💢 ادله و مبانی مردمیسازی تربیت
🔰 حجتالاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه:
📚 یکی از مهمترین پیامدها بلکه اهداف ثانویهی این رویه، کمک به تعالی و ارتقای مسئولان مدارس است. مردمی عمل کردن و کارسپاری با رویکرد راهبری، یکی از ممتازترین الگوهای تربیتی مدیران سازمانهاست.
📚 حتی در سطح خانواده، گرچه مادران و پدران گمان میکنند مشارکتدهی و مسئولیتبخشی به فرزندان بیشتر برای رشد و تربیت فرزندان است؛ اما میتوان ادعا کرد خود آنان پیش از فرزندانشان در مقام یک راهبر تربیتی رشد میکنند.
📚 اصولاً یکی از مهمترین موانع شکلگیری تربیت مسئولانه و درونزا، ضعف اولیا و مربیان در ایفای شأن یک «راهبر تربیتی» است که باید از یک مدیر تصدیگر و اقتدارگرا در جایگاه یک راهنما و راهبر تربیتی قرار گیرند.
📚 مسئولان باید از حیثت معرفتی توجیه شوند که کارسپاری به جوانان و راهبری تربیتی آنان گرچه آنان را به زحمت میاندازد و فکر و ذهنشان را مرتب درگیر میکند اما برای آنان سازنده است.
📚 طلاب حوزههای علمیه با هدف شورآفرین بنا کردن پایگاهی تربیتی از مدرسهی خود دغدغهی تشکیل یک جامعهی کوچک تربیتی را مشق میکنند. تلاش و همبستگی فکری و عملی برای تحقق این هدف بزرگ، موجب تقویت «ولایت و اخوت» و «روح جمعی» در میان طلاب میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28548
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آغاز به کار دبیرخانه کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای (دام ظله)
💢 به اطلاع اساتید، طلاب، دانشپژوهان و قرآنپژوهان عزیز میرساند که دبیرخانه کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای (دامظله) فعالیت خود را آغاز کرده است.
🔰 محورهای همایش
1. شخصیت و سیره قرآنی آیتالله خامنهای (مد ظله العالی)
2. مرجعیت قرآن
3. قرآن و اهلبیت (علیهم السلام)
4. علوم قرآنی
5. تفسیر و معارف قرآن
6. ترجمه، تدبر و انس با قرآن
7. قرائت و حفظ قرآن
8. فعالیتهای قرآنی
9. سبک زندگی قرآنی
10. قرآن و نظامسازی و تمدنآفرینی
11. مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
12. قرآن و انقلاب، دولت و جامعهسازی
13. مبانی قرآنی حکومتداری و رهبری آیتالله خامنهای (مد ظله العالی)
14. قرآن، هنر، رسانه و فرهنگ
15. قرآن و عبوم طبیعی و انسانی (سیاست، مدیریت، تربیت، روانشناسی، اجتماعی، حقوق و...)
16. مبانی قرآنی اندیشههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آیتالله خامنهای (مد ظله العالی)
17. قرآن و مستشرقان و غرب
18. مبانی قرآنی شعارهای انقلابی، استکبارستیزی و مقاومت در اندیشه حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی)
19. روششناسی تفسیر
20. زن و خانواده
💻 سایت: http://hamayesh.miu.ac.ir/khamenei/fa/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 امضای تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه علوم و معارف قرآن با وزارت آموزش و پرورش؛ مدارس قرآنی در کشور تاسیس میشود
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم: طبق تفاهم نامه ای که از سوی دانشگاه با وزارت آموزش و پرورش انجام شد، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از این پس میتواند در تمامی استانهای کشور مدارس غیرانتفاعی قرآن کریم تاسیس نماید.
🔹 این طرح در راستای تقویت و گسترش فرهنگ قرآنی و شتاب بخشی به نهضت تربیت حافظین قرآن میان سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم تایید و تصویب شد.
🔸 احمد محمودزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش: یکی از اهداف طراحی شده در سند تحول بنیادین آموزش وپرورش بستر سازی برای توسعه و تقویت آموزشهای قرآنی در همه دورههای تحصیلی برای تربیت انسان تمام ساحتی و تحقق حیات طیبه است.
🔸 این سازمان با تسهیل صدور مجوز برای دستگاهها و نهادها برای کمک و شتاب بخشی به تحقق تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در جامعه آماده است و از مشارکتهای بخشهای دولتی و غیر دولتی در این خصوص حمایت می کند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28572
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
📚 پانزدهمین شماره دوفصلنامه «پژوهشنامه روانشناسی اسلامی» منتشر شد.
🔻 در این شماره می خوانید:
1️⃣ مرور تحلیلی یک جشنواره؛ سخن سردبیر.
2️⃣ تطبیق ملاکهای نابهنجاری در قرآن کریم با کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی؛ سیدحیدر هاشمی / محمدصادق شجاعی.
3️⃣ عوامل و روشهای تربیت اخلاقی از دیدگاه شهید مطهری بهمنظور کاربرد در مشاوره: تحلیل مضمون؛ زینب بابایی / صمد ملازینل / محمدطیب صحرایی / معصومه اسمعیلی.
4️⃣ بررسی عناصر اسلامی - فرهنگی در سرفصل برنامه درسی رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی؛ ناصر آقابابائی.
5️⃣ نقش خوشبینی در بهزیستی روانشناختی بر اساس آموزههای اسلامی و مطالعات روانشناختی؛ فاطمه ژیان / مرضیه ملکیها.
6️⃣ رابطه عقل دینی و حیای روانشناختی و مقایسه آن در میان طلاب زن و مرد حوزه علمیه قم؛ علیاصغر فروتن / احسان فدایی / رحیم میردریکوندی.
7️⃣ فرایندهای دینی و روانشناختی حضور قلب در نماز بر اساس منابع اسلامی؛ سعید محمدیدهنوی / جعفر هوشیاری.
📝 نشریه «پژوهشنامه روانشناسی اسلامی» بر آن است تا آوردگاه آرا و اندیشه های فرهیختگان نواندیش و نظریهپرداز باشد و در همین راستا، پذیرای آثار پژوهشگران فرهیخته حوزوی و دانشگاهی است. علاقهمندان میتوانند برای ارسال مقالات پژوهشی خود و دریافت مقالات منتشر شده، از طریق سامانه نشریه به نشانی psychology.riqh.ac.ir اقدام کنند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روانشناسی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هدف اصلی تربیت
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، کارشناس مسائل تربیتی:
🔹 در بیان ارتباط بحث اهمیت هدف قرار دادن عبودیت با تربیت باید گفت فردی که از چنین اعتقادی بهره ببرد، صرفا به دنبال نمازخوان کردن یا محجبه نمودن فرزندان نبوده و در واقع با برنامههای تربیتی، اعتقاد به ربوبیت را در فرزندان و در جامعه ایجاد میکند.
🔹 در واقع هدف ما در تربیت باید حرکت به سمت صراط مستقیم باشد و باید فرزندان (متربیان) را به وسیله ربوبیت به صراط مستقیم سوق دهیم. اگر از این مسیر تخطی کردید شاید بتوانید بچه ها را نمازخوان کنید ولی آنها هیچگاه عبد خداوند نمیشوند.
🔹 اینکه برخی از افراد با ورود به فضای دانشگاه یا محیطهای دیگر، از معنویت سابق خود فاصله میگیرند بدین دلیل است که (اصْطَبِرْ لِعِبادَتِهِ) صبر و استقامت در مسیر عبادت آنها دچار مشکل شده است. حال برای بدست آوردن این روحیه، باید نسبت به ربوبیت الهی بر آسمانها و زمین کار کنیم.
🔹 تبیین ربوبیت الهی به طور ویژهای در عبودیت اثر دارد و با پذیرش ربوبیت الهی، باید عبودیت را بپذیرید بنابراین اگر پذیرفتیم که خدا ربّ است، صرفا باید از خداوند متعال نقشه تربیتی را در خواست نماییم. اگر برای دریافت نقشه تربیتی، سراغ کسی جز خداوند برویم، مبتلا به شرک شدهایم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28544
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری سومین نشست از سلسله نشست های «الگوی فقهی بازیهای رایانهای»
🔹 موضوع: روش موضوع شناسی مسائل مستحدثه با تطبیق بر بازیهای رایانهای
🎙 ارائه دهنده: حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی خادمی کوشا
🔹 ناقد اول: حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا کدخدایی، مدیر علمی موسسه شناخت
🔸 ناقد دوم: حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی اکبریان، دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی
📆 زمان: دوشنبه ۶ تیرماه/ ساعت ۱۸
📌 مکان: بلوار جمهوری، کوچه۲، ساختمان انجمنهای علمی حوزه
💻 لینک پخش زنده: https://noo.rs/r2esB
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
💢 در جلسه مشترک وزیر فرهنگ با اعضای فراکسیون زنان مجلس با موضوع مد و لباس
🔹 فاطمه قاسم پور، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی: ساماندهی مد و لباس و زیست عفیفانه از جمله موارد مهمی است که باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مستقیم به آن ورود جدی داشته باشد.
🔸 زهره سادات لاجوردی، عضو فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی: اقدامات فرهنگی نیازمند انسجام و پیوستگی هستند تا بتوان نتایج آن را در بطن جامعه رویت کرد ، متاسفانه در حال حاضر شاهد انسجام و پیوستگی بین دستگاه ها برای تقویت عفاف و حجاب نیستیم.
🔹 زهرا شیخی مبارکه، عضو فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی: ارتباط وزارت فرهنگ و ارشاد با فراکسیون تاکنون چندان پایدار و منسجم نبوده است، نیازهای بانوان به عنوان نیمی از جامعه باید تامین شود.
🔸 فاطمه محمدبیگی، عضو فراکسیون زنان در مجلس یازدهم: باید جلسات متعددی با نخبگان فرهنگی و هنری برگزار کنیم، ترویج فرهنگ عفاف در قالب پوشش ایرانی و اسلامی، بستههای حمایتی مناسب برای توجه به زیست عفیفانه و…. گسترش یابد.
📚 در پایان این نشست اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد، وزارتخانه تمام تلاش خود را در جهت زیست عفیفانه خواهد داشت و معاونان وی نیز بسته های طراحی شده را در گفتگو با نمایندگان توضیح دادند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28557
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو | پیشنهاد خاندوزی به بانک توسعه اسلامی؛ طرح خودکفایی کالاهای اساسی
📚 دکتر سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در صفحه توئیتر خویش نوشت: در چهل و هفتمین اجلاس سالانه هیئت عامل بانک توسعه اسلامی IDB پیشنهاد کردم با توجه به اهمیت امنیت غذایی و وابستگی کشورهای اسلامی به واردات غلات و همچنین آثار و تبعات جنگ روسیه و اوکراین، این بانک پروژههای خودکفایی زراعی در کالاهای اساسی را در اولویت قرار دهد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
✅ گزارشی از همایش ملی «فقه نظام ساز؛ چیستی، ساختار و رویکردها»
🔹 آیتالله اراکی: حکمرانی اسلامی براساس فقه نظام قابل شکل گیری است. ما بدون فقه نظام نمیتوانیم حکمرانی داشته باشیم چرا آنچه که میتواند عدالت اجتماعی را محقق سازد، فقه نظام است. فقه نظام به معنای نظام عادلانه اجتماعی است؛ آن فقهی که رفتار اجتماعی را بر اساس عدالت منظم میکند، فقه نظام است.
🔸 آیتالله رشاد: تا وقتی علوم انسانی و فقه به هم پیوند نخورند، فقه متحول نخواهد شد و تا وقتی منطق اجتهاد و فقه را پای کار نیاوریم، علوم انسانی اسلامی تولید نخواهد شد و تا وامدار علوم انسانی غربی هستیم، کشور ما اسلامی نخواهد شد و انقلاب ناتمام خواهد بود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ارسطا: فقه نظام ساز را یکی از شعب فقه اجتماعی است؛ فقه اجتماعی رویکردی به مباحث فقهی است که بدون این رویکرد، نمیتوانیم فقه نظام ساز را به صورت دقیقی تدوین کنیم.
📚 در این همایش، ضمن ارائه مقالات برگزیده و تقدیر از مقالات برتر، از کتاب «درس گفتارهای فقه نظام ساز»، کتاب «مقالات همایش» و کتاب «مجموعه پیش نشستهای همایش» رونمایی شد.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28531
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری نشست نقد کتاب «خانواده در اسلام»
🎙 ارائه کننده :حجتالاسلام والمسلمین حسین بستان، دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔹 ناقدین: دکتر علی بهرام طجری هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه و دکتر سمیه حاجی اسماعیلی پژوهشگر مقیم پژوهشکده زن و خانواده
📆 زمان: سه شنبه 7 تیرماه/ ساعت 10 تا 12
💻 لینک: online.jz.ac.ir/pajoheshgah
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 نامه ۱۰۰۰ استاد دانشگاه و حوزه به رؤسای سه قوه درباره فضای مجازی + اسامی امضا کنندگان
📚 هزار نفر از اساتید دانشگاه و حوزه در نامهای به رؤسای قوای سهگانه، خواستار اهتمام جدی به رفع عقبماندگی و جلوگیری از آسیبهای گسترده فضای مجازی کنونی ایران شدند. نویسندگان و امضاکنندگان این نامه، ضمن توجه دادن مسئولان به مطالبات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره لزوم حکمرانی و سالمسازی عرصه فضای مجازی، انتظارات خود را در این زمینه به صورت روشن از هر یک ازسران قوا بویژه ریاست محترم جمهور مطرح کردند.
🔹 در بخشی از نامه آمده: مسئولان و مدیرانی که در شکلگیری وضعیت اسفبار فعلی فضای مجازی نقش داشتهاند ـ و طبق قانون و تأکیدات حضرتعالی باید بدلیل ترک فعلهایشان محاکمه شوند ـ برکنار گردند و نیروهای متخصصِ متعهد و دغدغهمند به جای آنها منصوب شوند.
🔹 شورای عالی فضای مجازی، به رغم قصورات و تقصیرات، برخی مصوبات مفید دارد که متأسفانه توسط دولت قبل اجرا نشده است. تقاضامند است دولت محترم در کوتاهترین زمان ممکن، این مصوبات را ـکه عمل به آنها بخشی از معضلات فضای مجازی را کاهش می دهدـ اجرایی کند.
🔸 در پایان نیز از رسانههای رسمی نظام خواسته شده است در راستای افزایش آگاهیهای عمومی درباره فضای مجازی نقش فعال ایفا کنند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28613
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه_و_حوزه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 معرفی کتاب «بررسی فقهی، حقوقی و اقتصادی حمایت از تولید ملی»
📕 با توجه به اینکه یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، موضوع حمایت از تولید ملی است، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی، تصمیم به برگزاری همایشی تحت عنوان «بررسی فقهی-حقوقی و اقتصادی حمایت از تولید ملی» گرفت. بر این اساس، مرکز با دعوت از اساتید مراکز مختلف حوزوی و دانشگاهی، جلسات متعددی در این خصوص برگزار نمود و در مجموع دو محمور فقهی – حقوقی و اقتصادی جهت فراخوان مقاله پیشنهاد گشت. پس از تعیین محورها در حدود 50 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش رسید.
📕 کمیته علمی و کمیتههای تخصصی (فقهی-حقوقی و اقصتصادی) با برگزاری جلسات متعددی عناوین و محتوای مقالات رسیده را تنقیح و از برخی محققان نیز به طور خاص دعوت به همکاری نمودند. در نهایت پس از جلسات متعدد و ارزیابیهای علمی چکیده مقالات، 21 عنوان مقاله تأیید اولیه شد و با توجه به اهمیت موضوعات و همپوشی بعضی از مقالات نهایتا 13 مقاله در دو بخش حقوقی و اقتصادی مورد تأیید نهایی قرار گرفت و نگاشته شد.
📝 این کتاب از سوی انتشارات خرسندی و به سفارش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تهیه شده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارشی از دستاوردهای دهساله مؤسسه موضوعشناسی احکام فقهی در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین فلاحزاده
📚 فکر تأسیس مؤسسه موضوعشناسی تاریخش برمیگردد به حدود ۳۰ سال قبل که میدیدیم، یکسری موضوعات و مصادیق آنها برای مردم مبهم بود؛ همچنین در پاسخ بعضی از سؤالها که از محضر مراجع معظم تقلید پرسیده میشد، با اما و اگر پاسخ داده میشد
📚 وقتی طرح خدمت ایشان(رهبری) ارائه شد، بعد از چند روز از دفتر ایشان تماس گرفتند که حضرت آقا جزوهای که خدمتشان دادهاید، مطالعه کرده و نظر دادهاند. بعد دیدیم به خط خود مرقوم فرمودهاند: «نوشته را تماماً مطالعه کردم. لزوم و فائده ایجاد این مرکز را تأیید میکنیم. طرح خود را کامل کنید. بودجه آن را برآورد تقریبی کنید. درباره نیروی انسانی کارآمد برای تشکیل آن نظر بدهید. درباره حواشی و الزامات این کار مشورت کافی بکنید. جناب آقای مروی حتماً در جریان و مورد مشورت قرارگیرد.»
📚 مشکلات و سختیهای ابتدای کار بهخاطر این بود که کار موضوعشناسی آن هم بهصورت سازمانی سابقه چندانی نداشت و تدوین اساسنامه و موضوعشناسی روشمند کار بسیار دشواری بود. با اینکه الحمدلله حوزههای علمیه از عالمان بزرگ و محققان ارجمندی برخوردار است و در موضوعات مختلف پژوهشها و تألیفاتی انجام دادهاند؛ اما در خصوص کار موضوعشناسی تا اندازهای دچار محدودیت و مشکل بودیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28603
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فراخوان جذب پژوهشگر از سوی دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی
📚 دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی، به منظور پشتیبانی علمی و رفع خلأ های پژوهشی در فرآیند سیاست گذاری و تصمیم سازی شورای عالی فضای مجازی در حوزه مطالعات اسلامی زنان، خانواده و فضای مجازی، اقدام به جذب پژوهشگر با رزومه مرتبط میکند.
📆 مهلت ثبت نام و ارسال رزومه برای علاقهمندان تا بیستم تیر ماه سال جاری اعلام شده است.
🔸 جذب پژوهشگر با توجه به رزومه پژوهشی افراد انجام شده و از پژوهش ها در فرآیند سیاست گذاری، تصمیم سازی و مقرره گذاری فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی، استفاده خواهد شد.
🔻 علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال رزومه میتوانند از راههای زیر اقدام کنند.
📱 آی دی ایتا : @mojtabaniazi
🌐 ایمیل : mojtabaniazi7766@gmail.com
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 پیش از تربیت فرزندان به عناصر تربیت خود اهتمام داشته باشیم
🔰 حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون، کارشناس امور تربیتی:
🔹 این مهم که فرزندان نگاه مثبت و خوبی به خانواده داشته، دوست داشته باشند که در محیط خانه و کنار خانواده قرار بگیرند، میتواند نخستین گام در بهبود تربیت فرزندان باشد.
🔹 زمانی که نگاه کودک و نوجوان از درون خانواده به فضای بیرونی جامعه سوق پیدا کند، امنیت و آرامش روانیاش دست خوش ناملایمات قرار خواهد گرفت.
🔹 وقتی نوجوان و جوانی بدون هدف و رها شده در جامعه قرار میگیرد، بیشتر به دنبال نیازهای غریزی خود حرکت میکند؛ این محیطها بسیار آسیبرسان بوده، تهدید جدی پیشروی فرزندان است.
🔹 توجه به نیازهای حقیقی فرزندان و ایجاد ادخال السرور و بگوبخندها در محیط خانواده امر مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرد. توانایی ایجاد فضای شاد در خانه یکی از شاخصههای هوشمندی است.
🔹 در محیط خانه باید روح حاکم تربیتی شکل بگیرد؛ زمانی که پدر و مادر در محیط خانه بر اصول و روشهای دینی و اخلاقی و تربیتی عمل کنند، فرزندان نیز مبتنی بر همین زمینهها رشد خواهند کرد. باید با رفتار و کردار بچهها را دعوت به خوب شدن و خوب ماندن بکنیم.
🔹 یکی از نگرانیهای جامعه امروز، جوان ۲۵ سالهای است که حتی توانایی بهدستآوردن یک اجاره خانه را ندارد؛ نیاز است تا ظرفیت خیرین در ارائه حرفه و مهارتهایی برای زندگی به جوانان فعالتر گردد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28522
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تمدید فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🔻 محورهای همایش:
1️⃣ دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی
🔷 مبانی علوم انسانی
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی
🔷 مسایل علوم انسانی
2️⃣ مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی
3️⃣ منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی
4️⃣ انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی
📆 آخرین مهلت ارسال مقالات: 1401/05/31
🔹 زمان برگزاری: 25 و 26 خرداد 1402
💻 سایت: www.ihsam.iki.ac.ir
☎️ دبیرخانه همایش: 02532113456
📱 همراه: 09051810128
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارشی از یازدهمین نشست شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
🔹 آیتالله علیدوست: حل فقهی مسئله حقوق آب، باید با قوت و متانت صورت گیرد. ابعاد فقهی مسئله حقوق آب دارای ابهاماتی است؛ لذا باید با حفظ هنجارهای فقهی و همچنین استفاده از نگاه های نو مانند نگاه اجتماعی، این موضوع دنبال شود.
🔹 نگاه به موضوع آب را، نباید تنها با پیگیری روایات اسلامی پیش برد، بلکه ادبیات عقلی مانند مقاصد شریعت میتواند باعث ایجاد گفتمان بین المللی در این مسئله شود، بر همین اساس پیشنهاد می شود، نسبت به موضوع آب، یک پرونده در دو قسمت سنتی (نگاه فقهی و روایی) و غیر سنتی (نگاه عقلی) تشکیل شود.
🔸 دکتر محمود حکمتنیا: در ابتدا باید چالش های اصلی در حوزه آب مطرح شود. در گام بعدی مسائل اساسی مرتبط با آن احصا شود و در گام سوم، اقدامات لازم برای حل مسائل ذکر شود تا قانون گذار بتواند دید کلی و دید سیاستگذاری به این موضوع پیدا کند، مرکز تحقیقات اسلامی باید پارادایم مواجهه با موضوع آب را صورتبندی نماید.
🔸 مواجهه با موضوع آب باید بر اساس مباحث عقلی و به زبان عقلانی باشد و نه صرفاً زبان فقهی و حقوقی. همچنین مواجهه با مردم در مسئله آب، باید بر اساس حقوق نرم (ضمن ارائه جایگزین) باشد و نه حقوق سخت (مقابله سخت گیرانه با مردم).
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28636
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان پذیرش هشتمین دوره پژوهشگری معارف انقلاب اسلامی
📚 موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای) به منظور تربیت پژوهشگر معارف انقلاب اسلامی با اتکا به تجربه برگزاری هفت دوره، برای سال ۱۴۰۱ از بین برادران و خواهران داوطلب و علاقهمند دانش آموختگان دوره دکتری، دانشجویان دوره دکتری و طلاب سطح چهار حوزه علمیه، از طریق آزمون و مصاحبه برای یک دوره آموزشی و پژوهشی دو ساله در شهرهای تهران، قم و مشهد، پژوهشگر میپذیرد.
🔻 برخی از شرایط عمومی؛
🔹 آگاهی از نظام اندیشه ای انقلاب اسلامی و مبانی معرفتی حضرت امام خمینی (رضوان الله علیه) و رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔹 دارای سوابق پژوهشی و مقالات علمی
🔹 دارا بودن حداکثر سن ۳۵ سال برای دانش آموختگان دکتری و ۳۰ سال برای دانشجویان دکتری و طلاب سطح چهار
🔹 تأهل برای خواهران
💻 ثبت نام از تاریخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۱ تا تاریخ ۱۴۰۱/۰۵/۰۱ از طریق پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای به آدرس KHAMENEI.IR انجام خواهد شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28645
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تاکید بر علوم انسانی و تحول آن در گردهمایی اعضای هیات علمیدانشگاه علامه طباطبائی
🔹 دکتر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد: ما بیش از گذشته نیازمند دانشگاههای علوم انسانی و اجتماعی که دانشگاه علامه طباطبائی گل سرسبد آنها است، برای بالابردن کیفیت اداری، سیاستگذاری و قانونگذاری هستیم.
🔹 در نقاط مختلف دنیا از دانشگاههای مسئله محور و دانشگاههای کمک حال سیاست گذاری استفاده میکنند ولی ما تا رسیدن به این وضع مطلوب بسیار فاصله داریم.
🔸 دکتر معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی: عوارض روانی و اجتماعی حاصل از همه گیری کرونا آزاردهنده بوده و هست. بر اساس تحقیقات انجام شده، جوان ها در سنین بین ۱۸ تا ۲۴ سالگی دچار سردرگمی در نقشه و هویت هستند. شرایط سنی به همراه شرایطی که کرونا ایجاد کرد، همچنین شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، فضایی را ایجاد کرده است که باید نسبت به حمایت و حفاظت هر چه بیشتر از دانشجویان توجه شود.
🔹 دکتر قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: باید کارهایی انجام دهیم تا تحول در علوم انسانی را مطلوب تر، عملیاتی تر و اثربخش تر در مجموعه دانشگاه و جامعه ببینیم و خوشبختانه دانشگاه علامه طباطبائی در جاهایی به صورت عملیاتی وارد شده است.
💢 گفتنی است؛ در این آیین استادان نمونه سال 1400 دانشگاه که بر اساس ارزیابی معیارهای آموزشی و پژوهشی انتخاب شده بودند، معرفی شدند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28592
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
💢 برگزاری مدرسه تابستانه 1401 مجمع عالی حکمت اسلامی اصفهان
🔰 موضوعات؛
🔹 معرفه النفس
🔹 بررسی تطبیقی معنویات دینی و معنویت سکولار
🔹 نقد نظرات فیزیکالیستی در فلسفه ذهن
🔹 نقد الحاد مدرن
🔹 معاد جسمانی
📆 زمان: از 11 الی 20 تیر ماه
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#دوره
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
💢 پاسخ نهایی آیتالله علیدوست به حجتالاسلام والمسلمین عابدینی
✅ چندی پیش آیتالله ابوالقاسم علیدوست با انتشار نوشتاری نسبت به برخی سخنان طرح شده از سوی حجتالاسلام والمسلمین احمد عابدینی واکنش نشان داده و از وی دعوت کرد این نظرات را در کرسیهای آزاداندیشی حوزه و جلسات تخصصی طرح کنند.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین عابدینی نیز در چند ویدئو نسبت به دعوت آیتالله علیدوست مطالبی را مطرح کرد که در صفحات اجتماعی در فضای مجازی منعکس شد.
📝 آیتالله علیدوست نیز پاسخ نهایی را به حجتالاسلام والمسلمین عابدینی داده است. در بخشی از این پاسخ آمده: ایشان شرط قبول پیشنهاد اینجانب را سه امر قرار دادند: اولاً معلوم شود که داستان مناظره ایشان با حضرت آقای حسینی قزوینی چه بوده و آیا تهمتی به آقای عابدینی شده یا نه؟ ثانیاُ چرا مقالاتی که ایشان مینوشتند یک دفعه قطع شده؟ ثالثاً چرا حجره درس ایشان را اشغال کرده اند؟
📝 جناب ایشان از انفتاح باب اجتهاد در شیعه گفتهاند. به ایشان باید گفت انفتاح باب اجتهاد به معنای بی بنیانی و بیضابطگی نیست؛ انفتاح باب اجتهاد به معنای پویایی اجتهاد اما در قالب انضباط و هنجارهای فقه است. آیا میتوان انکار کرد که هر علمی باید با ابزارهای خودش پیش برود؟ برای مثال فردی هر روز ۹ صبح نمازی را خلق کند(شبیه به پیشنهادی که ایشان در باب حج دارند) و نام همه را اجتهاد پویا بگذارد!
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28665
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#مناظره_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پذیرش مرکز تخصصی فقهی ائمه اطهار(ع) شعبه تهران
📝 مرکز تخصصی فقهی ائمه اطهار(ع) شعبه تهران از طلاب و فضلا جهت برنامه های آموزشی و پژوهشی در پایه هفتم پذیرش میکند.
📆 مهلت ثبت نام تا ۱۰ تیرماه ۱۴۰۱ اعلام شده و علاقه مندان برای ثبت نام باید از طریق سایت مرکز به نشانی www.markaz feghi.com اقدام کنند.
🔻 اهداف طرح:
🔹 ارتقاء سطح علمی و تسلط بر مبانی فقهی و اصولی
🔹 اعتماد به تراث و تقویت روحیه تحقیق وپژوهش بر مبنای فقه جواهری
🔹 تقویت قوه استدلال و نظریه پردازی و نقد عالمانه با نگاه به موضوعات نوظهور
🔹 یادگیری علوم و مهارت های مفید و کاربردی مورد نیاز یک حوزوی در جامعه
🔹 تربیت اساتید مبرز فقهی و اصولی برای تدریس در حوزه و پژوهشگر عرصه فقه و اصول
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ خالق متاورس همان آفریننده اینستاگرام است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمد کهوند در همایش تکریم تبلیغ:
📚 هر رسانه از هفت لایه تشکیل شده است، نخستین لایه سیاست گذاران رسانه است که آنها را حکمرانی نام مینهند؛ لایه دوم زیرساختهای سخت افزاری شامل دیتا سنترها؛ لایه سوم زیرساختهای نرم افزاری چون پروتکلها؛ لایه چهارم ابزار رسانه چون تلویزیون، گوشی و تبلت؛ لایه پنجم خدمات است که شامل شبکههای اجتماعی و برنامهها میشود؛ لایه ششم محتوای داخل این خدمات که شامل فیل، صوت، پادکست ... میشود، لایه آخر کاربران هستند.
📚 فضای مجازی در اختیار ما نیست، لذا کمترین اثرگذاری در این هفت لایه را کاربر دارد مگر اینکه در این فضا چریک باشد و چریک نیازمند آموزش است. در عرصه تبلیغ در فضای مجازی قانع هستیم، چرا که از دو نرم افزار پرکاربر بین المللی یعنی فیس بوک و یوتیوب که بالغ بر ۲میلیارد ونیم حساب فعال دارند، غافل هستیم و به واتساپ، ایتا و تلگرام قناعت میکنیم.
📚 خالق این متاورس همان آفریننده اینستاگرام است که امروز خطوط قرمز در تبلیغات را برای کاربران چینش کرده و درحال کنترل متاورس است. متاورس در حال حاضر آمده است و نهایتا تا ۲۰سال آینده در جهان و ایران نهادینه و فراگیر میشود، چرا که امروز قیمت تجهیزات متاورس به شدت بالا و قیمت زیرساخت اجرایی آن خیلی زیاد است و در آخر اینکه اجرای آن نیازمند پهنای باند فوق العاده بالایی دارد که در حد ۵g است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28568
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
❇️ سیزدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی
✅ روششناسی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
1️⃣ ماهیت، مبانی و شاخصهها:
🔶 ماهیتشناسی روش استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 مبانی قرآنی روش استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 شاخصهها و ضوابط استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 تفاوت روش استخراج علوم انسانی قرآنبنیان با سایر روشها
2️⃣ قلمرو و گونهها:
🔷 قلمرو دانشهای مرتبط در استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 الزامات عقلی و نقلی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 گونهشناسی روشهای استخراج علوم انسانی
🔷 مطالعات اسلامی روششناسی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
3️⃣ پیامدها، آسیبها و چالشها:
🔶 آثار و پیامدهای روششناسی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 فرصتها و چالشهای پیش روی روششناسی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 موانع استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 تحلیل علل انحراف در شناخت علوم انسانی قرآنبنیان
🔶 شبهات استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
4️⃣ راهکارها:
🔷 چگونگی تحول در علوم انسانی با شناخت روشهای استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 نقش امامت و رهبری در معرفی روشهای استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 بهرهگیری از تجربههای بشری در شناخت علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 جایگاه و وظایف مراکز علمی در استخراج علوم انسانی قرآنبنیان
🔷 جایگاه و وظایف حوزههای علمیه در روششناسی علوم انسانی ـ اسلامی
🗓 مهلت ارسال آثار: ۱۵ دیماه
🌐 سامانه
🌐 https://qhem.quran.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از نشست علمی «آسیبشناسی سده اخیر حوزه و آیندهپژوهی فلسفه حوزوی قم»
📚 حوزه قم باید مراکزی داشته باشد که فلسفه غرب و شرق دو سه دهه اخیر از جمله فلسفه هند و چین و غرب را بازخوانی و بازبینی کنند. درگیر کردن فلسفه با علوم مدرن از دیگر کارهای لازم است مثلاً فیزیک کوانتوم.
📚 اگر فلسفه درگیر علوم مدرن شود بسیاری از شبهات تولید نمیشود که بعدا بخواهیم گروه راه بیندازیم تا به آن شبهات پاسخ داده شود، همچنین از دیگر کارهای لازم این است که فلسفه اسلامی را جدی بگیریم و به کارهای موجود بسنده نکنیم.
📚 توسعه فلسفه اسلامی در همه عرصهها از دیگر کارهای لازم است به خصوص فلسفه تکنولوژی و علوم مدرن و کاربست فلسفه اسلامی در فلسفه علوم مانند شیمی و زیست و فیزیک و علوم هنری وعلوم انسانی و … است تا نشان دهیم فلسفه چه تحولی در مبانی علوم دارد. الان در غرب اگر فلسفه را از علوم مدرن بگیریم دچار ضعفهای زیادی خواهند شد.
📚 از دیگر مباحث بسیار مهم کاربست فلسفه در حکومت و حکمرانی است که به نظر بنده از خلأهای مهم نظام بعد از چهار دهه است؛ نهضت و انقلاب اسلامی شکل گرفته ولی دولت اسلامی نداریم و به تبع آن حکمرانی اسلامی نداریم و این کار بسیار لازم است. دولت نباید یک ریال به دانشگاهها و مراکز آموزشی بدهد، مگر اینکه به بحث حکمرانی بپردازند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28641
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | اختتامیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی برگزار میشود.
✅ هدف از برگزاری این همایش تجلیل و پاسداشت از محققان و فعالان عرصه علوم انسانی اسلامی میباشد.
📆 زمان: ۱۴ تیرماه سال 1401 در سالن اجلاس سران
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار بخش دانشگاه پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از عملکرد دانشگاه امام صادق(ع) در زمینه تولید علوم انسانی اسلامی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سعدی، رئیس دانشگاه امام صادق(ع):
🔹 امروز یکی از مهمترین حوزههای چالشی تمدنی بین تمدن اسلامی، تمدن شیعه و تمدن غربی ناظر به حوزه مسائل زنان است.
🔹 راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری و دغدغه اصلی و مطالبه جدی ایشان از دانشگاه دو مسئله مشخص است که هر دو بر مسئله دانش آموختگی استوار است؛ مسئله اول تولید علم و مسئله دوم علم هوشمند است.
🔹 اگر بناست علوم انسانی نقد شود، مهمترین ظرفیتی که میتواند این راهبرد را محقق کند، اتصال شما دانش آموختگان به اساتید فرهیخته، متعهد، عالم و اهل قلم و فکری است که در این پردیس حضور دارند.
🔹 از اساتید نیز دعوت میکنم که با استفاده از ظرفیتی که معاونت پژوهشی به وجود آورده است و با استفاده از همافزایی و همفکری، نسبت به تشکیل اندیشکدهها با محتوای مسائل راهبردی نظام اهتمام بورزند تا شاهد تحقق راهبرد اول مقام معظم رهبری در تولید علم و نقد علوم سکولار غربی باشیم.
🔹 دانشگاه باید محل تولید نظریه برای تمدن نوین اسلامی و جایگاه گفتگوی علمی با همه تمدنها و افکار موجود در حوزه علوم اجتماعی دنیا باشد و در این راستا دانشگاه نیز در حوزه ارتباطات ملی و ارتباطات بینالمللی گامهای جدی برداشته است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28333
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان مقاله برای دو فصلنامه علمی تخصصی فقه نظام
📚 نشریه تخصصی فقه نظام، درصدد اخذ مجوزهای علمی و پژوهشی است و بر آن است تا آوردگاه آرا و اندیشه های فرهیختگان نواندیش و نظریهپرداز باشد و در همین راستا، پذیرای آثار پژوهشگران و اساتید حوزوی و دانشگاهی است.
💻 علاقه مندان می توانند مقالات را در سایت http://jiiss.ir/fa/article/list و یا کانال نشریه در ایتا به آدرس @fiqhnezam مشاهده نمایند.
🔹 همچنین پژوهشگران میتوانند آثار علمی خود را از طریق ایمیل نشریه به آدرس feghenezam@gmail.com ارسال نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی فقر مسکن به قلم محسن قنبریان
🔻 دو شاخص فقر مسکن:
1️⃣ بد مسکنی: عدم دسترسی به آب سالم، سرویس بهداشتی، فضای کافی، مصالح با دوام، امنیت در تصدی و... بد مسکنی در روستاها و مناطق محروم(هرمزگان و سیستان و...) بیشتر است. در فقرا دو برابر غیر فقرا، بد مسکنی هست.
2️⃣ سکونت غیر مقرون به صرفه: وقتی بیش از ۳۰٪ هزینه خانواده برای مسکن باشد! وضع ایران در مقایسه با کشورهای همکاری و توسعه اقتصادی بسیار بد است! دوبرابر متوسط این کشورها(۱۷/۴۴٪) است. متوسط ایران ۳۳/۳٪ است! در شهرها و شهرهای بزرگ غیرمقرون به صرفه گی بیشتر است.
🔹 سیاست دولتها درباره مسکن اغلب رویکرد «کالای سرمایه ای» بوده تا «کالای مصرفی» و این موجب «بازار مسکن» و «سود سرمایه داران و دلالان» و بالتبع «فقر مسکن» شده است!
🔸 یک سلب و یک جواز بی جا و معکوس و ناحق ریشه عمده این مشکلات شده است: سلبِ بی جا: احتکار زمین توسط دولت جلوگیری از واگذاریِ انتفاع(نه الزاماً ملک) از زمین های موات پیرامون شهر و روستاها به مردم برای تامین سیاست مسکنِ زمین صفر! درحالیکه براساس فتوای مشهور فقهاء از جمله امام خمینی در تحریر الوسیله، چنین انتفاعی در زمان غیبت برای مردم جایز است.
📝 دولت در این خصوص، تولیت داشته و نقش تنظیم گریِ عادلانه برعهده دارد. اصل۴۵ قانون اساسی هم متناسب با آن فتاوا، عبارت: «در اختیار» حکومت اسلامی است تا بر طبق مصالح عامه نسبت به آنها عمل نماید"؛ را به کار برده است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28536
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مسکن
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe
✅ فراخوان حمایت از طرحهای فقه پزشکی
🔻 شاخصها:
🔹 نوآوری و پویایی طرح
🔹 متکی بر رفع نیاز جامعه
🔹 کاربردی بودن
🔹 ارائه برای نخستین بار
🔻 مزایا (تسهیلات):
🔸 تقدیر و اهداء جایزه به منتخبین
🔸 حمایت از انجام طرح
🔸 اولویت انجام طرح با پیشنهاددهنده
🔸 امکان جذب به صورت پژوهشگر
🔸 ارائه گواهی برتر
📆 مهلت ارسال مستندات: 15 مرداد 1401
💻 سامانه rsrc-qaem.com
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com