✅ نخستین کنفرانس بینالمللی خانواده و تربیت معنوی
🔻 معرفی پنلهای تخصصی کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی»
🔸 پنل افتتاحیه این کنفرانس با حضور محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمیله علمالهدی، دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی از ساعت ۸:۳۰ آغاز میشود. در پنل اختتامیه نیز مسعود جانبزرگی، استاد تمام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و رئیس کنفرانس و محمد روشن، رئیس پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیته علمی کنفرانس حضور یافته و سخنرانی خواهند کرد.
🔸در پنل «فقه و حقوق» که به دبیری مجید کافیامامی، پژوهشگر و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار میشود، آیتالله احمد احمدیتبار، مشاور دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به نقش فقه و احکام در استحکام خانواده و حسین ردایی، استاد حوزه و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد به موضوع «نقش فقه و حقوق اسلامی در تربیت معنوی و تحکیم خانواده» میپردازد...
🔸در پنل «بینالملل» که به ریاست مجتبی رحمتی و دبیری محمد قربانپور از ساعت ۱۴ تا ۱۶ اجرا میشود، سهیل اسعد، پژوهشگر مطالعات اسلامی از آرژانتین به «تربیت تطبیقی در عرصه بینالملل» و توفیق اسداف، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه به «مهمترین عوامل استحکام خانواده» میپردازد.
📚 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=30137
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کنفرانس_بین_المللی
#گزارش_خبری
#خانواده_تربیت
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔برنامه دروس خارج «فقه سلامت» حوزه علمیه مشهد
✔️دروس خارج فقه سلامت، برای چهارمین سال متوالی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط اساتید حوزه علمیه خراسان و به اهتمام هیئت اندیشهورز دین، سلامت و سبک زندگی، برگزار میشود.
✅️ فرآوردههای حلال
🎙 آیت الله مهدی مروارید
📆 شنبه تا چهارشنبه
⏰️ ساعت ۱۰:۳۰
✅️ مسائل پزشکی قانونی
🎙 استاد سید عبدالهادی مرتضوی
📆 چهارشنبه
⏰️ ساعت ۹
✅️ فقه داروسازی
🎙 استاد محسن ملکی
📆 چهارشنبه
⏰️ ساعت ۷:۳۰
🏢 مدرسه حضرت آیت الله العظمی خویی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#درس_خارج
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جشنواره فارابی تجلی و عصاره فعالیت های پژوهشگران حوزه علوم انسانی
🔻عبدالحسین کلانتری معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر جشنواره فارابی:
🔹در واقع جشنواره فارابی تجلی و عصاره فعالیت های پژوهشگران و فرهیختگان حوزه علوم انسانی و محلی برای ارزیابی آثار ارزشمند علوم انسانی در طول یکسال است تا به این واسطه پایش دقیقی از وضعیت علوم انسانی در کشور انجام بگیرد
🔹اصحاب علوم انسانی در گذشته همواره گله مند بودند که ارزیابی فعالیت های پژوهشگران بر اساس شاخصه های متناسب با فعالیت های علوم انسانی نیست و حالا آیین نامه جدید با حضور اصحاب علوم انسانی در دستور بازنگری است
🔹ما به طور قطع نمی توانیم به طور کامل قدردان تلاش پژوهشگران و محققان عرصه علوم انسانی باشیم اما به سهم خود در جشنواره سیزدهم و حالا در جشنواره چهاردهم ارزش ریالی برگزیدگان را افزایش داده ایم به طوریکه جایزه ای که به برگزیدگان جشنواره تعلق می گیرد همانند برگزیدگان جشنواره خوارزمی است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30133
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جشنواره_فارابی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ معرفی رویداد پژوهشی
📝 پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهراعلیها سلام با بهرهگیری از ظرفیت اساتید، پژوهشگران و نخبگان پژوهشی در عرصه علوم دینی ضمن آغاز اجرای کلانپروژه علمی 5ساله، اقدام به شناسایی و تبیین بنیادهای فکر اسلامی و تحلیل بکارگیری آن در فرایند سیستمی اجرای قوانین با تمرکز بر حوزه زنان و دختران نموده است.
🔹 گام اول این پروژه در سال 1401 و با هدف تئوری پردازی و اشباع نظری با عنوان «جنسیت و علوم اسلامی» برگزار می شود.
🔸 در این رویداد، ره آوردهای کاربردی حاصل از مسئله شناسی و آسیب شناسی حوزه زنان و دختران در مسائل فردی،اجتماعی، سیاسی، خانوادگی راهگشای حل بسياري از شبهات نگرشی و رفتاری مطرح شده از سوی فمینیست ها در حوزه زنان نیز خواهد بود.
🔹 چشم انداز این رویداد، شناخت جامع و اصولی مبانی نظری فکر اسلامی و کارکرد آن در مواجهه با آسیب های اجتماعی بخصوص در حوزه زنان و دختران است؛ به گونه ای که دستاورد پژوهشی این رویداد، در واقع و نظام حکومتی، خط مشی سیاستگذاری های کلان، تدوین قوانین و تبیین اصول راهبردی در حوزه زنان و دختران قرار گیرد.
🔸 در گام اول رویداد تلاش میشود بر پایه بنیاد های نظری رها از ساختارهای پیش ساخته مطالعات اجتماعی جنسیت، علوم اسلامی را به زایندگی در شناسایی مساله جنسیت، تحریک کرده و محیط ذهنی طلاب و اندیشه ورزان حوزه علمیه را برای نظریه پردازی در این مسیر آماده سازیم.
🌐 سایت: https://pm.jz.ac.ir
✉️ایمیل: pajoheshgah@jz.ac.ir
☎️ تماس: 025-32112657
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دیدگاه استاد محمدتقی شهیدی درباره برنامه آموزشی جدید حوزههای علمیّه
🔹 در تغییر متون درسی حوزهها، باید نظر مراجع عظام و ارکان حوزه رعایت شود و نظر ایشان بر نظر دیگران، مقدّم است. قوام و بالندگی علمی حوزه به امثالِ آیتالله شبیری زنجانی است و ارائه طرح جدید بدون تأمین نظر ایشان، به نظر اینجانب، اشتباه است.
🔹 در این طرح جدید که آن را عِدل طرح قدیم قرار دادهاند، هرچند ما در حسن نیّت برخی از عزیزان -مانند مدیر محترم حوزه- شکّی نداریم؛ امّا در عمل، جمعی از مدیران اجراییِ میانی، اعمال سلیقه کرده و مطابق تخییر، عمل نکردهاند؛ بلکه در عمل، طلاب را بهسوی طرح جدید سوق دادهاند! اگر گفته میشود که مشکل از زیرساختهاست، میتوان نتیجه گرفت که ارائه چنین طرحی در شرایط کنونی، صلاح نبوده است.
🔹 بدون نامبردن از طرح جدید هم میشد برخی کتابهای معتبر مانند «حلقات» را -اگر مراجع بزرگوار، نظر مخالف، ابراز نمیکردند- بیسروصدا، دستکم در برخی مدارس، پذیرفت؛ در این صورت، حسّاسیّتی نیز برانگیخته نمیشد.
🔹 نگرانی این است که راه برای تدریس کتابهای ضعیف باز شود و این مسئلهای است که در آینده، برای حوزههای علمیّه، خطرناک خواهد بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30162
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅فراخوان حمایت از پایان نامه با محوریت دفاع مقدس و مقاومت
📌 دانشجویان کارشناسی ارشد ودکتری و طلاب سطح سه و چهار حوزه های علمیه
👈کسب اطلاعات بیشتر:
02533554210 داخلی 6
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فراخوان
#حمایت_از_پایان_نامه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 علم ماهیتی جهانی و فراملی دارد و باید در خدمت تمام بشریت باشد
🔻 دکتر زلفی گل، وزیر علوم در آیین تجلیل از دانشجویان نمونه بین المللی دانشگاههای ایران:
🔹 مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی و فناوری و نوآوری یکی از پنج اولویت(وزارت علوم) است و پذیرش دانشجویان بین المللی در راستای تحقق این اولویت انجام میشود.
🔹 دانشگاه های ایران استانداردهای علمی و آموزشی را در سطح استانداردهای جهانی رعایت میکنند و به همین علت است که دانش آموختگان دانشگاههای ایران در تمام دانشگاههای معتبر دنیا پذیرش می شوند.
🔹 قبل از انقلاب اسلامی ایران ۱۷۰ هزار دانشجو در ایران مشغول به تحصیل بودند در حالی که هم اکنون سه میلیون و دویست هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و در برههای از زمان ما بیش از چهار میلیون دانشجو داشتهایم.
🔹 اکنون بیش از ۴۰۰ مجله علمی پژوهشی ایران در نمایههای معتبر بین المللی نمایه شده اند و در سال گذشته بیش از ۷۸ هزار سند علمی توسط دانشمندان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده است.
🔹 سالانه ۲۵ هزار دانشجوی دکترا در ایران پذیرش می شود و هم اکنون ۷۰ ۱هزار دانشجوی دکترا و ۷۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در ایران مشغول به تحصیل هستند که عدد قابل توجهای است.
🔹 هم اکنون در دنیا جایگاه ۱۵ هستیم و در منطقه خود نیز با اختلاف فاحش نسبت به رتبه دوم، رتبه اول را در اختیار داریم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 کتاب فرهنگ رشد و سیاست اقتصادی منتشر شد
🔹 کتاب فرهنگ رشد و سیاست اقتصادی با عنوان Culture, Growth and Economic Policy در پرتو پیمایشهای اندازهگیری فرهنگ و مؤلفههای فرهنگی جامعه موفق شده است با روششناسیهای کمّی و یا ترکیبی از روششناسیهای کمّی و کیفی، به بررسی اثرات اقتصادی فرهنگ بپردازد. این کتاب تلاش میکند تا ضمن ارائه یک بستر نظری منسجم، شواهد تجربی معتبری در مورد رابطه فرهنگ و متغیرهای اقتصادی فراهم کرده و تصویر روشنی از جایگاه فرهنگ در اقتصاد ارائه کند.
✍🏻 دکتر محمد سلیمانی و آقای محمد وجدانی این کتاب را در ۳۴۸ صفحه ترجمه کرده اند و انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام آن را با قیمت ۱۴۰ هزار تومان تنظيم و منتشر کرده و از طريق مجموعه فروشگاه های مجازی و حقيقی و شبكه نمايندگی ها در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
🌐 مطالعه ۳۵ صفحه و ارسال رایگان پستی تا درب منزل از طریق پیوند زیر به نشانی: https://b2n.ir/CultureGrowthEP
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 تذکرات آیتالله شبیری زنجانی درباره برنامه آموزشی جدید حوزههای علمیه
✅ تکامل نظام آموزشی حوزه و ارتقای آن، سودمند است؛ امّا باید توجّه داشت که این صحیح نیست که به هر قیمتی، تحوّل در نظام آموزشی صورت پذیرد؛ بلکه مهمّ، ارتقای متون آموزشی است و تا وقتی که کتب علمی، در سطح بالاتری از «رسائل» و «مکاسب» و «کفایه» تدوین نشده که مورد پذیرش حوزههای علمیّه قرار گیرد، جایگزینکردن کتابهای دیگر، تنها افت تحصیلی را به دنبال دارد.
✅ توجّه به این نکته لازم است که تدریس متون ارزشمند پیشین، این امتیاز را نیز دارد که طلّاب میتوانند از سالها تجربۀ اساتید گرانقدری که این کتب را با دقّت و حوصله تدریس کردهاند و بر زوایای آنها اشراف کامل دارند، بهرهمند شوند.
✅ از سوی دیگر، این سه کتاب، سالها مورد توجّه و اعتنای بزرگان بوده و از زوایای گوناگون، بررسی و تحقیق شدهاند و علاوه بر حواشی و شروح بسیاری که در توضیح و تبیین و نقد مطالب این کتابها نگارش یافته، محور درسهای خارج فقهای برجسته در فقه و اصول بودهاند و جایگزینکردن آنها با متون دیگر -که به هیچوجه، این ویژگیها را ندارند- بهمعنای محرومساختن طلّاب و جامعۀ علمی از دهها سال پژوهش و تحقیق است و به تضعیف بنیانهای علمی حوزهها میانجامد و خسارت جبرانناپذیری به همراه دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30158
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 معرفی کتاب «حوزه علمیه؛ چیستی، گذشته، حال، آینده»
📝 کتاب «حوزه علمیه؛ چیستی گذشته حال آینده» برگرفته از بیانات و نظرات آیت الله علیرضا اعرافی و با تدوین محمد آزادی از سوی مؤسسه اشراق و عرفان منتشر شده است.
1️⃣ ضرورت مدیریت تحول: مدیریت تحول نکتهای است که رهبرمعظم انقلاب در زمینه تحول حوزههای علمیه به خوبی به آن اشاره شده کردهاند. اگر تحول پرشتاب امروز مدیریت نشود، موجهای تغییرات بر حوزه سوار خواهد شد و حوزه را غرق خواهد کرد؛ اما اگر با تدبیر و برنامهریزی هوشمندانه وارد میدان شویم، این معادله معکوس میشود و آنگاه حوزه میتواند بر این موجها سوار بشود و مسیر را رهبری کند و به درستی به این تغییرات و تطورات جواب بدهد.
2️⃣ تأکید بر آیندهنگری و آیندهپژوهی: نکته دیگر، تأکید رهبر معظم انقلاب بر آیندهنگری و آینده پژوهش است و با توجه به اینکه نهاد حوزه مثل هر نهاد و سازمان دیگر در معرض تغییر و تحول است، برای زمینهسازی ایجاد تحولات مفید باید اهتمام ویژهای به آیندهنگری در آن مبذول شود.
3️⃣ ضرورت تهیه نقشه جامع و چشمانداز تحولات حوزه: در پرتو این سه نگاه اساسی، تحول در متون آموزشی و برنامهریزی آموزشی، نظام آمار و ارقام ارزشیابیهای آموزشی، تربیت مبلغ، توجه به بعد بین المللی حوزه، بازسازی و اصلاح ساختارهای حوزه و اهتمام به گسترش انجمنهای علمی در حوزه و پاسخگویی بهینه سازهای حوزه، از نکات دیگری است که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید میکند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29748
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#معرفی_کتاب
#حوزه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جایگاه تفریح و سرگرمی در سیره رضوی(ع) و تأثیر آن بر تمدنسازی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین جواد ایروانی، عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی بررسی کرد؛
🔹 از حضرت رضا(ع) نقل شده: تلاش کنید وقت شما چهار ساعت باشد: ساعتی برای مناجات با خدا، ساعتی برای کار زندگی، ساعتی برای معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتماد که شما را از عیبهایتان آگاه نمایند و از دل با شما خالص و یکرو باشند و ساعتی که در آن برای لذتهای غیرحرام خویش خلوت کنید و با این ساعت، برای سه ساعت دیگر نیرو مییابید.
🔹 باید دید تفریحهای لذتبخش با چه شرایطی و در چه چارچوبی مطلوبیت مییابد. شرط نخست بنابر تصریح روایات این است که تفریح و لذت مورد تأیید، در چارچوب مباحات باشد. دومین شرط در خصوص تفریحهای سالم و لذتبخش مورد تأیید و سفارش اسلام، آنهایی است که خستگی و ملالت را از آدمی رفع کند و به او نشاط و سرزندگی بخشد، به گونهای که وی را برای انجام بهتر کار و عبادت، مهیا سازد.
🔹 شرط سوم به برنامهریزی فرد برمیگردد و باید به گونهای باشد که هر یک از موارد یاد شده (کار، عبادت و تفریح) را در جای خود انجام دهد و زمان در نظر گرفته شده برای هر یک را با دیگری ادغام نکند. دوری از افراط و تفریط چهارمین شرط مطلوب بودن تفریح و سرگرمی است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29064
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⚡️پژوهشکده شهید صدر شماره سوم فصلنامۀ علمی «تمدنپژوهی» را منتشر کرد
دوره ۱، شماره ۳، پاییز ۱۴۰۱
🔹کارکردهای تمدنی نظریه جسمانی بودن حدوث نفس
🖋احمد محمدی پیرو، غلامرضا فیاضی
اصل مقاله
🔸چشم اندازی به آموزش معماری در گام دوم انقلاب اسلامی
🖋سلمان نقرهکار
اصل مقاله
🔹بازخوانی بنیان های تمدنی با رویکرد واقع گرایی در قلمرو علم و فلسفه
🖋اسلام رجبی، علیرضا قائمینیا
اصل مقاله
🔸امکانسنجی تاریخی نهادسازی فرهنگی انقلاب اسلامی مبتنی بر تجربه امام خمینی(ره)
🖋علیرضا حدادی، محمد جبارپور، سید محمدرضا دادگستر
اصل مقاله
🔹حکمرانی فضای مجازی بر اساس انگاره مشروعیت فنی-دانشی
🖋سید جمال قریشی، حسین مطلبی کربکندی، عبدالحسین کلانتری
اصل مقاله
🔸الگوی تربیت زمامدار در اندیشه خواجه نصیرالدین طوسی
🖋مهدی خزاعی گسک، حسن مجیدی
اصل مقاله
🔰 فصلنامه تمدنپژوهی از تمامی اساتید، محققین و پژوهشگران جهت ارسال مقاله دعوت به عمل میآورد. این فصلنامه پذیرای مقالات حوزه نظامهای اجتماعی و علوم انسانی با رویکرد تمدنی خواهد بود.
🌐https://cir.ihu.ac.ir/
📠 021-76702510 | 425
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فصلنامه
#دانشگاه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست بررسی نقش زنان در حکمرانی و سیاستگذاریهای حاکمیتی
💢 در نخستین نشست اندیشکده نشانی که توسط مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، دانشکده حکمرانی و خانه خلاق و نوآوری ترمه برگزار شد، نقش زنان در حکمرانی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
🔹 دکتر فاطمه یزدیان، رئیس مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران: برای حل مسائل حوزه زنان و خانواده از یک طرف نیازمند نگاه بینرشتهای و تعامل با اعضای هیأت علمی و محققان رشتههای مختلف علوم انسانی، اجتماعی و رفتاری هستیم و از طرف دیگر باید با نهادها و تشکلهای تخصصی حوزه زنان و خانواده ارتباط داشته باشیم.
🔸 دکتر مصطفی زمانیان مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: نهاد حکمرانی در شیوه سنتی خود رو به اضمحلال است و سبکهای قدیمی حکمرانی، امروز پاسخگوی نیازهای جدید جامعه نیست.
💯 در انتهای نشست نیز در خصوص وظایف، نقشها و برنامههای اندیشکده نشانی مباحثی مطرح و از نخستین کمپ تربیت مشاور ویژه زنان و خانواده در دانشگاه تهران با هدف تربیت مشاوران متخصص این حوزه از بین متخصصان، علاقهمندان، پژوهشگران و فعالان اجتماعی رونمایی شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30147
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نشست تخصصی «مردمسالاری دینی؛ بازخوانی، بسط و تکمیل»
📆 زمان و مکان: بهمن ماه سال جاری در تهران
🔻 محورهای اصلی نشست؛
🔸ارزیابی پژوهشهای نظری انجام شده در باب مردمسالاری دینی
🔸آسیبشناسی تئوریک مردمسالاری دینی
🔸خلأها و کاستیهای تئوریک مردمسالاری دینی
🔸الزامات و آثار سیستماتیک شدن مردمسالاری دینی
🔸شاخصهای ارزیابی مردمسالاری دینی در ساحت عمل
🔸سؤالات، ابهامات و اختلافات اساسی حول تئوری مردمسالاری دینی
🔸کارنامه مردمسالاری دینی در ایران
🔸موانع تحقق عینی مردمسالاری دینی
🔸راههای بسط و تقویت مردمسالاری دینی در عرصه عمل
🔸آیندهنگاری مردمسالاری دینی در بازه 10 ساله
💻 علاقمندان برای شرکت در این نشست میتوانند یادداشت یا مقالهی خود را حداکثر تا 15 دی 1401 به آدرس info@scih.ir ارسال نمایند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مردم_سالاری
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست تخصصی نخبگان حوزوی در جهت حل مسأله های حکمرانی دینی
🔹 حجت الاسلام دکتر اسدی، استاد مرکز تخصصی مدیریت اسلامی عنوان کرد: کشور مشکل اقتصادی ندارد، مشکل مدیریتی دارد؛ سالی حداقل ۱۵۰۰۰ کشته در جاده های ایران داریم و در واقع این محصول سوء مدیریت است اما چون پراکنده است ما را حساس نمی کند، مثل سرعت گیرهای خیابانی و جاده ای که مثلا گاه برای جلوگیری از کشته شدن یک نفر در طول سال ایجاد می شوند و گاه همین سرعت گیر منجر به تصادف و جراحت و حتی فوت افراد بیشتری هم می شود اما اینها برای ما محسوس نیست، سوء مدیریت هم همین است و اثرات بدش غالبا دیده نمی شود.
🔹 اینکه شما عمل جراحی یک مریض را بدون هیچ تخصص پزشکی بپذیرید بهتر از اینست که بدون دانش و تجربه کافی، مدیریت جایی را قبول کنید!
🔸 دکتر میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور: گاه دولتی که که بنا بوده در خدمت مردم باشد بیشتر در خدمت کارکنانش است و بخش عمده درآمد دولت صرف پرداخت حقوق کارمندان می شود. در نسبت دموکراسی که به سمت وعده وعید و بر هم زدن نظم موجود است و بروکراسی که به دنبال نظم و ثبات است باید فکر کرد.
🔸 فرهنگ سازمانی ما گاه فرهنگ مالکیت است که گویا مالک پست هستیم در حالیکه فرهنگ دینی، فرهنگ امانتداری است. در موضوع دولت الکترونیک اقدامات مهمی داشته ایم که به شفافیت بیشتر و حل برخی مسائل نظام اداری کشور خواهد انجامید.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30168
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
موضوع:
تحلیل معرفت شناختی وجه سیاسی فضای مجازی
ارائه کننده:دکتر علیرضا قائمی نیا، مهدی عباس زاده و محمدمهدی حکمت مهر
یکشنبه ۱ آبان ماه
ساعت ۱۰ صبح
شرکت به صورت مجازی:
gharar.ir/r/2abf08d1
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#معرفت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 نقدی کوتاه بر طرح حجاب و عفاف ستاد امر به معروف
🔻 محسن قنبریان در مطلبی نوشت؛
🔹 جنجالی که آقای هاشمی گلپایگانی ساخت، بازگویی یک فراز از “طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف(ویرایش هفتم)” بود! گرچه از جمله ویژگی های طرح “عدم تنش زایی” بیان شده اما اولین گفتن ها از آن چنین تنشی را موجب شد!
🔹 مردمی سازی امر به معروف فقط و فقط در گرو به رسمیت شمردن این نص قرآنیِ منعکس در اصل۸ قانون اساسی است. شوراها و ستادها حق ندارند چنین حق همگانی را عملا سلب کنند. توضیح اینکه: وقتی فقط حجاب ماموریت ستاد امر به معروف باشد، معتمدینش هم فقط محجبه یا متشرعه میشوند و آمر و ناهی کردن اینها با اختیار صدور جریمه، جامعه را به طبقه آمران و طبقه رعیت تقسیم می کند!
🔹 روزی که یک دختر بی حجاب توانست به حسب آن ادله متقن قرآنی و قانون اساسی، یک مجتهد یا کارگزار ارشد نظام را بخاطر اسراف در سهم امام(ع) یا ساختمان اشرافی و مانند آن نهی از منکر کند؛ ولایت همگانی مردم در امر به معروف محقق شده است. در آنصورت آن دختر بی حجاب درباره منکر بی حجابی هم بهتر نهی می شنود و نیاز به دادن قبض جریمه دست یک عده معتمد ستاد نیست!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30153
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#قم
#حجاب
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⬅️نشست علمی : رونمایی از آثارجدید گروه مسایل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق
👤سخنران علمی :آیت الله محسن اراکی
📒معرفی آثار: نویسندگان؛
🔹جناب آقای دکتر اسماعیل آقابابایی
🔸 حجت الاسلام والمسلمین مهدی فیروزی
❇️حجت الاسلام والمسلمین سیدباقر محمدی
📒مدیر جلسه :جناب آقای دکتر اسماعیل آقابابایی
💠لینک ورود به جلسه:
🌐 http://dte.bz/feqhconf
⏰زمان: دوشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۲ | ساعت ۱۰ الی ۱۲
⬅️مکان: قم-پردیسان-پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی، تالار امام حسین«ع»
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشست_علمی
#رونمایی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ یادداشتی از حمید امیدوار رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی درخصوص "شورایعالی عتف در گام دوم انقلاب: بایدها و نبایدها
📝 با درگیر نمودن دانشگاهیان در طرحهای کلان ملی و البته با طراحی ساز وکار درست برای به ثمر رسیدن این طرحها نه تنها مهاجرت نخبگان محدود میشود بلکه با مهاجرت معکوس نخبگان نیز مواجه خواهیم شد. پیشبینی منابع جهت اجرای طرحهای کلان نیز پس از طراحی ساز و کار درست از مباحث بسیار مهمی است که لاجرم الزامات قانونی ورود بودجه بانکها و شرکتهای دولتی را میطلبد.
📝 بر تمامی دغدغهمندان حوزه علم و فناوری کشور واجب است به پیام گام دوم رهبر حکیم لبیک گفته و با تغییر رویههای موجود از مولفههای قدرت علم و فناوری بهطور بهینه سود جسته و دکترین علم و فناوری کشور مشخص شود. بدین ترتیب با رویکرد واحد از فضای جزیرهای موجود در علم و فناوری به رویکرد انسجامی علم و فناوری منبعت از بیانیه گام دوم نقشی نو ترسیم میشود.
📝 در نهایت قدرت واحد علم و فناوری با دکترین غربی و شرقی میسر نیست و باید معماری جدیدی را در این حوزه رقم زد تا به افق دوردستتری دست یافت. لذا سفارش به ذینفعان حوزه علم و فناوری این است که در گام اول تحول فناورانه با استفاده از ظرفیت شورایعالی عتف و راهاندازی کانونهای مستقل ذیل هر یک از کمیسیونهای شورایعالی عتف اقدام به تعریف و راهبری طرحهای کلان ملی با ساز و کار جدید کنند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30178
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نشست علمی راهبردهای تحزب در نظام اسلامی برگزار می شود
💢 نشست علمی با موضوع “راهبردهای تحزب در نظام اسلامی” توسط گروه سیاست مركز تحقيقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با همكاری گروه سياست پژوهشگاه در قم برگزار میشود.
🎙 در این نشست علمی حجتالاسلام دکتر محسن مهاجرنیا به عنوان ارائه دهنده و حجت الاسلام دکتر حیات الله یوسفی به عنوان ناقد حضور خواهد داشت.
🔹 دبیر علمی این کرسی، حجت الاسلام علیرضا مظاهری میباشد.
📆 نشست علمی تخصصی با موضوع “راهبردهای تحزب در نظام اسلامی” روز دوشنبه مورخ ۲ آبانماه سال جاری ساعت۱۲:۳۰ در سالن همايشهای مركز تحقيقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به نشانی: قم، ۲۰ متری شهيد رجایی برگزار می شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست علمی مبانی فقهی سیاستگذاری حجاب
🔻 حجتالاسلام رضا اسفندیاری، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
🔹 یکی از محورها در حوزه حجاب بحث ارتباط پوشش با تبرج است. در جامعه امروزی لباس ضمیمه فرهنگی دارد و میتواند بیانگر اعتقادات، رفتارها و عواطف باشد. زمانی که پوشش همراه با پیام شد، جنبه عمومی پیدا میکند.
🔹 در بحث حجاب و اختیارات حکومت، این مسئله بیان میشود که چرا باید حکومت به مسئله حجاب ورود کند؟ پاسخ این است که در جوامع امروزی پوشش انسان دارای پیامدهای مختلف مهمی است و کشورها برای مناصب و محیطهای مختلف قوانین مرتبط به پوشش تعیین میکنند و این امری پذیرفته شده است.
🔹 امروزه برخی مردم میگویند که امور مهمتری نسبت به حجاب نیز وجود دارد و تا زمانی که مسائل مهمتر حل نشده است نباید به مسئله حجاب پرداخت. در پاسخ به این تزاحم میگوییم که رفع این تزاحم علاوه بر واقعیات خارجی، به دانش دینی فقیه نیز بستگی دارد. چه بسا گاهی فقیه تشخیص بدهد که با وجود سختی شرایط و وجود مشکلات اساسی، برخی از مسائل متوقف نشوند.
🔹 شناخت عوامل تشدید و تخفیف مجازات امری ضروری است. باید با لحاظ شرایط اشخاص و موقعیتهای مختلف رفتاهای متناسب با آن را نشان داد. همچنین باید به خاطر داشت که هدف از مقابله با فساد، عدم ترویج آن است و لازم نیست که با صرف هزینه زیاد صرفا به انعکاس این اتفاقات بپردازیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 مقام معظم رهبری تاکید کردند سیستم مقاله محوری به سمت نیاز محوری برود
🔹 وزیر علوم در اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها:
📚 رئیس جمهور روز گذشته اصطلاح جدیدی در جمع نخبگان به کار بردند و برهمین اساس نگاه ما باید در وزارت علوم تغییر کند. رئیس جمهور اشاره ای به دانشگاه های پیشرو و دانشگاههای پیرو داشتند و باید ما تلاش کنیم که دانشگاه هایمان جزو دانشگاههای پیشرو باشند.
📚 امروز مقام معظم رهبری تاکید کردند سیستم مقاله محوری به سمت نیاز محوری برود. از معاونان پژوهش و فناوری می خواهم که برای جلسات بعدی ۱۲ معاون پژوهش و فناوری دانشگاه براساس شاخص های تعیین شده تقدیر شوند.
📚 برخی دانشگاهها دیپلماسی علمی دارند ولی برخی دیگر خیر که این دانشگاه ها باید پیگیریهای لازم را در این راستا داشته باشند و خواهش دارم این موضوع را در اولویت قرار دهید. از معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها میخواهم آیین نامه تعاملات ملی و بین المللی را بنویسند و در هیات رئیسه دانشگاه تصویب کنند.
📚 در راستای مرجعیت علمی شما معاونان باید کمک کنید که در هیات رئیسه این موضوع مطرح شود که کسانی از پایه های تشویقی استفاده می کنند، نخست کارنامه برای آن ها طراحی شود و از طرف دیگر عضو هیات علمی یک صفحه به دو زبان فارسی و انگلیسی در پایه های اطلاعات علمی و سامانه دانا داشته باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30174
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان ایدهپردازی برای ارتقای انگیزش پژوهشی طلاب
🔻 محورهای ایدهپردازی:
🔹 گسترش فرهنگ پژوهش در میان طلاب
🔹 یادگیری مهارتهای پژوهشی
🔹 نگارش تحقیق کلاسی
🔹 نگارش تحقیق پایانی
🔹 نگارش پایاننامه
🔹 حمایت از آثار برتر
🔹 نشر آثار
🔹 راهاندازی و هدایت مجلات
🔹 توسعه واحدهای پژوهشی
🔹 جلوگیری از آسیبهای پژوهشی
🔹 پژوهش در سطوح عالی و آزاد
💢 مخاطبان مسابقه: عموم طلاب، اساتید، پژوهشگران، مسئولان و پرسنل حوزههای علمیه میتوانند با تکمیل و ارسال فرم شرکت در مسابقه [به صورت متن تایپشده (Word)] به آیدی: @idea1401 در پیامرسان ایتا، در این مسابقه شرکت کنند.
💻 اطلاعات بیشتر و دریافت فرم ثبتنام: @eidehpardazi
🔸 به آثار برتر جوایزی اعطا خواهد شد.
📆 آخرین مهلت ارسال آثار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی راهکارهای تحقق شعار سال در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین لیالی
✅ طبیعتاً در گام اول وظیفه اول در عمل به این شعارها متعلق به مدیران و مراکز تصمیمساز و تصمیمگیر کشور است که باید با همکاری و همیاری ملت و با تکثیر و تولید مراکز تولیدی و اقتصادی در جهت اشتغال آفرینی گام بردارند.
✅ شعار، شعار هدفمند و پر محتوایی است و بحث تولید و دانش بنیان و محصولات کشور و اشتغال آفرینی و اشتغال زایی در صورتی که با کمک شرکتهای دانشبنیان اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات کشور اعم از بیکاری و سختی معیشت بهخصوص برای اقشار کم درآمد، محرومین، کشاورزان و بسیاری از اقشار مختلف جامعه حل و فصل خواهد شد.
✅ متأسفانه امروزه مافیاهای بزرگ بر اقتصاد ایران چمپره زده اند؛ به گونه ای که معمولاً محوریت اداره امور اقتصادی کشور از دست دولت، مردم، وزارت صمت، کشاورزی و دیگر ارگانهای دولتی خارج شده است و نقش آنان در تولید و مدیریت نقش موثری نیست.
✅ کشور نباید محتاج واردات کالاهای اساسی باشد و باید کالاهای اساسی در داخل کشور به وفور تولید شده و تامین شوند و از همه مهمتر این که در عصر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی باید به نیروهای جوان که متخصص و فناور باشند توجه شود؛ چیزی که بحمدالله در کشور ما به وفور یافت میشود و جوانان تحصیلکرده و متخصص فراوانی در کشور وجود دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27766
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️«خانواده» محوری ترین میدان بروز تضاد اندیشه انقلاب اسلامی و نظام سلطه
🔻دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اولین کنفرانس بین المللی «خانواده و تربیت معنوی» :
📚اگر بخواهیم بین انقلاب اسلامی و نظام سلطه یک آوردگاه تقابل در نظر بگیریم، این آوردگاه خانواده است. اما موضوعی که ما به آن می پردازیم، این است که آیا خانواده و تربیت معنوی امری علمی است یا دینی؟ و چگونه باید این موضوع را تبدیل به امری علمی و دینی کنیم. بحران های پیشرو تجلی بروز اجتماعیِ تلاش نظام سلطه برای حاکمیت بر ملتها بر مبنای تحول در اندیشه هاست.
📚اگر حاکمیت بتواند بین دانش خانواده، دانش و قانون ارث که به فرد می دهد ارتباط برقرار کند، می تواند به مطالبه هایی که در جامعه مطرح می شود، پاسخ بدهد. بنابراین باید در رابطه علم و دین به سمت وحدت حرکت کنیم تا بتوانیم پاسخهای جامعی در این خصوص داشته باشیم.
📚منطقه منازعه ما با غرب در سیاستگذاری، پارادایم و ساحتهاست که شامل چیستی، چرایی و چگونگی می شود. بنابراین اگر سیاست پذیر باشیم و پارادایم های غرب را بپذیریم به گزاره های مورد نظرمان نخواهیم رسید.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30193
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com