متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻کشورها چگونه با اخبار جعلی مقابله میکنند؟
به دلیل تأثیرات منفی اخبار جعلی بر نظم عمومی و امنیت ملی جامعه، کشورها قوانین مختلفی برای مقابله با آن درنظر گرفتهاند که از حذف و جریمهی نقدی تا حبس متغیر است.
برزیل:
جریمههای درنظر گرفته شده برای منتشرکنندگان اخبار جعلی در برزیل از ۴۰۰ دلار شروع میشود و ممکن است تا هشت سال حبس نیز برسد. طبق اعلام پلیس برزیل انتشار اخبار جعلی و حتی گزارشهای غیر دقیق، جرم هستند.
فرانسه:
در قانون فرانسه اخبار جعلی به موارد ذیل گفته میشود:
ادعاهای غیر دقیق، تقطیع شده یا اخباری که در آنها واقعیتها به صورت نادرست گزارش شدهاند. در این زمینه قاضی موظف است ظرف حداکثر ۴۸ ساعت از زمان اخطار، در خصوص حذف اخبار غیر صحیح و برخورد با عوامل انتشار آنها عمل کند.
همچنین، محتوای غیر قانونی از جمله محتوای مروج خشونت باید ظرف یک ساعت از فیسبوک، اینستاگرام یا توئیتر حذف شود.
استرالیا:
تبلیغات سیاسی به شرطی قانونی است که نویسنده و تأمین کنندهی مالی آن مشخص باشد. کمیسیون انتخاباتی استرالیا به توئیتر، متا و فیسبوک دستور داده تا قوانین استرالیا در مورد تبلیغات غیر قانونی در سکوهایشان را رعایت کنند.
آلمان:
سکوهای آنلاین در آلمان موظف هستند مطالبی که با قوانین این کشور مغایرت دارند را ظرف ۲۴ ساعت حذف کنند و در غیر این صورت با جریمه ۵۰ میلیون یورویی مواجه خواهند شد.
ترکیه:
طبق قانون جدید ترکیه اگر کاربران فضای مجازی اقدام به انتشار اخبار جعلی که باعث تهدید امنیت عمومی یا هراس شود، ممکن است به سه سال حبس محکوم شوند. اگر حساب ناشناس باشد، مجازات افزایش پیدا میکند.
چین:
ایجاد یا ترویج هرگونه شایعه که باعث اخلال در نظم عمومی شود، جرم است. همچنین، از سکوهای مجازی خواسته شده فقط اخباری که در رسانههای ثبت شده منتشر شدهاند را همرسانی کنند. مردم نیز از طریق یک نرمافزار میتوانند اخبار جعلی را گزارش کنند. این نرمافزار با کمک هوش مصنوعی اخبار جعلی را تشخیص میدهد.
#اخبار_جعلی
#عملیات_روانی
#سواد_رسانه
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🔻معرفی کتاب :
📖 درس های دیپلماسی
#درسهای_دیپلماسی یک اثر تجربهنگارانه به شمار میآید؛ روایتی از یک دیپلمات بازنشسته آمریکایی که تجربیات منحصر به فردش به عنوان نماینده دستگاه سیاست خارجی آمریکا در چندین کشور دنیا را در قالب این اثر گردآوری کرده است.
او بعد از بیست سال فعالیت در جایگاه یک دیپلمات آمریکایی به این نتیجه رسید که آمریکا با وجود همه ادعاهایی که دارد، نمی تواند رهایی بخش همه مردم جهان از فساد و نابرابری باشد؛ چرا که برای این کار نه مشروعیت و نه توان دارد.
#جان_بردی_کیسلینگ نویسنده این کتاب، در بخشهای مختلفی از اثرش به شیوههای مورد توجه دستگاه دیپلماسی آمریکا برای کمک به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور میپردازد؛ تا آنجا که صراحتاً از دیپلماتهای آمریکایی به عنوان #سگهای_شکاری یاد میکند که باید از طریق سوءاستفاده از روزنامهنگاران محلی متقاضی #ویزای_آمریکا در کشور محل خدمتشان، به بهرهبرداری از آنها به عنوان سرمایه دولت آمریکا بپردازند.
نویسنده این کتاب که به واسطه خشونت افسارگسیخته دولت آمریکا بعد از روی کار آمدن جورج بوش از دستگاه دیپلماسی این کشور استعفا میدهد، در کتابش اذعان میكند كه سازمانهای اطلاعاتی آمریکا از پوشش ديپلماتيک برای عملياتهای جاسوسی خود استفاده میكنند.
#معرفی_کتاب
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ *افشای نقش موساد در فروش واکیتاکیهای انفجاری به حزبالله!*
🔹حزبالله از منشأ واقعی این تجهیزات بیخبر بوده و گمان میکرد از یک شرکت بینالمللی خرید میکند. او توضیح داد که اسرائیل با ایجاد شرکتهای پوششی در زنجیره تأمین، توانسته بود هویت اصلی خود را مخفی کند.
🔹واکیتاکیهای بمبگذاریشده پس از ۱۰ سال عملیاتی شدند و رژیم اسرائیل این تجهیزات را به گونهای طراحی و ارائه کرده بود که شناسایی ارتباطشان با موساد غیرممکن باشد.
#اسرائیل #لبنان
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#خرابکاری_صنعتی
#خبری
@matsa_ir
🔻ابزار جاسوسی
🔹 تکه سنگ جاسوس !
چند وقت پیش بود که حزب الله خبر از کشف یک دستگاه جاسوسی پیشرفته موساد در دل یک سنگ خبر داد. بر اساس گزارش مقاومت حزب الله، کشف و خنثی سازی این ابزار جاسوسی که در پوشش یک تکه سنگ در نوار مرزی بین لبنان و سرزمین های اشغالی کار گذاشته شده بود، به سرعت انجام گرفت و در طول چند ساعت به پایان رسید.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#ابزار_جاسوسی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️نقش بیبیسی در سقوط خرمشهر !
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#سواد_رسانه_ای
#شهرام_همایون
#خرمشهر
@matsa_ir
🔻تکنیکهای مهندسی اجتماعی (هجدهم)
سرک کشی (Shoulder Surfing)
با استفاده از این تکنیک، مهاجم پشت سر شخص مورد نظر قرار میگیرد و تمامی فعالیتهایی که شخص انجام میدهد را تجزیه و تحلیل میکند ، از جمله این فعالیتها میتوانیم به کلیدهایی که شخص مورد حمله فشرده است، نام کاربری وی، رمز عبور، آدرسهای IP و بسیاری دیگر از موارد اشاره کنیم. این تکنیک بیشتر برای بهدست آوردن اطلاعاتی از قبیل رمزهای عبور، کدهای امنیتی، شماره حسابها ، اطلاعات کارتهای اعتباری و هویتی و اطلاعاتی از این دست استفاده میشود.
معمولاً اینگونه حملات در محلهایی که رفت و آمد زیادی وجود دارد به راحتی انجام میشود در حالی که شخص مورد حمله هیچ توجهی از خودش نشان نمیدهد. اگر دقت کرده باشید برخی از دوستان شما در هنگام وارد کردن پسورد بالای سر شما قرار میگیرند و به کیبورد دقت میکنند ، این همان حملهی Shoulder Surfing است و یا در هنگام وارد کردن کارت بانکی و وارد کردن رمز عبور آن ممکن است شخصی در کنار شما فقط به رمز وارد شده نگاه کند که این هم نمونهای از Shoulder Surfing است. به همین علت است که در سازمانها هیچوقت نباید مانیتور به سمت ارباب رجوع باشد.
#تکنیکهای_مهندسی_اجتماعی
#بالای_سر_ایستادن
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🔻دستگاه دروغسنج(Polygraph)
اگرچه سرویسهای جاسوسی در پوشش شرکتهای تجاری و تحقیقاتی ادعا میکنند دستگاه دروغسنج برای انجام تست روانشناسی کاربرد دارد اما در واقع این دستگاه یکی از ابزارهای سرویسهای اطلاعاتی برای ارزیابی عوامل است.
آژانسهای جاسوسی مثل موساد و سیا به طور گسترده از این ابزار برای آزمودن جاسوسها و عوامل نفوذی خود استفاده میکنند.
تست دروغسنجی شامل مجموعهای از سوالات بله/خیر است که دادههای مربوط به وضعیت فیزیولوژیک(ضربان، تنفس و غیره ) را از طریق حسگر با سیم به دستگاه منتقل میشود. ثبت پاسخهای فیزیولوژیک در طول آزمایش دروغسنجی به عنوان نمودار پلیگراف شناخته میشود.
#دروغسنج
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
📑 سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه، موسوم به #میت در گزارشی مفصل به راههای جذب و به کارگیری افراد ناآگاه توسط موساد پرداخت تا با آگاهسازی در این زمینه، از به دام افتادن شهروندان ناآگاهش در تلههای اطلاعاتی موساد #پیشگیری کند.
در این گزارش ذکر شده که موساد با انتشار آگهیهای شغلی #مبهم در رسانههای اجتماعی، تماسهای اولیه را برای جذب #جاسوسان و خبرچینها با افراد برقرار میکند.
🔻در این گزارش آمده است: از افرادی که نسبت به این آگهیها ابراز علاقه کنند و به آن پاسخ دهند، خواسته میشود برخی اقدامات همچون جمعآوری اطلاعات، تحقیق، تصویربرداری و فیلمبرداری از اهدافی مشخص مثل مراکز نظامی و هستهای، قرار دادن دستگاههای موقعیتیاب روی وسایل نقلیهِ هدف، حمله، سرقت، آتشسوزیهای تبهکارانه، ارعاب و باجگیری را انجام دهند.
⛔ روزنامه دیلی صباح چاپ #ترکیه نیز در گزارشی که به همین موضوع اختصاص یافته، آورده است: موساد، افرادی را از طریق آگهیهای شغلی مشکوک منتشرشده در سایتهای کاریابی در ترکیه یا #چت_روم های آنلاین با قراردادهای کوتاه مدت استخدام کرده و آنها را که اغلب اتباع خارجی هستند برای شناسایی فلسطینیهای مقیم این کشور و جاسوسی از آنها به کار میگیرد.
🚫 در این آگهیها معمولا جزئیات زیادی از فرصت شغلی پیشنهاد شده به متقاضیان ارائه نمیشود و مأموران موساد پس از استخدام افراد، از طریق تلگرام و واتساپ ارتباطشان را ادامه میدهند.
🔻به گفته منابع نزدیک به سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه، موساد همچنین برای جلوگیری از ردیابی نقل و انتقالات مالی، به ارزهای دیجیتال و پرداختهای الکترونیکی روی آورده بودند.
🔻آنها همچنین برای انجام مأموریتهای مختلفی از جمله قاچاق افراد و کالا از مرزهای مشترک ترکیه با ایران و عراق، راه اندازی خانههای امن، به کارگیری هکرها و در برخی موارد، راه اندازی شرکتهای ارائه دهنده خدمات نظافتی یا شرکتهای تربیت #بادیگارد و محافظ برای استفاده در عملیات اطلاعاتی به کار گرفته میشدند.
❌ مأموران سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل افراد ماهر جذب شده را تحت آزمایش با #پلی_گراف یا در باور عموم همان دستگاه «دروغسنج»، قرار میدادند.
⭕ در پایان نکتهای جالب و قابل توجه در مورد این اقدام صیانتی و آگاهسازی سرویس #میت نظر کارشناسان را به خود جلب کرده است: شباهت روشهای جذب موساد در ترکیه و ایران.
💢 در چند سال اخیر #سایتهای_کاریابی و آگهیهای استخدامی مبهم و #مشکوک جز رایجترین روشهای جذب و به کارگیری افراد توسط موساد در ایران نیز بوده است؛ مسئلهای که سازمانهای اطلاعاتی ایران مثل وزارت اطلاعات در اعلامیههای متعددی، نسبت به آن هشدار دادهاند.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#موساد
#رزومه
#سایت_کاریابی
@matsa_ir