🔵 #توییت در پاسخ به منتقدان حمایت از صنعت رباتیک و کابرد آن در کشاورزی!
🔹برخی دوستان از گروه کشاورزی مصاف بابت پخش فیلمی از فناوری رباتیک برداشت صنعتی چوب انتقاد کردند و گفتند با این تجهیزات عجیب آیا درختی هم باقی می ماند؟
+پاسخ دادیم با این سطح از فناوری و رونق صنعت کشاورزی و زراعت چوب مطمئن باشید در آینده جایی بدون درخت در زمین پیدا نخواهید کرد!
🌐 https://twitter.com/masaf_foods/status/1203978285757190146
✅ @masaf_foods
⭕️جویندگان گنج در ترکیه دریاچه نادر ۱۲ هزار ساله را خشکاندند
🔹گروهی از جویندگان طلا در ترکیه یک دریاچه ۱۲ هزار ساله را در شمال شرقی این کشور به طمع یافتن گنج به کلی خشکاندند.
🔹این دریاچه یخچالی که «دیپسیز گول» نام دارد و در نزدیکی روستای دومانلی در استان گوموشخانه واقع شده است، تا پیش از نابودی دست کم ۱۲ هزار سال قدمت داشت./یورو نیوز
✅ @masaf_foods
🎥«امید ژرف» ؛ مستند راهبردی ثریا بدون تبلیغات و چراغ خاموش پخش شد.
📽️با توجه به برخی حساسیت ها مستند راهبردی و مهم «امید ژرف»؛ دوشنبه شب ساعت ۲۰:۳۰ بدون تبلیغ قبلی به روی آنتن شبکه مستند رفت.
🕑🕤بازپخش این مستند از شبکه مستند ساعت ۲ بامداد و ۹:۳۰ صبح فردا (سه شنبه) خواهد بود.
🌟«امید ژرف» ماجرای کشف منابع عظیم سفره های آب های ژرف در منطقه سیستان است و با رویکردی علمی به امکان سنجی استفاده این منابع آبی می پردازد
💧امید ژرف چرایی تعطیلی این پروژه مهم توسط وزارت نیرو و اصرار مسوولان بر طرح های پر هزینه انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر را بررسی می کند؟!
📝امید ژرف، کاری از برنامه ثریا
🔴تهیه شده در سازمان هنری رسانه ای اوج
🔷بازپخش این مستند علمی و انتقادی ....
♦️تولید این مستند یک سال و نیم طول کشیده است
✅ @masaf_foods
⭕️ دادگاه مسئولین سد در استرالیا را گناهکار اعلام کرد!
🔹دادگاه عالی New South Wales بالخره بعد از حدود ۸ سال در نوامبر ۲۰۱۹ به نفع خسارت دیدگان سیل ۲۰۱۱ بریسبن (Brisbane) استرالیا رای داد و مسئولان سد را بخاطر دیر باز کردن دریچه های سد در این حادثه مقصر دانست.
🔹در ژانویه ۲۰۱۱ بارش شدیدی در بریسبن اتفاق افتاد که منجر به بارش های سیلابی در فاصله ۹ تا ۱۱ ژانویه شد. در تاریخ های ۱۱ و ۱۲ ژانویه بسیاری از مناطق دچار سیل شدند. چیزی بین ۳۹ تا ۵۱ درصد سیلاب ناشی از آبی بود که بخاطر باز کردن دریچه های سد Wivenhoe برای جلوگیری از شکست احتمالی آن وارد مناطق پایین دست شد و در نتیجه زندگی مردم را با مصیبت مواجه ساخت.
🌐 دکتر مهدی معتق
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای نابودی درختان گردو و پسته ایران توسط انگلیس در زمان رضاشاه
#ذخایر_ژنتیک
#ثروت_تنوع_زیستی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از کاشت تا برداشت زیتون و روغن گیری زیتون👌
#صنعت_کشاورزی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لحظه ریزش صخره عظيم بر اثر #سيلاب رودخانه در نيوزلند!
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جدیدترین تجهیزات صنعتی دسته بندی و خشک کن میوه!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ نگرانی از کاهش ذخایر آبزیان خلیج فارس / ظرفیت عظیم خلیج فارس برای پرورش ماهی در قفس
🔹مختصری گفتگو با صیادان قدیمی بوشهری شناخت خوبی از شرایط حاکم بر صید در سال های اخیر دستگیرمان شد که شاید در کمتر رسانهای بازتاب پیدا کند. صیادان می گویند در سال های اخیر فشار بر منابع به واسطه حضور کشتی های صیادیِ بزرگِ خارجی (از قبیل کشتی های ترال) و تشدیدِ تبِ رقابت برای صید ماهی، ذخایر و تنوع زیستی دریا رو به کاهش قرار داده به طوری که می توانند به وضوح این تغییرات را در اندازه و میزان صید مشاهده کنند. برای مثال و به گفته بومیان مناطق مختلف بوشهر در سال های نه چندان دور صیادان تنها با کمی فاصله گرفتن از ساحل و انداختن تورهای ماهیگیری در دریا شیرماهی هایی با اوزان 10 الی 20 کیلویی را صید میکردند اما در حال حاضر دیده میشود که صیادان با طی مسافتی در حدود 15 الی 20 مایل باز هم دست خالی به ساحل برمیگردند و چیزی عایدشان نمیشود. تبعاً این اتفاق برای ماهیهای دیگر (مانند هامور، شوریده، سبیطی، میش ماهی، حلوا و ....) هم تکرار شده است. در نظام صیادی جنوب شخصی با عنوان یزّاف، مسئول انتقال ماهی های صید شده به مراکز فروش هستند. یزاف با دلالهایی که نام و نشانی ندارند و ارزش افزودهای ایجاد نمی کنند، متفاوتند. آنها واسطهای هستند که ماهی صید شده را خریداری نموده و با ماشین های یخچال دار به مراکز فروش می رسانند. برخی از این آنها حتی با عقد قراردادی شفاهی امکانات مورد نیاز برای صیادان را نیز فراهم کرده و در ازای آن بخشی از صید آن روز را دریافت میکنند. مردم میگویند برخی از واسطهها پس از خریداری صید از یزاف، ماهیها را برای فروش به کشورهای عربی جنوب خلیج فارس منتقل می کنند.
🔹نکته جالب اینجاست که بر اساس مشاهده دریانوردان بوشهری که برای تجارت عازم کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می شوند، در آبهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، استفاده از ادوات معمول صید در آبهای ایران مانند تور و گرگور، برای ماهیگیری ممنوع است و با خاطیان به شدت برخورد می شود. اما استفاده از قلاب برای ماهیگیری مانعی ندارد. دریانوردان می گویند یکی از تفریحات آنها استفاده از قلاب برای صید آبزیان گران قیمتی است که از نظر تعداد و اندازه در آبهای ساحلی ایران کمیاب هستند اما دیگر بخش خلیج فارس (یعنی آبهای کشورهای عربی) از نظر تنوع، جمعیت و سایز بسیار غنی میباشد . ممنوعیت صید ماهی با #تور و اداواتی همچون #گرگور در سواحل کشورهای عربی، فرصت کافی برای افزایش فراوانی و ترمیم زیستگاه ها به این #آبزیان داده است که در شمال #خلیج_فارس این مسئله به مراتب کمتر است.
🔹اما نباید از ظرفیت عظیم #تولید_ماهی در سواحل جنوب غافل شد. بدیهی است که با فعال تر شدن صنعت پرورش ماهی در قفس کشور ضمن کاهش فشار بر ذخایر زیستی در قلمرو آبی کشور، می توان از ظرفیت بازارهای منطقه برای صادرات و ارز آوری استفاده کرد. مهندس حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی که در حوزه توسعه فناوری پرورش ماهی در قفس تلاش های مهمی صورت داد اعلام کرد ایران ظرفیت تولید حداقل یک میلیون تن ماهی را با استفاده از این فناوری داراست. اما نکته مهم دیگر که نباید غافل شد نقش سازمان تحقیقات شیلات ذیل وزارت جهاد کشاورزی یه عنوان متولی اهلی سازی و اصلاح نژاد آبزیان بومی ایرانی برای توسعه تجاری است. در صورت موفقیت کشور به این امر و تلفیق این موضوع با ظرفیت پرورش ماهی در قفس، انقلابی در حوزه صنعت شیلات در کشور روی خواهد داد.
#پرورش_ماهی_در_قفس
#فناوری_راهبری
#صنعت_شیلات
#یادداشت
🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی
👈 تلگرام | سروش | آیگپ | بله | ایتا
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 عراق واردات ۱۷ محصول زراعي و باغي شامل گوجه_فرنگي، خيار، سيبزميني، بادنجان، هويج، كنار، كاهو، ذ
⭕️ باز هم یک شیطنت رسانهای
🧾یادداشت اختصاصی رایزن بازرگانی ایران در عراق در رابطه با ممنوعیت ورود ۱۷ کالای ایرانی به عراق
🔹ممنوعیت ۱۷ محصول در طی یکسال و نیم گذشته انجام شد. کشت فراسرزمینی و بهسازی زراعی اولویت ملی عراق است.
🔹این طرح در سه مرحله برنامه ریزی شده و در گام اول افزایش تولیدات داخلی و رشد کمی محصولات مورد نظر قرارگرفته است براین اساس به تدریج برای اقلامی که سطح زیر کشت آنها افزایش میابد محدودیت ایجاد می شود.
🔹ممنوعیت ۱۷ محصول در طی یکسال و نیم گذشته انجام شده و حسب وضع تولید این ممنوعیت تمدید شده است و این اعلام اخیر تمدید مجدد ممنوعیت قبلی است. این تمدید ممنوعیت در راستای برنامه های جاری وزارت کشاورزی عراق است و برای اعمال آن جهت محصولات کلیه کشورها ابلاغ شده لذا به هیچ وجه تصمیم خاصی برای صرفا ممنوعیت محصولات کشاورزی ایرانی نیست.
🔹 در تجارت امروز -تولید با نگاه به بازار برنامه ریزی میکند لذا اتخاذ تصمیمات راهبردی برای ارتقاء توان صادراتی در حوزه کشاورزی از جمله احیای عملیاتی قانون کشت سرزمینی-ورود به کشت های جایگزین -تولید ارقام جدید محصول که دانش آن در ایران وجود دارد ضرورتی اجتناب ناپذیر برای توسعه بازارها در این بخش است.
🔹در حال حاضر بیش از یک میلیون هکتار زمین در قالب سرمایه گذاری مشترک برای بهره وری ملی و بکارگیری نیروی کار در عراق قابل واگذاری است لذا حرکت به سمت اصلاح فرآیند تولید موجب تحول و ارزآوری قابل ملاحظه برای کشور خواهد بود.
🔹اجرای سایر گام ها در بازار عراق طی سالهای آتی برای کیفی سازی تولیدات و استفاده از مکانیزاسیون کشاورزی مورد نظر است که باتوجه به ظرفیت ممتاز ایران به لحاظ تکنیک های کاشت-داشت و برداشت میتواند زمینه خوبی برای تعریف همکاریهای دوکشور باشد.
🔹در دیدار اخیری که با مقامات عراقی در حوزه کشاورزی داشتیم از همکاریهای زراعی و حضور شرکتهای حرفه ای ایرانی برای فعال سازی ظرفیت تولیدات کشاورزی استقبال کردند.
✅ @masaf_foods
🔰آشنایی با فناوری راهبردی #کشت_بافت (#ریز_ازدیادی) راهی به سوی حفظ و ارتقای #ذخایر_ژنتیکی/ بخش دوم
🔹 ریز ازدیادی، جایگزین مهمی برای شیوه های مرسوم تکثیر گیاه میباشد. این تکثیر، فرآوری گیاهان را از بخش های خیلی کوچک گیاه، در بر میگیرد ( برای مثال جوانه ها، گره ها، قطعات برگ، قطعات ریشه، و غیره ) که به طور ضد عفونی شده ( عاری از هر گونه میکروارگانیسم ) در ظرف کشت، در جایی که محیط و مواد غذایی میتوانند کنترل شوند، رشد میکنند.
🔹 از مزایای کشت بافت، تولید انبوه و سریع یک رقم مطلوب و یا رقم های جدید است. در گیاهان، بذرهای تولید شده کاملا همانند گیاه مادر خود نیستند. همچنین این بذور با یکدیگر نیز تفاوت دارند. پس چنانچه یک گیاه مطلوب در منطقه ای توسط کشاورزان برگزیده شود و از آن بذر تهیه نمایند، تضمینی وجود ندارد که بذور سبز شده ویژگی های مورد نظر را داشته باشند. همچنین از راه های معمول مانند قلمه زدن نیز نمی توان بسیاری از گیاهان را تکثیر کرد. اما با استفاده از روش های کشت بافت می توان در زمان کوتاه تعداد زیادی از یک گیاه مطلوب را تهیه نمود.
🔹 مزیت دیگر کشت بافت، افزایش محصول از طریق تولید گیاهان عاری از ویروس است. چنانچه گیاه از راه های معمول مانند قلمه زنی تکثیر شود احتمال انتقال ویروس و سایر آلودگی ها به گیاهان جدید وجود دارد و به مرور زمان سبب کاهش محصول می شود. اما با استفاده از کشت بافت می توان با روش هایی، آلودگی ها به ویژه ویروس را حذف نمود و از آن پس تمام گیاهان تولید شده عاری از آلودگی هستند.
🔹 همچنین، از ویژگی گیاهان و یا درختان تولید شده از این روش، تشابه کامل آنها در صفات (تشابه ژنتیکی ) بوده، که نهایتاً موجب ایجاد باغات کاملاً یکنواخت و یکدست خواهد شد.
🔹 در حقیقت،کشت بافت بر اساس تئوری " توتی پوتنسی(Totipotency) " استوار است. بر اساس این تئوری، هر سلول منفرد قابلیت و توانایی تولید یک موجود کامل را دارد که علت آن این است که تمام سلول های سوماتیکی( سلول های غیر جنسی) در موجودات زنده به لحاظ محتویات ژنتیکی یکسان هستند.
🔹 یکی از کاربرد های مهم کشت بافت در اصلاح نباتات، کشت جنین گیاهی است. اصلاحگران برای ایجاد گیاهان جدید (مثل گیاه تریتیکاله که از تلاقی گیاه گندم با گیاه چاودار به وجود آمده) از تلاقی گونه های مختلف استفاده می کنند؛ معمولأ در این تلاقی ها که تلاقی های دور نامیده می شوند، جنین گیاهی تولید شده برای تغذیه قادر به استفاده از آندوسپرم نمی باشد و در نتیجه از بی غذایی از بین خواهد رفت. در این گونه مواقع،جنین از داخل تخمک جدا می سود و در محیط غذایی مصنوعی قرار می گیرد. به این ترتیب از مواد غذایی و هورمون ها استفاده می کند و تبدیل به گیاهچه می شود. به این روش اصطلاحأ "نجات جنین" گفته میشود.
#اصلاح_نباتات
#مهندسی_ژنتیک
#کشت_بافت
#یادداشت
✍#کمیل_مهدوی
✅ @masaf_foods
⭕️چای سفید؛ مسدود کننده چربی
🔹چای سفید به صورت طبیعی خشک است به همین خاطر کمتر از سایر موارد فرآوری و پردازش میشود. این چای سرشار از آنتی اکسیدانهای مختلف است. چاي سفيد از تشکیل سلولهای چربی جدید جلوگیری میکند.
🔹مطالعات منتشر شده در مجله تغذیه و متابولیسم نشان میدهد که چای سفید میتواند به طور همزمان لیپولیز (شکستن چربیها) را افزایش دهد و از تشکیل سلولهای چربی جلوگیری نماید. اینکار معمولا به خاطر وجود موادی است که فعالیت بسیار بالایی بر روی سلولهای چربی انسان دارند./صدا و سیما
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گیاهان در شرایط تنش زا جیغ می کشند
✅ @masaf_foods
⭕️ نکاتی درباره اصلاح خاک رسی و متراکم
🔹اگر میخواهید گل و گیاه بکارید، خاک رسی و سنگین بدترین چیزیست که ممکن است با آن مواجه شوید اما این دلیل نمیشود که تسلیم خاک شوید! گیاهان در خاک متراکم خوب رشد نمیکنند و خوب بار و محصول نمیدهند. با چند اقدام میتوانید خاکتان را اصلاح کنید. اولین نکته ای که باید رعایت کنید این است که با خاک درست رفتار کنید. خاک رسی خیلی مستعد متراکم و سفت شدن است. تراکم باعث میشود زهکشی خاک ضعیف شود و کلوخه های سخت تشکیل شوند که خاک را سفت و خراب کرده و کار کردن با خاک رسی را سخت میکنند.
🔹برای جلوگیری از متراکم شدن خاک هرگز نباید هنگامی که خاک مرطوب است، با آن کار کنید. در واقع تا زمانی که خاک رسی تان اصلاح نشده نباید زیاد بر روی خاک کار کنید. همچنین باید سعی کنید تا جایی که ممکن است از راه رفتن روی خاک بپرهیزید. افزودن مواد آلی به خاک رسی راه خوبی برای بهبود خاک است. اگر چه مواد اصلاحی آلی زیادی برای خاک وجود دارد اما برای بهبود خاک رسی میتوانید از کمپوست یا موادی که به سرعت کمپوست میشوند استفاده کنید. موادی که به سرعت تبدیل به کمپوست میشوند عبارتند از کود حیوانی پوسیده، گیاهان سبز و کود برگ.
🔹چون خاک رسی به سرعت متراکم میشود باید حدود 7 تا 10 سانتیمتر مکمل یا خاک انتخابی خود را روی خاک رسی بریزید و آن را تا حدود 10 تا 15 سانتیمتری خاک با ملایمت مخلوط کنید. تا یک یا دو فصل پس از افزودن مواد آلی به خاک باید هنگام آب دهی مراقب باشید. خاک سنگین و متراکم اطراف بستر گیاه همانند کاسه عمل کرده و آب را در خود جمع میکند.
🔹نواحی از خاک رسی را با مواد کمپوستی دیررس مانند پوست درخت، خاک اره یا تراشه چوب بپوشانید. از این مواد آلی به صورت مالچ استفاده کنید. هنگامی که این مواد تجزیه و پوسیده شدند خود به زیر خاک میروند و با خاک رسی ترکیب میشوند. مخلوط کردن این مواد کمپوستی بزرگتر و دیررس تر در خاک، خود ممکن است باعث شود به گیاهی که میخواستید به رشد آن کمک کنید، آسیب وارد شود. بنابراین بهتر است بگذارید این مواد به صورت طبیعی به تدریج وارد خاک شوند. محصولات مناسب بکارید در فصلهای سردتر که باغ خالی از محصول میشود میتوانید از گیاهان پوشاننده خاک استفاده کنید. چند نمونه از این موارد عبارتند از: شبدر،یونجه، تیموتی، ماشک، گل خوشه ای، گاو زبان. ریشه های این گیاهان در خاک رشد کرده و خود همانند مواد اصلاحی آلی و زنده برای خاک عمل میکنند. سپس کل گیاه در خاک باقی مانده و تبدیل به کمپوست آلی میشود.
🔹اصلاح خاک رسی کار ساده و یا فوری نیست و ممکن است چند سال طول بکشد تا خاک باغ شما بر این مشکل خاک فائق بیاید اما نتیجه نهایی واقعا ارزش این تلاش را دارد. با این حال اگر زمان یا انرژی کافی ندارید تا برای بهبود و اصلاح خاک هزینه کنید، میتوانید از باغچه جعبه ای استفاده کنید (منطقه ای از خاک را با چهارچوب چوبی محصور کنید و خاک مورد نظر خود را در آن بریزید تا چندین سانتیمتر بالا بیاید) . با ساخت باغچه جعبه ای در روی خاک و پر کردن آن با خاک با کیفیت و جدید خیلی سریع و با انرژی کم، مشکل خاک را حل میکنید و در نهایت خاک این بخش برجسته از باغ به مرور وارد خاک میشود و خاک زیر خود را اصلاح مینماید.
✅ @masaf_foods
#ارسالی_مخاطبان
🔴 سجاد یکی از کشاورزان خوزستانی نتن زیر را برای ما ارسال کرده و میگوید وضع کشاورزی به دلیل کارشکنی ها و فساد دولتی بیش از پیش خراب شده...
‼️شما دارید از لزوم حمایت از کشاورز و کشاورزی صحبت می کنید اما نمیدونم خبر دارید که:
1⃣امسال برای اولین بار کود شیمیایی باکیفیت که بوسیله جهادکشاورزی با قیمت مناسب توزیع میشده قطع شده و کشاورزان مجبورند کودهای بی کیفیت و در اکثر موارد تقلبی رو از بازار آزاد با قیمت های چندبرابر تهیه کنند؟
2⃣در آستانه فصل کشت گازوییل اکثر تراکتورها به بهانه های واهی توسط وزارت نفت قطع شده و کشاورزان مجبورند گازوییل رو به چند برابر قیمت واقعی از بازار سیاه و دلالان سوخت تهیه کنند؟
3⃣فساد سیستماتیک در ادارات جهادکشاورزی بی داد میکنه... کارمندان این اداره اگه مقدار کمی کود، سم و یا بذر مرغوب که به دستشون میرسه با پرونده های جعلی به افراد خاصی (دلالان) میدن و بعد از فروش اون اقلام در بازار آزاد با سود فروش شریک میشن؟
4⃣اکثر کشاورزان منطقه ما موتورهای دیزلی برای آبیاری دارن که این موتورها از طرف وزارت نفت کارت سوخت شاملشون نشده و مجبورند گازوییل رو چند برابر قیمت از بازار آزاد تهیه کنند؟
‼️همه این موارد بعلاوه نرخ پایین خرید توسط دولت یعنی افزایش هزینه های کشاورزی و کاهش راندمان... من هم مثل شما تصور میکنم کسانی از عمد به دنبال تعطیلی بخش کشاورزی هستند.
لطفاً پیگیری بفرمایید
با تشکر فراوان
کشاورزی از خطه خوزستان
‼️لطفا اگر در هرجای کشور به دلیل سوء مدیریت دولتی در قبال کشاورزی دچار مشکل شدید با آی دی زیر با در ارتباط باشید 👇👇👇
🆔 @a_masaf_foods
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥عکسهایی از پاییز جنگلهای ۴۰ میلیون ساله هیرکانی در ایران
✅ @masaf_foods