✅چگونه مسئولیتپذیری را وارد زندگی فرزندانمان کنیم؟👇
1️⃣نشست خانوادگی
دربارهی وظایف و کارها در نشست خانوادگی گفتوگو کنید؛ طوری که بچهها در برنامهریزی مشارکت داشته باشند. بچهها مسئولیتهایی را که خودشان در بهعهدهگرفتن آن نقش داشتهاند، بهمراتب راحتتر از وظایفی انجام میدهند که صرفاً به آنها ابلاغ میشود.
2️⃣عینیسازی با چرخ گردان
برای کودکان سه تا چهار ساله چرخ گردان درست کنید. عکسهایی پیدا کنید که نشاندهندهی کارهایی از قبیل گردگیری، چیدن ظروف روی میز، درآوردن ظرفها از ظرفشویی، تمیزکردن ظرفشویی یا گذاشتن لباسها در لباسشویی باشد. آنها را روی کنارههای یک صفحهی گرد بچسبانید. وسط آن را سوراخ کنید و مرکز آن را از تکه مقوای لولهشدهای عبور دهید؛ طوری که تصاویر به دور آن بچرخد. بچهها با چرخاندن آن درمییابند که چه کاری را باید در آن روز انجام دهند.
3️⃣قرعهکشی مسئولیتها
برای کودکان ۴ تا ۶ ساله فهرستی از کارهای روزانه متناسب با سن آنها تهیه کنید. هر کار را روی تکهکاغذی بنویسید و آنها را برای هر سطح سنی داخل یک جعبه بگذارید. در بخشی از نشست خانوادگی اجازه دهید بچهها یک یا دو کار را که باید در آن هفته انجام دهند انتخاب کنند. آنها میتوانند در نشست خانوادگی بعدی کارهای جدیدی انتخاب کنند؛ طوری که هیچکس مجبور نباشد همیشه یک کار را انجام بدهد.
4️⃣چکلیست خودارزیابی
برای بچههای ۶ تا ۱۴ ساله از یک صفحه کاغذ یا مقوا استفاده کنید و فهرستی آماده کنید از کارهایی که باید در آن روز انجام شود؛ دستکم دو کار برای هر یک از بچهها.
هر کدام از بچهها کارهایی را انتخاب میکند که دوست دارد انجام دهد و پس از انجامدادن آن، روی چکلیست علامت میزند.
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
نتایج بررسی ها نشان می دهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد 3 برابر موثرتر است زیرا کورکومین آن ، آنزیمهای تولید کننده هورمونهای درد زا را متوقف میکند
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
11.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خودم تنها،تنها دلم❤️🔥
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام صبح بهاری تون بخیر 🌺🌹🌸
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
✅با بددهنی کودکان چطور برخورد کنیم؟👇
1️⃣واکنش نشان ندهیم.
دشنامها معمولاً با واکنش دیگران مواجه میشوند. به جای اینکه با نفرت یا خشم واکنش نشان بدهیم، بهتر است به سادگی و با آرامش بگوییم که «این طرز حرفزدن نامناسب است چون محترمانه نیست.»
کودکان از هر رفتاری که با واکنش روبهرو شود، استفاده خواهند کرد.
2️⃣قاطعانه اما بدون خشونت رفتار کنیم.
با کودکان پیش از دبستان، قاطع و مهربان باشیم. بگوییم: «ما این کلمات را در خانهمان به کار نمیبریم.» کودکی را که دشنام میدهد به آرامی به اتاقی دیگر راهنمایی کنیم و از او بخواهیم هر وقت تصمیم گرفت کلمات خوب و مناسب به کار ببرد، پیش ما برگردد.
3️⃣ ذهن را منحرف کنیم.
پیشنهاد دیگر، رفتار غیرمنتظره است. وقتی بچههای بسیار کوچک دشنام میدهند یا از کلمات نامناسب استفاده میکنند، میتوانیم یک بازی کلامی را با آنها شروع کنیم به این صورت که کلمات بیادبانهی او را به کلمات بیربط و هموزن تغییر دهیم مثل: «خر، سر، در، بر.» آنها به سرعت کلمات اصلی را فراموش خواهند کرد و با اصوات یا کلمات هماهنگ و مشابه سرگرم خواهند شد یا کلمات بیمعنی درست خواهند کرد.
4️⃣به شوخی بگیریم.
گاهی میتوانیم از شوخطبعی خود استفاده کنیم. از آنجا که واقعاً نمیدانیم فرزندمان کلمات و واکنشها را چقدر درک میکند، میتوانیم واکنش متفاوتی به آنها نشان بدهیم.
5️⃣از احساس خودمان بگوییم.
وقتی فرزندانمان بدزبانی میکنند، به آنها بگوییم که این کار چه تأثیری روی ما میگذارد: «وقتی دشنام میدهی، احساس ناراحتی میکنم. اگر کلمات دیگری برای بیان احساست انتخاب کنی، خوشحال میشوم.»
6️⃣ از شوخی و بازی کمک بگیریم.
با کودکان کمسال، موقعیت را با شوخطبعی تغییر دهیم. مثلاً نقش غول قلقلک را بازی کنیم و بگوییم: «غول قلقلک دارد میآید تا بچههای کوچک را آنقدر قلقلک بدهد که حرفهای خوب بزنند.
7️⃣ همدلی و احترام را فراموش نکنیم.
اگر فحاشی و بددهنی فرزندمان ناشی از خشم یا عصبانیت بود، به احساسات او احترام بگذاریم.
8️⃣ دربارهی رفتار خودمان تصمیم بگیریم.
دربارهی آنچه خودمان انجام خواهیم داد تصمیم بگیریم نه دربارهی کاری که فرزندمان باید یا نباید انجام دهد. ممکن است وقتی فرزندمان دشنام میدهد تصمیم بگیریم بدون گفتن کلمهای اتاق را ترک کنیم. بعد طی یک نشست خانوادگی یا زمانی آرام، دربارهی مسئله بیشتر گفتوگو کنیم.
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
✅چگونه اعتمادبهنفس نوجوانان را تقویت کنیم؟👇
1️⃣عملگرا باشید.
2️⃣به فرزندتان فرصت انجام کارهای جدید بدهید.
3️⃣فرزندتان را به مداومت و تلاش ترغیب کنید.
4️⃣الگوی او در اعتمادبهنفس باشید.
5️⃣فرزندتان را ترغیب کنید مثل آدمهای با اعتمادبهنفس رفتار کند.
6️⃣مهارتهای اجتماعی را تمرین کنید
7️⃣تلاشهای فرزندتان را تحسین کنید.
نوجوانان برای آن که بتوانند با اعتمادبهنفس با چالشهای دوره نوجوانی مواجه شوند نیاز به ارتباط قوی با والدین خود دارند. تلاش کنید میان خود و نوجوانتان اعتماد و رابطه صمیمی ایجاد کنید و پیوندتان را با او حفظ کنید.
#فرزندپروری
#تربیت_فرزند
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158
✅با استفاده از راهکارهای زیر میتوانید به رشد تفکر فرزند نوجوانتان کمک کنید:👇
🔸او را به همدلی ترغیب کنید. درباره احساسات با او حرف بزنید – احساسات خودتان، احساسات او، احساسات دیگران. بگویید که آدمهای مختلف شرایط مختلفی دارند و مسائل را از زاویههای مختلفی میبینند. بگویید که یک تصمیم یا کار کوچک میتواند بر عده زیادی اثر بگذارد.
🔸او را به پیامدهای کوتاهمدت و بلندمدت کارها توجه دهید. یادتان باشد که آن بخش از مغز او که باید درباره آینده فکر کند (یعنی بخش جلویی مغز یا همان کورتِکس پیشینی) هنوز به طور کامل رشد نکرده است. وقتی توجه او را به پیامد کارهایش در زمان حال و در زمان آینده جلب میکنید، درواقع به رشد ناحیه جلویی مغز او کمک میکنید.
🔸سعی کنید مسائل مختلف را با زبانی متناسب با سطح فهم فرزندتان برایش توضیح دهید. برای آن که مطمئن شوید منظورتان را رساندهاید از او بخواهید آنچه را فهمیده به زبان خودش برایتان توضیح دهد.
🔸به او کمک کنید مهارتهای تصمیمگیری و مهارتهای حلمسأله را در خود پرورش دهد. برای حل مسائل مختلف، این فرایند را با هم انجام دهید: مسأله را تعریف کنید، گزینههای مختلف را فهرست کنید، و ببینید نتیجه کدام انتخاب باعث رضایت همه میشود. البته یادتان باشد که او نحوه برخورد شما با مسائل خودتان را هم میبیند، پس شما الگوی او هم هستید.
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1587282263C0d5a85f158