⭕️ حقآبه تالاب هیرمند مطالبه اصلی محیطزیست
🔹️علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در حاشیه نشست علمی اعضای کارگروه احیای تالاب بینالمللی هامون در زابل، اظهار داشت: "ایران طلب حقآبه زیستمحیطی خودش را از کشور همسایه مصرانه دنبال میکند و این کار در قالب نشستهای دوجانبه در حال انجام است. باید از ظرفیت حقآبه در سالهای بعد بتوان به نحو مطلوب بهره برد."
🔹️وی افزود: "متاسفانه با توجه به اینکه کشور همسایه به تعهدات خود در قبال حقآبه عمل نکرده، تالاب از وضعیت خوبی برخوردار نیست."
🔹سلاجقه همچنین تصریح کرد: "آنچه که کشور همسایه مطرح میکند این است که شرایط موجود بهخاطر تغییر اقلیم است، اما دادههای ما نشان میدهد که طی اعلام افغانستان ۳ تا ۴میلیارد مترمکعب آب وارد رودخانه هیرمند و سپس به سمت شورهزارِ گودزره در افغانستان منحرف شده است."
🔹وی تاکید کرد: "با توجه به حُسن همجواری و پیشینه فرهنگی دو ملت از هیات حاکمه این کشور انتظار داریم به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند."
🔹سلاجقه در پایان گفت: "تالاب هامون خدمات اکوسیستمی فوقالعادهای به جوامع محلی داشته و فرهنگ و زندگی مردم مبتنی بر خصوصیات این تالاب شکل گرفته است."
🖋 بند کمالخان یک میراث بهجا مانده از اشغال افغانستان توسط آمریکاییها است که طالبان امروز آن را بهعنوان یک اهرم در مقابل ایران در دست گرفته است. قطعا توسعه روابط خدماتی و افزایش سهم پشتیبانی انرژی افغانستان توسط ایران میتواند به ایجاد اهرم قدرت در دست ایران کمک کند. این توسعه روابط باید به گونهای باشد که طالبان عمیقا وابسته به ایران شود و حتی فکر استفاده از اهرم آب را به فکر خود خطور ندهد. ایران نیز مواردی برای کُند کردن شمشیر هیرمند دارد، که از جمله آن میتوان به آبهای ژرف اشاره کرد که سلاجقه از استفاده آشامیدنی آن حمایت کرده است. واضح است وقتی یک منبع آبی کیفیت لازم برای آشامیدن مناسب باشد، استفاده صنعتی و کشاورزی آن مشکلی ندارد. کارشناسان امیدوارند که این منبع آبی به زودی برای کاربردهای صنعتی و کشاورزی به بهرهبرداری برسد و چهره این استان محروم را تغییر دهد.
#محیط_زیست
#بحران_مدیریت_آب
🔈 کانال واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اعلام عوارض صادراتی برای گوجهفرنگی و پیاز
🔹براساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت، صادرات هر کیلوگرم گوجه فرنگی و پیاز به ترتیب مشمول عوارض ۴ هزار تومانی و ۲ هزار تومانی تعیین شده است.
🖋 پیش از این پاکستان اعلام کرده بود که برای تامین محصولات جالیزی به فکر خرید از ایران است. از طرف دیگر دولت برای توسعه الگوی کشت نیاز به کنترل شرایط صادراتی دارد. در چنین شرایطی اعمال عوارض صادراتی حتما میبایست با شرایط بازارهای داخلی و منطقهای هماهنگ باشد.
#تنظیم_بازار
#صادرات_محصولات_کشاورزی
#مدیریت_واحد_زنجیره
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ دستور بایدن برای تقویت فرآوردههای زیستی و کاهش وابستگی آمریکا به چین
🔹جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، فرمانی امضا کرد که در آن راهبردی برای تقویت فرآوری زیستی داخلی و کاهش وابستگی به چین برای داروها، مواد شیمیایی و سایر محصولات ارائه میشود.
🔹صنعت جهانی در آستانه یک انقلاب صنعتی است که توسط بیوتکنولوژی تقویت شده است. آمریکا بیش از حد به مواد خارجی و فرآوری زیستی متکی بوده و این موضوع دسترسیاش به صنایع حیاتی، از جمله بیوتکنولوژی، به موادی مانند مواد شیمیایی ضروری و مواد فعال دارویی را تهدید میکند.
🔹در حالی که آمریکا در صنایع بیوتکنولوژی پیشرو است، برخی از تولیدات فناوری پیشرفته به خارج منتقل شده است. مقامات امنیت ملی و اطلاعات ایالات متحده به ویژه در مورد اتکا به زیرساختهای پیشرفته فراوری زیستی چین نگران هستند.
🔹کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین نیز در ماه می یک برنامه پنج ساله برای توسعه زیست اقتصادی منتشر کرد که در آن تلاشها برای تسریع فناوریهای جدید و تحریک رشد در مراقبتهای بهداشتی، کشاورزی و سوخت توضیح داده شد.
#تنوع_زیستی
#دیگران_چه_می_کنند
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اعلام آمادگی مسکو برای تردد کشتیهای با پرچم ایران در رود ولگا
🔹 مذاکراتی که در روز یکشنبه بین مقامات ایرانی و روسی انجام شده است نوید توسعه امکانات ترانزیتی را برای کشور میدهد.
🔹مقصود اسعدی سامانی، نایب رییس هیات مدیره فدراسیون حمل ونقل و لجستیک ایران با تاکید بر اینکه نباید تعاملات تجاری و دریایی و بندری ایران و روسیه به بنادر شمالی کشور و دریای خزر خلاصه شود، اظهار داشت: با توجه به تحریم روسیه از سوی آمریکا، ایران این امکان را دارد که اقتصاد روسیه را از طریق آب های آزاد با سایر کشورهای دنیا، وصل کند و با بهره مندی از ظرفیت های دریای عمان و بندر چابهار موجبات ترانزیت میلیون ها تن کالا از روسیه به کشورهای مختلف و نیز بالعکس را از مسیر کریدور شمال-جنوب فراهم کند.
🔹وی همچنین در خصوص اعلام آمادگی مسکو برای همکاری با تهران برای عبور کشتی های تحت پرچم ایران از ولگا رود، بیان کرد: این اتفاق، دستاورد بزرگی برای حمل ونقل دریایی ایران به شمار میرود و باید به ظرفیت های این چنینی بیش از پیش توجه داشته باشیم.
#کریدور_شمال_جنوب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حفاظت فیزیکی از میوه در برابر آفات
🔹 روشهای دیگری همچون محدودیت دسترسی حشرات و سایر حیوانات به میوه وجود دارد که نمونه آن استفاده از پاکتهای مخصوص است. این کار نیاز به سموم شیمیایی را از بین میبرد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ میهن؛ اسم رمز ضربه به امنیت غذایی و افزایش نارضایتی
🔹 خیرا در فضای مجازی اخباری ضد و نقیض در مورد نقش داشتن کامیونهای بستنی میهن در انتقال نیروهای پلیس منتشر شد که توسط رسانههای معاند و حتی شرکتهای رقیب داخلی به شدت شانتاژ شد.
🔹 با این حال ضربه زدن به اعتبار هولدینگهای خصوصی توسط سازمانهایی با هدف ایجاد نارضایتی عمومی بیشتر میتواند جذاب باشد.
🔹 این هولدینگ که برپایه لبنیات شکل گرفته است ۲۵۰۰۰ نفر کارمند را به طور مستقیم تحت اشتغال خود دارد که تعدیل نیروی هر چند کوچک آن قطعا بر روی افزایش نارضایتی عمومی تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت.
🔹 از دیدگاه امنیت غذایی این شرکت با در دست داشتن سهم بزرگی از بازار داخلی لبنیات، یکی از بزرگترین هولدینگهای خاورمیانه محسوب میشود. این هولدینگ دامنهای وسیع از شرکتهای زیرمجموعه از جمله لبنیات، پلیمری، بسته بندی، توزیع برودتی و فروشگاههای زنجیرهای را شامل میشود که آسیب به آن بر امنیت غذایی کشور اثر گذار خواهد بود.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ فعالیتهای مشکوک USIAD در جمهوری آذربایجان
🔹 رسانههای متعلق به سازمان USAID که در واقع ابزاری برای نفوذ بینالمللی آمریکا در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره خبر از پروژههای این سازمان در شهر بردع آذربایجان دادند.
🔹 این سازمان با معرفی گروه زنان "فاطمه" (FATIMA)، با هدف حمایت از کشاورزی زنان اقدام به توسعه مکانیزاسیون در مزارع زنان کشاورز کرده است.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا هندوانه واقعا قاتل آب است؟
🔹در تبلیغات رسانهای، هندوانه محصولی معرفی میشود که آب مورد نیاز برای تولید آن بسیار بالا است و این تصور در مردم به وجود آمده که تولید هندوانه آب زیادی را هدر میدهد ولی واقعیت چیزی غیر از این است.
🔹بر اساس سامانهای که در حوزه کشاورزی ایران وجود دارد، برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در ایران، ۲۰۰ لیتر آب مجازی مصرف میشود، در عین حال این رقم برای هر کیلو پسته، ۱۱ هزار و ۵۳۰ لیتر، برای سیب ۷۰۰ و برای گندم ۱۳۰۰ لیتر است و جالب اینکه ارزآوری هندوانه برای ایران، بیشتر از پسته است.
🔹استفاده از ادبیات آکادمیک همچون «آب مجازی» برای سیاستگذاریهای کلان، جای سوال دارد آن هم در حالیکه ارزآوری محصولات جالیزی برای ایران، عدد چشمگیری است و وضع عوارض مالیاتی روی آنها، بازارهای صادراتی کشور را از دسترس خارج میکنند.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ افزایش ۳۰ درصدی بارشها تنها ۵ درصد به آب پشت سدها افزود
🔹️فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب کشور در یک نشست خبری با رسانههای گروهی گفت: "در سال آبی کنونی نسبت به پارسال ۳۰ درصد افزایش بارندگی داشتهایم که این افزایش تنها باعث رشد ۵ درصدی در ذخایر سدهای کشور شده است."
🖋این که ذخایر سدهای وزارت نیرو یکششم نرخ بارندگی، آبگیری میشود نشان از ناکارآمدی رویکرد سازهای و استحصال سطحی آب در اقلیم گرم و نیمهخشک کشور و ناآگاهی یا بیتفاوتی مسئولان این وزارتخانه به این حقیقت است که اصلیترین عامل تلفات آب در کشور، تبخیر و سیلابهای موسمی است. پیش از این و مقارن با سیلابهای تابستانه موسوم به مونسون که فقط در یک روز ۲۱ کشته در امامزاده داود بر جا گذاشت، نیز جناب سخنگوی صنعت آب کشور مصاحبه و با افتخار اعلام کرده بود که از ۱۷.۵ میلیارد مترمکعب بارش آن دوره، تنها حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب (یعنی یکسیوپنجم از حجم بارشها) به ذخایر سدهایشان افزوده شد. سدهایی که با هزینههای گزافی از بیتالمال ساخته شدهاند، اما دقیقا همان موقعی که از آنها انتظار میرود، هیچگونه کارایی نداشته و بعضاً خود موجب تشدید وخامت اوضاع، چه در خشکسالی و چه در سیل هستند.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
@masaf_foods
⭕️ ۱۶ اکتبر؛ روز جهانی گرامیداشت غذا
🔹 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُوا لِلَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ.
▪️اى كسانى كه ايمان آوردهايد. از نعمتهاى پاكيزهاى كه به شما روزى دادهايم بخوريد و شكر خدا را به جاى آوريد. اگر فقط او را پرستش مىكنيد. بقره ۱۷۲
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ فرآیند هابر-بوش؛ چرا قیمت گاز اثر مستقیم با کود نیتراته دارد؟
🔹 فریتز هابر و کارل بوش، دو شیمیدان آلمانی بودند که در اوایل قرن بیستم یک روش برای تولید آمونیاک پیدا کردند. این روش در جنگ جهانی اول عمدتا برای تولید سلاح از آن استفاده شد و فرآیند هابر یا هابر-بوش نام گرفت.
🔹 در فرآیند هابر-بوش، آمونیاک NH3 از ترکیب نیتروژن N2 و هیدروژن H2 در فشار و دمای بالا تشکیل میشود.
🔹 در کارخانههای تولید آمونیاک و کودهای نیتراته از گاز طبیعی (متان) به عنوان منبع هیدروژن و از هوا نیز به عنوان منبع نیتروژن استفاده میشود. از جمله دیگر منابع هیدروژن میتوان به نفت، زغالسنگ، نفتا و هیدروژن الکترولیز شده آب اشاره کرد. با این حال اقتصادی ترین منبع هیدروژن، همان گاز طبیعی است.
▪️ بحران انرژی کنونی که ناشی از افزایش قیمت جهانی نفت و گاز است در حال حاضر اثر خود را با افزایش قیمت کودها به خصوص کودهای نیتراته نشان داده است که ماده اولیه تولید آنها آمونیاک است.
#نهاده_های_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آبخیزداری به روایت تصویر
🔹 در آبخیزداری اصولی عملیاتهایی همچون ایجاد چکدم، بانکت و سایر موانع مصنوعی برای کنترل رسوبات و ایجاد بستری رسوبی با شیب کم انجام میشود. در کنار آن ایجاد پوشش گیاهی به کاهش فرسایش خاک و در نهایت نفوذ آب به داخل زمین و کاهش تبخیر میانجامد.
🔹 تصویر بالا به وضو نفوذ آب در خاک و جلوگیری از فرسایش و ایجاد سیل را در حضور پوشش گیاهی نشان میدهد.
#آبخیزداری
#آب_هست_اما_ول_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کوددهی مکانیزه
🔹 در یک روش کوددهی، کشاورزان با رقیق کردن کود حیوانی با آب، آن را در زمینهای زراعی استفاده میکنند.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ ادامه سریال اتفاقات مشکوک در کانادا قطب تامین غذای جهان
🔹به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از Financial post یک پل ریلی در کانادا آتش گرفته است و مسیر ۹۵ کیلومتری تامین غلات در کانادا را با اختلال مواجه کرد.
🔹 گِرِگ سیرز، عضو هیئت مدیره کمیسیون گندم آلبرتای کانادا در این خصوص گفت: "آتشگرفتن این پل نمونهای از شکستنی بودن ثبات شبکه تامین است که توانست ارتباط بنادر صادراتی را با انبار غله کانادا قطع کند."
🖋 کانادا از جمله پنج کشور بزرگ صادر کننده کود شیمیایی و غلات جهان است که ظاهرا وابستگی قابل توجهی به خطوط ریلی خود برای ترانزیت کالا دارد. پیش از این نیز اعتصاب کارگران راهآهن و انفجار در خط آهن باعث اختلال در ترانزیت کود این کشور شده بود. شرایط امنیتی برای ترانزیت محصولات و نهادههای کشاورزی در کانادا به طرز مشکوکی دچار اختلال شده است.
#امنیت_غذایی
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا هندوانه واقعا قاتل آب است؟
🔹در تبلیغات رسانهای، هندوانه محصولی معرفی میشود که آب مورد نیاز برای تولید آن بسیار بالا است و این تصور در مردم به وجود آمده که تولید هندوانه آب زیادی را هدر میدهد ولی واقعیت چیزی غیر از این است.
🔹بر اساس سامانهای که در حوزه کشاورزی ایران وجود دارد، برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در ایران، ۲۰۰ لیتر آب مجازی مصرف میشود، در عین حال این رقم برای هر کیلو پسته، ۱۱ هزار و ۵۳۰ لیتر، برای سیب ۷۰۰ و برای گندم ۱۳۰۰ لیتر است و جالب اینکه ارزآوری هندوانه برای ایران، بیشتر از پسته است.
🔹استفاده از ادبیات آکادمیک همچون «آب مجازی» برای سیاستگذاریهای کلان، جای سوال دارد آن هم در حالیکه ارزآوری محصولات جالیزی برای ایران، عدد چشمگیری است و وضع عوارض مالیاتی روی آنها، بازارهای صادراتی کشور را از دسترس خارج میکنند.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک ابتکار برای بستهبندی نارگیل
🔹 این بستهبندی خلاقانه در واقع یک نارگیل است که آن را به یک پاکت آبمیوه تبدیل کرده است و فرآیند خوردن آن نارگیل تازه را ساده میکند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ احتمال توقف ثبت سفارش صادرات غلات روسیه
🔹به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از Interfax، ویکتور آبرامچنکو معاون نخست وزیر روسیه از احتمال توقف ثبت سفارش صادرات غلات این کشور در نیمه دوم سال زراعی خبر داده است. وی تاکید کرده است که در حال کار بر روی این موضوع هستند.
🔹روسیه طبق پیشبینیها در سال زراعی آینده ۱۵۰ میلیون تن علات تولید خواهد کرد که ۱۰۰ میلیون تن از آن، تنها گندم خواهد بود.
🔹معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرده است که این کشور میبایست از جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون تن غلات صادر کند و حدود ۱۰۰ میلیون تن نیز نیاز داخلی دارد.
#امنیت_غذایی
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش شتر در عمان
🔹 کشورهایی مثل عمان و امارات با درک درست از اقلیم سرزمین خود نسبت به پرورش شتر اهتمام میورزند. با این حال پرورش این حیوان قانع و سرسخت که با حداقل نیاز گوشتی با کیفیت تولید میکند، در ایران جدی گرفته نمیشود.
#پرورش_شتر
#دام_راهبردی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ هاله ابهامِ ضمانتهای اجرایی سیاستهای غیرتشویقی وزارت جهاد برای الگوی کشت
🔹 محمد قربانی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی ابراز کرد: "دو سیاست تشویقی ـ حمایتی و عدم تشویقی در اجرای الگوی کشت در دستور کار قرار دارد و تنها کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند مشمول یارانه نهادهها، عوامل تولید و تسهیلات اعتباری ارزانقیمت میشوند."
🔹معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تمام مشوقهای ما در بخش کشاورزی اعم از کمکهای فنی و اعتباری، یارانه نهادهها و تحقیقات را بهسمت محصولات اساسی که در الگوی کشت و سبد محصولاتی تعریف میشود هدایت میکنیم.
🔹قربانی با اشاره به سیاستهای عدم تشویقی در اجرای الگوی کشت، اضافه کرد: برای الگوی کشت محصولات پرآببر نیز مشمول عوارض سنگین خواهند شد؛ بهطور نمونه اگر در استانی بنا باشد در ۲ هزار هکتار پیاز کشت شود کسانی که بالاتر تولید کنند عملاً صادرات محصولات کشاورزی جایگاهی نخواهد داشت و این موضوع بهدلیل عوارض بالایی است که وضع میشود.
🖋 با توجه به اظهارات محمد قربانی در خصوص عوارض سنگین صادراتی میتوان نتیجه گرفت، عدم رعایت الگوی کشت مساوی با از دست رفتن بازار صادراتی است. با این حال جای سوال است که آیا اخیرا وزارت جهادکشاورزی ابزاری برای سنجش سطح زیر کشت هر کدام از محصولات به دست آورده است که میخواهد بر اساس آن تعرفه سنگین مالیاتی اعمال کند؟ سوال دیگر آن است که اگر یک استان سطح کشت پیاز را رعایت کند، چگونه میتوان پیاز آن استان را در مبادی گمرکی از سایر استانها تمییز داد؟
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods