📚 فراخوان هجدهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت حکومت دینی
🔹 برگزارکننده: موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)
📅 مهلت ارسال مقالات: ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱
💻 تارنمای همایش: Www.mahdaviat-conference.com
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 آیه ۷۲ سوره نحل، جامع ترین بیان درباره جایگاه خانواده است
🔻 آیتالله سید احمد علم الهدی در آیین آغاز به کار مرکز مشاوره تخصصی خانواده حوزه علمیه خراسان:
🔹 اساس تشکیل زندگی برای پیدا کردن «خود» است یعنی وقتی خود بودن بین همسران نباشد، زندگی قطعی میان آنها نیست. از این رو، اگر این احساس خودی میان زن و شوهر آمد و آنان همدیگر را خود بدانند، بسیاری از مشکلات زندگی از بین می رود زیرا انسان از خود ناراحت نمی شود و توقع و انتظار احترام و تجلیل ندارد و از این رو، بسیاری از احساس های زن و شوهر هم دچار تحول می شود.
🔹 زندگی یک طلبه و اختلافات میان زن و شوهری که یکی از آنها طلبه باشند، با دیگران متفاوت است و مسائل این عرصه نیز تفاوت دارد و بنابراین کسی که با خصوصیات زندگی طلبگی آشنا نباشد نمی تواند مشاوره مفیدی ارائه بدهد.
🔹 امروز اگر بخواهید از نظر اقتصادی و معیشتی، قشر آسیب پذیر را در کشور طبقه بندی کنید، نازل تر از یک طلبه و روحانی نیست؛ در حالی که بر خلاف این نکته، به طور مثال یک دختر، زندگی خواستگار طلبه خود را با زندگی روحانیون مسئول مقایسه می کند و یا همین نگاه درباره یک طلبه خواهر از سوی خواستگار او هست؛ بنابراین با این نگاه، در واقع اشکال از منشا و اصل ازدواج آنها می باشد که با انگیزه درستی صورت نگرفته است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29312
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مشاوره
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 کتاب مبانی قرآن شناختی علم دینی: با تأکید بر علوم انسانی اسلامی منتشر شد
📝 اثر محمدعلی اسدینسب
📚 ناشر : سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹 در چکیده کتاب آمده: مسلمانان به حکم مبانی اعتقادی خود، باید بین آموزههای عقلانی و تجربی و آموزههای وحیانی نوعی هماهنگی ایجاد نمایند تا در فکر و عمل به تضاد گرفتار نشوند. علم دینی میتواند تحققبخش این هماهنگی باشد؛ اما چنین امری نیازمند پیمودن مراحل مختلفی از جمله استحکام مبانی آن از منظر قرآن کریم است.
🔹 منکران علوم انسانی اسلامی بدون لحاظ نسبتی که آموزههای قرآنی با علوم انسانی دارد، همواره مطالب ناسازگار با مبانی وحیانی را بیان میکنند، لذا در این اثر و در دو بخش امکان علم دینی با رویکرد علوم انسانی و بخش مبانی مشترک، جواز، مطلوبیت و ضرورت علم دینی تلاش شده است با اتکای به قرآن کریم ضمن بیان مبانی علم دینی و بالاخص علوم انسانی اسلامی، به شبهات مربوطه نیز پاسخی مناسب داده شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سلسله درس گفتارهای نظامهای اسلامی؛ جنسیت از دیدگاه اندیشمندان مسلمان
🎙 استاد: حجت الاسلام و المسلمین امیر مهاجر میلانی
📆 زمان: یکشنبه هر هفته/ یک ساعت به غروب
🔹 محل برگزاری: میدان معلم، خیابان سمیه، پلاک۴۷۲
💢 شروع کلاسها: یکشنبه 1 آبانماه سال 1401
🔰 جهت ثبت نام نام و خانوادگی و سطح و پایه تحصیلی خود به ادمین مفتاح @Meftahandishe را ارسال نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_گفتار_نظام_اسلامی
#جنسیت
#حجت_الاسلام_مهاجر_میلانی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چگونگی رفع شبهات ربوی از عملیات بانکداری
💢 هفتمین جلسه کارشناسی و تخصصی رئیس کل بانک مرکزی با اقتصاددانان، اندیشمندان و صاحب نظران حوزه بانکداری برگزار شد.
🔻 دکتر صالح آبادی، رئیس بانک مرکزی:
🔹 اصلاح رابطه دولت و بانک مرکزی جزئی از فرآیند اجرایی شدن بانکداری اسلامی است و دولتها در این شرایط نمیتوانند بدون خلق ارزش و ثروت از بانک مرکزی استقراض کنند چرا که نتیجه آن ایجاد تورم در جامعه است که در گذشته شاهد آن بودهایم، این موضوع در خصوص قوه قانونگذار و ایجاد توازن بین هزینه و درآمد و بحث تسهیلات تکلیفی در تصویب بودجه نیز صادق است و بدون پایبندی به این مسئله از بانکداری اسلامی دور می شویم.
🔹 بانک ها نباید بدون ضابطه اقدام به اضافه برداشت از بانک مرکزی و خلق پول در چرخه اقتصادی کنند. خلق پول و پرداخت سود بدون ایجاد ارزش واقعی منجر به ناترازی بانک ها و تهیه صورت های مالی غیرصحیح میشود.
🔹 تحقق بانکداری اسلامی انتظار قانون اساسی، مراجع، متدینین و جامعه از بانک مرکزی و شبکه بانکی است و باید در این مسیر حرکت کنیم.
🔸در پایان مقرر شد سه کمیته با عنوان کمیته آسیب شناسی و بازنویسی قانون عملیات بانکداری بدون ربا، کمیته بررسی مفاهیم بنیادین و کمیته حکمرانی پولی و بانکی با حضور اندیشمندان و صاحب نظران این حوزه در پژوهشکده پولی و بانکی تشکیل شود و ضمن بررسی ابعاد مختلف مسله بانکداری اسلامی نحوه استقرار آن را در شبکه بانکی ترسیم کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 سخنان آیتالله کعبی درباره فضای مجازی
🔹 پذیرفتنی نیست که یک شبکه پیام رسان با مقدرات کشور بازی کند.
🔸 حمایت از پیام رسانهای داخلی به اقتضای قاعده حفظ نظام، واجب شرعی است.
🔹 این وجوبها متوجه دولت است
🔸 اگر دولت به وظیفهاش عمل نکرد، مجمع تشخیص ورود کند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 نگاهی به نظام تربیتی امام خمینی(ره)
🔻 هادی عجمی، مدرس فقه فرهنگی و تربیتی در مطلبی نوشت؛
📝 مرحوم امام خمینی(ره) مربی است که گفتههای خود را در مراتب مختلف، طلبگی، استادی، انقلاب سیاسی و رهبری اجرا کرد. کسی که به شیوه تربیتی خود عمل کرده است؛ سپس دیگران کردند که به آنها عمل کنند. حرف این استاد، شنیدن دارد؛ زیرا امتحان شده و جواب داده است.
📝 در نتیجه در سترسی به نظام فکری ایشان بسیار مهم است. نظام فکری کسی که در عرصههای مختلف، جواب داده است. این نظام فکری، ساحات مختلفی دارد: اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ارزشی و... .
📝 برای به دست آوردن نقشه و هندسه مورد نظر امام خمینی(ره) و استفاده هر چه بهتر از این مربی، بایسته است، نظام فکری ایشان کشف شود؛ تا برپایه آن نظام فکری از مطالب ایشان بهتر بهره برده شود.
📝 یکی از راههای به دست آوردن مکتب تربیتی هر فرد، توجه به سیره فکری خود اوست. این همان نکته ای است که کمتر توجه می شود. به طور معمول افراد برای به دست آوردن دیدگاههای هر فردی، به محتوای کتب او مراجعه میکنند و غافل از سیره فکری و حتی نظام کلی کتابهای آن فرد هستند.
📝 توجه به کتب تریبتی حضرت امام خمینی(ره) و سیر نگاشت آنها، ما را کمک میکند تا به نظام فکری روح الله خمینی(ره) و هندسه آن پی ببریم. زیرا این کتابها را ایشان برای تربیت مخاطب نگاشتهاند.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28425
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ_و_تربیت
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ انگلیسی فکر کردن از عوامل مهم فقر نظریهپردازی اصیل در علوم انسانی ایران
🔻دکتر احمد پاکتچی در جمع شورای دبیران علمی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی؛
🔹ما در فلسفه متوجه زبانمندی و تاریخمندی تفکر هستیم و آن را به عنوان امری پذیرفته شده مورد توجه قرار می دهیم، اما عملا در حوزه علوم انسانی، اندیشهها و نظریات را فارغ از توجه به زبانی که در آن بالیدهاند و تاریخی که در آن بهبار آمدهاند، بررسی میکنیم.
🔹ما به انگلیسی فکر میکنیم و فارسی مینویسیم و تا وقتی که اینگونه تفکر میکنیم، تحت هژمونی و سلطه فکری باقی میمانیم.
🔹ما به انگلیسی فکر میکنیم و فارسی مینویسیم و تا وقتی که اینگونه تفکر میکنیم، تحت هژمونی و سلطه فکری باقی میمانیم.
🔹زبان انگلیسی هماکنون واسط زبانی میان فرهنگهای مختلف شده است و این سادهسازی ضرورت انتقال به دیگر فرهنگها است و هرگاه اندیشهای به زبان دیگر ترجمه میشود، ناگریز بخشی از ایده اصلی آن از قلم میافتد
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30122
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚کتاب جدید آیت الله کعبی با عنوان جایگاه، مبانی و مصادیق حقوق عامه در هندسه نظام حقوقی اسلام توسط پژوهشگاه قوه قضاییه منتشر شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
💢 دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد و حجتالاسلام محمدحسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تفاهم نامه همکاری های مشترک آموزشی و پژوهشی امضا کردند.
📝 این تفاهم نامه با هدف توسعه همکاری و تحقق اهداف مشترک در امور پژوهشی و آموزشی به امضای طرفین رسید.
✅ همکاری در تولید نرمافزار در حوزه علوم اسلامی و انسانی، توسعه منابع دیجیتالی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و آثار علمی دانشگاه آزاد اسلامی، بهرهگیری از ظرفیتهای فنی، دانشآموختگان، اساتید و متخصصان هر دو مجموعه، مشارکت در پژوهشهای فناورانه، تدوین مقالات پژوهشی، برگزاری کارگاههای آموزشی و... ازجمله موارد مطرح شده در این تفاهمنامه همکاری است.
🔹 دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای طرح پایش و سامانه پژوهشیار، داده و دیتاهای بزرگی در اختیار دارد که شامل پایاننامه 100 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 10 هزار دانشجوی دکتری در هر سال تحصیلی است. همچنین در این سامانه 40 برنامه علمی و بیش از 40 هزار زمینه پژوهشی احصاء و بارگذاری شده که دانشجویان تمام مراحل پروپوزال تا دفاع از پایاننامه و رساله خود را در پژوهشیار می گذرانند.
🔹 دانشگاه آزاد اسلامی دارای 600 مجله علمی پژوهشی و وزارتین است که می توانیم درخصوص مدیریت مجلات یکپارچه، سامانه علمسنجی و فرا تحلیل دادهها همکاریهای مشترکی با مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی داشته باشیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
#نشست_تخصصی
🔰ادامه سلسله دروس تفسیر آیات عقائدی براساس تفسیرالمیزان با بررسی امتداد آیات در علوم انسانی
💠استاد معظم حجت الاسلام والمسلمین شیخ عبدالحمید #واسطی
🕖جمعه ها ساعت 19 الی 20
مکان:
🕌مسجد و مکتب امام صادق علیهالسلام
مشهد مقدس- خ دانشگاه – روبروی کوچه اسرار.
https://m.aparat.com/imamsadegh_mosque
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تفسیر_آیات
#سلسله_دروس
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی ماهیت احکام امضایی از سوی آیتالله علیدوست
🔹 وقتی حکمی بین عقلا امضا میشود ما لسان امضا را کشف میکنیم که بهعنوان یک حکم ابدی امضا میشود، مثلاً «احل الله البیع» یا «النکاح سنتی» حکم امضایی در عقلا بوده است، اما وقتی امضا شده، بهعنوان یک حکم شرعی بیان میشود.
🔹 اما گاهی حکم امضایی است، شارع امضا میکند، اما دلیلی ندارد بهعنوان حکم ابدی امضا کند مثلاً الآن یک پدیده خوبی است؛ مثل بردهداری، رفتار شارع مشخص است که بهعنوان حکم ابدی نمیخواهد بیاورد و اگر زمانی مستنکر شد مثل الآن که برده به آن معنا نیست، قائل به باقی ماندن حکم نیستیم.
🔹 آیتالله خویی قطعاً تصریح دارد به اجرای حدود در عصر غیبت، منتها از ایشان هم سؤال بشود اگر مفسدهای داشته باشد چطور؟ آن جداست. برخی فقها مثل آیتالله خوانساری شاید نظرشان بهطرف نفی تمایل داشته یا خود شیخ انصاری چنانکه از کتاب مکاسب ایشان استفاده میشود.
🔹 وقتی میگوییم قوانین اسلام کدام قانون اسلام؟ با یک فکر فارغ از اقتضائات زمان و مکان و مثلاً پر از تعبد که نمیشود گفت قانون اسلام! قانون اسلام یعنی قانونی که از منابع معتبر دینی توسط فقیهی جامعالشرایط که هم به پایایی فقه فکر میکند هم به پویایی فقه، اگر اینطور باشد چرا نشود قانون جعل کرد؛ و جهتش هم این است: قوانینی که قرار است برای کشور وضع کرد از جنس عبادات نیست که بگوییم وجهش مشخص نیست، قوانینی است که میشود وجه عقلانیش را برای مردم توضیح داد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29512
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار کتاب درآمدی بر رهبری حکمت بنیان در نظام تعلیم و تربیت
📚 كتاب درآمدی بر رهبری حکمت بنیان در نظام تعلیم و تربیت قصد دارد که بر اساس آموزه های اسلامی، به طراحی الگوی رهبری حکمتبنیان در تعلیم و تربیت اسلامی بپردازد. این امر مستلزم دستیابی به مفهوم جامعی از حکمت با بررسی دقیق کتب لغت، حوزه های معنایی و معنای اصطلاحی از نظر مفسران و احادیث و جمعبندی اشتراکات و افتراقات است تا بتوان با الهام از مؤلفههای حکمت از منظر قرآن و روایات و بررسی مصادیق آن در محیطهای آموزشی، به طراحی الگوی رهبری حکمتبنیان پرداخت.
📝 دكتر نیره رحمانی این کتاب را در ۱۹۳ صفحه تألیف و انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام آن را به قیمت ۸۵ هزار تومان منتشر کرده و از طريق مجموعه فروشگاه های حقیقی و مجازی و شبكه نمايندگی ها در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
💻 سایت: مطالعه ۳۵ صفحه و ارسال پستی تا درب منزل از طریق پیوند زیر به نشانی: https://b2n.ir/LeadershipIslamicES
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ اصحاب فناوری در جهت ایجاد بسترهای اخلاق گرا در سامانه ها و اپلیکیشن های آموزشی، رویکرد خنثی دارند
🔻حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی در همایش ملی اخلاق آموزش و پژوهش در فضای مجازی ؛
💢هر چند اخلاق یک امر ذاتی و درونی است اما با تربیت در کُنشهای انسانی نهادینه میشود و در درون شاکله شخصیتی انسان رسوخ می کند. لذا تربیت اخلاقی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
💢حضور اخلاق در آموزش مجازی از جهت فردی و اجتماعی، تعالی بخش است. یعنی به رشد و تکامل انسان و جامعه انسانی کمک میکند. ثانیاً به ارتقاء کیفی آموزش کمک می کند؛ به این معنا که هر میزان آموزش و به تبع آن، آموزش مجازی اخلاقیتر باشد، کیفیت و اثرگذاری آموزش بیشتر میشود.
💢آموزش مجازی به مثابه مکمل آموزش حضوری در نظام آموزش عالی حضور خواهد داشت. گرچه آموزش مجازی در کشور ما در ماجرای کرونا رواج یافت و فراگیر شد، اما نزدیک به دو دهه هست که آموزش مجازی در دنیا به شدت رشد کرده و دائما قابلیت های آن بیشتر شده است.
💢در ایران، نه تنها تجربه چندانی از قابلیت های فراوان آموزش مجازی نداریم بلکه حداقل های آموزش مجازی روبرو هستیم. از همین جهت، وقتی از اخلاق در آموزش مجازی نیز صحبت می کنیم، خیلی قادر نیستیم مواجهه اخلاقی در قابلیت های متنوع و پیچیده آموزش مجازی در دنیا را به نحو ملموسی در نظر بگیریم.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30126
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اخلاق_فضای_مجازی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻 سلسله نشست های "بررسی فقهی وظایف حکومت اسلامی نسبت به وضعیت پوشش در جامعه"
🔺 جلسه سوم: بررسی نظریه پوشش اسلامی با رویکرد تفسیر تنزیلی
💬 با ارائه نظریه توسط استاد ارجمند؛ حجة الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت پور زیدعزه
📚 عضو شورای عالی آموزش و پرورش کشور
📚 دارنده دکترای تفسیر با رویکرد تفسیر تنزیلی
📚 نویسنده کتاب «سیر فرهنگ سازی پوشش اسلامی با رویکرد تفسیر تنزیلی»
💬 با نقد استاد ارجمند؛ حجة الاسلام و المسلمین خالد الغفوری زیدعزه
📚 عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیة
📚 مدیر مرکز عین للدراسات و البحوث المعاصرة
📚 سردبیر سابق مجله فقه أهل البیت علیهم السلام
⏳ چهارشنبه 27 مهر، بعداز نماز ظهر و عصر (به روز برگزاری جلسه دقت شود!)
📍 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
طبقه ۳ سالن سلمان فارسی
🔗 جهت کسب اطلاعات بیشتر از جزییات گفتگو با ما در کانال عصرانه علمی همراه باشید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پوشش_اسلامی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «نظام اسلامی و مسئولیت اجتماعی با توجه به وقایع و مسائل جاری»
🔹 حجتالاسلام دکتر خسروپناه: مسئولیت اجتماعی دارای پایه های بینشی، کنشی و منشی است. در یک تعریف جامع می توان مسئولیت اجتماعی را همسان با مشارکت اجتماعی دانست و آن را با عنوان مشارکت متعهدانه موثر برای رفع مشکلات تعریف کرد که بر پایه تقوای اجتماعی استوار است. مسئولیت پذیری اشخاص حقوقی و اعتباری در کنار اشخاص حقیقی باید مورد توجه قرار گیرد. دانش مشارکت به مثابه حکمرانی مشارکت اجتماعی بوده و لزوم وجود شبکه مؤثر اجتماعی را دارد.
🔸 دکتر عزیز نجف پور، دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات و شبکه علمی: افزایش خرد رسانه ای در برابر مرعوبیت رسانهها بازدارنده و در امر مشارکت اجتماعی تسهیل کننده است.
🔹 حجتالاسلام دکتر محمود قیوم زاده، سرپرست مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی: این مرکز در راستای ایفای وظیفه خود در خصوص مباحث و مسائل حوزه انقلاب اسلامی و دیدگاه امامین انقلاب به تشریح ابعاد مختلف مسئولیت اجتماعی و نظام اسلامی پرداخته و از آنجا که مسئولیت اجتماعی نظام اسلامی از ابعاد فلسفی، فقهی، حقوقی، جامعه شناسی، روانشناسی، فضا سازی توسط فضای مجازی و رسانه و ... برخوردار است، لازم است در سلسله نشست هایی ابعاد این مسأله تبیین و واکاوی شود.
🔸 دکتر عاصمه قاسمی، مشاور ریاست دانشگاه در امور بانوان و خانواده: متأسفانه در ارائه الگوی انقلابی به ویژه در حوزه زنان ضعیف و براساس رفتارهای سنتی عمل کردیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دفتر امور فضلای مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با همکاری دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح برگزار میکند:
✅ سلسله دروس خارج نظامهای اسلامی؛ فقه سیاسی
🎙 استاد: آیت الله سیدابوالحسن مهدوی
📆 زمان: شنبه تا چهارشنبه هر هفته/ ساعت۷صبح
🏢 مکان برگزاری:
مدرسه علمیه صدر بازار اصفهان
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_خارج_نظامهای_اسلامی
#فقه_سیاسی
#آیت_الله_مهدوی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ واکنشها به بیانیهی سرگشاده پنج اقتصاددان؛
📝 پنج اقتصاددان در بیانیه ای سرگشاده نسبت به اتفاقات پس از مرگ تاثر برانگیز مهسا امینی واکنش نشان داده و به سیاست گذاران هشدار دادند. مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی ۵ امضا کننده این بیانیه هستند.
🔻 پاسخها؛
🔹 دولتهای یازدهم و دوازدهم از سوی این به ظاهر اقتصاددانان حمایت میشد و مدعی بود باید برای حل مشکلات کشور چشم امید به خارج بست، کشور را در حوزه اقتصاد عقب نگه داشت ولی حالا این افراد به جای پاسخگویی در مقام مدعی برآمده و در شرایط حساسی که کشور از سوی دشمنان داخلی و همکاران داخلی آنها زیر هجمه قرار دارد، فرصت را غنیمت شمردهاند تا به فرافکنی بپردازند.
🔹 این بیانیه، زمانی صادر شده که هنوز این اعتراضات، اقتصادی نشده. شاید چنین بیانیههایی، کدهایی باشد برای اقتصادی کردن اعتراضات و وارد کردن بخشی از مردم به ماجرای اعتراض با کد اقتصاد. کما اینکه در سال گذشته، کد ابرتورم محملی شد برای تلاش بر القای تورمهای بالا بر کشور از ناحیه سیاستهای اقتصادی که لیبرالهای وطنی پیشنهاد میکردند.
🔹 شاید بهتر باشد این افراد ابتدا به دلیل سیاست های غلط دولت های گذشته به خصوص دولت حسن روحانی که با نظر آن ها اتخاذ شده و نقش اساسی را وضعیت موجود ایفا کرده، از مردم و افکار عمومی عذرخواهی کنند و سپس اقدام به نوشتن نامه های سرگشاده کنند!
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30093
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📚 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید پیامی صادر کرد
🔰 متن پیام دکتر زلفیگل به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 از مُنارهی مِهر به اقامهی علم دعوت میشویم که «آموختن»؛ روشنترین گواهیِ «حیعلیخَیرالعمل» میتواند باشد.
🔹 قامت میبندیم وُ به ستایش خالق علیم، سرودخوان دوستی و دانستن میشویم و سوگند میخوریم که نخواهیم گذاشت غباری بر آیینهیِ دل وُ جانِ جویندگانِ دانش بنشیند.
🔹 سال نوی تحصیلی را با یادآوری شهدای شریفی که نام خود را با جوهر خون، بر تختهسیاه تاریخ، تحریر کردند؛ سرشار از نشاط و آگاهی و سربلندی آرزو میکنیم. خاکریز امروز، خاکریز جهاد با جهل و فتح قلههای داناییست.
🔹 بکوشیم که پیروز این میدان باشیم که فرمودهاند: درخت تو گر بار دانش بگیرد/ به زیر آوری چرخ نیلوفری را
📝 محمدعلی زلفی گل - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#پیام
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 بین مادر بودن و فعالیتهای اجتماعی، کدام را انتخاب کنیم؟!
🎙 خانم دکتر لواف:
🔹 امروزه نقش مادری برای ختران ما یک نقش دست و پاگیر است. میگویند اگر من بچهدار شوم، نمیتوانم درس بخوانم و به فعالیتهای اجتماعی برسم.
🔹 یعنی اصالت را به نقش اجتماعی میدهند و به جای اینکه به این فکر کنند که اگر سر کار بروند، نمیتوانند بچه بیاورند، فکر میکنند اگر بچهدار شوم از کارهای دیگر بازمیمانم!
🔹 ممکن است جامعه در شکل گیری این تفکر موثر باشد، اما رفتار مادرها هم مهم است.
🔹 وقتی مادری موفقیت را در شاغل بودن یا -در تفکرات مذهبی- در عضو بسیج بودن، اردوهای جهادی و کار کردن در خیریهها میداند، غیر مستقیم به دختر خود القا میکند که اگر مادر شوی، نمیتوانی به این فعالیتها برسی.
🔹 این بینش باید اصلاح شود که اصالت با نقش مادری است و مادر محور است.
اگر میخواهیم موثر باشیم، لازم است بچههای خوب تربیت کنیم.
🔹 یعنی ممکن است بازهای به دلیل بچه آوردن از فعالیت های اجتماعی دور باشیم، اما از جایی به بعد به جای اینکه یک نفر جامعه را بسازد، پنج نفر میسازد. پنج نفر چه کسانی هستند؟ من و چهار فرزندم.
🔹 یعنی درست است که اگر کسی بخواهد چهار فرزند بیاورد، ممکن است مثلاً تا ۳۵ سالگی از یکسری فعالیت های اجتماعی دور باشد، اما از ۳۵ سالگی با یک گردان 5 نفره وارد فعالیتهای اجتماعی میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_اجتماعی
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 تکنیکهای اقناع در پاسخگویی به شبهات
🔰 حجتالاسلام والمسلمین برته در اولین کارگاه آموزشی مدیریت شبهه شناسی و گفتمان سازی:
🔹 یکی از اصلی ترین زیرساخت های فتنه ها در طول تاریخ دروغگویی و حقپوشی است؛ اساساً شبهات با دو فرآیند عادی و سازمان یافته تولید و منتشر می شوند؛ شبهات سازمان یافته معمولاً بر پایه یک یا چند دروغ و در سایه یک جریانسازی هدفمند ساخته و پرداخته می شوند.
🔹 هیچ گاه نباید فریب ظاهر سوال را بخوریم و پرسشهای معرفتشناختی را با روانشناختی اشتباه بگیریم؛ اگر اشتباه بگیریم، مخاطب ما بی پاسخ مانده و در مرحله بعد “درونی شدن شبهه” اتفاق می افتد. پس از آن است که به مرحله تعمیم می رسد که مرحله ای آسیب زاست و می تواند به ایجاد فتنه در سطح اجتماعی منجر شود.
🔹 بطور کلی باید برای پاسخ به شبهات تکنیک های اقناع را بیاموزیم و آن ها را به کار بندیم. یکی از این تکنیک ها «پرداخت سوال» نام دارد که در آن در مورد اصل سوال بحث می شود؛ در این تکنیک هم زمان و فرصت پاسخگویی خلق می شود و هم حس رفاقت و برادری در مخاطب ایجاد می شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29583
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ حوزه در صف مقابله فرهنگی و خط مقدم جنگ فرهنگی ایستاده است
🔻 آیتالله علی اکبر رشاد در آیین آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه استان تهران:
🔹 حوزه به علوم شناختی اهتمام داشته باشد. ۷۴۰ درس در حوزه است اما یک کرسی علوم شناختی دایر نیست، فرهنگ مقاومتی فرهنگ سلبی نیست بلکه باید مدیریت کرد، مگر می شد شاهراههای اطلاعاتی را بست اما می توان کار ایجابی کرد.
🔹 حوزه تهران ظرفیت عظیمی است و ۱۵ هزار طلبه در طراز حوزه های بزرگ دارد، باید حوزه در پاسخ به شبهات و تولید محتوا اعلام آمادگی می کنیم، در حوزه فرهنگ آتش به اختیاری است زیرا در محاصره هستیم، جوان ها در دام فرهنگی اسیر می شوند اما کشته های فرهنگی ما شهید نیستند.
🔹 در واقع فرهنگ مقاومتی یعنى فرهنگی که در شرائط تهاجم همه جانبه فرهنگی، روانی و شناختی می تواند تضمین کنندهى رشد و شکوفائى فکری و فرهنگی کشور باشد و به ارتقاء فکری و فرهنگی جامعه و افراد آن بینجامد و آنها را در برابر هجمه های فرهنگی مصون بدارد.
🔹 باید بتوانیم در مورد مفاهیم مرتبطی چون اصالتِ فرهنگ و مهندسی فرهنگی و جنگِ فرهنگی و جنگِ نرم و رخنۀ فرهنگی و استقلالِ فرهنگی و پیشرفت درونزا و مصونسازی فرهنگی و مردمسالاریِ فرهنگی و خلّاقیّت فرهنگی و بازسازیِ انقلابیِ ساختارِ فرهنگی و تحوّلِ فرهنگی و ….به جهاد تبیین بپردازیم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29891
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ گزارش اولیه دروس خارج نظامهای اسلامی حوزههای علمیه قم، مشهد و اصفهان در موضوعات مستحدث و جدید
🔹 سلسله دروس خارج فقه نظامهای اسلامی حوزه علمیه قم در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۲ که با استقبال اساتید و طلاب مواجه شده است در ۲۶ درس شامل فقه روابط اجتماعی، فقه نظام سیاسی، فقه فرهنگ، فقه نظام خانواده، تفسیر اجتماعی قرآن، فقه سیاسی، فقه شخص حقوقی، فقه پزشکی، فقه اجتماعی، مکتب و نظام قضای اسلامی، فقه رمز ارز، مسائل مستحدثه اطعمه و اشربه، فقه حکمرانی فضای مجازی، فقه نظام جامع خانواده، فقه خانواده(تغییر جنسیت)، فقه الاخلاق، فقه فضای مجازی، فقه روابط بینالملل و سیاست خارجی، فقه امنیت خارجی، فقه قانون تجارت، فقه مسائل بانکداری و معاملات جدید، فقه مشاوره، فقه الاداره و فقه تربیت برگزار میشود.
🔹 دروس خارج فقه نظامهای اسلامی حوزه علمیه خراسان نیز شامل ۸ درس در موضوعات فقه امنیت، فقه بورس، فقه حکومتی، فقه فضای مجازی، فقه نظام روابط اجتماعی اسلام و فقه قانون اساسی برگزار میشود.
🔹 دروس خارج فقه نظامهای اسلامی حوزه علمیه اصفهان در دو موضوع فقه سیاسی و فقه سبک زندگی برگزار میشود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29973
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#دروس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ انتقاد آیتالله محسن اراکی از عملکرد صدا و سیما در اغتشاشات اخیر
🔹 مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین تأکید کردند اما متأسفانه آنچنان که شایسته است در این عرصه عمل نشده؛ همه ما وظیفه داریم مسائل نظام را بهتر تبیین کنیم خصوصاً رسانه ملی و دستگاه های تبلیغاتی ما ضروری است در عرصه تبیین مسائل نظام بهتر و قوی تر عمل کنند.
🔹 متاسفانه در حوادث اخیر شاهد بودیم که در بعضی از شبکه های رسانه ملی ما، عناصری که مغلوب بازی دشمن شده بودند، ایده های دشمن را ترویج کردند و بر آتش فتنه افزودند و عملاً در مسیر ترسیم شده از سوی دشمن قرار گرفتند. آنها در رسانه ملی دروغ پردازی کردند و قبل از مشخص شدن موضوع گفتند این خانم کشته شده. کسی آمد گفت من پزشکم و میدانم جز از طریق ضرب و جرح این اتفاق رخ نمی دهد که اینها مصادیق اشاعه فحشاست.
🔹 کسانی که این تریبون را در اختیار افراد نا اهل قرار میدهند هم مسئول اند، چرا در این شرایط التهاب آور اجازه می دهید از تریبون رسمی جمهوری اسلامی دروغ پراکنده شود؟ چرا اجازه میدهید از تریبون جمهوری اسلامی که تریبون ملت ایران است، با هزینه ملت ایران به دروغ بگویند آنها که آمدند به خیابانها و به اموال عمومی آسیب زدند و اموال مردم را نابود کردند و به آتش کشیدند و غارت کردند به بانکها حمله کردند پول مردم را دزدیدند ملت ایران هستند؟
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29950
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ در نخستین نشست خانه گفتوگوی دانشگاه تهران چه گذشت؟
🔹 «خانه گفتوگوی دانشگاه تهران» به عنوان یک نهاد جدید که میخواهد مرکزی برای نقد و تحلیل مسائل حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در دانشگاه تهران با حضور اساتید رشتهها و تخصصهای مختلف از رویکردهای فکری و سیاسی متفاوت باشد، رسماً با حضور ۹۰ استاد دانشگاه تهران شکل گرفت و با برگزاری اولین جلسه آن که با ارائه دیدگاههای ۲۰ نفر از دانشگاهیان دانشگاه تهران همراه بود، نهادی جدید در دانشگاه تهران برای گفتوگو و نقد راهاندازی شد.
🔹 خلاصه دستور اولین نشست «خانه گفتوگوی دانشگاه تهران» بررسی این گزاره بود که برای ارتقای مرجعیت دانشگاه چه کار کنیم. رئیس دانشگاه با ابراز این عقیده که تحقق استقلال اداری، مالی و سازمانی دانشگاه میتواند باعث ارتقای این مرجعیت شود، دیدگاهش را گفت و منتظر ماند تا راهکارهای اساتید را بشنود.
🔹 برخی با تاکید بر ادامهدار شدن این نوع نشستها، گویی نفس همین نشستهای انتقادی و تحلیلی را عامل مؤثر در ارتقای مرجعیت دانشگاه میدانستند، برخی همان فضای استقلال دانشگاه را مقوم مرجعیت دانشگاه دانسته و البته بسیاری هم تحلیل خود را با نگاه به ناآرامیهای اخیر سامان میدادند؛ البته معطوف شدن تحلیلها به این سمت چندان هم عجیب نبود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30003
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com