⭕️ مدیریت سیل، خشکسالی و فرونشستها با معجزه آبخیزداری
🔹ابوالقاسم حسین پور مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخیزداری جنگلها با اشاره به ضرورت افزایش اعتبارات آبخیزداری گفت: مدیریت خشکسالی در اقلیم کشور ما از مسیر توسعه آبخیزداری و آبخوانداری میگذرد و بدون توجه به این زیرساختها و بهره برداری بهینه از نزولات جوی نمیتوان به شکل مطلوبی بر تبعات خشکسالی فایق آییم. طرحهای آبخیزداری که در مناطق مختلف کشور اجرایی شده نشان میدهد که آبخیزداری و آبخوانداری یکی از راههای موثری است که میتوان به کمک آن در دوران ترسالی بارشهای مازاد را ذخیره کرد و در زمان حاکمیت خشکسالی با هدایت بهینه و بهرهوری از حداقل بارش تبعات خشکسالی را به حداقل رساند.
🔹وی ادامه داد: اگر منابع و اعتبارات ما اجازه دهد، قصد داریم سالانه پنج درصد قنوات کشور را تحت پوشش طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری قرار دهیم همچنین طرحهای متعدد آماده اجرا از جمله طرح آبخوانداری و پخش سیلاب بر عرصه آبخوانها در راستای تقویت منابع آبی چاههای کشاورزی در سال رونق تولید و پشتیبانی تولید و طرحهای مطالعه شده در حوزههای آبخیز سطح کشور را اجرایی کنیم
#آبخیزداری
#بحران_مدیریت_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ نگاهی به مدل کشاورزی صادرات-محور در کشور پرو 🇵🇪
🔹 افزایش سرمایه گذاری و توسعه روشهای آبیاری در طول خط ساحلیِ خشکِ کشور پرو، در حدود دو دهه است که ادامه دارد و موجب توسعه پایدار کشاورزی در این کشور شده است. این مدل کشاورزی میتواند دومین منبع درآمد ارزی پس از معدن در این کشور باشد.
🔹رئیس جمهوری فعلی پرو، کازینسکی یک طرح به نام چشم انداز کشاورزی (AgroPróspero) را کلید زده است که بر اساس این طرح میبایست صادرات کشاورزی پرو تا آخر سال ۲۰۲۱ به دو برابر برسد.
🔰 پیش زمینه
🔹تا دهه ۱۹۹۰ دشتهای بیابانی بین درههای رشته کوه آند تا خط ساحلی این کشور، بایر و بدون کشت مانده بود. تا آنکه از طریق ساخت زیرساختهایهای آبی یک منبع آبی پایدار برای کشاورزی این منطقه ایجاد شد. در سال ۱۹۹۳ دولت پرو با حذف اصلاحات ارضی قبلی، اجازه مالکیت فردی زمین را داد و محدودیتهای ایجاد شده برای اندازه هولدینگها را حذف کرد. این تغییرات منجر به سرمایه گذاری عمومی در پروژههای زیرساختی عظیم آبیاری شد و زمینهایی با مساحت حداقل ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ هکتار با نیازهای کم شروع به فعالیت کرد.
🔹 در سال ۲۰۰۰ نیز قانون ارتقا سرمایه گذاری در کشاورزی نیز منجر به مالیات ۱۵ درصدی در بخش کشاورزی شد که این مالیات نصف مالیات سایر بخشهای اقتصاد در پرو است. همچنین دولت با طرحهای تشویقی کشاورزی را به سمت صنعتی شدن هدایت کرد تا اینکه کشاورزی صادرات-محور در این کشور شکل گرفت.
🔰نتایج
🔹 امروزه حدودا ۲۰۰۰۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی در پرو تحت پوشش آبیاری با سرمایه گذاری عمومی قرار گرفته است.
🔹 بخش کشاورزی پرو در بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ رشد ۳.۲ درصدی را تجربه کرد. سال ۲۰۱۲ اوج این رشد بود که به ۵.۹ رسید ولی در سالهای بعد تغییرات اقلیمی مانند طوفان ال نینو و بیماریهای زراعی بخصوص در کشت قهوه باعث رکود در این سیر رشد شد.
🔹 تا سال ۲۰۱۶ این رشد در بخش کشاورزی افزایش یافت و به ۳.۹ درصد رسید. این برنامه رشد باعث افزایش تولید ۴۵درصدی در برخی محصولات مانند زیتون و نارنگی شد. تولید قهوه به عنوان یک محصول کلیدی در این برنامه به ۱۵ درصد رسید. هرچند برخی محصولات کشاورزی مانند پنبه و کینوآ کاهش تولید را در این حوزه تجربه کردند.
🔹در طی این برنامه درآمد صادراتی پرو افزایش یافت. این کشور در سال ۲۰۱۰ در حدود ۳.۴ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی را تجربه کرد و مقدار این صادرات در سال ۲۰۱۶ به حدود ۵.۸ میلیارد دلار رسید.
#از_دنیا_چه_خبر
#دیگران_چه_می_کنند
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ آمار واردات کالاهای اساسی کشاورزی در سال ۱۴۰۰
🔹طبق آمار تفصیلی گمرک ایران، تا پایان ۴ماهه اول امسال واردات اقلام اساسی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بدین شرح بوده است.
🔹رشد ۴۱۷ درصدی واردات کنجاله، رشد ۱۹۴ درصدی روغن، رشد ۱۱۱ درصدی جو، ۷۳ درصدی دانههای روغنی، ۴۴ درصدی نخود، ۶ درصدی چای، ۳ درصدی عدس.
🔹همچنن واردات شیر خشک در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۵۵ درصدی، برنج ۴۸ درصدی، لوبیا ۴۶ درصدی، ذرت ۱۶ درصدی و قند و شکر نیز کاهش ۵ درصدی داشته است./نود اقتصادی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ نتایج طرح توسعه صادرات-محور کشاورزی در مناطق خشک پرو
🔹 در نقشه بالا شما میتوانید کشیده شدن یک کانال انتقال آب را در سراسر طول خط ساحلی مشاهده کنید.
🔹 این خط ساحلی توسط رشته کوه آند از مناطق پر باران جنگلی جدا شده و اقلیم خشک و کوهستانی دارد.
🔹بخش هایی که با طوسی پررنگ مشخص شده است در این طرح بهبود بافته و مناطقی که با طوسی کمرنگ مشخص شده اند قبلا بیابان بودهاند و با این طرح ایجاد شده است.
#بیابان_زدایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️با حکم آیت الله رئیسی؛ سید جواد ساداتی نژاد به عنوان "رئیس کارگروه ملی بیابان زدایی " منصوب شد
🔹رئیس جمهور با صدور حکمی سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی را به عنوان "رئیس کارگروه ملی بیابان زدایی" منصوب کرد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods