❇️ مسیر تکراری
صدیقه وسمقی نماینده اسبق مردم تهران در نخستین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و سخنگوی این شورا، شهریور امسال(1400ش)کتابی با نام" مسیر پیامبری" در 176 صفحه منتشر کرده و در آن مدعی شده که نبوت ساخته خود بشر است و در واقع پيامبران، خود همان انسانهای خدا جویی بودهاند که در جستجوی خدا، و پاسخ به این نیاز بشر به تدوین آموزههای هدایتگرانه و ارشادی دست زدهاند.
نکته جالب در مقدمه این کتاب است که نویسنده مینویسد: من ردپای خدا و توحید را در آموزه های ادیان مدعی توحید نیافتم و هر چه تاریخ را بیشتر بررسی کردم بر عقیده خویش استوارتر شدم!.
برای وقتگذاری پژوهشی این نویسنده و سنجشگری ادعای او بهتر است به 88 منبع آخر کتاب او مراجعه کنید و خواهید دید که وزن منابعی تاریخی مستندات کتاب در حد صفر است. حال اگر هر88 منبع هم تاریخی بود با این تعداد کتاب میتوان انتظار نظریهپردازی از نویسنده داشت؟.
این نویسنده ساکن سوئد، بجای ارائه مستندات لازم برای اثبات نظریه صاحب خود، به تکرار ادعاهایی گذشته در خصوص زمینی بوده وحی دچار شده و در مسیر تکراری گذشته گام برداشته است.
حداقل توقع منطقی برای یک نظریهپردازی آن است که نظریهپرداز شتابزده عمل نکرده و پس از مطالعه کافی، کتابی بدور از تناقض و با حرفی نو ارائه کند.
چند دهه اخير روشنفکران دينی ایرانی نظرات مختلفی در حوزه قرآن، وحی،شریعت و نو اندیشی دینی مطرح کردهاند، اما همگی از آسیب؛ شتابزدگی در نظریه پردازی، تکرار ادعای غیر مستند، عقلگرایی افراطی و نداشتن ضابطه و چارچوب مدوّن و دارای قابلیت سنجشگری در نظریه پردازی رنج میبرند.
#یادداشت
✍️ سید حسن هاشمی جزی🌺
https://eitaa.com/marzbanandishe 🍎
هدایت شده از هاشمی
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گیج مثل گرگیج 🧐
خواستم در پاسخ گرگیج متنی را بنویسم، دیدم این شیخ اهل سنت همه حرف را زده.
فاش به اهل دل شده ،راز مگوی شعر من
بیم ندارم از سخن… یا ز ِهمه حقایقی.
https://eitaa.com/marzbanandishe 🌹
هدایت شده از هاشمی
✅ شبهات در سرزمین متاورس
( کوچ شبهات و پرسشها 4)
1️⃣ متاورس( Metavers) یک دنیای مجازی گسترده است که افراد برای معاشرت و کسب وکار دور هم جمع میشوند. شهری با فروشگاهها، دانشگاهها و... دقیقا مثل دنیای واقعی. این سرزمین دارای واحد پول «لیندن دلار» است که با آن در این سرزمین تخیلی به خریدهای مجازی مانند خرید لباس، املاک، تفریح و. . . کسب و کار میپردازند. قواعد خاص خود در امکان اجاره زمینها دارد و شخص میتواند زمینهای فرضی خود را به دیگران اجاره دهد و از این طریق درآمدی را برای خود داشته باشند درست مانند اجاره یک ملک در دنیای واقعی.
2️⃣ در این زیست مجازی، شما آواتار خود را ساخته و به جمع ساکنان این سرزمین مجازی میپیوندید. آواتار شما در آنجا زندگی میکند، درس میخواند، عضوانجمنها شده، با دیگران معاشرت داشته، به دانشگاه رفته، کار و کاسبی راه انداخته و حتی ازدواج میکند. شما با آواتار خود در این سرزمین مجازی کارهایی را انجام میدهید که در جهان واقعی ممکن نیست و برای مثال به جای قدمزدن در پارک کنار خانهتان اگر خواستید در آنجا پرواز میکنید و...
3️⃣ زندگی در متاورس اولین پرسشها را برای جامعه دینی در حوزه فقه مطرح کرده است. خرید و فروش و اجاره زمین و ملک در دنیای مجازی جایز است؟ حکم دوستیابی؟ حکم پذیرش حکمرانی؟ حکم....؟ اما این سرزمین برای باورها و اعتقادات ما چه ارمغانی در راه خواهد داشت؟. کمی باید هوشیارتر بود و برای زیست دوگانه بین حقیقت و مجاز آمادگی اعتقادی لازم را داشت.
#شبههشناسی
#آسیبشناسیپاسخگوییدینی
✍️ سید حسن هاشمی جزی🌺
https://eitaa.com/marzbanandishe 🍎
✅پاگشای شبهات قومیتی در عزای فاطمیه(س)
1️⃣ این چند روزه کلیپ مداحی عربی با موضوع انکار شهادت حضرت فاطمه (س) و نبودن فرزندی برای ایشان بهنام محسن(ع)، با استناد به سخن شیخ مفید ره دست به دست میشود که این قضیه تاریخی را، ساخته ایرانیان(با واژه تحقیرآمیز خدعه و نیرنگ مجوس) و از روی لجبازی با عمر بن خطاب میداند؟
هیئت و گروه سینهزنی( هیئت الصرخی)، وابسته به سید محمود الحسنی الصرخی، روحانی ساختار شکن عراقی است که با وجود سواد پایین حوزوی، ادعای اعلمیت و مرجعیت و حتی ولایت سیاسی بر همه مسلمین دارد( کتاب مسائل و ردود فی موضوعات مختلفه، ج1 مسئله56- نوشته عباس الکعبی از شاگردان او). ولی رساله عملیّه او با نام «منهاج الواضح» گواهی خوبی بر بیسوادی او است. این احتمال وجود دارد که با انکار مسلمات تاریخی شیعه بدنبال دست و پا کردن موقعیتی برای خود در بین برخی اهل سنت عرب زبان باشد.
2️⃣ نسبتی که به شیخ مفیدره (۳۳۶ـ۴۱۳ق) میدهد، برداشتی گزینشی است که از کتاب « المسائل السَرَوِیَه» که در یازدهبخش، پاسخهایی است به پرسشهای رسیده از شهر ساری ایران به این عالم بزرگ شیعه که ساکن بغداد بوده است. شعر مداح این هیئت، اشاره دارد به پاسخی درباره امکان ازدواج عمر با ام کلثوم دختر حضرت علی(ع). نکته جالب اینکه؛ پرسشگر این سوالها ایرانیها بودهاند و این نامه اهالی شهر ساری، هم مستند انکار شهادت توسط ایرانیها است و به همین نامه متهم به ساختن خبر شهادت هم میشوند!!!.
3️⃣ قبول شهادت حضرت زهرا(س) توسط شیخ مفید (ره) در کتاب مزار ص 179 با این سلام( َايَّتُهَا الْبَتُولُ الشَّهِيدَةُ الطَّاهِرَةُ لَعَنَ اللَّهُ مَانِعَكِ إِرْثَكِ وَ دَافِعَكِ عَنْ حَقِّكِ وَ الرَّادَّ عَلَيْكِ قَوْلَكِ لَعَنَ اللَّهُ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ وَ أَلْحَقَهُمْ بِدَرْكِ الْجَحِيمِ...) مورد قبول قرار گرفته است. و وجود فرزندی بنام حضرت محسن(ع) در کتاب ارزشمند «الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد» (ص ۲۵۵) از عالم شیعی چنین آمده است: یَذکرُ أنّ فاطمهَ صلواتُ الله علیها أسقطَتْ بعدَ النّبی ولداً ذکَراً کانَ سَمّاه رسولُ اللّهِ وهوحملُ مُحَسِّنَاً.
4️⃣ امّا ازدواج عمر با ام کلثوم( از مسائل اختلافی بین تاریخنگاران) که برخی وقوع این ازدواج را شاهدی بر عدم وجود اختلاف میان امام علی (ع) و عمر بن خطاب دانستهاند، مورد قبول شیخ مفید ره نبوده و او این نقل را ساخته زبیر بن بکار، متهم به دروغ گویی و از دشمن امیرمؤمنان(ع) میداند. (المسائل السَرَوِیَه ، صص۸۶ و ۸۷). جا دارد از گوینده این استدلال پرسید: بر فرض قبول حرف شما، واقعیت تاریخی ازدواج پیامبر(ص) با رَمله (امحبیبه) دختر ابوسفیان میتواند این نتیجه را در پی داشته باشد که هیچ اختلافی بین پیامبر(ص) و ابوسفیان نبوده و جنگهای پس از این ازدواج که به فتح مکه نیز منتهی شد، حاصل سوء تفاهم و یا تخیل تاریخ نگاران بوده است؟.
#جریانشناسیشبهاتدینی
✍️ سید حسن هاشمی جزی🌺
https://eitaa.com/marzbanandishe 🍎
✅ باستانگرایی با طعم ناسیونالیسم آشفته
1⃣ شکستهای ایران از دولت روس و جدایی بخشهایی از ایران در عصر قاجار و مداخلههای بیپایان دولتهای بیگانه در امور داخلی ایران و بیکفایتی حکمرانان، دفتر وطندوستی و افکار ناسیونالیستی را در ایران گشود و پیشگامان جنبش تجددطلبی، نسخه آنرا جایگزینی واژه «ملت» بجای «رعیت» برای مردم و شکلگیری هویت ملی ایرانی پیرامون آن دانستند.
2⃣ سرآغاز حکومت رضاشاه با گسترش گفتمان ناسیونالیستی باستانگرا و نژادپرستانه مصادف شده بود و نژادگرایی آلمان نازی با کلیدواژه های«پاکی و برتری نژاد ژرمن» اثر خود را در ایران نمایان کرده بود. آخوندزاده و آقاخان کرمانی از نخستین نظریهپردازان این نوع ناسیونالیسم در ایران بودند که بر خلوص خون و نژاد آریایی ایرانیان تاکید داشتند و البته در میان روحانیون نیز افرادی چون ملک المتکلمین و شیخ ابراهیم زنجانی بر نشر آن اصرار میورزیدند.
3⃣ پرسش این است که این هویت بخشی جدید به ایرانیان الآن به کجا رسیده است؟ امروزه جوان ایرانی در یک ناسیونالیسم آشفته با چند منبع متفاوت هویتبخش گیر افتاده است. به عنوان نمونه در جشن اروپایی آمریکایی "ولنتاین"، خرس و قلب و شکلات قرمز هدیه میدهد و شب به رسم عشاق چینی بالون عشق به آسمان میفرستد و مانند زرتشتیان، نامهای که حاوی آرزوهای عاشقانه است را به آب میاندازد. برای پیمان زناشویی دنبال متن فارسی میگردد و برای ماه عسل سفر اروپایی رزرو میکند و پوشش، آرایش و خوراک اروپایی برای عروسی خود سفارش میدهد.
4⃣ شعار ایرانی اصیل بودن در عصر ما حربهای برای حمله به باورها و عقاید دینی گشته است. راهبرد تقلیل دادن دیناسلام به آئینعربی و ایجاد تقابل حس وطنپرستی با عقاید دینی و درست کردن دوگانه ایرانیت و اسلامیت، همگی ابزاری است که برای کوچاندن ایرانیان از سرزمین اعتقادی خویش به جغرافیای حیرت و ناسیونالیسمی آشفته که نه هویت ایرانی را در خود دارد و نه شاخصههای اسلامی را. تلاش برای فرو بردن ایرانی در ملغمهای از باورها و رفتارهای نامتجانس که دشمنان اعتقادی، فقط یک هدف از آن ترسیم کردهاند و آنهم دوریگزینی جوان ایرانی از ایران اسلامی و پشت کردن به تاریخ و گذشته خویش است.
#جریانشناسیشبهاتدینی
✍️ سید حسن هاشمی جزی🌺
https://eitaa.com/marzbanandishe
📚 کتاب «جريانشناسی شبهات دينی» منتشر شد
🔹 حجتالاسلام و المسلمین دکتر سید حسن هاشمی جزی، این کتاب را با بهرهگيری از ۴۶۰ منبع دست اول و مقاله علمی و همچنین يک دهه تدريس مباحث شبههشناسی در مراکز حوزوی و دانشگاهی تألیف کرده است.
📝 خبرگزاری کتاب ایران: b2n.ir/87ib
📝 خبرگزاری ایکنا: b2n.ir/87iq
📝 خبرگزاری ایمنا: b2n.ir/87im
📝 خبرگزاری شفقنا: b2n.ir/87sn
📝 خبرگزاری ابنا: b2n.ir/87ab
📝 خبرگزاری موج: b2n.ir/87mj
📝 خبرگزاری برنا: b2n.ir/87bo
📝 صاحب نیوز: b2n.ir/87sa
📝 شهید یاران: b2n.ir/87sy
📝 ندای اصفهان: b2n.ir/87ne
...
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ
ارائه تفسیرآیات زندگی(سبک زندگی قرآنی) توسط حجت الاسلام دکتر سیدحسن هاشمی؛
ویژه ماه مبارک رمضان🌹
همراه با برگزاری آزمون واهدا جوایز
برای عضویت در کانال
@noorqoran1401 : ایتا
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/CUv8DHGK45946fZBLelSf1
هدایت شده از مرزبان اندیشه-مرابطون
25.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بارگذاری جدید👇
❓علت اختلاف فقهاء در اعلام ابتدا و انتهای ماه رمضان چیست؟!!!
❓چرا فقهاء با تشکیل جلساتی اختلاف خودشون رو رفع نمیکنند؟!!!
❓آیا نمیتوان با نرم افزارهای کامپیوتری ابتدا و انتهای ماههای قمری رو به شکل دقیق تعیین کرد؟!! چرا فقهاء از این نرم افزارها استفاده نمیکنند؟!!!
❓چرا بین ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی در اعلام ابتدا یا انتهای ماه رمضان اختلاف وجود دارد؟!!!
❓چرا بین تقویم و زمانی که از سوی فقهاء به عنوان عید فطر اعلام میشود گاه اختلاف به وجود میآید؟!!!
✅ پاسخ علمی به همه این سوالها رو در این کلیپ مشاهده کنید.
https://eitaa.com/marzbanandishe🌺
✅سلسله نشستهای جایگاه، کارکرد و نقش مسجد در جامعه اسلامی.
📒نشست دوازدهم، «نقش و کارکرد مساجد در حوزه پاسخگویی دینی و مقابله با شبهات و هجمه های اعتقادی»
👤ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن هاشمی جزی
📒دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد قرائتی
💠زمان : سه شنبه 20 اردیبهشت ماه 1401 ساعت 18
⬅️لینک ورورد به جلسه
🌐 http://dte.bz/historyconf
🌐https://bbb04.dte.ir/b/6eg-aih-u5a-tbi
🌐https://bbb01.dte.ir/b/vv2-jpi-207-uen
📒مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/eiscahistory
💠📣 کرسی علمی ترویجی "جریان شناسی شبهات اعتقادی" برگزار می شود.
ارائه کننده:
🎤 حجت الاسلام دکتر سیدحسن هاشمی جزی
(استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب و مولف کتاب شناخت جریان های فکری معارض با دین)
ناقدین:
🎤 حجت الاسلام دکتر مسلم محمدی
(عضو هیات علمی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران)
🎤 حجت الاسلام دکتر سیدعلی حسینی زاده
(عضو هیات علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
مدیر جلسه:
🎙 حجت الاسلام دکتر علی امیرخانی
(عضو هیات علمی پژوهشگاه قرآن و حدیث)
🗓 زمان: شنبه 24 اردیبهشت ماه
🕚 ساعت: 10:30 تا 12:30
🔺 مکان:
سالن جلسات موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث
🌐 لینک ورود به جلسه:
https://vc1.qhu.ac.ir/p-neshast
ادامه خبر👇👇
http://www.riqh.ac.ir/post/74213 /
@quran_hadith
سلسله نشستهای جایگاه، کارکرد و نقش مسجد در جامعه اسلامی.
📒نشست چهاردهم، «نقش مسجد در پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی»
👤ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن هاشمی جزی
📒دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد قرائتی
💠زمان : سه شنبه 3 خرداد ماه 1401 ساعت 18
⬅️لینک ورورد به جلسه
🌐 http://dte.bz/historyconf
🌐https://bbb04.dte.ir/b/6eg-aih-u5a-tbi
🌐https://bbb01.dte.ir/b/vv2-jpi-207-uen
📒مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/eiscahistory
هدایت شده از مرزبان اندیشه-مرابطون
🌺 سخن، به زبان ساده گفتن
◀️ به نظر شما، نویسندۀ این کتاب چه کسی میتواند باشد، «اَتَتَل تُوتِه تَتَل»، و فکر میکنید در چه موضوعی؟
شاید نویسنده را نشناسید، اما از روی نام کتاب احتمال می دهید، این کتاب باید درحوزۀ کودکان و با اشعار کودکانه باشد.
و پرسش دوم؛ کتاب«کلثوم ننه» را چه کسی و در چه موضوعی نوشته است؟ احتمال میدهم بر اساس حدس شما، این کتاب باید در ردۀ سنی کودکان بوده و نویسنده هم یکی از نویسندگان حوزۀ کودک و نوجوان باشد.
◀️ امّا نویسنده کتاب اوّل (اَتَتَل تُوتِه تَتَل)، عالم نامی شیعه، ملامحسن فیض کاشانی (درگذشت۱۰۹۰ ق) ، حکیم، محدث، عارف و از بزرگترین دانشمندان عصرصفوی است. و کتاب دوم(کلثوم ننه) اثر، جمال الدّین محمد بن حسین بن جمال الدّین محمد خوانساری معروف به آقا جمال خوانساری (درگذشت ۱۱۲۵ق)، از شاگردان مجلسی اوّل ( پدر علامه مجلسی) و از علمای نامی شیعه در قرن دوازدهم قمری میباشد.
◀️ «اَتَتَل تُوتِه تَتَل»، در موضوع، علم شناخت معانی الفاظ و حقیقت معنا نگاشته شده و نویسنده سعی نموده با بهرهگیری از شعر و ادبیات عامیانه، با زبانی ساده، سخت ترین مفاهیم علمی تخصصی را به مخاطب خود منتقل نماید. خالی از لطف نیست به دو بیت آغازین این کتاب را بایکدیگر مرور کنیم:
اَتَتَل تُوتِه تَتَل پَنجه شیرمالِ شِکر
هفتاد میخ آهنی ژِلژِل پای احمَدَک
◀️ و امّا«کلثوم ننه» یا عقائدالنّساء، این کتاب که به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و ترکی آذربایجانی نیز ترجمه شدهاست، به زبان طنز، پس از بیان عقاید خرافی، به بیان احکام وعقاید صحیح می پردازد و خود گنجینه ای است برای شناخت آداب و رسوم مردم ایران عصر صفوی.
خواندن بخشی از این کتاب هم خالی از لطف نیست:
«بدان که افضل علمای زنان پنج نفرند: اوّل، بیبی شاه زینب، دوّم ،کلثوم ننه، سوّم ، خالهجانآقا، چهارم ، باجی یاسمن، پنجم، دده بزمآرا؛ و آنچه از اقوال آنها به دست بیاید، نهایت وثوق دارد و محل اعتماد است».
...اوقات استجابت دعای زنان
اوّل، در وقت زدن نَقاره، هیچ دعایی رد نمیشود؛
دوّم، در وقت زدن هر ساز، خواه سُرنا باشد و خواه کمانچه و امثال اینها و باجی یاسمن گفته که وقت سُوتک زدن، البته دعا، مستجاب است و این خالی از قوّت نیست؛
سوّم، در وقت باز کردن دیگ حلیم و سمنو و آش برگ و برگ ریختن در دیگ و باجی یاسمن گفته که در وقت گندم ریختن نیز هیچ دعا رد نمیشود؛
... ششم، وقت خِتنه کردن پسران، باجی یاسمن گفته که وقتی که دلّاک تیغ میزند و... هیچ دعا رد نمیشود، به خصوص دعای دخترانی که هنوز شوهر نرفته باشند؛
هفتم، در شب زفاف باید که دور هم بنشینند و حرفهای شیرین در میان آورند که باعث خشنودی مادر عروس شود، بعد دعا کنند که مستجاب میشود؛
و...
◀️ ساده کردن مفاهیم دینی و به لسان قوم حرف زدن، هنری است که باید روحانیت از سَلَف خود فراگیرد و در تبلیغ و نگارش دینی، بیشتر و بیشتر به زبان و فهم مردم توجه نماید، چنانکه در مورد شیوه تبلیغی پیامبر(ص) بیان شده: « مَا كَلَّمَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْعِبَادَ بِكُنْهِ عَقْلِهِ قَطُّ وَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِنَّا مَعَاشِرَ اَلْأَنْبِيَاءِ أُمِرْنَا أَنْ نُكَلِّمَ اَلنَّاسَ عَلَى قَدْرِ عُقُولِهِمْ» . کافی ج1ص23 (هيچگاه پیامبر(ص) با مردم از عُمق عَقل خويش سخن نگفت، بلكه ميفرمود: ما گروه پیامبران، مأموريم كه با مردم باندازۀ خرد و دانش ایشان سخن گوئيم).
✅ زبان و ادبیات حوزویان، از زبان مردم کوچه و بازار فاصله گرفته، و این یعنی، استقبال کمتر از منبرها، کتابهایی با موضوعات دینی و ...، یعنی نفهمیدن و نپذیرفتن پاسخهای شبهات و پرسشهای دینی؛ اگر بنابر حدیث نبوی(ص)، پیامبران مأمور بودند با مردم ساده سخن گویند، پس باید؛ ساده گویی را جدّی بگیریم.
#آسیبشناسیپاسخگوییدینی
✍️ سید حسن هاشمی جزی🌺
https://eitaa.com/marzbanandishe 🍎