📣 اطلاعیه ثبت نام رشته فقه الحکومه (سطح 4)
🔹پذیرش سطح چهار رشته فقه الحکومه
در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)
🔰به اطلاع علاقمندان به مباحث و رشته فقه سیاسی می رساند: موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برای سطح ۴ فقه الحکومه (با ارائه مدرک رسمی سطح چهار از مرکز مدیریت حوزه های علمیه) تعداد محدودی از فضلا را برای سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ پذیرش می نماید.
📎 لینک ثبت نام سطح 4 رشته فقه الحکومه:👇
https://b2n.ir/h91370
🗓 مهلت ثبتنام: 1402/5/31
🔗 کسب اطلاعات بیشتر:
🆔 @feqhe_nezam_saz
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_الحکومه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 یک فاجعه در نرخ رشد جمعیت رخ داده که تبعات آن را بزودی در امنیت ملی و اقتصاد خواهیم دید
👤 دکتر حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا: نرخ رشد جمعیت در کشور به طرز فاجعه باری به عدد ۰.۷ رسیده است. جمعیت بزرگی از خانوادهها تک نفره شدهاند و نگران داشتن شغل مناسب هستند
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چند پرسش درباره متن جدید لایحه عفاف
🔻 حسین شریعتمداری طی یادداشتی نوشت:
🔹 در دو ماده ۶۳۸ و ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی و قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که عفت عمومی را جریحهدار میکند، تکلیف قانونی مراجع ذیربط به وضوح و با صراحت مطرح شده است، تهیه و تدوین لایحه جدید چه ضرورتی داشت؟!
🔹 متن طولانی و ۷۰ مادهای لایحه میتواند، نوعی سردرگمی درپی داشته باشد. از طولانینویسی «متن مطول» در تدوین قراردادها و متون رسمی به عنوان یک لغزشگاه خطرناک یاد میکنند. چرا که وقتی متن یک قرارداد و یا یک لایحه طولانی و پُر کلمه باشد، میتواند مراجعهکننده را با خطا در برداشت -و حتی سوءاستفاده از متن- مواجه کند.
🔹 از حضرت امیر علیهالسلام است که «إِذَا ازْدَحَمَ آلْجَوَابُ خَفِیَ الصَّوَابُ…. هنگامی که جوابها انبوه و فراوان باشد، حق مخفی میشود». به عنوان مثال میتوان به متن برجام اشاره کرد که ۵۴۴۲ کلمه بود و جناب آقای ظریف که اصلیترین عضو مذاکرهکننده و ریاست مذاکرات را بر عهده داشت متوجه کلمه SUSPENSION (تعلیق) در متن برجام نشده است و ابراز میدارد «من در مجلس گفتم که کلمه SUSPENSION در برجام نیست و این اشتباه از من بود»! حالا به متن لایحه عفاف و حجاب مراجعه کنید.
🔹 موضوع این لایحه در مقایسه با برجام، کم دامنهتر است ولی در ۷۰ ماده و ۸۸۳۶ کلمه (یعنی نزدیک به دو برابر متن برجام) تهیه و نگاشته شده است… تعجبآور نیست؟ هست!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34257
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عفاف_و_حجاب
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
دوره تمهیدی سطحچهار
تربیت دینی گرایش تربیت اعتقادی
✅مزایای دوره:
🔸بهرهمندی از اساتید برجسته؛
🔹اولویت در پذیرش دوره تخصصی سطحچهار؛
🔸حمایت معنوی از پایاننامه سطحسه؛
🔹تقدیر از برگزیدگان
🗂شرایط ثبتنام:
🔸حداکثر سن ۳۵ سال؛
🔹داشتن موضوع مصوب مرتبط با تربیت اسلامی در پایاننامه (سطحسه)؛
🔸موفقیت در مصاحبه علمی
📚منابع مصاحبه:
🔹فلسفه تربیت اسلامی/ ماجد عرسان کیلانی؛
🔸مسئولیت و سازندگی/ علی صفاییحائری؛
🔹مربی و تربیت/ محیالدین حائریشیرازی؛
🔸علوم تربیتی؛ ماهیت و قلمرو آن/ جمعی از نویسندگان زیر نظر علی محمد کاردان
زمان ثبتنام: ۱تا۲۰ مرداد
زمان مصاحبه: دهه آخر مرداد
ثبتنام از طریق
https://survey.porsline.ir/s/MKIGJBUf
اطلاعات بیشتر:
@tarbiatpajohi
پاسخگویی به سوالات:
۰۹۹۶۱۷۷۳۷۴۴
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#دوره
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقش نفوذ فرهنگ در اجتماعی شدن دین از نظر فارابی
🔻 حجتالاسلام مسعود اسماعیلی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 به نظر فارابی، روشی برای اجتماعی شدن ملت یا دین وجود دارد که از آن با عنوان نفوذ فرهنگ یاد میکنیم و نفوذ فرهنگ از طریق جدل و خطابه اتفاق میافتد. یکی دیگر از کارکردهای ملت برای جامعه، وضع قوانین است.
🔹 البته برخی ملت را در اندیشه فارابی مساوی با قانون میداند، اما میگوید که ملت برای اینکه کار خود را پیش ببرد دو بازو دارد که یکی از آنها اقناع و دیگری قانون است. وی میگوید که ملت باعث وضع قانون میشود.
🔹 در مدینه فاضله هم جدل و خطابه وجود دارد. بنابراین وی جدل و خطابه را بد نمیداند و از جمله مواردی که جدل و خطابه مفیدند در همین مورد است. لذا فرق مدینه فاضله با مدینه غیرفاضله این است که مدینه فاضله مبتنی بر برهان و فلسفه برهانی و مدینه غیرفاضله مبتنی بر فلسفه غیربرهانی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34264
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزیده شدن کتابی از انتشارات حوزه علمیه خراسان در چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
💢 هادی حصاری، مدیر انتشارات حوزه علمیه خراسان خبر از برگزیده شدن کتاب آیینه خودیابی؛ شرح حکمت صدو پنجاه نهج البلاغه در چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران داد.
🔹در مراسم تجلیل از پدیدآورندگان آثار شایسته تقدیر چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، در بخش حدیث کتاب «آینهِ خودیابی (شرح حکمت صد و پنجاه نهج البلاغه)» به عنوان اثر شایسته تقدیر برگزیده و از مولف آن جناب آقای دکتر احد فرامرز قراملکی تقدیر بعمل آمد.
🔹 کتاب «آینهِ خودیابی (شرح حکمت صد و پنجاه نهج البلاغه)» در سال 1400با تیراژ500 نسخه به زیور طبع آراسته گردید، البته با توجه به استقبال علاقهمندان، به زودی این کتاب با ویراست جدید برای دومین بار به چاپ می رسد.
🔹 اثر «آینهِ خودیابی شرح حکمت صد و پنجاه نهج البلاغه » در 25 فصل تدوین شده است و یکی از حکـمتهای جامع این کتـاب عالیقدر که بر ستیغ اندیشه جای گرفته و تالی کتـابالله بودن نهجالبلاغه را عینـیتر مینــماید، حکمت صد و پنجاهم آن است؛ کتاب حاضر، شـرحی بر این حکمت است که توسط اندیشمنـد فرزانه، دکتر احد فرامز قراملکی و به همکاری دکتر فهیمۀ ساجدیمهر تدوین شده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشر
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ موسسه مطالعات راهبردی تعلیم و تربیت برهان، وبینارهای داخلی و بین المللی چهارسوق را برگزار میکند.
🔻در بخش داخلی با چهار وبینار:
۱. خانواده، دولت در سایه
۲. سنجش در خدمت یادگیری
۳. بازیوارسازی و یادگیری
۴. تعامل سازنده با فرزندان
🔻در بخش بین الملل با سه وبینار:
۱. آسیب شناسی نظام تعلیم و تربیت افغانستان
۲. بررسی روش های آموزش به کودکان آسیب دیده و مدرسه مستضعفان در پاکستان
۳. بررسی مسائل تعلیم و تربیت در مدارس عراق
🔹تاریخ برگزاری وبینارها: ۹ تا ۱۹مرداد ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰
🔹اگر قبلاً در پانزدهمین چهارسوق پیش ثبت نام کرده اید، لینک ورود پیش از شروع هر وبینار برایتان پیامک میشود.
🌐 لینک پیش ثبت نام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعلیم_تربیت
#وبینار
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدرسه؛ نهادی که مادر خود را فراموش کرد!
🔻 علی شیرین صحرایی در مطلبی برای اندیشکده رهیافت مطرح کرد؛
🔹 در حقیقت نهاد آموزش پرورش پس از گذشت چند دهه از انقلاب اسلامی هنوز با چالشهای جدی روبهرو است و نتوانسته پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
🔹 اگر چه مدارس تحت پوشش سازمانی به نام «آموزش و پرورش» هستند، لکن اکثر فعالیتها و دغدغههای متولیان مدرسه در بحث آموزش است و مقدار کمی از آن فعالیتها به بحث ورزش، بهداشت و نهایتاً مسائل پرورشی و روحی دانش آموزان معطوف میشود.
🔹 نهاد مدرسه تنها متولی تربیت نسلها نیست و دیگر نهادها و افراد باید اجازه ورود به این حوزه را داشته باشند تا دچار بیتوجهی به تکالیف اجتماعی در این امر نشویم. به خصوص نهادهای فرهنگی مردمی که تربیت را وظیفهای متوجه همه افراد جامعه میکند.
🔹 یکی از مهمترین این نهادهای فرهنگی مسجد است. چیزی که به نظر میآید این است که مسیری که مدارس باید به آن باز گردند، ارتباط با ریشه اصیل خود یعنی مساجد است. تنها به این صورت میتوان مدرسه اسلامی را جایگزین مدارس و نظام آموزش و پرورش سکولار و متولد دیکتاتوری کرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34273
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آموزش_و_پرورش
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ زبان پارسی با حوزه علمیه زنده ماند
🔻 استاد رشاد در همایش ملی «شیخ شهید فقیه تهران دیدهبان ایران»:
🔹 شهرری خاستگاه علمای بزرگی است و شاید عده بسیاری نداند که شیخ صدوق همان ابن بابویه است و ابن بابویه در کجا قرار دارد؟ حوزه ری و تهران از کهنترین حوزههاست و بزرگترین متکلمان، محدثان و منجمان و طبیبان در این حوزه پرورش یافتند.
🔹 حوزه علمیه قم فعلی خاستگاه علمای بسیاری است که جهان تشیع از آن تغذیه میکند. هر چند حوزه تهران از حوزههای بزرگ و مهم کشور بود که به حیلت پهلوی کمرنگ و کمرنگ شد و به نوعی شهر هزار حکیم بود که با برنامهریزی پهلوی افول کرد اما بعد از انقلاب اسلامی دوباره زنده شد، سه هزار طلبه پذیرفته و چهار مدرسه بنا شد.
🔹حدود دوازده سال است که شورای حوزه تهران تأسیس شد و امروز احیای نام و یاد شیخ فضلالله به مثابه احیای هویت حوزه علمیه تهران است. چنانکه وقتی از شیخ خواستند بیرق روسیه را روی بام منزل نهد، او نپذیرفت تا استقلال حفظ شود و امروز در ایران حوزه نماد استقلال کشور است.
🔹 زبان فارسی را علما حفظ کردند در دقاقین علما زبان فارسی حفظ شده و معمولا علمای حوزه دیوان داشتند و زبان فارسی را در اشعار به کار گرفتند که این زبان بخشی از هویت و استقلال ماست و این زبان فارسی را در اشعار علامه سبزواری دیدیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34281
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حجاب زنان عاشورا؛ یک درس برای زنان مسلمان و یک تذکر به ذاکران و مداحان
🔻 حجت الاسلام محمد عشایری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در مطلبی نوشت؛
🔹 حجاب زنان اهل بیت علیهم السلام سه مرتبه داشت: مرتبه اول همان پوشش واجب اسلامی بود (پوشاندن همه بدن به استثنای وجه و کفین)، مرتبه دوم پوشش مستحبشان بود (یعنی همان وجه و کفین را نیز میپوشاندند) و سوم حضور دائمی در خانه و عدم خروج از منزل جز در موارد بسیار ضروری.
🔹 در خانه هم پشت پرده مینشستند و نامحرم آنها را حتی با حجاب کامل هم نمیدید. این همان احتجاب در منزل بود که فقط بر زنان پیامبر ص واجب شده بود اما در خانه اهل بیت نیز رعایت میشد.
🔹 رعایت حجاب توسط زنان عاشورا در چنان لحظات دشوار و غیرقابل تحمّلی، درس بزرگی است برای زنان و تلنگری است برای مداحان و ذاکران که در هنگام عرض ادب، در انتخاب کلمهها و جملهها مواظب باشند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34300
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰استاندارد فرهنگ محتوایی در رسانههای ایرانی؛ کدام استاندارد مناسب پیامرسان داخلیست؟
👤 دکتر #محمدصادق_نصراللهی هیئت علمی و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیهالسلام پاسخ میدهد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔺جذب هیات علمی وابسته در دانشگاه آزاد اسلامی
🔸دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای هیات علمی تمام وقت شاغل و بازنشسته دانشگاههای دولتی، قضات، دارندگان مدرک دکتری تخصصی و خبرگان، نخبگان و پژوهشگران برتر (فاقد مدرکت دکتری) عضوت هیات علمی وابسته می پذیرد.
🔸اعضای هیات علمی وابسته میتوانند براساس نظر گروه آموزشی مربوطه، تدریس حداکثر ۸ واحد درسی در هر نیمسال تحصیلی و راهنمائی ۴ پایاننامه دوره کارشناسی ارشد یا یک رساله دکترای تخصصی را در یک سال تحصیلی بر عهده گیرند.
🔸متقاضیان می توانند از روز پنجشنبه 15 تیر ماه با مراجعه به سامانه جامع دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی https://sajed.iau.ir نسبت به ثبتنام و تکمیل مدارک اقدام کنند.
بیشتر بخوانید👇👇👇
iau.ir/fa/news/3450
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#فراخوان_جذب
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مکاسب ظاهرش فقه فردی، ولی تار و پودش فقه اجتماعی است
🔻 استاد شیخ محمد سند از علما و مدرسان مطرح حوزه علمیه نجف:
🔹 بحثی به نام اصول قانون داریم. اصول قانون با تعریف مختصر در مقابل فقه المقاصد و روح شریعت است یعنی سه مکتب برای فقه نظامات به معنای اعم داریم. این اصول قانون یک فقه منظومه دارد، یک فقه نظام دارد، یک فقه جمعی دارد. چطور میگوییم دین برای همه بسترها و دورانها پوشش دارد، باید روشن کنیم ضابطه این مسئله چیست.
🔹 فقه مقاصد خوب است ولی یکی از اشکالاتش این است که ضابطهمند نیست. روح شریعت هم خوب است ولی آن هم ضابطهمند نیست اما اصول قانونی ضابطهمند است. به طور مثال فرض کنید بین قانون اساسی با قانون پارلمانی، بین قانون پارلمانی با قانون وزارتخانهها چه نسبت و ارتباطی برقرار است؟ دیباچه قانون اساسی با قانون اساسی چه ارتباطی دارد؟ قانون پارلمانی با قانون وزارتخانه چه ارتباطی دارد؟ این ارتباطات را باید کشف کرد. این بحث اصول قانون در اصول و فقه است.
🔹 این اصول قانون از ده قرن علمای شیعه تغذیه میشود و از مبادی احکام سرچشمه میگیرد. اصول تشریع، اصول قوانین، مبادی قانون، اصول فقه نامهای دیگر این مسئله است و نزدیک یازده اسم میتوان برای آن نام برد. از کارکرد ده قرن میتوانیم گنجهایی با تبویت دیگری به دست بیاوریم. میتوانیم سیستم ثبوتی قوانین را به دست بیاوریم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34295
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ما در علوم انسانی چیزی به جز نقد نداریم و باید علوم انسانی را با نقد جلو ببریم
🔻 دکتر رضا غلامی در نخستین نشست تخصصی مطالعات نقدپژوهی در قلمرو علوم انسانی:
🔹 در چنین رویکردی، نظریه باید حداقل پنج خصیصه داشته باشد؛ ۱- در ساحت خاص بودن ۲- نو و ابداعی بودن ۳- در حد حدس و گمان بودن و در نتیجه، قابل رد و ابطال بودن ۴- برخورداری از معنای بین اذهانی ۵-قابل فهم بودن.
🔹 نظریه پوپر در علوم انسانی راهگشاست. من این نظریه را سالها پیش طرح کردم گرچه بسیار نقد شدم. پوپر دغدغه اش علوم طبعیت است نه انسانی و بنابراین بیشتر درباره ابطال پذیری حرف زده تا نقد پذیری. بخشی از علوم انسانی نیز ساینس است و به میزانی که علوم انسانی کار علوم طبیعی را میکند بحث ابطال پذیری در آن وجود دارد.
🔹 فلسفه علوم انسانی آمیخته به نقد است. مگی درباره پوپر میگوید او در نوشتههایش تاکید میکند نقد موتور محرکه علم است اما خودش مواجهه گشوده با نقد ندارد. پوپر میگوید تمایز علم با شبه علم در همین نقطه است.
🔹 در علم یا کار میکند یا حذف میشود اما در شبه علم این چنین است. در علوم انسانی به قول آقای ملکیان نظریهها پررو هستند و میمانند چه نقد بشوند و چه ابطال. اما در علم این طور نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34304
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 304 از ماهنامه علمی در زمینه علوم انسانی معرفت (ویژه جامعهشناسی) منتشر شد
1️⃣ ایمان و ارزش اخلاقی (1) آیتالله علامه محمدتقی مصباح یزدیره (ص5)
2️⃣ اخلاق اجتماعی در سبک زندگی مؤمنانه در صحیفه سجادیه / سید حسین شرفالدین (ص9)
3️⃣ مفهوم «فرهنگ» براساس قرآن و جایگاه آن در نظام اجتماعی / كاظم خواجوی، علی غضنفری، محمدرضا صلحجو (ص21)
4️⃣ تحلیلی از رابطه ارزشهای اخلاقی و تحکیم خانواده از منظر قرآن و سنت / حسین عبدالمحمدی، لیلا همایونفرد (ص33)
5️⃣ تحلیل مفهومی از شبکه صعودی عفاف (مطالعه تطبیقی آیات و روایات عفاف و مفاهیم مرتبط) / ابوالفضل هاشمی سجزهئی، زهرهسادات رنجبر (ص45)
6️⃣ آسیبشناسی نقش سلبریتیهای غیرمتعهد بر رفتار اخلاقی خانواده؛ راهکارهای مقابله با آن / سید عبدالمطلب موسوی، حسینعلی رحمتی (ص55)
7️⃣ ملاکهای علم نافع از منظر اسلام و غرب با تأکید بر اندیشه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب / سید احمد رهنمائی، احسان شهابینژاد (ص67)
8️⃣ «سلام» واژهای اصیل / محمد خسروی شكیب، سیده پروین جوادی (ص79)
9️⃣ بررسی علل و عوامل شکلگیری و بسط سکولاریسم / سید حامد عنوانی، میترا (زهرا) پورسینا، مهدی مشکی (ص87)
🌐 سایت نشریه معرفت
🌐 marifat.nashriyat.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشریه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ معرفی کتاب سیاستگذاری سینما و تئاتر در دوران پهلوی
🔹 مطالعه تاریخ سینمای ایران پیش از انقلاب، بهویژه نحوهی حضور رژیم پهلوی در تئاتر و سینما اهمیتی راهبردی در فرایندهای سیاستگذاری سینمایی و فرهنگی دوران پس از انقلاب دارد.
🔹 در حقیقت، این مطالعه از نظر بررسی راهبردها و توفیق یا عدم توفیق سیاستها در تعامل با اینگونه هنرها، و همچنین از نظر واکاوی جریانهای هنری در ایران قابل پیگیری است. سیاستگذاری فرهنگی در دوران پهلوی مبتنی بر سه عنصر یا دال محوری است. غربگرایی، ایرانیگرایی و شاهمحوری.
🔹 این عناصر همگی زمینههایی فرهنگی از دوران مشروطه دارند. تلاش پهلوی برای دینزدایی و زندهکردن دوباره شاهنشاهی و همچنین تمایل به مدرنسازی شدید و افراطی ایران متاثر از زمینهسازی روشنفکران غربگرای ایرانی در دوران مشروطه و پس از آن و همچنین تاثیرگذاری و نفوذ کشورهای بیگانه در دربار پهلوی است.
🔸ناشر: دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام
📚 تالیف: دکتر مجید بهستانی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام و دکتر میثم قمشیان؛ استادیار دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام.
📝 دانلود کتاب
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سینما
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «جنبه های فردی و اجتماعی حجاب در جامعه»
🔹 دکتر فیاض: اگر تقوا باشد کار جامعه به چنین شرایطی نمیکشد. تقوای بدون قسط یک تخیل سوسیالیستی است. در کشوری که بحث علمی نمیگذارند انجام شود خیلی ذهن نوجوانان را روشن نمیتوان کرد.
🔹 تمام بحران کشور بر دو محور نظام معرفتی- دانشی و نظام جنسی می چرخد. اگر این دو محور با هم آمیخته میشد ما دچار چالشهایی از این دست نمیشدیم. همه میگویند جنگ شناختی اما همه مشغول عملگی شناختی هستند. در نظام آموزشی معرفتی و نظام جنسی، خودآگاهی جنسی آشکار شده، کسی نمیتواند از نخبه دانشگاه شریف توقع رشد علمی داشته باشد ولی در زمینه جنسی آگاهی و رشد او را نپذیرد.
🔸 حجت الاسلام محبی: کم کار ترین مراکز حاکمیتی مراکز افکارسنجی هستند آن هم دقیقاً زمانی که باید بدانیم مردم چگونه فکر میکنند. تنها زمان انتخابات است که این مراکز به صورت مستمر فعالیت ویژه دارند. برخی از مراکز افکارسنجی در این مدتی که جامعه دچار چالش شده است هیچ سفارشی برای رصد ذهن جامعه ایرانی نداشتند.
🔸 نظام حقوقی ما نظام ولایت فقیه است و فقیه کسی است که جامعه را میشناسد رابطه نظام تصمیمی گیری با علم در حال قطع شدن است. نه علمی که استاد در اروپا و آمریکا خوانده نه آن کسی که فقط حوزه درس خوانده بلکه دانشی که در جامعه بتوان نتایج آنها را نشان داد. امروز ما امام موسی صدری نیاز داریم تا بتواند با جامعه حرف بزند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34310
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دوره تربیت اسلامی کودک و نوجوان
🖊شرایط پذیرش:
1️⃣ سابقه فعالیت تربیتی
2️⃣ فراغت لازم برای شرکت در دوره
3️⃣ اتمام پایه هشت
4️⃣ شرط سنی: حداکثر ۲۸ سال
5️⃣ قبولی در آزمون مصاحبه
6️⃣ سکونت در قم
✴️✴️ویژه برادران✴️✴️
✅مزایای طرح:
🔸گواهی معتبر از دفتر تبلیغات اسلامی
🔹تشکیل پرونده تبلیغ تخصصی کودک و نوجوان
🔸دعوت به همکاری در پروژههای تربیتی
🔹اولویت شرکت در سایر دورههای تربیتی
🔸 تقدیر از برگزیدگان دوره
🔻شیوه برگزاری:
1️⃣دو نیمسال آموزشی به همراه کارورزی
2️⃣دو روز در هفته در نوبت عصر
3️⃣ آغاز دوره از ابتدای مهرماه
🌐ثبت نام در سایت:
https://el.balagh.ir/form/tarbiyat
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ مشارکت سمت و ۱۴ دانشگاه بزرگ ایران با هدف تأسیس انتشارات بینالمللی
🔻در سیونهمین اجلاس رؤسای ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور که در دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور وزیر علوم، وزیر صمت و رئیس سازمان خصوصیسازی برگزار شد ، مطرح گردید؛
▪️ دکتر سیدمحمد مقیمی، مدیر گروه تخصصی مدیریت «سمت» و رئیس دانشگاه تهران گفت:
برای بینالمللیسازی دانشگاهها ایدههای زیادی داریم که یکی از آنها تأسیس یک انتشارات بینالمللی معتبر با شراکت دانشگاههای بزرگ کشور و سازمان سمت است تا با ایجاد ظرفیت نشر کتابها، مجلات، مقالات و مستندات علمی به چند زبان زنده دنیا، توان رقابت با ناشرین معتبر بینالمللی را داشته باشد. امیدواریم با ائتلاف دانشگاههای بزرگ کشور بتوانیم نسبت به راهاندازی این انتشارات بینالمللی اقدام کنیم و با استفاده از این قدرت تجمیع شده، تأثیرگذاری بیشتری در عرصه جهانی داشته باشیم.
▪️گفتنی است «سمت» از دهه هشتاد فعالیت بینالمللی خود را آغاز کرده است و تاکنون با بسیاری از کشورهای منطقه و آسیایی، از جمله چین، روسیه، عراق، افغانستان و... فعالیتهای علمی - پژوهشی داشته است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
32.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عطا بهرامی کارشناس اقتصادی پاسخ می دهد:
♦️ چرا دولت زیر بار واگذاری زمین و ساخت مسکن تدریجی با وجود کاهش 83 درصدی هزینهها نمیرود؟؟؟
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهر_سازی
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 دوره جامع جمعیت
آموزش علمی-ایده پردازی-نقش آفرینی تخصصی
✅ دوره به صورت حضوری(ظرفیت محدود) و مجازی میباشد
⏳ مهلت ثبت نام : 10 مرداد لغایت ۱۸ مرداد
⏰ زمان شروع دوره : ۲۱ مرداد
⚠️ جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت http://noyan.school/ مراجعه فرمایید.
📱 شماره تماس جهت ارتباط : 09380960358
🌐 آیدی جهت پرسش و پاسخ:
@Markaz_tayebeh
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#دوره
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تأثیر مدرنیته بر متون درسی و علوم حوزوی
🔻 دکتر عبدالمجید مبلغی، دکتری علوم سیاسی از دانشگاه تهران:
🔹 ما به تدریج شاهد بروکراتیزه و تکنوکراتیزه شدن آموزش دروس حوزوی هستیم. یعنی هم فنسالاریهای ناظر بر چندوچون مناسبات آموزشی در مدیریت دروس حوزوی جایگاه پیدا میکند و هم دیوانسالاری مدیریت آموزشی. به زبان دیگر از یک سو ما شاهد هستیم که از تکنولوژی آموزش معاصر و وجوه مختلف مدیریت معطوف به دانش و مناسبات ناشی از چنین رویکردی، بهرهگیریهای بیشتری میشود و هم متعاقب و در پی این کار روندها و رویههای آموزشی جدیدی برقرار میشود.
🔹 ایبسا بتوان گفت که تنها حوزه علمیه شیعیان در نجف و قم بود که همچنان از نظام مدرسی تغذیه کرد، بهره گرفت و سبک زندگی ویژه قابل توجهی را در ابعاد گسترده کلمه تا به امروز حفظ و ضبط نمود. متولیان در تکنوکراتیک و بوروکراتیک کردن حوزه اشکالی مهم را در کار خود وارد کردند.
🔹 ما از قدیم در حوزههای علمیه سابقۀ امر پژوهشی و مطالعاتی را داشتهایم، اما با ورود به عصر جدید، پرسشهای تازهای پیش روی حوزویان و عرصه معارف دینی نهاده شد؛ پرسشهایی که از دنیای تازهای میآمد و چالشهای کاملاً نفسگیر و جدیدی را مطرح میساخت؛ از مباحث لیبرالیستی گرفته تا رویکردهای چپ و سوسیالیستی، سبدی از پرسشها را پیش روی حوزهها قرار دادند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34285
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
ابوسفیان نقطهی آغاز یک جریـــان تاریخی است که امروز تجلی اجتماعی آن بهصورت «مدرنیته» ظهــور یافته است.
با شکست امویـــان از عباسیان و انتقال بقایای آنها به غرب این جریان به صورت یک «حزب مخفـے» به غرب منتقل گردید. با تلاش امپراتوریِ اسلامی در غرب و اسلامزداییِ شبهجزیرۀ ایبری و شکست مسیحیان در جنگ های ۳۰ ساله این جریان فرصت تاریخی لازم را به دست آورد تا بهشت موعود خود را بنا کند و «جنت لذت» را در اروپای غربی و سپس آمریکای شمالی و «جهنم عقبماندگی و وابستگی» را در بقیه جهان به ویژه آفریقا، آمریکای لاتین و به خصوص در قلمروی تمدن اسلامی بنیان نهد.
#درسگفتــــار
| امویـــان در اروپـــا |
🔰 ریشههاے سکولاریسم؛ روایتـے تازه از امویان از عصر پیامبــــر تا امـــروز
مدرس: دکتـــر محمدحسن زورق
نویسنده و پژوهشگـــر تاریخ اســـلام
تعدادجلسات: ۶ جلسه (سههفته متوالی)
شروع: ۱۸ مردادماه
زمان: چهاشنبهها، ساعت ۹:۳۰ الی ۱۲
🎴شیوه برگزاری: حضورے | مجازے
قم، بلوار غدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه۴
جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید👇👇
@sch_negah_admin
لینک ثبتنام
https://www.negahschool.ir/product/omavian/
🎁 پیش از ثبتنام تخفیفها را ببینید.
مشاهده تخفیفها
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش «تحقیقات جدید علوم انسانی» در دانشگاه شیراز برگزار شد
💢 همایش «تحقیقات جدید علوم انسانی» که با هدف ارائه تازهترین دستاوردها در زمینه علوم انسانی و همچنین افزایش تعاملات بینالمللی در دانشگاه شیراز ترتیب یافت، در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز برگزار شد.
🔹 در آیین گشایش این همایش بینالمللی که با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز و مؤسسه ذکوات عراق برگزار شد؛ دهها تن از پژوهشگران عربزبان از کشورهای ایران، عراق، کویت، عمان، مالزی، عربستان سعودی و فرانسه، بهصورت حضوری و مجازی شرکت کردند.
🔸 محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز گزارشی از جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه شیراز در حوزهی بینالمللی ارائه کرد.
🔹 سیداحمد فاضلزاده، رئیس کتابخانه منطقهای و پایگاه استنادی جهان اسلام isc به معرفی فعالیت آن مجموعه و ضرورت توسعه فعالیتهای بینالمللی کشورهای اسلامی در حوزهی علم پرداخت.
🔸 همچنین در این آیین وسام مطیری، رئیس مؤسسه ذکوات عراق و محمد مرادی رئیس همایش و رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی و حسین مرعشی رئیس بخش زبان و ادبیات عربی دانشگاه شیراز سخنرانی کردند همچنین، آقایان عجمی از عمان و کرباسی از عراق پژوهشهای تازه خود را در حوزه علوم انسانی ارائه کردند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#شیراز
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 اختتامیه مدرسه قرآنی تفسیر تربیتی
📍موضوع: روششناسی تفسیر تربیتی آیات قرآن
🎙استاد: حضرت آیت الله اعرافی
📆زمان جلسه: جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۲۰:۳۰
◀️لینک ورود به جلسه:
https://ac.aminidc.com/ismc
پیشنهاد میشود چند دقیقهای پیش از شروع درس وارد شوید، تا تنظیمات احتمالی را پیش از درس انجام دهید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#اختتامیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com