17.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥| #کلیپ_مهدوی
❓پاسخ به سوالی در خصوص تعیین زمان ظهور ..🕙
🎙حجت الاسلام والمسلمین
محمدرضا نصوری
#امام_زمان
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
🔘 کارگزاران ابوبکر 🔹بر هیچ کس پوشیده نیست که نزدیکترین یار و یاور ابوبکر، دوست دیرین او عمر بود که
⭕️ فتح دمشق
🔹شامات سرزمینی حد فاصل دریای مدیترانه، سواحل غربی فرات، مرز شمالی حجاز و مرز جنوبی روم شرقی قدیم و ترکیه فعلی است.
👈منطقه شامات پیش از آن که تحت سلطه مسلمانان درآید، تحت سلطه امپراتوری روم شرقی بود. از قرنها پیش از اسلام، قبایل بزرگ عربی از جزیره العرب و بیشتر از جنوب آن، به این دیار کوچیده بودند.🗺
اعراب مزبور، به دلیل زندگی طولانی در جوار رومیان، به مرور آداب و رسوم عربی خویش را فراموش کرده، بیشترشان کیش نصرانیت را پذیرفته بودند. با این حال آن گونه نبود که ماهیت عربی خویش را از دست داده باشند.
🔸یکی از تبعات پذیرش فرهنگ نصرانی، آن بود که زبان عربی آنان با لغات سریانی آمیخته شده و اساسا زبان علمی آنان همان زبان سریانی شده بود.
در عراق هم به رغم نفوذ گسترده مسیحیان در حیره و حتی رخنه آنان در دربار لخمیان و مسیحی شدن نعمان یکی از آخرین سلاطین آنان، مردم بومی این ناحیه همچنان تا ظهور💫 اسلام بر آیین بت پرستی باقی ماندند.
با این حال، در این نکته نمی توان تردید کرد که در سالهای نزدیک به ظهور اسلام، اعراب دیار شام، دست کم در ظاهر، همپیمان رومیان بوده و در جنگ با ایرانیان در کنار رومیان با سپاه ایران و اعراب متحد آن 🏜در سرزمین عراق میجنگیدند.
افزون بر آن که اعراب شام در دین با اعراب جزیره اختلاف نظر داشتند، از نظر اجتماعی نیز تفاوت آشکاری میان آنان وجود داشت. اعراب شام، به دلیل آبادی و آبادانی موجود در شامات، زندگی بدوی را رها کرده و شهرنشین شده بودند.
👈سنخیت قبایل مزبور با فرهنگ نصرانی، سبب گردید تا پس از فتح اسلام، شمار زیادی از آنان به سرزمین روم کوچ کردند. البته رومیان، طی جنگهای خود با مسلمانان، همواره گرفتار این دغدغه بودند که اشتراک نژادی، قبایل عربی شام را به سوی اسلام سوق دهد. مشکل مهمتر آن بود که از نظر مذهبی نیز بین مسیحیان شام و کلیسای قسطنطنیه⛪️ اختلاف نظر وجود داشت بطوری که سبب آزار و اذیت فراوان آنان از سوی کلیسای شرق شده بود.
👥مسیحیان شام "یعقوبی مذهب" بودند و این مذهب از نظر کلیسای شرق، بدعت به شمار می آمد.
اختلاف مذهبی مسیحیان عرب شام با کلیسای روم شرقی، به اعتقاد بسیاری، یکی از دلایل سرعت فتوحات اسلامی در شامات بوده است.⚔
غیر از سکنه عرب شامات، نبطیان فراوانی نیز که بقایای اقوام پیشین ساکن و حاکم در این دیار بودند در منطقه مزبور زندگی می کردند. یهودیان فراوانی هم که شمار آنان را میان صد تا دویست هزار دانسته اند در شامات پراکنده بودند.
📆در سالهای پایانی قرن ششم میلادی و نخستین سالهای قرن هفتم، امپراتوری روم شرقی، دچار مشکلات بزرگی شده بود. حملات آوارها و اسلاوها از غرب، این سرزمین پهناور را گرفتار مشکل کرده بود. اما مهمتر از اینها، انقلابات داخلی بود که سبب شد گروهبانی💂♂ به نام فوکاس مردم را علیه حکومت اشراف بشوراند و ماوریکیوس امپراتور را همراه با تمام فرزندانش به قتل برساند. این هرج و مرج سبب شد تا خسرو پرویز بر سرزمین شامات حمله برده و در سال 614 موفق به تسخیر اورشلیم شود.
👈تسخیر اورشلیم بهانه خوبی برای تحریک مسیحیان بر ضد ایرانیان بود. هراکلیوس پس از آرام کردن اوضاع، در سال 622 به جنگ ایرانیان رفت و طی شش سال پس از تحمیل شکست های متوالی توانست ایرانیان را تا پشت دروازه تیسفون🏇 دنبال کند و آنان را مجبور به پذیرش صلح نماید. این وقایع مصادف با سالهای هفتم و هشتم هجرت بود.
در حالی که هراکلیوس سرگرم نظام دادن به امور کشور بود، به سال 634 مسلمانان، نخستین حملات خود را به دمشق آغاز کرده و پس از مدتی آن را تصرف کردند. آخرین روزهای عمر امپراتوری، مصادف با فتح مصر در سال 640 میلادی بود.
برای مسلمانان که توانسته بودند پس از سالها قریش را به 📝امضای صلح حدیبیه وادارند و خود را آماده برای نشر اسلام به خارج از جزیره العرب کنند، شام از بسیاری جهات اولویت داشت.
✨رسول خدا (ص) رسولان چندی را به این مناطق گسیل داشت. یکی از این رسولان، حارث بن عمیر بود که نامه ای برای حاکم شهر بصری برد. وی به دست شرحبیل بن عمرو غسانی به شهادت رسید.
⬇️⬇️⬇️
به دنبال آن رسول خدا (ص)، سپاه سه هزار نفری خود را به فرماندهی جعفربن ابیطالب، زیدبن حارثه، و عبدالله بن رواحه، به سوی موته🏇 در جنوب شام فرستاد. سپاهی که رومیان در شام بر ضد مسلمانان آماده کرده بودند، ترکیبی از سپاه روم و قبایل عربی بود. مسلمانان راه به جایی نبردند و تنها توانستند پس از شهادت فرماندهان خود و عده ای دیگر به سوی مدینه بازگردند.
🔸اقدام بعدی رسول خدا (ص) به سوی این منطقه، عملیات تبوک بود. این اقدام نیز به جز بستن چند قرارداد با برخی قبایل عربی، درگیری خاصی با رومیان دربرنداشت. رسول خدا (ص) در آخرین روزهای حیات 🥀 خود نیز سپاه دیگری را به فرماندهی اسامه بن زید سامان داد که تنها پس از رحلت آن حضرت عازم شام شد و بدون نتیجه خاصی بازگشت. همه این رخدادها نشانگر اهمیت شام در نگاه رسول خداست. بعدها معلوم شد که شام برای خلفا هم اهمیتی بیش از عراق دارد.
👈با پایان یافتن رخدادهای مربوط به مرتدین، ابوبکر ضمن نامه هایی که به مردم مکه، طائف، یمن و تمامی اعراب حجاز و نجد فرستاد، آنان را به جهاد دعوت کرد. وی در همین نامه ها، وعده غنائم موجود در روم را نیز به آنان داد. به دنبال آن سیل جمعیت👨👩👧👦 از سراسر مناطق جزیره، راهی مدینه شد. پس از گرد آمدن مردم، برای نخستین بار، نیروهای نظامی مسلمانان در سال دوازدهم هجرت راهی شام شد.
⚔نخستین درگیری مسلمانان با رومیان، در منطقه "وادی العربه" روی داد. فرماندهی سپاه رومیان با فرماندار فلسطین سرگیوس بود. او در این جنگ شکست خورد و طی آن کشته شد. مسلمانان در سواحل دریای مدیترانه به پیشروی خود ادامه دادند.
〽️پس از درگیری عربه، دومین درگیری در یکی از قریه های غزه با نام "داثن" روی داد. این جنگ که در محرم سال سیزده هجرت روی داد به نفع مسلمانان به پایان رسید.
👈این پیروزیها، هرقل را وحشت زده کرده، دست بکار تهیه نیرو شد. خبر آمادگی دشمن به مدینه رسید، خلیفه را بر آن داشت تا به طور موقت عملیات در عراق را متوقف کرده و خالدبن ولید را همراه با نیروهایش، از عراق به شام گسیل کند.
به دنبال واقعه داثن، مسلمانان، شهر بصری و مآب را در ربیع الاول سال سیزدهم تصرف کردند 🔱. بعد از آن به سوی دمشق به راه افتادند. پس از چندین درگیری در محرم سال چهاردهم بود که دمشق از طرف سپاه اسلام به محاصره کامل درآمد.
💬گفته شده است: در حالی که ابوعبیده توانسته بود به اجبار وارد شهر شود، اسقف شهر در سوی دیگر با خالدبن ولید صلح کرده و ابوعبیده نیز به رغم اعتراض مسلمانان آن را پذیرفت. بدین ترتیب دمشق به دست اعراب مسلمان افتاد.
فتح دمشق در رجب سال 14 هجری روی داد و این در حالی بود که ابوبکر در جمـادای دوم سال سیـزدهم پس از دو سـال و سه ماه و چند روز خلافت، درگذشته بود.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج2، ص49-55"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۷۴
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
از امام جواد عليه السلام سؤال كردند :
اي فرزند رسول خدا ! چرا به پيامبر اسلام « امي » مي گفتند؟ حضرت سؤال كرد : " مردم [مخالفين شيعه ] چه مي گويند؟ گفتند : مردم فكر مي كنند كه آن حضرت به اين خاطر امي ناميده شده بود ؛ چون نمي توانست بنويسد . امام جواد در جواب فرمود : دروغ مي گويند ! لعن بر آن ها باد . چطور نمي توانستند بنويسند ؛ در حالي كه خداوند در آيات محكم قرآنش مي فرمايد :
او خداي است كه رسولش را در ميان بي سوادان برانگيخت تا براي آن ها آيات خداوند را تلاوت و آن ها را پاكيزه سازد و كتاب و حكمت به آن ها بياموزد .
چطور كسي كه نمي تواند بنوسيد ، مي تواند كتاب را به ديگران بياموزد ؟ به خدا قسم رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم به هفتاد و دو يا هفتاد و سه زبان مي خواندند و مي نوشتند .
معانی الأخبار - الشیخ الصدوق - ص 53 – 54 و بحار الأنوار - العلامة المجلسی - ج 16 - ص 132 – 133.
سند این روایت حقیقیه؟؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
✔️ بله این روایت درست است و هیچ مشکلی ندارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
آیا زن ها هم می تونن جزء ۳۱۳ یار امام زمان (عج) باشن؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔸راجع به اینکه آن 313 نفر می تواند زنها هم باشند، روایاتی داریم. حالا نظر علما در رابطه با این روایات دو دسته است؛
👈🏻1- عده ای می گویند این روایات سندش ضعیف است. مثلا سند آنچنان قوی ندارد.
👈🏻2- عده ای هم می گویند نه! سندش خوب است می شود استناد کرد.
↩️مثلا روایتی که می گوید
همراه با 313 نفر 50 تا زن هستند بعضی ها می گویند این 50 نفر زنی که در روایت آمده، در کنار این 313 نفر هستند. این تحلیلی است که در کتاب ها آمده، ″کتاب بانوان رجعت کننده″ استاد جواد جعفری را شما بخوانید آنجا آدرس داده و نوشته.
بعضی ها می گویند نه جزو 313 نفر هستند.
💢حالا علی ایحال اشکالی ندارد،
بر فرض اگر زنها جزء 313 نفر هم نباشند. 313 نفر خُب، بیشتر برای کارهای نظامی و اینها هستند.. شاید زنها هم داخلش نباشند چون زنها که جنگ نظامی ندارند. ولی یقینا یاران امام زمان (عج) زن هم هستند و در حلقه های بعدی یاران حضرت قرار میگیرند.
👌🏻و آنچه که بیشتر از روایات استناد میشود برای چگونگی یاری زنها؛ یکی بحث پرستاری است که امام صادق (ع) از بعضی خانم ها به عنوان پرستار اسم میبرد و یقینا بحث های فرهنگی هم است که یک زن به عنوان مادر می تواند روی بچه های خودش کار کند، یک زن می تواند روی هم نوع های خودش، دوست های خودش، همسایه های خودش، فامیل های خودش کار بکند و حداقل یکی دوتا شبهه ذهنشان را راجع به امام زمان (عج) برطرف بکند خودش هم کلی است که بیشتر می شود مباحث فرهنگی.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
👆👆👆
🌀پوستر شماره 8⃣3⃣1⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۱۱۶
🗓سخنرانی رهبر معظم انقلاب در خطبه نماز جمعه ۱۳۵۹/۴/۶
📒 #پوستر_کتاب_ما_منتظریم
@marefatemahdavi
12.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥| چگونه از #امام_زمان (عج)
دفاع کنیم❓
🎤حجت الاسلام والمسلمین
محمدرضا نصوری
#کلیپ_مهدوی
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
لطفا از فضايل سلمان فارسی كامل و جامع بفرماييد و اينكه چرا پيامبر (ص) فرمود سلمان منا اهل البيت. برتری سلمان نسبت به ياران ديگر از جمله ابوذر در چيست ؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻سلمان فارسی از لحاظ دینی کسی بود که زرتشتی، یهودی، مسیحی، همه اینها بود و سپس با تحقیق به دین اسلام رسید. چون می دانست پیامبر آخرالزمان از مکه خواهد آمد با تحقیقاتی که کرد به دین اسلام رسید و یک مسلمان واقعی شد و از لحاظ ایمان و یقین به درجه ای رسیده بود که اصلا ابوذر و عمار هم به این درجه نمیرسیدند. از این لحاظ بود که در بحث ولایت چون فوق العاده ولایت مدارتر از بقیه بود انتخاب شد.
👈🏻امام صادق (ع) هم میفرمایند سلمان سه ویژگی داشت؛
1⃣- پا در جای پای مولای خودش میگذاشت یعنی قدم به قدم حرف امام خودش را انجام می داد.
2⃣- با فقرا همنشین بود
3⃣- با علما همنشین بود.
این سه ویژگی مهمی بود که امام صادق برای سلمان ذکر می کند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
یک سوال داشتم آیا قرآن بدون معصومین ناقص است و قابل فهم برای ما نیست؟ رابطه اینها چگونه است در عرض یک دیگر هستند یا در طول هم؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
📖قرآن به خودی خود که کامل است اینکه شکی در آن نیست،
ولی برای فهمش ما نیاز به معصومین داریم چون صراحت آیه قرآن می گوید که آیاتی از قرآن محکمات هستند یعنی همه می فهمند، ولی برخی آیات متشابهات هستند و اینها را نمی فهمند جز «وَ الرَّاسِخُونَ فىِ الْعِلْمِ..» در روایات که ائمه آمدند. پس قطعا ما به ائمه برای تفسیر قرآن نیاز داریم.
☝️🏻نکته بعدی قرآن همه چیز را نگفته! قرآن نگفته شما نماز را چطور بخوانید و فلان و فلان.. کلیات را گفته.
پس در بیان جزئیات ما نیاز به اهل بیت داریم. پس قرآن را به تنهایی بخواهید فقط بگویید قرآن، نیاز به احادیث اهل بیت نداریم این حرف غلطی است.
خیلی از جزئیات در قرآن نیامده و نیاز به اهل بیت هست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
✒️📖✒️📖✒️📖✒️ 💠👈 سلسله سخنرانی های ″دولــت کــریمه″ 🎬 قسمت دویست و هفتاد و پنجم (از فایل شماره 65)
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست و هفتاد و ششم (از فایل شماره 65)
⏪- جایگاه ویژه فرهنگی زید
👤زید بعدا وقتی فضا را مناسب دید از خودش تعریف و تمجید می کرد. مثلا میگفت؛
من همسایه پیامبر (ص) بودم و هرگاه قرآن نازل می شد مرا برای نوشتن آن میطلبید و در تمامی زمینه های دنیایی و آخرتی هرگاه وارد بحث می شدیم او نیز با ما همراهی می کرد، بنابراین هر آنچه برایتان میگویم از پیامبر است.
🔸از سمت دیگر هم بعد از شهادت آقا رسول الله (ص) 🥀 زید به عنوان استـاد گردآوری قرآن معرفی می شود.
👈👈هرگاه از یکی از صحابه درخواست می شد زید را به فرمانداری شهری نصب بکند، می گفت جایگاه زید را خودم بهتر میدانم ولی مردم این شهر (یعنی مدینه) به اندوخته علمی او احتیاج دارند.
خُب بدون تـردید باید اطلاعات دینی زید را بخشی از این 📔اندوخته او به شمار بیاوریم.
🌀بعد از مرگ زید بن ثابت، عبدالله بن عمر زید را عالم الناس می گفت. بعضی از صحابه او را یکی از مفتیان و قاضیان اصحاب پیامبر (ص) معرفی کردند.
و فردی به نام مسروق می گوید؛ دانش اصحاب رسول الله به شش نفر رسید که یکی از آنها زید بود.
⁉️نکته مهم این است چرا اینقدر سعی کردند زید را در مدینه نگه دارند؟ چون اگر زید در شهر دیگر بود ممکن بود نتواند این سم پاشی ها را انجام بدهد، نتواند حمایت از خلفا را انجام بدهد و چیزهای دیگر ....
⏪- جایگاه سیاسی زید
🔰بعد از شهادت آقا رسول الله (ص) در مناصب ویژه ای به کار گرفته شد. در این زمان به عنوان کاتب و مأمور استخراج فرائض دینی بود.
👤زید قاضی مورد اعتمادی ⚖ هم بود و براساس یک گزارش برخی از سران خلافت درباره قضاوت و فتوا و کارهای دیگری که زید انجام می داد هیچ کس را بر زید برتر نمیدانستند، و هرگاه هم شکوائیه های قضایی🗞 زیاد می شد شاکیان را به زید حواله می دادند و دلیلشان هم این بود زید براساس خدا و سنت قضاوت می کند.
برای همین قضیه حقوق هم میگرفت و در بالاترین مرحله زید جانشین خلیفه در مدینه بود، و خلیفه در هر مسافرتی زید را جانشین خود در مدینه می کرد و کارهای مهم را به او می داد.
📝براساس یک گزارش دیگر هم خلیفه هر وقت به حج می رفت و زمانی که به شام می رفت زید را جانشین خود در مدینه قرار داده بود. خلفای دیگر هم چنین کاری را می کردند.
💢جالب است بدانید زید در سالهای شانزده و هفده هجری قمری زمانی که عمر خلیفه بود جانشین عمر در مدینه بود. و جالب این است سران حکومت هم در اکثر اوقات بعد از بازگشت از سفر به عنوان مزد زحمت ها یا هر چیز دیگر.. قطعه باغی را به زید می بخشیدند🏝. حتی جالب است خزانه دار بیت المال هم شد.
👈در مورد بیعت یا عدم بیعت زید بن ثابت با حضرت علی (ع)✨ گفتارهایی وجود دارد،
ابن سعد مثلا می گوید زید از بیعت کنندگان با حضرت علی بود. اما برخی مثل تاریخ مسعودی، مثل علامه مجلسی میگویند نه زید با حضرت على (ع) بیعت نکرد. و بعضی ها قول مشهور را همین میدادند.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 276
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313