💢 دکتر دهقانی فیروزآبادی مامور تشکیل «شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی» شد
🔹 آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رییس جمهور در حکمی «روح الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور را مامور تشکیل «شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی» کرد.
🔹 در حکم رییس جمهور خطاب به دهقانی، هدف از تشکیل این شورا، ایجاد هماهنگی و همافزایی دستگاههای ذی ربط و کنشگران پیشران در حوزه هوش مصنوعی عنوان شده است.
🔹 ریاست شورا که حسب مورد در حضور رئیس جمهور یا معاون علمی رئیس جمهور تشکیل جلسه خواهد داد با رئیس جمهور یا معاون علمی رییس جمهور است و دبیر شورا و رییس مرکز ملی هوش مصنوعی هم به پیشنهاد معاون علمی رییس جمهور و با حکم رییس جمهور تعیین میشود.
🌐 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35881
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅نشست علمی با موضوع:
حدود دخالت دولت در قراردادهای خصوصی با تاکید بر قراردادهای کار
🎤 ارائه توسط استاد محسن ملک افضلی اردکانی
📆زمان: دوشنبه 13 آذرماه
⏱ساعت 12:30ظهر
🔷مکان: بلوار معلم کوچه 21 (کوچه مسجد سلماسی) ساختمان جدید مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از میزگرد هم اندیشی مراکز حوزوی و دانشگاهی درباره «چگونگی مدیریت تحوّل علوم انسانی
🔹 حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح: تحول در علوم انسانی بعد از انقلاب اسلامی به دلیل اینکه هدفش تنظیم امور بر اساس تعالیم اسلام بوده، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. از همین رو تحول به سمت مطلوب و اهداف عالی مد نظر است.
🔸 دکتر عبدالله توکلی: وضعیت امروز کشور ها سه ویژگی مثبت دارد که باید به آن اشاره کرد. نیروی انسانی، ساختار و منابع علمی مناسبی برای بحث تحول در علوم انسانی وجود دارد و این یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت امروز ایران است که به لطف خدا در این سال ها به آن رسیده ایم.
🔹 دکتر ابوالقاسم فاتحی: نگاه ما در دانشگاه علامه طباطبایی یک نگاه جامعه شناسی انتقادی به موضوع تحول در علوم انسانی است. علوم انسانی غربی موجود در دانشگاه های ما، مانند هشت پا دانشگاه ها را در چنبره خود گرفته است.
🔹 دکتر سید مجتبی امامی: ما سال ها تولید علوم انسانی اسلامی را با تحول در علوم انسانی یکی می انگاشتیم. باید بدانیم حتی اگر مبناهای اساسی را هم داشتیم باز هم تحول رخ نمیداد. چرا که تحول در علوم انسانی غیر از تولید علم است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35867
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در نگاه خوشبینانه، تنها ده درصد اهداف شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، محقق شده است
🔻 حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید تصدی گری کند. تصدی گری وظیفه قرارگاه نیست. بلکه باید از ظرفیت های موجود بهره مند شود و با مشارکت فعالین موجود مشکلات را حل نماید. به نظر من شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار مأموریت اصلی دارد.
🔹 برای رسیدن به تحول در علوم باید به حکمرانی ولایی توجه ویژه کنیم. در مدل حکمرانی ولایی، ولی در رأس نیست. چرا که اصلاً ساختار قدرت هرمی نیست بلکه ولی در مرکز شبکه قرار دارد و دیگران حول او میچرخند. به همین دلیل همه سهم اثری در کنش دارند. نخبگان نیز باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی اثر گذار باشند و مشارکت داشته باشند.
🔹 بعد از گذشت چندین سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اولین بار داریم بر مصوبات گذشته نظارت میکنیم. ببینیم چه میزان از مصوبه ها اجرا شده است؟ چه میزان غیر قابل اجراست؟ چه میزان از فعالیت ها اثر گذار بوده است؟ چه میزان از مصوبات اثر خود را دیگر از دست داده است و باید تغییر کند؟
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35890
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رئیس جمهور اساسنامه صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را ابلاغ کرد
💢 رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «اساسنامه صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری» را برای اجرا ابلاغ کرد.
🔹 آیتالله سیدابراهیم رئیسی در نامهای به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه کشور، شورای عالی حوزههای علمیه، ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه «اساسنامه صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری» را که در جلسه ۸۹۰ مورخ ۱۶ آبان ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، برای اجرا ابلاغ کرد.
📝 متن کامل:https://ihkn.ir/?p=35905
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ازدیاد نسل از نظر قرآن
👤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی ابوترابی، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و پژوهشگر حوزه جمعیت
▪️ برنامه تلویزیونی جرگه
▫️کاری از گروه علم و فناوری شبکه چهار سیما
https://tv4.ir/episodeinfo/403380
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نشست ایران و روسیه پیرامون ابعاد الهیاتی و حقوقی مسأله خانواده مقاوم
💢 یازدهمین نشست بین المللی همایش بین المللی خانواده مقاوم، چالش های اخلاقی در جهان متحول با موضوع: نشست مشترک ایران و روسیه پیرامون ابعاد الهیاتی و حقوقی مسأله خانواده مقاوم به صورت بر خط با حضور اساتید صاحب نظران حوزه خانواده از کشور روسیه و ایران برگزار شد.
🔹 خانم دکتر فریبا علاسوند عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده: جریانهای فمنیستی مهمترین هدفشان تحقق چنین هویتی برای زنان است، و این زن آزاده مستقل قدرتمند پیش زمینه بسیار مهمی در تغییرات و تحولات تمدنی نسبت به خانواده بوده است.
🔸 دکتر فاطمه ابراهیمی، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه الزهرا: به نظر میرسد که یک تخاصم جهانی علیه خانواده برنامهریزی شده است و افراد متولد در خانوادههای ناپایدار با آسیبها و چالشهایی مواجه میشوند و محروم شدن آنها از تربیتهای معنوی و اخلاقی یکی از دهها آسیبی است که میتواند آنها را برای استثمار و سوءاستفاده دیگران سوق دهد.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35896
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چالشهای فقهی- حقوقی مراکز مشاوره دادگاههای خانواده
✍️ نویسنده: فرج الله هدایت نیا
🔹 سیاست تقنینی جمهوری اسلامی ایران، تأسیس و تقویت مشاورههای تخصصی است. بر این اساس، قانون حمایت خانواده قوه قضائیه را مکلف ساخت، مراکز مشاوره را در معیت دادگاههای خانواده ایجاد نماید. قانون همچنین ارجاع دعاوی طلاق توافقی به مراکز مشاوره را برای دادگاه الزامی شناخته است.
🔹 فلسفه این الزام قانونی، تحکیم خانواده، پیشگیری از طلاق و ایجاد صلح و سازش است. افزون بر کارکرد اصلاحی، قانونگذار مأموریتهای مهم دیگری مانند اظهار نظر کارشناسی پیرامون علتها و ماهیت دعاوی خانواده، مددکاری اجتماعی و خدمات درمانی را بر عهده مراکز مشاوره خانواده قرار داده است.
🔹 این نوشتار به روش توصیفی- تحلیلی، مبانی فقهی الزام به مشاوره و همچنین، ظرفیتهای ساختاری مراکز مشاوره در تحقق کارکردهای قانونی را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه دست یافته است که الزام متقاضیان طلاق توافقی به مشاوره به صورت مطلق بر خلاف مصلحت و با موازین شرعی ناسازگار است.
🔹 همچنین معلوم شد که شرایط علمی، تجربی و صلاحیتهای اخلاقی کارشناسان مراکز مشاوره و همچنین ماهیت غیراختیاری مشاوره و غیرانتخابی کارشناسان با کارکردهای قانونی آن تناسب ندارد و به همین دلیل، مراکز مشاوره فاقد کارآیی لازم در تحقق اهداف قانونگذار است.
🗒 منتشر شده در نشریهی مطالعات راهبردی زنان شماره ۹۵ فصلنامه «شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده»
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از ارائه مقالات در گردهمایی کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی
💢 طبق روال و رویهی عملی برگزاری کنگره، هر یک از کمیسیونهای علمی، برنامهی خود را در قالب یک گردهمایی نیمروزه برگزار مینمایند. فرهنگستان علوم اسلامی با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملّی و با مشارکت برخی مراکز حوزوی و دانشگاهی آن را در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار کرد.
💠 این گردهمایی طی سه بخش ارائه مقالات، سخنرانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و میزگرد هماندیشی با حضور مراکز حوزوی و دانشگاهی برگزار شد. در بخش سوم از گزارش این گردهمایی، به سه مقاله ارایهشده در این گردهمایی خواهیم پرداخت.
کمیسیون مدیریت تحوّل علوم انسانی با توجّه به نوپا بودن مطالعات مربوط به مباحث مدیریتی در حوزه علوم انسانی اسلامی، طی دورههای اخیر تلاش داشته است، صورتبندی از محورهای مطالعاتی و سرفصلهای مرتبط با این مسئله ارایه نماید. در هفتمین کنگره، چهار محور کلّی و ۲۰ سرفصل تعیین شد:
🔹 الگوی حکمرانی مشارکتی در تحوّل علوم انسانی
🔹 ارزیابی تجربه جمهوری اسلامی در مدیریت تحوّل علوم انسانی (با تاکید بر مسئله حکمرانی مشارکتی علوم انسانی)
🔹 ارزیابی تجربه جهانی در حکمرانی مشارکتی علوم انسانی
🔹 الگوی مدیریت راهبردی علوم انسانی در تراز انقلاب اسلامی
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35893
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰اختتامیه رویداد ملی حجاب از نگاه علم
💢توسط انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری جامعة الزهرا (س)، انجمن مطالعات اجتماعی حوزه و سایر مراکز علمی برگزار میشود.
💢با حضور:
▫️آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی
▫️حجت الاسلام محسن قنبریان
▫️حجت الاسلام عبدالکریم بهجتپور
▫️حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی
▫️خانم دکتر فریبا علاسوند
▫️خانم دکتر کبری خزعلی
🗓زمان: چهارشنبه 15 آذر ساعت 8 تا 12
🕌مکان: قم، جامعة الزهرا (س)، تالار منفی یک ساختمان شهید بهشتی
💢از عموم طلاب خواهر و برادر جهت شرکت در مراسم دعوت بهعمل میآید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#رویداد_ملی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همه چیز درباره دانشگاه حکمتبنیان
🔹 مقام معظم رهبری در دیدار با استادان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی (۱۴شهریورماه ۱۳۸۹)، سخنان استادان دانشگاهها در این دیدار را بسیار خرسندکننده، متنوع، پرنکته و حاوی پیشنهادهای اجرایی برشمردند و پس از طرح ایده دانشگاه حکمتبنیان توسط قاسم عموعابدینی چنین بیان نمودند: «اما دانشگاه حکمتبنیان حرف تازهاى است، حرف نوئى است؛ و تازهتر این است که گفتند چنین دانشگاهى برخى از کارهایش هم انجام گرفته، دانشگاه تهران یک قسمتهائى را هم انجام داده؛ این براى من خیلى تازه است. من چنین چیزى نشنیدم و اطلاعى نداشتم از اینکه یک چنین کارى واقعاً در کشور پا گرفته باشد.
🔹 در راستای اجراییسازی دانشگاه حکمت بنیان در سال ۱۳۹۰ توافقنامهای میان دانشگاه تهران و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی منعقد شد و طرح مطالعاتی دانشگاه حکمت بنیان با مدیریت قاسم عموعابدینی آغاز شد.
🔹 این طرح ملی تا سال ۱۳۹۶ با مشارکت اساتید برجسته ادامه یافت و نظریه دانشگاه حکمت بنیان را میتوان مهمترین خروجی این طرح دانست. در همین راستا کمیسیون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع دانشگاه حکمت بنیان را دنبال کرد و گزارش کارگروه تدوین سند دانشگاه حکمت بنیان با عنوان «سند راهبرد عملی دانشگاه اسلامی؛ حکمی شدن دانشگاهها» را در سال ۱۳۹۶ ارائه کرد.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35899
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقش فرزندآوری در استواری روابط خانوادگی و اصالتبخشی به آن
🔻 حجت الاسلام دکتر داود بصارتی تبیین کرد:
🔹 بدون شک یکی از مؤلفههایی که در استواری روابط خانوادگی و اصالتبخشی به آن و تکمیل اعضای اصلی خانواده نقش اساسی دارد، فرزندآوری است؛ زیرا فرزندآوری حق طبیعی زن و مرد است و هر میزان حقوق زوجین خصوصاً حقوق مشترک آنها، مثل حق فرزندآوری محترم شمرده شود، بنیان خانواده استحکام و استواری بیشتری به خود میگیرد.
🔹 با کاهش فرزندآوری و احساس نگرانی نخبگان از کاهش جمعیت و امکان بروز مشکلات گوناگون در عرصههای مدیریتی، امنیتی، دفاعی، اقتصادی کشور و مانند آن، فرزندآوری اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
🔹 در سالهای اخیر با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تا حدودی هر چند ناقص و مبهم صرفاً به تعهدات مذکور (نه ضمانت اجراها) اشاره شده است، لکن به جهت جدید بودن و نداشتن قدمت قابل توجه با الزام کردن دولت نسبت به استلزامات فرزندآوری فاصله دارد، اما به نظر میرسد از برخی اصول قانونی اساسی و سایر قوانین عادی ناظر به استلزامات دولت در قبال حقوق افراد و جامعه، استلزامات دولت در قبال فرزندآوری قابل اصطیاد و تحلیل است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35902
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می کند:
🔸نشست هماندیشی اساتید
💢 پیرامون:
مسائل اقتصادی کشور
👤 با حضور: دکتر سید احسان خاندوزی
➖ وزیر اقتصاد و امور دارایی
📆 چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۳ الی ۱۴:۳۰
🏢 سازمان مرکزی، سالن شورا، طبقه سوم
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ راهاندازی رشته «اقتصاد بیمه» در مقطع دکتری در موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامهطباطبائی
🔻 دکتر سعید شکوهی، رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامهطباطبائی:
🔹 رشته «اقتصاد بیمه» در مقطع دکتری در موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامهطباطبائی با همکاری دانشکده اقتصاد این دانشگاه راهاندازی شد. در سال تحصیلی آینده در این رشته پذیرش دانشجو انجام خواهد شد. این رشته میتواند پاسخگوی نیاز رو به رشد کشور در حوزه تأمین نیروی انسانی متخصص برای صنعت بیمه باشد.
🔹 راهاندازی این رشته میتواند به مرجعیت دانشگاه در رشتههای تخصصی بیمهای، منجر شود و تنوع رشتهها را در مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو که بدون شک معتبرترین مرجع دانشگاهی تربیت نیروی انسانی برای صنعت بیمه کشور است، افزایش دهد. همچنین این امر فرصتی برای پرورش و جذب استادان متخصص در این رشته پرکاربرد دانشگاهی است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35875
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰باطلشدن معاملات قولنامهای مخالفتی با شرع ندارد
🔹آیتالله اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔺وجود و گسترش معاملات اموال غیرمنقول از طریق اسناد عادی منشاء فساد و اخلال است و مطابق اصول و قواعد فقه، در تزاحم حکم اولیه و حکم ملزمه و مصلحت عامه، حفظ نظام اجتماعی و جلوگیری از خلل و فساد در آن ارجحیت دارد.
🔺بنابراین حتی حکم به باطلشدن معاملات عادی در خصوص اموال غیرمنقول به نظر ما بلااشکال و مخالفتی با شرع ندارد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸🔸نخستین اجلاس ملی سبک زندگی در قم، برگزار شد
🔻به نقل از پایگاه خبری آستان بهارستان، مجتبی ویژه، دبیر شبکه ملی سبک زندگی از برگزاری نخستین اجلاس ملی سبک زندگی با حضور دبیران استانی این شبکه در قم خبر داد.
🔻وی با اشاره به اهمیت جایگاه سبک زندگی در جامعهسازی بر مبنای الگوی ایرانی اسلامی گفت: بدون خواست و کوشش خود مردم و سازمانهای مردمی، اصولاً فرهنگسازی، شکلدهی به سبک زندگی و جامعهسازی موفق نخواهد بود.
🔻ویژه با تأکید بر نقش سازمانهای مردمنهاد در نهادسازیهای اجتماعی بیان کرد: هدف از برگزاری این اجلاس، توانمندسازی این سمنهاست تا بتوانند در مناطق خود نقش راهبری و عملیاتی داشته باشند.
🔻از هر استان یک نماینده بهعنوان دبیر استانی در این اجلاس شرکت خواهد کرد و پس از اجلاس فرآیند شبکهسازی در استانها قوت و سرعت بیشتری خواهد گرفت.
🔻محمدسعید ذکایی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه، مریم اردبیلی، معاون امور زنان شهرداری تهران و سیدمجید امامی، رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور از جمله استادان مطرح کشوری هستند که از هفتم تا دهم آذرماه در نخستین اجلاس ملی سبک زندگی در قم حضور پیدا کردند.
🔻یادآور میشود، شبکه ملی سبک زندگی یکی از شبکههای تخصصی ادارهکل مشارکتهای اجتماعی معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان است که با هدف توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی تشکیل شده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔سلسله نشست های باز خوانی انتقادی ایدههای دانشگاه اسلامی، علوم انسانی اسلامی، وحدت حوزه و دانشگاه
🗓 هفته دوم: پنجشنبه ۱۶ آذر
⏰ ساعت ۸ الی ۱۲
🏢مکان: دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران (قم،کنارگذر خداکرم،خ. خداکرم بیست
🔸سخنرانی با موضوع: بیگانگی و گسست نهاد علم از مسأله یابی و مسأله سازی
👤سخنرانان:
📚حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی
📚دکتر مسعود معینی پور
🔸هم اندیشی علمی با موضوع: مناسبات نهاد علم و نهاد اجرا (دانشگاه و نظام حکمرانی
👤اساتید:
📚حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی لطیفی
📚دکتر حمید زارع
📚دکتر محمدحسین ظریفیان
📚دکتر میثم مهدیار
▪️لینک شرکت مجازی در دوره:
https://www.aparat.com/Eshragh_Tv/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تدوین طرح «الگوی دینی نهادینهکردن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه»
🔻 حجتالاسلام آرش رجبی، معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران:
🔹 معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران به منظور ارائه الگوی فرهنگ سازی اسلامی بر مبنای راهبرد شماره دو (توسعه، ارتقا و استانداردسازی زیرساختها) برنامه ۵ ساله معاونت و ذیل برنامه «ارتقاء مدیریت فرهنگ و تبلیغ»، طرحی مطالعاتی با موضوع «الگوی دینی نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه» را در دستور کار قرار داده است.
🔹 در این طرح، بر اساس روش دادهبنیاد، الگویی مفهومی روایت خواهد شد که مبنایی برای ارائه راهکارها و راهبردها و بیانیه مأموریت حوزه های علمیه خواهران در بحث حجاب و عفاف خواهد بود.
🔹 وی «روایتی از الگوی فرهنگسازی حجاب و عفاف بر مبنای آموزههای دینی»، «ارائه مبانی اعتقادی، کلامی، فقهی و فلسفی از حجاب و عفاف»، «تبیین زمینههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نهادینه کردن حجاب و زیست عفیفانه»، «ارائه راهبردها و مؤلفههای اثرگذار بر فرهنگسازی حجاب و عفاف در جامعه»، «شناسایی عوامل مداخلهگر و موانع داخلی و خارجی بر نهادینه کردن حجاب و عفاف در کشور»، «ارائه آثار و نتایج مثبت نهادینه شدن فرهنگ حجاب و عفاف در همه سطوح» را از اهداف طرح مذکور برشمرد.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35923
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بانوان
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍اندیشکده رهیافت با همکاری پژوهشکده کوثر دانشگاه جامع امام حسین(ع) و اندیشکده دولت و نظامسازی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار میکند:
✅ سلسله نشستهای رهیافت علوم انسانی اسلامی
◀️ نشست پنجم: خط مشی پیشنهادی نظارت و کنترل شایستهمحور در بخش دولتی ایران
💢 ارائه دهنده:
👤 آقای حمیدرضا طاهری جانبازلو؛ پژوهشگر حوزه خط مشی گذاری
💢 استاد ناقد:
👤 دکتر روحالله تولایی؛ عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و برنامهریزی راهبردی دانشگاه جامع امام حسین(ع)
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۵ آذر ماه
⏰ ساعت: ۱۲:۳۰
📌 مکان: دانشگاه امام حسین(ع)، پژوهشکده کوثر
🔹 جهت هماهنگی حضور در نشست، مشخصات خود را به شماره 09148530794 ارسال نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پول مجازی از نظر فقهی جایز و مورد مطلوب نیست
🔻 آیت الله محسن اراکی، عضو شورای عالی حوزه:
🔹 نباید پول را از جایگاه حقیقی آن به سمت سیاستهای اعتباری سوق داد، پول اعتباری در اختیار قدرت است و دردهای مزمن جامعه را دوا نمیکند.
🔹 استاد حوزه علمیه قم با انتقاد از توجه صرف برخی از اقتصاددان به مفاهیم غربی اقتصاد، گفت: اسلام در مسأله اقتصاد حرف برای گفتن دارد که در حل مشکلات و بهبود شرایط اقتصادی راه گشاست.
🔹 آیت الله اراکی با بیان اینکه پول مجازی از نظر فقهی، جایز و مورد مطلوب نیست، تاکید کرد: پول مجازی بستری را فراهم میکند که دولتهای بزرگ بدون اینکه هزینه واقعی کنند، ثروت و دارایی دیگران را تصاحب میکنند که به نوبه خود سبب بر هم خوردن توازن بازار و سفته بازی میشود.
🔹 شکلگیری نظامی برخواسته از ارزشهای دینی و الهی آرزوی دیرینه صالحین در طول تاریخ بوده که در دوره کنونی محقق شده است.
🔹 خمس و زکات از عناصر اصلی و محوری در نظام مالی اسلامی است که همواره باید مورد توجه بوده و نقش برجستهای در نظام اقتصادی ایفا کند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35926
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ از سلسله نشستهای علمی همایش بین المللی خانواده مقاوم: چالشهای اخلاقی در جهان متحول
5️⃣1️⃣ پانزدهمین پیش نشست همایش بین المللی: خانواده مسلمان و تربیت در زیست بوم دوفضایی شدن ها
🔻 سخنرانان:
1️⃣ حجت الاسلام دکتر سیدسعیدرضا عاملی "عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی"
2️⃣ حجت الاسلام دکتر علی اصغر اسلامی تنها "عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام)"
3️⃣ دکتر سجاد مهدی زاده"عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام)"
🔻 دبیر علمی نشست: حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی"عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام)"
⏳ زمان: پنجشنبه 16 آذر
⏰ ساعت: 8:30 صبح
📍قم، پردیسان بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام) سالن جلسات امام حسین(علیه السلام)
🔹 پخش به صورت مجازی از طریق لینک
📎http://dte.bz/resl
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانشهای مورد نیاز برای طراحی الگوی حکمرانی اسلامی
🔻 حجت الاسلام محسن مهاجرنیا عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 حکمرانی یک پدیده اجتماعی است قاعدتاً نیاز به رویکردهای جامعهشناسی سیاسی داریم. جامعهشناسان ما باید متناسب با جامعه این بحث را تبیین کنند زیرا دنیای غرب متناسب با خودشان حکمرانی تعریف کردهاند و در جامعه خودشان قابل عمل است.
🔹 الگوی حکمرانی اسلامی بدون فقهاء، فیلسوفان، حقوقدانان و جامعهشناسان تبیین نمیشود. نظام و مجموعه حاکمیت هم باید تدبیر کنند و اینها را پای کار بیاورند. دولت باید امکانات آن را بدهد، مجلس باید مسائل قانونیاش را حل کند. همچنین حاکمیت باید مردم، اندیشمندان،حوزویان و دانشگاهیان را پای کار بیاورد که مسئله تبیین شود.
🔹 برای حکمرانی اسلامی یک سری دانشهای کمکی و پشتیبان مثل «اخلاق» هم لازم است. روغنکاری و زیباسازی آن کار «اخلاق» است. همچنین به «اعتقادات» نیاز داریم بسیاری از بحثها را باید اعتقادی کرد. حکمرانی اسلامی به «متکلمین» و «الهیات» هم نیاز دارد.
🔹 ما در اسلام ۱۴۰۰ سال تجربه حکومت داریم. درصدر اسلام دو الگوی پیامبر(ص) و الگوی امام علی(ع) را داشتیم، الآن هم بیش از چهل سال تجربه حکومت اسلامی و ولایت فقیه داریم و ایدهآل ما این است که امام زمان(عج) که بیایند حکومت آرمانی تشکیل میدهند. اینها همه تجربه است ما باید این الگوها را به دنیا ارائه دهیم و براساس آن تئوری و نظریه بدهیم.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35920
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حاکمیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پیشنهادهای اقتصادی پروفسور درخشان به دولت
🔹 دولت می تواند با ایجاد صندوق ویژه از جمله برای توسعه روستاها و محرومان به صورت شفاف میزان ورودی و هزینه کرد این صندوق را به مردم اعلام نماید و با گزارش مستمر ورودی و هزینه های انجام شده به صورت شفاف مردم از سرنوشت ثروت های بازگردانده شده به بیت المال آگاهی یابند.
🔹 در حال حاضر عده زیادی با ذخیره طلا، ارز، املاک، کالاها و دیگر اموال و سرمایه گذاری در بورس و کسب درآمدهای نجومی به ثروت های بادآورده زیادی دست پیدا کرده اند که در نتیجه کوچک شدن سفره مردم محروم و اقشار کم درآمد بدست آمده است و دولت باید با اخذ مالیات های سنگین از ثروت های بادآورده و درآمدهای نجومی و توزیع عادلانه ثروت، زمینه تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی را ایجاد نماید.
🔹 حداقل کار دولت عدالت محور وضع مالیات بر ثروت های بادآورده است و مکانیزم آن بسیار روشن می باشد و سالها در کشورهای پیشرفته به کار گرفته شده است.
🔹 ارز مربوط به مبادلات خارجی است و بوجود آمدن بازار های غیر مفید مانند بازار سکه و ارز را نباید تنظیم کرد بلکه باید حذف کرد زیرا وجود چنین بازار هایی موجب اختلال در نظام اقتصادی کشور می شود.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35916
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دهقانی فیروز آبادی: معاونت علمی دستگاه اجرایی نیست،کار معاونت علمی الگو سازی است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه تربیت مدرس:
🔸چهار حوزه اندیشه (که خواستگاه آن در علوم انسانی است) ، توسعه علم، توسعه و تولید فناوری، کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان باید روی آن سرمایه گذاری کنیم و امسال برای اولین بار به آن بودجه تعلق گرفت
🔸بزرگترین سوالات و مشکلات ما ریشه در علوم انسانی و اجتماعی دارد که کمتر به آن اهمیت دادیم
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ایجاد آرامش و امتداد نسل موفق از اهداف کلان اسلام در حوزه تربیت جنسی
🔻 در دهمین پیش نشست علمی همایش بین المللی خانواده مقاوم، چالش های جهان متحول مطرح شد؛
🔹 حجت الاسلام سوزنچی: دوگانه جدید فضای اجتماعی و فضای مجازی به شدت بر روی بلوغ زودرس نوجوانان تاثیر گذاشته است، یعنی امروزه اطلاعات و صحنههایی در اختیار مخاطب و کودکان و نوجوانان قرار میگیرد که این اطلاعات غالباً در نظام سنتی حتی در سن ۱۵ یا ۱۶ سالگی هم به افراد نمیرسید.
🔸 دکتر سجاد مهدی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این پرسش که چرا در حال حاضر در جامعه ما تربیت جنسی به یک مسئله تبدیل شده است گفت: در سالهای اخیر مسئله تربیت توسعه پیدا کرده است و از دل آن تربیت جنسی بیرون آمده است.
🔹 حجت الاسلام محمدحسن وکیلی، استاد دروس خارج حوزه علمیه مشهد با اشاره به شاخصههایی که باعث میشود بدانیم زن یا مرد در مسیر تربیت جنسی درست قرار گرفته است گفت: خداوند برخی قوا را در دو جنس زن و مرد قرار داده که اگر در یک نظام تربیتی تلاش کردیم این قوا را در مسیر حقیقی سعادت زن یا مرد قرار دهیم میتوانیم بگوییم این زن و مرد در مسیر تربیت جنسی درستی قرار گرفتهاند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35929
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com