مسکن نیوز
⭕️ آب پاکی بانک مرکزی روی دست متقاضیان وام مسکن/ خبری از وام 800میلیونی نیست فرزین، رئیس کل بانک مر
⭕️ اهمال کاری بانکمرکزی، متقاضیان مسکن ملی را منصرف کرد
🔻هاشم توکلی،کارشناس مسکن، گفت: با گذشت بیش از ۵ماه از مصوبه شورای عالی مسکن این آئین نامه هنوز از سوی بانک مرکزی به بانکهای عامل ابلاغ نشده است که این موضوع سبب شده است مردم، به خصوص متقاضیان ساخت و ساز، بلاتکلیف شوند و حتی بسیاری از آنها به فکر انصراف از پروژه باشند.
https://maskan.news/?p=2606
🆔@MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ اهمال کاری بانکمرکزی، متقاضیان مسکن ملی را منصرف کرد 🔻هاشم توکلی،کارشناس مسکن، گفت: با گذشت بیش
⭕️ سرنوشت 6هزار واحد مسکن در دست شبکه بانکی
🔻حمیدرضا سهرابی، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن، گفت: در صورتی که تسهیلات ساخت ۵۵۰میلیون تومانی پرداخت شود ۶هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرهای کوچک تا پایان سال و نیز بسیاری از پروژههای که در مرحله سفتکاری و نازککاری هستند به بهرهبرداری میرسد.
https://maskan.news/?p=2611
🆔@MaskanNews24
⭕️«احساس ناامنی مسکن» در ایران بالاتر از هرجایی که فکرش را بکنید!
🔻به گزارش تجارتنیوز، یافتههای شاخص پریندکس نشان میدهد که احساس ناامنی مالکیت مسکن در ایران ۴۸درصد و میانگین جهانی ۲۳درصد است. ایران نه تنها در میان کشورهای منطقه، بلکه در سطح جهانی نیز بیشترین احساس ناامنی نسبت به خانه و کاشانه را دارد و حتی وضعیت آن بدتر از کشورهای جنگزدهای مانند اوکراین است.
🆔@MaskanNews24
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ قالیباف: دهکهای یک تا پنج بعد از ۷۰ سال هم نمیتوانند خانهدار شوند
🔻رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری روز مجلس: اگر یک نفر در طول عمرش یک سوم از حقوق خود را در هر ماه ذخیره بکند و در دهکهای ۱ تا ۵ هم باشد این فرد در طول ۷۰ سال قادر نمی شود که یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خودش فراهم بکند.
🆔@MaskanNews24
15.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ قالیباف: دولت بیش از کل زمینهای مسکونی فعلی، زمین در اختیار دارد/ وظیفه دولت تامین زمین است
🔻 رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز در نشست خبری روز مجلس گفت: تا هفتاد درصد قیمت تمامشدۀ یک خانه هزینۀ زمین است، وظیفۀ دولت تأمین زمین است، نه ساخت مسکن. دولت بیش از کل زمینهای مسکونی فعلی همانقدر زمین در اختیار دارد که هنوز ساخته نشدهاند. دولت را مکلف کردیم زمین را در اختیار مردم قرار دهد.
🆔 @MaskanNews24
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ قالیباف: تراکم جمعیتی تهران از نیویورک و توکیو بیشتر است
🔻رئیس مجلس در اولین نشست خبری روز مجلس گفت: وظیفۀ اصلی دولت تأمین زمین است؛ باید به خود مردم اجازه بدهیم مسکن بسازند.
🔻 هر هکتار زمین در تهران ۱۵۰ نفر جمعیت دارد؛ تراکم توکیو و نیویورک از تهران کمتر است.
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕ تغییری مهم در معاملات ملکی؛ با «قراردادهای استاندارد» معاملات ملکی چگونه انجام خواهد شد؟ 🔻 بر اس
⭕️ قراردادهای استاندارد چه تغییری در معاملات ملکی مردم ایجاد میکنند؟
🔻در راستای اجرای قانون الزام به ثبت معاملات، آییننامه ماده ۳ آن ابلاغ شد. طبق ماده ۱۴ این آییننامه، سازمان ثبت اسناد موظف است که دسترسی الکترونیکی، آنی و شبانهروزی برای دلالان معاملات و اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم کنند تا از طریق سامانههای الکترونیکی بتوانند استعلامات مربوط به امکان انجام معامله و ثبت حقوقی را دریافت کنند.
🔻تمامی این فرایندها در قالب قراردادهای استاندارد انجام میشود که اطلاعات معامله در سامانه الکترونیک اسناد ثبت و در استعلامات بعدی قابل دسترسی باشد. در نهایت، این سامانه و قراردادهای استاندارد نقش کلیدی در افزایش شفافیت و دقت در معاملات ملکی دارند. همچنین این سیستم به کاربران این امکان را میدهد که مشکلات حقوقی مانند تخلیه مستأجران را بدون نیاز به دادگاه حل کنند.
https://maskan.news/?p=2616
🆔@MaskanNews24
#اختصاصی
⭕️گرانی مسکن پیامد محدود کردن کلانشهرهاست/ عرضه زمین باید در قالب توسعه محدوده باشد
🔻حسین درودیان، عضو هیئت علمی پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد، در گفتگو با #مسکن_نیوز، گفت: یکی از علل افزایش قیمت مسکن در کشور، محدودیت موجود در کلانشهرهاست. درحالیکه جمعیت و به تناسب آن، تقاضای مسکن نیز رو به افزایش است. ازاینرو نیاز به بزرگ شدن محدوهی شهرها درعین اینکه احساس میشود، اتفاق نمیافتد.
🔻درواقع برای کنترل قیمت مسکن و افزایش کیفیت زندگی، نیاز است که میزان تمرکز جمعیت در کلانشهرها کاهش پیدا کند و آن جمعیت در کشور توزیع شود. بنابراین برای پاسخ به این نیاز، امر توسعه محدودهی شهرها ضروری است. اما این عمل، در قالب احداث یکپارچه و طراحی شدهی بافتهای جدید شهری باید اتفاق بیوفتد.
🔻اصل حل مسئلهی تامین مسکن و سازماندهی پاسخ به متقاضیان مسکن، برعهدهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن است.
📌گزارش کامل را در سایت مسکننیوز بخوانید:
https://maskan.news/?p=2623
🆔 @MaskanNews24
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ رئیس اسبق بانک مرکزی:
خط اعتباری بانک مرکزی به مسکن مهر تورمزا نبود/ تنها تسهیلاتی که نمیسوزد، تسهیلات مسکن است
🔻محمود بهمنی، رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: با ۴۲هزار میلیارد تسهیلاتی که برای ساخت مسکن مهر دادیم، ۴میلیون و ۲۰۰هزار واحد مسکن ساخته شد و با همان اعتبارات بانک مرکزی خانهدار شدند. اعتبارات و تسهیلات اعطا شده برگشت و ایجاد ناترازی نکرد. سرمایهگذاریها در کوتاهمدت ممکن است تورم ایجاد کند اما مسکن سرمایهگذاری طولانی مدت است و عرضه را بالا میبرد و قیمتها را کاهش میدهد. دولت باید زمین رایگان به مردم بدهد تا خودشان بسازند.
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ مدیران سازمان ملی زمین و مسکن باید گزارش کار بدهند 🔻نبیان در اولین حضور خود در شورای مدیران سازم
⭕️سخنگوی کمیسیون عمران مجلس:
سازمان ملی زمین و مسکن برای اثبات عدم احتکار، آمار زمینهای در اختیار را شفاف کند
🔻عبدالجلال ایری، عضو کمیسیون عمران مجلس، در خصوص ادعای رئیس سازمان ملی زمین و مسکن مبنی نداشتن زمین برای ساخت مسکن و احتکار نکردن آن از سوی این سازمان گفت: دولت باید بر اساس قانون توسعه هفتم، ۰/۲درصد به ظرفیت سکونتگاهی کشور اضافه کند. اما چرا دولت و برخی از زیرمجموعههای آن نمیخواهند برای ساخت مسکن زمین عرضه کنند؟ این اقدام را میتوان به عنوان احتکار زمین یاد کرد. اگر سازمان ملی زمین و مسکن ادعایی خلاف این امر دارد، میتواند با ارائه آمار و دادههای زمینهای در اختیار خود آن را اثبات کند.
🔻مجلس با توجه به ادعای سازمان ملی زمین و مسکن، به دنبال آمار و داده از سوی این سازمان است تا بداند چه میزان از زمینهای در اختیار آنها در محدوده شهری و چه میزان خارج از محدوده قرار دارد. با در اختیار گرفتن این دادهها میتوان شمایل دقیقتری از احتکار زمین از سوی دولت در اختیار داشت.
https://maskan.news/?p=2629
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
نماینده مجلس: ⭕️ وزارت راه برنامه عملیاتی واگذاری زمین برای ساخت مسکن را ارائه کند 🔻حسن نتاجصلحدار،
⭕️نماینده مجلس:
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
🔻حسن نتاجصلحدار، نماینده مجلس با انتقاد از بیعملی وزارت راه و شهرسازی در خصوص مشکلات موجود در بخش مسکن گفت: متأسفانه در این مدت، وزارت راه و شهرسازی در رابطه با حل معضل مسکن اقدامات خاصی انجام نداده است و به نظر میرسد ارادهای که باید بین همکاران وجود داشته باشد، در این زمینه نیست.
🔻در زمان رأی اعتماد در رابطه با مسکن سؤالاتی از خانم مالواجرد داشتم که یکی از عوامل اصلی مشکلات مسکن، بانکها و تجهیزات مسکن بودند. من تأکید کردم که اگر این عوامل پای کار نیایند، وزارت راه نباید بهانهای برای عدم اقدام در این حوزه بیاورد. حالا متأسفانه همان اتفاقات در حال رخ دادن است.
https://maskan.news/?p=2640
🆔 @MaskanNews24
⭕️ تقاضای مصرفی مسکن باید جایگزین تقاضای سرمایهای آن شود
🔻فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن، با تاکید بر اینکه بازار مسکن باید از حالت سرمایهای خارج شود گفت: تقاضای سرمایهای را نمیتوان با تولید مسکن پاسخ داد و به نظر میرسد که در این باره میبایست موضوع مهم مالیات بر عایدی سرمایه را با اولویت در دستور کار قرار گیرد. چنانچه مالیات بر عایدی سرمایه مصوب و به صورت دقیق اجرا شود، روند افزایش تقاضای سرمایه مسکن کاهش پیدا خواهد کرد.
🔻به تازگی عنوان شده است که طرح مالیات بر عایدی سرمایه قرار است به تعدیل و تورمی تبدیل شود تا از مابهالتفاوت متفاوت قیمت خرید و فروش تورم اعلامی بانک مرکزی کسر گردد و سپس مالیات مبنای عمل قرارگیرد. دراین راستا ضرورت دارد تا بدانیم که چنین روندی صحیح نخواهد بود و نرخ تعدیل تورمی میبایست حذف شود چرا که با حذف این روند میتوانیم حباب قیمتی مسکن را کنترل کنیم.
https://maskan.news/?p=2645
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ قراردادهای استاندارد چه تغییری در معاملات ملکی مردم ایجاد میکنند؟ 🔻در راستای اجرای قانون الزام
⭕تأخیر سازمان ثبت در ارائه قراردادهای استاندارد
🔻 متعاقب قانون الزام به ثبت معاملات غیرمنقول، آئیننامه ماده ۳ و الزام به استفاده از قراردادهای استاندارد از سوی قوه قضائیه ابلاغ شده است. قراردادهای استاندارد جهت سهولت تنظیم اسناد، بهصورت آماده پیشنهاد شد تا مردم و مشاورین املاک از این نوع قراردادها در معاملاتشان استفاده کنند. این قراردادها نیاز افراد را در مورد امنیت معاملات، برطرف میکند و فرآیند معاملات را تسهیل میکند.
🔻 اما بنا به گفته کارشناسان انتشار قراردادهای استاندارد به دلیل تاخیر و کوتاهیهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با وجود گذشت ۵ ماه از تصویب قانون الزام، هنوز اجرایی نشده است؛ آن هم در حالی که اجرای قانون الزام به ثبت معاملات غیرمنقول منوط به انتشار قراردادهای استاندارد است. بنابراین لازم و ضروری است که سازمان ثبت در جهت تسریع روند انتشار این قراردادها اقدام کند.
https://maskan.news/?p=2651
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ بازار مسکن همچنان در رکود/ سیاستهای دولت باید در جهت افزایش تولید مسکن باشد نایب رئیس اول اتحاد
⭕عضو کمیسیون عمران مجلس:
کاهش تورم مسکن مستلزم جهش تولید است
🔻غلامرضا شریعتی، عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: در قانون جهش تولید مسکن ظرفیت تولید در نظر گرفته شده است و مقرر شده سالانه یک میلیون واحد مسکونی تولید و عرضه شود. به طور حتم با افزایش تولید و عرضه شرایط بهتری در بازار مسکن ایجاد خواهد شد.
🔻 قانون جهش تولید مسکن دارای شفافیت کامل است و تمامی موارد مورد نیاز به صورت مبرهن ذکر شده است. بنابراین اجرای این قانون به صورت دقیق میتواند کمک کند تا از تداوم گرانی مسکن جلوگیری شود و بازار مسکن به تعدیل و تناسب برسد.
https://maskan.news/?p=2660
🆔 @MaskanNews24
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فناوری_ساخت
⭕ ساخت ساختمانی ۲۶طبقه در چین طی تنها ۵ روز!
🔻یک شرکت چینی به تازگی طی رکورد جدیدی توانست ساختمانی ۲۶طبقه را با سازههای پیشساخته مدولار، در ۱۱۶ ساعت، معادل ۵ روز بسازد.
🆔️ @MaskanNews24
#مسکن_چند؟
⭕️ قیمت آگهیهای مسکن در شرق تهران/ یک متر آپارتمان ۱۰۸میلیون تومان
🔻 بررسیهای مسکننیوز از قیمت آگهیهای مسکن در محلههای شرق تهران نشان میدهد، متوسط قیمت پیشنهادی برای خرید یک مترمربع آپارتمان هماکنون حول و حوش ۱۰۸میلیون تومان است.
📌 در سایت مسکننیوز بخوانید:
https://maskan.news/?p=2670
🆔 @MaskanNews24
مسکن نیوز
#اختصاصی ⭕️ مقاومت وزیر راه مانع اصلی الحاق زمین/ شورای عالی معماری و شهرسازی مسئول ناترازی مسکن است
#اختصاصی
⭕️ بنگاهداری، شغل دوم وزارتخانهها!/ دولت عزم جدی برای پایان دادن به احتکار زمین ندارد
🔻محمد طلا مظلومی، نماینده مجلس، در گفتگو با #مسکن_نیوز، گفت: در حال حاضر وزارتخانهها به بنگاهداران بزرگ دولت تبدیل شدهاند و هیچ علاقهای به واگذاری زمینها ندارند. از طرفی دولت نیز عزم جدی برای پایان دادن به احتکار زمین ندارد، چرا که حل مسئله مسکن اولویت چندم است.
🔻تسریع فرایند واگذاری زمین و ساخت مسکن به اراده دولت بستگی دارد. اگر دولت اراده قوی و عزم جدی برای حل مشکلات این حوزه نداشته باشد، نه تنها بحران مسکن حل نمیشود بلکه در آینده قیمت مسکن روز به روز نجومیتر و دسترسی به مسکن سختتر خواهد شد.
https://maskan.news/?p=2678
🆔️ @MaskanNews24
⭕️ بیخبری مرکز از پیرامون/ وزارت راه بهدنبال آمار ساخت مسکن حمایتی استانها
🔻دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه در نامهای به ادارات راه و شهرسازی و شهرهای جدید خواستار ارائه آمار دقیق پروژههای در دست ساخت مسکن حمایتی شد.
🔻 این نامه نشان میدهد وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان به آمار موجود در سامانه طرحهای حمایتی بخش مسکن که توسط مسئولان ادارات کل راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید بارگذاری میشود، اعتمادی نداشته و به دنبال جمعآوری اطلاعات دستی و کاغذی هستند.
🔻مسکنهای حمایتی که شامل مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی هستند، در چارچوب قوانین مختلفی مانند ساماندهی تولید و عرضه مسکن، جهش تولید مسکن و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قرار دارند.
https://maskan.news/?p=2682
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ مقاومت بر عرضه زمین عامل بحران مسکن/ لزوم تحقیق و تفحص از وزارت راه جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ مجلس به دنبال تحقیق و تفحص با موضوع احتکار زمین
🔺عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران: تحقیق و تفحص نقاط ضعف عدم اجرایی شدن قانون جهش تولید مسکن را آغاز کردیم. الان از هیات رییسه به کمیسیون عمران مجلس ارجاع داده شده است و در کمیسیون عمران مجلس که بررسی کردند، قطعاً به صحن مجلس ارجاع خواهد شد. اگر نظر مثبت نمایندهها را داشته باشند، انشاءالله به اجزای مختلف این تحقیق و تفحص مخصوصاً موضوع تامین زمین یا احتکار زمین در وضع موجود، خواهیم پرداخت.
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ شکستن انحصار دولتی، زمین کلید حل گرانی مسکن 🔻امیرحسین اقبالی، کارشناس اقتصادی، با اشاره به سخنان
⭕️ شکستن انحصار زمین به نفع افزایش مساحت مسکونی کشور
روزنامه جوان نوشت:
توسعه ساخت مسکن، بهویژه خانههای ویلایی و گسترش افقی شهرها، نیازمند اصلاح و بازنگری در چند محور قانونی و اجرایی است؛ از جمله:
🔻اصلاح قانون کاربری اراضی با هدف تسهیل تخصیص زمین به پروژههای ساخت خانههای ویلایی و الزام به تهیه طرحهای جامع شهری با تأکید بر گسترش افقی شهرها، نه تمرکز بر تراکم عمودی. همچنین ایجاد قوانین تشویقی برای ساخت خانههای ویلایی مانند کاهش مالیاتها و ارائه تسهیلات بانکی ویژه با نرخ سود پایین.
🔻تسهیل قوانین مربوط به واگذاری زمینهای دولتی به مردم برای ساخت خانههای ویلایی هم مورد دیگری است. بنابراین اصلاحات در قانون و شکستن انحصار عرضه زمین به نفع افزایش مساحت مسکونی شهرها طبق قانون برنامه هفتم توسعه باید انجام بپذیرد که این اصلاحات زمینه را برای ساخت خانههای ویلایی و گسترش افقی شهرها به دست مردم فراهم کند.
https://maskan.news/?p=2686
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
#اختصاصی ⭕️الزام تحقیق و تفحص از وزارت راه/ سازمان ملی زمین و مسکن، قطعه کوچکی از پازل احتکار دولت
⭕️ عدم واگذاری زمین توسط وزارت راه عامل پیشرفت کُند نهضت ملی مسکن
🔻عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، گفت: در ابتدای برنامه جهش تولید مسکن، ۱۴۰۰ همت اعتبار برای این پروژهها تخصیص داده شد، اما این اعتبار هنوز بهطور کامل اجرایی نشده است و به همین دلیل هنوز به هدف ساخت ۲میلیون و ۶۰۰هزار واحد مسکونی نرسیدهایم.
🔻درحالیکه اگر وزارت راه اقدام به واگذاری نیمی از زمینها برای احداث مسکن در شهرهای کوچک میکرد، قطعا نهضت ملی مسکن سرعت بیشتری میگرفت و با وجود آنکه برخی از مسئولان تاکید کردهاند که تنها ۰/۲ درصد از مساحت کشور برای ساخت مسکن در دسترس است، باید تلاش کرد که این فضاها برای رفع نیازهای مسکن در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
🔻درواقع با توجه به وضعیت مالی و اقتصادی، ممکن است مجلس برای روشن شدن دلایل اجرایی نشدن قانون جهش تولید مسکن، از وزارتخانهها تحقیق و تفحص انجام دهد.
https://maskan.news/?p=2690
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️سخنگوی کمیسیون عمران مجلس: سازمان ملی زمین و مسکن برای اثبات عدم احتکار، آمار زمینهای در اختیار ر
⭕️ زمینهای خالی سازمان ملی زمین و مسکن، ۲برابر کل شهرهای کشور است
🔻محمدصالح شکوهی بیدهندی، کارشناس مسکن، با اشاره به این ادعای ارسلان مالکی، رئیس سازمان ملی زمین و مسکن که تنها ۱۳۶هزار هکتار از زمینهای تحت مالکیت این سازمان قابلیت مسکنسازی دارند، گفت: از زمینهای داخل محدوده فقط ۵۰هزار هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن است. یعنی بیش از ۶۰ درصد آن احتکار شده است.
🔻همچنین کل زمینهای در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن اعم از داخل یا خارج محدودهی شهرها، طبق همین ارقام اعلام شده از سوی این سازمان ۱،۸۱۴،۰۰۰ هکتار است که حدوداً دوبرابر کل شهرهای موجود در کشور میشود.
🔻اما سوال این است که زمینهای مذکور اگر انفالاند چرا سازمان ملی زمین و مسکن مدعی آنها است و اگر دولتیاند چرا بیش از نیمی از این اراضی داخل محدوده احتکار شده باقی مانده است؟
https://maskan.news/?p=2694
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕ قالیباف: سازمان ملی زمین و مسکن ۲ برابر زمینهای مسکونی فعلی، زمین بلا استفاده دارد 🔻 رییس مجلس
عضو کمیسیون عمران مجلس:
⭕️ وزارت راه و شهرسازی به وظیفه قانونی خود در واگذاری زمینهای مازاد، بهدرستی عمل نکردهاست
🔻عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم توسعه، وزارت راه و شهرسازی موظف است زمینهای مازاد در اختیار خود را برای اجرای این قوانین به اشخاص، تعاونیها، و طرحهای حمایتی واگذار کند اما این وظیفه قانونی تاکنون بهدرستی انجام نشده است.
🔻اشاره رئیس مجلس به حل شدن مشکل مسکن با واگذاری 300هزار هکتار از این زمینها، درست است. این زمینها که دو برابر مساحت کنونی مسکونی کشور هستند، باید سریعتر بهصورت رایگان یا با قراردادهای 99 ساله در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
🔻مجلس در این حوزه ورود کرده است و در کمیسیون عمران هم جلساتی با وزرای راه و اقتصاد و بانک مسکن داشتهایم که پیگیری اجرای قانون واگذاری زمین و ارائه تسهیلات ساخت مسکن از موضوعات مطرح شده در این جلسات است. همچنین وزارت راه و شهرسازی متعهد شده که آخرین آمار و اقدامات خود مربوط به زمینهای مازاد و نحوه واگذاری آنها را با سرعت و دقت بیشتر ارائه دهد.
https://maskan.news/?p=2699
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕ تذکر هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ به وزیر کشور؛ «سازمان ثبت احوال» فوراً به «سامانه ملی املاک و اسکان
⭕️ سامانه املاک و اسکان وظیفه اصلی شناسایی سکونتگاههای افراد را دارد
🔻ماه گذشته در یکی از مصوبات هیئت دولت آمده بود که "دستگاه های اجرایی، استعلام محل سکونت اشخاص حقیقی را از این پس فقط از سامانه ثبت احوال انجام دهند." حال با ابلاغیه رئیس مجلس و ابطال مصوبه گذشته، سامانه املاک و اسکان وظیفه اصلی شناسایی سکونتگاههای افراد را بر عهده خواهد داشت.
🔻در نامه قالیباف به پزشکیان با موضوع: «تعیین ساز و کار مربوط به حکم ماده (۱۰) قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی ناظر بر تکمیل پایگاه اطلاعات مکانی اقامت اشخاص حقیقی» آمده است: «... کلیه دستگاهها، نهادهای اجرائی و زیرمجموعههای آنها مکلفند استعلامات مورد نیاز اقامت و سکونت متقاضیان خود را صرفا از طریق سامانه ملی املاک و اسکان کشور انجام دهند...»
https://maskan.news/?p=2702
🆔️ @MaskanNews24
⭕️ کارگروه ملی ساماندهی بازار املاک تعطیل شد
🔻با دستور شهید رئیسی، جهت پیگیری چهار موضوع ساماندهی بنگاههای مشاوران املاک، برخورد با اخلالگران عرضه مسکن و زمین، تسریع در شناسایی خانههای خالی و پیگیری پرداخت وام ودیعه مسکن، کارگروه کنترل بازار املاک و مستغلات در استانها تشکیل شد.
🔻از تیرماه سال 1402 گشتهای تعزیراتی با همراهی اتحادیه مشاوران املاک از بنگاههای املاک در سراسر کشور به عمل آمد و یکی از مهمترین خروجیهای تشکیل این کارگروه، کاهش قابل ملاحظه قیمت بهخصوص در شهرهای اطراف پایتخت بود که بهواسطه برخورد با شبکه قیمتسازی صورت گرفت.
🔻حال با وجود تاثیرات مثبت و مشهود اقدامات کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات در کنترل بازار مسکن به ویژه در سال 1402، خبرها حاکی از آن است که این کارگروه تعطیل شده و پایان کار آن به اطلاع اعضا رسیده است.
https://maskan.news/?p=2708
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕ عرضه زمینهای دولتی به مردم عامل کاهش قیمت مسکن علی احمدی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: 🔻در مدت
⭕️ شکستن انحصار زمین، قیمت مسکن را کاهش میدهد
کریم یزدیخواه،کارشناس ارشد حوزه سیاستگذاری اقتصادی، در یادداشتی نوشت:
🔻انحصار در عرضه زمین و متراکمسازی شهرها، موجب افزایش قیمت مسکن و جلو افتادن تورم زمین از تورم عمومی جامعه میشود که مالکیت خانه را برای بخش بزرگی از جمعیت غیرقابل دسترس میکند. همچنین رقابتپذیری را در بازار ساخت مسکن کاهش میدهد.
🔻بهترین مسیر توسعه افقی شهرها و ساخت مسکن به دست خود مردم تنها با عرضه زمین دولتی و شکستن انحصار است. یعنی با تمرکز بر گسترش افقی شهرها به جای توسعه عمودی آنها، انحصار زمین شکسته خواهد شد.
🔻درواقع شکستن انحصار زمین و گسترش افقی هزینههای ساخت و ساز را کاهش میدهد و باعث رشد اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم میشود. بنابراین محدودیت در عرضه زمین و بستن کمربند شهر روند غلطی است.
https://maskan.news/?p=2714
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
#اختصاصی ⭕️ بنگاهداری، شغل دوم وزارتخانهها!/ دولت عزم جدی برای پایان دادن به احتکار زمین ندارد 🔻م
⭕️ منفعت گروهی در وزارت راه و شهرسازی در احتکار زمینهای دولتی است/ مجلس مقابل احتکار زمین ایستاده است
🔻هوشنگ هادیانپور، نماینده شازند در مجلس دوازدهم، گفت: اصرار وزارت راهوشهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن بر ادامه احتکار زمین به دلیل آن است که نمیخواهند، بازار مسکن به آرامش برسد. درحالیکه وزارت راهوشهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن باید در راستای قوانین «جوانی جمعیت» و «جهش تولید مسکن» عمل کنند.
🔻از سویی دیگر اخبار و اطلاعات منتشر شده از احتکار زمین از سوی دولت نشان میدهد، عوامل و افرادی در دولتاند که حتی جلوی قانون هم ایستادگی میکنند.
🔻وزارت راه و شهرسازی بداند اگر احتکار زمین در این وزارتخانه ادامه پیدا کند به طور حتم مجلس در مقابل آن میایستد. چراکه وظیفه قانون و شرعی مجلس است تا با استفاده از وظایف قانونی خود مقابل بیقانونی را بگیرد. بنابراین مجلس قطعاً سدی در مقابل این احتکار زمین خواهد بود.
https://maskan.news/?p=2717
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ زمینهای طرح جوانی جمعیت در احتکار وزارت راه؟ 🔻با وجود گذشت 3 سال از تصویب قانون «حمایت از خانوا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ انتقاد سخنگوی کمیسیون اقتصادی از عدم اجرای قانون واگذاری زمین به خانوادههای دارای ۳ فرزند؛ یا قانونی را اعلام نکنید یا سنگ تمام بگذارید
🔻فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: بروید بپرسید آیا زمین یا مسکن رایگان را به خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر واگذار کردهاند؟ چقدر واگذار شده و چقدر در صف هستند؟ یا قانونی را اعلام نکنید یا اگر اعلام کردید در اجرای آن سنگ تمام بگذارید.
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕️ کارگروه ملی ساماندهی بازار املاک تعطیل شد 🔻با دستور شهید رئیسی، جهت پیگیری چهار موضوع ساماندهی ب
⭕️ وزارت راه پاسخ دهد؛ کارگروه ملی ساماندهی بازار املاک چرا تعطیل شد؟
🔻کارگروه کنترل بازار املاک و مستغلات که سال گذشته در هشتمین جلسه شورایعالی مسکن به دستور شهید رئیسی بهعنوان بازوی نظارتی وزارت راه و شهرسازی، جهت پیگیری چهار موضوع ساماندهی بنگاههای مشاوران املاک، شناسایی و برخورد با اخلالگران عرضه مسکن و زمین، تسریع در شناسایی خانههای خالی و پیگیری پرداخت وام ودیعه مسکن در استانها تشکیل شده بود، اخیرا با دستور وزارت راه و شهرسازی تعطیل شده است.
🔻مسئولان وزارت راه و شهرسازی باید پاسخ دهند که با وجود تأثیرات مثبت و مشهود اقدامات کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات در کنترل بازار مسکن بهویژه در سال 1402، دلیل تعطیلی این کارگروه چه بوده است؟ آیا منافعی برای فعالیت این کارگروه نمیدیدند یا احیاناً مضراتی را در فعالیت آن مشاهده کردند که دستور تعطیلی آن صادر شده است؟
🔻بدیهی است اگر مسئولان معتقدند این کارگروه ایراداتی دارد، بهتر است ایرادها را رفع کنند تا اینکه دستور تعطیلی بدهند، ضمن اینکه برنامه جایگزینی هم تاکنون برای کنترل و نظارت بر بازار مسکن و زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام و اجرا نشده است./ تسنیم
https://maskan.news/?p=2708
🆔️ @MaskanNews24