💠 فصیلت #ماه_رمضان بر ماه های دیگر
➖ عن الصادق جعفر بن محمد عن أبيه عن آبائه عليهمالسلام قال :
خطب أمير المؤمنين عليهالسلام في أول يوم من شهر رمضان في مسجد الكوفة فحمد الله بأفضل الحمد واشرفها وابلغها واثنى على بأحسن الثناء وصلى على محمد نبيه صلىاللهعليهوآله ثم قال أيها الناس :
« إن هذا الشهر شهر فضله الله على سائر الشهور كفضلنا اهل البيت على سائر الناس »
✏️ امام صادق علیه السلام از پدر بزرگوارشان و ایشان از آباء خود علیهم السلام نقل کردند :
←امیرالمؤمنین علی علیه السلام در اولین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد کوفه خطبه خواندند و خداوند را به بافصیلت ترین و با شرافت ترین و بلیغ ترین حمد ، حمد و سپاس نمودند و به نیکو ترین ثناء ، خداوند را ستایش کردند و درود فرستادند بر محمد صلی الله علیه و آله پیامبر او ، و سپس فرمودند :
👈🏻 ای مردم! این ماه ، ماهی است که خدا آن را بر سایر ماهها فضیلت داده مانند فضیلت ما اهل البیت علیهم السلام بر سایر مردم .
📚 مصنفات الشيخ الصدوق علیه الرحمة ، کتاب فضائل الأشهر الثلاثة ، صفحه ۴۵۵
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
📌 فضیلت #دعای_افتتاح شبهای ماه مبارک رمضان
✏️ یکی از اعمال پرفضیلت شبهای ماه مبارک رمضان، خواندن دعای افتتاح است؛ دعایی که دارای مضامین عالیه و مفاهیم عمیق از حمد و ثنای الهى و راز و نیاز با پروردگار بینیاز و صلوات و درود بر معصومین علیهمالسلام و همچنین درخواست حاجات با توجّه به وجود مقدّس حضرت صاحبالزّمان ارواحنالهالفداء و دعا براى ظهور و تشكیل دولت كریمۀ آن حضرت است.
● در هنگام قرائت دعا، توجّه به ترجمۀ آن نیز براى عموم مؤمنان مفید است تا ضمن آشنایی با معانی بلند دعا، با حضور قلب بیشتری با خدا راز و نیاز كنند و با توجّه بیشتری به پیشگاه پروردگار متعال عرض حاجت نمایند.
💠 علّامه مجلسی رحمهالله در زادالمعاد آورده است :
«به سند معتبر، از حضرت صاحبالأمر عجّلاللهتعالیفرجهالشریف منقول است که آن حضرت به شیعیان خود نوشتند که در هر شبِ ماه رمضان، این دعا ( افتتاح ) را بخوانند که دعای این ماه را ملائکه میشنوند و برای صاحب آن استغفار میکنند.»
📙 زاد المعاد صفحه ۸۶
@Menhajol_velayat
▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
#درس_های_توحیدی #پیشنهاد_مطالعه
#نقد_تصوف
📌 مفاد آیه شریفهٔ «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» نفی مثل است، نه نفی غير
✏️ طبق نصوص قرآن و اخبار قطعی، هیچ یک از مخلوقات مثل و شبیه خداوند سبحان نیست. توحید، نفی شریک و کفو و همتا برای خداوند است. نیز اثبات غیر خدا و عقیده به تحقق و موجودیت غیر او، مستلزم اثبات کفو و همتا و شریک برای او نیست.
✘ و أشياء از او - مثل امواج از دریا، نور از شمس - ولادت و وجود نیافته اند. او خالق همه چیز است، و همه مخلوق او هستند. نه صادر او❗️
🔅 توحیدی که باید به آن اعتقاد داشت مفاد «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» است، نه مفاد «لَیْسَ شیءٌ غیره» چنان که فلاسفه و عرفاء می پندارند. 👈🏻و آیهٔ شریفه «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» علاوه بر این که دلالت دارد بر نفی چیزی مثل او، دلالت هم دارد بر وجود شیئی که مثل او نیست.
اگر توحید مفادش «لَیْسَ شیءٌ غیره» و یا «لَیْسَ في الدار غيره دیَّار» باشد، تعبیر آوردن از آن به «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» درست نیست؛ بلکه باید مثل همان تعبیر صریحِ «لَیْسَ شَیءٌ غيره» این معنی أدا شود
آیهٔ «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» هم بر نفی شیئی مثل خداوند دلالت دارد ←و هم بر اثبات شیئی که مثل او نیست؛ یعنی از آیه استفاده میشود که «آنچه غیر از او وجود دارد؛ مثل او نیست» نه اینکه، غيري که وجود ندارد مثل خدا نیست.
📚 شرح رساله اعتقادات علامه مجلسی صفحه ۱۶۴
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #پیشنهاد_مطالعه
📌 چقدر سخت و دشوار است رعایت این شروط
🔅 روزه داری در ماه مبارک و عبادت ، بخشی از شب این ماه و عفت شکم و عورت و حفظ زبان ؛ شروط پاکی از تمامی گناهان در ماه مبارک
● امام باقر عليهالسلام فرمودند : رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله به جابر بن عبد اللّه فرمودند:
💠 ← اى جابر! اين ماه رمضان است، هرکسی روزش را روزه بدارد 👈🏻 و قسمتی از شبش را
براى عبادت برخيزد، عفّت شكم و عورت خود را حفظ نماید و زبانش را كنترل كند، از گناهانش به طور کامل پاک میگردد همانطور که از ماه مبارک خارج میشود.
● جابر عرض کرد : اى رسول خدا این حدیث چقدر حدیث زیبایی است!
رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمودند :
اي جابر ! انجام این شروط چقدر سخت و دشوار است!!!
📔 الکافي جلد ۴ صفحه ۸۷
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماه_رمضان #نکات_اعتقادی
❌ #پاسخ_به_شبهات_وهابیت ❌
📌 نکاتی از جلسات شرح دعای ابوحمزهٔ ثمالی [ ۳ ]
⚠️ اگر آیه شریفه «إيَّاك نَعبُدُ و إيَّاك نَستَعِینُ» دلالت بر حصر استعانت از خداوند میکند، چگونه شیعیان از امامان معصومین استعانت میجویند!؟
✅ پاسخ : آیت الله سید علی حسینی میلانی
✍🏻 بخشی از بیانات معظم له :
● اگرچه این آیه شریفه دلالت بر حصر میکند ولکن باید دانست خود خداوند در قرآن : امر به استعانتِ از صبر و صلاة کرده - که غیر او میباشند. - «و استعينوا بالصبر و الصلاة» . پس ظاهرا این آیه هم منافات دارد با «إِیَّاكَ نَعبُدُ و إيَّاك نَستَعِینُ»
● و اما وجه جمع به این است : هر آنچه که الهی باشد مانند نماز ، پیامبر اکرم و ائمه معصومین علیهم السلام استعانت به او استعانت بالله است و اینچنین استعانتی منافات با حصر ندارد
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
🤲🏻 دعای مستجاب وقت افطار
✏️ حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام از پدران بزرگوارشان از لسان مبارک امام مجتبی صلواتاللهعلیه روایت فرمودند:
«هر شخص روزهداری هنگام افطار، یک دعای مستجاب دارد ؛ پس قبل از اوّلین لقمهی افطارت بگو :
"بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحِيمِ
يَا وَاسِعَ المَغفِرَة اِغفِر لِي."
💠 ( ترجمه : ای خدایی که آمرزش و مغفرتت وسیع و گسترده است، مرا ببخش.)
←پس هر کس این ذکر را وقت افطارش بگوید، بخشیده میشود.»
📕 اقبال الاعمال جلد ۱ صفحه ۱۱۶
@Menhajol_velayat
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
🥀 قرائت فرازی از دعای شریف افتتاح
💠 حجت الاسلام میرزامحمدی حفظه الله
▫️«اللّٰهُمَّ إِنَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِى، وَتَجاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِى، وَصَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِى، وَسَِتْرَكَ عَلَىٰ قَبِيحِ عَمَلِى، وَحِلْمَكَ عَنْ كَثِيرِ جُرْمِى عِنْدَ مَا كانَ مِنْ خَطَإى وَعَمْدِى أَطْمَعَنِى فِى أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَاأَسْتَوْجِبُهُ مِنْكَ... »
● ترجمه : «خدایا، بخششت از گناهم و گذشتت از خطایم و چشمپوشیات از ظلم هایم و پردهافکنیات بر کردار زشتم و بردباریات از فراوانی جرمم درحالیکه خطا و گناه عمدیام بود، مرا به طمع انداخت که از درگاهت چیزی را که شایسته آن از سوی تو نیستم درخواست کنم...😭💔»
←جهت آشنایی با دعای شریف افتتاح و فضیلت قرائت آن، کلیک کنید
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماه_رمضان #نکات_اعتقادی
📌 نکاتی از سلسله جلسات شرح دعای ابوحمزهٔ ثمالی [ ۴ ]
✏️ در دعای ابوحمزهٔ ثمالی میخوانیم : «وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَسْأَلُهُ فَيُعْطِينِي» یعنی حمد و سپس خداوندی را که از او درخواست کنم به من عطا میکند
عطای خداوند متعال با توجه به عبارت فوق ظهور دارد در : به سرعت عطا کردن. با این حال چرا خداوند حاجات مارا گاهی با تاخیر و یا اساسا عطا نمی کند!؟
✔️ پاسخ : آیت الله سید علی حسینی میلانی حفظه الله
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
| دعای سحر |
💠 امام رضا علیه السلام فرمودند :
اگر مردم عظمت این دعا و تأثیرش در اجابت نزد خداوند متعال را بدانند، بخاطر سبقت در خواندن آن با شمشیر با یکدیگر میجنگند؛ 👈🏻 اگر قسم بخورم که اسم اعظم خداوند در این دعا آورده شده، راست گفتهام. اگر این دعا را خواندید، با تضرع و خشوع و حضور قلب بتوانید و از غیرِ اهلش مخفیاش کنید :
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ بَهَائِکَ بِأَبْهَاهُ وَ کُلُّ بَهَائِکَ بَهِیٌّ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهَائِکَ کُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ جَمَالِکَ بِأَجْمَلِهِ وَ کُلُّ جَمَالِکَ جَمِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِجَمَالِکَ کُلِّهِ...
✴️ سپس امام در انتهای دعا فرمودند:
سپس هرچه از خداوند متعال میخواهی طلب کن که ان شاء الله به تو خواهد داد.
📚 زاد المعاد صفحه ٩٠
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #صفات_الشیعه
⚠️ اگر در ماه رمضان به تو جسارت کردند....
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
←هر بندهٔ صالحی که یک نفر به او فحاشی کند و او در جواب بگوید: «من روزه هستم، سلام بر تو، من به تو دشنام نمیدهم آنگونه که تو به من دشنام دادی!
خداوند میگوید: این بندهٔ من از شر بندهٔ دیگر من به روزه پناه برد پس من نیز او را در مقابل آتش جهنم پناه میدهم.»
📕 وسائل الشیعه جلد ۱۰ صفحه ۱۶۸
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماه_رمضان #نکات_اعتقادی
📌 نکاتی از سلسله جلسات شرح دعای شریف ابوحمزهٔ ثمالی [ ۵ ]
💠 شرح عبارت «وَأَنَّكَ لَاتَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمالُ دُونَكَ». ترجمه : یقینا تو از مخلوقات خود در حجاب و جدایی نیستی بلکه اعمال آنان باعث میشود که آنان از تو دور شوند [ و بین تو و مخلوقات حجابی قرار گیرد ]
➖ آیت الله سید علی حسینی میلانی حفظه الله
✍🏻 بخشی از بیانات معظم له :
● ما اعمالی داریم که این اعمال گناه اند، البته گناه حجاب میشود. گناه بین خداوند و عبد جدایی می اندازد اما فرمود : «اعمال» نه گناه، و اعمال اعم است از گناه و غیر گناه❗️
● اعمال مباح هم میتواند فاصله ایجاد کند بین خداوند و عبد ، البته برای آنان که معرفت به خداوند متعال دارند و در مسیر رسیدن [ قُرب ] به خداوند متعال هستند
● چنین اشخاصی باید حتی اعمال مباح خود را به صورت عبادت انجام دهند یعنی اگر غذا میخورد برای رسیدن به الله تبارک و تعالی غذا میخورد و اگر....
چنانچه غیر از این باشد، میشود حجاب بین عبد و خداوند !
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #فضائل_اهل_البیت
✅ امام سجاد علیهالسلام و توجه به فقرا در ماه رمضان
✏️ راوی گوید : روزهایی که امام سجاد علیه السلام روزه میگرفتند، دستور میدادند گوسفندی ذبح کنند و گوشتهایش را تکه تکه کنند و بپزند، هنگام افطار که میشد کنار دیگ میآمدند تا جایی که بوی آب گوشت به مشام شان میخورد , میفرمودند ظرفها را بیاورید. این ظرف برای خانواده فلانی و این ظرف برای خانواده فلانی تا دیگ ها تمام میشد؛ 👈🏻 بعد مقداری نان و خرما میآوردند و این شام خودشان بود.
📗 کتاب المحاسن جلد ۲ صفحه ۱۵۸ و ۱۵۹
@Menhajol_velayat
22.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ماه_رمضان #نکات_اعتقادی
❌ معرفی اجمالی #نماز_تراویح و اشکالات بر این بدعت خليفهٔ دوم ❌
✅ استاد سيد محمد یزدانی حفظه الله
➖ أهمّ مباحث مطروحه :
● تعریف نماز تراویح و وجه تسمیهٔ آن
● اختلاف شدید در تعداد رکعات و کیفیت نماز تراویح
● خليفهٔ دوم که بدعتِ تراویح را احداث کرد ، هرگز نماز تراویح نخوانده است
● عبد الله بن عمر - فرزند خليفهٔ دوم - و بسیاری از اصحاب، مخالف این نماز بوده اند
● طبق روایت صحیحه از کتب اهل تسنن، عبدالله بن عمر کسانی که نماز تراویح میخوانند را به حمار تشبیه کرده است!!!
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
❌نگوئید : رمضان، بگوئید : ماه رمضان❌
✍🏻 در روایات ما توصیه شده که نگوئید "رمضان" بلکه بگوئید ماه رمضان، زیرا که رمضان نامی از نامهای خداست.
مرحوم کلینی در کافی شریف ذیل «بَابٌ فِي النَّهْيِ عَنْ قَوْلِ رَمَضَانَ بِلَا شَهْرٍ» دو حدیث را ذکر میکنند که تقدیم محضر میکنیم ↧
❶ ... قَالَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِ: لاَ تَقُولُوا رَمَضَانَ وَ لَكِنْ قُولُوا «شَهْرُ رَمَضٰانَ» فَإِنَّكُمْ لاَ تَدْرُونَ مَا رَمَضَانُ.
←ترجمه : امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند : نگوئید رمضان، بلکه بگوئید «ماه رمضان» زیرا شما نمی دانید چیست رمضان!
❷ ... عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: لاَ تَقُولُوا هَذَا رَمَضَانُ وَ لاَ ذَهَبَ رَمَضَانُ وَ لاَ جَاءَ رَمَضَانُ فَإِنَّ رَمَضَانَ اِسْمٌ مِنْ أَسْمَاءِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ (الخ)
← ترجمه : از امام صادق علیه السلام نقل شده : نگوئید این است رمضان و نگوئید رمضان رفت [ و نگوئید ] رمضان آمد. زیرا رمضان اسمي است از اسماء خداوند عزوجل
📘 الکافی، ط_الاسلامیه، جلد ۴ صفحه ٦٩
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
✨ ثواب عظیم قرائت قرآن و هدیه آن به معصومین علیهم السلام
💠سخنران : آیت الله وحید خراسانی دام ظلّه
📝 جهت دستیابی به روایت، کلیک کنید
@Menhajol_velayat
4_6041858841790908889.MP3
13.43M
💥 تدریس الکافی [ کتاب العقل و الجهل ]
➖ استاد سيد محسن هندي حفظه الله
#جلسه_ششم
● ادامهٔ فرمایشات امام کاظم علیه السلام به هشام بن حکم راجع به عقل
● مدح قلَّة در آیات قرآن
● قلة و کثرة - به تنهایی - دلیل بر حقانیت و عدم حقانیت نمیکند
● گاهی قلب در روایات به معنای عقل میباشد
● تشریح روایت ۱۲
جلسهٔ قبل | جلسهٔ بعد
@Menhajol_velayat
▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
🔥 #نماز_تراویح_بدعت_خلیفهٔ_دوم
✏️ نماز تراويح يا خواندن نوافل ماه رمضان به جماعت، از بدعت هايي است كه عمر بن خطاب وارد اسلام كرده است ؛ پيش از او، نه در زمان رسول خدا صلي الله عليه وآله و نه در زمان ابوبكر چنين چيزي سابقه نداشته است.
←علماي شيعه و عامه با سند صحيح نقل كرده اند كه نماز تراويح از بدعت هاي خليفه دوم بوده است .
❶ روایت اول
❌ محمد بن اسماعيل بخاري در صحيح خود مي نويسد :
1905 حدثنا عبد اللَّهِ بن يُوسُفَ أخبرنا مَالِكٌ عن بن شِهَابٍ عن حُمَيْدِ بن عبد الرحمن عن أبي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلي الله عليه وسلم قال من قام رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ له ما تَقَدَّمَ من ذَنْبِهِ 👈🏻 قال بن شِهَابٍ فَتُوُفِّيَ رسول اللَّهِ صلي الله عليه وسلم وَالْأَمْرُ علي ذلك ثُمَّ كان الْأَمْرُ علي ذلك في خِلَافَةِ أبي بَكْرٍ وَصَدْرًا من خِلَافَةِ عُمَرَ رضي الله عنهما.
⚫️ ترجمه : ابو هريره از رسول خدا صلي الله عليه وسلم نقل كرده است كه آن حضرت فرمود: هركس ( نافله ماه ) رمضان را با ايمان و قربة الي الله بخواند، خداوند گناهان گذشته او را مي بخشد. ابن شهاب گفته: رسول خدا صلي الله وسلم از دنيا رفت و وضعيت به همين صورت بود (نماز تراويح را بدون جماعت مي خواندند) در زمان خلافت ابوبكر و اوائل خلافت عمر نيز به همين صورت بود .
📕 [ اسکن کتاب ارسال خواهید شد ]
❷ روایت دوم
❌ بخاري در روايت ديگر نقل مي كند كه وقتي عمر ديد هركس در مسجد براي خودش نماز مي خواند، گفت: نظر من اين است كه براي آنها امام جماعت قرار بدهيم و ابي بن كعب را امام آنها قرار داد :
1906 وَعَنْ بن شِهَابٍ عن عُرْوَةَ بن الزُّبَيْرِ عن عبد الرحمن بن عَبْدٍ القاريء أَنَّهُ قال خَرَجْتُ مع عُمَرَ بن الْخَطَّابِ رضي الله عنه لَيْلَةً في رَمَضَانَ إلي الْمَسْجِدِ فإذا الناس أَوْزَاعٌ مُتَفَرِّقُونَ يُصَلِّي الرَّجُلُ لِنَفْسِهِ وَيُصَلِّي الرَّجُلُ فَيُصَلِّي بِصَلَاتِهِ الرَّهْطُ فقال عُمَرُ إني أَرَي لو جَمَعْتُ هَؤُلَاءِ علي قَارِئٍ وَاحِدٍ لَكَانَ أَمْثَلَ ثُمَّ عَزَمَ فَجَمَعَهُمْ علي أُبَيِّ بن كَعْبٍ ثُمَّ خَرَجْتُ معه لَيْلَةً أُخْرَي وَالنَّاسُ يُصَلُّونَ بِصَلَاةِ قَارِئِهِمْ قال عُمَرُ نِعْمَ الْبِدْعَةُ هذه والَّتِي يَنَامُونَ عنها أَفْضَلُ من التي يَقُومُونَ يُرِيدُ آخِرَ اللَّيْلِ وكان الناس يَقُومُونَ أَوَّلَهُ.
⚫️ ترجمه : عبد الرحمن بن عبد القاري مي گويد: با عمر بن خطاب در شب ماه رمضان به مسجد رفتيم، ديديم كه برخي به صورت انفراد و برخي هم گروه نماز مي خوانند. عمر گفت:
👈🏿 نظر من اين است كه اگر اينها - نماز گزارها - را بر يك امام جماعت قرار دهم بهتر است پس بر اين معني تصميم گرفت: و ابي بن كعب را مأمور اقامه جماعت كرد.
راوي مي گويد: سپس در شب ديگري به همراه عمر بيرون آمدم مردم را ديدم كه به همراه يك شخص - امام جماعت - نماز مي خوانند.
←عمر گفت: اين كار، عجب بدعت خوبي است 🔥
📕 همان...
✍🏻 با عنایت به دو روایت فوق از کتاب صحيح بخاري، نماز تراویح سنت رسول الله صلی الله علیه و آله نبوده بلکه عُمَر بن الخطاب این نماز را به جماعت وضع و جعل کرده است و از این بدعت بسیار مسرور و خوشحال بوده.
🔚 کلیپ استاد سيد محمد یزدانی در تعریف و بیان اشکالات نماز تراویح
@Menhajol_velayat
❌ #نماز_تراویح بدعت خليفهٔ دوم عُمَر بن الخَطَّاب است ، نه سنت رسول الله صلی الله علیه و آله.
✏️ توضیحات ↧↧↧
https://eitaa.com/menhajol_velayat/951
#مهدویت
در انتظار تو بمیرم چه خوش است... 💚
📝 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَا ضَرَّ مَنْ مَاتَ مُنْتَظِراً لِأَمْرِنَا أَلاَّ يَمُوتَ فِي وَسَطِ فُسْطَاطِ اَلْمَهْدِيِّ وَ عَسْكَرِهِ
🟢 ترجمه : امام باقر عليه السلام فرمود : براى كسى كه در انتظار امر (فرج و ظهور) ما مرده است زيانى نيست [چه زيانى است] كه در ميان خيمه حضرت مهدى و در ميان قشون او نمرده باشد.《کنایه از آنکه اگر شخصی در زمان غیبت حضرت در انتظارش از دنیا رود مانند کسی است که ایشان را درک کرده و در رکابش جان داده》
📗 الکافي ط الاسلامية جلد ۱ صفحه ۳۷۲
@Menhajol_velayat
▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
🌸 فضیلت جمعه های #ماه_رمضان بر جمعه های سایر ماه ها
❶ عَنْ جَابِرٍ قَالَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام يَقُولُ: إنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ فَضْلاً كَفَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ.
الكافي- ط الاسلامية جلد ۳ صفحه ۴۲۹
💠 ترجمه : جابر از حضرت باقر علیه السلام نقل می کند که فرمود: فضیلت و برتری جمعه های ماه رمضان بر جمعه های سایر ماه های سال، همچون فضیلت و برتری ماه رمضان بر سایر ماه های سال می باشد.
❷ عَنْ جَابِرٍ قَالَ: قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام: إنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ لَفَضْلاً عَلَى جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ كَفَضْلِ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله عَلَى سَائِرِ الرُّسُلِ.
بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث جلد ۹۶ صفحه ۳۷۶
💠 ترجمه : جابر از حضرت باقر علیه السلام نقل می کند که فرمود: فضیلت جمعه های ماه رمضان بر جمعه های سایر ماه های سال، همچون فضل رسول خدا صلّی الله علیه وآله بر سایر رسولان الهی می باشد.
@Menhajol_velayat
🏴 فرا رسیدن سالروز رحلت جانسوز امّالمؤمنین حضرت خدیجه سلاماللهعلیها را به محضر مقدّس حضرت ولیّعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و همهی شیعیان و منتظران تسلیت عرض مینمائیم.
❥✦༅✿༅✦❥═༅༅═┅──
❌ آیا حضرت خدیجه قبل از رسول صلوات الله عليهما ازدواجی داشته اند !؟
● اسماعيل بن محمد اصفهانی (م۵۳۵ق) از علمای عامه مینویسد:
←خديجه علیهاالسلام دوشیزهای بود دارای شرافت و مال بسيار، که كاروان تجاریاش را که به اندازهی تمام كاروان قريش بود، بسوی شام میفرستاد!
📕 دلائل النبوه لاسماعيل لاصبهاني صفحه ۱۷۸
● ابوالقاسم كوفی ( م۳۲۵ق ) فقیه و محدّث شیعه در اينباره استدلال جالبی دارد و مینويسد:
← مورّخان و محدّثان عامه و خاصه بر اين مطلب اتفاق دارند كه كسی از بزرگان، اشراف و رؤسای قريش باقی نماند مگر اينكه از حضرت خديجه خواستگاری كرد و ازدواج با ايشان را آرزو داشت، اما ایشان دست رد بر سينه همه آنان زد؛ ولی وقتی رسول خدا صلی الله علیه و آله با او ازدواج كرد، تمام زنان قريش از او فاصله گرفته و رفت و آمد با وی را ترک كردند و گفتند: تو پيشنهاد سران قريش را رد كردی و تن به همسری كسی دادی كه مال و ثروتی ندارد!
👈🏻 با اين حال چگونه اهل فهم میتوانند بپذيرند كه حضرت خدیجه علیها السلام با يک اعرابی از قبيله بنیتميم ازدواج كرده و خواستگاری بزرگان قريش را نپذيرفته باشد⁉️
📕 الإستغاثة في بدع الثلاثة جلد ۱ صفحه ۷۰
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
📌 توصیه امیرالمؤمنین علی علیه السلام در ماه مبارک رمضان به دعا و استغفار
🔸 وَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ( عَلَيْهِ السَّلاَمُ ) : عَلَیْکُمْ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ بِکَثْرَةِ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ اَلدُّعَاءِ فَأَمَّا اَلدُّعَاءُ فَیُدْفَعُ بِهِ عَنْکُمُ اَلْبَلاَءُ وَ أَمَّا اَلاِسْتِغْفَارُ فَیَمْحَی ذُنُوبَکُمْ.
🔹 ترجمه : « در ماه رمضان بسیار دعاء و استغفار کنید زیرا به سبب دعا از شما رفع بلا میشود و به سبب استغفار، گناهانتان از بین میرود. »
📓 وسائل الشیعه جلد ۱۰ صفحه ۳۰۴
@Menhajol_velayat
❓کجاست مثل خدیجه ، کجاست❓
▪️ قالت أم سلمة فلما ذكرنا خديجة بکی رسول الله ثم قال خديجة و أين مثل خديجة صدقتني حین کذہني الناس و وازرتني على دين الله و أعانني عليه بمالها إن الله عز و جل أمرني أن أبشر خديجة ببيت في الجنة من نصب الزمرد لا صخب فيه و لا نصب
♦️ ترجمه : ام سلمه رضوان الله علیها گفت هر وقت ذکر #حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها میکردیم رسول خدا صلی الله علیه و آله گریان میشدند
←و سپس میفرمودند : خدیجه و کجاست مثل خدیجه؟ او در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمردی که در بهشت قرار دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست بشارت دهم.
📓 بحار الأنوار، جلد ۴۳، صفحه ۱۳۱
@menhajol_velayat
15.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
📍 پاسخ به دو سوال مهم درمورد حضرت خدیجه سلام الله علیها
✅ استاد سيد محمد یزدانی حفظه الله تعالی
❶ ←حضرت خدیجه سلام الله علیها در هنگام ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله چند ساله بودند !؟
❷ ←آیا حضرت خدیجه قبل از پیامبر با مرد دیگری ازدواج کرده اند یا خیر !؟
@Menhajol_velayat
#فضائل_امیرالمومنین_علیه_السلام
❤️سخنی میگفتم که مسلمانان از خاک پایَت و باقیمانده آب وضویَت شفا جویند...❤️
📌 در روایتی از سیّد المرسلین صلی الله علیه و آله میخوانیم :
✨ ای علی( سلام الله علیه ) اگر ترس این نبود که گروه هایی از امت من درباره تو چیزهایی بگویند که نصاری درباره عیسی علیه السلام گفتند، درباره تو سخنی میگفتم که وقتی از میان جمعی از مسلمانان عبور کنی ، خاک پایت و باقیمانده آب وضویت را بگیرند و به آن شفا جویند.
📖 الامالی للصدوق ، مجلس۲۱ ، حدیث۱
✓ جهت دستیابی به فهرست فضائلی از امیرالمؤمنین علیه السلام ، که تا به حال در کانال قرار داده ایم کلیک کنید
@Menhajol_velayat
✴️ در #ماه_رمضان متفاوت باش
➖ وَ قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ :
«إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ مِنَ اَلْحَرَامِ وَ اَلْقَبِيحِ وَ دَعِ اَلْمِرَاءَ وَ أَذَى اَلْخَادِمِ وَ لْيَكُنْ عَلَيْكَ وَقَارُ اَلصَّائِمِ وَ لاَ تَجْعَلْ يَوْمَ صَوْمِكَ كَيَوْمِ فِطْرِكَ.»
💠 امام صادق عليه السّلام فرمودند:
هرگاه روزه گرفتى، گوش و چشم تو نيز بايد از ارتكاب حرام و زشت روزه بدارد، و در اين حال از كشمكش و ناسزاگوئى و آزار خدمتکارت بپرهيزى، و بر تو است كه سنگينى و وقار روزه دار را داشته باشى، و آن روزت با روزى كه روزه ندارى يكسان نباشد.
📔 کتاب من لا یحضره الفقیه، ط_الاسلامیه، جلد ٢ صفحه ١٠٩
@Menhajol_velayat
حرف حساب.mp3
932.2K
#دو_کلمه_حرف_حساب
❌ این بی منطقی از کجا آمده!؟
←نقد باور مشهور راجع به مطالعه کتب قدماء
←اهمیت حدیث خوانی
←اهتمام به کتب روائی و اعتقادی
←بصائر الدرجات - اصول کافی - المحاسن - حق الیقین
@Menhajol_velayat