👆👆👆
5️⃣ کمک های متنوع داشته باشیم. کمک فقط سبد کالا نیست؛ مثلا به بقالی و نانوایی محله یا شهر برویم و لیست بدهکاران را هر اندازه میتوانیم پاک کنیم(نمونه این کار در مشهد و چند شهر دیگر اجرایی شد). یا اگر هنر فنی داریم، یخچال و کولر و شیر آب دستشویی نیازمندان را درست کنیم(بچه های جهادی اهواز طرح خنکای همدلی را ایجاد کرده و تعداد زیادی از کولر های بعضی از مناطق این شهر را تعمیر کرده اند) . برای خانه نشینان مشتری پیدا کنیم، برای بیماران، دکتر هماهنگ کنیم. به کسانی که به واسطه ابتلا به بیماری کرونا دچار تنگنا های مالی شده اند و از کار و زندگی عقب افتاده اند خدمات مالی و ارزاقی ارائه دهیم.
6️⃣ در هر صنف و حرفه ای که هستیم رزمایش مواسات را ایجاد کنیم. پزشکیم، بنا هستیم، مکانیک هستیم، اهنگر و خیاط هستیم و .. تخفیف بدهیم، یک روز نذر اهل بیت رایگان کار کنیم، و ...
هر جا و هر کاره ای که هستیم، مردم دار باشیم و دوستی و دلسوزی خود را اظهار کنیم. گاهی فقط درد و دل گوش دهیم. گاهی امید بدهیم. گاهی برای رفع مشکلشان دعا کنیم و ...همدردی و همدلی معجزه گر است. دیگران را هم دعوت کنید. انقلابی و غیر انقلابی مهم نیست. همه را شریک کنید و در این گره گشایی مردمی بیندیشید.
🔰 با رفقا، همکاران، اهل فامیل و یا همسایگان و هم محله ای ها هم مسجدی ها و هم هیاتی ها حلقه درست کنید و برای رزمایش فکر کنید و ایده دهید. شروع پربرکتی است. ممکن است فکر شما را دیگری بتواند اجرا کند یا بالعکس. امید داریم به واسطه این حرکات و این قلوب الهی به هم پیوند داده شده امت خداجوی و اهل انفاق و فداکار ایران عزیز ؛ بتوانیم موجبات شادی قلب حضرت صاحب الازمان (عج) را فراهم آوریم.
این مطلب در خبرگزاري دانشجو:
https://snn.ir/fa/news/842997/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B4
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🎓 یادش بخیر، دانشگاه!
📰 شماره ۱۵۸ نشریه #سپیدار ارگان رسمی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران.
▫️با پرونده «کرونا و دانشگاه»
@margoomat
sepidar158.pdf
6.03M
🎓 یادش بخیر، دانشگاه!
🗞 شماره ۱۵۸ نشریه #سپیدار، با پرونده «کرونا و دانشگاه»
▫️محصل را مجازی چون شود کار؟
▫️با کرونا چه کردید، مارکو؟
▫️صدای توپ کرونا
▫️خروجِ خروج
▫️عیدی به کارگران در روز مستضعفین
▫️در این راه یارتان هستیم
پ. ن: در این شماره مروری داشتم بر آنچه بر سر کارگران آمد.
@margoomat
🔸ستاد رو تبدیل به انبار ارزاق غذایی کرده بود..
بچه های ستادش بخط شده بودن..
چند وقتی هست درگیر ماجرای مواسات و.. هستند.
🔹تا از جلسه اومد سریع رفت پای کار بسته ها..
یه عکس درست و حسابی هم که نمی شد ازش گرفت.
🔸امیدوارم تو ایام نمایندگی مجلس هم، همین حال و هوا رو حفظ کنه.
#مجتبی_یوسفی
@margoomat
🔸 تمام درگیری ما با بعضی دوستان ارزشی بر سر همین روحیه صغارت پذیری درونی نهفته در جماعت بله چشم گوی و بله قربان گویی هست که چشم های خود را بسته و از قبل تکبیر گفتنش را آماده کرده و منتظر حرف آخر است تا جان و سر را فدا کند.
🔹 جریانی در کشور در حال تئوریزه کردن قرائتی از انقلابی گری میباشد که خروجی اش جز افرادی #صغارت_پذیر، بزدل در اندیشه و تفکر، نامنتقد و طفره رو نسبت به نابسامانی های وضع موجود، ماله کش و توجیح گر بعضی نهاد های دولتی و حاکمیتی ، ریاکار و اهل تزویر، باند بازی و قبیله گرایی، اهل معامله با شبکه های رانتی، عافیت طلبی و محافظه کاری ، منفعت طلبی و مصلحت جویی نمی باشد.
🔸این عده دست در دست هم داده اند تا یک #تحمیق_سیستماتیک را رقم بزنند. و جوان انقلابی را به سمت یک #خود_تحمیقی مومنانه سوق دهند. خود تحمیقی که خلاصه در یک جمله می شود: « تو نمی فهمی و نادانی و ما می فهمیم و دانایبم و تو محکوم به سکوتی.»
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔴 مگر فیل و الاغ فرقی هم دارند؟؟
🔸در ایران جریان غربگرا امید به کرونا بسته اند تا این ویروس شرایط را در آمریکا وخیم تر کند تا شاید شاهد روی کارآمدن دموکرات ها و ورود آنان به کاخ سفید باشیم که در نتیجه آن سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران تغییر کرده و حداقل بخشی از تحریم ها برداشته شود.
🔸بیشتر پژوهشگران حوزه سیاست خارجی بر روی این اصل اجماع دارند که سیاست خارجی تداوم سیاست داخلی کشورهاست و تغییر و تحولات داخلی کشور ها مثل کودتا ، انقلاب و جابجایی دولت ها و مجالس تاثیر غیر قابل انکاری بر سیاست خارجه کشورها دارد. دور میز سیاست خارجی کشورها بسیاری از نهاد های مرتبط با حوزه سیاست خارجی حضور داشته و خروجی این میز توسط وزارت خارجه در عرصه بیرونی اعمال می شود. در آمریکا بسیاری از نهادها من جمله ریاست جمهوری ، کنگره ، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی مثل سیا ، شورای امنیت ملی ، مشاور امنیت ملی ، پنتاگون و.. در عرصه سیاست خارجی به ایفای نقش می پردازند.
🔹ساختار سیاسی آمریکا اجازه نمیدهد اکثریت دولت و کنگره از افرادی غیر از این دو حزب تشکیل شود و چون مقابله با جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای مهار و کنترل آن و تبدیل آن به یک بازیگر عادی مدافع نظم موجود در بین هر دو حزب تبدیل به یک اصل پذیرفته شده است لذا به جرات میتوان گفت با تغییر دولتها در راهبرد کلان ضدایرانی در آمریکا با توجه به اصل گفته شده پیشین و همچنین لابی قدرتمند صهیونیستی آیپک تغییر چندانی حاصل نمیشود و تنها شیوههای مقابله تغییر خواهد کرد.
🔹بدین ترتیب این ایده که با رفتن ترامپ از کاخ سفید تحریمها نیز برداشته خواهد شد با واقعیات موجود در صحنه سیاسی آمریکا همخوانی ندارد. چرا که سبقه عملکردی سیاست خارجی رژیم ایالات متحده آمریکا نشان دهنده آن است که تحریم گزینه ای بوده است که همیشه بر روی میز سیاستمداران آمریکایی قرار داشته و در مقاطع مختلف هر دو حزب آمریکایی؛ از اوباما دموکرات تا ترامپ جمهوری خواه شدید ترین و ظالمانه ترین تحریم ها را بر علیه ملت ایران وضع کرده اند.
🔹به عبارت دیگر هدف هر دو حزب تغییر رژیم در ایران است اما جمهوری خواهان این هدف را از طریق افزایش فشار حداکثری از بیرون، افزایش تهدیدات و اقدامات نظامی و کنش های یک جانبه دیگر دنبال میکنند اما دموکراتها تغییر رژیم را از طریق اجماع سازی در نهادها و سازمانهای بینالمللی و همراه کردن سایر کشورها با خود و استحاله کردن از درون دنبال میکنند.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
متن کامل این یادداشت در نسیم آنلاین :
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2352365
📝📝📝 تسخیری دیگر، اینبار در فضا..
🔸ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی ایران، چهارشنبه گذشته از طریق موشک «قاصد» در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. اتفاقی که دل ملت ها و آزادگان جهان را شاد و باعث عصبانیت و ناراحتی دول استکباری و غربی شده است. پرتاب این ماهواره منجر به واکنش های گوناگون از سوی مقامات غربی و آمریکایی شد. کشورهای آمریکا و بریتانیا و فرانسه آن را مغایر با قطعنامه 2231 دانسته و خواستار آن بودند که شورای امنیت به مساله ورود کرده و این اقدام را محکوم و آن را مصداق نقض قطعنامه مذکور بداند.
🔸جدا از موضع تناقض آلود آمریکایی ها نسبت به قطعنامه ای که خود از آن خارج شده اند و عملا کارایی ای دیگر در قصه برجام ندارد و خود اولین کسی بوده اند که آن را از حیز انتفاع ساقط کرده اند؛ نکته مهم آن است که ایران به واسطه این اقدام اشراف اطلاعاتی خود را بر منطقه افزایش داده و احتمال دستیابی خود را برای رسیدن به موشک های دوربرد و ماهواره ای دو چندان کرده است چنان که مقامات آمریکایی در مواضع چند روز اخیر خود به صراحت به آن اشاره کرده اند.
🔸مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا گفت «عمیقا نگرانکننده است که سپاه پاسداران ایران، ماهواره نظامی به فضا پرتاب کرده است» و برایان هوک مسئول گروه اقدام علیه ایران نوشت «برنامه فضایی و پرتاب ماهواره، پوششی برای تولید موشک قارهپیما و نشانه پیشرفت ایران در برنامه موشکی است. جالب است که سپاه پاسداران -سازمانی که ما آن را تروریستی اعلام کردیم- اکنون با افتخار، به عنوان نیروی فضایی شناسایی میشود. فناوری موشک پرتابشده، در موشکهای دوربرد بالستیک استفاده میشود». از همین رهگذر است که میتوان مدعی شد که ایران به لحاظ میدانی و در سطح عملیاتی تقویت خواهد شد و عملا بخشی از تهدیدات نظامی آمریکایی ها و عربستانی ها و اسرائیلی ها در ذیل راهبرد فشار حداکثری به ایران بلا اثر خواهد شد.
🔸یکی از ابعاد مهم این موضوع آن است که این اتفاق صرفا یک پرتاپ ساده و بدون پشتوانه علمی مهمی نیز نبوده است بلکه پرتاب این ماهواره نشان دهنده آن است که سازندگان آن به فناوری های نوین و مهم عرصه فضایی دست یافته اند.
🔸فابیان مینتز استاد مرکز تحقیقاتی جیمز مارتین آمریکا میگوید: «موشکی که برای پرتاب ماهواره استفاده شده، نشان داد ایران در ظرفیت علمی خود تکامل یافته است. در این موشک از کیس فیبر کربن استفاده شده که فنآوری پیشرفتهای است و همین نشان میدهد ایران تمام ظرفیتهای لازم را برای توسعه برد موشکهایش دارد. توسعه فنآوری موشکی ایران یکی از اهداف اساسی دفاعی و مدنی ایران است چرا که امروزه در دنیا از ماهواره بهعنوان یک «شاهکلید» در توسعه خدماترسانی و مدیریت بحرانهای طبیعی استفاده میشود و در واقع غربیها با جنجال روی خطر توسعه قدرت نظامی ایران، زندگی و آینده شهروندان ایران را نشانه رفتهاند که البته اقدام سپاه پاسداران در پرتاب موشک ماهوارهبر نور یک نشان داد، پروژه غرب به جایی نمیرسد.»
🔸این پیشرفت فضایی در شرایطی رخ داد که در سالیان گذشته به واسطه سیاست های غلط دولت تدبیر و امید و فضایی که با برجام رقم خورده بود عملا صنعت فضایی کشور در یک بهت و حیرت و رکودی نگران کننده قرار گرفته و عملا در حالت شبه تعطیلی به سر می برد. رویکردی که به تاراج گذاشتن مولفه های اقتدار ملی از هسته ای و موشکی تا صنعت هوا و فضا خروجی عملکردش بوده و سالها ما را در پیشبرد اهداف عالی مقرر شده در صنعت فضایی به عقب راند. تلاش برخی برای راضی کردن کدخدا سبب شد فناوری فضایی کشور وجه المصالحه پیشرفت مذاکرات هسته ای قرار گرفته و بخش قابل توجهی از حمایت های دولتی از تلاش های علمی این عرصه متوقف شد و عملا موجب بروز سرخوردگی قابل ملاحظه ای در دانشوران این حوزه شد. اما آنچه تلخی های این روند چند ساله اخیر را به کام ما شیرین کرد خبر ارسال موفقیت آمیز نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی توسط سپاه پاسداران بود.
🔸یقینا این رویداد نشان دهنده آن است که راهبرد فشار حداکثری آمریکایی ها به بن بست رسیده است زیرا شاهد آن هستیم که این موفقیت در شرایطی رقم می خورد که ایران تحت شدیدترین تحریم ها و فشارها قرار دارد ولی با این حال با قدم هایی استوار به سمت استحکام بخشی به مولفه های اقتدار خویش حرکت کرده و جهانیان را در حیرت فرو برده است.
👇👇👇
👆👆👆
🔹چنان که کریس مورفی همان سناتور آمریکایی که در 14 دی ماه 98 (پس از ترور سردار سلیمانی) آن سخن تاریخی را گفت «ژنرال سلیمانی به عنوان یک شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناکتر بود یا الان که کشته شده؟» همین سناتور درباره پرتاب موشک ماهوارهبر توسط همرزمان شهید سلیمانی میگوید «پرتاب ماهواره نظامی، سندی بر این واقعیت است که سیاست دولت ترامپ، فقط به تقویت ایران انجامیده و باعث شده تا تهاجمیتر عمل کند. در مقایسه با ۴ سال گذشته، ایران در خاورمیانه تقریبا از هر جهت قدرتمندتر، و آمریکا ضعیفتر شده است».
🔹و یا سخنان یوزی رابین مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل؛ در تیر ماه 1394 و در جمع فعالان نظامی و افسران نیروی هوایی آمریکا به یاد متبادر می شود که گفت «ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح 110 را برای شکست سامانههای موشکی ساختهاند و به عنوان یک مهندس باید بگویم به خوبی کار کردهاند. با افزایش دقت این موشک، آنها حالا میتوانند یک بلوک شهری را نابود کند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است. ایران نیازی به سلاح هستهای ندارد. آنها میتوانند با موشکهای 2000 کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند. ایرانیها نشان دادند موشکهای قیام و قدر را انبار کردهاند. موشک قیام با برد 800 کیلومتر، ارتقای موشک اسکاد سی است. آنها در اینجا هم یک مهندسی خوب را به نمایش گذاشتنند. ایرانیها از موشک سومار رونمایی کردند که احتمالاً موتور جت آن متفاوت از نمونه روسی است. این، دستاوردی بزرگ است. من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
🔹اما حرف اصلی این وجیزه آن است که به راستی این موفقیت حاصل چه نوع گفتمان و اندیشه ای می باشد؟ قدرت نظامی ایران چگونه حاصل شد؟ پیشرفتهای نظامی ما با اتکا به منابع و توانمندیهای داخلی چگونه فراهم آمد؟ مگر ما در شرایط تحریم همه جانبه نبودیم و نیستیم؟ مگر با انواع دسیسههای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی روبهرو نبوده و نیستیم؟ مگر هنوز بخشی از جامعه ما دچار آفت «مرعوبیت» و سم مهلک «خود کوچک پنداری» نیست؟ مگر کارشکنیهای عناصر نفوذی نبوده و ادامه ندارد؟ چه شد که نیروهای مسلح ما بر همه این موانع برتری یافتند و دستاوردهای خیرهکننده نظامی را عرضه کردند؟
🔹تنها به بعد نظامی نگاه نکنیم! در عرصه نانو و یا هستهای چه؟ مگر درخشش در این دو عرصه و یا اساسا عرصههای دیگری که توانمندی ایرانی را به رخ جهان کشید،به سادگی بود؟ آن کیمیا چه بود، رمز موفقیت چه بود که ما را در صدر نشاند و ترس به جان دشمنان انداخت؟! بیشک... روحیه انقلابی و جهادی! بیتردید فرهنگ دفاع مقدس!... و این یعنی اینکه: باید انقلابی بمانیم، جهادی فکر کنیم و عمل کنیم، چون دفاع مقدس رزمنده باشیم تا بتوانیم در همه ابعاد و عرصهها درخشان آشکار شویم! بدانیم؛ آنهایی که آگاهانه انقلاب اسلامی 1357 را در 22 بهمن 57 خلاصه و تمام شده معرفی میکنند و انقلابیگری را «درجا زدن و ارتجاعی» مینامند؛ همانانی هستند که از استمرار انقلاب و بقای تفکر و عمل انقلابی وجهادی واهمه دارند! آنها میدانند که برای تضعیف ایران و مردم ایران و انقلاب و جمهوری اسلامی و بازداشتن حرکت بالنده علمی و پیشرفت جامعه ایرانی باید انقلابی بودن را هدف قرارداد و انکار کرد!
این یادداشت در خبرگزاري دانشجو :
https://snn.ir/fa/news/844692/
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شرط رای دادن به من آن است که به من انتقاد کنید.
🔺 شرط بیعت با امیرالمومنین را از زبان #شهید_مطهری بشنوید.
🔸 امان از #خود_عمار_پندارهایی که با هزار نوع توجیح و دلیل راه نقد و اصلاح گری را در جامعه اسلامی بسته و به اسم ولایت مداری ولایتی را معرفی می کنند که هیچ نسبتی نه با ولایت دارد و نه با صاحب و مصداق ولایت.
🔸ای کاش به جای همایش های چند صد میلیونی و دوره های متعدد و مختلف و سیر های مطالعاتی خنثی و پر طمطراق نهاد های گوناگون که خروجی اش شکل گیری یک #مطهری_کاریکاتوری می باشد؛ کمی به بازخوانی مواضع صریح و روشن این اندیشمند انقلابی در نسبت با ولایت، حکومت، جمهوری اسلامی، اقتصاد، عدالت و... می پرداختیم.
🔹 همین صحبت های گفته شده در این کلیپ را باور کنید که اگر امروز نام مطهری را از پس آن بیانات حذف کنیم و نام کسی دیگر را بر آن بگذاریم بلاشک در نگاه عده ای از دوستان متهم خواهید شد به بی بصیرتی و بی ولایتی و...
🔸 راه حل بخشی از مشکلات امروز کشور را در بازخوانی #مطهری و #شریعتی و #بهشتی و #حضرت_امام (ره) میدانم. بازخوانی که احتمالا ما را در تجدید نظر هایمان نسبت به بخش هایی از مسیر طی شده انقلاب اسلامی کمک خواهد کرد.
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ولایتمداری به سبک امیرالمومنین(ع)
🎙 #شهید_مطهری: امام علی(ع) خطاب به مردم میفرمودند:
🔹مبادا با آن اصطلاحاتی که در مقابل #جباران به کار برده میشود، با من حرف بزنید...
🔹مردانه #انتقاد خودتان را به من بگویید. به شکل #سازشکاران با من معاشرت نکنید...
🔹گمان نکنید اگر حقی را به من بگویید بر من سنگین خواهد آمد. به حق از من انتقاد کنید، ابدا بر من سنگین و دشوار نخواهد بود
🔹گمان نکنید من از شما خواهش دارم که از من تمجید کنید و #تملق بگویید، ابدا...
@margoomat
یاد و خاطره همه پدران و مادران شهدا گرامی باد. صلواتی هدیه بفرمائید.
#علی_بهزادی
@margoomat
🔴 آقای رئیسی خداقوت اما....
🔸دیروز بعد از کش و قوس های فراوان و پیگیری های مستمر رسانه ها و جریانات دانشجویی و شخص ریاست محترم قوه قضائیه بالاخره پرونده کارگران هپکو بسته شد و همگی تبرئه شدند و البته مدیر سابق شرکت محکوم.
🔸نایب رییس شورای اسلامی کار هپکو گفت: «با حکم مقام قضایی تمامی ۱۴ کارگر شرکت هپکو از اتهامات خود تبرئه شدند. برای یک مدیرعامل سابق شرکت هم ۶ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق در نظر گرفته شد که جای تعجب برای ما کارگران دارد. که نشان از عزم و قاطعیت قوه قضائیه دارد.»
🔸بلاشک رویه فعلی قوه قضائیه در نسبت با دوره های پیشین آن قوه به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و تفاوت ها بسیار. خصوصا در زمینه احقاق حقوق عامه و پیگیری مشکلات کارگری و شرکت های آسیب خورده از خصوصی سازی های افسار گسیخته نئولیبرالی در سالیان اخیر. نمونه بارز آن مشکلات شرکت ماشین سازی تبریز بوده است که با ورود شخص آقای رئیسی بسیاری از مشکلات آن رفع شد و به چرخه تولید و کار بازگشت.
🔸در کنار همه این اتفاق های خوب و مبارک اما مشکل اصلی پابرجاست. متاسفانه باید گفت این مشی و سلوک انقلابی شخص آقای رئیسی در بدنه نیروهای قوه قضائیه در سطح کشور هنوز به طور کامل و ملموس جاری و ساری نشده و در اکثر موارد رخ داده اگر شخص قاضی القضات ورود نکنند مشکل حل نخواهد شد. اگر مستقیم با خود ایشان گفت وگو نشود و خود، صدای مثلا کارگران را نشنوند احتمالا اتفاقی رخ نخواهد داد.
🔸به قول برخی دوستان بعضی دستورات و توصیه های روسای کل دادگستری ها و حتی خود آیت الله رئیسی تا دم در اتاق شان اعتبار و ارج و قرب دارد.
🔸بنظر می رسد چند کار باید صورت بگیرد: اولا ادامه حضور های سرزده و سفرهای های استانی آقای رئیسی که جز اتفاقات خوبی است که در این دوره رقم خورده است. این سفرها و بازدید ها باعث آن می شوند که واسطه ها کنار رفته و یک تخاطب مستقیم رقم بخورد که بسیار راهگشا است.
🔸دوما باید بخش حفاظت اطلاعت قوه تقویت شده و افرادی خبره و آشنا با درد و آلام مردم در آن مستقر شوند. چرا که یکی از بازوی های نظارتی شخص رئیس قوه قضائیه این بخش خطیر است که در تشخیص تخلفات و مشکلات درونی ساختار معیوب و بیمار قوه قضائیه میتواند نقش بسزایی را ایفا کند.
🔸سوما در ادامه مشی فعلی باید جلسات ریاست قوه با رسانه ها و دانشجویان و نخبگان جامعه در سطوح مختلف افزایش یابد که الحق و الانصاف تا همین جای ماجرا هم این حجم از جلسات با گروه های مختلف از اهالی محیط زیست و تشکل های دانشجویی تا نمایندگان کارگران و نمایندگان تولید کنندگان و... بی سابقه است.
🔸 در پایان صحبت حضرت امام به اعضای مجلس خبرگان را یادآور می شویم که هیچ چیزی مهم تر از انتخاب اطرافیان کارآمد و صالح نیست و یقینا بعد از اصلاحات ساختاری مهم ترین مسأله در قوه قضاییه انتخاب دقیق افراد و مسئولان در سطوح مختلف استانی و کشوری است.
🔹«باید بدانید که تبهکاران و جنایت پیشگان بیش از هر کس چشم طمع به شما دوخته اند و با اشخاص منحرف نفوذی در بیوت شما، با چهرههای صددرصد اسلامی و انقلابی، ممکن است خدای نخواسته فاجعه به بار آورند و با یک عمل انحرافی نظام را به انحراف کشانند و با دست شما به اسلام و جمهوری اسلامی سیلی زنند. #الله_الله_در_انتخاب_اصحاب_خود. الله، الله، در تعجیل تصمیمگیری، خصوصاً در امور مهمه. و باید بدانید و می دانید که انسان از اشتباه و خطا مأمون نیست. به مجرد احراز اشتباه و خطا از آن برگردید، و اقرار به خطا کنید؛ که آن کمال انسانی است، و توجیه و پافشاری در امر خطا نقص، و از شیطان است.»
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔴 مجلس یازدهم و برجام !! -1
🔸یک روز بیشتر تا دومین سالگرد خروج آمریکا از برجام باقی نمانده است و امروز بعد از هفت سال مذاکره و گفت و گو و پیگیری راهبرد تنش زدایی توسط دولت یازدهم و دوازدهم تنها لاشه ای از برجام باقی مانده که برای هیچ یک از طرفین ارزش و اهمیت هفت سال قبل را ندارد. برجام امروز همانند فرزند نامشروع و ناقص الخلقه ای می باشد که کسی تمایل ندارد تکفل آن را بدست بگیرد و با افتخار بگوید این فرزند برومند ، حاصل تلاشها و زحمات من است و به آن افتخار کند.
🔸البته اگر دیده می شود که فقط و فقط جناب آقای روحانی دست از تمجید های عجیب و غریب برجامی خود بر نمی دارد و هر روز استدلال جدیدی را برای زنده کردن نام برجام بر زبان جاری می کند علت آن است که این دولت منهای برجام اساسا دیگر دستاورد قابل تکیه ای نداشته که بخواهد به آن افتخار کند و بر سر دست بگیرد. این دولت دال مرکزی گفتمان و ایده اصلی مدنظرش ، گره گشایی از امورات کشور به وسیله مذاکره و حل کردن مساله هسته ای در قالب برجام بوده است که مع الاوصف شکست خورده و امروز دقیقا نمی داند با این فقر هویتی و معنایی چه کند.
🔸اما امروز حامیان برجام و پادوهای رسانه ای جریان غربگرا انگار نمی خواهند یکبار هم که شده درس عبرتی گرفته و راهبرد های مخدوش و هزینه ساز برای کشور را کنار گذاشته و در نگاه های غیرواقعی خود به عرصه سیاست خارجه و تامین منافع ملی تجدید نظر کنند.
🔸جریانی که روزی به دروغ برجام را بزک کرده و تحویل ملت داده است چنان که مدیر مسئول روزنامه شرق اعتراف می کند : « من مبالغه را قبول دارم. این مبالغهها باید میشد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک میکرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند.» و با تیترهای دروغین همچون : « پیروزی بدون جنگ ، آغاز پایان تحریم ها ، توافق بی نظیر تاریخ ، فروپاشی سازمان تحریم ها ، اینک بدون تحریم.» اذهان عمومی را دچار خطای در محاسبات کرده و امروز دوباره صحبت از مذاکره با ترامپ تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می کند و این روزهای باقی مانده را بهترین فرصت برای گرفتن امتیاز از ترامپ می داند چرا که ترامپ شدیدا محتاج امتیاز گرفتن از ایران است.
🔸اینان معتقدند نباید فرصت را از دست داد، ترامپ در آستانه رقابتهای سنگین انتخاباتی است و نیازمند برگهای برنده برای رقابت داخلی و چه بهتر که منتظر نتیجه نامعلوم انتخابات نمانیم و هرچه زودتر برویم پای میز و هر چه میخواهند بدهیم برود! تا لااقل ذره ای از تحریم ها برداشته شود بلکه بتوانیم نفسی بکشیم.
🔸سؤال آن است که پس برجام چه بود؟ مگر آن همه امتیاز نقدی که در برجام به طرف مقابل دادیم جز برای آن بود که بقول امثال شما، کشور از تله تحریم رهایی یابد؟ آیا رهایی یافت یا تله تحریمها تنگتر شد؟ آیا آمریکا به امتیازات هستهای بسنده کرد یا مسائل دیگری مانند قدرت موشکی و نفوذ منطقهای را پیش کشید؟ هفت سال پیش تنشزدایی با آمریکا جمع کردن فردو و نطنز و آب سنگین اراک بود و امروز یعنی جمع کردن شهاب، قیام، زلزال، قدر، سجیل، عماد، فاتح و تحویل منطقه به آمریکایی ها و محدودیت های دائمی هسته ای. در یک جمله باید گفت: « نابود کردن تک تک مولفه های اقتدار نظام جمهوری اسلامی.»
🔸بعید بهنظر میرسد این افراد آنقدر نادان باشند که ندانند حتی اگر از قدرت موشکی و نفوذ منطقهای هم دست بکشیم، آمریکا هرگز از تنها ابزار عملی خود یعنی تحریم دست نخواهد کشید. پس چرا چنین مواضع سست و امتحان پس دادهای را بار دیگر مطرح میکنند؟ انگار باید بار دیگر لگدی خورده تا از خواب کدخداباوری بیدار شوند و دشمنی دشمن را فهم کنند.
🔸وقتی یک بار توانستند مردم را با وعده «هم چرخ هستهای بچرخد هم چرخ اقتصاد» فریب دهند، چرا نباید شانس خود را برای شعار «هم موشک بالا برود هم قدرت خرید مردم» امتحان کنند؟! تازه میتوانند ادعا کنند آنکه وعده هایش را فراموش کرد نامزد ما نبود و اجارهای بود و این بار به اصل جنس رای میدهید!
🔸مشکل این جماعت در خوشبینانه ترین حالت حافظه بسیار ضعیف آنان است. حافظه ای که همیشه نسبت به واقعیت های تاریخی دچار ضعف بوده و نمیداند که قرار است تا کجا از یک سوراخ دوبار گزیده شوید.
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
🔴 مجلس یازدهم و برجام !! - 2
🔹«تحریمهای ثانویه غیرقانونی ایالات متحده صادرات نفت و اقلام تولیدی را برای ایران به شدت سخت کرده و بنابراین نه تنها بخش دولتی - که تهیه و تدارک غذا و داروی یارانهای و دیگر کالاهای اساسی برای مردم ایران و به ویژه آسیبپذیرترین قشر جمعیت را برعهده دارد - هدف قرار داده بلکه به تضعیف کل بخش خصوصی ما که مسئول تامین کالا، ارایه خدمات و اشتغالزایی برای مردم میباشد، منجر شده است [...] حتی اگر یک شرکت خارجی حاضر باشد اقلام مورد نیاز را به ایران بفروشد و ما بهای آن را از طریق داراییهایمان در خارج از کشور بپردازیم، باز هم تحریمهای درهم تنیده آمریکا در حوزه حملونقل و کشتیرانی، بیمه و بخشهای مالی و بانکی چنین تجارتی را برای طرفین امکانناپذیر میکند [...] قطع ارتباط فرودگاههای اروپایی با هواپیمایی ایرانایر طی روزهای گذشته به هیچ عنوان به شیوع کرونا مربوط نبود بلکه مستقیما به تحریم خرید و نصب نرمافزار به روز شده برنامهریزی پرواز توسط آمریکا مربوط میشود [...] واردات ما از اروپا از لحاظ مقدار و ارزش کمتر از دوره پیش از اجرای کامل برجام در سال ۲۰۱۶ است.»
🔹آنچه خواندید مواضع منتقدین و دلواپسان و کیهان و رجا نیوز و...نبود...
🔹 اینها جملات محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نامه به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد دقیقا 4 سال و 7 ماه و 29 روز پس از امضای برجام و اجرای یک طرفه آن توسط ایران است. برنامهای که قرار بود به تعبیر رئیسجمهور روحانی: «در روز اجرای توافق تمام تحریمهای مالی، تمام تحریمهای بانکی، تمام تحریمهای اقتصادی به طور کامل لغو شده و نه تعلیق» اما نه تنها همه تحریمها ماند بلکه اضافه هم شد و در مقابل فعالیتهای هستهای ایران نه تنها متوقف بلکه در مواردی حتی به عقب بازگشت. هر چند بعد از دستاورد تقریبا هیچ برجام، دولتمردان بعدها این مسئله بدیهی را انکار کردند. برای نمونه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه (شهریور 95) گفت: «هدف اصلی مذاکرات لغو تحریمها نبود»!
🔹روحانی (آبان 96) گفت: «به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام میدهند که با ما مذاکره کن، این کشورها مگر دیوانه شدهاند که با شما مذاکره کنند. شما علناً مذاکره دیروز را زیرپا میگذارید و به مذاکره امضا شدهای که به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بیاعتنا هستید». ظریف (مهر 96) گفت: «آمریکا آنطور که در توافق هستهای مقرر شده، تحریمها را رفع نکرده و ما هنوز نمیتوانیم در انگلیس یک حساب بانکی باز کنیم». عراقچی (اسفند 96) گفت: «ایران برجام را داستانی موفق نمیداند چرا که از آن بهرهمند نشده و تحریمها برداشته نشده است». سیف فروردین 95 گفت: «توافق هستهای ایران و گروه 1+5 موسوم به برجام، تا کنون "تقریباً هیچ" دستاوردی برای تهران در بر نداشته است». علی اکبر صالحی (بهمن 95) گفت: «آمریکا در ظاهر وانمود میکند در این زمینه به وظیفهاش عمل کرده است اما در خفا و پشت پرده نه تنها کاری انجام نداد بلکه سعی کرد همه چیز را به بن بست بکشاند» و... اینها تنها بخشی از اظهارات دولتمردان درخصوص دستاورد تقریبا هیچ برجام است. احتمالا باز هم حافظه شان یاری نکند اما تاریخ قضاوت خواهد کرد که جریان غربگرا چگونه چوب حراج بر منافع ملی زده و عاقبت الامر چیزی عایدشان نشد.
🔹 حداقل به خود زحمتی بدهید و کمی کتاب خاطرات رئیس جمهور مورد حمایت خود را ( بخوانید رحم اجاره ای) تورق کنید.
🔹پرزیدنت در کتاب خاطرات خود حاصل دو سال مذاکرات با طرف اروپایی را در نامه به البرداعی اینگونه توصیف می کند : « متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر رو به رو شد.» مذاکراتی که اتفاقا مبنایش سخنی بود که سالها بعد وزیر خارجه دولت یازدهم قبل از انعقاد برجام آن را بیان کرد : « رسیدن به هر نوع توافقی، بهتر از عدم توافق است» و امروز تئوری سازی مذاکره با ترامپ دقیقا بر اساس همین انگاره فکری شکل می گیرد.
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
🔴 مجلس یازدهم و برجام !! - 3
🔸12 مرداد 1394 وقتی فؤاد ایزدی از محمدجواد ظریف درباره نقض برجام توسط رئیسجمهور آمریکا در آینده پرسید؛ اینطور پاسخ شنید: «میگن رئیسجمهور بعدی میخواد با یک امضا تحریمها رو برگردونه؛ خب برگردونه؛ کی تو دنیا اجرا میکنه؟ نمیتونه این کار رو بکنه؛ قاعده حقوقی داره؛ من به شما اطمینان میدم.» «اطمینان» وزیر خارجه ایران اگرچه تسلای دلگرمکنندهای بود اما چندان دوام نیاورد، بار دیگر تحلیلی اشتباه از مناسبات بینالمللی وجود داشت، «با یک حرکت قلم» رئیسجمهور آمریکا از برجام خارج شد، تحریمهای بیشتری اعمال کرد و اروپا و سایر متحدانش نیز از او تبعیت کردند. آقای ظریف 5 اردیبهشت 1399 در واکنش به عهدشکنی اروپاییها به همین نکته اشاره کرد و گفت: «آمریکا از سال ۲۰۱۷ مشغول تحکم کردن به همگان علیه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. اروپا به جای قطعنامه ۲۲۳۱، از آمریکا تبعیت کرد.»
🔸 این جملات در حالی بود که کمتر از 2 سال قبل ایشان نظری کاملا متفاوت با امروز داشت و معتقد بود اروپا در کنار ایران ایستاده و تسلیم آمریکا نمیشود: «عدهای کملطفی میکنند؛ امروز، دنیا با ماست.»«این دفعه، دنیا پشت ما ایستاده.» او حتی در 14 شهریور 1396 که با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید زمزمههای مبنی بر خروج آمریکا از برجام به گوش میرسید، مدعی شد «خروج از برجام به معنی انزوای آمریکا است.» و گفت: «اروپا، برجام را بدون آمریکا هم ادامه میدهد.»
🔹اما تنها عضوی که برجام را بدون پایبندی دیگر اعضا به طور کامل ادامه داد؛ ایران بود! اینبار هم محاسبات نادرستی از قدرتهای خارجی و مناسبات و تعامل آنها با یکدیگر در ذهن مسئولان و سیاستگذاران دولت وجود داشت. با وجود گذشت 7 سال اما انگار همین دیروز بود که رئیسجمهور روحانی در نطقهای انتخاباتیاش میگفت: «ای امان از شعارهای بیمحتوا... سیاست خارجی «شناخت دنیا» را میخواهد. سیاست خارجی «شناخت قدرتهای خارجی» را میطلبد.» اما با تمام احترام نسبت به خدمات دولتهای یازدهم و دوازدهم نه تنها این شناخت در این دولتها وجود نداشت بلکه باور به توانمندی سرمایه انسانی و فنی داخل کشور نیز میان مدیران بلندپایه دولتی در پایینترین حد خود قرار داشت.
🔹مجلس یازدهم باید مساله تعیین تکلیف برجام را در صدر برنامه های خود گذاشته و برای آن تدبیری بیاندیشد. آیا در شرایطی که فقط خودمان یک تنه در حال پیش بردن برجام هستیم چه دلیلی ایجاب می کند که در ساز و کار معیوب و غیر کارامد آن باقی بمانیم؟ وقتی یک طرف دعوا از منازعه خارج شده است و کشور های اروپایی هم به تعهدات خود پایبند نیستند و این ما هستیم که به تمامی تعهدات خود عمل کرده ایم ؛ ماندن در این توافق با کدام عقل سلیمی توجیح می شود؟ مجلس می تواند با تهیه طرح خروج از برجام و حتی طرح خروج از NPT سوت پایان بازی برد باخت آمریکایی ایرانی را به صدا درآورده و مسیر پیشرفت صنعت هسته ای را به ریل اصلی خود برگرداند.
این یادداشت در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2352888/
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 کلیپ تاریخی گفت وگوی دکتر فواد ایزدی استاد دانشگاه تهران با محمد جواد ظریف...
🎥 #بازخوانی/ ظریف: رئیسجمهور آینده آمریکا (ترامپ) زیر برجام نخواهد زد!
#سالگرد_خروج_آمریکا_از_برجام
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #بازخوانی/ جهانگیری مهر۹۶: منتقدان برجام میگفتند ترامپ بیاید، برجام را آتش خواهد زد، تحریمها برخواهد گشت، پس کو؟! میگفتند دلار نجومی خواهد شد. چرا اتفاق نیفتاد؟
پ.ن: بعضی موقع ها اصلا نیازی به گفتن و نوشتن و..نیست. فقط کافیه بازخوانی کنید. همین.
#سالگرد_خروج_آمریکا_از_برجام
@margoomat
🔸بزرگان #علوم_سیاسی در کشور خلاصه یه فکری بکنند...
#برجام_شناسی
#بازخوانی
صادق زیباکلام:مردم آمریکا نمیگذارند رئیس جمهور بعدیشان برجام را تحت الشعاع قرار دهد!
روزنامه آفتاب یزد/ 27 دی 94
#سالمرگ_برجام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مردم غلط کردید؛ شما مقصرید...
🔸با بعضی از دوستان وقتی در محافل خصوصی و حتی در جمع های عمومی صحبت می کنیم و بحث درباره مشکلات مردم میشه و گفت وگو دوستانه شکل میگیره تازه متوجه عمق نگاه دوستان نسبت به مردم و جمهوریت و انتخابات و... میشیم.
🔸وقتی مشکلاتی گریبان مردم رو می فشارد و در نتیجه ی سیاست ها و تصمیمات غلط دولتی؛ عموم مردم در تنگنا های معیشتی و اقتصادی قرار می گیرند؛ مثلا ماجرای بنزین و افزایش قیمت دلار و... پیش می آید؛ معمولا اولین گزاره هایی که از طرف دوستان مطرح میشه جملاتی همچون: «خودتون رای دادید حالا چوبشو بخورید»، « ما تذکر دادیم شما گوش ندادید»، « انتخاب کردید حالا هزینه اش را هم خودتون بپردازید »، «دیدید حرف ما درست بود!!» و تعابیری از این دست که احتمالا بارها شنیده ایم.
به راستی این مدل ادبیات چه نسبتی با گفتمان انقلاب دارد؟ پس ذهن گوینده این سخنان چه می گذرد؟ مردم را چه فرض کرده اند؟ منافق؟ کوفی؟ جاهل؟ صغیر؟ و... نمیدانم..
🔸البته باید اذعان کرد که حقیقتا لذت دارد. اینکه تو، اشتباه بودن تصمیم طرف مقابل و درست بودن تصمیم و نگاه خودت را به روی طرف مقابل بیاوری واقعا لذت بخشه. اما مطمئن باشید که فقط لذت دارد و هیچ خروجی و ثمره ای ندارد. مردم می فهمند. باور کنید می فهمند.
🔸وقتی تو در ذهن خود بگویی که «آهان الان موقع اش است» و به فکر تسویه حساب سیاسی خودت باشی؛ مردمم در ذهن خود می گویند اینان که دلشان به حال من بدبخت نسوخته و دنبال آنند که کلاه خود را بدوزند و ماهی خود را از آب گل آلود بگیرند. مردم می گویند در هر صورت مقصر ماییم. رای بدهیم مقصریم. رای ندهیم مقصریم. اعتراض کنیم مقصریم. اعتراض نکنیم مقصریم. شما بفرمایید.. دقیقا چه کنیم؟؟!!
🔸فردا روزی ام انتخابات می شود و ما انتظار داریم مردم صف به صف به ما رای بدهند و حامی مان باشند. به نظرتان نمی پرسند آقای حزب اللهی تو کجا بودی از حق من دفاع کنی؟ تو اون موقعی که ما زیر فشار بودیم یکی دیگه هم زدی تو سرمون!!
به چه اعتمادی؟ به چه سابقه ای من باید به تو رای بدهم؟ متاسفانه ما فرسنگ ها با فضای فکری مردم فاصله داریم. جامعه دارد یک مسیر دیگری را میرود و ما در یک آب باریکه ای مشغول خیالبافی های خودمون هستیم.
🔸این مدل نگرش بلاشک معلول ایزوله شدن بخشی از دوستان است. باور کنید که مردم اساسا این تقسیم بندی ها و تفکیک هایی که در ذهن ما شکل گرفته را قبول ندارند و تا حدودی هم درست ماجرا را فهم می کنند. مردم تفاوتی بین «اصولگرا و اصلاح طلب»، « راست مدرن و سنتی و چپ مدرن و سنتی»، «جامعه روحانیت و مجمع روحانیون» « قالیباف و لاریجانی و روحانی و احمدی نژاد و جلیلی و خاتمی» نمی بینند و همه را سوار بر یک کشتی می دانند.
🔸مشکل کار کجاست؟ مشکل دقیقا همین تفکر است. تفکری که مردم را محکوم میداند. مردم را مقصر میداند. و اگر سرمایه اجتماعی نظام روز به روز در حال لاغر تر شدن است یکی از دلایل اساسی آن همین نگاه منفعت طلبانه و غیر انقلابی به مردم است. همین تیپ فکری است که در محافل خصوصی ابایی ندارد از آن که درگوشی بگوید ای کاش همه مردم پای صندوق های رای نیایند و همین بسیجی ها و مذهبی ها و... رای خودشان را در صندوق ها ریخته تا ما راحت تر رای بیاوریم.
🔸مردم از ترس هاشمی رفسنجانی رفتن در آغوش خاتمی و از ترس خاتمی، احمدی نژاد را انتخاب و از نفی احمدی نژاد به جناب روحانی رسیدن.
یکی شد سران فتنه، دیگری پدر انحراف، آن یکی پدر معنوی فتنه و این یکی هم نماد سازش و کرنش و عامل آمریکا و انگلیس.
به راستی اینان از کجا آمدند؟ اینان در کجا رشد کردند؟ سوال مردم آن است که ما به خروجی های همین نظام و همین شورای نگهبان رای داده ایم یا خروجی های کره مریخ !! آقای روحانی در چه سیکلی رشد کرد؟ نمایندگی مجلس و نائب ریاستی آن ، دبیری شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت های مختلف در دوران جنگ، مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای، عضو خبرگان رهبری و حالا هم رئیس جمهوری کشور. تقریبا تمام مسئولیت های خطیر نظام رو یه دور طی کرده و حالا...
🔸اگر قرار است اشتباه مردم را دید که باید دید اما اشتباهات بزرگتر را هم باید دید. اشتباهاتی که حتما بخش زیادی از آن مربوط به رای مردم نیست. ایرادات ساختاری ای که باید فکری به حال آنان کرد. که اگر فکری نشود آش همان آشو و کاسه همان کاسه.
یقینا این دولت در مشکلات موجود سهم بسزایی دارد ولی آیا همه مشکلات ناظر به این دولت است؟ همه مصائب بر عهده رای مردم است؟ آیا ساختاری که خروجی اش می شود امثال روحانی و عباس آخوندی و نعمت زاده و فیروز آبادی و ولایتی و... یک جای کارش نمی لنگد؟؟ فتامل...
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔴 تاب آوری ملی و مواسات اجتماعی
🔸یکی از ویژگی ها و خصائص جامعه ایرانی در طول تاریخ، همدلی و همبستگی مثال زدنی مردم ایران در مقاطع و زمان های گوناگون خصوصا در مواقع بحرانی و اضطراری است. این همبستگی ریشه در باور های دینی و ملی و انسانی ایرانیان دارد که باعث آن شده است که مال و جان خود را در هنگامه های خطر و سختی و دشواری آماده تقدیم به هموطنان و همنوعان انسانی خود کنند.
🔸معنا و مفهوم این همبستگی اجتماعی و ملی در بعد از انقلاب اسلامی و حاکم شدن گفتمان دینی در کشور دوچندان شده و شاهد آنیم که مردم عزیز ایران در جنگ و سیل و زلزله و انواع بلایای طبیعی و انسانی همراه و پای کار یکدیگر بوده اند و با به میدان آمدن گروه های مختلف مردمی بخش زیادی از مشکلات رفع و مرهمی بر آلام رنج کشیده مردم گذاشته شده است.
🔹مردم عزیز ایران بعد از سخنان رهبری مبنی بر شکل گیری رزمایش بزرگ مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان موجی از همدلی کریمانه و مواسات مومنانه را در کشور ایجاد نمودند که شاید در هیچ کجای دنیا نتوان همانند آن را پیدا و معرفی کرد. جلوه هایی که باید امثال آوینی باشند تا آن را روایت گری کنند. این مهم در حالی رقم می خورد که در آغازین روزهای کرونا در کشورهای غربی، شاهد خودخواهی و خوی وحشیگری فرهنگ غربی در غارت فروشگاهها، درگیری بر سر مواد خوراکی و بالا رفتن فروش سلاح و سرقت ماسک های کشور های دیگر و کمیاب شدن مواد غذایی و... هستیم.
🔸در ایران با پدیده جالبی مواجه ایم. در اکثر کشورهای غربی وقتی بحرانی پیش می آید شاهد نشانه های شکاف اجتماعی در بدنه عمومی مردم و حاکمیت هستیم چنان که در همین بحران کرونا به وضوح قابل مشاهده است. اما در ایران ماجرا برعکس است. در اکثر بحران ها از جنگ تحمیلی و شهادت حاج قاسم سلیمانی تا بحران این روزهای کشور یعنی ویروس کرونا شاهد انسجام هر چه بیشتر مردم و حاکمیت هستیم. نکته مهم آن است که این انسجام اجتماعی نقش بسزایی در افزایش تاب آوری ملی دارد. بدان معنا که هرچه همبستگی و انسجام اجتماعی بالاتر باشد، سطح تابآوری ملی در مقابل بلایای طبیعی و فشار های خارجی بالاتر خواهد رفت.
🔸انسجام یا همبستگی اجتماعی یکی از لوازم مهم تقویت هر جامعه محسوب میشود. در واقع انسجام اجتماعی نوعی احساس ارتباط، گرایش و تعامل با دیگر اعضای جامعه است، و منظور از آن احساس مسئولیت متقابل در برابر دیگران است که از اراده و آگاهی برخوردار باشد. در حقیقت در چنین جامعهای ارزشهای اصلی و اساسی بیش از پیش تقویت شده و معضلاتی را که باعث ایجاد شکاف در جامعه خواهد شد را ترمیم میکند.
🔹با توجه به این توضیحات باید گفت که ایران اسلامی به خصوص در سالیان اخیر با هجمههای مختلف برای ایجاد شکاف اجتماعی مواجه بوده است، از شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی تا فتنه های سیاسی و بحران های طبیعی و مشکلات معیشتی و تحریم های اقتصادی و.. که برآیند آنها مطابق طراحیهای دشمنان باید ایجاد دوقطبیها و شکافهای اجتماعی و فرهنگی شود که نهایت آن در شکاف بین دولت– ملت (نظام اسلامی و مردم) تجلی پیدا میکرد که در اکثر این موارد دشمنان دچار خطای محاسباتی شده و به اهداف مدنظر خود نرسیدند.
🔸اما رزمایش مردم ایران در مواسات و کمک مومنانه، نه تنها نشان داد که جامعه ایرانی دچار شکاف نشده است بلکه، بار دیگر چهره واقعی جامعه ایرانی که برخی اوقات در پس پروپاگاندای برخی رسانههای خارجی و حتی داخلی! مظلومانه نادیده گرفته میشد، بار دیگر رخ بنماید و با زبان همدلی بیان دارد که مسیر جامعه در ایران اسلامی به سوی تقویت همبستگی است. این همبستگی میتواند برکات خود را در عرصههای مختلف به خوبی به منصه ظهور برساند یکی از این برکات در افزایش تابآوری ملی در مقابل تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا است.
🔹در تعریف تابآوری ملی آن را توانایی جامعه در برابر ناملایمات و بحرانها در حوزههای گوناگون معرفی میکنند که در این تابآوری آسیبی به ارزشهای محوری جامعه و نهادهایش نمیرسد.
🔸راهبرد و هدف اصلی آمریکایی ها کاهش تاب آوری ملت ایران است تا به واسطه آن ایران را دوباره پای میز مذاکره کشانده و امتیازات مدنظر خود را از طرف ایرانی بگیرند. اما مواسات و رزمایش کمک مومنانه و تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی، ظرفیت مناسبی را در ملت ایران به وجود آورده تا در مقابل فشارهای ظالمانه آمریکا آستانه تحمل خود را بالا برده و همانند ویروس منحوس کرونا، راهبرد فشار حداکثری آمریکا را با شکست کامل مواجه کنند.
🔻متن کامل این یادداشت در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2353577
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat