✒مـــــه شکن
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت هشتم 🔺ضرورت اطّلاعات 1⃣اطّلاعات برای م
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت نهم
🔺ضرورت اطّلاعات
2⃣اطّلاعات برای امنیّت اقتصادی
🔸گماردن نیروهای اطّلاعاتی بر بازار
امام علی علیه السلام برای کنترل بازار، مأمورانی میگماشت، تا امور اقتصادی کشور دچار اختلال نگردد، از این رو تا «ابن هرمه» در بازار اهواز رشوه گرفت، محاکمه و عقوبت شد.
در سیستم حکومتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام «کنترل» و «نظارت» یکی از أساسی ترین محور مدیریّت سیاسی به حساب میآمد که کار قضاوت و فرمانداران و استانداران و دیگر کارگزاران حکومتی را به وسیله نیروهای مؤمن ارزیابی میفرمود، و سریع و به موقع عکس العمل نشان میداد.
از نظر اقتصادی بازار شهرها را با حضور نیروهای اطلاّعاتی زیر نظر داشت تا به مردم ستم روا ندارند، و با گران فروشی و احتکار أساس نظام را تضعیف نکنند.
ابن هرمه، از نیروهای اطّلاعاتی امام علی علیه السلام در بازار اهواز بود که اسیر نفس شد و از بازاریان رشوه گرفت.
وقتی این خبر به حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام رسید او را عزل کرده و به حاکم اهواز نوشت:
«او را زندانی کند، موهای سرش را بتراشد و روزهای جمعه ۳۵ تازیانه بر او بزند، و او را در شهر بگرداند. هرکس از او شکایتی دارد رسیدگی کرده و از اموال «ابن هرمه» بپردازد، و چون زندانیان رابه بیرون زندان برای گردش و هواخوری میبرند او را نبرند و جز به هنگام نماز زنجیر از پاهای او در نیاوردن. و دستور فرمود تا حقوق ابن هرمه را از دیوان دولتی قطع کند.»/مستدرک الوسائل ج۳، ص ۲۰۷
ادامه دارد...
ابتدای مطلب👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2550
@meh_shekan
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت دهم
🔺ضرورت اطلاعات
اطّلاعات برای امنیّت اقتصادی
🔸نظارت بر رفتار متولی بازار (ضدّ اطّلاعات)
🔹از گزارشهای تاریخی و نیز اخبار و روایات، به دست میآید که متولّی بازار فقط مسئول برقراری امنیّت و آرامش نبود، بلکه اموال بازرگانان و پیشه وران بازار هم، تحت نظر او بوده است، از همین رو علی علیه السلام رفتار نیروهای اطّلاعاتی بازار را هم به شدّت کنترل میکرده است.
و اگر خطایی از آنان سر میزد، به هیچ وجه، چشم پوشی نمی کرد.
چنان که «علی بن اصمع» را بر منطقه ای به نام «بارجاه» گماشت و چون خیانت کرد، دستش را برید.
🔹همچنین - همانطور که قبلا اشاره شد- نحوه برخورد آن حضرت ع با «ابن هرمه» حکایت از بکارگیری نیروهای اطّلاعاتی دارد که نظارت دقیق آن بزرگوار بر امر تجارت و بازار را تحقّق میبخشید، که تفصیل و توضیح آن چنین است:
ابن هرمه، متولّی و مراقب بازار اهواز بود، او مرتکب خیانتی شد، هنگامی که خبر خیانت وی به حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام رسید، فوراً نامه ای به این مضمون برای «رفاعة بن شدّاد» حاکم
اهواز نوشت:
«وقتی که نامهام به دستت رسید، فوراً «ابن هرمه» را از مسئولیّت بازار، عزل میکنی، به خاطر حقوق مردم، او را زندانی کن وهمه را از این کار باخبر نما تا اگر شکایتی دارند بگویند.
این حکم را به همه کارمندان زیر دستت، گزارش کن تا نظر مرا بدانند.
در این کار، نسبت به «ابن هرمه» نباید غفلت و کوتاهی شود، والاّ نزد خدا هلاک خواهی شد ومن هم به بد ترین وجه تو را از کار برکنار میکنم، و تو را به خدا پناه میدهم از این که در این کار، کوتاهی کنی.
ای رفاعه! روزهای جمعه، او را از زندان خارج کن و سی و پنج تازیانه بر او بزن و او را در بازار بگردان.
پس اگر کسی از او شکایتی با شاهد آورد، او و شاهدش را قَسَم بِده، آن وقت حق او را از مال «ابن هرمه» بپرداز.
سپس دست بسته و با خواری او را به زندان برگردان و بر پایش زنجیر بزن، فقط هنگام نماز زنجیر را از پایش در آور و اگر برای او خوردنی و نوشیدنی و یا پوشیدنی آوردند، مانع نشو و به کسی هم اجازه نده که بر او داخل شود تا راه مخاصمه و طریق نجات را به او بیاموز.
و اگر به تو گزارش رسید که کسی در زندان چیزی به او یاد داده که مسلمانی از آن ضرر میبیند آن کس را بزن و زندانی کن تا توبه کند و از عمل خود پشیمان شود.
ای رفاعه! همه زندانیان را برای تفریح به حیاط زندان بیاور، غیر از او «ابن هرمه»، مگر
آن که برای جانش، بیمناک باشی که در این صورت، او را با زندانیان دیگر به صحن زندان میآوری.
اگر قدرت بدنی دارد هر سی روز، سی و پنج شلاّق بر بدنش میزنی و قضیّه را برای من بنویس و نام جانشین او را هم گزارش کن و حقوق «ابن هرمه» را قطع کن. » /الاشتقاق، ص ۲۷۲. وفیات الاعیان، ج ۳ ص ۱۷۵. مستدرک الوسائل، ج ۳ ص ۲۰۷. دعائم الاسلام، ج ۲ ص ۵۳۲ و ۵۳۳.
ادامه دارد...
@meh_shekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖فیلمبرداری صحنه آهسته ی لحظه برخورد توپ فوتبال با صورت
واقعا ببینیم که خداوند بدن انسان را در برابر برخی اشیاء چگونه قابل انعطاف قرار داده است.
@meh_shekan
مقاله مبانی و الگوهای فقهی مواجهه با بدپوششی در سیره سیاسی و فرهنگی معصومین(ع).pdf
957.5K
🔖 مبانی و الگوهای فقهی مواجهه با بدپوششی در سیره سیاسی و فرهنگی معصومین(ع)
#معرفی_مقاله:
مقاله مبانی و الگوهای فقهی مواجهه با بدپوششی در سیره سیاسی و فرهنگی معصومین(ع) اثر آقایان عباسعلی مشکانی سبزواری و فاروق فیروزیزدی در دوفصلنامه گفتمان فقه حکومتی (شماره سوم) منتشر گردید.
در این مقاله به شبهات گوناگون پیرامون حجاب و حجاب قانونی پاسخ داده شده و نقش حکومت در ترویج این حکم الهی تبین شده است.
همچنین تببین انحای مواجهه معصومین(ع) با این پدیده از دیگر محورهای مهم و اصلی این مقاله به شمار می رود.
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت دهم 🔺ضرورت اطلاعات اطّلاعات برای امنی
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت یازدهم
🔺ضرورت اطلاعات
3⃣اطّلاعات برای مراقبت از مسئولین نظام
🔸اطّلاع از ارتباط معاویه با زیاد
امام علی علیه السلام برای نظارت دقیق بر جریان امور کشور اسلامی و روش برخورد کارگزاران با مردم، از نیروهای اطّلاعاتی، بیشترین استفاده را میکرد.
در بازار نیروهای اطّلاعاتی داشت.
نیروهای اطّلاعاتی بر امور قضات نظارت داشتند.
از نامههای سرّی دشمن به کارگزاران حکومتی با خبر بود، (۱).
نیروهای اطّلاعاتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام حتّی در خاک دشمن حضور داشته، اخبار لازم را به مرکز حکومت میرساندند. (۲).
و از رفت و آمد و میهمانیهای فرمانداران به خانههای سرمایه داران با خبر بود که با عثمان بن حنیف برخورد شدید کرد، که چرا سر سفره سرمایه داران بصره حاضر میشود. (۳).
امام علی علیه السلام پس از آگاهی از نامه معاویه به زیاد -که از کارگزاران بود- به او نوشت که:
وَقَدْ عَرَفْتُ أَنَّ مُعَاوِیَةَ کَتَبَ إِلَیْکَ یَسْتَزِلُّ لُبَّکَ وَ یَسْتَفِلُّ غَرْبَکَ فَاحْذَرْهُ، فَإِنَّما هُوَ الشَّیْطانُ، یَأْتِی الْمَرْءَ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ یَمینِهِ وَ عَنْ شِمالِهِ .
«من اطّلاع یافتم که معاویه نامه ای برایت نوشته، تا عقلت را بدزدد و عزم و تصمیمت را در هم بشکند، از او برحذر باش که شیطان است. از هر طرف به سراغ انسان میآید. » (۴).
١. نامه ۴۰ و ۴۳ و ۴۴ نهج البلاغه
٢. نامه ۳۳
٣. نامه ۴۵
۴. نامه ۴۰
ادامه دارد...
@meh_shekan
نکته!
درگیری پلیس با حامد زمانی و اینکه هر کدام بر علیه دیگری ادعایی دارند! در هر حال یک اختلاف درون خانوادگی است که جا دارد با بررسی های دقیق مقصر شناخته شود و به اشتباه خود هم پی ببرد.
اما همه اینها نباید باعث سو استفاده دشمن و همچنین طرد کردن زمانی یا مامور پلیس، توسط خودی ها شود. به عبارتی هر چه هست خود باید آن را حل و فصل کنیم.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖امام جواد علیه السلام :
مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الْمَوارِدَ اءعْیَتْهُ الْمَصادِرُ هركس موقعیّت شناس نباشد جریانات ، او را مى رباید و هلاك خواهد شد/بحارالانوار: ج٧۵، ص٣۶۴
.....
.....
چرا به امام نهم، #جوادالائمه گویند؟
برخی از منابع، دلیل ملقب شدن امام نهم شیعیان به جواد را، کثرت بخشش و احسان او به مردم دانستهاند، آن هم بر پایه نامهای که امام رضا(ع) از خراسان برای فرزندش جواد فرستاد. در بخشی از آن نامه چنین آمده است:
«فرزندم! هنگام خروج از خانه، درهم و دینار همراه خود بردار تا اگر کسی از تو درخواستی کرد، به او چیزی ببخشی و مردم از خیر تو بهرهمند شوند و به عطایای تو خوشحال و مسرور گردند و دوستدار تو باشند...حق تعالی مرتبهات را بلند گردانده و تو را محبوب خویشاوندانت می گرداند. در بذل و بخشش مداومت کن و از فقر و تهیدستی ترسی نداشته باش»/اصول کافی، ج۳،ص۴۳
🏴شهادت آن حضرت تسلیت باد
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت یازدهم 🔺ضرورت اطلاعات 3⃣اطّلاعات برای
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت دوازدهم
🔺ضرورت اطلاعات/اطلاعات برای مراقبت از مسئولین نظام
🔸اطلاع از رفتار خشن عمر بن ابی سلمه آرزوی با مردم
ابن ابی سلمه، یکی از فرمانداران حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام بود که اخلاق مدیریّت اسلامی را رعایت نمی کرد و با قساوت و خشونت با مردم برخورد مینمود که بلافاصله توسّط مردم و نیروهای اطّلاعاتی در خدمت امام علی علیه السلام افشاء شد.
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در نامه ای خطاب به او نوشت:
« پس از نام خدا و درود. همانا دهقانان مرکز فرمانداریت، از خشونت و قساوت و تحقیر کردن مردم و سنگدلی تو شکایت کردند، من درباره آنها اندیشیدم، نه آنان را شایسته نزدیک شدن یافتم، زیرا که مشرکند، و نه سزاوار قساوت و سنگدلی و بدرفتاری هستند زیرا که با ما هم پیمانند.
پس در رفتار با آنان، نرمی و درشتی را بهم آمیز، رفتاری توأم با شدّت و نرمش داشته باش، اعتدال و میانه روی را در نزدیک کردن یا دور نمودن، رعایت کن.»/ نامه ۱۹ نهج البلاغه
🔸اطّلاع از خیانت یکی از فرمانداران
امام علی علیه السلام پس از اطّلاع از خیانت یکی از فرمانداران در نامه ای به او نوشت:
« پس از یاد خدا و درود! از تو خبری رسیده است که اگر چنان کرده باشی، پروردگار خود را به خشم آورده، و امام خود را نافرمانی کردی، و در امانت خود خیانت کردی.
به من خبر رسیده که کشت زمین ها را برداشته، و آنچه را که میتوانستی گرفته، و آنچه در اختیار داشتی به خیانت خورده ای، پس هرچه زودتر حساب اموال را برای من بفرست و بدان که حسابرسی خداوند از حسابرسی مردم سخت تر است. با درود.»/ نامه ۴۰ نهج البلاغه
ادامه دارد...
@meh_shekan
🔖سالروز ازدواج دو زوجِ الگوی امروز و فردای ما، فاطمه و علی علیهما السلام، آن کسانی که در زندگیشان نه مرد سالاری و نه زن سالاری بلکه خدا محوری مطرح بود.
عزیزانی که در لحظه لحظه ی زندگی، یار و یاور هم بودند.
و آنهایی که نه فقط برای بهم رسیدن بلکه برای باهم رسیدن تا اوج کمال و بندگیِ حضرت حق مقصدشان بود، تبریک باد.
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت دوازدهم 🔺ضرورت اطلاعات/اطلاعات برای مر
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت سیزدهم
🔺ضرورت اطلاعات
🔸اطّلاعات و ضرورت بازرسی کلّ کشور
امام علی علیه السلام کشور پهناور خود را با گماردن انسانهای صالح، و استفاده از نیروهای اطّلاعاتی، و اصل بازرسی از امور، به خوبی اداره میکرد، که توجّه به یکی از آنها جالب است:
آن حضرت در نامه ای به کعب بن مالک نوشت:
«جانشینی برای خود بگذار، و خودت با گروهی از افراد مورد اعتماد، تا منطقه سواد عراق، در میان فرات و عذیب پیشروی کن، و در آنجا از کارمندان و کارگزاران من، از مردم سئوال کن و روش و کارکرد آنها را بررسی نما، سپس به منطقه «بهقباذها» برو، و از حال و وضع مردم آنجا تحقیق کن، و مشکلات آن سامان را برطرف ساز و بدان که همه کارهای تو و فرزندان آدم دقیقاً محاسبه خواهد شد. » (۱)
روشن است که اداره کشوری با داشتن بیش از هزار فرمانده و فرماندار و کارگزاران متفاوت که گستردگی خاک آن امروز بیش از ۴۰ کشور اسلامی را در بردارد بدون اطلاعات قویّ و سیستم اطّلاعاتی لازم و سیستم بازرسی کلّ کشور ممکن نیست.
۱. تاریخ یعقوبی ج۲ ص۲۰۵ و نهج السعادة ج ۵ ص۲۵.
ادامه دارد...
@meh_shekan
🔖این ده شب که« وَ واعَدنا » می خوانیم ولایت امیر المومنین علیه السلام را ثابت می کند
ماه ذی الحجه، ماه ولایت هست و در جاهای مختلف این ماه، نشانه هایی از حقانیت و ولایت حضرت علی و اهل بیت علیهم السلام وجود دارد.
همین نماز وارد شده در دهه اول این ماه، خودش سند محکمی بر حقانیت ولایت و اعتقاد شیعه هست. آنجایی که در آیه شریفه ی وَ واعدنا ( اعراف ۱۴۲) وقتی حضرت موسی علیه السلام برای مدت کوتاهی( چهل شب) از امّتش دور می شود با این حال برادرش هارون علیه السلام را خلیفه و جانشین خود انتخاب می کند تا مردم بی رهبر نباشند( و قالَ موسی لاخیهِ هارون اخلُفنی فی قَومی... ).
حال آیا این آیه و کاری که موسی علیه السلام انجام داد دلیل نمی شود که به طریق اَولی و مهمتر، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که می خواهد برای همیشه از میان امتش برود، باید جانشینی برای خود برگزیند؟
آری، شیعه اعتقاد دارد که پیامبر اکرم بعد از خود حضرت امیر را جانشین خود معرفی کرد اما غیر شیعه می گویند رسول خدا جانشینی انتخاب نکرد بلکه به مردم واگذار کرد!!
به نظرتان طبق آن آیه شریفه و عمل حضرت موسی علیه السلام کدام عقیده درست و برحق هست؟
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت سیزدهم 🔺ضرورت اطلاعات 🔸اطّلاعات و ضرو
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت چهاردهم
🔺ضرورت آگاهی دادن به مردم
🔸آگاهی نسبت به تحرّکات دشمن
یکی از وظایف مهم نیروهای اطلاعاتی کشور آگاهی از تحرّکات دشمن داخلی و خارجی است، تا اطلاعات ضروری را در اختیار رهبری گذاشته و آگاهی ضروری را برای بیداری مردم در اختیارشان قرار دهد.
همواره بیدار باشند و دشمن را غافل مپندارند، مانند آنجا که امیر المومنین می فرماید:
« آگاه باشید! شیطان حزب خویش را گرد آورده، و سواره و پیادگان لشکر خود را فرا خوانده است امّا من آگاهی و بینش و بصیرت خود را همچنان همراه دارم، من حقیقت را بر خود مشتبه نساختهام و بر من مشتبه نیز نشده است.
به خدا سوگند! گردابی برای آنها فراهم سازم که جز من کسی نتواند آن را چاره کند (و در آن سرانجام غرق شوند) و هرگز از آن بیرون نیایند و (آن عده) که از آن بیرون نتوانند آمد. » /خطبه ۱۰ نهج البلاغه
ادامه دارد...
@meh_shekan
#باقر_یعنی_چه؟
شیخ صدوق در علل الشرایع آورده است: از حابر جعفی پرسیدم چرا به امام پنجم، باقر می گفتند؟ فرمود:
«چون علم را می شکافت و اسرار آن را آشکار می کرد».
در مناقب ابن شهر آشوب نوشته شده است: گفته اند برای هیچ یک از فرزندان حسن و حسین (ع) این اندازه از علوم، از قبیل تفسیر و کلام و فتوا و احکام و حلال و حرام فراهم نشد که برای امام باقر (علیه السلام ) هست.
@meh_shekan
🔖 ماجرای مهم تیر اندازی امام باقر علیه السلام و رسوا شدن هشام بن عبدالملک
🔸هشام به حاكم مدینه دستور داد امام باقر و فرزندش امام صادق علیهما السلام را روانه شام كند. امام ناگزیر همراه فرزند ارجمند خود مدینه را ترك گفته و وارد دمشق شد. هشام براى اینكه عظمت ظاهرى خود را به رخ امام بكشد، لذا تصمیم گرفت یك مسابقه تیراندازى ترتیب داده امام (ع) را در آن مسابقه شركت بدهد تا بلكه به واسطه شكست در مسابقه امام در نظر مردم كوچك جلوه كند! به همین جهت پیش از ورود امام باقر (ع) به قصر خلافت، عده اى از درباریان را واداشت نشانه اى نصب كرده مشغول تیراندازى گردند.
🔸امام باقر(علیه السلام) وارد مجلس شد و اندكى نشست. ناگهان هشام رو به امام كرد و چنین گفت: آیا مایلید در مسابقه تیراندازى شركت نمایید؟ حضرت فرمود: من دیگر پیر شده ام و وقت تیراندازیم گذشته است، مرا معذور دار. هشام كه خیال مى كرد فرصت خوبى به دست آورده و امام باقر(ع) را در دو قدمى شكست قرار داده است، اصرار و پافشارى كرد كه تیر و كمان خود را به آن حضرت بدهد. امام(ع) دست برد و كمان را گرفت و تیرى در چله كمان نهاد و نشانه گیرى كرد و تیر را درست به قلب هدف زد! آنگاه تیر دوم را به كمان گذاشت و رها كرد و این بار تیر در چوبه تیر قبلى نشست و آن را شكافت! تیر سوم نیز به تیر دوم اصابت كرد و به همین ترتیب نُه تیر پرتاب نمود كه هر كدام به چوبه تیر قبلى خورد وآن را شکافت وبه قلب هدف نشست.
🔸این عمل شگفت انگیز، حاضران را بشدت تحت تاثیر قرار داده و اعجاب و تحسین همه را برانگیخت. هشام كه حسابهایش غلط از آب در آمده و نقشه اش نقش بر آب شده بود، سخت تحت تاثیر قرار گرفت و بى اختیار گفت: آفرین بر تو اى اباجعفر! تو سرآمد تیراندازان عرب و عجم هستى، چگونه مى گفتى پیر شده ام؟! آنگاه سر به زیر افكند و لحظه اى به فكر فرو رفت.
🔸سپس امام باقر(ع) و فرزند عالیقدرش را در جایگاه مخصوص كنار خود جاى داد و فوق العاده تجلیل و احترام كرد و رو به امام كرده گفت: قریش از پرتو وجود تو شایسته سرورى بر عرب و عجم است، این تیراندازى را چه كسى به تو یاد داده است و در چه مدتى آن را فراگرفته اى؟
حضرت فرمود: مى دانى كه اهل مدینه به این كار عادت دارند، من نیز در ایام جوانى مدتى به این كار سرگرم بودم ولى بعد آن را رها كردم، امروز چون تو اصرار كردى ناگزیر پذیرفتم .
هشام گفت: آیا جعفر (حضرت صادق ع) نیز مانند تو در تیراندازى مهارت دارد؟ امام فرمود: ما خاندان، «كمال دین» و «اتمام نعمت» را كه در آیه « الْیَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا » آمده، امامت و ولایت را از یكدیگر به ارث مى بریم و هرگز زمین از چنین افرادى [حجت] خالى نمى ماند./ سیره پیشوایان، ص۳۵۰
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖 ماجرای مهم تیر اندازی امام باقر علیه السلام و رسوا شدن هشام بن عبدالملک 🔸هشام به حاكم مدینه دست
🔖نقل این ماجرایِ عجیب که« امام باقر (ع) دست برد و كمان را گرفت و تیرى در چله كمان نهاد و نشانه گیرى كرد و تیر را درست به قلب هدف زد! آنگاه تیر دوم را به كمان گذاشت و رها كرد و این بار تیر در چوبه تیر قبلى نشست و آن را شكافت! تیر سوم نیز به تیر دوم اصابت كرد و به همین ترتیب نُه تیر پرتاب نمود كه هر كدام به چوبه تیر قبلى خورد وآن را شکافت وبه قلب هدف نشست »....شرح کامل داستان 👈https://eitaa.com/meh_shekan/2584
این مطلب را می رساند که بچه شیعه و هرکس که خود را پیرو امامان می داند باید از نظر قدرت بدنی و داشتن مهارت و فنون نیز سرآمد باشد نه اینکه تنبل و ضعیف تربیت شود!
@meh_shekan
خدا رحمت کند مرحوم صفایی یک نظریه دارند به اسم
« آزادی از آزادی »
در توضیحش یعنی اینکه از آزادی هایی که محوریت آن هوای نفس و خواسته های شخصی است باید آزاد شد، و آنگاه جهت دار و موثر کرد.
مانند آزاد شدن مولکول های آب که تبدیل به بخار می شوند، و این آزادی مولکول ها( بخار ) باید جهت دار شوند تا توربین ها را به حرکت در آورند و گرنه اگر این بخارها بی جهت رها شوند ثمره ای نخواهند داشت.
بنابراین آزادی از آزادی وجهت دار کردن آن یک اساس است. و آزاد شدن از آزادی شخصی و تمایلات فردی و ترجیح حقوق جمع بر فرد نیز در همین راستاست.
@meh_shekan
🔖یوم الترویه و حرکت کاروان عاشورایی
امروز هشتم ذی الحجه« یوم الترویه »است واین روزی است که حجاج به سمت مِنا حرکت می نمایند و شب را در آنجا بیتوته می کنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار میگردند.
در این روز حضرت سیدالشهدا علیه السلام باکاروان عاشورایی ازمکه خارج می شوند و به سمت کوفه حرکت می کنند اما درمسیر به خاطر حوادثی به طرف سرزمین کربلا روانه می شوند. در این روز حضرت بعداز شهادت حضرت مسلم، نامه ای به کوفیان می فرستند که بخشی ازآن چنین آمده:
بسم الله الرحمن الرحیم: ازطرف حسین بن علی بسوی برادران مؤمن و مسلمان
سلام علیکم.
.... من روزسه شنبه هشتم ماه ذی حجه که روز ترویه است ازمکه معظمه بسوی شما حرکت نموده ام. موقعی که فرستاده و نائب من بر شما وارد شد در کارخود شتاب کنید و کوشا باشید زیرا من درهمین روزها نزد شما خواهم آمد. و السلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
نکته:
ان شاءالله قبل از محرم، منازل و جاهایی که کاروان عاشورایی متوقف شده اند و اتفاقات و حرف ها و هدایت هایی مهمی که امام حسین ع با افراد و گروه ها داشتند اشاره خواهیم کرد، تا معرفت ما به ابعاد حرکت اباعبدالله بیشتر شود.
@meh_shekan
bazrpashiok[1].pdf
2.95M
📚 #کتاب_فصل_بذرپاشی
🖋بیانات رهبر معظم انقلاب درباره تربیت کودک
گردآوری: مسعود پارسافر
@meh_shekan
🔖جایی از دعای عرفه که سید الشهدا علیه السلام سر خود را به سمت آسمان بلند و با چشمانی پُر از اشک، از خدا این درخواست را می کنند...
@meh_shekan
عیدتون مبارک
« قربان » یعنی قُرب و نزدیکی.
وقتی که یک بنده، اعمال صالح و آنچه رضایت خداوند هست انجام دهد، رنگ و بوی خدای خویش را می گیرد و این یعنی نزدیک شدن به صفات الهی و احساس قرابت.
ان شاءالله در زندگی کاری کنیم که مدام به خداوند رحمن نزدیک و نزدیکتر شویم
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖#امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت چهاردهم 🔺ضرورت آگاهی دادن به مردم 🔸آ
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت پانزدهم
🔹برخورد با یک زن جاسوس
🔸زنی به نام «ساره» دو سال پس از جنگ «بدر» به مدینه آمد.
وقتی رسول خدا از وی پرسید:
آیا اسلام آورده ای؟
گفت: نه.
فرمود: برای چه اینجا آمده ای؟
گفت:
قریش اصل و نسب من میباشند، گروهی از آنان کشته و گروهی به مدینه مهاجرت نموده اند، و پس از جنگ «بدر» کار من رونق خود را از دست داد؛ و من از روی احتیاج به اینجا آمده ام.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فوراً دستور داد:
پوشاک و خوراک لازم در اختیار او بگذارند.
🔸با اینکه او مشمول محبّتهای پیامبر اسلام بود، ولی با گرفتن مبلغ ده دینار از «حاطب بن ابی بلتعه» جاسوسی بر ضدّ اسلام را به عهده گرفت، و حاضر شد نامه وی را که حاکی از آمادگی مسلمانان برای فتح مکّه بود به قریش برساند.
🔸پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم سه تن از سربازان رشید خود «علی علیه السلام، زبیر و مقداد» را خواست و به آنها مأموریّت داد که راه مکّه را در پیش گرفته و این زن را هر کجا دیدند، دستگیر کرده و نامه را از وی بگیرند.
🔸آنان در نقطه ای به نام «روضة خاخ» زن را دستگیر کرده و بارهای او را دقیقاً وارسی کردند، ولی چیزی از او نیافتند.
از طرفی زن جاسوس، بردن نامه از طرف «حاطب» را شدیداً تکذیب میکرد.
🔸علی علیه السلام فرمود:
به خدا قسم، پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم هرگز خلاف نمی گوید.
باید نامه را بدهی، و الاّ به هر قیمتی باشد نامه را از تو میگیریم.
در این لحظه «ساره» احساس کرد، امام علی علیه السلام تا فرمان پیامبر را انجام ندهد، دست بر نمی دارد.
خطاب به فرستادگان پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم گفت که:
مقداری فاصله بگیرید.
سپس نامه کوچکی را از لابلای تابهای موهای بلند خود بیرون آورد و به حضرت علی علیه السلام داد. اینجا بود که توطئه جاسوسی طرفداران قریش ناکام ماند.
ادامه دارد...
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی 🖋محمد دشتی 📌قسمت پانزدهم 🔹برخورد با یک زن جاسوس 🔸زن
🔖 #امام_علی(ع) و امور #اطلاعات، #امنیتی
🖋محمد دشتی
📌قسمت شانزدهم
🔹نفوذ نیروهای اطلاعاتی در داخل خاک دشمن
🔸راه پیروزی بر دشمن تنها نبرد مسلّحانه نیست، بلکه باید دشمن را، و تحرّکات آشکار و پنهان او را شناخت که این مسئله، (ضرورت وجود نیروهای اطّلاعاتی در داخل خاک دشمن) را میطلبد.
🔸امام علی علیه السلام هم در داخل مرزهای کشور اسلامی از نیروهای اطلاعاتی کمک میگرفت تا بر امور جاری کشور، و روش مدیران حکومت، نظارت کند، و هم در خارج از مرزهای کشور، در درون خاک دشمن دارای نیروهای اطّلاعاتی با تجربه بود که همواره تحرّکات دشمن را زیر نظر داشت.
🔹ذکر یک نمونه :
+کشف توطئه بر ضدّ فرماندار مصر
معاویه تا خواست توطئه ای علیه (قیس بن سعد)، فرماندار مصر سامان دهد، و او را لکّه دار کند و متّهم به همکاری سازد که سرانجام حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را دچار یک حرکت انفعالی کرده تا قیس را عزل کند، وبا ظهور هرج و مرج در مصر، بتواند به مصر یورش برد.
نقشه معاویه افشاء شد، زیرا این توطئه را نیروهای اطّلاعاتی امام علی علیه السلام از شام به امام گزارش دادند./ناسخ التواریخ ج۲، ص۲۲۸.
والسلام
@meh_shekan
🔖 بیش از 50 سند #غدیر در کتب اهل سنت + تصویر صفحه اصلی کتب
🔺در لینک زیر مشاهده کنید 👇
http://yon.ir/im18s
#ولایت_علی(ع)
#نشردهید
@meh_shekan
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع)
📎توضیح: قصد داریم تا روز غدیر، مبانی منطقی و عقلیِ باور و اعتقاد به امامت و ولایت امیر المومنین علی علیه السلام را بیان کنیم. شما هم می توانید در نشر آن سهیم باشید.
🔺مبنای اول
انسان با درک از پیرامون خویش و جهانی که در آن زندگی می کند متوجه می شود که با خیلی از موجودات در ارتباط است.
ارتباط با خالق
ارتباط با خود
ارتباط با هم نوعان
ارتباط با حیوانات
ارتباط با محیط
و...
که همه ی اینها نیز با هم مرتبط اند و باعث پیچیده تر شدنِ این روابط و شبکه ی هستی می شود.
حال انسان بر اساس عقل و محاسبه ی خودش می فهمد که قادر به شناخت همه ی این روابط و ضوابط آن نیست.
اینجاست که خالقِ تمام روابط، راهنمای زنده و متناسب با ویژگی انسان و زمانه و زندگی، در میان مردم قرار می دهد تا در معیت و سرپرستی و ولایت او، قدم به قدم راه های پر پیچ و خم جهان هستی را طی کنند و به سلامت به سر منزل مقصد برسند.
بنابراین آن راهنما و راهبر در یک مقطع تاریخی، رسول و پیامبر است و در ادامه ی رسالت، امام و رهبری است که باید همان خصوصیات رسول را دارا باشد.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع) 📎توضیح: قصد داریم تا روز غدیر، مبانی منطقی و عقلی
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع)
🔺مبنای دوم
انسان با درک نیازها و امکاناتی که خداوند به او داده است می فهمد که محدود به این دنیا نیست. زیرا نیازهای انسانی مانند نیاز به جاودانه زیستن و نامحدود خواهی و رشد و حرکت، می رساند که انسان بعد از این دنیا نیز ادامه و استمرار دارد و وارد عالم دیگری می شود(چون از آنجایی که هر نیاز برطرف کننده ی خود را دارد پس نیاز به همیشه زنده بودن و نامحدود خواهی و حرکت، عالَم و فضای متناسب با خود را دارد که از دنیا بزرگتر است).
بنابراین وقتی انسان قرار است محدود به دنیا نباشد و راه طولانی را طی کند و با عوالم دیگر سر و کار دارد، به رهبر و امامت و ولایتِ انسان کامل و معصوم -که باید آگاه به همه این عوالم باشد- نیاز دارد.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
📎مبنای اول 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2595
@meh_shekan
ایام امامت و ولایت هست.
باید جایگاه ولایت و اهل بیت را شناخت.
یکی از بهترین منابع برای شناخت مقام و جایگاه امامت و ولایت، زیارت جامعه کبیره می باشد که توسط امام هادی علیه السلام بدست ما رسیده است.
برخی از فرازهای ابتدایی این زیارت و توصیف اهل بیت و مقام آنها را در تصویر بالا مرور کنیم.
🔺میلاد علی النقی امام هادی(ع) مبارک باد.
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع) 🔺مبنای دوم انسان با درک نیازها و امکاناتی که خد
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع)
🔺مبنای سوم
انسان دارای قوای مختلف و متضاد و درهم پیچیده ای است. زمانی او می تواند به فلسفه ی خلقت و هدف آفرینش دست یابد که تمام قوای ظاهر و باطن، پیدا و پنهانِ خویش را بشناسد و آنها را در جهت حقیقت زندگی تنظیم و تربیت و هدایت کند.
اما از آنجایی که همیشه درگیری و تضاد بین شهوات و وظایف او ایجاد می شود، و از طرفی همه ی این قوا و نیروهای پیدا و پنهان را کاملا نمی شناسند، تحیر و سرگردانیش بیشتر می شود.
اینجاست که ضرورت و اهمیت وجود انسان کامل و تربیت یافته و آگاه به تمام ابعاد وجودیِ انسان، آدمی را به ولایت و سرپرستی او برای نیل به هدف زندگی می رساند. پس نیاز به ولایت و امامی که انسان را تربیت و بالنده کند نیاز مبرم و همیشگی است.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
📎مبنای اول 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2595
📎مبنای دوم 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2597
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع) 🔺مبنای سوم انسان دارای قوای مختلف و متضاد و در
🔖زیر بناهای عقلیِ اعتقاد به امامت و #ولایت_علی(ع)
🔺مبنای چهارم
کتاب و نوشته هرچه قدر هم که کامل باشد اما در کنار آن، مبیّن و مفسر و بازگو کننده ی آن نسبت به شرایط هر انسان و زمانه اش ضروری است. مانند آنجا که با وجود کتاب های پزشکی، وجود شخص پزشک هم نیاز است. انسان تنها با کتاب، راهنمایی نمی شود بلکه باید فرد و انسانِ مطلع و جامع، در کنار انسان ها باشد تا آنها را به خودشان بشناساند و هم دردهای آنها را درمان کند و نیز دستگیر آنها در زندگی باشد.
بنابراین چون امام و ولی، از خود ما به ما آگاه تر و دلسوزتر است در کنار کتابِ مقدس قرآن، باید کتاب ناطق و امامِ جامع و کامل نیز باشد.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
📎مبنای اول 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2595
📎مبنای دوم 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2597
📎مبنای سوم 👈 https://eitaa.com/meh_shekan/2599
@meh_shekan