فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖اگه میخوایم از #حاج_قاسم الگو بگیریم، تا میتونیم اینگونه متواضعانه رفتار کنیم... همین رفتارهای ساده و آسون رو تمرین کنیم، تکرار کنیم به مردم احترام بگذاریم، محبت کنیم، مهربانی کنیم و ...
رفتار حاجی رو با یه سرباز ببینید.
🖋داود مدرسی یان
@meh_shekan
🚩 هر روز، یک آیه درباره امام زمان علیه السلام
🔸امام مهدی(عج) در آینه ی قرآن
📝جزء نهم /سوره اعراف، آیه۱۲۸
« قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا ۖ إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۖ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ » « موسی به قوم خود گفت: از خدا یاری جویید، و استقامت پیشه کنید، که زمین از آن خداست، و آن را به هر کس از بندگانش که بخواهد، واگذار میکند؛ و سرانجام (نیک) برای پرهیزکاران است».
امام باقر علیه السلام در رابطه با این آیه فرمود:
هرگاه قائم ظهور کند عدل را در میان مردم برقرار میسازد و جور و ستم در زمان او برطرف میشود و راهها امن میگردد، در زمان او زمین برکات خود را بیرون میکند، و قائم هر حق را به اصحابش برمیگرداند، در ظهور او تمام مردم روی زمین دین اسلام را خواهند پذیرفت ... دولت ما در پایان همهی دول خواهد آمد و همه قبل از ما به حکومت خواهند رسید، و این جریان از اینجهت است تا نگویند، اگر ما هم حکومت داشتیم مانند اینها رفتار میکردیم و این است کلام خداوند متعال که فرمود: وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِین.
📎بحار الأنوار، ج۵۲، ص۳۳۸/ الإرشاد، ج۲، ص۳۸۴/الغیبهًْ للطوسی، ص۴۷۲
یاد امام زمان( عج) در:
جزء اول / جزء دوم / جزء سوم / جزء چهارم / جزء پنجم / جزء ششم / جزء هفتم / جزء هشتم
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
بنابراین وجودِ چنین معلومات حضوری و بدون خطا -که در همه ی بشریت ثابت و همه گیر است- پایه یِ اصلی برا
ادامه بحث:
اینکه چرا همه مخلوق بودنِ خویش و وجودِ خالق را درک می کنند؟
از نظر فطرت و درک وجودی همه می فهمیم که محکوم و مخلوق هستیم . یعنی آنچه که داریم از تمام اعضا و جوارح و جوانح، خودمان آنها را به وجود نیاورده ایم، بلکه به ما داده شده است و ما محکوم به داشتن اینها هستیم. چه عمرمان، چه وجودمان، چه دارایی ها، چه امکانات.
پس حاکم و خالقی حکم کرده تا ما اینها را داشته باشیم و خودش هم اگر بخواهد آنها را از ما می گیرید. این از درک فطری و حضوری.
#تفکر
#فکر
بعد از این درک حضوری و فطری. از نظر عقلی هم موضوع جالب است :
از نظر عقلی نیز مخلوق بودن انسان ثابت می شود و پی به وجود خالق و آفریدگار می برد
و آن یک تقسیم منطقی است. که این آیه ۳۵ سوره ی طور مویّد آن هست:
«أم خلِقوا مِن غَیرِ شَیءٍ أَم هُم الخالقون، أم خَلَقوا السماوات و الأرض.. ».
آیه به صورت عقلی حالت ها را چنین بیان می کند که:
انسان یا خالق دارد یا ندارد. صورت دوم ممکن نیست؛ زیرا خلق بدون خالق، محال است.
حال صورت اول باز دو حالت منطقی دارد:
خالقِ انسان یا خود او است یا غیر او. صورتِ اول محال است؛ چون معنا ندارد انسان خودش در حالی که نبود خود را به وجود بیاورد!
پس خالق انسان غیر از انسان است.
بنابراین هم به صورت فطری و هم عقلی، انسان درک می کند که محکوم و مخلوقِ خالقی است. پس اصل ِ وجود خالق به عنوان حاکم بر انسان ثابت می شود آنهم بدون تردید( اینجاست که در قرآن هم آمده اَفی اللهِ شکٌ؟ یعنی در اصل وجود خالق و الله شک دارید؟ ) اما باید سراغ ویژگی های این حاکم رفت تا ارتباط خالق( خداوند) و مخلوق( انسان) مشخص شود
آنچه برای بحث #تفکر لازم است، و رسیدن به سوال #من_کیستم؟... این نکته است که وقتی خصوصیات انسان فهم کردیم آنگاه ویژگی های حاکم هم درک می شود. و از معرفت خود به معرفت خدا و ربّ می رسیم.
پس خصوصیات منِ انسان را باید بررسی و فهم کنیم تا خصوصیات خداوند نیز معلوم گردد.
ادامه دارد...
#تفکر
#فکر
🔖باید تامل کرد، که نقش خدیجه ی کبری به عنوان یک همسر در شخصیت و پیامبریِ رسول خدا(ص) تا چه حد بوده است؟!
@meh_shekan
🚩 هر روز، یک آیه درباره امام زمان علیه السلام
🔸امام مهدی(عج) در آینه ی قرآن
📝جزء دهم/سوره توبه، آیه ۳۲
« يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ »« همواره می خواهند نور خدا را با سخنان باطل [و تبلیغاتِ بی پایه] خود خاموش کنند؛ ولی خدا جز اینکه نور خود را کامل کند، نمی خواهد، هر چند کافران خوش نداشته باشند ».
امام صادق (علیه السلام)و به سدیر صیرفی گوید: «خداوند متعال سه چیز را که درمورد پیغمبران عملی ساخت، در خصوص قائم ما (عجل الله فرجه) نیز عملی میسازد؛
ولادت او را مانند ولادت موسی (علیه السلام) و غیبتش را چون غیبت عیسی (علیه السلام) و طول عمرش را بسان طول عمر نوح (علیه السلام) مقدّر فرموده و سپس طول عمر بندهی صالح خدا، خضر پیغمبر (علیه السلام) را دلیل طول عمر آن حضرت (علیه السلام) قرار داده است».
عرض کردم: «ای فرزند رسول خدا! علّل این معانی را که فرمودید برای ما شرح بده». فرمود: «ولادت موسی (علیه السلام) بدینگونه بود که چون فرعون دانست زوال ملکش به دست او انجام میپذیرد، کاهنان را احضار کرد و آنها به وی گفتند: این مرد از تیرهی بنیاسرائیل خواهد بود، او هم به مأمورین خود دستور داد که شکم زنان آبستن را شکافته و اطفال آنها را سر ببرند. برای نیل به این منظور بیش از بیستهزار طفل را به قتل رساندند، و معالوصف خداوند موسی (علیه السلام) را حفظ کرد و آنها به وی دسترسی نیافتند. بنیامیّه و بنیعبّاس هم چون دانستند که دولت و امراء و ستمگرانشان به دست قائم ما (عج) نابود میشود، دشمنی ما را به دل گرفتند و با شمشیر کشیده به کشتن و قطع نسل خاندان پیغمبر پرداختند، با این امید که قائم آل محمّد (عج) را به قتل رسانند، ولی خداوند نگذاشت که یک نفر از ستمگران به وی دست یابد؛ و بدین گونه نور خود را کامل نموده؛ هرچند مشرکان ناخشنود باشند».
📎تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۱۲۲/ بحار الأنوار، ج۵۱، ص۲۱۹/ منتخب الأنوارالمضییه، ص۱۷۹
یاد امام زمان( عج) در:
جزء اول / جزء دوم / جزء سوم / جزء چهارم / جزء پنجم / جزء ششم / جزء هفتم / جزء هشتم / جزء نهم
@meh_shekan
🔖در پاسخ به فردی که قائل است که وظیفه ی امامان معصوم حکومت داری نیست!
☝️این نوشته جواب به برخی از پرسش های مهم است.
@meh_shekan
🚩 هر روز، یک آیه درباره امام زمان علیه السلام
🔸امام مهدی(عج) در آینه ی قرآن
📝جزء یازدهم/ سوره یونس، آیه ۲۰
« وَيَقُولُونَ لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۖ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَيْبُ لِلَّهِ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ »« و مىگويند: «چرا معجزهاى از جانب پروردگارش بر او نازل نمىشود؟» بگو: «غيب فقط به خدا اختصاص دارد. پس منتظر باشيد كه من هم با شما از منتظرانم ».
از یحییبنابیالقاسم نقل است: از امام صادق (علیه السلام) دربارهی تفسیر آیات ابتدایی سوره بقره سؤال کردم. امام در جواب فرمود: مقصود از الْمتَّقُونَ در این آیه، شیعیان علی (علیه السلام) هستند و الْغَیْبُ، حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.
و دلیل من بر این گفتار، آیهی« وَ یَقُولُونَ لَوْلاَ أُنزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَیْبُ لِلهِ فَانْتَظِرُواْ إِنِّی مَعَکُم مِّنَ المُنتَظِرِینَ است. » خداوند عزّوجلّ [در قرآن]، غیب را به نام آیَةٌ بیان کرد و غیب همان حجّت است و شاهد این گفتار نیز، کلام خداوند است که میفرماید:« وَ جَعَلْنَا ابْنَ مَرْیَمَ وَ أُمَّهُ آیَةً؛ ما فرزند مریم و مادرش را آیه و نشانهی خود قرار دادیم. (مؤمنون/۵۰) »
که [آیه] معنای حجّت و دلیل است.
📎تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۴۰/ بحار الأنوار، ج۵۲، ص۱۲۴
یاد امام زمان( عج) در:
جزء اول / جزء دوم / جزء سوم / جزء چهارم / جزء پنجم / جزء ششم / جزء هفتم / جزء هشتم / جزء نهم / جزء دهم
@meh_shekan
🔖 #خاطرات خودنوشتِ رهبر معظم انقلاب به همراه تصاویر کمتر دیده شده
از دوران کودکی تا دوران مبارزه و انقلاب
📎قسمت اول
منبع: کتاب خون دلی که لعل شد.
@meh_shekan