربنمحمّد و سپس موسى بن جعفر و سپس على بن موسى و سپس محمّدبنعلى عليهمالسلام و پس از اينها، امامِ مفترض الطاعه، شما هستيد.
در اين هنگام، امام هادى عليه السلام فرمود: «و پس از من، فرزندم حسن، امام است؛ ليكن مردم درباره امامِ پس از او، چه خواهند كرد؟» گفتم: اى مولاى من! مگر جريان زندگى امامِ پس از او، از چه قرار است؟
فرمود: «شخص امامِ بعد از فرزندم حسن، ديده نمىشود و بردن اسمش بر زبانها ممنوع است تا آن گاه كه [از پس پرده غيبت] بيرون بيايد و زمين را از عدل و داد پر نمايد، همان طور كه از ظلم و ستم پر شده است.»
گفتم: [به اين امام غايب هم] اقرار دارم و نيز مىگويم: دوست آنان، دوست خدا و دشمن آنان، دشمن خداست، طاعت آنان، طاعت خدا و نافرمانى از آنان، نافرمانى از خداست. من عقيده دارم كه معراج، پرسش در قبر، بهشت، دوزخ، صراط و ميزان حقند، و روز قيامت خواهد آمد و در وجود آن شكّى نيست و خداوند، همه مردگان را زنده خواهد كرد. نيز عقيده دارم كه واجبات، پس از اعتقاد به ولايت (امامت)، عبارتاند از: نماز ، زكات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر.در اين هنگام، امام هادى عليهالسلام فرمود: «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، اين [عقايد]، دين خداست كه آن را براى بندگانش برگزيده است. پس بر آن، ثابت باش. خداوند، تو را بر طريق ثابت در زندگى دنيا و آخرت پايدار بدارد.»
#پژوهش
#اعتقادات
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
#معارف_علوی
🔰 دعای امیرالمؤمنین «صلواتاللّهعلیه» به هنگامی که مشاهده مینمود دشمن قصد جنگ دارد ...
در نقلها آمده است:
✔️ زمانی که امیرالمومنین علیهالسلام مشاهده مینمود دشمن قصد پیکار کرده است، دائماً بر لبهای مبارکش این کلمات را جاری مینمود:
📃 «اللَّهُمَّ إِلَیْکَ أَفْضَتِ الْقُلُوبُ وَ مُدَّتِ الْأَعْنَاقُ وَ شَخَصَتِ الْأَبْصَارُ وَ نُقِلَتِ الْأَقْدَامُ وَ أُنْصِبَتِ الْأَبْدَانُ؛
🔹 خدایا، قلبها به سوی تو روان شده، گردنها به درگاه تو کشیده و دیدهها به آستان تو نگران، گامها در راه تو در حرکت و بدنها در خدمت تو لاغر شده است؛
📃 اللَّهُمَّ قَدْ صَرَّحَ مَکْنُونُ الشَّنَآنِ وَ جَاشَتْ مَرَاجِلُ الْأَضْغَانِ؛
🔸 خدایا، دشمنیهای پنهان، آشکار شده و دیگهای کینه در جوش است؛
📃 اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْکَ غَیْبَةَ نَبِیِّنَا وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ تَشَتُّتَ أَهْوَائِنَا
🔹 خدایا ! شکایتمان را به محضر تو میآوریم از اینکه دیگر پیغمبرمان «صلیاللهعلیهوآله» در میان ما نیست، و دشمنان ما فراوان و خواستههای ما پراکنده است؛
📃 رَبَّنَا افْتَحْ بَیْنَنا وَ بَیْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ وَ أَنْتَ خَیْرُ الْفاتِحِینَ»
🔸 پروردگارا، بین ما و دشمنانمان به حق داوری فرما که تو بهترین داورانی!
📚نهج البلاغه،ص۳۷۴
📌 در برخی از نقلها آمده است که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله هم به هنگام نبرد، این دعا را بر لب مبارک خود داشت:
📜 اَللّهُمَّ احْقِنْ دِماءَنا وَ اجْعَلْ اُجُورَنا اُجُورَ الشُّهَداءِ.
🔻خدایا ! خون ما را محفوظ بدار و اجر ما را اجر شهدای در رکابت قرار بده!
📚 صحیفه نبویه جامعه، ص۵۳۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از نماز این دست کشیدن به مهر و سپس به صورت را تا به حال انجام نمیدادم ...
🔻اثرات معنوی خاصی دارد:
در روایت ابراهیم بن عبد الحمید آمده است امام صادق(ع) به مردى فرمود: اگر تو را همّى رسید دست به موضع سجدهات (آن خاکى که بر آن سجده میکنى) بکش سپس بر صورت خود از جانب گونه چپ و بر پیشانى خود از جانب گونه راست مسح کن. سپس سه بار بگو: «بِسْمِ اللَّهِ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ، الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ»
به نام خداوندى که معبودى جز او نیست داننده غیب و آشکار است، بخشاینده و مهربان است، بار الها! رنج و اندوه را از من دور ساز.
(من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 331)
2. حسین خراسانى که فردی نانوا بود، میگوید: در نزد امام جعفر صادق(ع) شکایت کردم از دردى که با من بود. آنحضرت فرمود: هنگامی که نماز را خواندی، دست خود را در موضع سجودت بگذار، بعد از آن بگو: «بِسْمِ اللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ -صلّی الله علیه و آله- اشْفِنِی یَا شَافِی لَا شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُکَ شِفَاءً لَا یُغَادِرُ سُقْماً شِفَاءً مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ سُقْمٍ»؛
به نام خدا. محمد رسول خدا است. درود خدا بر او و آل او باد. مرا شفا ده، اى شفادهنده! نیست شفایى، مگر شفاى تو. شفایى که وا نگذارد بیمارى را، شفایى از هر درد و بیمارى.
(کافی، ج 2، ص 567)
✍️ #م_طالبی_دارستانی
✍کانال تجربیات خانوم خونه
https://eitaa.com/joinchat/4031053883Cc0e0f26e0f
D1738690T15783035(Web)-mc.mp3
10.46M
🔹 فضایل #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیهالسلام
در آستانه سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی هستیم. ایشان در چهارم ربیع الثانی سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشودند، به نقل مشهور ایشان در سال ۲۵۲ هجری قمری در سرزمین ری رحلت کردند یا به شهادت رسیدند.
🎙 #استاد_عرفانی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
D1737255T14882280(Web)-mc.mp3
12.67M
🔹 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیه السلام و خدمات ایشان
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در زمان حیات خود مورد توجه امامان هم دوره ی خود بوده و در آن زمان فرقه های مخالف بسیاری فعالیت می کردند.
🎙 #استاد_رفیعی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
💠 معنای تشبیه زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) به زیارت امام حسین (ع)
🔻 گاهی در تشبیهات، حد و حدودها را مشخص میکنند؛ به طور مثال، فرض بفرمایید که میگویند [اگر] کسی درس فلانی را برود، همانند این است که درس آقای خوئی را دیده باشد، کسی که درس آقای خوئی را دیده باشد، همانند این است که درس مرحوم نائینی را دیده باشد؛ تا زمانی که به برخی از واسطهها میرسیم که میگویند که [کسی که درس] فلانی [را دیده باشد،] همانند این است که درس امام صادق (علیهالسلام) را دیده باشد.
🔸 در عالم معنا، تشبیهات بر روی حساب و کتاب است. تشبیهاتی هست که کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، همانند این است که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت کرده باشد؛
🔹 این، حق است؛ اما بدین معنا نیست که مرتبهی حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) با حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام)، مساوی است؛ خیر، کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، ثواب زیارت حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را به او میدهند؛ اما کسی که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت بکند، «کمن زار الله فی عرشه». [در روایات، جایگاه کسی را دارد که خدا را در عرشش زیارت کرده باشد:] پس اینها، بستگی به مراتب ایمان دارد.
کد ۱۹۹۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
4_424960355077195064.mp3
1.24M
🔖منبر کوتاه 🔖
#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
💠 حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🔹ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا