✅ نمایشگاه تخصصی کتاب «پژوهشهای فقه معاصر»
🔹با حضور مراکز تخصصی فقهی (ویژه آقایان)
📆 زمان: ۲۵ تا ۳٠ آذرماه ۱۴٠۱ / ساعت ۱۴ تا
روز ۳۰ آذر مخصوص بازدید بانوان پژوهشگر و محقق حوزه و دانشگاه دایر است۱۹
🕌مکان: قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_معاصر
#نمایشگاه_تخصصی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نظام ایدهها و نیازها در معاونت فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین شد
🔻 در شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان مرکزی مطرح شد؛
🔹 ۶ هزار و ۷۰۰ نیاز در کشور شناسایی شده و مقرر شده تحقیقات دانشگاهی و پایان نامه ها بر اساس این نیازها که در این سامانه یک متقاضی صنعتی و اجتماعی دارند، انجام شود.
🔹 وزارت علوم در یکسال گذشته در حوزه فناوری و نوآوری تلاش کرده در حوزه سیاست گذاری و حمایت از برنامه های در حال تدوین، که پارک های علم و فناوری قابلت اجرای آن را دارند به عنوان بازوان خود در استان ها مورد حمایت قرار دهد.
🔹 رتبه نوآوری کشور از شاخص جهانی ۶۰ به ۵۳ ارتقا یافته که با توجه به حوزه های مختلف سیاست گذاری و تدوین برنامه های حمایتی از شرکت های دانش بنیان باید زمینه تقویت این رتبه را فراهم کرد.
🔹 طرح دستیار فناوری از جمله اقدامات حمایتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در این طرح دانشجویان علاقه مند با دریافت کمک هزینه از معاونت فناوری و نوآوری این وزارتخانه در شرکت های دانش بنیان مستقر می شوند.
🔹 ارائه یارانه تجاری سازی از جمله برنامه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش بوده و با شرکت هایی که محصولات خود را به تفاهم نامه با طرف صنعتی برسانند یارانه تعلق می گیرد.
🔹 تدوین یارانه مالکیت فکری از دیگر برنامه های این وزارتخانه برای حمایت از پژوهشگران و فناوران است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30923
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#مرکزی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⬅️سلسله نشست های سومین همایش علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری
📒 دلایل گریز از پژوهش های عینی در علوم انسانی
👤ارائه دهنده: آقای مهدی جمشیدی
📒ناقدان: دکتر محسن ردادی و دکتر حسن بابایی مجرد
💠دبیر علمی: دکتر سید حسین فخر زارع
⏰زمان: یکشنبه 1401/9/27 ساعت 9 الی 10:30
💠لینک ورورد به جلسه به صورت مجازی
🌐https://www.skyroom.online/ch/iict/farhang
⬅️مجری:مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی - اسلامی
◾️همکاران: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پژوهش_عینی
#همایش_علوم_انسانی_اسلامی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
وجود ۴۲۲ انجمن علمی، عضویت ۲۵۴ هزار نفر در انجمنها
دکتر پیمان صالحی در نشست بازآفرینی نقش انجمنهای علمی و ایجاد همافزایی بین آن ها مطرح کرد؛
🔹 ۳۵ درصد انجمن های علمی علوم انسانی، ۲۳ درصد فنی مهندسی ۲۳، انجمن های بین رشته ای نیز حدود ۲۵ درصد از کل انجمن ها را شامل میشوند.
🔹 تعداد انجمن های علمی ثبت شده امروز ۴۲۲ انجمن در وزارت علوم است در حالیکه در کشوری مثل آمریکا کمتر از ۱۵۰ انجمن ثبت شده وجود دارد.
🔹 از این تعداد انجمن علمی، ۸۲ انجمن یعنی تنها ۱۹ درصد اعضای بالای ۱۰۰۰ نفر عضو دارند. بر اساس آمار کلا در ۴۲۲ انجمن علمی، ۲۵۴ هزار و ۵۵۳ نفر عضو هستند.
🔹 تعداد انجمن های علمی رتبه الف ۳۸ انجمن، رتبه ب ۶۳ انجمن، رتبه ث ۱۰۴ انجمن است و ۱۶۹ انجمن هیچ عملکردی را گزارش نداده اند یا غیرفعال هستند، یا گزارش نداده اند.
🔸 مجید قاسمی، رئیس شورای انجمن های علمی: از تعداد ۴۲۲ انجمن حدود ۲۵۰ انجمن نمره A تا C دارند، این انجمنها ۲۴۲ هزار نفر عصو فعال دارند، یعنی به طور متوسط، هر انجمن حدودا ۱۰۰۰ عضو فعال دارد، ولی به طور کلی انجمن باید فعال باشد تا عضو شدن افراد در آن جذاب باشد.
🔸 امسال در سال جهانی علوم پایه هستیم، ولی بودجه کل کشور برای انجمنهای علوم پایه ناچیز است. در حالیکه انجمنهای علوم پایه در ارتقای جایگاه علوم پایه در کشور میتوانند نقش مهمی داشته باشند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30977
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از درس فقه معاصر «امهال قراردادهای بانکی» حجتالاسلام والمسلمین جواد عبادی
🔹 بر اساس تحقیقات میدانی متقن به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۹۵ درصد امهالهایی که در نظام بانکی صورت میگیرد، به صورت ربوی است.
🔹 اگر بانکها به تمام آنچه در «آییننامه وصول مطالبات غیرجاری» که مورد تایید شورای فقهی بانک مرکزی قرار گرفته و توسط بانک مرکزی نیز ابلاغ شده، عمل میکردند شاهد گسترش ربا در کشور نبودیم.
🔹 بانک مرکزی نسبت به عملکرد بانکها در این زمینه حساسیت کافی نشان نمیدهد و شورای فقهی بانک مرکزی هم ابزار کافی برای نظارت و ملزم کردن بانکها در جهت رعایت قانون در اختیار ندارد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جذب هیأت علمی
🔸مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم اعلام کرد؛ مهلت ثبت نام داوطلبان در فراخوان تا روز هفتم دی ماه ادامه خواهد داشت.
🔸داوطلبان جهت ثبت نام به سامانه مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم به نشانی mjazb.ir مراجعه کنند.
🔸جذب اعضای هیات علمی در سال ۱۴۰۱ دوبار برگزار می شود. فراخوان نیمه اول سال ۱۴۰۱ در تاریخ ۲۰ تیر سال جاری اعلام شد و زمان آغاز ثبت نام فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم در نیمه دوم سال یعنی از ۲۶ آذر الی ۷ دی ماه ۱۴۰۱ اعلام شده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هیأت_علمی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از هماندیشی تخصصی بازخوانی اندیشه آرمانشهری در سنت اسلامی
🔹 حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین مظفری: در زبان انگلیسی بیش از ۶ هزار درباره آرمان شهر متن داریم. امروزه گفتمان آرمان شهری برای ما اهمیت دارد چون در جهان اسلام بعد از تحولاتی که در منطقه عربی و شمال آفریقا رخ داد و نوید این را میداد که از مسیر دموکراتیک نظام سیاسی اشان سامان یابد به ستیزه کشیده شد و توقع همه برای رسیدن به آرمان شهر ابتر باقی ماند.
🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی: همه بعثت پیامبران و ارسال کتب الهی برای تحقق عدالت بوده است و طبیعی است وقتی از آرمانشهر اسلامی صحبت میکنیم عدالت هم در همه جای آن باید در جریان باشد و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
🔹 دکتر سید جواد میری: اتوپیا یا یوتوپیا را به معنای رفتن از وضع موجود به سمت وضع مطلوب در نظر میگیرم؛ یعنی متفکران، اندیشمندان و کسانی که رؤیاپرداز هستند در باب بخشی از واقعیت که در آن زندگی میکنند میاندیشند و مواردی را که نیاز به بهبود دارد تفکیک و برجسته کرده و تلاش میکنند به سمت و سوی جهانی باشد که ترسیم میکنند.
🔸 دکتر مبلغی: در هیچ یک از ادیان ابراهیمی، همچون شیعه، آرمانشهرگرایی وجود، حضور و تاثیر متفاوتی ندارد. این حضور و اثرگذاری، خلافآمد عادت است و به وفاق دامن زده، نه به عدم وفاق. باید متافیزیک آرمانشهرگرایی را کدگشایی کنیم.
متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30885
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢سومین همایش علوم انسانی - اسلامی، پژوهش و فناوری آغاز به کار کرد
🔹رئیس مرکز همکاری و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی و علوم انسانی کشور در مراسم افتتاحیه سومین همایش علوم انسانی - اسلامی، پژوهش و فناوری با اشاره اهداف تشکیل مرکز علوم انسانی در وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را یکی از رویکردهای تشکیل این مرکز برشمردکه از نتایج آن میتوان به همکاری وزارت علوم و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در برگزاری همایش پیرامون موضوع علوم انسانی در هفته پژوهش اشاره کرد.
🔹دکتر محمدجواد هراتی افزود: زمانی که بحث از وحدت حوزه و دانشگاه میشود، مهمترین موضوع این وحدت، وحدت در موضوعات علمی بویژه در حوزه علوم انسانی است.
🔹وی تصریح کرد: وزارت علوم دولت سیزدهم به منظور تحقق بخشی از این وحدت حوزه و دانشگاه اقدام به تاسیس مرکز علوم انسانی با رویکرد علوم انسانی قرآن بنیان کرده است و زمینهای برای این وحدت علمی را فراهم میکند.
🔹هراتی افزود: در حال حاضر مرکز علوم انسانی وزارت علوم با برگزاری جلسات مختلف با مدیران حوزه علمیه به دنبال همین رویکرد از وحدت حوزه و دانشگاه است.
🔹گفتنی است در سومین همایش علوم انسانی - اسلامی، پژوهش و فناوری که با همکاری مرکز علوم انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حال برگزاری است، ۷۵ کرسی ترویجی و نشست تخصصی با موضوع علوم انسانی برگزار میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#هفته_پژوهش
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 298 از ماهنامه علمی در زمینه علوم انسانی معرفت (ویژه علوم سیاسی) منتشر شد
1️⃣ سرمقاله (ص4)
2️⃣ قلمرو و منشأ ارزشهای اخلاقی آیتالله علامه محمدتقی مصباح یزدی (ص5)
3️⃣ انسان سیاسی از منظر توماس هابز و علامه طباطبائی / رضا احدپور، قاسم روانبخش (ص9)
4️⃣ امانت بودن قدرت در حکومت اسلامی / سید محمدهادی مقدسی (ص21)
5️⃣ الزامات تربیتی حاکم از منظر اسلام / اصغر اسماعیلی (ص33)
6️⃣ تحقق دولت اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی / مرتضی علویان، مجتبی علویان (ص45)
7️⃣ آرمانگرایی واقعبینانه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از منظر رهبر معظم انقلاب / محمدتقی امیرپور (ص57)
8️⃣ ماهیت حکومت دینی با نگاهی به قرآن و عهدین / حجت احسانبخش، مرتضی صانعی (ص69)
9️⃣ اصول مردمسالاری اسلامی در قرآن و حدیث / احمد نظری، پریسا فرهادی، علیرضا صابریان (ص81)
0️⃣1️⃣ نصب الهی ولیفقیه / مرتضی صانعی، سعید فتحی (ص93)
🌐 سایت نشریه معرفت
🌐 marifat.nashriyat.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#معرفت
#نشریه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ «ماهیت پول در اقتصاد اسلامی»
🔻 حجت الاسلام والمسلمین آقانظری:
🔹 تفاوتی که میان فقه شیعه با حقوق رایج غربی وجود دارد این است که در حقوق رایج غربی، ظرفی بهعنوان ذمه تصویر نشده است و میگویند مدیون ملتزم است مالی را برای ادای دِین پرداخت کند؛ اما در فقه، دِین، مالی کلی است که در ظرف ذمه بدهکار قرار میگیرد. التزام همانند تعهد است و با مرگ فرد از بین میرود؛ اما ذمه هیچگاه از بین نمیرود.
🔹 علاوه بر اینکه مالی که در ذمه است هیچگاه از بین نمیرود، قیمت آن نیز تغییر نمیکند و ربح ندارد چراکه در بازار به کار گرفته نمیشود. چون مال کلی است و در یک ظرف اعتباری است و این مال اعتباری در ظرف اعتباری هیچگاه جریان پیدا نمیکند که بخواهد سود داشته باشد.
🔹 فرد میتواند مالی را که بر ذمه دیگری دارد، به شخص دیگری حواله دهد، یعنی میتواند کسی را که از او طلبکار است، به فردی که به وی بدهکار است، حواله دهد. همانطور که فرد میتواند خودش مال را از بدهکار طلب کند میتواند آن را به شخص دیگری حواله دهد.
🔹 دین مالی است که قابل خرید و فروش و حواله است همانطور که قابل ضمان نیز هست. دِین را نمیتوان با دِین مبادله کرد اما دِینی که الآن موجود است و شکل گرفته اما زمان دارد، پیش از فرارسیدن زمانش قابل مبادله و نقد کردن است و مشهور فقها حکم به جواز آن دادهاند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 معرفی کتاب حجاب و نظام اسلامي
📝 نویسنده: آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی
💢 یکی از بحثهای نظری و اجرایی حول مسأله حجاب و نيز، سوال مهمی که مطرح است این که: آیا اصولاً حکومت، اعم از اسلامی و غیراسلامی، به خصوص حکومت اسلامي، نسبت به امر به حجاب زنان، وظیفهای بر عهده دارد یا خیر؟ اگر وظیفهای دارد، این وظیفه چیست؟ حدود و ثغور آن کدامست؟ این کتاب به پاسخ این سوالات پرداخته است.
🔻 مسائل مطرح شده در کتاب؛
🔹 مسالهی اول: حجاب امری اختیاری نیست، بلکه تکلیفی است نسبت به تمامی زنان مومن
🔹 مسألهی دوم: دو خصوصیت لغوی و اصطلاحی، جلباب: «پوشش سرتاسری» و «پوشش روی پوشش»
🔹 مسألهی سوم: بررسی کلمات و مویدات لغوی، تفسیری، شعری و تاریخی پیرامون معنای کلمه جلباب
🔹 مسالهی چهارم: بررسی دو شاهد از آیه در تایید جلباب به معنای پوشش سراسری
🔹 مسالهی پنجم: استعمالات مجازی منشأ اشتباه برخی افراد پیرامون معنای جلباب
🔹 مسالهی ششم: عدم تناسب بین تعلیل موجود در آیه و معنای پیراهن
🔹 مسالهی هفتم: عمومیت جلباب نسبت به مردان و زنان و خصوصیت خمار و مقنعه نسبت به زنان
🔹 مسالهی هشتم: مردودیت اختصاص آیه به زمان پیامبر(صلي الله عليه وآله وسلم) به دو مطلب
🔹 مسالهی نهم: جلباب یکی از علائم و مظاهر عفت
🔹 مسالهی دهم: بررسی سه شبهه و رد آنها از منظر قرآن
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
33.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻مصاحبه اختصاصی با آیت الله فقیهی
4️⃣1️⃣ وظیفه صدا و سیما در مسئله اصلاح حجاب
🗓 زمستان 1400
🎥برای دیدن این ویدئو در آپارات با کیفیت بالاتر بر روی لینک زیر کلیک کنید.
https://aparat.com/v/ZWGO6
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ویدئو
#حجاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 پژوهشگران علوم انسانی راهکار را ارائه کنند که چگونه می توان به یک ترکیب متوازن رشته های تحصیلی دست پیدا کنیم و رتبه های برتر آزمون سراسری صرفا به سمت علوم پژشکی نروند.
💢 پاسخگویی دانشگاه به نیازهای جامعه نیازمند دانش آموختگان در رشتههای مختلف است و بر این اساس ضرورت دارد در علوم انسانی، علوم پایه، هنر، کشاورزی و فنی و مهندسی به اندازه نیاز جامعه دانشجو پذیرش کنیم و شاهد رشد کاریکاتوری در آموزش عالی نباشیم.
💢 از آنجا که علوم انسانی به مدیریت و حکمرانی جامعه ارتباط بیشتری دارد در کشورهای توسعه یافته برای علوم انسانی اهمیت بیشتری قائل هستند و بیشتر نخبگان به سمت این رشته ها هدایت می شوند.
💢 برای متوازن سازی ورود استعداد های برتر به رشتههای مختلف، با تفاهم نامهای که با معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان امضا شد رتبههای زیر ۲۰۰ علوم تجربی و ریاضی فنی و رتبههای زیر ۱۰۰ هنر و علوم انسانی در رشته قبلی خود ادامه تحصیل دهند و حقوق دریافت کنند که این سیاست امسال اجرایی شد
💢 تجربه نشان داده است پژوهشهایی که بین رشتهای باشند آثار و نتایج بهتری دارند و برای تقویت کار تیمی نیز موثر هستند، لذا علاوه بر اینکه از پژوهشگاه علوم انسانی انتظار میرود به پژوهشهای بین رشتهای بهای بیشتری دهد این انتظار میرود که راهکارهای افزایش همکاری بین دانشمندان و محققان در رشتههای مختلف و رشد پژوهشهای بین رشتهای را تدوین کند و در اختیار وزارت علوم قرار دهد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سخنرانی
#علوم_انسانی
#دانشگاه
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 فراخوان مقاله کمیسیون اقتصاد اسلامی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
✅محور اصلی: سیاستگذاری اقتصادی در اقتصاد اسلامی (مبانی، ساختارها، سیاستها)
⏰زمان برگزاری کنگره: آبان ماه 1402
📅 مهلت ارسال چکیده مقالات: 15 اسفند 1401
🔹مدیریت برگزاری: پژوهشکده امور اقتصادی
🔰 آشنایی با محورهای فراخوان و اعضای کمیته علمی کمیسیون:
https://yun.ir/eghtesad010913
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#کنگره_بین_المللی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ صفر تا صد بایدها و نبایدهای پژوهش در حوزه
🔻 حجت الاسلام محمدعلی نیازی، استاد حوزه علمیه:
🔹 یکی از بایدها و نبایدهای پژوهش برای طلاب، آشنایی با روش پژوهش است، به این معنا که طلاب را با شرکت دادن در کارگاههای پژوهشی دوره مقدمات و سطوح مختلف به روندی در پژوهش سوق دهیم که با پژوهش و روش پژوهش آشنا شوند.
🔹 تحقیقاتی که در ضمن دروس و در سطوح بالاتر و میانی به طلاب میدهیم، در واقع این مسئله را به طلبه منتقل میکند که آموزش جدای از پژوهش نیست و طلاب لازم است همراه با سطوحی که تمام میکنند، پژوهشهایی را نیز ارائه نمایند.
🔹 نباید کارگاه پژوهشی مختص طلاب فقط منوط به زمانی باشد که میخواهد رساله یا پایان نامه ارائه کند و در آن مقطع نیز نهایت چند ساعت برای طلبه کارگاهی برگزار شود و تمام، این مقدار آموزش برای پژوهش طلاب کافی نیست، چرا که زمانی پژوهش اهمیت و جایگاه خود را پیدا میکند که طلبه روش و ساختار پژوهش را بطور مستمر در مراحل آموزش فرا بگیرد.
🔹 همان گونه که در آموزش برنامه ریزی داریم، پژوهش نیز باید در سطوح مختلف حوزه علمیه جای خود را بیابد و با برنامه آموزشی، پیرامون بایدها و نبایدها و روش پژوهش در سطوح مختلف، برای طلبه بازگو شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30941
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم ارتباط مداوم بین حوزه و دانشگاه
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد؛
🔹 اگر کل شیء مثلث است، پس برای او اضلاع ثلاثه ای است، اما این مثلث را الان مُثله کردند، نظام فاعلی را کنار گذاشتند، چه کسی آفرید را کنار گذاشتند، برای چه آفرید را کنار گذاشتند!
🔹 مثلث مثله شده، خودش علم سردخانه ای است این علم کسی را به جایی نرسانده و نمی رساند، چون عالم هر چه دارد از ناحیه علم است و علم هر چه دارد از ناحیه معلوم است، این معلوم مثلث مُثله شده سردخانه ای، آدم درست نمی کند. این اصراری که قرآن برای علم دارد که علم، حیات آفرین است و آدم را زنده می کند همین است.
🔹 هیچ علمی نیست، هیچ شبهه ای نیست که دانشگاه داشته باشد و حوزه نداشته باشد، بنابراین شما به رکن وثیقی متصل هستید، به رکن الهی هیچ احتمال خلاف و امثال ذلک هم ندهید و پشتوانه تان هم توحید الهی باشد که موفقیت پیدا خواهید کرد، منتها آن راه ارتباط با دانشگاه را پیدا کنید.
🔹 این ارتباط حوزه و دانشگاه، وحدت حوزه و دانشگاه برای یک روز نیست این باید سالانه باشد که آنها سوالات و موضوعات را مطرح کنند و شما جواب ها و احکام را ارائه نمایید.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30933
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه_حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مشارکت فعال حوزههای علمیه در تدوین برنامههای درسی علوم انسانی
حجت الاسلام سیدمحمدحسین کاظمینی معاون ارتباط با حوزههای علمیه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، تمرکز شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی را تغییر برنامههای درسی عنوان کرد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ویدئو
#علوم_انسانی_اسلامی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برای یافتن الگوی مناسب که اساس آن فرهنگ اسلامی است باید به سراغ دوره تمدن اسلامی برویم
🔻 پرفسور گلشنی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش مطرح کرد؛
🔹 برای یافتن الگوی مناسب که اساس آن فرهنگ اسلامی است باید به سراغ دوره تمدن اسلامی برویم.
🔹 ریشه الگویی که باعث موفقیت دانشمندان مسلمان در آن دوران بود قرآن کریم است.
🔹 این در حالی است که در غرب، علوم انسانی از رونق زیادی برخوردار شده تا آنجا که دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی موظف به گذراندن تعدادی از دروس علوم انسانی شدند.
🔹 امام خمینی (ره) تأکید داشتند که ما نیز همچون کشورهای پیشرفته میتوانیم پیشرفت کنیم بهشرط اینکه بتوانیم این حس را در خودمان تقویت کنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30962
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری گفتگوی علمی «جنسیت و قرآن»
💢 نخستین روز از رویداد پژوهشی پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها با موضوع «جنسیت و علوم اسلامی» با برگزاری گفتگوی علمی «جنسیت و قرآن» آغاز شد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین مجید دهقان، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده: قرآن کریم در آیات زیادی با مخاطب گفتگو دارد و در بعد جنسیتی دارای تمایزات شگفت انگیزی است. در قرآن مجید، به تمایزهای شخصیتی زنان توجه شده است.
🔹 زنان متعددی در قرآن کریم وجود دارند که هیچ یک به اندازه حضرت مریم شخصیت پردازی نشده اند، در قرآن مجید، مادر عیسی بیان نشده، بلکه به نام «مریم» بیان شده است.
🔸 قاسم درزی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران: قرآن کریم ترکیبی از سه رویکرد مردانه، زنانه و تساویطلبانه دارد و این وضعیت ترکیبی، قابل توجه و پژوهش است.
🔸 ما رویکرد ضد زن و کلیت زن در قرآن کریم نداریم، گرچه در روایات ضدیت در مورد زن وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. بعضی از نگرشهای قرآنی همچون معرفی زنان اسوه و الگو حتی در جوامع مدرن هم پذیرشی ندارد، اما در قرآن مجید آمده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31014
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «بازطراحی الگوی تعاونیهای مصرف»
🔹 علیاکبر هادیپور، پژوهشگر اندیشکده تعاون: برای تعاونیهای مصرف در سند توسعه تعاون به عنوان سند بالادستی اهدافی مشخص شده که طبق آن باید حدود ۴۰ درصد کالاهای مصرفی را تعاونیهای مصرف تأمین کنند و سهم ۴۰ درصدی داشته باشند.
🔸 حجتالاسلام مسعود رائیجی، رئیس اندیشکده تعاون: سند توسعه تعاون در صدر امور قرار دارد و باید اهداف آن که تصاحب ۴۰ درصدی بازار است، محقق شود، اما با شرایط کنونی تعاونیهای مصرف قطعاً به آن نقطه نخواهیم رسید.
🔹 علیرضا محمودی، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مصرف کارگران ایران: قبل از اینکه وارد نوع چیدمان و طراحی بازتعریف تعاونیهای مصرف شویم باید چند نکته را مدنظر قرار داد. ابتدا باید توجه کرد زمینی که در آن بازی میکنیم کجاست؟ خاصیتهای این زمین چیست؟ شاخصههایش چیست؟ چه رغبتها، فرصتها و تهدیداتی در آن وجود دارد؟ و سپس متناسب با اینها چیدمان را انجام دهیم.
🔸 مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: اساساً هر در امور و نهادی که نقش مردم پررنگ شود نمیتوان برای آن امور و نهاد مشکل ایجاد کرد. به عنوان مثال جهاد سازندگی زمانی از بین رفت که به وزارتخانه تبدیل شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30966
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعاون
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سلسله نشستهای جریانشناسی فکری ـ سیاسی حوزه علمیه قم
4️⃣ نشست ششم: سیر نظریه حکومت اسلامی در حوزه علمیه قم
👤 سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ذبیحالله نعیمیان
5️⃣ نشست هفتم: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)
👤 سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر مهدی ابوطالبی
🗓 پنجشنبه 1 دیماه 1401 ⏰ 14 الی 17:15
🏢 قم، بلوار جمهوری،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔗 ثبت نام👇
🌐 https://m-ofogh.ir
☎️ 02532113532
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جریان_شناسی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وحدت حوزه و دانشگاه به معنا ادغام آنها با یک دیگر نیست / وحدت در هدف و استفاده از نقاط مثبت این دو نهاد یعنی وحدت حوزه و دانشگاه
🔻حجت الاسلام محمد مطلّبی استاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام، در گفتوگوی مطرح کرد؛
📚 برخی فکر میکنند که منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، ادغام حوزه در دانشگاه یا ادغام دانشگاه در حوزه است؛ به معنای اینکه یکی از این دو باید حذف شود؛ [یعنی] ما نباید دو نهاد علمی داشته باشیم، یا حوزه یا دانشگاه. خیر! بههیچعنوان چنین مسئلهای مطرح نیست.
📚 این معنای از وحدت یعنی همفکری، همافزایی و هماندیشی این دو نهاد اثرگذار در جامعه اسلامی برای حل معضلات و مسائل روز جامعه؛ یعنی ببینند معضل و مسئله روز جامعه و حکومت اسلامی چیست و جلسات و نشستها و برنامههایی بهصورت مشترک برگزار کنند
📚 نمونهای از امتیازاتی که حوزه نسبت به دانشگاه دارد و قابلتسری است، این است که طلاب جدید انگیزههای معنوی برای ورود به حوزه دارند؛ یعنی کسانی که برای آموختن علم دین میآیند، در حقیقت برای سربازیِ و خدمت به دین و برای خدا به دنبال علم میروند
📚در دانشگاهها گروهها و رشتهها و هستههای علمی مختلفی در حال شکلگیری هستند. این تخصصگرایی که در دنیا در حال رخ دادن است، به برکت وحدت حوزه و دانشگاه، در حوزههای ما نیز ورود کرده و امروز شاهدیم علوم اسلامی در حوزهها در حال شاخهشاخه شدن و تخصصی گشتن است.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31022
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#وحدت_حوزه_دانشگاه
#گفت_و_گو
#دانشگاه
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشکلها و انجمنهای دانشگاه آزاد اسلامی، باید معلمان تعلیم و تربیت اجتماعی باشند
🔻 دکتر طهرانچی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو:
🔹 واقعیت این است که مقابله و دفاع در برابر جهان شبکهای غرب محقق نخواهد شد مگر با حضور جوانان در فعالیتهای تشکیلاتی. بنابراین در جنگ جهان شبکهای باید نهادسازی داشته باشیم و بتوانیم مفهوم شبکه را در ساختارهای بومی خود شکل دهیم. هدایت و رهبری حرکت اخیر، جنگ شبکهای بود و بهترین پاسخ از طریق شبکه تشکل ها برمیآید.
🔹 تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شامل بسیج دانشجویی، تشکلهای اسلامی، اتحادیهها، انجمنها، کانونها، هیئتهای مذهب، نشریات و… در حال حاضر ۱۲۰ هزار عضو دارد و باید این عدد به تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد. مزیت این شبکهها نسبت به جهان شبکهای این است که مختص دنیای مجازی نیست و این شبکه و تشکیلات دانشجویی در واقعیت و فضای حقیقی نیز دایر است.
🔹 تشکلها و انجمنهای دانشگاه آزاد اسلامی باید در کنار اساتید به عنوان معلمان تعلیم و تربیت اجتماعی حضور داشته و نقشآفرینی کنند. مدیران دانشگاه در کنار تشکل های دانشجویی هستند و از آنها حمایت می کنند و این موضوع را وظیفه خود می دانیم اما نقش اصلی برعهده تشکلهاست چرا که آنها مثل بازیکن های فوروارد صحنه عمل را خلق می کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30946
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ۳۰۰ طرح بنیادین و تحولی ناظر به رسالت های حوزوی / باید سهم حوزه در بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور مشخص شود
🔻گزارشی از دهمین هم اندیشی رؤسا و معاونین مراکز و واحدهای پژوهشی حوزوی با موضوع بازسازی و آرایش جدید مراکز پژوهشی در راستای پاسخگویی به نیازها؛
🔹در سایه سار تلاش تمام همکارانمان، اسناد راهبردی و بلند مدت حوزه و برنامه ۵ ساله حوزههای علمیه با بیش از هزار شاخص تنظیم و برش هایی از آن ناظر به ویژگی های مراکز، مدارس و حوزه های استانی ترسیم شده است.
🔸پژوهش، تحقیق، نوآوری و تولید، روح نظامات حوزه های علمیه است؛ همواره دست همیاری تمام مراکز و بخش های پژوهشی حوزوی را برای نقش آفرینی در نقد و اصلاح و تکمیل درختواره، ترسیم سرفصل نویسی، تولید علم و اندیشه و نظریه پشتوانه رشتهها و بازتولید منابع و متون را میفشاریم.
🔹جریان فقه معاصر، جریانی است که همراه فقه شیعه در حرکت بوده، بزرگان ما در هر عصری به مسائل نو می پرداختند؛ تلاش نموده ایم تا افزون بر رشته ها در قلمرو آزاد حوزه نیز دست نیاز دراز کرده موضوع را عرضه و گروه های تقریر در درس ها شکل گرفته، جریان فقه معاصر را برای خلق محصولات ارزشمند به پیش ببریم.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31022
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هم_اندیشی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رونمایی از پوستر و انتشار فراخوان همایش بینالمللی هویت ایرانیان
🔹 نخستین کنگرۀ بین المللی هویت ایرانیان، باعنوان «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاستها و ارزیابی» بههمت مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز در روزهای ۱۲ -۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار میشود.
🔸 شکرالله خاکرند، رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان: مسئله هویت ایرانیان در بیانات مقام معظم رهبری، ازجمله بیانیه گام دوم طرح و معرفی شده است.
🔸 این موضوع، بهعنوان یکی از کلانموضوعات بینرشتهای، میتواند بسیاری از پروژههای پژوهشی، آموزشی و برنامهها و طرحهای فرهنگی را چه در نهادهای آموزشی و پژوهشی و چه در نهادهای مدیریتی و فرهنگی، تبیین و جهتدهی کند و یکی از موضوعات اساسی چندوجهی که همواره مورد اهتمام مقام معظم رهبری قرار گرفته است، همین موضوع هویت ایرانیان است.
🔸 برگزاری کنگرههای دوسالانهی بینالمللی، ملی و منطقهای از برنامههای پروژه هویت ایرانیان در زمینه پرداختن جدیتر و تخصصیتر به موضوع هویت است.
🔸 با توجه به ضرورت ارزیابی و بازنگری سیاستهای هویتی در گام اول و چهل سال پس از انقلاب و با نگاهی به آینده، موضوع نخستین کنگره، «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاستها و ارزیابی» تعیین شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30929
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#مرکزی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com