معرفت مهدوی | استاد عبادی
❓شبهه 👇👇👇
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔸یکی از عزیزان این مطلب را برای ما فرستاده، گفته راجع به کتاب کافی و شیخ کلینی مطالبی نوشته شده ما رفع شبهه کنیم..
👈🏻وقتی شیخ کلینی مثلا ادعا می کند همه روایت های کتاب من صحیح است.. خُب، دلیلی نمی شود که نظر ایشان پس حتما همه صحیح باشد، نه ما روایات را بررسی می کنیم. پس این طور نیست که شیعه همه روایت های کافی را قبول داشته باشد و این معنا نیست که اگر کتاب کافی را از شیعه بگیریم شیعه کتاب دیگری نداشته باشد، کتاب های فقهی ما که فقط اصول کافی نیست. کتاب تهذیب هست، کتاب الاستبصار هست، کتاب من لایحضره الفقیه هست. فقط این کتاب که نیست.
📌بعد یک نکته خنده دار و اوج بی سوادی این آدمی که این مطلب را نوشته است اینجاست که می گوید شیخ کلینی ادعای رویت امام زمان (عج) را کرده و امام زمان به او گفته این کتاب را بنویس.. یعنی این آقای بی سواد این قدر شعور ندارد که بفهمد آن کتاب کمال الدین شیخ صدوق بود که شیخ صدوق ادعا کرد امام را در رویا دید.. نه در بیداری، گفت در رویا دیدم و فلان.. یعنی شیخ کلینی چنین ادعایی نکرد، آن شیخ صدوق، آن هم کتاب کمال الدین بود.
☝️🏻بعد هم می گوید اسمش یعقوب کلیمی بود... اسم شیخ کلینی اصلا یعقوب نبود! اسمش محمد بن یعقوب است، محمد پسر یعقوب.. اسم شیخ کلینی محمد است. کلین هم اسم یک روستایی در قم بود.. حالا الان هم این روستا وجود داشته باشد نمی دانم. اما آن زمان اسم روستایی بود در قم به این خاطر کلینی گفتند، کلیمی و یهودی اصلا این وسط نبود!
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
📖📿📖📿📖📿📖
📖 #زیارت_آل_یاسین
✨(بِسْم الله الرحمن الرحيم)
💠سَلاَمٌ عَلَىٰ آلِ يَس
ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا دَاعِيَ اللهِ وَرَبَّانِيَ آيَاتِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَابَ اللهِ وَدَيَّانَ دِينِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا خَلِيفَةَ اللهِ وَنَاصِرَحَقِّهِ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللهِ وَ دَلِيلَ إِرَادَتِهِ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا تَالِيَ كِتَابِ اللهِ وَتَرْجُمَانَهُ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي آنَاءِ لَيْلِكَ وَأَطْرَافِ نَهَارِكَ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ اللهِ ٱلَّذِي أَخَذَهُ وَوَكَّدَهُ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَعْدَ اللهِ ٱلَّذِي ضَمِنَهُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَالْغَوْثُ وَٱلرَّحْمَةُ الْوَاسِعَةُ، وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقوُمُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْعُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْرَأُ وَتُبَيِّنُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَتَقْنُتُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُهَلِّلُ وَتُكَبِّرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصْبِحُ وَتُمْسِي،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي ٱللَّيْلِ إِذَا يَغْشَىٰ وَٱلنَّهَارِ إِذَا تَجَلَّىٰ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا ٱلإِمَامُ الْمَأْمُونُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَأْمُولُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ بِجَوَامِعِ ٱلسَّلاَمُ،
💠أُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنِّي أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَـٰهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَريكَ لَهُ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ لاَ حَبِيبَ إِلاَّ هُوَ وَأَهْلُهُ، وَأُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنَّ عَلِيّاً أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ حُجَّتُهُ وَالْحَسَنَ حُجَّتُهُ وَالْحُسَيْنَ حُجَّتُهُ وَعَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ حُجَّتُهُ وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَجَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ،وَموُسَىٰ بْنَ جَعْفَرٍ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ موُسَىٰ حُجَّتُهُ،وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ، وَالْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّكَ حُجَّةُ اللهِ، أَنْتُمُ ٱلأَوَّلُ وَٱلآخِرُ
💠وَأَنَّ رَجْعَتَكُمْ حَقٌّ لاَ رَيْبَ فِيهَا يَوْمَ لاَ يَنْفَعُ نَفْساً إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْراً، وَأَنَّ الْمَوْتَ حَقٌّ، وَأَنَّ نَاكِراً وَنَكِيراً حَقٌّ، وَأَشْهَدُ أَنَّ ٱلنَّشْرَ حَقٌّ،وَالْبَعْثَ حَقٌّ،وَأَنَّ ٱلصِّرَاطَ حَقٌّ،وَالْمِرْصَادَ حَقٌّ، وَالْمِيزَانَ حَقٌّ، وَالْحَشْرَ حَقٌّ، وَالْحِسَابَ حَقٌّ، وَالْجَنَّةَ وَٱلنَّارَ حَقٌّ، وَالْوَعْدَ وَالْوَعِيدَ بِهِمَا حَقٌّ،يَا مَوْلاَيَ شَقِيَ مَنْ خَالَفَكُمْ وَسَعِدَ مَنْ أَطَاعَكُمْ،فَأَشْهَدْ عَلَىٰ مَاأَشْهَدْتُكَ عَلَيْهِ،
💠وَأَنَا وَلِيٌّ لَكَ بَريءٌ مِنْ عَدُوِّكَ، فَالْحَقُّ مَا رَضِيتُمُوهُ، وَالْبَاطِلُ مَا أَسْخَطْتُمُوهُ، وَالْمَعْرُوفُ مَا أَمَرْتُمْ بِهِ، وَالْمُنْكَرُ مَا نَهَيْتُمْ عَنْهُ، فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللهِ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَبِرَسُولِهِ وَبِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَبِكُمْ يَا مَوْلاَيَ أَوَّلِكُمْ وَآخِرِكُمْ،وَنُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ وَمَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُم آمِينَ آمِينَ.
#ادعیه_و_زیارات_مهدوی
📖📿📖📿📖📿📖
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
✒️📖✒️📖✒️📖✒️ 💠👈 سلسله سخنرانی های ″دولــت کــریمه″ 🎬 قسمت دویست و نود و ششم (از فایل شماره 73) 📚..
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست و نود و هفتم (از فایل شماره 73)
⁉️سوال من از آقای عمر بن خطاب این است، شما در زمان حیات پیامبر (ص) از کسانی بودی که کسی کوچکترین نافرمانی نسبت به پیامبر انجام می داد به او انگ نفاق می زدی، شما چنین آدمی بودید.. چی شد که الان خودت داری نافرمانی می کنی، داری اعتراض می کنی❗️
تا هر کسی اعتراض به پیامبر می کرد میگفتی منافق است، چون دارد به پیامبر اعتراض می کند، تو هم که اینجا اعتراض کردی؟! حتی تاریخ می گوید بعضی جاها تا یک نفر یک اعتراضی به پیامبر می کرد عمر شمشیر در می آورد..
اما چی شد آقای عمر خودت داری حرف پیامبر (ص) را زیر سوال می بری!! عقایدت عوض شده؟ تفکرات عوض شده؟ چه کسانی روی تو کار کردند، چه کسانی روی تو برنامه ریزی کردند، چه کسانی به تو فرمان دادند؟❌
📚بله تاریخ اینها را ننوشته، نمی گذارد تیغ سانسور یهود که اینها در تاریخ ثبت بشود، ولی یهود نمی تواند عقل من و شما را از من و شما بگیرد.
☝️با کدام برهان و استدلال و منطق ما میپذیریم که انصار مدینه جمع شده باشند در سقیفه برای انتخاب خلیفه بعد از پیـامبر (ص)، بعد ابوبکر و عمر و ابوعبیده جراح و یک نفر دیگر این چهار نفر بروند آنجا، رأی همه را بزنند و خودشان خلیفه بشوند، عجب‼️
این داستان سرایی ها چی هست؟ یعنی سه چهار تا عرب مهاجر از مکه توانستند بر تعصب آن همه اهل مدینه پیروز بشوند؟ آنها هم هیچ کاری نمی کنند!
تاریخ را باید تحلیلی📚 بخوانیم این است، یک مقدار فکرهایمان را بکار بیندازیم تا بفهمیم که قضایا چی هست!
👈بعد از آن اعتراض عمر بود که
پیامبر (ص) گفت بروید که نباید در حضور پیامبر اختلاف ایجاد بشود. ادب را باید رعایت بکنید. خود پیامبر هم اینجا تأکید می کند به وحدت.
👤ابن ابی الحدید معتزلی مطلبی خوبی را در ″شرح نهج البلاغه خودش، ج12، ص21″ نقل می کند که ابن عباس میگوید یک روزی پیش عمر رفتم .. من از او سوال کردم راجع به قضیه پنجشنبه و اینها، که پیامبر چنین چیزی گفت، بعد تو اعتراض کردی... عمر به او گفت درست است. از قول پیامبر چنین چیزی نقل شده اما حجت نیست.
(حجت در بحث های اصولی مطرح میشود. یعنی دستوری که پیامبر انجام می دهد برای ما لازم الاجرا هست؟ میگوییم بله چرا نیست.
حجت یعنی دلیل قاطع. دستور قرآن لازم الاجرا هست؟ بله. دستور پیامبر؟ بله. عمر می گوید نه حجت نیست)
❌من بخاطر اسلام نگذاشتم پیامبر نام او را بنویسد (نام کی؟ حضرت علی) چون قریش هیچگاه با او وحدت نخواهد کرد. چون حضرت علی بزرگان قریش را کشت برای همین قریش هیچ وقت از در دوستی با حضرت علی (ع) در نمی آید، به همین خاطر من با حکم پیامبر مخالفت کردم تا شری به اسلام وارد نشود.
❓❓خیر اسلام را تو بهتر می دانی یا پیامبر (ص) ؟
👈اینکه می گوید قول پیامبر حجت نیست، حتی نظر بعضی از اهل سنت هم همین است، البته بعضی، جمع نمی بندم، بعضی از گروه هایشان، که می گویند «حَسْبُنَا کتَابُ اللَّه» کتاب خدا برای ما کافیست، پیامبری که یک چیزی گفته، یک دستوری داده برای خودش داده (نعوذبالله) ممکن است در حالت مریضی باشد، در حالت شوخی باشد❌، حواسش نبوده باشد.. مهم حرف قرآن است.
ولی شیعه چنین فکری ندارد! شیعه هم حرف پیامبر، هم حرف معصومین علیهمالسلام، هم حرف قرآن را حجت میداند، شیعه چنین تفکری دارد.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 297
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
مهمترین مقدمات فرج اصلاح چه چیزی در جامعه میباشد؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🌐جامعه وقتی می خواهد اصلاح بشود، مردم باید بفهمند اصل وجود امام را، ضرورت وجود امام را.
👈🏻چرا خدا در آیه [30] سوره ملک که یک آیه مهدوی هست امام را به «ماء مَعین» تشبیه کرد؟ یعنی شما بدون آب نمی توانید زندگی بکنید، آب نعمت حیاتی است برای زندگی. می گوییم نعمت وجودی امام هم همین است. نعمت وجودی امام هم یک نعمت حیاتی است. مردم باید این درک و فهم را پیدا بکنند.
⁉️این وظیفه کیست؟ وظیفه من و شماست که به هر طریقی در فضای مجازی، سخنرانی، هر طوری بتوانیم این تبلیغ را انجام بدهیم، احساس ضرورت رجوع به امام را بتوانیم در جامعه ایجاد بکنیم. این دیگر وظیفه من و شماست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
این روایت درسته؟ و منظور از قائم اول چیه مگه چند تا قائم داریم؟!
ابی عبدالله (ع):
...اولین قائمی که از ما اهل بیت قیام کند با احادیثی با شما سخن میگوید که آن را تحمل نمیکنید و بر علیه او خروج میکنید و با او قتال میکنید و با شما جنگ میکند و شما را میکشد..
بحار الانوار، ج۵۲، ص۳۷۵
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
📃خُب، این روایتی است که طرفدارهای احمدالحسن به آن استناد می کنند که اولین قائم احمدالحسن هست و بعد از آن امام زمان (عج) می آید. حالا جدای از بحث سندی که می شود به حدیث اشکال کرد، ما با سند حدیث کار نداریم.
👈🏻اینها خیلی نامردی کردند روایت را آمدند نصف کردند. البته این طرفدارهای احمد الحسن نصف کردن روایت را از امام کذاب و جعلیشان یاد گرفتند، وقتی امامشان می آید روایات را نصف می کند، کم و زیاد می کند، تغییر می دهد تا خودش را اثبات بکند دیگر از این نوچه هایش چه انتظاری هست! روایت توضیح دارد، در جلد هفت بحارالانوار توضیح کاملش را آورده که امام صادق (ع) به یکی از یارانش ابن ابی یعفور می گوید؛ حضرت موسی وقتی آمد مردم تکذیبش کردند، حضرت عیسی وقتی آمد مردم تکذیبش کردند میگوید مهدی ما وقتی بیاید..
👌🏻اما این اولین قائم؛ ما روایاتی
داریم که اهل بیت گفتند همه ی ما قائم هستیم، ولی آن کسی که قائم به سیف است و قیام به شمشیر می کند مهدی ماست. پس صراحتا اینجا اولین مهدی همان خود امام زمان (عج) می شود. اولین مهدی که با شمشیر قیام می کند این برای ما مهم است.
📝بعد روایت توضیح هم دارد که پیغمبر در آن روز می آید مردم را جمع می کند، مردمی که هم زمان پیغمبر بودند یعنی بحث رجعت. بعد امام علی (ع) با آنها صحبت می کند حجت خدا را بر آنها تمام می کند خلاصه روایت طولانی است.. و بعد آخر سر امام صادق (ع) می گوید من هم می آیم با شما حجت تمام می کنم که آیا من برای شما ابلاغ پیام خدا را کردم یا نه.. بعد آخر سر هم می گوید ما وصی خدا هستیم، ما اوصیای خدا هستیم...
روایت توضیح کاملش گفتم بر میگردد به امام زمان (عج)، بحث مربوط به ائمه است، هیچ ربطی به احمدالحسن و مهدی اول و امثالهم ندارد!
🔰اما برفرض هم بگوییم قرار
است یک مهدی اولی باشد، باز هم حرفم را تکرار می کنم بروید روی مصداق بحث بکنید چرا خودتان را این قدر اذیت میکنید روی کلیات با این طرفدارهای احمد الحسن بحث می کنید، بروید روی مصداق بحث کنید بگویید آقا حرف شما قبول، قرار است مهدی اولی بیاید قرار است وصی امام زمان و فرزند امام زمان بیاید، چه کسی گفته این احمدالحسن است؟
☝️🏻با این دروغ هایی که احمدالحسن و طرفدارهایش می گویند بارها دروغ هایشان را اثبات کردیم، چه طور ممکن است این فرد وصی امام زمان (عج) باشد؟ مگر وصی امام زمان دروغگو است؟ ما روایت آوردیم حجت خدا به همه زبانها مسلط است، مگر احمدالحسن مسلط است؟ روی این چیزها با آنها بحث کنید و شکست شان بدهید. کلیات را بحث نکنید چون کلیات را بحث کنید فایده ای ندارد، روی جزئیات که بروید راحت شکست شان می دهید.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
#روز_دانشجو
🔰رهبــــر انقــــــلاب :
💠دانشجوها را تربیت معنوی کنید. اینها جوانند؛ جوان به طورطبیعی لطیف است، بالنّسبه پاکیزه است، قابل حرکت در جهت معنوی است؛ و این باید در دانشگاه تأمین بشود.
👌لا یُستَعانُ عَلَى الدَّهرِ اِلّا بِالعَقل؛ زندگی بدون عقل که ممکن نیست. بنابراین جنبهی تربیتیِ این قوّهی عاقله بایستی قوی باشد؛ دانشگاه باید جوانهایی را تربیت کند که باایمان باشند، باشرف باشند، اهل اقدام باشند، تنبل نباشند، اهل تلاش باشند، دارای اعتمادبهنفس باشند، حقپذیر باشند، حقطلب باشند؛ اینها خصلتهای یک انسان والا است؛ اسلام اینجور انسانی را میخواهد؛
💠این انسان است که اگر چنانچه به مدیریّت جامعه رسید، جامعه را میتواند به سمت صلاح و فلاح هدایت بکند.۱۳۹۷/۰۳/۲۰
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
👈عمر در میان کارگزاران خود، از یک نفر به طور محسوس، هیچگونه بازخواستی نکرد. او معاویه پسر ابوسفیان ب
💭💭اندیشه های خلیفه دوم
👈خلیفه دوم بیش از هر شخصیت دیگری در فکر و اندیشه سنی تأثیر داشته و همان گونه که دوره او از لحاظ تاریخ مقطع بسیار مهمی در 🗓 تاریخ اسلام به حساب میآید فکر و عمل او نیز برای مسلمانان سنی مذهب اهمیت بسیار بالایی دارد. این اهمیت تا جایی است که از او به عنوان الگویی یاد می شود که هیچ گونه خطایی نداشته و میتوان به هر قول و فعل او به عنوان سیره و سنت شرعی استناد کرد.
👤جایگاه رفیع عمر در اندیشه دینی سنی قابل قیاس با هیچ کس دیگری نیست. در روایاتی که درباره مناقب عمر نقل شده مقامی برای وی در نظر گرفته شده که اندکی کمتر از مرتبت نبوت است! این مقام با تعبیر "محدث" بیان شده است. در تفسیر محدث گفته شده: کسی که به او "الهام" می شود.
📔در روایتی که بخاری، مسلم و دیگران آورده اند از قول ابوهریره نقل شده است که رسول خدا (ص) فرمود: در بنی اسرائیل کسانی بودند که بدون آن که پیغمبر باشند با آنان سخن گفته می شد. اگر در امت من کسی از این گروه باشد، همانا عمر است.
🔰در کنار این قبیل نقلها، مجموعا تصویری از اقدامات خلیفه در عهد پیامبر (ص) بدست داده شده که، قبل از آنی که خدا چیزی را نازل کند، عمر بدان حکم کرده و پس از آن خدا آیاتی📖 در این باره فرستاده است. این نمونه ها را به عنوان "موافقات عمر" می شناسند. جالب است که در برخی از نمونه ها، عقیده رسول خدا (ص) با عقیده عمر مخالف بوده و خدا موافق با عمر آیاتی را نازل کرده است. از جمله این موافقات، نماز خواندن در مقام ابراهیم، آیه حجاب، اسرای بدر، تحریم خمر، نماز نخواندن بر منافقین و اموری دیگر است.
آشکار است❌ که چگونه منزلت عمر باید قریب به منزلت نبوت باشد تا بعدها سیره او حتی بر سیره پیامبر (ص) مقدم داشته شود.
👈باید به این نکته توجه داشت که عمر به همان اندازه که در عمل قوی به نظر می آمد از لحاظ فکری ضعیف بود. او خود بارها به این امر اعتراف کرده و برای حل مسائل زیادی از دیگران استمداد کرده بود. به دلیل همین ضعف بنیه علمی بود که چندان از بحث و جدل دینی خشنود نبود و یکبار که کسی معنی "والذاریات زروا" را از وی پرسید او به 😐 کتک زدن وی پرداخت.
👈یکی از ویژگی های فکری عمده خلیفه دوم آن است که او اختیارات خود را به عنوان یک حاکم بسیار گسترده می دانست. او نه تنها در محدوده امور سیاسی و اجرایی، بلکه درباره تشریع و قانونگذاری حق خاصی برای خود قایل بود. وی در دوره خلافت🤴 خود با اتکا به همین اختیارات، به ابداع و ابتکار پرداخته و به هیچ روی خود را مقید به چیزی جز شناخت کلی خود از قرآن و شرع نمی کرد. در مواردی نیز که خود را عاجز می دید، دست به مشورت زده و با رایزنی صحابه، کارها را به پیش می برد.
📓نقل یک حادثه جالب که طبری آن را روایت کرده است برای شناخت باور خلیفه درباره اختیاراتش👇 مناسب مینماید:
🗣عمران بن اسود گوید: نماز صبح را با عمر خواندم و پس از آن در پی او به راه افتادم.
پرسید: حاجتی داری؟
گفتم: آری، نصیحت! گفت: مرحبا به تو، بگو؛
گفتم: مردم در چند چیز بر تو عیب میگیرند؛
عمر در حالی که شلاق خود را زیر چانه، نگه داشته بود، گفت: بگو، گفتم: تو عمره را در ماههای حج حرام کردی، در حالی که رسول خدا (ص)✨ حلال می شمرد و ابوبکر نیز چنین نکرد،
عمر گفت: این بدان جهت بود که مردم نپندارند با انجام عمره، حج تمتع از آنان ساقط است.
پرسیدم: امر دیگر آن است که تو متعه زنان را حرام کردی در حالی که رسول خدا (ص)✨ حلال شمرده بود.
عمر گفت: رسول خدا (ص) به ضرورت حلال کرد و پس از آن که این ضرورت از بین رفت، من آن را ممنوع کردم.
پرسیدم : امر دیگر آن که تو رعیت را آزار و اذیت می دهی [به تندی برخورد می کنی]!
گفت: من هم ردیف --زمیل-- محمد (ص) هستم، من شکم آنان را سیر، خودشان را سیراب و برای آنان چه و چه می کنم، اگر چنین نکنم [برخورد تند] حق را وانهاده ام [کنایه از اینکه حق دارم چنین کنم].
👆در این نقل که شواهد فراوانی برای تایید محتوای آن وجود دارد دو نکته اساسی هست؛
🔸یکی آنکه عمر در برابر اعتراض عمران، به هیچ روی مخالفت کار خود را با رسول خدا (ص) انکار نکرد بلکه صرفا در صدد توجیه آن برآمد.
🔸ثانیا پاسخ او به اعتراض آخر عمران، با این جمله آغاز شد که: انا زمیل محمد (ص). من هم ردیف پیامبر (ص) هستم.
در این نقل، بلافاصله بعد از این جمله، یک جمله معترضه آمده که --و کان زامله فی غزوه قرقره الکدر-- یعنی او [عمر] زمیل رسول خدا (ص) در غزوه قرقره الکدر بوده است. این جمله هیچ تناسبی با پاسخ عمر نسبت به سوالات مطروحه ندارد، بلکه برعکس، بسیار گمراه کننده بوده و عمدا برای انحراف اذهان در اینجا وارد شده است.
⬇️⬇️⬇️
👈عمر می گوید: او زمیل رسول خدا (ص) است؛ همانگونه که او می توانسته امر و نهی کند، چیزهایی را حلال و چیزهایی را حرام کند، او نیز می تواند چنین کند.
بدین صورت خلیفه حدود
اختیارات خود را درست همانند پیامبر (ص) می داند و جز در مورد قرآن، به چیز دیگری باور ندارد.‼️
🔸آنچه که درباره نفی خلیفه از نقل حدیث و کتابت آن نقل شده دقیقا با این اندیشه خلیفه سازگاری دارد، گویا خلیفه بر این باور بود که تنها قرآن است که میتواند ثابت باشد، اما حدیث چنین وضعیتی ندارد و هر زمان حاکم می تواند به نحوی که مصلحت می داند عمل کند. به عبارت دیگر آنچه از رسول خدا (ص)✨ نقل شده تنها مربوط به اختیارات او به عنوان یک حاکم بوده و اینها اختیاراتی است که او نیز فعلا به عنوان یک حاکم دارد.
❌بعید است که ما جز، عمر و عثمان که اختیارات خود را در حد تشریع و دخالت در عبادات نیز می دانستند، خلیفه دیگری را پیدا کنیم.
👈اجتهادات شخصی خلیفه نوعا بر اساس "مصالح" مورد نظر او صورت می گرفت. متعه حج و متعه نساء از مشهورترین امور شرعی اند که رسول خدا (ص) حلال میشمرده و خلیفه آنها را نامشروع اعلام کرده است. گفته شده است: عمر منشا حلیت آن در دوره رسول خدا (ص) را نوعی ضرورت موقتی می دانسته است.
👈نمونه دیگر نیز حذف "حی علی خیرالعمل" از اذان بود. این در حالی بود که کسانی چون امام سجاد (ع)✨ و عبدالله بن عمر همیشه این جمله را در اذان میگفتند. گفته شده: عمر اولین کسی است که قیام رمضان را باب کرد. او این کار را در سال چهاردهم هجری انجام داده و به همه شهرها نوشت تا چنین کنند. این همان نماز تراویح است که هنوز میان سنیان مرسوم است. همین که عمر چنین اختیاراتی را برای خود قائل بود سبب شد تا او در یک زمینه احکام متناقضی صادر کند. نمونه آن در برخی از مسائل ارث بود.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: ″تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج2،ص83-87″،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۷۹
@marefatemahdavi
📄✒️ به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن 16 آذرماه که در تقویم رسمی کشور با عنوان #روز_دانشجو نامگذاری شده است و به منظور بررسی مولفه ها و شاخصه های دانشجوی تراز مهدوی و منتظر با حجت الاسلام والمسلمین «محمدصادق کفیل»، رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه و کارشناس مذهبی گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
👇👇👇