✅ نشست علمی با موضوع: فرهنگ و تجربیات زنانه در قرآن و بایبل
✳️ سرکار خانم دکتر فریبا علاسوند "عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
✳️ خواهر پروفسور جاسینتا وایگاس"استاد دانشگاه پاپی سنت توماس آکویناس رم _ ایتالیا"
📅 شنبه ۸ بهمن ساعت ۱۲.۳۰
📍آدرس حضوری؛ قم. پردیسان. بلوار دانشگاه، دانشگاه باقر العلوم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ
💻 لينك ورود به جلسه 👇🏽
📎 http://dte.bz/philconf
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ روایت خواندنی ایجاد ۳ رشته تحصیلی در علوم انسانی نفت و گاز
🔻 عادل پیغامی اقتصاددان، استاد اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) مطرح کرد؛
🔹 مدیرعامل یکی از شرکتهای نفتی که حتی از آمریکای مرکزی و دریای بالتیک و اقیانوس هند هم پروژه داشت، با یک واسطه یک روز به دانشگاه آمد و گفتسوالی که دارم که بابت آن به چند دانشگاه کشور مراجعه کردم و پاسخ درستی دریافت نکردهام بعد توضیح داد که من در اقیانوس هند برای دولت هند پروژه اجرا کردهام اما به دعوای حقوقی برخورد کردهایم. حدود ۱۶ میلیون دلار اختلاف نظر داریم، من تلاش کردم گروهی را پیدا کنم که علیه این دعوا یک ضددعوا راه بیاندازم، یک شرکت هندی پیدا کردم این شرکت ۶۰۰ هزار دلار از شرکت ما گرفت و در نهایت شرکت ما این دعوا را بُرد و ۱۶ میلیون دلار گرفتیم.
🔹 حالا همین فرد میگفت چرا در ایران چند نفر نداریم که من بتوانم این مشکلات حقوقی را با همکاری با آنها حل کنم و به جای آنکه این ۶۰۰ هزار دلار را به شرکت خارجی بدهم، به جوانان ایرانی بدهم؟ به همین دلیل به دانشگاه ها میروم و می گویم حاضر هستید ۵ تا جوان با این قابلیت تربیت کنید و من هم بودجه آن را تامین کنم؟ ۵ نفر جوانی که حقوق نفت و گاز بلد باشند، بازار نفت را بفهمند، حل اختلاف حقوقی بفهمند، مهندسی نفت هم بفهمند. خلاصه آدمهایی چند کاره و چند وجهی، هم حقوق میدانند، هم قرارداد میدانند؛ آن هم در شاخه حل اختلاف مناقشات.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31534
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔶 پیش نشست علمی جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی با همکاری پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
🔎عنوان نشست:
بررسی و نقد شاخص های اقتصاد مردم بنیان در مستندات علمی
🎙باحضور:
دکتر وحید ارشدی
حجتالاسلام دکتر علی نعمتی
دکتر سعید سیدحسین زاده یزدی
دکتر علی سعیدی
جناب آقای مازیار عطاری
📆زمان: شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱ _ ساعت ۱۵تا۱۷
📌 مکان: سالن شورای پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
🌐 پیوند ورود به وبینار
https://vroom.um.ac.ir/iish
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ خیانت بانکها در بلعیدن سرمایه های اجتماعی است که موجب اختلال در اقتصاد شده
🔻آیت الله محسن اراکی در همایش «تبیین فقهی و اقتصادی خلق پول در بانکداری و دلالت های آن برای طراحی مدل عملیات بانکی» مطرح کرد؛
💢 نقش پول نقش ایجاد تعامل و توازن در مبادلات تجاری است، لذا وقتی این امر مهم تبدیل به کالا بشود و خرید و فروش شود بازار مختل می شود.
💢یکی از وظایف مهم دولت قبل از اشتغال آفرینی فن آموزی و آموزش هنر مولد است و هیچ جوانی نباید بدون هنر و فن باشد و در این راستا هر دولتی باید بر اساس نیاز های موجود کارآموزی را در همه مدارس امر مهم قرار داده و بر اساس ا این هنر ها و کار آموزی ها در صدد ایجاد شغل باشد.
💢 وقتی می خواهیم مسئله بانک و اقتصاد را بررسی کنیم، اول باید آشنایی با فقه الاقتصاد را داشته باشیم و این نمی شود که با فقه اقتصادی آشنا نباشند و قانون طراحی شود، لذا باید مبناهای فقهی اقتصادی در بانکداری ها مورد توجه باشد
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31558
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 مدرسه تفکر و نوآوری نگاه برگزار میکند:
❇️گفتگوهای تخصصی(مجازی)
تاریخ اجتماعی زنان و پرسش از نظم جنسیتی
💠 محل برگزاری گفتگوها بستر اسکایروم میباشد. آدرس متعاقبا اعلام میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#گفتگوهای_تخصصی
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ ضرورت تطبیق فرآیند آموزش و پژوهش بر مبانی فرهنگی/ تلاشها بر این است که فضای دانشگاهی کشور یک گام بیشتر به سمت اسلامی شدن حرکت کند
🔻احد ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه «پنجاه و هشتمین اجلاس معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور» مطرح کرد؛
🔸تلاشها بر این است که در راستای تشکیل تمدن نوین اسلامی و تحقق فرازهای بیانیه گام دوم، فضای دانشگاهی کشور یک گام بیشتر به سمت اسلامی شدن حرکت کند.
🔸دانشگاهی نیز که بیش از 90 درصد فعالیتش آموزشی و پژوهشی است، باید مبتنی بر یک الگوی فرهنگی عمل کند تا بتواند اسلامی شود، انسانسازی کند و خروجیهای آن همچون شهید چمران باشند.
🔸اگر دانشجو در ارائه و عمل استاد صداقت نبیند، دیگر نمیتوان امیدوار به تحول دانشگاه بود و این همان سرفصلهایی است که باید براساس آن فرهنگسازی کرد.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31564
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقهی سازی اخلاق در حکمرانی اسلامی / مهمترین امتیاز حکمرانی اسلامی، اشراب اخلاق در آن است/ لزوم ایجاد دستگاه حل مسئله
❇️ حجج الاسلام والمسلمین نجف لک زایی و محمدجواد ارسطا به همراه دکتر محمود حکمت نیا در میزگرد علمی با موضوع حکمرانی مطرح کردند؛
🔻دکتر حکمت نیا:
💢 وقتی می خواهیم از حاکمیت صحبت کنیم باید گفت قدرت و اعمال قدرت وجود داشته است ولی بحث بر سر تغییر محور است که بر اساس آن می خواهیم ساختار ها را اصلاح کنیم؛ حکمرانی می خواهد بگوید عامل مؤثر، فرایند است و محوریت باید جابه جا شود.
🔻حجه الاسلام ارسطا:
💢 چگونه می توانیم اخلاق را پیاده کنیم و برای آن ضمانت اجرا بگذاریم؟ اگر ضمانت اجرای مادی را اعمال کنیم یعنی اخلاق را از فضیلت بودن تهی کردیم و این کار را دشوار می کند که در نوبتی دیگر در پاسخ به این دشواری نکاتی ارائه می شود.
🔻حجه الاسلام لک زایی:
💢 اگر سیستم اشکال داشته باشد هر چه قدر پول تزریق شود پیشرفت اتفاق نمی افتد و فساد و ناکارآمدی سبب می شود توسعه اتفاق نیافتد. در سال های اخیر حکمرانی از فرایند و سیستم عبور کرده است و به مفهومی انباشته از ارزش ها تبدیل شده است.
🌐 مطلب کامل: http://ihkn.ir/?p=31567
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰انجمن مطالعات اجتماعی حوزه با همکاری معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان قم و حوزه علمیه کریمه اهل بیت سلام الله علیها برگزار می کنند؛
📚عنوان:«نقش مدیریتی زنان در خانواده»
💢ارائه دهنده: سرکار خانم دکتر طاهره ماهروزاده (هیئت علمی مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، جامعه المصطفی العالمیه)
💢ناقد: سرکار خانم دکتر طیبه حیاتی (استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر قرآن و حدیث)
💢دبیر: سرکار خانم قربانی قمی (معاون پژوهش حوزه علمیه کریمه اهل بیت سلام الله علیها)
🗒زمان: دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۰
🕌مکان: حوزه علمیه کریمه اهل بیت سلام الله علیها
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_خانواده
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مفهومشناسی کلیدواژههای پرتکرار در موضوع زن و خانواده
🔻 مهدی زاهدیان، دانشجو و پژوهشگر حقوق در یادداشتی مطرح کرد؛
📚پر واضح است که مفهوم جنسیت به معنای امروزی، ابداع جدیدی در تاریخ بشر است، اگرچه کتاب جنس دوم سیمون دوبووار در سال ۱۹۴۹ به عنوان آغاز تمایز بین جنس و جنسیت در فمینیستها تفسیر شده، اما ظاهراً «جان مانی» به عنوان اولین کسی در نظر گرفته میشود که در سال ۱۹۵۵ تمایز اصطلاحی بین جنس و جنسیت را معرفی کرد
📚منظور از هویت سوم یا جنسیت سوم اشاره به افرادی دارد که هویت جنسیتی آنها منحصراً مردانه یا زنانه نیست؛ یعنی ممکن است دارای دو یا چند جنسیت باشند، جنسیتی نداشته باشند و یا دارای هویت جنسی در نوسان باشند.
📚آنچه که تحت عنوان برابری جنسیتی استعمال میشود، صرفاً حقوق برابر بین زن و مرد در جامعه نیست و مقصود از آن برابری میان همهی هویتهای جنسیتی مطرحشده است.
📚نه تنها واژهی جنسیت، بلکه حتی ترکیب برابری جنسیتی با فرض سخن گفتن از هویت دوگانه زن و مرد نیز نیاز به دقتنظر و تحلیل دقیق موضوع دارد، چرا که مباحث این بخش بسیار نزدیک به نظریات فمینیسیتی و چهبسا موجب خلط برداشت شود.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31561
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جنسیت
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ علوم انسانی حاصل از بایدهای اجتماعی است نه بایدهای فردی متعارف
🔻حجه الاسلام والمسلمین علی فرحانی در درس فقه فرهنگ مطرح کرد؛
📚 اخلاق اجتماعی و آداب العشره از سنخ تجویز و توصیه های متعارف اند و در فضای مستحبات و مکروهات و واجبات و محرمات تنفس میکنند و با گزاره هایی همچون «سوء ظن نداشته باش» « با همسایه و رفیق به این شکل معاشرت کن» کار میکنند. این در حالی است که فرهنگ اساسا از نوع این سنخ دستورات و توصیه ها نیست.
📚 نباید فرهنگ را با اخلاق و فقه اخلاق اشتباه گرفت ولو اخلاق اجتماعی باشد. حال اگر با این نگاه به فرهنگ بنگریم منابع کثیری در اسلام برای آن وجود دارد. بلکه باید گفت منابع ما مشحون از این دست مطالب و مباحث است که البته نیاز به بررسی و تحقیق دارد.
📚 اساسا فقه بالمعنی الاخص عمدتا از افعال خرد اجتماعی یا ساحت های خاص اجتماعی بحث می کنند اما فرهنگ و تعلیم و تربیت تک ساحتی نیستند و از ساحت های متعدد شکل میگیرند و در همه این ساحت ها حاکم بر سائر فقه های خرد میشوند؛ از این روی از فقه کلان محسوب میشود.
📚 در فضای متعارف علم اصول فعلی لسان ادله ای که بیان ثواب و عقاب است را تبدیل به باید و نباید های متعارف (استحباب و کراهت و ...)، تبدیل میکنیم در حالی که لزوما لسان روایت لسانِ «باید و نباید» نیست بلکه یک لسانِ فرهنگ ساز است؛ از این جهت علم اصول دچار ضعف است میباشد.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31595
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
کرسی علمی ترویجی
مدیریت استراتژیک با رویکرد اسلامی
ارائه دهنده:
🔸دکتر عباس شفیعی، دانشیار پژوهشگاه حوزه دانشگاه ؛
دبیر:
🔸دکتر عبدالله توکلی، دانشیار پژوهشگاه حوزه دانشگاه ؛
ناقدان:
دکتر محمد اسمعیل رستمی نیا و دکتر علی نجاتبخش اصفهانی؛ اعضای هیات علمی مرکز پژوهشی تمدن اسلامی پیامبر اعظم(ص)
🗓 دوشنبه ۱٠ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲
📍پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، سالن حکمت، حضوری و مجازی
🌐لینک مجازی:
Https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت_استراتژیک
#کرسی_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ «ضرورت حجاب و راههای فرهنگی»، «مشکلات حوزه چاپ و نشر و لزوم ارائه تسهیلات»، «تقویت فعالیتهای قرآنی»، «حل گرانی هزینه حج»، «نهادینه کردن علم دینی در دانشگاهها و امور فرهنگی» و «توجه به قطب فرهنگی حوزه و دانشگاه»
❇️ دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بهمنظور دیدار با مراجع عظام تقلید و برخی علما به شهر قم سفر کرده بود، با آیات و مراجع تقلید جوادی آملی، مکارم شیرازی و سبحانی دیدار و گفتگو کرد. خلاصه بیانات مراجع عظام را در ادامه میخوانید؛
🔻توصیههای آیتالله مکارم شیرازی:
🔸مسأله حجاب در حال حاضر با مسائل سیاسی گرهخورده و عدهای میگویند اگر بتوانیم حجاب را حذف کنیم نظام جمهوری اسلامی کمرنگ میشود. خشونت و فشار در مسأله حجاب کارساز نیست، مسأله حجاب راههای فرهنگی دارد
🔻توصیههای آیتالله جوادی آملی:
🔸خیال میکنیم علم دینی آن است که کتاب را بر اساس خواسته خودمان بنویسیم و سپس نام خدا را در ابتدا و بعد آرم جمهوری اسلامی و عکس امام و رهبری را بزنیم این میشود علم دینی، درحالیکه اینها وظیفه ابتدایی است ولی مهم، محتواست که آدم هر چه را میداند، کار خدا بداند.
🔻توصیههای آیتالله سبحانی:
🔸تعداد زیادی از ناشران دینی در قم هستند و تقاضا دارند مشکل کاغذ چاپخانهها حل شود تا رکود کار ناشران قم مرتفع شود. ناشران در مورد کاغذ باید از حمایتهای ویژه وزارت ارشاد برخوردار شوند تا کارگران چاپخانهها و صحافیها بیکار نشوند.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31599
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔹اولین همایش ملی زن در صد سال اخیر
⏰مهلت ارسال مقالات تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۲
🔻کسب اطلاعات بیشتر و ارسال مقالات
Womenuma.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#همایش_ملی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مأموریتی بر دوش رحمانیترین عنصر خانواده
🔻 خانم دکتر فهیمه فرهمندپور عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:
🔹 حتی در غرب هم که جایگاه خانواده بهاندازه جایگاه خانواده در جامعه ما قوی و مسلط نیست هم گفته میشود مهمترین کارکرد خانواده، جامعهپذیر کردن فرزندان است؛ یعنی انتظار دارند خانواده متوجه وظیفه و مأموریت خود نسبت به جامعه و ساختار ملی و سرزمینی باشد. در جامعه ما این مأموریت بسیار مهمتر و شرایط آن فراهمتر است.
🔹 وقتی از خانواده میگوییم نکته حائز اهمیت نقشآفرینی زنانه و مادرانه در این ظرف ماندگار و اثرگذار است. مادر برای مأموریت تربیت دینی، حائز شرایط کنشگری عاطفی بهتری است چون او عاطفیترین و دقیقاً به همین دلیل، اثرگذارترین عنصر فعال در خانواده است.
🔹 مادر بهعنوان رحمانیترین عنصر خانواده، از بیشترین قابلیت -نهفقط برای تربیت تدریجی فرزندان که حتی تغییر تدریجی بزرگسالان- در خانه برخوردار است. تنظیم نبض حساسیت اعضای خانواده و تبدیل آن به کنشهای مؤثر یا واکنشهای مقتضی حتماً ازجمله قابلیتهای زنان است. این همان تعیین مرزهای هویتی افراد است. همه اجزای هویتی ازجمله هویت ملی.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31570
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 فراخوان یادداشت علمی
🔘 فصلنامه رهیافت اندیشه با رویکردی مسئلهمحور و در راستای تبیین و ترویج گفتمان علوم انسانی اسلامی، از همه صاحبنظران، پژوهشگران و نویسندگان دعوت میکند آثار خود را به این نشریه ارسال نمایند.
🔖اهداف
🔹ارائه جمعبندی از دیدگاه اندیشمندان اسلامی و معرفی چهارچوب نظری اسلامی بهمنظور جهتدهی به وضعیت موجود
🔹توصیف وضعیت موجود و علل شکلگیری آن در پرتو الگوی مطلوب اسلامی
🔹راهبردها و راهکارهای عملیاتی برونرفت از وضعیت موجود و حرکت به سمت الگوی مطلوب اسلامی
🔹تاریخپژوهی تصمیمات و اقدامات سیاستی ۵۰ سال اخیر با هدف ردیابی نقاط ضعف و قوت و علل وقوع آن
🔖محورهای موضوعی
نظام تأمین اجتماعی، تعاملات اقتصادی بینالملل، نظام ارزی، نظام بانکی، تولید و اشتغال، بودجه و مالیات، توزیع منابع طبیعی، نفت و گاز، نظام اداری، فرهنگ و مشارکت سیاسی، جمعیت، هویت جنسیتی، تحکیم خانواده، تربیت خانوادگی، جهان اسلام و وحدت اسلامی، تعاملات سیاسی فرامنطقه، آموزش و پرورش، رسانه و فضای مجازی، عفاف و حجاب، مبانی علوم انسانی.
🔖ویژگی یادداشت
✍️ یادداشتها بایستی بین 1500 تا 3000 کلمه باشد و در محیط word نگارش و ارسال شود.
🔀 راههای ارتباطی و ارسال یادداشت
📧 rahyaftandisheh@gmail.com
🆔 @rahyaft_andisheh ایتا، بله، تلگرام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#یادداشت_علمی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست علمی «قلمرو شناسی فقه هنر»
🔻 حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید حمید میرخندان، عضو هیئت علمی دانشکده صداوسیما:
🔹 هنر، شامل دو عرصه عمده هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی است و بهتناسب این تقسیم، هنرهای زیبا، هنرهای غیرکاربردی هستند؛ هنرهای کاربردی یعنی اثری که در آن زیبایی به کار رفته و برای یک کاربردی در زندگی عادی و معمولی در بیرون از آن جهان اثر کاربردی دارند و از آنها در زندگی استفاده میشود؛ اما هنرهای زیبا اینطور نیستند.
🔹 اگرچه هنرها به یک نوعی ذیل رسانهها میگنجند و هنر رسانه محسوب میشوند ولی رسانه یک مفهوم بسیار عامی است که شامل امور هنری و غیر هنری میشود. مثلاً روزنامه یک رسانه است اما رسانهای است که جنبه هنری ندارد؛ بنابراین فقه رسانه یا فقه هنر این عرصهها را شامل نمیشود، مثلاً شبکههای اجتماعی، رسانههای جدیدی که الآن داریم آنهایی که جنبه هنری ندارند داخل در بحث فقه رسانه میشوند.
🔹 برای شناختن مسائل فقه و هنر خوب است بین کارشناسان هنری و کسانی که کار فقاهتی میکنند، جمعی تشکیل بشود و از طریق این جمع مسائل فقه هنر استخراج شود. به یک تعبیری مسئله از شما، کار فقهی و اجتهاد فقهی از ما. این یک شیوه است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31585
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_هنر
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مجموعه مقالات اولین همایش بینالمللی غذای طیب در پایگاه سیویلیکا نمایه شد.
⬅️ مجموعه مقالات اولین همایش بینالمللی غذای طیب که توسط موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، موسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در پایگاه سیویلیکا نمایه شد.
⬅️ تعداد 147 مقاله منتشر شده در این همایش با مشارکت 426 پژوهشگر تدوین شده اند که تاکنون حدود 4 هزار بازدید داشته است.
⬅️ پایگاه سیویلیک (CIVILICA)، با هدف ایجاد بستری مناسب جهت جلوگیری از موازی کاری و پراکنده شدن نتایج تحقیقها و مطالعات محققان و دانشمندان ایرانی راهاندازی شده است که به عنوان دایرهالمعارفی تخصصی برای کلیه رشتههای علمی مطرح است.
⬅️ امروزه این پایگاه بهعنوان ابزاری قدرتمند برای داوران مقالات کنفرانسهای آتی و نیز دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی میباشد که با از بین بردن مرزهای جغرافیایی، کمک قابل توجهی برای دسترسی آسان و سریع پژوهشگران به اطلاعات و دانش کرده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#غذای_طیب
#همایش_بین_المللی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هدف اصلی شورا باید حکمیسازی علم و فرهنگ باشد/ نخبگان در بخش نظریههای فعالیتهای فرهنگی به ما کمک کنند/ در مواجهه کج رویی ها سعهصدر داشته باشیم
🔻مراسم تکریم دکتر سعید رضا عاملی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی و معارفه حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
🔻دکتر مخبر دزفولی:
این جایگاه مهم است چون مأموریتهای مهمی دارد، این نهاد راهبردی، ویترین نیست بلکه باید راهبردی و ریلگذاری را انجام دهد و بدون مداخله جدی حضور داشته باشد.
🔻دکتر افتخاری:
برای اینکه به سمت قلههای فرهنگی حرکت کنیم باید چشم اندازها از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ترسیم شود، چرا که جامعه انتظارش این است که چشم اندازهای جدید ترسیم شود.
🔻حجت الاسلام والمسلمین غلامی:
ما به شدت نیازمند درک دقیق تحولات اجتماعی هستیم چه تحولات آشکار و چه تحولات زیرپوستی. باید از توهمزدگی و تقلیلگرایی در مدیریت فرهنگی پرهیز کنیم، در این صورت تحولات بزرگی در حوزه فرهنگ رخ داده است. باید به دقت درک و تحلیل شوند تا در آینده مورد پیش بینی قرار گیرد
🔻وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
حرکت علمی زمانی به سرانجام میرسد که با اجماع نخبگی باشد و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد سیاستگذار به چنین اجماعی نیاز دارد.
🔻دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
همه مسئولان باید به جایگاه قرارگاهی شورا باورمند باشند، قرارگاه وحدت در عین کثرت نیاز دارد.
ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31604
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#معارفه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ همایش «الگوی سوم زن و دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان» در دانشگاه لرستان برگزار میشود
🔻میثاق حیدری، مشاور رئیس دانشگاه لرستان در امور بانوان و مسئول کارگروه الگوی سوم زنان در استان لرستان، با اعلام این خبر، گفت:
💢تبیین مبانی گفتمان انقلاب اسلامی نسبت به مسئله زن از دیدگاه و سیره فاخر امامین انقلاب، بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان، تشریح افتخارات زنان در دوران پس از انقلاب نسبت به قبل از انقلاب و تبیین جایگاه زنان در جامعهپردازی و تمدنسازی، از جمله اهداف مهم برگزاری این همایش است.
💢علاوه بر بانوان ادارات و دستگاههای اجرایی استان، جمعی از مسئولان استانی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
💢همایش، روز یکشنبه، 16 بهمنماه امسال {ایام دهه فجر} از ساعت 10 تا 12 صبح در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان برگزار میشود و بخش عمده همایش، گفتوگومحور از نوع پرسش و پاسخ، خواهد بود.
💢زنان، همواره همگام با مردان، نقش مهمی در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و عرصههای مختلف پس از دفاع مقدس داشتهاند که این موفقیتها، برمبنای الگوی سوم زن، بایستی برای جامعه، بیش از پیش، تبیین شود.
💢الگوی سوم زن که برآیند گفتمان انقلاب اسلامی و رهنمودهای امامین انقلاب است زن غربی یا شرقی نیست؛ بلکه تعریف جایگاه زن، برپایه دینمداری، اخلاقگرایی، زیست عفیفانه، حجاف و عفاف و مشارکت در امور مختلف جامعه است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#الگوی_سوم_زن
#همایش
#لرستان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅تصویب رشته مطالعات حکمرانی اسلامی در شش گرایش در مقطع کارشناسی ارشد
🔻 رشته مطالعات حکمرانی اسلامی در شش گرایش در مقطع کارشناسی ارشد شامل حکمرانی خانواده، حکمرانی تعلیم و تربیت، حکمرانی بهداشت، حکمرانی سیاسی، حکمرانی اقتصادی و حکمرانی فضای مجازی به تصویب رسید.
🔹این رشته با پیشنهاد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.
🔹دبیر گروه گسترش و برنامه ریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهشی خاص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوبه مذکور را در دوم بهمن سال ۱۴۰۱ به رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ابلاغ کرد.
🔹لازم به ذکر است رشته حکمرانی اسلامی برای اولین بار در کشور مجوز تأسیس گرفته است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی_اسلامی
#تصویب_رشته
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ هشدار به تصمیم گیرندگان فضای مجازی
👤 آیت الله محسن اراکی:
تصمیم گیرندگان فضای مجازی اگر راه را برای توهین به مقدسات الهی، خدا، رسول، قرآن و ... و نشر آن در جامعه، فراهم کنند، جزو همین کفر ورزیدگان به آیات الهی به شمار می روند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#صوت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «فرهنگ و تجربیات زنانه در قرآن و عهدین با تأکید بر مباحث اخلاقی»
🔻 فریبا علاسوند، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده؛
🔹 قرآن ابعاد مختلفی درباره زنان بیان کرده است که شامل؛ زن به مثابه انسان، زنان به عنوان گروهی از افراد جامعه که دارای وظایف و حقوقی هستند، به عنوان مادر، دختر و خواهر هستند.
🔹 همچنین قرآن کریم نکاتی درباره زنان الگو بیان کرده و نام آنها را طرح و شخصیتهایی خاص را در زمینه اخلاقی نام برده است.
🔹 قرآن کریم یک مدل جدید درباره ازدواج بیان کرده و در این مورد بر سه نکته تأکید کرده است که شامل؛ آرامش یا سکینه، نشان دادن عشق و علاقه و رحمت هستند.
🔹 یکی از موضوعات خطیری که قرآن به آن اشاره میکند طلاق است. اخلاق در فقه ما کنترلکننده بود و در مقابل اقتدارهایی است که شاید در میان گروهی وجود داشته و تأکید شده که باید در برابر خداوند پاسخگو باشند.
🔹 در قرآن جملهای هست که در بایبل نیست و آن اینکه خداوند حضرت مریم را قدیسه میداند و گفته است به سبب اینکه عفیف و تصدیقکننده خدا بود ما نور عیسی(ع) را به او دادیم؛ یعنی این عظمت مربوط به اوست و تنها افتخار او این نیست که مادر حضرت عیسی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31620
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔵 فراخوان دومین جشنواره ملی «گوهرشاد»
🔸 دومین جشنواره پوشش اصیل ایرانی اسلامی «گوهرشاد» به همت و پیشرانی مجموعه های مردمی عرصه عفاف و حجاب و تسهیل گری و تنظیم گری دستگاه ها و نهادها برگزار میشود.
📍مشروح این خبر را در لینک زیر بخوانید؛
atu.ac.ir/fa/news/20578
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پوشش_اصیل_ایرانی_اسلامی
#جشنواره_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لویاتان «فقه حقوق شهروندی»
🔻 حجتالاسلام مصطفی دُرّی، نویسنده شبکه موضوعات فقه حقوق شهروندی؛
🔹 مفهوم «شهروندی»، اساساً سابقه چندانی ندارد، بنابراین اینکه فقه اسلامی نیز تا سالهای اخیر هیچگاه بهصورت جدی بدان نپرداخته است، اشکالی را متوجه آن نمیسازد.
🔹 مراد از شهروند در این نوشتار، «تابعیت» یک کشور است؛ بنابراین عنوان «شهر» که در این ترکیب بهکاررفته، عنوانی رهزن است و نباید موجب اختصاص آن به شهرنشینان و حذف روستانشینان و عشایر و بیابانگردان شود.
🔹 ازآنجاکه مفهوم شهروند، مفهومی جدید و نوپیداست، طبیعی است که حقوق شهروندی نیز از سابقه چندانی برخوردار نباشد. همین امر موجب شده تا تراث فقهی موجود در مورد آن نیز بسیار ناچیز باشد.
🔹 نوپدید بودنِ مفهوم حقوق شهروندی بهخودیخود اما مشکلی را ایجاد نمیکند، بلکه مشکل از آنجا آغاز میشود که در منابع فقهی، به جای شهروندی، از مفاهیم دیگری همچون مسلمان و کافر، امت اسلامی و نظیر آن استفاده شده است؛ امری که در بسیاری موارد، موجب تعارض میان لوازم حقوق شهروندی با مفاهیمی نظیر حقوق مسلمانان میشود.
🔹 به نظر میرسد فقه حقوق شهروندی، بهمثابه لویاتان یا همان موجود غریب و بییالودم و اشکمی است که تحلیل آن بسیار دشوار مینماید و هر تلاشی برای تصحیح آن، چالش دیگری را فراروی فقهپژوهان قرار میدهد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31610
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_شهروندی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ همایش ملی «تنها راه نجات کشور، بازگشت به ریل اقتصاد اسلامی»
🎙با حضور:
حجت الاسلام دکتر احمدعلی یوسفی
حجت الاسلام دکتر غلامعلی معصومینیا
حجت الاسلام دکتر سیدکاظم رجایی
دکتر محمدجواد توکلی
دکتر حسین صمصامی
دکتر روحالله ایزدخواه
دکتر مهدی عسگری
📆 پنجشنبه 13 بهمن ماه 1401
⏰️ ساعت 9 الی 12
🏢 قم، چهارراه شهداء، جنب بوستان کتاب، مرکز همایشهای غدیر
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com