🔻تکنیکهای عملیات روانی
🔹القای یأس و ناامیدی
یأس، حالتی روانی است که اغلب با اضطراب، ناامیدی و احساس بیچارگی و درماندگی همراه میباشد. القای یأس و ناامیدی یکی از تکنیکهای پر کاربرد عملیات روانی به شمار میرود. در این تکنیک، با ارائهی تصویری از موقعیت، تلاشها و فعالیتهای فرد یا جامعه، سعی میشود فرد و جامعه در جریان حرکت خود به سوی هدفها و آرمانهایش در مقاطع گوناگون و بهطور مکرر و پیوسته احساس شکست نموده و به ناتوانی خود معتقد و معترف گردد.
استفاده از فشارهای عملی در کنار عملیات روانی بهویژه فشارهای اقتصادی و بحرانسازی تصنعی زمینهی ایجاد ناامیدی و یأس در جامعه را تسهیل میکند.
یکی از باسابقهترین شیوههای القای یأس و ناامیدی، بیهوده نشان دادن مقاومت و تلاش میباشد. بهطور کلی بیهوده نشان دادن فعالیتهایی خاص باعث تنزل شدید روحیهی مخاطبان میشود.
#عملیات_روانی
#سواد_رسانه_ای
#القای_ناامیدی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ایرانیها چه چیزی دارند که عراقیها ندارند؟
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#سواد_رسانه_ای
#عملیات_روانی
@matsa_ir
*🔴دغدغهٔ سرمایهٔ اجتماعی هستهٔ سخت
[* فرهیختگان نوشت:]
🔻بدون شک یکی از بلندمدتترین برنامههای دشمن علیه جمهوری اسلامی تضعیف سرمایه اجتماعی نظام بین آحاد مردم بوده است؛ اینکه انواع ابعاد بیاعتمادی به ساختارهای مختلف نظام را ترویج دهد و جمهوری اسلامی را بیاعتبار سازد، حتی ناکارآمدنمایی نظام را هم میتوان در همین چهارچوب دید. جایی که به مردم گفته میشود این حاکمیت امکان حل مسائل را ندارد. فاسدنمایی تمامی ساختارهای نظام را هم باید در همین چهارچوب تعریف کرد. اثر چنین تخریب زیربنایی در افکار عمومی شکلدهی به این گزاره است که هیچ اصلاحی از درون ساختار جمهوری اسلامی ممکن نیست. چه گزارهای برای براندازی درونی نظام از این گزاره بهتر است؟ *نتایج برخی پیمایشهای ملی نشان از آن دارد که ابعاد مختلفی از سرمایه اجتماعی در کشور با فرسایش جدی و اساسی مواجه است، یعنی تلاش دشمن در ترکیب با اشتباههای مختلف دولتها در دو دهه گذشته توانسته به نتایجی برسد و اثر مخرب خود را تثبیت کند. *
🔻حالا اما خطری اساسیتر در کمین سرمایه اجتماعی نظام است. جایی که هسته اصلی حامیان نظام و معتقدان به انقلاب اسلامی با تخریب سرمایه اجتماعی خود مواجهند. *درحالیکه این بخش از جامعه همیشه حامی اصل نظام بوده و هستند، حالا زیر بار بمبارانی از اخبار و تحلیلها میروند که میگویند دیگر نمیتوان به ساختارهای جمهوری اسلامی اعتماد کرد. رخدادهای مختلف بهانه میشود برای تخریب اعتماد عمومی به نهادهای اساسی نظام و مسئولان آنها. * دولت منتخب و برآمده از ساختارهای رسمی نظام و آرای عمومی را یکسره تخریب میکنند که انگار دولتی مربوط به غیر جمهوری اسلامی و مصداق نفاق است. *نیروهای انقلابی همکار با او را «وفاقی» معرفی میکنند تا بگویند اینان هم مشحون به همان نفاق شده و از ناببودگی انقلابی جدا شدهاند. خطرناکتر از اینها سپاه را با انواع صفات زیر ضربه میبرند. * فرماندهان آن را که همین هفته پیش مورد تأیید مجدد رهبری قرار گرفتند «دیپلمات» مینامند تا آنها را کوتاه آمده از جهاد معرفی کنند. مصلحتاندیشی در پاسخ به دشمن را نه با زبان انتقاد که با زبان کنایه و تخریب و ترس معرفی میکنند.
🔻اما بخش دیگری از این صداها هستند که حتی از این مرزها هم عبور میکنند و کاری بسیار خطرناکتر را انجام میدهند. *کسانی که در برابر رهبری رودربایستی دارند؛ پس اطرافیان ایشان را زیر ضربه میبرند. بیت رهبری را ارگانی خودسر معرفی میکنند که رهبری را «سانسور» میکند.* ارگانهای نظامی را متمرّد از ایشان معرفی میکنند که رهبری خواستار پاسخند؛ اما کسی در نظامیان نیست که لبیک بگوید. ولیفقیه ذهنی اینان واقعاً شخصیت عجیبی است و با ولیفقیه واقعی این جامعه فاصله نجومی دارد.
🔻 *گزارش چند هفته پیش یکی از دستگاههای امنیتی درباره ایتا این بوده که موساد با استفاده از برخی اکانتهای ایتا در گروههای بزرگ این پیامرسان حضور دارد تا به بهانه پیگیری آرمانها و خواستههای انقلابی همین هدف را پی بگیرد.* انصافاً کار معقولی از طرف دشمن هم است که بخواهد این بخش از جامعه را از نظام جدا کند. البته به نظر نگارنده بخش اصلی این اتفاقات توسط افرادی رخ میدهد که اتفاقاً معتقدند کاری انقلابی انجام میدهند و موساد تنها میتواند روی آتش بزرگی که آنها گداختهاند، چند قطره بنزین بریزد.
🔻اگر سرمایه اجتماعی نباشد، اگر اعتماد نباشد، چگونه میتوان انتظار داشت این حامیان همیشگی جمهوری اسلامی در مقابل تهدیدهای مختلف از آن دفاع کنند؟ یعنی *این مسیر که به اسم انقلابیگری توسط برخی پیگیری میشود، تنها به تخلیه درونی قدرت نظام از توان خود منجر خواهد شد. * چگونه است که برخی با ادعای دفاع از نظام و انقلاب، نظام و انقلاب را تضعیف میکنند؟ این خطر بزرگ را باید جدی گرفت و برای آن تدبیر کرد. بخشی از تدبیر از رهگذر تضعیف آن بوقها میگذرد؛ اما کار اصلی را باید با تقویت عقلانیت پیش برد. عقلانیتی مبتنی بر انقلابیگری راستین و واقعاً ولایتمدار.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#موساد
#فضای_مجازی
@matsa_ir
هدایت شده از متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
39.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽ببینید:
🕵♂جاسوسان مشهور
🔎 این قسمت: آنتونی بلانت
#جاسوسان_مشهور
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مجموعه مستند سبوتاژ
⏱دوشنبه ها ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه افق سیما
🔗لینک قسمت اول سبوتاژ در آپارات
https://www.aparat.com/v/qor28i0
🔗لینک قسمت دوم سبوتاژ در آپارات
https://www.aparat.com/v/lokr789
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#سبوتاژ
#خرابکاری_صنعتی
#زنجیره_تامین
@matsa_ir
♦️ *شاباک: جاسوسی برای ایران ۴ برابر شده است*
🔹«شاباک» سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارش سالانه خود به مناسب پایان سال میلادی اعتراف کرد، عملیات جاسوسی برای ایران طی سال ۲۰۲۴ بیش از چهار برابر شده است.
🔹در سال ۲۰۲۴ بازجویان شاباک بیش از ۶۵۰ نفر از افرادی که در نوار غزه بازداشت شدهاند را مورد بازجویی قرار داده است.
#جاسوسی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#شاباک
#اقتدار_ملی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻نقش سازمانهای اطلاعاتی در استراتژی امنیت ملی اسرائیل
(قسمت چهارم)
🔹"همکاری پیرامونی" استراتژی اسرائیل در خاورمیانه و شمال آفریقا
سال 1956 یک تاریخ حیاتی برای روابط اسرائیل و دولتهای خاورمیانه و شمال آفریقا بود. بحران سوئز باعث شد که محبوبیت جمال عبدالناصر، رئیس جمهور مصر در سراسر منطقه به شدت افزایش یابد. حمایت او از جنبشهای پان عرب همراه با حمایت سیاسی و نظامی که از شوروی دریافت میکرد، سران کشورهای منطقه را نگران میساخت.
اسرائیل بار دیگر، از ظرفیتهای اطلاعاتیاش برای مذاکره و همکاری با برخی دول منطقه مثل ایران، ترکیه، مراکش و اتیوپی استفاده کرد. در واقع، الگوی کلی به اصطلاح «همکاری پیرامونی» این بود که اسرائیل به متحدانش سلاح و اطلاعات ارائه میکرد و آنها را قادر میساخت تا با تهدیدات داخلی خود مقابله کنند. از سوی دیگر، آنها به اسراییل اجازه میدادند تا در قلمرو آنها اطلاعاتی دربارهی دشمنان و مخالفان سیاسی خود جمعآوری کند. علاوه بر مزیتهای استراتژیک، اسرائیل از این طریق به دنبال کسب مشروعیت مورد نیاز در صحنهی بینالمللی و شکستن انزوای خود در منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا بود.
از این رو، ایران و ترکیه در سال 1958 یک قرارداد سه جانبه اطلاعاتی با اسرائیل منعقد کردند. نقش اسراییل در قرارداد موسوم به «ترایدنت» آموزش ساواک ایران و NSS ترکیه در خصوص تاکتیکهای ضد شورش و ضد جاسوسی و گزارش فعالیتهای جنبشهای ناصری و سوسیالیستی بود. در عوض، آنها به اسرائیل اجازه میدادند از سرزمینهایشان برای انجام عملیات جاسوسی و بیثباتسازی علیه دشمنانش مثل مصر، سوریه و عراق استفاده کند. طرحهای مشابهی با نهادهای دولتی و اطلاعاتی اتیوپی و مراکش نیز دنبال شد.
#استراتژی_امنیتی_اسرائیل
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻هنگام مواجهه با اخبار مختلف چه کاری انجام دهیم؟
#سواد_رسانه_ای
#فضای_مجازی
#عملیات_روانی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
هدایت شده از متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
24.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 اقدام به موقع مهندس جوان و دور زدن سرویس اطلاعاتی
🔹برگرفته از پرونده ای واقعی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#خرابکاری_صنعتی
#فضای_مجازی
#شبکه_های_اجتماعی
#نفوذ
@matsa_ir
هدایت شده از متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
📣 در جریان حضور در #سفر_خارجی به این چند نکته توجه کنید:
💥 در مقابل تحریکات و بدرفتاریهای احتمالی که ممکن است از جانب اتباع بیگانه یا هر شخص دیگری برای شما به وجود آید؛ خونسردی خود را حفظ نموده و موضوع را با درایت مدیریت کنید.
⚠️ فراموش نکنید برخی از این اتفاقات و تنشهای در ظاهر ساختگی، با برنامه و در راستای فراهم شدن مقدمات سوءاستفاده بیگانگان از شماست.
🇮🇷 همچنین سعی کنید در طول سفر از افشای ملّیت، مذهب و ماهیت شغلی خود در محیطهای عمومی بپرهیزید.
#امنیت_در_سفرهای_خارجی
#اتفاقات_ساختگی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir