💢🔰🧑🎓👨🏻🎓
🔴تمدید شد
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در مقطع ارشد و دکتری دانشجوی غیرایرانی میپذیرد
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان قدیمیترین و بزرگترین پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی با رویکرد اسلامی در ایران، با ارائه مزایای فوق العاده آموزشی و پژوهشی در دو مقطع #ارشد و #دکتری دانشجوی #غیرایرانی میپذیرد.
🌐مشروخ خبر
https://rihu.ac.ir/fa/news/38406
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 رویکردهای جزیرهای در ساختار تجاری کشور باید حذف شود / ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی برای بهبود نظارت بر واردات
🔻 رحیم بنامولایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و لهستان، مطرح کرد؛
▫️چندنرخی بودن ارز و نبود بانک اطلاعاتی دقیق از چالشهای اصلی نظام تجاری کشور است، یک بانک اطلاعاتی میتواند به نظارت بهتر بر واردات کمک کند، عدم وجود چنین سیستمی به دلیل غیرفعال بودن سفارتخانههای ایران و کمبود رایزنهای بازرگانی است، سفارتخانهها باید نیازهای واقعی کشورهای دیگر را جمعآوری و در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند.
▫️بانک اطلاعاتی میتواند به شناسایی سرانه مصرف و تولید کمک کند و با مقایسه این دو، موارد مازاد و کمبود را شناسایی نماید، این اطلاعات میتواند در هدایت سرمایهگذاری به بخشهای نیازمند تولید بیشتر یا واردات مؤثر باشد، الگوگیری از کشورهایی مانند ترکیه در ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات و واردات میتواند به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت تولید کمک کند.
▫️رویکرد جزیرهای در ساختار تجاری کشور مانع بهرهوری است، سند چشمانداز ۱۴۰۴ بهدرستی اجرا نشده است، ایجاد بانک اطلاعاتی و هماهنگی بین وزارتخانهها میتواند به افزایش تولید و صادرات منجر شود. وزارتخانهها باید هماهنگ مانند چرخدندههای یک سیستم عمل کنند تا به اهداف مشترک دست یابند و به رشد اقتصادی کمک کنند.
🌐 متن نامه : https://ihkn.ir/?p=38185
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸مدرسه مجازی موسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)، فصل چهارم مدارس فقه تربیتی را برگزار میکنند.
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری دوره: شنبه 20 مردادماه تا سهشنبه 23 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 11:30 (هرروز دو جلسه)
💻به صورت حضوری و مجازی
♨️مهلت ثبتنام: 14تا 20 مردادماه 1403
✳️برای ثبت نام در ایتا به این آیدی پیام دهید:@hadiajami
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 تأثیر رسانهها و تبلیغات بر سبک زندگی زنان در جامعه مدرن
🔻 دکتر محمد تقی کرمی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح کرد؛
▫️مدرنیته عصر استیلای نظام سرمایه داری است. زندگی در عرصهای که در پس تولید هرکالای فرهنگی، انگیزهای اقتصادی نهفته است و نظام سرمایه داری توانسته حضوری پررنگ در عرصه تولیدات فرهنگی داشته باشد.
▫️در چنین شرایطی صور اقتصادی بیش از پیش در بازارتعیین کننده هستند و بازار آزاد تبدیل به جزء جدایی ناپذیرکالاهای فرهنگی شده است. در این بازار اقتصادی، تبلیغات تنها قدرت تعیین کننده بازار است. تبلیغات حیات روزمره را در کنترل خود گرفته و بر روابط اجتماعی سیطره یافته است و زنان را به سوی شکلی ازسلیقه جمعی تحمیلی سوق میدهد.
▫️هرچند این تبلیغات تلاش میکنند تاهمه افراد را فارغ از تفاوتهای جنسیتی و سنی تحت تاثیرقرار دهند اما میتوان ادعا کرد، گروه هدف بخش بزرگی از این تبلیغات، زنان هستند. زنان به دلیل نقشهای جنسیتی وخانوادگیشان، جایگاه مهم و تاثیرگذاری در گزینشهای صورت گرفته درزمینههای مختلفی، همچون؛ آشپزی ولوازم آشپزخانه، لوازم منزل و دکوراسیون داخلی خانه، وسایل بازی و فراغت فرزندان و انتخاب لباس خود و دیگراعضای خانواده دارند.
▫️بنابراین و باتوجه به اهمیت جایگاه زنان، نگرش آنها به سبک زندگی ولوازم آن، میتواند نقش مهمی در پیشبرد پروژه سبک زندگی بومی ایرانی-اسلامی و یا سبک زندگی مدرن، به عنوان رقیب آن داشته باشد
🌐 متن یادداشت : https://ihkn.ir/?p=38211
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی_زن
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️در میزگرد با موضــوع
مد و مدگرایی مطرح شد:
پاسخی به دیدگاه استاد امید پیشگر پیرامون حجاب چادر
🎙 حجت الاسلام والمسلمین
استاد مجید محمدی
📌 ادامه دارد
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خحاب
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 شاخصهای سنجش توسعه در جامعه اسلامی
🔻 آیت الله مهدی هادوی تهرانی استاد برجسته حوزه علمیه قم مطرح کرد؛
📚 مهمترین شاخص برای توسعۀ در جامعۀ دینی بالا بردن سطح دینداری و باورهای عقیدتی مردم است. در حقیقت توسعه به این معناست که مجموع فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و... موجب پیشرفت سطح دینداری مردم شده باشد.
🔻شاخصهای توسعۀ و اثر آن در اقتصاد:
➖توکل بر خدا:
اولین ثمره از توکل بر خداوند را میتوان کاهش نرخ پسانداز برشمرد؛ به این بیان که جامعهای که افراد آن اهل توکل بر خداوند هستند دچار کاهش نرخ پسانداز خواهد شد و بیشتر به فعالیت اقتصادی یا اموری همچون صدقه و قرض الحسنه روی میآورند در حالیکه طبق سایر شاخصهای توسعۀ اقتصادی که در جوامع دیگر مطرح است، عکس این مطلب صحیح است
➖ زهد و دل نبستن به دنیا:
با توجه به تعریف زهد در فرهنگ دینی، میتوان اثر آن را انجام فعالیت اقتصادی حداکثری و استفادۀ حداقلی دانست. بنابراین زهد کاهش فعالیت اقتصادی نیست بلکه افزایش فعالیت اقتصادی و استفادۀ کمتر است که نهادینه شدن این روحیه به بهبود شاخص رشد اقتصادی کمک میکند
➖ایمان به قیامت:
از دیگر آثار ایمان به قیامت در مسائل اقتصادی، کاهش مفاسد اقتصادی است. ایمان به قیامت و روحیۀ خداترسی نوعی بازدارندگی نسبت به جرائم و گناهان در نفس انسان پدید میآورد که در حوزۀ اقتصاد اموری همچون ربا، احتکار، گرانفروشی، اختلاس، سرقت و... را انجام نمیدهد
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38217
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 روشهای پیادهسازی حکمرانی حکیمانه در ایران / مدل حکمرانی اسلامی ترکیبی از عقلانیت و مردمسالاری
🔻 حجت السلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی مطرح کرد؛
▪️آمریکاییها با مشاهده ناکارآمدی مدل هرمی لیبرالیسم سرمایهداری، به مدل جدیدی از حکمرانی مشارکتی روی آوردند. در این مدل، دولت حضور حداقلی دارد و مشارکت نخبگان و مردم در سیاستگذاری، تنظیمگری، تصدیگری و نظارت و ارزیابی بیشتر است.
▪️حکمرانی خوب شامل هشت ویژگی اصلی است: مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی، مسئولیتپذیری، عدالت، وفاق عمومی و اثربخشی. این ویژگیها به ظاهر بسیار مطلوب هستند، اما باید دقت کنیم که دکترین قوانین کجا نوشته میشود؟ بیشتر این دکترینها در آمریکا تدوین میشوند و دیگر کشورها بر اساس آن عمل میکنند.
▪️دکترين حکمراني ما بايد بر پايه بنيانهاي فلسفي و اصول ايدئولوژيک باشد. اگر اين اصول را بپذيريم، بسياري از سياستهاي ما در حکمراني متفاوت خواهد بود. در دوران دفاع مقدس نيز ما با الگوهاي حکمراني حکيمانه توانستيم پيروز شويم. شهيد عباس بابايي نمونهاي از اين الگوهاست که با سادگي و تدبير خود در ميدان جنگ به موفقيت دست يافت
▪️هوشمندسازي سامانهها يکي از مهمترين مسائل حکمراني در کشور ماست. وقتي سامانهها هوشمند نباشند، فساد شکل ميگيرد. استفاده از هوش مصنوعي ميتواند به کاهش فساد و افزايش کارآمدي در حوزههاي مختلف کمک کند.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38222
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 گفتارهایی در حقوق عمومی اسلامی
🔹نویسنده: آیت الله عباس کعبی
ناشر: انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان
تعداد صفحات:۲۵۲
🔻کتاب در یک نگاه:
پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان مرجع تخصصیِ پژوهش موضوعات حقوق اساسی، با رویکرد تبیین مبانی و سازوکارهای حکمرانی اسلامی و ارتقاء نظام سیاسی موجود به نظام مطلوب برآمده از آموزههای شریعت؛ با بهرهگیری از خوانشهای اصیل از منظومهی حقوقی عمومی اسلامی مبتنی بر ابزار اجتهاد و فقاهت و استفاده از مباحث مطرح شده بهوسیلهی فقهای شیعه در حوزهی حقوق اساسی، اقدام به انتشار دستاوردهای علمی با رویکرد دانشگاهی و جهت استفاده علاقهمندان از اساتید و دانشجویان دانشگاههای کشور نموده است. مجموعهی پیش رو که حاصل تقریرات دروس خارج فقه اسلامی آیت الله کعبی است، با شناخت دقیق مسائل حوزهی حکمرانی در منظومهی فکری اسلامی، به تبیین و تشریح و نقد برخی از نظرات حولمحور موضوعات بیان شده پرداخته است. در همین راستا این اثر در هفت مقاله به بازخوانی مهمترین موضوعات «حقوق عمومی در اسلام» اختصاص یافته است.
🌐 پیوند مقدمه و فهرست كتاب:
https://B2n.ir/s04108
🌐 پیوند تهیه کتاب:
https://B2n.ir/p28165
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(علیه و علیهم السلام) برگزار می کند:
♻️ سلسله نشست های تخصصی فقه حکمرانی
🔹 موضوع: ماهیت فقه حکمرانی (نشست ششم)
🎙 با حضور و ارائه: حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه (مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
⏰ زمان: چهارشنبه 17 مرداد 1403، ساعت 10:30 صبح
🕌 مکان: مشهد، حرم مطهر رضوی، صحن شیخ حر عاملی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(علیه و علیهم السلام)
🔗 لینک مجازی شرکت در نشست علمی:
https://www.skyroom.online/ch/feghahat_aqr/intfeqh
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اهمیت فلسفه در عصر هوش مصنوعی / همسوسازی هوش مصنوعی با ارزشهای انسانی
🔻 پروفسور آنتونی گریلینگ، استاد فلسفه دانشگاه لندن، مطرح کرد؛
🔹 در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای توسعه هوش مصنوعی به سطحی فراتر از تواناییهای انسانی انجام شده است. هدف این تلاشها تضمین هماهنگی رفتار سیستمهای هوش مصنوعی با ارزشهای انسانی و جلوگیری از شورش احتمالی آنها علیه بشریت است، مشابه آنچه در فیلم «ترمیناتور» به تصویر کشیده شده است.
🔹 از زمان آغاز توسعه هوش مصنوعی، فلسفه نقشی اساسی در پیشرفت آن داشته است. استفاده از اصول منطقی و فلسفی به شکلگیری ساختارهای اولیه هوش مصنوعی کمک کرده است. علاوه بر این، ایدههای فیلسوفانی مانند لودویگ ویتگنشتاین در مورد معنای زبان در توسعه مدلهای یادگیری عمیق به کار رفتهاند.
🔹 فلسفه همچنان در توسعه هوش مصنوعی اهمیت دارد، به ویژه در مسائل پیچیدهای مانند خودآگاهی و خلاقیت هوش مصنوعی. برخی فیلسوفان بر این باورند که برای حل مشکلات پیچیده هوش مصنوعی، مانند همسویی با ارزشهای انسانی، نیاز به ترکیب دانش فلسفی با علوم دیگر است. این موضوع به مشارکت گستردهتر جامعه علمی، اجتماعی و سیاسی نیاز دارد تا به نگرانیهای مرتبط با نفوذ روزافزون شرکتهای فناوری و تأثیر آنها بر دموکراسی پرداخته شود.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38201
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#یادداشت
#انگلستان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 فراخوان ویژه کارگروه علوم و معارف دینی در دو محور اعلام شد؛ فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز»
🔻فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز» ویژه اعضای هیئتعلمی حوزوی بوده و حمایت از طرحهای پژوهشی را شامل میشود و تا پانزدهم مهر ماه ۱۴۰۳ مهلت دارد.
🔸فراخوان حاضر دو محور کلان در حوزه علوم و معارف دینی را شامل میشود. محورهای انتخاب شده، ناظر بر موضوعات دانشی و مسائل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی است. تأکید کارگروه علوم و معارف دینی بر پذیرش طرحهایی است که به نوآوری و نظریهپردازی، کاربردی و مسئلهمحور بودن و نگاه به آینده در محورهای پیشنهادی توجه داشته باشند.
🔹 پژوهشگران گرامی جهت ثبتنام میتوانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام نمایند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/795
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حکمرانی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 بررسی تصحیح شرعی بیمه / آیا می توان قرارداد بیمه را به وسیله هبه، شرعی کرد
🔻 آیت الله محسن فقیه استاد برجسته حوزه علمیه در درس خارج فقه بیمه مطرح کرد؛
▫️برای تصحیح شرعی بیمه دو راه وجود دارد:
1.بیمه را ذیل یکی از عقود شرعی پذیرفتهشده مانند هبه، مشارکت، ضمان یا ... بدانیم.
2.عقود شرعی را توقیفی ندانیم. عقود شرعی، محصور در چند عنوان نیست، بلکه هر عقدی که دو انسان عاقل حکیم مؤمن با هم ببندند، اگر غرری نباشد و شارع مقدس از آن نهی نکرده باشد، صحیح است. هرگاه دو متدیّن قراردادی امضا کنند صحیح است مگر اینکه غرری باشد یا مانند ربا، شارع از آن نهی کرده باشد.
▫️بیشتر بزرگان نظریه توفیقی بودن عقود را پذیرفته اند؛ برایناساس، باید عقد بیمه، در یکی از عقود شرعی گنجانده شود
▫️هبه معوضه شرایطی دارد که در قرارداد بیمه وجود ندارد. مردم عادی که آگاه به عقود نیستند و قرارداد بیمه میبندند آیا پول را هبه میکنند؟ اگر از آنها پرسیده شود که آیا پول را هبه معوضه کردی میگوید: نه! من قصد هبه نداشتم. «العقود تابعة للقصود» یک قانون فقهی است و کسی که آگاه است میتواند عقد بیمه را بهعنوان عقد هبه منعقد کند اما مشکل مردم عادی را نمیتوان حل کرد.
قرارداد بیمه را میتوان با عقد هبه درست کرد اما شرطش این است که طرفین، قصد هبه معوضه کنند اما اگر قصدی نباشد، قهراً هبه منعقد نمیشود.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38232
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ #فراخوان دبیرخانه نظام ایده ها و نیازها
🟢 به منظور بهرهبرداری از دانش، تحقیقات و پایاننامههای دانشجویان و همچنین پاسخگویی به نیازهای ملی، "نظام ایدهها و نیازها" از شما و سایر پژوهشگران محترم دعوت به عمل میآورد تا با ارائه راهحلهای نوآورانه به 24 تقاضای صنعت نفت در حوزه های علوم انسانی و علوم فنی و مهندسی، در این سامانه مشارکت نمایید.
لطفاً برای ارسال پیشنهادات خود به سامانه با آدرس https://nan.ac مراجعه فرمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍نشست «دلالتهای فلسفه اشراق در طراحی فضا و زیست شهری» در شهرداری تهران برگزار میشود.
این نشست ششمین موضوعی ست که در فصل دوم سلسله نشستهای «شهراندیش» و از سوی هیئت اندیشه ورز شهرداری تهران بررسی میشود.
🔸مان و مکان:
➖دوشنبه ۱۵ مرداد، از ساعت ۱۵ تا ۱۷
➖ خیابان بهشت، ساختمان شهرداری مرکز، طبقه هفتم، سالن جلسات
🎙سخنرانان:
➖ مرتضی بحرانی، عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات فرهنگی اجتماعی
➖ مجید احسن، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهرسازی
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 افسانه تقویت مدارس دولتی عادی/ آیا وجود مدارس غیردولتی به ضرر مدارس دولتی است
🔻 دکتر محمدصادق ترابزاده جهرمی پژوهشگر عدالت اجتماعی مطرح کرد؛
✅ مدارس دولتی خاص و مدارس غیردولتی، زاییده اشکالات دورنی مدارس دولتی هستند. تداوم مدرسه دولتی عادی، یعنی تداوم مدارس دیگر.
✅ ساختار و قاعده مدرسه دولتی عادی در شرایط فعلی، بر استانداردسازی، عدم تنوع آموزشی، اداره متمرکز و بوروکراتیک، تعیین مدرسه برای دانشآموز بر اساس موقعیت جغرافیایی و… بنا شده است
✅ آنچه کیفیت مدرسه را میسازد در ظرف ساختاری مدرسه جایابی میشود. وقتی ترجیحات والدین در مدارس دولتی عادی تأمین نشود، قاعدتاً به مدارس دیگر مهاجرت میکنند. این مهاجرت ترکیب جمعیت دانشآموزی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی دانشآموزان یک مدرسه را تغییر میدهد. تغییر بافت جمعیتی، به شدت بر نوع تعامل والدین و مدرسه، اثر جانبداری اولیاء از دانشآموز خود، تغییر فضای آموزشی و تربیتی مدرسه و نوع روابط جدید دانشآموزان با یکدیگر مؤثر است
✅ در کنار مسئله تنوع مدارس مخرب و تفکیکی، ریشههای نقص درونی مدارس دولتی نیز که اشاره شد، باید پاسخ داده شود. سطح پاسخ در این مرحله، صرفاً ابتکارات و اقدامات خرد نیست بلکه نیازمند «مدرسه دولتی از نوعی دیگر» هستیم.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38237
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 کارگروه فقه، فلسفه و اقتصاد پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میکند:
پنجمین میزگرد تخصصی در سنجش و اکتشاف مبانی علوم انسانی اسلامی
✅ واقعگرایی اخلاقی یا ادراکات اعتباری؟
در گفتگوی:
🔸 حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجتبی مصباح یزدی
استاد مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی (ره) قـم
🔸 حجتالاسلام دکتر علی نعمتی
استاد کارشناس کارگروه فقه، فلسفه و اقتصاد پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، مدیر اندیشکدهٔ اقتصاد و حکمرانی اسلامی
دبیر نشست:
🔹 محمد اسدی
دبیر کارگروه فقه، فلسفه و اقتصاد پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
📵 بهدلیل رعایت حقوق مالکیت معنوی صاحبان ایده، صوت و فیلم میزگردهای تخصصی منتشر نخواهد شد.
✍🏼 به حاضرینی که گزارش تفصیلی از جلسه ارائه دهند، گواهی رسمی اعطاء میگردد.
🏢 مکان: پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، سالن جلسات
https://nshn.ir/67sb1VxsyJxR-W
📆 تاریخ: پنج شنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حرمت افساد، حرمت ارشادی است نه مولوی! / بررسی مفهوم «افساد» در فقه هنر
🔻 محسن شیخانی، استاد درس خارج فقه و اصول، مطرح کرد؛
🔹 مفهوم افساد به معنای ضدیت با اصلاح و در تقابل با صلاح قرار دارد. افساد، به از بین رفتن تعادل، شرایط طبیعی یا انحراف از مسیر کمال یک شیء اشاره دارد و نتایج آن شامل ضرر و نابودی است. به طور مثال، فساد میوه به معنای عدم رسیدن آن به کمال است. افساد در اسلام به معنای هر عملی است که انسان را از خدا دور کند، و اگرچه مراتب مختلفی دارد، همه انواع آن مضر و نامطلوب محسوب میشوند.
🔹 در قرآن، افساد بهعنوان یک مفهوم کلی که شامل اعمال مضر مختلف میشود، معرفی شده است. آیاتی چون «وَ إِذا قیلَ لَهُمْ لا تُفْسِدُوا فِی الأَرْضِ» (بقره، ۱۱-۱۲) بر هشدار نسبت به منافقین تأکید میکنند که مدعی اصلاحاند ولی در واقع مفسد هستند. بنابراین، افساد یک عنوان عام است که مانند ظلم و معصیت حرمت دارد و ادله اثبات حرمت محرمات، برای اثبات حرمت فساد کافی است.
🔹 در زمینه هنر، برخی آن را ذاتاً حلال میدانند و برخی دیگر معتقدند هنر بهعنوان یک مفهوم عام، میتواند هم حلال و هم حرام باشد. مواردی چون قماربازی یا موسیقی مرتبط با مجالس فسق، از نظر اکثر فقها حرام هستند. تطبیق عنوان افساد با فعالیتهای هنری یا سایر امور، به عهده مکلف است و تشخیص مصادیق آن ممکن است در مواردی به فقیه سپرده شود، هرچند به طور کلی، عرف عام مسئول تعیین مفهوم آن است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38225
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هنر
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🌿 فراخوان هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی
🌿 محورهای فراخوان:
فرهنگ، رسانه و ارتباطات، فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگ، هنر، پژوهشهای دینی و اسلامی
🌿 بازه زمانی انجام پژوهش:
شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳
🌿 مهلت ارسال: ۱۵ مهر ۱۴۰۳
🌿 قالب آثار:
طرح پژوهشی/ پایاننامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری/کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)/مقاله علمی پژوهشی/گزارش سیاستی (آثار آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویت هستند)
🌿 نحوه ارسال آثار:
ارسال فایل در سایت جشنواره
www.ifcr.ir
@ricac_ac_ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰سلسله نشست های هوش مصنوعی و حقوق اساسی
نشست دوم: هوش مصنوعی و نظارت اساسی
🔸سخنرانان:
👤 دکتر صادق واعظ زاده
(عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی)
👤 دکتر باقر انصاری
(عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
👤 دکتر سیدروح الله شمسی کوشکی
(پژوهشگر فقه و هوش مصنوعی)
🔹دبیر علمینشست:
👤محمد مهدی همتی فقیه
📆 یک شنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۳
⏰ از ساعت ۱۵:۳۰
📌نشانی: پژوهشکده شورای نگهبان
واقع در خیابانشهیدبهشتی، خیابان سرافراز، کوچه پنجم، پلاک11
⬅️ لینک ثبتنام:
https://formafzar.com/form/zj759
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تخیل کودک؛ ثروتی که باید سرمایه گذاری در آن را یاد بگیریم
🔻 خبرگزاری إسلام أون لاين در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹 تخیل به عنوان یک نعمت ارزشمند الهی به انسان داده شده است و نقشی حیاتی در پیشرفت و تغییرات تاریخی و اجتماعی دارد. با این حال، در بسیاری از جوامع، به ویژه در محیطهای آموزشی و خانوادگی، این نعمت به دلیل رویکردهای محدودکننده و غیرخلاقانه به یک محدودیت تبدیل شده است.
🔹 فعالیتهای حرکتی و عدم تمرکز در کودکان میتوانند طبیعی یا نیازمند توجه پزشکی باشند. برای تشخیص صحیح، نیاز است تا والدین و معلمان به علایق و نیازهای کودکان توجه کنند و فضای مناسبی برای خلاقیت و تخیل آنها فراهم آورند. تشویق کودکان به فعالیتهایی مانند نوشتن داستان، نقاشی، و نمایشنامهنویسی میتواند به بهرهبرداری از تخیل آنها کمک کند و باید به جای سرزنش و انتقاد، تعامل و حمایت مناسب از سوی خانه و مدرسه وجود داشته باشد.
🔹 برای ارتقاء مهارتهای خلاقانه و توجه به نیازهای آموزشی، خانوادهها باید نقش فعالتری ایفا کنند و از برنامههایی استفاده کنند که به هر دو جنبه یادگیری و تخیل توجه داشته باشد. ایجاد تعادل بین وظایف مدرسه و فعالیتهای خلاقانه، و حمایت از تلاشهای کودک برای ادغام تخیل در فرآیند یادگیری، میتواند به رشد و پیشرفت همهجانبه او کمک کند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38167
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#یادداشت
#قطر
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍عنوان کرسی: قرآن و شاخص های تعالی بخش حکمرانی شهری
ارائه دهنده: جناب آقای دکتر محمداسماعیل عبداللهی
ناقد اول: جناب آقای دکتر سید محمد نقیب
ناقد دوم: جناب آقای دکتر سید کریم خوب بین خوش نظر
دبیر علمی جلسه: جناب آقای دکتر صمد اسمی
🔹زمان: دوشنبه 22 مرداد ماه 1403 ساعت 10 الی 12
🔹به صورت حضوری در سالن جلسات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و مجازی از طریق لینک: http://meet.quran.ac.ir/res
🔹شرکت کنندگان در این جلسه، در صورت تمایل به دریافت گواهی، می توانند درخواست خویش را از طریق آدرس @z_entezar در پیام رسان ایتا ارسال کنند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 اربعین بستری برای مشارکت اجتماعی زنان/ روایتی متفاوت از زنان و پیاده روی اربعین
🔻 محمدتقی کرمی قهی، نویسنده کتاب جای پای زینب در گفتگویی مطرح کرد؛
🔸اربعین این پتانسیل را برای زنان ما ایجاد کرد که برای ایفای نقش مشارکت اجتماعی لازم نیست جذب نگاه های فمینیستی یا نگاه غرب گرایانه شوند و میتوانند با برگشتن به ذات دین و پتانسیل دینی که نمونه آن پیادهروی اربعین است این مهم را به دست بیاورند.
🔸در ابتدا تصور میکردیم که افرادی که به پیادهروی میروند انگیزههای عمیقی ندارند و تحت تأثیر شرایط و تبلیغاتی که صورت میگیرد به راهپیمایی میروند؛ اما از دل گفتوگوها، سخنانی بیرون آمد که این تصور را تغییر داد.
🔸در این پیادهروی شاهد طیف بسیار متنوع و متکثر از بانوان هستیم و اصلاً یک جامعه یک دست نیستند و افراد با انگیزههای متفاوت معنوی، انقلابی، مذهبی و گاهی کنجکاوی میآیند که در این کتاب این معانی و مضامین از زبان بانوان در چند فصل دسته بندی شده است.
🔸در پیادهروی اربعین بخشی از محدودیتهای اجتماعی زنان که در جامعه وجود دارد ناخودآگاه برداشته میشود و پیامد منفی هم به همراه ندارد. این تفاوتها باعث میشود که زنان حس معنوی بیشتری تجربه کنند؛ زیرا از تفاوت بیشتری با زندگی عادی و روزمره آنان دارد.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38243
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 صدور مجوز اولین نشریه انگلیسی زبان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔻 مهدی غلامی دبیر شورای سردبیران نشریات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطرح کرد؛
📘 مجوز و پروانه انتشار نشریه/فصلنامه «علوم انسانی و معنویت دینی» به زبان انگلیسی با عنوان اصلی: «Journal of Human Sciences and Religious Spirituality» صادر شد و در نیمه دوم سال جاری اولین شماره این نشریه انتشار خواهد یافت.
📘 انتشار یافته های تجربی و کاربردی علوم انسانی دینی و معنوی، نشر ایده ها و یافته های بنیادین در حوزه علوم انسانی دینی (با تأکید بر یافته های مبتنی بر اسلام)، جذب و انسجام یافته های علمی تجربی در حوزه دین و معنویت، جهت دهی معنوی خداسو (با تأکید بر دین مبین اسلام و قرآن) به پژوهش های داخلی و خارجی، افزایش اثرگذاری و دامنه نفوذ دیدگاه ها و دستاوردهای علمی در این عرصه و استنادپذیرنمودن آنها از طریق ارائه به مجامع علمی بین المللی و ایجاد شبکه علمی بین المللی متخصصان علوم انسانی دینی/معنوی از اهداف مهم نشریه علوم انسانی و معنویت دینی ذکر شده است.
📘 پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از تمامی اساتید و صاحبنظران کشور برای ارائه مقاله به این نشریه دعوت بعمل می آورد. نشریه «Journal of Human Sciences and Religious Spirituality» از طریق آدرس اینترنتی: https://hsrs.rihu.ac.ir در دسترس قرار گرفته است.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38246
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای اجرا
🔻 روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛
▪️پس از چندین سال از نگارش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در اردیبشهت ماه ۱۴۰۳ نقشه راه این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که بالاخره امروز نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ابلاغ شد
🔹 مشاهده فایل نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت_آموزش_پرورش
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰بیست و سومین دوره ضیافت اندیشه ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
🔻عنوان دوره:
📋اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
🔻با محوریت:
➖ نظام اقتصادی اسلام، اصول کلان و الگوهای عملياتی
📆 زمان برگزاری: ۲۱ تا ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۳
🏢 محل برگزاری: پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی
🗒زمان ثبتنام: ۱۳ تا ۱۵ مرداد ماه
📌پیوند ثبت نام:
🔗 https://B2n.ir/j25992
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com