#ماه_شعبان 🌙
🔹«اللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا
فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ؛
🔹خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیدهاى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان».🤲
@marefatemahdavi
4_5823418694901958388.mp3
4.5M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 75
🎤 با توضیحات #استاد_احسان_عبادی
🎬 جلسه 75
🌀 موضوع : #دعا 51 🌀
❇️اهمیت بین الطلوعین ❇️
@marefatemahdavi
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست ونهم (از فایل شماره 46)
〽️وقتی سپاه پیامبر (ص) داشت به مدینه برمی گشت و مشغول دفن جنازه ها بودند، روحیه ها هم همه داغون بود، پیک پیامبر صدا زد فقط کسانی که دیروز در جنگ زخمی شدن🤕 آماده تعقیب دشمن بشوند. این هفتاد نفر تقریبا افرادی بودند که از میدان جنگ فرار نکردند و به هر حال زخم هایی هم برداشته بودند. فراری ها را پیامبر خیلی آدم حساب نکرد، گفت شمایی که در جنگ تا آخر ماندید⚔ حتی زخمی هم شدید آماده باشید.
خُب خیلی سخت است❗️جنگ سنگین، روحیه داغون، آنطرف زخمی، دوباره آماده جنگ دیگری بشوند.
👥انصار پیامبر در حالی که خیلی هایشان زخمی بودند و خون از زخم هایشان جاری می شد دوباره به سمت قریش حرکت کردند.
👆به نظر می رسید آدم می تواند اینطور تحلیل بکند⚠️ اصرار به حضور زخمی های جنگ احد برای این نبرد حمراء الاسد (آن منطقه ای که مسلمانها رفتند اتراق کردن برای جنگ دوباره با مشرکین حمراء الاسد می گویند) پیامبر گفت فقط زخمی ها بیایند، این استراتژی به نظر می آید برای این باشد ❌رسوا بکند فراریان روز جنگ احد را که اغلب از بزرگان مهاجرین بودند.
👈یعنی انصار اهل مدینه پیامبر را یاری کردند ولی آن بزرگان مهاجرین مثل ابوبکر، عمر و امثال اینها بودند که از جنگ فرار کردند، و به نوعی پیامبر (ص) میخواست اینها را به مردم معرفی کند.
↩️در راه بازگشت که مشرکین داشتند به سمت مکه می رفتند یک مرتبه یک فردی به آنها رسید که🏇 از مدینه به سمت مکه می رفت، او را گیر آوردند و از او اخبار مدینه را پرسیدن. گفت پیامبر و اصحابش را در حمراء الاسد دیدم، سربازانش خیلی خشمگین💥 از مدینه خارج می شدند و در پی شما هستند. آنها از نتیجه نبرد دیروز به شدت پشیمانند و میخواهند🗡 شما را از بین ببرند.
🗣آن فرد به قدری از وضعیت روحی سپاه اسلام حرف زد که ابوسفیان از ادامه راه منصرف شد و گفت ما به پیروزی بزرگی دست پیدا کردیم، اگر برگردیم تن به شکست دادیم،
💢به افرادی که از تجار مکه بودند و به مدینه می رفتند گفت اگر از راه حمراء الاسد رفتی با رسول الله (ص)✨و اصحابش ملاقات کردی، خوب است که آنها را از تعقیب ما بازداری، بگویی پیامبر میخواهی به تعقیب مشرکین بروی آنها لشکرشان از شما بیشتر است، جنگ روانی به راه کن، من به تو پاداش💰 می دهم.
آن فرد هم پذیرفت و هنگامی که به سپاه پیامبر رسید با آنها صحبت کرد و گفت لشکر مشرکین خیلی زیاد هست، ولی خُب مسلمین در قدرت کامل گفتند نه خدا برای ما کافیست. ✨
📖آیه [172] و [173] سوره آل عمران هم برای همین است.
🔺«الَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِلَّهِ وَالرَّسُولِ مِنْ بَعْدِ مَا أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ ۚ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا مِنْهُمْ وَاتَّقَوْا أَجْرٌ عَظِيمٌ»؛ از ميان آن كسان كه پس از زخم خوردن باز هم فرمان خدا و رسولش را اجابت كردند، آنان كه نيكوكار باشند و از خداى بترسند مزدى بزرگ دارند.
🔺«الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»؛ كسانى كه مردم گفتندشان كه مردم براى جنگ با شما گرد آمدهاند، از آنها بترسيد، و اين سخن بر ايمانشان بيفزود و گفتند: خدا ما را بسنده است و چه نيكو ياورى است.
🔆جبرئیل به رسول خدا (ص) نازل شد و گفت پیامبر برگرد، خداوند ترسی از شما در دل قریش افکند آنها دیگر قصد حمله دوباره به مدینه را ندارند و به سمت مکه حرکت کردند. و خیلی جالب است در راه برگشت هم که سپاه پیامبر✨ داشت به مدینه برمی گشت به یک کاروان تجاری برخورد کردند و خرید و فروشی با آنها داشتند 🛍 که اتفاقا سود خوبی هم بردند. یعنی خدا برای پرهیزکاران و متقیان ببینید چطور خیر دنیا و آخرت را جمع می کند.
📖آیه [174] سوره👆 آل عمران برای همین است.
🔸«فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ»؛ پس از جنگ بازگشتند، در حالى كه نعمت و فضل خدا را به همراه داشتند و هيچ آسيبى به آنها نرسيده بود. اينان به راه خشنودى خدا رفتند و خدا را بخشايشى عظيم است.
👌حرف پیامبر را گوش کردند، با تمام خستگی که داشتند نبرد حمراء الاسد را رفتند، جنگ نکردند، برگشتند هم ثواب اخروی بردند هم ثواب دنیایی.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 209
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
#یاصاحبالزمانادرکنی✨
🌸|یکی درد و
یکی درمان، یکی وصل و
یکی هجران
همه از درد
تو گویند، بگو جانا کجا
هستی؟|🌸
@marefatemahdavi
📖📿📖📿📖📿📖
📖 #زیارت_آل_یاسین
✨(بِسْم الله الرحمن الرحيم)
💠سَلاَمٌ عَلَىٰ آلِ يَس
ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا دَاعِيَ اللهِ وَرَبَّانِيَ آيَاتِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَابَ اللهِ وَدَيَّانَ دِينِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا خَلِيفَةَ اللهِ وَنَاصِرَحَقِّهِ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللهِ وَ دَلِيلَ إِرَادَتِهِ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا تَالِيَ كِتَابِ اللهِ وَتَرْجُمَانَهُ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي آنَاءِ لَيْلِكَ وَأَطْرَافِ نَهَارِكَ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ اللهِ ٱلَّذِي أَخَذَهُ وَوَكَّدَهُ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَعْدَ اللهِ ٱلَّذِي ضَمِنَهُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَالْغَوْثُ وَٱلرَّحْمَةُ الْوَاسِعَةُ، وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقوُمُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْعُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْرَأُ وَتُبَيِّنُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَتَقْنُتُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُهَلِّلُ وَتُكَبِّرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصْبِحُ وَتُمْسِي،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي ٱللَّيْلِ إِذَا يَغْشَىٰ وَٱلنَّهَارِ إِذَا تَجَلَّىٰ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا ٱلإِمَامُ الْمَأْمُونُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَأْمُولُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ بِجَوَامِعِ ٱلسَّلاَمُ،
💠أُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنِّي أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَـٰهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَريكَ لَهُ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ لاَ حَبِيبَ إِلاَّ هُوَ وَأَهْلُهُ، وَأُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنَّ عَلِيّاً أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ حُجَّتُهُ وَالْحَسَنَ حُجَّتُهُ وَالْحُسَيْنَ حُجَّتُهُ وَعَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ حُجَّتُهُ وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَجَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ،وَموُسَىٰ بْنَ جَعْفَرٍ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ موُسَىٰ حُجَّتُهُ،وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ، وَالْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّكَ حُجَّةُ اللهِ، أَنْتُمُ ٱلأَوَّلُ وَٱلآخِرُ
💠وَأَنَّ رَجْعَتَكُمْ حَقٌّ لاَ رَيْبَ فِيهَا يَوْمَ لاَ يَنْفَعُ نَفْساً إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْراً، وَأَنَّ الْمَوْتَ حَقٌّ، وَأَنَّ نَاكِراً وَنَكِيراً حَقٌّ، وَأَشْهَدُ أَنَّ ٱلنَّشْرَ حَقٌّ،وَالْبَعْثَ حَقٌّ،وَأَنَّ ٱلصِّرَاطَ حَقٌّ،وَالْمِرْصَادَ حَقٌّ، وَالْمِيزَانَ حَقٌّ، وَالْحَشْرَ حَقٌّ، وَالْحِسَابَ حَقٌّ، وَالْجَنَّةَ وَٱلنَّارَ حَقٌّ، وَالْوَعْدَ وَالْوَعِيدَ بِهِمَا حَقٌّ،يَا مَوْلاَيَ شَقِيَ مَنْ خَالَفَكُمْ وَسَعِدَ مَنْ أَطَاعَكُمْ،فَأَشْهَدْ عَلَىٰ مَاأَشْهَدْتُكَ عَلَيْهِ،
💠وَأَنَا وَلِيٌّ لَكَ بَريءٌ مِنْ عَدُوِّكَ، فَالْحَقُّ مَا رَضِيتُمُوهُ، وَالْبَاطِلُ مَا أَسْخَطْتُمُوهُ، وَالْمَعْرُوفُ مَا أَمَرْتُمْ بِهِ، وَالْمُنْكَرُ مَا نَهَيْتُمْ عَنْهُ، فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللهِ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَبِرَسُولِهِ وَبِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَبِكُمْ يَا مَوْلاَيَ أَوَّلِكُمْ وَآخِرِكُمْ،وَنُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ وَمَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُم آمِينَ آمِينَ.
#ادعیه_و_زیارات_مهدوی
📖📿📖📿📖📿📖
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
4_5823398847858083765.mp3
4.49M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 76
🎤 با توضیحات #استاد_احسان_عبادی
🎬 جلسه 76
🌀 موضوع : #دعا 52 🌀
❇️زمان های مناسب دعا در روز ❇️
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
📑 ادامه پیمان حدیبیه 👈قریش اصرار داشتند که آن سال به هیچ روی اجازه ورود به مکه را نخواهند داد. نوبت
📜ادامه پیمان حدیبیه
🔹در برابر، مساله صلح برای مسلمانان امر بدیعی بود. تاکنون، تمامی سیاستها بر اساس جنگ با مشرکان پیش رفته و شاید مسلمانها فکر نمی کردند که می توان با مشرکان صلح🤝 هم کرد. به همین دلیل، پس از پذیرفته شدن صلح، شماری از اصحاب درباره موضع پیامبر (ص) اظهار تردید کردند.🤔
🗣واقدی می گوید: هنوز موافقتنامه نوشته نشده بود که عمر بن خطاب رو به پیامبر (ص) کرد و گفت: ای رسول خدا! مگر ما مسلمان نیستیم⁉️ حضرت فرمود: آری؛ عمر گفت: پس چرا در دین خود اظهار خواری و حقارت کنیم؟ حضرت فرمود: من بنده خداوند و فرستاده🔆 او هستم و هرگز با فرمان او مخالفت نمی کنم و او نیز مرا تباه نخواهد کرد.
👈حقیقت آن است که عمر فردی عصبی مزاج و تند و افراطی بود و برداشتش از دین، برداشتی افراطی💥 و نامتعادل بود. او دین را بسیار سختگیرانه می دید و کمتر اهل تسامح بود. تصور او در حدیبیه آن بود که رسول خدا (ص) اکنون که قریش را بدین حد قانع دیده، برای حفظ قدرت خویش، بدون جنگ و درگیری، دست به پذیرش🌷 صلح زده است. او گویا در این اندیشه بود که اسلام برای پیامبر بهانه ای برای رسیدن به قدرت بوده است.
در مباحث کلامی مربوط به امامت، عالمان شیعه👥 برخورد وی را در حدیبیه به عنوان نقطه ضعف مهم او در نافرمانی با خواست پیامبر (ص) تلقی می کنند. و میتوان پذیرفت که بعدها نسبت به غدیر هم مشابه همین برخورد❌ را کرده است.
☝️مخالفت با توافقنامه تنها اختصاص به عمر نداشت. گرچه، تا آنجا که منابع یاد کرده اند، او تنها کسی بوده که صدای اعتراضش را بلند کرد و این چنین به تردید افتاد.‼️
🔸حرکت مزبور که نمونه دیگر آن را در جریان جنگ احزاب⚔ اشاره کردیم، عدم خلوص شماری از اصحاب را به فرامین رسول خدا (ص)✨ نشان می دهد. به عبارت دیگر، این گونه حوادث، نشان می دهد که بویژه در برابر تصمیم گیریهای سیاسی آن حضرمقاومتهایی می شده است. کما این که این ماجرا👈 نشان می دهد که رسول خدا (ص) اقدامی را که به مصلحت بداند، حتی با اعتراض اکثریت اصحاب، حاضر به ترک آن نیست. مردم برای فهمیدن درستی تصمیم رسول خدا (ص) باید تا 🕋فتح مکه صبر می کردند.
👌به هر روی پس از مذاکرات شفاهی، قرار بر آن شد تا متن عهدنامه نوشته شود. امام علی (ع) مامور نوشتن✒️ صلحنامه شد. آنچه که بر آن توافق شد عبارت از این چند اصل بود:
⬅️الف: ده سال جنگ متوقف شده، مردم در امنیت باشند و هیچگونه سرقت پنهانی و یا خیانت صورت نگیرد.
⬅️ب: هر طایفه و قبیله ای مایل باشند میتوانند با محمد (ص) یا با قریش همپیمان باشند.
⬅️ج: اگر کسی از اصحاب محمد (ص) به سوی قریش باز گردد، به سوی محمد (ص) بازگردانده نمی شود، اما اگر کسی بدون اجازه ولی خود نزد محمد (ص) رفت، باید به مکه بازگردانده شود.
⬅️د: محمد (ص) و اصحابش آن سال را به مدینه بازگردند و سال آینده می توانند برای سه روز در مکه بمانند و جز سلاح مسافر، سلاح دیگری همراه نخواهند داشت و آن شمشیر🗡 غلاف شده است. در نقلی دیگر آمده که ضمن معاهده، بدین نکته تصریح شده بود که هر کدام از اصحاب محمد که برای حج یا عمره به مکه می آیند، امنیت خواهند داشت، چنانکه هر فرد قریشی که برای رفتن به شام یا مصر، از مدینه عبور کند 🏇، جان و مالش در امان خواهد بود.
📝از روی این متن دو نسخه نوشته شد و هر کدام نسخه ای از آن برداشتند. در این قرارداد تنها دو امتیاز برای رسول خدا (ص) وجود داشت که قریش در یکی از آنها با آن حضرت مشترک بود.
☝️یکی امنیت ده ساله که قریش به تجارت خویش می پرداخت و رسول خدا (ص) با استفاده از آن فرصتی برای بسط دعوت خویش در سایر 🌍 نقاط جزیره العرب و حتی خارج از آن یافت.
✌️امتیاز دیگر اجازه ورود به مکه برای انجام عمره بود که البته به سال بعد موکول شد.
⚠️اما مهمتر از این دو، امتیاز این که مساله صلح، گذار از یک مرحله بود. قریش موجودیت سیاسی دولت♻️ مدینه را پذیرفت. تا پیش از آن، قریش در اندیشه نابودی مسلمانان بود، اما اکنون پذیرفته بود که براندازی اسلام کار آسانی نیست و باید آن را به عنوان واقعیت بپذیرد. رسول خدا (ص) با دوراندیشی ویژه خود، این حرکت را آغاز فتح مکه می دانست و خداوند نیز در 📖آیات قرآن این صلح را فتح و پیروزی آشکار شناساند.
💠خداوند مجموعه تحولات مربوط به صلح حدیبیه تا فتح مکه را مقدمه "فتح آشکار" و "فتح نزدیک"🔅 عنوان کرده است. جابر میگوید: ما فتح مکه را جز در روز حدیبیه نمی دانستیم.
👈از امام صادق (ع) نقل شده که پس از گذشت مدتی از صلح، اسلام چنان رشد یافت که نزدیک بود بر مکه مستولی شود. مسلمانان و مشرکان در هم آمیختند و اسلام در دلهایشان💚 نفوذ کرد و در سه سال پس از آن عده بیشماری مسلمان شدند که خود بر جمعیت مسلمانان افزود.
⬇️⬇️⬇️
💭واقدی می گوید: جنگ مانع میان مردم و سخن گفتن با آنها بود. زمانی که جنگ به صلح تبدیل شد، هر کسی کمترین شعوری داشت و درباره اسلام✨ چیزی می شنید مسلمان می شد.
🔰این نکته نیز که هر قبیله ای خواست می توانست با رسول خدا (ص) همپیمان شود، در عمل برای حل مشکل خارجی و در ضمن امتیازی👌 برای مسلمانان بود، زیرا به هر روی قبایلی بودند که از ترس قریش به آن حضرت نزدیک نمی شدند و اکنون آزاد بودند تا همپیمان حضرت شوند.
🌀نگرانی عمده در این صلحنامه مربوط به بازگرداندن مسلمانانی بود که به زحمت از دست خانواده مشرک❌ خویش به مدینه می گریختند. این مساله از نظر عاطفی برای مسلمانان امری بس مهم بود، اما رسول خدا (ص) فرمود که او اهل غدر نیست و وفادار به این اصل می ماند.
👈پس از معاهده حدیبیه، بازگرداندن مردان مشکل فقهی نداشت، اما درباره زنان مساله متفاوت بود. در متن معاهده به زنان اشاره ای🧕🏻 نشده بود، اما از آنجا که بلافاصله آیاتی نازل شده و میان مرد و زن که یکی از آن دو کافر باشند حکم به صلاق قطعی داد 📖، برای زنان مسلمان باقی مانده در مکه مشکلاتی بوجود آمد. بنابراین، خداوند به صراحت از رسول خود خواست که از زنان مهاجر مسلمان نباید به سوی کفار بازگردانده شوند.
اهمیت پیوندهای خانوادگی💞 تا آن اندازه بود که حکم به جدایی زنان مسلمان از شوهرانشان💍، تنها در صورتی می شد که در ایمانشان کاملا آزموده شوند. و بعد از آن نیز، همانطور که در آیه دوازدهم سوره ممتحنه آمده بر رعایت حرام و حلال دین بیعت کنند. بنابراین حکم زنان مسلمان از دائره معاهده🗞 بیرون رفت و به دنبال آن بود که عده بیشتری از زنان راهی مدینه شدند.
👈مشکل مردان مهاجر نیز به سرعت حل شد👳🏻♂. زیرا گروهی از آنان که توانستند از مکه بگریزند، به مدینه نیامدند، بلکه از ماجرای ابوبصیر که یکی از محافظان خود که برای بازگرداندن وی از مدینه به مکه آمده بود، به ⚔قتل رساند، به طور متشکل و با جمعیتی در حدود هفتاد نفر در راههای تجارتی قریش 👥 مستقر شده و به آنان آسیب می رساندند. قریش که وضع را چنین دید، از این امتیاز خود که آن را وسیله ای برای جلوگیری رشد اسلام در مکه قرار داده بود، به اجبار صرف نظر کرد.
🔹ادامه دارد...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج1، ص590-597"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۴۹
@marefatemahdavi
👌 پست مهم انتخاباتی در کانال ما و او
حتما رجوع کنید https://eitaa.com/ma_va_o/5964