🔴لازمه #انتظار خودسازی است
🔹انتظار، تکلیف بر دوش انسان میگذارد. وقتی انسان یقین دارد که یک چنین آیندهای هست؛ همچنانی که در آیات قرآن هست: «و لقد کتبنا فی الزّبور من بعد الذّکر انّ الارض یرثها عبادی الصّالحون. انّ فی هذا لبلاغا لقوم عابدین» - مردمانی که اهل عبودیت خدا هستند، میفهمند - باید خود را آماده کنند، باید منتظر و مترصد باشند.
🔸انتظار لازمهاش آمادهسازی خود هست. بدانیم که یک حادثهی بزرگ واقع خواهد شد و همیشه منتظر باشید. هیچ وقت نمیشود گفت که حالا سالها یا مدتها مانده است که این اتفاق بیفتد، هیچ وقت هم نمیشود گفت که این حادثه نزدیک است و در همین نزدیکی اتفاق خواهد افتاد. همیشه باید مترصد بود، همیشه باید منتظر بود.
🔹انتظار ایجاب میکند که انسان خود را به آن شکلی، به آن صورتی، به آن هیئت و خُلقی نزدیک کند که در دوران مورد انتظار، آن خُلق و آن شکل و آن هیئت متوقع است. این لازمهی انتظار است.
🔸وقتی بناست در آن دوران منتظَر عدل باشد، حق باشد، توحید باشد، اخلاص باشد، عبودیت خدا باشد - یک چنین دورانی قرار است باشد - ما که منتظر هستیم، باید خودمان را به این امور نزدیک کنیم، خودمان را با عدل آشنا کنیم، آمادهی عدل کنیم، آمادهی پذیرش حق کنیم. انتظار یک چنین حالتی را به وجود میآورد.
🏷 ۱۳۹۰/۰۴/۱۸ - امام خامنه ای
#امام_زمان ✨
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
🌀اخلاقیات خلیفه 👈شخصیت روحی خلیفه که در کار فکری و سیاسی و اجرایی او نیز تأثیر شدیدی داشت، شخصیتی ت
🚩 کارگزاران عمر ...
💠با توسعه فتوحات در این دوره، سرزمینهای زیادی تحت سلطه حکومت مدینه درآمد🏜. اداره این سرزمینها نیاز به مدیرانی داشت تا بر پایه ارزش های جدید، مناطق مزبور را اداره کرده و راه را برای توسعه هر چه بیشتر فتوحات فراهم کنند. در اصل، مهمترین نکته برای خلیفه و مسلمانان در آن شرایط، توسعه بیشتر سرزمینهای فتح شده بوده و برای سرزمینهای مرزی 🚧 بطور عمده کسانی انتخاب می شدند که از توان و تجربه نظامی کافی برخوردار باشند.
📜چنانکه از اسامی حاکمان و کارگزاران عمر در شهرهای مختلف بر می آید، عمر کمتر از چهرگان صحابه برای اداره امور استفاده می کرد. این مساله در همان دوره نیز آشکار بوده است❗️. زمانی که در این باره از او سوال شد، پاسخ داد: او قصد ندارد تا آنان را به کار اجرایی آلوده کند.
اما شعبی که منبع مورد اعتماد سنیان است می گوید: عمر اجازه خروج مهاجران را از مدینه نمی داد⛔️ و به آنان می گفت: بیشترین ترس من پراکنده شدن شما در شهرهاست.
👤حسن بصری نیز می گوید: هر کس از صحابه قصد خروج از مدینه را داشت باید از عمر اجازه می گرفت. جلوگیری از خروج صحابه، آن گونه که برخی گفته اند، تنها اختصاص به قریش نداشت بلکه اصولا او مانع از خروج صحابه ای بود که میتوانستند در هر شهر🏘 برای خود به محوری تبدیل شده و به نحوی در برابر خلیفه بایستند. این جلوگیری دلیل دیگری نیز داشت، و آن این بود که عمر بر آن بود تا حدیث رسول خدا (ص)✨ در شهرها نشر نشود.
👈ممانعت از خروج صحابه و عدم استفاده از آنها سیاستی بود که عمر با دقت دنبال کرد.
🗣ابن سعد در نقلی می گوید: عمر کسانی چون عمروبن عاص و معاویه و مغیره را بر سر کار می گمارد، اما کسانی چون عثمان و علی و طلحه و زبیر و عبدالرحمان بن عوف و نظایر آنها را نه؛ چرا که دسته نخست در کارهای اجرایی قوی و آگاه به امور بودند. به علاوه، عمر بر آنها مشرف بود و سایه تهدیدش🗡 بالای سر آنان بود.
👈عمر مدیران سختگیر را می پسندید حتی اگر از لحاظ تقوا چندان پایبند نبودند.
⚠️یکی از نکات مهم درباره کارگزاران عمر، نظارت عمر بر برخورد آنان با مردم و نیز با بیت المال بود. او کنترل ویژه ای بر آنان داشت و در وقت رفتن به محل خدمت، ثروت آنان را ثبت🗞 می کرد. عمر تقریبا همه کارگزاران خود را در این باره خطاکار دانسته و در وقت بازگشت، اموال آنان را دو نیمه کرده، نیمه ای را به آنان پس داده و نیمی دیگر را به بیت المال می سپرد. این کار را در اصطلاح "مشاطره اموال" میگویند.💰
💠ابوبکره از والیانی بود که اموالش مشاطره شد. او به عمر اعتراض کرد و گفت: اگر همه مال از آن خداست، چرا همه آن را نمی گیری، و اگر از آن ماست، چرا چنین می کنی❓
عمر پس از مشاطره اموال، بار
دیگر آنان را بر سر کارشان باز می گرداند. امام علی (ع)✨ هم، مانند انتقاد ابوبکره را بر عمر وارد می دانست؛ به ویژه آنی که چرا بار دیگر آنان را بر سر کارشان باز میگرداند.
🔍نظارت بر کارگزاران، در سیاست های عمر به صورت یک اصل مطرح بود. این کنترل بیشتر از جهت مالی اعمال می شد.
گاهی عمر همراه🚶♂کسی به در خانه عمالش می رفت، او ساکت می ماند تا رفیقش اجازه ورود بگیرد، آنگاه سرزده همراه او به خانه در می آمد و به این ترتیب می کوشید تا بر زندگی آنان نظارت کند.
👥البته برخی کارگزاران عمر برای خود زندگی مرفهی داشتند که عمر چندان بر آنان سختگیری نمی کرد🏖. نمونه آن عمروبن عاص و یزید بن ابی سفیان بودند. این میتوانست برخاسته از اعتماد او به مدیریت آنان باشد. در مواردی نیز او به افرادی دلبستگی داشت.
👌به هر روی فرمانها و نامه های او به حاکمان بلاد، بازخواست او از امیران شهرها و تاکید و تحریص آنان بر رعایت انصاف، فراوان در مصادر یاد شده است. این وضعیت به هر دلیل بود پس از عمر دنبال نشد.
عثمان در طی سالهای متمادی خلافت خود، اوضاع کارگزاران خود را رها کرده بود. همین وضعیت✖️ مانع از آن شد که شخصیتی چون امام علی (ع) بتواند اوضاع را کنترل کند.
⬇️⬇️⬇️
👈عمر در میان کارگزاران خود، از یک نفر به طور محسوس، هیچگونه بازخواستی نکرد. او معاویه پسر ابوسفیان بود.
استفاده از معاویه طی شش سال آخر خلافت در سمت حاکم دمشق، از مسایل حساس دوره خلافت اوست.
♨️خلیفه متهم شده که بدین طریق، نقش عمده ای در تثبیت موضع بنی امیه در شام داشته است. عمر در حالی که او را کسرای عرب می خواند، از کار برکنارش نکرد. در همان دوره عمر، شامات🏞 تماما در اختیار معاویه قرار گرفت.
💠قاضی عبدالجبار، سنی متعصب نیز میگوید: با اینکه عمر شدیدا مراقب عمال خود و عوض کردن آنان بود، به هیچ روی چنین برخوردی با معاویه نکرد.
👌ابوبکر اصم از متکلمان، می گفت: معاویه در جنگ خود با علی (ع) محق بوده چون عمر او را نصب کرده بوده است! بعدها سیره سیاسی♻️ و دینی عمر به صورت یک سنت درآمد.
👥در میان کارگزاران خلیفه، جدای از مغیره، افراد فاسق دیگری نیز بودند، یکی از آنان قدامه بن مظعون بود که شرابخواری کرد و به همین جهت حد خورد. نعمان بن عدی والی دیگر او اشعاری در خمریات میسرود. 🎼
⬅️در پایان این قسمت مناسب است به نکات دیگری که در انتخاب کارگزاران مورد نظر خلیفه بود اشاره کنیم.
خلیفه در اوائل کار عراق و شام نشان داد که اگر فرماندهان را از صحابه بزرگ نمیگمارد اما نباید از محدوده قریش و همپیمانان🤝 او نظیر ثقیف و احیانا انصاری که مورد اعتماد اویند تجاوز کند. به علاوه عمر می کوشید تا کارگزاران را از اهالی شهرها انتخاب کند نه از بادیه نشینان.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج2، ص75-83"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۷۸
@marefatemahdavi
13.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | مفهوم غیبت
🎤حجت الاسلام والمسلمین
مجتبی کلباسی
#کلیپ_مهدوی
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
علی علیه السلام فرمود :
«هلک فی رجلان : محب غال و مبغض قال»
درباره من دو گروه به هلاکت افتادند : دوستدار غلوکننده و دشمن کینه توز .
نهجالبلاغه حکمت 149
استاد منظور امام علی (ع) از دوستداران غلو کننده شامل چه کسانی میشه؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
غلو کنندگان یعنی کسانی که اهل بیت را خدا می دانند، اهل بیت را خیلی خیلی بالاتر از آن مقامی که هستند بالاتر میبرند. گروه هایی که می گویند خالق ما اهل بیت هستند و این طور نسبت هایی را به اهل بیت می دهند.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
در مورد نقش پرچم امام زمان (عج) در هنگام ظهور توضیحی بفرمایید لطفا، اینکه نقشش «البیعة لله» است یا چیز دیگری... روایتی در این زمینه نقل شده؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔸بله روایتی داریم که شعار یاران
امام زمان (عج) یالثارات الحسین است و نقش پرچم هم البیعة لله.
☝️🏻اینها خیلی مهم نیست، باز هم تکرار میکنم روی چیزهایی که واقعا مهم نیست این قدر شما انرژی نگذارید برای فهمش. چون واقعا این چیزها را شما بدانید ندانید، چه فرقی می کند؟ چه توفیری می کند بدانید یا ندانید! بروید سراغ مباحث معرفتی به امام عصر (عج).
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
شما متن زیر را که در یک کانال گذاشته بودند آیا قبول دارید؟ بنده تا حالا چنین متنی رو در جایی نخوندم! خواستم شما هم نظرتون رو بفرمایید..
آیا دجّال اصفهانی از شیراز بر می شورد؟!
بنا بر برخی روایات اسلامی، دجّال یک چشم که عیسی مسیح (علیه السّلام) وی را می کشد، از یهودیان اصفهان است، و در روایتی آمده است که آن دجّال از شیراز برمی شورد!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
نخیر این روایت کاملا ضعیف السند است و از روایات اهل سنت است و هیچ سندیتی هم ندارد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
✅امید و امیدواری
🔸در کلاسهای درس، چه در آموزش و پرورش، چه در دانشگاه، امید به حرکت را در این جوان و مخاطبِ خودتان پرورش دهید؛ این مثل یک گلولهای خواهد شد و پیش خواهد رفت. اگر یک چنین اتفاقی بیفتد، کشور از وجود او حداکثر استفاده را خواهد کرد.
👌سعی کنیم نشاط ایجاد کنیم، امید ایجاد کنیم. خطراتی بر سر راه جوانها وجود دارد؛ یکی از خطرات، ناامیدی است؛ که باید از القاء ناامیدی بشدت پرهیز کرد.
🖊بیانات در دیدار معلمان و اساتید دانشگاهها ۱۳۹۱/۰۷/۲۰ - امام خامنه ای
#جوان
@marefatemahdavi
هدایت شده از احسان عبادی | ما و او
💠اطلاعیه فوری درباره خرید کتاب " تنها گریه کن "، کتاب مورد ستایش رهبری معظم
✅از سایت پاتوق کتاب خبر دادند که تعداد محدودی از این کتاب را با قیمت تخفیفی دارند که می توانید برای خرید آن به لینک https://bookroom.ir/track/6075pm بروید و سفارش دهید
👈اعضای محترم حتما این کتاب عالی پرمعنویت را بخوانید ، زودتر هم سفارش دهید چون قیمت چاپ جدید حدودا 20 هزار تومان گران تر است
👈👈خواهشا این اطلاعیه را پخش کنید تا دیگران از این تخفیف جا نمانند 👉👉
@ma_va_o
#ندبه_انتظار
✍شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز سیزدهم
🔷«ثُمَّ نَصَرْتَهُ بِالرُّعْبِ، وَ حَفَفْتَهُ بِجَبْرَئِیلَ وَ مِیکائِیلَ وَ الْمُسَوِّمِینَ مِنْ مَلائِكَتِكَ؛
✨سپس او را با هراس در دل دشمنانش یاری دادی و با جبراییل، میکاییل و ملائکه ویژه و نشاندار احاطه کردی»✨.
⚜در این فراز از دعای ندبه به امدادهای الهی به حضرت رسول اشاره شده است؛ البته همانند آن در زمان حکومت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز اتفاق خواهد افتاد.
این امدادهای الهی در قرآن نیز گفته شده است که در ذیل هر کدام از آنها نکاتی بیان میشود🔰
👈👈الف) قرآن درباره یاری پیامبر با هراس افکندن در دل دشمنانش می فرماید:
✨«وَ قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ؛ و در دل های آنان ترس و وحشت افکند».
📖همچنین در آیه دوم سوره حشر نیز سخن از وحشت در دل دشمن مطرح شده است:
✨«وَ قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ؛ در دل هایشان ترس و وحشت افکند».
1⃣. در قرآن، بارها ترس در دل دشمن، به عنوان یکی از امدادهای الهی شمرده شده است، از جمله: «قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ»، «سَأُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ كَفَرُوا الرُّعْبَ»، «سَنُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ كَفَرُوا الرُّعْبَ» نه تنها در گذشته بلکه در آینده نیز در دل کفار وحشت ایجاد می کنم. آری، ترس سبب فرار دشمن و پیروزی مسلمانان بدون خونریزی می شود.
2⃣. بنابر احادیث وارد شده، سه لشکر برای یاری حضرت مهدی عليهالسلام می آیند: لشکری از فرشتگان، لشکری از مؤمنان، ایجاد رعب و وحشت در دل دشمنان.
3⃣. نه مِهر الهی در انحصار محاسبات ما است: «یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ» و نه قهر او: «فَأَتاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَیْثُ لَمْ یَحْتَسِبُوا».
4⃣. خداوند در دل ها تصرّف می نماید و گاهی آرامش نازل می کند: «أَنْزَلَ السَّكِینَهَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ» و گاهی ترس میافکند: «قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ».
👈👈ب) امداد پیامبر به وسیله ملائکه:
✨إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِینَ أَ لَنْ یَکْفِیَكُمْ أَنْ یُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَهِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَهِ مُنْزَلِینَ؛ و (به یاد آور) هنگامی که به مؤمنان می گفتی: آیا شما را کفایت نمی کند که پروردگارتان شما را به سه هزار فرشته ی فرود آمده یاری کند؟✨
🔰 نکته ها
1⃣. یکی از وظایف رهبری، امیدوار کردن و توجّه دادن مردم به امدادهای غیبی است: «إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِینَ».
2⃣. امید به لطف خداوند برای یک رزمنده ضروری است: «أَلَنْ یَکْفِیَكُمْ».
3⃣. ملائکه به فرمان خداوند در خدمت مؤمنان قرار می گیرند: «یُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَهِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَهِ».
4⃣. در جهان بینی الهی، زندگی انسان ها با جهان فرشتگان ارتباط دارد: «یُمِدَّكُمْ ...».
5⃣. یکی از اسباب امدادهای الهی در جبهه ها، نزول فرشتگان است: «یُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَهِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَهِ مُنْزَلِینَ».
🔗منبع: شرح قرآنی دعای ندبه -
👤محسن قرائتی
@marefatemahdavi
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست و نود و چهارم (از فایل شماره 72)
👈..وقتی امیرالمؤمنین (ع) به حکومت میرسد می گوید اموال بیت المال را حتی اگر مهریه زنانتان کرده باشید از شما میگیرم،
در چنین حکومتی هست که داد منافقین درمی آید❌. در چنین حکومتی هست که منافقین می گویند ما سهم خواهی میخواهیم. واگر سهم شان را ندهی جلوی تو می ایستند. همانطور که طلحه و زبیر جلوی امیرالمؤمنین (ع) ایستادند.
👥طلحه و زبیر یادتان باشد ابتدا
به امر شروع به جنگ نکردند، طلحه و زبیر رفتند پیش امیرالمؤمنین علی (ع)، به نیت اینکه حکومت بصره را می خواستند، به نیت اینکه حکومت جاهای دیگر را میخواستند..
👌بعد که حضرت به آنها باج نداد، گفتند به مکه برای حج می رویم.
حضرت علی (ع) گفت واقعا برای حج میروید⁉️ فهمید برای حج به مکه نمیروند، برای بیعت شکنی می روند، برای اینکه با آن زن پیغمبر دست به یکی بکنند بعد علیه حضرت علی بشورند .. برای همین حضرت به آنها گفت دوباره بیعت کنید، نشود که بروید بیعت شکن بشوید!
👈این اوج امامیت یک امام را نشان میدهد. با آنکه تو میدانی طرف میخواهد برود مکه علیه تو شورش بکند ولی تو باز با آن حال دستت را جلو می آوری که آقا بیعت بکن، از مسیر ولایت، از مسیر امامت خارج نشو.
حضرت علی✨ تا لحظه آخر دوست داشت اینها روی کار بمانند. در جنگ جمل هم در ابتدای جنگ تا جایی که می توانست تلاشش را کرد تا طلحه و زبیر و امثال اینها برگردند، اما نشد⚔.
👤امام خمینی هم می دانست
بنی صدر به درد نمی خورد، اما رأی مردم را داشت، جلوی رأی مردم نایستاد امام. قابل توجه آنهایی که حضرت امام را دیکتاتور می خوانند.
👌دیکتاتور کسی است که جلوی رأی مردم بایستد، نه امام خمینی، با آنکه فرمودند والله قسم به بنی صدر رأی ندادم (و بعدا آقای سید احمد خمینی گفت امام به آقای حسن حبیبی رأی داد🗳، نه بنی صدر)، ولی باز با این حال جلوی رأی مردم نایستاد به رأی مردم احترام گذاشت. همان امامی که می دانست بنی صدر ذاتش چی هست، در روز تنفیذ حکم آقای بنی صدر نصیحتش کرد گفت؛ «حُبُّ الدنیا راس کُلِّ خَطیئَهٍ»، حب دنیا رأس همه خطاهاست، حواست باشد آقای بنی صدر.
💢امام می گوید من مکرر به این آقای ابوالحسن (اسم بنی صدر) گفتم حساب خودت را از بقیه جدا کن، حساب خودت را مسعود رجوی و دارو دسته اش جدا کن.. نکرد. این اوج دلسوزی امام امت است.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 294
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313