لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجم باور نکردنی غذای دورریز در فروشگاههای زنجیرهای آمریکا
🔹️ یک شهروند آمریکایی به سطل زباله یک شعبه از فروشگاههای زنجیرهای Aldi سر زده است.
🔹️ وی از حجم میوهها، سبزیجات و حتی مرغ و گوشت قابل خوردنی که تنها با گذشت چند وز تازگی اولیه را ندارند، تعجب کرده است.
🖋 در جهان سرمایهداری آمریکایی اگر کسی توانایی خرید محصولات گرانقیمت نداشته باشد، احتمالا از خرید محصول درجه ۲ نیز بیبهره خواهد بود چرا که سود مناسبی برای صاحب فروشگاه نخواهد داشت.
#جهان_امپریالیستی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ مطالبه وزارت جهاد کشاورزی از وزارت نیرو؛ تحویل آب به صورت حجمی
🔹️صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزیگفت: با اینکه در برنامههای دوم تا ششم توسعه، وزارت نیرو مکلف به تحویل آب حجمی به کشاورزان شده است اما در اغلب استان ها این کار انجام نمی شود.
🔹️کشاورز، بهرهبردار و مسئولان بخش کشاورزی باید بدانند که چه میزان آب را در چه زمان و مکانی تحویل میگیرند تا نسبت به برنامهریزی تولید و تولید حداکثری اقدام کنند؛ هماکنون مهمترین چالش در جهان بحث امنیت غذایی است و با توجه به محدودیت منابع آبی این چالش روز به روز پررنگتر میشود.
🖋 وزارت نیرو در شرایطی سهم مصرف آب در بخش کشاورزی را بالای ۹۰ درصد اعلام میکند که اطلاعی از حجم آب تحویل شده به زمینهای کشاورزی را ندارد. این وزارتخانه تنها آب رها شده از سد را مبنای محاسبه خود قرار میدهد و مقدار تبخیر، برداشتهای غیر مجاز و نفوذ آب در زمین را محاسبه نمیکند.
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهد کاج
🔹️ شهد کاج با استفاده از شکر و میوه کاج سوئیسی ساخته میشود. از این شهد برای شیرین کردن پنکیک و درست کردن شربت استفاده میشود.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ انتصاب مدیرکل حوزه وزارتی جهاد کشاورزی
🔹️طی حکم وزیر جهاد کشاورزی، شاهرخ رمضان نژاد به سمت مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ چشمانداز تاریک قرارداد غلات دریای سیاه؛ امنیت غذایی جهانی در معرض خطر
🔹️به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از رویترز، سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه اعلام کرد دلیلی برای تمدید قرارداد غلات دریای سیاه پس از ۱۷ جولای (۲۶ تیرماه ۱۴۰۲) وجود ندارد، چراکه غرب بهشکلی ظالمانه در قرارداد غلات عمل کرده است.
🔹️روسیه به کشورهای فقیر این اطمینان را میدهد که صادرات گندم روسی به این کشورها ادامه خواهد داشت.
🔹️وی اعلام کرد در صورت اتمام قرارداد غلات دریای سیاه، ما ارسال محمولههای بزرگتر به کشورهای فقیر را با هزینه خودمان خواهیم داشت.
🔹️بر اساس اعلام سازمان ملل بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ آفریقا ۳.۷ میلیارد دلار گندم از روسیه (۳۲درصد از کل گندم وارداتی آفریقا) و ۱.۴ میلیارد دلار از اوکراین (۱۲درصد از کل واردات گندم آفریقا) واردات داشته است.
🔹️روسیه اعلام کرده است موانع موجود بر سر صادرات کود، رفع تحریم بانک کشاورزی و شروع به کار مجدد خط لوله انتقال آمونیاک تولیاتی-اودسا برطرف نشده است.
#از_دنیا_چه_خبر
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تولید نان سیبزمینی
🔹️ مواد زیادی به جز گندم قابلیت تبدیل شدن به نان را دارند و در جوامع محلی سراسر دنیا استفاده میشوند. که از جمله آن میتوان به جو، چاودار، ذرت، سیبزمینی، چیا، یولاف، سورگوم، گیاه تاج خروس، گندم سیاه، کاساوا، یَم و برخی دیگر از انواع گیاهان استفاده کرد.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ اعلام نرخ خرید تضمینی دانههای روغنی
🔹 نرخ خرید تضمینی دانههای روغنی اعلام شد. مجری طرح دانههای روغنی:
قیمت خرید هر کیلوگرم:
▪️ کلزا ۳۰ هزار تومان
▪️ کاملینا ۳۳ هزار تومان
▪️سویا ۳۳ هزار تومان
▪️آفتابگردان و گلرنگ نیز ۲۷ هزار تومان
#خرید_تضمینی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ عواقب عدم تمدید قرارداد غلات دریای سیاه از دید دویچهوله
🔹️ به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از دویچه وله در صورتی که روسیه با تمدید قرارداد غلات دریای سیاه مخالفت کند، معلوم نیست که آیا اوکراین میتواند به همان میزان صادرات غلات به جهان داشته باشد یا نه؟
🔹️افزایش قیمت بیمه کشتیرانی مشکل اصلی خواهد بود. در حال حاضر کشتیهایی که وارد دریای سیاه میشوند با هزینه بالاتر از معمولی بیمه میشوند تا از این منطقه عبور کنند. با این حال بدون تایید روسیه کشتیرانیها نسبت به ارسال کشتیهای خود به منطقه جنگی بیمیل خواهند بود.
🔹️حمل و نقل زمینی نیز بخشی از مشکل خواهد بود، در حال حاضر بخشی از غلات اوکراین زمینی حمل میشود ولی زیرساختها برای صادرات زمینی تمام غلات اوکراین کافی نخواهد بود.
🖋 افزایش تنش در دریای سیاه احتمالا مانع صادرات محصولات روسیه خواهد شد. این مشکل برای غلات و کود بیش از پیش نمود خواهد کرد. ایران در چنین شرایطی با خرید و صادرات مجدد این محصولات میتواند نقشی موثر در امنیت غذایی جهانی ایفا کند.
#امنیت_غذایی
#چشم_انداز_هاب_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ بزرگترین کشورهای تولید کننده ذرت
🔹️ تولید سالانه ذرت در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به ۱.۲ میلیارد تن رسید. کشورهای آمریکا، چین و برزیل بزرگترین تولیدکنندگان این محصول هستند.
🔹️ در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ آمریکا حدود ۳۸۲ میلیون تن، چین در حدود ۲۵۷ میلیون تن و برزیل ۸۲ میلیون تن ذرت تولید کردهاند.
🔹️ ایران به دلیل این که مزیت سرزمینی برای تولید آن را ندارد در حدود ۱.۳ میلیون تن ذرت تولید میکند. با این وجود ایران یکی از بزرگترین واردکنندگان این محصول است و بر روی جایگزینهای آن به طور جدی کار نشده است.
#جایگزین_نهاده
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ زمینخواری یا تغییر کاربری از کشاورزی به کشاورزی؟
🔹 خبرگزاری فارس در گزارشی مدعی شده است که موضوع دامداریهای فشافویه که شهرداری به دنبال تخریب آنها است یک پرونده زمینخواری محسوب میشود. این در حالی است که این پرونده بیشتر شبیه به تغییر کاربری از زیربخش زراعت در کشاورزی به زیربخش دامداری در کشاورزی است.
🔹️ فارس در این مورد نوشت: در این راستا به حدود ۳۰ سال پیش بازمیگردد، زمانی که دولت تصمیم گرفت گاوداریهای شهر تهران را به منطقه فشافویه واقع در ۲۰ کیلومتری جنوب تهران منتقل کند.
🔹بر اسای این تصمیم، بنا بر این شد که از ۲۰۰۰ هکتار زمین اهدایی دولت (با کاربری مشخص) در منطقه فشافویه، حدود ۱۸۰۰ هکتار با کاربری کشاورزی و مابقی نیز صرفاً برای ۲۲۶ واحد دامداری اختصاص داده شود، این طرح انتقال توسط وزارت جهاد و سازمان دامپروری کشور کلید میخورد؛ اما ظاهرا در روند اجرای تخلفات زیادی رخ میدهد.
🔹️از قرار معلوم، برخی سودجویان با یک برنامهریزی دقیق این اراضی را به نفع خود تصاحب کرده و با شیوههای مختلف نسبت به اخذ پروانههای تأسیس غیرقانونی اقدام کردند، حتی شنیده میشود که در طول این مدت هیچکدام از دستگاههای مربوطه اجازه ورود به مجتمع را پیدا نکردند و در همین حین اقدامات غیرقانونی در زمینه ساختوساز و تغییر کاربری با خیالی آسوده و بدون مزاحمت انجام شده است.
🖋 حمله به تولیدات کشاورزی دامی به دلیل تولید محصولات کشاورزی زراعی کاری معقول محسوب نمیشود. به جای آن که دامداریها را خراب کنید، با خود فکر کنید که چرا نظام تولیدی فشافویه با این سیستم به بهرهوری رسیده؟ آیا مشکل از نحوه مجوز دادن نبوده است؟ آیا دامداری در تضاد کامل با زراعت است که مجوزهای دامداری برای متقاضیان صادر نکردهاید؟
#دوگانه_انگاری_باطل
#هفتاد_خان_مجوز
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اقدامات ساده و کم هزینه برای ایجاد جهش تولید در اراضی دیم کشور
🔹برخی از اقدامات ساده و کم هزینه میتواند نقش کلیدی در توسعه کشاورزی ایران داشته باشد که شاید در هیچ کتاب و کلاسی به آن پرداخته نشود ولی وقتی با کشاورزان با تجربه یا کارشناسان میدانی بخش به صحبت مینشینی و به میدان ورود میکنی متوجه آن میشوید. برای مثال در توسعه دیمزارهای کشور دنبالهبند سنگ جمع کن نقش ویژهای دارد که معمولا در حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی از قلم میافتد. سنگ جمع کن حداقل به دلایل زیر ضروری است مورد توجه سیاستگذاران و مدیران بخش قرار گیرد:
1️⃣ عمده اراضی مرتعی که برای نخستین بار میخواهد کشت شود، پر از سنگهای کوچک و بزرگی است که کارایی ادوات را پایین آورده و هزینه استهلاک کارندهها را به شدت بالا میبرد. به همین دلیل کشاورزان معمولا از فرصت به کارگیری کارندههای کشت بدون خاکورزی (No Tillage) و کشت مستقیم بیبهره میمانند و شرکتهای خدمات فنی مهندسی هم حاضر به عملیات در این اراضی نمیشوند.
2️⃣ در زمان برداشت، کمبایندارها وارد زمینی که پر از سنگلاخ هست نمیشوند یا در صورت ورود اینقدر ارتفاع هد برداشت را بالا میگیرند که تلفات و ریزش دانه را به شدت بالا میبرد و دیمکاران از این بابت با عدم النفع چشمگیر مواجه میشوند.
3️⃣ وجود سنگ در زمین کشاورزی علاوه بر اینکه با نفوذپدیری نزدیک به صفر تودهی خود، مانع نفوذ بخشی از آب ماحصل از بارش میشود و تبخیر سریع را به همراه دارد، به دلیل خلل و فرجی که در کنارشان وجود دارد، منجر به نفوذ سریع آب ماحصل از بارش به عمقی از خاک میشود که از دسترس ریشه گیاه (بالاخص غلات) خارج خواهد شد.
✅ شاید مزایای دیگری هم باشد که در بالا به آنها اشاره نشده و نقش کلیدی سنگ جمعکن ها را در توسعه دیمکاری کشور نشان دهد؛ اما همین سه مورد، کفایت تبیین اهمیت این دنبالهبند را کرده و تلنگری است برای مدیرانی که دغدغه توسعه دیمکاری کشور را دارند و به دنبال حمایت موثر از فعالان گرانسنگ این بخش هستند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انتقادات شدید عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به ISI محور بودن دانشگاه و وزیر علوم
🔹️رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خود ISI هم تصور نمیکرد که مقالاتش در ایران اینقدر مورد استناد قرار گیرد.
🔹️ وی افزود : "وزارت علوم ایران بخشنامه کرده است که نتیجه پژوهشهای علمی چاپ شود و معیار ISI است. اگر دانشجویان نتوانند مقاله ISI چاپ کنند جریمه میشوند."
رحیمپور ازغدی با اشاره به این که ملاک دانشمند بودن یک نفر در دانشگاهها تایید از خارج کشور است، تاکید کرد: "خودمان کاری میکنیم که نخبگان مهاجرت کنند، بعد میرویم دنبالشان که برشان گردانیم، خب از همان اول که پشت در اتاقهایتان در وزارتخانه میآیند، نگذارید بروند. "
🖋 به واقع خروجی علمی ایران از دانشگاهها عموما نامرتبط با نیازهای داخل ایران و کاملا دور از فضای واقعی صنایع و نیازهای علمی است. این موضوع که دانشجویان و پژوهشگران ایرانی با فضا و ساختار فعلی وزارت علوم، در اختیار نیازهای کشورهای غربی گرفتهاند حرفی دقیق است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods