💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از مدرسه پائیزه «فقه تربیتی و نیازهای تربیتی جامعه اسلامی» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین سید نقی موسوی
📝 فقه تربیتی ماهیتاً مولود میان رشتگی در تعامل بین فقه پژوهی و تربیت پژوهی است. این فقه شعبهای از دانش فقه و تلاشی فقیهانه و مجتهدانه با تمرکز بر موضوعات تربیتی است.
📝 رابطه فقه تربیتی و تربیت اسلامی کل و جزء است، یعنی تربیت اسلامی کل و فقه تربیتی جزء است. فقه تربیتی در کنار دیگر عرصهها میتواند پازل تربیت اسلامی را برای استکشاف نظام تربیت اسلام پر کند.
📝 ظرفیت فقه تربیتی برای تقنین و سیاستگذاری تربیتی است. البته اگر ما بتوانیم فقه از نگاه فردی را خارج کنیم و نگاه تمدنی به آن بدهیم، آن وقت نگاه کلان و سیاستگذاری میتواند ورود کند.
📝 فقه تربیتی هیچگاه نمیخواهد و نمیتواند جایگاه علوم تربیتی را بگیرد، علوم تربیتی باید به تحقیقاتش ادامه بدهد. تجربه بشری و عقل بشری، به میزان خودش معتبر است. فقه تربیتی در موضوع شناسیها نیازمند کارشناسیهاست و دست نیاز به روانشناسی تربیتی دراز میکند.
📝 فقه تربیتی همزاد «علم تربیت»، «فلسفه تربیت»، «حقوق تربیت» و «اخلاق تربیت» است و جای آنها را تنگ نمیکند. اتفاقاً رشد فقه تربیتی به رشد این عرصهها کمک میکند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24888
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔺اختتامیه رویداد نخبگانی مسأله محور دین و حکمرانی
🔰رونمایی از کتاب مجموعه نشستهای مسأله محور حوزه و دانشگاه به همراه تقدیر از برگزیدگان
✳️نمایشگاه دستاوردهای حل مسأله حوزوی
🕒 زمان: پنج شنبه ۶ آبان ۱۴۰، ساعت ۱۵
🏢مکان: قم - خیابان جمهوری،سالن همایشهای دانشگاه معارف اسلامی
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح اندیشه از نشست هماندیشی «مدیران مراکز و واحدهای پژوهشی حوزوی عرصه اقتصاد اسلامی»
🔰 رویکرد مسئله محوری در مراکز پژوهشی نهادینه شود/تاکنون ۱۳محور در موضوع مسائل اقتصادی نظام اسلامی برای پژوهش مشخص شده است
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی: میبایست در مسائل بنیادین متوقف نشد و موضوعات راهبردی، کاربردی و عینی نیز مورد تحقیق قرار گیرند. رویکرد نیاز محوری و مسئله پژوهی میبایست در میان مراکز و نهادهای پژوهشی نهادینه شود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی: کمیته اقتصاد در معاونت پژوهش تشکیل شده تا مسائل دارای اولویت پژوهشی برای سال ۱۴۰۱ را مورد بررسی قرار دهد. تاکنون ۱۳ محور در موضوع مسائل اقتصادی نظام اسلامی اکتشاف شده است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین حسن آقا نظری شاهرودی: اقتصاد ما فاصله بسیار زیادی با اقتصاد مقاومتی دارد؛ متأسفانه نرخ بهره در بازار رایج شده و این مطابق با فقه اسلامی نیست اما در اقتصاد نیاز است این موضوع هم در نظر گرفته شود.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24903
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 تمدید مهلت ارسال آثار به سومین همایش ملی کتاب سال بانوان تا 30 آذر
💠 ویژه همه بانوان پژوهشگر عرصه علوم انسانی اسلامی و پژوهشگران آقا و بانو در حوزه زن و خانواده.
📚 پذیرش آثار منتشر شده بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی اعم از تألیف، ترجمه و تصحیح.
💻 ارسال آثار به نشانی: www.ketabebanovan.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گفتاری از دکتر محمدحسین رجبی دوانی درباره اقدامات اسلام برای احیای هویت زن
🔹 زن در عصر جاهلیت عرب هیچ ارزشِ وجودی نداشته و تنها زنانی که فرزند پسر به دنیا میآوردند، یا زندگی داخلی مردان را بهخوبی اداره میکردند، مورد توجه قرار میگرفتند. ولی اسلام برای زن شخصیتی حقیقی و مستقل را در نظر گرفته است.
🔹 پیامبر اسلام نیامده بود که تمدنی بسازد، بلکه بنای تمدن، فرع بر رسالت عظیم آن حضرت -که نجات و رستگاری بشریت و رساندن انسانها به مقام خلیفهی الهی- بوده است. با این اوصاف، ما اگر تمدن را دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علم و هنر تلقی کنیم که معمولاً مؤلفههای تمدن را اینگونه برمیشمارند، پیامبر عظیمالشأن ما در عرصهی سیاسی و نظام ولایتی که بنا کردند، زنان مثل مردان باید در مقبولیت رهبر اسلام و همراهی با او برای اجرای سیاستهای الهی خود نقش داشته باشند و باید بهسوی رهبر الهی بیایند و با او بیعت کنند تا حاکمیت آن رهبر، از استحکام و مقبولیت کافی برخوردار باشد.
🔹 در عرصهی علم و هنر هم در تمدنی که پیامبر بنا نهاد، در کنار رسالت عظیم خویش زنان هم مانند مردان میتوانند به تعلیم و تعلم بپردازند. بهطور نمونه، با وجود اینکه خود پیامبر شهر علماند و امیرالمؤمنین(ع) دروازهی این شهر علم، بزرگانی مانند سلمان فارسی و جابربنعبدالله خدمت حضرت زهرا(س) میرسند و کسب علم میکنند که بعدها همین مسئله ادامه پیدا میکند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24893
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 امکان بررسی و تصویب موضوعات مرتبط با فضای مجازی در کمیته تخصصی مدارج علمی سطح ۳ «دین و فضای مجازی» فراهم گردید.
📚 علاقمندان میتوانند برای دریافت مشاوره در خصوص موضوعات پیشنهادی و اساتید راهنما و مشاور، از طریق آدرس ایمیل زیر اقدام نمایند.
📧 yeslami@noornet.net
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از هماندیشی «گفتمان فقه تخصصی نظام ساز» با سخنرانی آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور
💢 فقه ما برای سعادت بشر منطبق با واقعیتهای عالم، نظم و انسجام یافته و این منظومه و مجموعه تعالیم و گزارهها مبتنی بر توصیفیات و حقایق فراوان و متکثر است که این حقایق فراوان و متکثر، نظاممند، دارای انسجام و نظاموارگی است.
💢 ما اگر بخواهیم به سمت فقه پاسخگوتر و منطبقتر با واقعیتهای دنیای معاصر و پیچیدگیهای حیات بشر معاصر حرکت کنیم باید توجه داشته باشیم که سه چهار مرحلهای در این مسیر وجود دارد که این مراحل بایستی در بازسازی فقه و تطور فقه مورد نظر باشد.
💢 در همین فقه موجود ما نیاز به یک تطویر و تحولی داریم. گام دوم در فقه موجود این است که در ابواب موجود به فصول نو و جدید برسیم، ولی گام سوم این است که فقه موجود ما جامع تمامی کتب و ابوابی که در جهان معاصر به آن نیاز است، نیست، به همین دلیل باید برای 50-60 باب موجود، 20 باب و کتاب در حد طهارت، اجاره، بیع حداقل افزوده شود.
💢 منظومه سازی غیر از نظام سازی است. منظومه سازی یعنی طبقه بندیها و برش زدنهای درست به مسائل فقهی. این برش زدنها و منظومه سازیها بی نهایت بوده و تابع نگاه و نیاز ما است. نظام سازی عبور از گزارههای پراکندهای است که میشود منظومه شود و از ورای آن به قواعد برسیم.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24897
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 دوره تمهیدی ویژه طلاب سال اول درس خارج
📚 روش اجتهاد و اصول تقریرنویسی
📆 از شنبه 8 آبان الی چهارشنبه 12 آبان ساعت 15 الی 19 و پنج شنبه 13 آبان ساعت 8 الی 11
🕌 آدرس حضوری: مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد
💻 آدرس وبیناری: https://pajuhesh.lms2.hozehkh.com/ws/taghrir1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ قانون و قانونگذاری اسلامی؛ نقد و بررسی قانونگذاری از منظر فقه و حقوق عمومی/ حکومتی واحد در یک کشور دارالاسلام وضعیت آرمانی مسلمانان است
📚 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه سومین شماره از نشریه رویش اندیشه منتشر شد.
📙 نشریه رویش اندیشه نشریهای مستقل با محتوایی مسأله محور در راستای اسلامی سازی علوم انسانی است که بنا دارد مهمترین و اساسیترین مسائل این حوزه را مورد تبیین و بررسی قرار دهد.
📙 در این ماهنامه گفتوگوهای چالشی و انتقادی پیرامون موضوعات مهم فرهنگی، سیاسی، حقوقی، اقتصادی و... با اساتید و متخصصان حوزوی و دانشگاهی و بهرهگیری از تأملات و نوشتههای صاحب نظران و نویسندگان در حوزههای مختلف علوم انسانی صورت میگیرد.
🔻 پروندههای ویژه سومین شماره نشریه رویش اندیشه
1️⃣ گفتوگوی ویژه
2️⃣ پرونده قانونگذاری اسلامی
3️⃣ پرونده احیای حقوق عامه
4️⃣ پرونده سیاست گذاری اسلامی
5️⃣ پرونده حقوق و روابط بینالمللی اسلامی
6️⃣ معرفی کتاب
7️⃣ تاریخ اندیشه
📖 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24908
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نخستین همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار میشود
📚 محورهای اصلی همایش شامل چیستی، چرایی و چگونگی معنویت پژوهی، مصداق یابی معنویت پژوهی در اسلام مانند آثار، مکاتب، اشخاص، موضوعات و شخصیتها و همچنین معنویت به مثابه دانش، گرایش یا رشتههای مطالعانی مانند نسبت سنجی معنویت با دانش فقه، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان است.
📆 زمان برگزاری همایش: 25 آبان ماه سال 1400
💻 سایت همایش: http://spi.isca.ac.ir/fa/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 نخستین همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار میشود 📚 محورهای اصلی همایش شامل چیستی، چرایی و چگ
💢 تشریح اهداف و محورهای همایش «معنویت و علوم اسلامی» در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین مسلم گریوانی، دبیر اجرایی همایش معنویت و علوم اسلامی
✅ پژوهش در حوزه معنویت، به ویژه از جایگاه بینش اسلامی کمتر ورود شده است. با لحاظ این نیاز و خلأ پژوهشی، همایش «معنویت و علوم اسلامی» از سال ۱۳۹۹ تدبیر شده و بناست انشاءلله ۲۵ تا ۲۸ آبان، روزهای افتتاحیه و اختتامیه همایش را برگزار کنیم.
🔻 متولیان علمی و اجرایی این همایش سه هدف اصلی را دنبال میکردند؛
1️⃣ استخراج معنا، مفهوم و روش فقه معنوی، کلام معنوی، عرفان معنوی، فلسفه معنوی و تفاوت آن با فقه، کلام، عرفان و اخلاق غیرمعنوی (بیان ارتباط معنویت (به مثابه رویکرد، غایت، سبک و...) با فقه، کلام، عرفان، اخلاق، فلسفه).
2️⃣ کشف سابقه علم معنویت در بین علوم اسلامی و نشاندادن مباحث، شاخهها و مکاتب موجود در علوم موجود اسلامی که میتوان از آنها به مثابه پیشینه علم معنویت یاد کرد.
3️⃣ امکان سنجی علم معنویت کاربردی و نسبت سنجی آن با فقه، کلام، عرفان، اخلاق و فلسفه.
📚 حمایت همایش از مقالات برگزیده به دو صورت انجام میگیرد: یکی معرفی و پیگیری همایش برای انتشار مقالات برگزیده در نشریات علمی- پژوهشی و دیگری، تشویق و حمایت مالی از مقالات برگزیده است که البته در هر دو صورت، منوط به ارزیابی علمی مقالات و اصلاح ملاحظات ارزیابان محترم همایش است.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24913
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح برگزار می کند:
✅ سلسله درس گفتارهای نظامهای اسلامی؛ تحولات حجاب در اندیشه اسلامی معاصر
🎙 استاد: حجت الاسلام و المسلمین امیر مهاجر میلانی
📆 زمان: یکشنبه هر هفته/ ساعت 16-17
💢 شروع کلاسها: یکشنبه 9 آبانماه سال 1400
🔰 درگاه مجازی شرکت در درس:
http://split.to/x0idrEj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_گفتار_نظامهای_اسلامی
#حجاب
#استاد_مهاجر_میلانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com