✅ ضرورت بهره مندی از تعامل، تقابل و مزیتهای حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانی/ مهمترین وجه و سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است
📝 به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت دکتر محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، نشستی با حضور دکتر معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، حجتالاسلام و المسلمین تلخابی، مشاور وزیر علوم در حوزه های علمیه و علوم انسانی، حجتالاسلام و المسلمین اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین لک زایی و برخی از استادان و صاحبنظران این حوزه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
🔹 دکتر معتمدی: بحث وحدت حوزه و دانشگاه به معنای پرداختن به این موضوعات و آشنایی با افکار متقابل است. همچنین به این دلیل است که بدانیم حرکت علم در دنیای امروز چگونه و با چه ویژگیهای مثبتی در جریان است و دانش در حوزههای علمیه با چه نگاه و پتانسیلی در حرکت است. از تعامل و تقابل و مزیتهایی که در دو حوزه دانشگاهی و حوزوی وجود دارد میتوان در جهت رشد دانش علوم انسانی استفاده کنیم.
🔸 دکتر دهقانی فیروزآبادی: مهمترین وجه و سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است، یعنی باید گفتمان علم را داشته باشیم. بنابراین نخستین سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است. همچنین دومین محور وحدت این دو نهاد، وحدت مبانی است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26252
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش تخصصی مدیریت تحول علومانسانی
📅چهارشنبه، یکم دیماه ۱۴۰۰
⏰ ساعت ۸ تا ۱۲
🏢 دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، ساختمان شهید سلیمانی، طبقه همکف، سالن شهید سوداگر
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نیازمند پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم
✅ حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی جوادی آملی:
📚 یکی از رویکردهای جدی بنیاد علوم وحیانی اسراء و تأکید شخص آیتالله العظمی جوادی آملی، توجه به این است که علوم انسانی و اسلامی بتوانند در نهایت به مسایل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی عنایت لازم را داشته باشند.
📚 اساساً رسالت حوزههای علمیه این است که در بخشهای مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت میتوانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام نمایند و به کارآمدی و نیازهای جامعه توجه داشته باشند.
📚 یکی از مشکلات جدی ما این است که الزاماً تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزههای علمیه باید این نقص را برطرف نمود. چرا که در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی است که میتوان نیازها را به درستی شناخت و در جهت رفع نواقص و خلأها اقدام کرد.
📚 تحقیقات و پژوهشها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرفنگری و نگرشهای عقلی خاص در کارهای پژوهشی صورت گیرد، کما این که در منابع قرآنی از تعبیر تدبر در این باره استفاده شده است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26092
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
♦️ پنل تخصصی حقوق از سلسلهنشستهای تخصصی با موضوع «چالشهاي حقوقي زن در خانواده هستهاي معاصر و راهكارهاي آن»
🎤 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین دكتر علي محمد حكيميان
🕰 سه شنبه 30 آذر ساعت 13 تا 14
📌لینک ورود به نشست مجازی: http://online.jz.ac.ir/pajoheshgah
👈اطلاعات بیشتر و ثبت نام: https://eitaa.com/pajooheshgah1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حوزویان و دانشگاهیان کتاب و مجلات مشترک تولید کنند/نیازمند اقدامات عملی در بُعد سختافزاری و نرمافزاری برای ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه هستیم
📝 دکتر محمدعلی زلفیگل در آیین بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه:
🔹 برای وحدت حوزه و دانشگاه که معنای ساده تر آن تعامل حوزه و دانشگاه است باید در بعد سخت افزاری و نرم افزاری اقداماتی انجام دهیم که ایجاد قوانین و مقررات میتواند به عملی شدن این هدف کمک کند.
🔹 طراحی درسها و سرفصلهای مشترک، انتشار مجلات علمی و کتابهای مشترک و تربیت دانشجویان مشترک در سطوح تحصیلات تکمیلی می تواند به تقویت وحدت حوزه و دانشگاه کمک کند.
🔹 روحانیونی هم که در دانشگاه حضور پیدا میکنند بدانند رفتار، گفتار و کردارشان در دانشجویان تاثیرگذار است و افرادی که معلمی را به شکل تخصصی خوب بلد باشند اثرگذاری آنها بسیار بالا خواهد بود.
🔹 هر چقدر این رفت و آمدها جدیتر، صادقانهتر و خالصانهتر باشه حتماً اثر خودش را خواهد گذاشت و انشالله ما هم تمام قد در خدمت هستیم و تلاش میکنیم نقاط قوت حوزه را وارد دانشگاهها کنیم که این به طور حتم نعمات زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26236
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تحلیل سیاستهای اقتصادی دولت در 4 دهه اخیر
🎙 دکتر بیژن عبدی
🔴 مؤلفههای سیاستهای لیبرالیسم اقتصادی:
1️⃣ آزادسازی اقتصادی
2️⃣ کوچک سازی دولت
3️⃣ رهاسازی قیمتها به دست بازار
4️⃣ عدم حمایت و مداخله دولت در اقتصاد
5️⃣ تعیین قیمت ارز در بازار آزاد
6️⃣ باز شدن مرزها و صادرات و واردات بر اساس مزیت نسبی و رقابت
❌ آیا با این شاخصها میتوان به عدالت رسید؟
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کلیپ
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نهاد علم، دین و قدرت باید با هم همگرایی داشته باشند
📝 حجتالاسلام والمسلمین علی محمد حکیمیان در وبینار «رابطه نهاد علم و نهاد دین، تجارب جهانی»:
🔹 نهاد علم و دین و قدرت باید با هم همگرای داشته باشند و در یک مسیر حرکت کنند و همگرایی و از یک ماهیت یکسان و متعالی برخوردار باشند.
🔹 رخدادی بزرگی در اندیشه امام(ره) پیش آمده است که غربیها هنوز نتوانستهاند همگرایی سیاست، دین و علم را تشریح کنند و در واقع آنچه تفکر امام را از دانشمندان غربی مجزا میکند دستگاه معرفتی ایشان است.
🔹 در دستگاه معرفتی اسلام، صرفا دریافتهای حسی و عقلی کفایت نمیکند، بلکه باید ما یک ابزار روحانی دریافت از هستی را نیز بپذیریم و این روح همان هنر اصلی واقعیتها به بایدهای هنرمندانه است.
🔹 تنها انسان متعالی میتواند با انقلاب روحی که در او وجود دارد این همگرایی و همافزایی سه نهاد را به وجود آورد، اگر جامعه ما بخواهد جامعهای آزاد باشد هیچ کدام از این سه نهاد نباید در بند زنجیر باشند و بلکه باید همگرا و همافزا و همسو باشند.
🔹 انسان متعالی میتواند با انقلاب روحی که درونش وجود دارد هم گرایی را در میان دین و علم و قدرت به وجود بیاورد.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26202
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری جلسه حدیث خوانی ابواب اقتصادی
🎙 سخنران: حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق خرسندی
📆 زمان: چهارشنبهها؛ ساعت 18:15
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی راهبرد سلامت و بهداشت با عنوان «راهبرد سلامت در دولت سیزدهم»
📚 دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی راهبرد سلامت و بهداشت با عنوان «راهبرد سلامت در دولت سیزدهم» با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام منتشر شد.
📚 دکتر کامران باقری لنکرانی، دکتر مصطفی قانعی، دکتر امیرحسین تکیان، دکتر فرزاد پیرویان، دکتر حمیدرضا صفیخانی، خانم دکتر نفیسه حسینی یکتا و جناب آقای فرهاد کوهی از جمله همراهان این شماره هستند که ارائه رهنمونها و نکات دقیق کارشناسی آنها میتواند مسیر دولت سیزدهم را در آسیبشناسی و سیاستگذاری نظام سلامت روشنتر کند.
📚 این شماره فصلنامه راهبرد سلامت و بهداشت به صورت رایگان، در تارنمای پژوهشکده تحقیقات راهبردی و تارنمای فروشگاه اینترنتی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام (رشدا) به نشانی https://rushda.ir/?p=8769 قابل دریافت و مطالعه است همچنین شماره اول این فصلنامه با موضوع «آسیبشناسی نظام سلامت از منظر فساد» از همین راهها قابل دسترسی است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25992
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 برنامه کمیسیونهای تخصصی ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
1️⃣ کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی
2️⃣ کمیسیون تمدن نوین اسلامی
3️⃣ کمیسیون قرآن و علوم انسانی
4️⃣ کمیسیون فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی
5️⃣ کمیسیون حقوق قضایی
📆 چهارشنبه یکم دیماه
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#کنگره_بینالمللی
#قم_تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بهجای انگشت اتهام، از دستاوردهای علمی حوزه «حمایت» و «بهرهبرداری» کنید
🔻 آیتالله مهدی هادوی تهرانی در گفتوگویی تصریح کرد؛
📚 درس خارج بالاترین سطح آموزشی در حوزه و نشان دهنده مرزهای دانش در حوزههای علمیه است. با توجه به این ویژگی توقعی که از حوزههای علمیه وجود دارد، این است که پاسخگوی نیازهای روز باشند.
📚 طبعاً وقتی با مباحث علمی حوزههای علمیه با بی اعتنایی و بی توجهی برخورد میشود، نمیتوان توقع داشت که حوزه به صورت بسیار جدی تر از اینکه تاکنون اقدام کرده و در مباحث مختلف پاسخگو بوده، به مسایل ورود کند. آن هم حوزهای که اکثریت طلاب و حتی مدرسین و علمای آن به شدت تحت فشار اقتصادی هستند و هیچ گونه حمایتی از سوی مجموعههای مختلف نمیشوند.
📚 به اعتقاد من کم کاری جدی از ناحیه کسانی است که امکانات در اختیار آنهاست و به جای اینکه به علما و دانشمندان حوزوی اعتماد کنند، خودشان به ایجاد مراکز تحقیقاتی اقدام میکنند و در این مراکز از سطوح بسیار پایین علمی استفاده میکنند و قصد دارند در زمینههایی که مورد نیازشان هست به دیدگاههای دینی و شرعی و اسلامی دست پیدا کنند.
📚 امیدواریم به جای اینکه مسئولین محترم دائم انگشت اتهام و نقص را متوجه حوزه کنند و توقعاتی از حوزه داشته باشند، دستاوردهای حوزه را بررسی کنند تا آگاه شوند که حوزه بسیاری از این توقعات را برآورده کرده، اما به آنها توجهی نشده است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26183
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برای حل مسائل جامعه باید به سمت رشتههای میان رشتهای حرکت کنیم
📚 دهمین نشست هم اندیشی هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی با مدیران گروههای آموزشی دانشگاه با هدف برنامه ریزی آموزشی و تبیین برنامههای راهبردی گروهها برگزار شد.
🔹 دکتر عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی: ارزش گذاری جامعه نسبت به علوم انسانی پایین است. یکی از دلایل این ارزشگذاری پایین این است که دانش آموختگان علوم انسانی به درستی نمیدانند بعد از فارغ التحصیلی قرار است چه کاری انجام دهند. باید به دنبال راه حل باشیم تا دانش آموختگان علوم انسانی با کسب مهارت و گنشگری اجتماعی متناسب با تخصص خود بتوانند بعد از دانش آموختگی کاری انجام دهند و جایگاه خود را پیدا کنند.
🔸 دکتر آدمی، معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی: داشتن یک دانشگاه اجتماعی با محوریت حل مسائل جامعه نیز از دیگر مسائل مهم این حوزه است که وجود رشتههای میان رشتهای میتواند در حل آن نقش آفزینی کنند. حل مسائل جامعه با کمک رشتههای کلاسیک خیلی امکانپذیر نیست. بنابراین باید بتوانیم با رفتن به سمت رشتههای میان رشتهای، مسائل جامعه که بسیار پیچیده هستند و فقط با یک رشته قابل حل نیستند را حل کنیم.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26097
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 امضای تفاهمنامه حوزه علمیه خراسان با سازمان فنی و حرفهای
📝 تفاهمنامه فیمابین دفتر دانشآموختگان حوزه علمیه خراسان و اداره کل آموزش فنی و حرفهای این استان بهمنظور استفاده و بهکارگیری بهینه ظرفیتهای علمی، فرهنگی، آموزشی، مهارتی، تحقیقاتی و پژوهشی دوسویه اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی و حوزه علمیه خراسان و تحقق طرح «هر طلبه، در هر پایه، یک مهارت»، به امضا رسید.
🔻 حجت الاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان:
🔹 «هدایت دینی»، «هدایت سیاسی» و «خدمت اجتماعی» بهعنوان رسالتهای حوزویان مطرح است، که هرکدام برای تأثیرگذاری بیشتر در سطح جامعه و بینالملل، به مهارتهای لازم و کاربردی نیاز دارند.
🔹 ما باید بر اساس مسئله یابی، پاسخگوی نیازهای متنوع و متعدد نظام دینی و بینالملل باشیم و این مسئله، بدون کسب مهارت امکانپذیر نیست.
🔻 دکتر حسینی نیا، معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور:
🔸 ورود طلاب به بحث ارتقای مهارتها، زمینهای برای تبدیل مهارتآموزی به مهارت عمومی در جامعه خواهد بود. وقتی عموم جامعه با متخصصان طلبه مواجه شوند، فضای مضاعفی برای رشد اجتماعی و فرهنگی ایجاد خواهد شد، لذا باید این فضا را توسعه داد.
📚 بهموجب این قرارداد سهساله، استفاده از امکانات و ظرفیت نیروی انسانی متخصص طرفین و مشارکت در تأمین مربیان دورههای آموزشی، حمایت از آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد حوزه علمیه خراسان و... صورت میپذیرید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دومین جلسه اتاق فکر «تحول در علوم انسانی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، رئیس اتاق برگزار شد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین رضا غلامی: واقعیت این است که نمیتوان از پیشرفت و تمدن اسلامی صحبت کرد، اما نیاز به علوم انسانی اسلامی را منکر شد. متأسفانه بخشی از کسانی که با علوم انسانی اسلامی مخالفت میکنند با نظریههای علوم انسانی اسلامی آشنا نیستند و میلی به آشنا شدن هم نشان نمیدهند.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین منصور میراحمدی، استاد دانشگاه شهید بهشتی: حداقل دو هدف تشکیل این اتاق فکر در دانشگاهها و پژوهشکدهها میتواند مفید باشد؛ نخست موضوعاتی که قرار است در اتاق فکر بررسی شود شاید اگر به دانشگاهها و پژوهشگاههایی خاصی فرستاده باشد میتواند استفاده از این نظرات در تصمیم سازی موثر باشد.
🔸 دومین هدف هم این است که با توجه به اینکه این اتاق فکر در ستاد تشکیل میشود هماهنگی بین صف و دانشگاهها و پژوهشگاه حائز اهمیت است و دانشگاهها و پژوهشگاهها در جریان مصوبات قرار بگیرند و برای اجرایی شدن تصمیم گیریها همفکری کنند.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، رئیس اتاق فکر تحول در علوم انسانی: هر اتاق فکری بیاید دانشگاه و پژوهشگاه خودش را بررسی کند و نقاط قوت را مشخص کرده و متولی آن بخش شود تا اگر وزارت علوم بخواهد متولی شود بداند که هر موسسه و مرکز علمی در چه بخشی میتواند قطب علمی باشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تبادلات رمز ارز مورد پذیرش قوانین اسلامی نیست/ جایز نبودن خرید زمین در متاورس
💢 آیتالله محسن اراکی در نشست «حاکمیت و سیاستگذاری رمز ارز از منظر فقه»:
🔹 اگر رمز ارزی باشد که برای کشور خود تعین کنیم و به واسطه آن با سایر کشورها مبادله کنیم مشکلی ندارد چون بر این اساس چیزی صورت میگیرد که آن کشورها خودشان پذیرفته بودند ولی اگر بخواهیم در جامعه خود رواج دهیم باید بر اساس قسطی صورت گیرد که در اسلام به عنوان قسط پذیرفته باشد.
🔹 اسلام چیزی را در معامله میپذیرد که منفعت طرفین داشته باشد و چیزی مانند رمز ارزها که اعتبار محض است ارزش ندارد.
🔹 حکم پدیده جدید متاورس که فروش زمینهای مجازی است چیست؟ حکم این مسئله عدم جواز است چون شَیءْ را با لاشَیءْ و مال را با لامال نمیتوان مبادله کرد. این حقه همیشگی آمریکا بوده است که بر سر سایر مملکتها کلاه بگذارد؛ با همین شیوههای ناعادلانه اکنون آمریکا به یکی از قطبهای اقتصادی جهان تبدیل شده است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26194
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری نشست علمی «حل اجتهادی مسائل به روش شیخ انصاری(ره) در مکاسب»
🗓 زمان: پنجشنبه ۲ دی ۱۴۰۰ - ساعت ۱۴
📝 فرم ثبتنام: https://formaloo.com/qix1d
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 به مناسبت ایام فاطمیه و سخنان تحریک کننده امام جمعه سابق اهل سنت آزاد شهر، یادداشتی از آیتالله ابوالقاسم علیدوست با عنوان «دعوتی که اجابت نمیشود!» منتشر شد
📝 چند سالی است در ایام فاطمیه و سوگواری صدیقه طاهره سلام الله علیها دو جریان مقابل، هم قرار میگیرد:
🔹 جریانی که عصبانی از تحلیل تاریخ است، آن را حرام میداند. دوست دارد از آن چه بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله تا زمان شهادت صدیقه طاهره سلام الله علیها گذشت، چیزی گفته نشود.
🔹 گروه دوم – اما – به دلیل حساسیت حوادث ۷۵ یا ۹۵ روزه آن ایام معتقد است در هنگامی که تحریف تاریخ صورت میپذیرد، نباید مسلمانان را از آن چه در آن ایام گذشت، بی خبر گذاشت و صد البته نباید آتش فتنه را افروخت، به باورها، مقدسات و مقدس انگاشتهها حمله کرد.
📝 متاسفانه – چنان که اشاره شد – امسال نیز تقابل مزبور خود را به گونهای ناخوشایند نشان داد. سخنانی تحریک کننده از سوی امام جمعه سابق اهل سنت آزاد شهر درخطبههای نماز جمعه در تاریخ ۱۹/۰۹/۱۴۰۰ صادر شد.
📝 به عنوان مسئول کرسیهای نقد، نوآوری و نظریه پردازی علوم نقلی از دلسوزان دین، آیین، قرآن، امت اسلام، ممالک اسلامی و ایران دعوت میکنم: اگر سخنی قابل طرح و گفتگو دارند و به وزانت حداقلی آن، معتقدند، میتوانند آن را در کرسیهای فوق مطرح کنند تا بی طرفانه در اطراف آن صحبت شود، مورد نقد و بررسی قرار گیرد و از خروجی آن استفاده شود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26270
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 برنامه کمیسیونهای تخصصی ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
1️⃣ کمیسیون تعلیم و تربیت اسلامی
2️⃣ کمیسیون علوم سیاسی اسلامی
📆 پنجشنبه دوم دیماه
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#کنگره_بینالمللی
#قم_تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویدیو| تأملی بر معنا و هویت علم دینی
🎙 سخنرانی آیتالله آملی لاریجانی
✅ موضوعات(بخش اول):
1️⃣ ادعای بیطرفی علم
2️⃣ تاثیر پیشفرضها بر علوم
3️⃣ علم بدون پیشفرض وجود ندارد
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 صرفا ارائه نظریه برای تحول کافی نیست
✅ آیتالله علی اکبر رشاد:
🔹 بعد از تربیت، پژوهش اهمیت بیشتری دارد؛ با هزار سال تجربه میتوان گفت که حوزههای علمیه از یک نظام علمی پیروی میکنند که پژوهش در آن محور است.
🔹 اجتهاد یعنی پژوهش؛ در درس خارج طلبه آموزش نمیبیند بلکه پژوهش میکند؛ طلبه در ۱۰ پایه با خواندن سه کتاب، اصول را خوانده است و تمام را یاد گرفته است.
🔹 کار حوزه کشف و به فعلیت رساندن این استعدادها است؛ بنا نیست حافظهها قوی شود بنا است که استعدادها تقویت شود.
🔹 دانشگاههای فاقد پرورش بدترین و سخیفترین الگو را برای آن آدم بیسواد آوردند که در غرب هم این الگو پیگیری نمیشود؛ در غرب هم به پرورش توجه میشود.
🔹 مشکل اصلی که در زمینه آرمان تحول حوزه داریم، این است که غالب افرادی که این نظریه را می دهند نظریه مبنایی و منسجم ندارند.
ارائه نظریه در بحث تحول فقط کافی نیست و باید این نظریه بسط پیدا کرده و در قالب نظام در بیاید و عملیاتی شود.
🔹 باید دست اندرکاران حوزه در بحث تحول مسائل را به درستی مطرح و تبیین کنند، مبادا به بهانه تحول، طلاب را از حوزه زده کرده و یا بی سواد بار بیاورند؛ چون وظیفه طلبه این است که رسائل، مکاسب، اصول فقه و لمعتین را مقدس بدانند که مقدس است چون این کتابها را شهیدین، آخوند خراسانی و ... با روح و جان خود نوشتهاند و هویت هستی آنها در این کتابها منعکس شده است که میتواد بر روح طلبه تأثیرگذار باشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 آغاز ثبتنام متقاضیان امریه سربازی
📝 مرکز جذب اعضای هیئت علمی این وزارت با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: به اطلاع دانشآموختگان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد متقاضی امریه سربازی میرساند، این مرکز بر اساس مجوزهای اخذ شده، در نظر دارد در راستای تکمیل سهمیه نیروی امریه خود، از بین داوطلبان دارای شرایط زیر، به صورت امریه خدمت سربازی در تهران و مراکز تابع استانها در رشتههای مورد نیاز دعوت به همکاری نماید.
🔻 لذا متقاضیان واجد شرایط زیر میتوانند تا پنجم دیماه ۱۴۰۰ نسبت به ثبت درخواست و مدارک مورد نیاز اقدام نمایند.
الف- خانواده ایثارگران (فرزند یا برادر شهدا، جاویدالاثرها، جانبازان، آزادگان، و فرزند رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه جبهه)
ب- ایتام
ج- افراد متاهل
د- افراد معاف از رزم
ه- افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی
و- نخبگان، استعدادهای برتر، حافظان قرآن و قاریان برتر
ز- دارای حداقل ۶ ماه سابقه بسیجی فعال
💻 گفتنی است فراخوان جذب امریه، اعزام ۱۴۰۰/۰۱۲/۰۱ در سایت http://amriye.msrt.ir/ قابل مشاهده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارشی از نشست «نقش دانشکدههای الهیات و حوزههای علمیه در تحول علوم انسانی»
🔻 دکتر حسام الدین خلعتبری، سرپرست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی:
🔹 باید برای ما روشن باشد که مخالفان تحول، یا معنای تحول را نمیفهمند یا میخواهند غربی زندگی کنند و آمالشان هم همان است. اینکه این نوع از تفکر الزاماً از آن معدن سرچشمه میگیرد، نکته دیگری است که باید به آن توجه کنیم. در این میان، نقش الهیات به معنای منابعی که دارد اهمیت پیدا میکند.
🔹 آن چیزی که سلسلهجنبان انقلاب اسلامی است، مسئله تحول در علوم انسانی است، باید با تمام وجود در این مسیر حرکت کنیم.
🔻 دکتر عبدالله معتمدی سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی:
🔸 تحول در علوم انسانی در دانشگاهها اتفاق نمیافتد، مگر اینکه تبدیل به یک گفتمان مسلط علمی باشد و همه استادان ما به این سمت بیایند.
🔸 نیاز است حوزههای علمیه و اندیشمندان بزرگی که در این زمینه نظر دارند نیز بیایند و حرف بزنند. یکی از اصلیترین تفاوتهای علوم انسانی اسلامی و غیراسلامی، به مبانی هستیشناسی، انسانشناسی و معرفتشناسی برمیگردد. اما چطور میتوانیم این مبانی را منتقل کنیم؟
📖 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26210
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com