4_5904221825902053960.mp3
1.69M
📌 اهمیت برائت و شناخت گمراهان
➖ استاد سيد قاسم علي احمدی حفظه الله تعالی
🖋 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: مَنْ لَمْ يَعْرِفْ سُوءَ مَا أُوتِيَ إِلَيْنَا مِنْ ظُلْمِنَا وَ ذَهَابِ حَقِّنَا وَ مَا نُكِبْنَا بِهِ 👈🏻 فَهُوَ شَرِيكُ مَنْ أَبَى إِلَيْنَا فِيمَا وَلَّيْنَاهُ.
ثواب الاعمال و عقاب الاعمال جلد ۱ صفحه ۲۳۸
🖋 وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ لَنْ تَعْرِفُوا الرُّشْدَ حَتَّى تَعْرِفُوا الَّذِي تَرَكَهُ، وَ لَنْ تَأْخُذُوا بِمِيثَاقِ الْكِتَابِ حَتَّى تَعْرِفُوا الَّذِي نَقَضَهُ، وَ لَنْ تَمَسَّكُوا بِهِ حَتَّى تَعْرِفُوا الَّذِي نَبَذَهُ.
نهج البلاغه خطبه ۱۴۷
🖋 هَلِ الدِّینُ إِلَّا الْحُبُّ وَ الْبُغضُ
تفسیر فرات الکوفي جلد ۱ صفحه ۶۷۰
#برائت
#حب_و_بغض
@Menhajol_velayat
▫️ بسم الله الرحمن الرحیم ▫️
🔍 یکی از معیارهای سنجش شیعیان و علماء در بیان اهل البیت علیهم السلام
#مهم #باید_بدانیم
➖سوال:
مردم مکرر می پرسند که مقام و جایگاه عالمان دینی و روحانیون و مراجع تقلید نزد خدا و اهل بیت علیهم السلام را چگونه دریابیم!؟
آیا اهل بیت علیهم السلام معیاری برای سنجش این موضوع به شیعیان خود داده اند تا در دوران سرگردانی غیبت کبری، در راه ضلالت و گمراهی قرار نگیرند و فریب مدعیان دروغین را نخورند!؟
✅ پاسخ:
آری ، حضرت امام صادق علیه السلام میفرمایند:
✖️ اعْرِفُوا مَنَازِلَ شِيعَتِنَا عِنْدَنَا عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ عَنَّا وَ فَهْمِهِمْ مِنَّا.
💠 ترجمه : «منازل و مقامات شیعیان نزد ما را با اندازه نقل روایت از ما(یعنی التزام به احادیث) و فهم و معرفتشان به ما (امام شناسی) بشناسید.»
📔 كتاب الغيبة للنعماني نویسنده : النعماني، محمد بن إبراهيم صفحه : 29
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
✖️ يَا بُنَيَّ اعْرِفْ مَنَازِلَ الشِّيعَةِ عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ وَ مَعْرِفَتِهِمْ فَإِنَّ الْمَعْرِفَةَ هِيَ الدِّرَايَةُ لِلرِّوَايَةِ وَ بِالدِّرَايَاتِ لِلرِّوَايَاتِ يَعْلُو الْمُؤْمِنُ إِلَى أَقْصَى دَرَجَاتِ الْإِيمَان.
💠 ترجمه : «ای پسرم، جایگاه و مقام شیعیان با دو خصوصیت یعنی میزان نقل روایت و معرفت آنها فهمیده می شود. 👈🏻معرفت همان درایت و فهم عمیق روایات است و به سبب درایت است که مومن به بالاترین درجات ایمان دست می یابد.»
📔 نام کتاب : معاني الأخبار نویسنده : الشيخ الصدوق صفحه : 1
🖋 برخی از احادیث به مثابه نقشه راه بوده و زیربنای اعتقادات و اعمال ما را شکل داده و یک مبنا و قاعده کلی را به دست شیعیان می دهند از جمله همین حدیث بسیار مهم که در تمام زمان ها و مکان ها، ملاک برتری و جلالت و تقرب شیعیان این دو خصوصیت دانسته شده است:
۱.میزان تقید و پایبندی به روایات و فهم عمیق آنها
۲. میزان معرفت و شناخت مقامات اهل بیت علیهم السلام ( یعنی حجج و خلفای خداوند روی زمین )
⬅️ بنابراین به ما نگفته اند که ببینید فلانی چه مقدار کشف و کرامت دارد یا از غیب خبر میدهد!
⬅️ یا نگفته اند که ببنید فلانی چه مقدار فلسفه بافی میکند!
⬅️ یا نگفته اند که ببینید فلانی بیماران را شفا می دهد یا خیر!
⬅️ یا نگفته اند که ببینید فلانی چشم برزخی و طی الارض دارد یا خیر!
⚠️ علتش هم این است که تمام این افعال را می توان از راههای شیطانی هم کسب کرد لذا هرگز نباید ملاک تشخیص حقانیت قرار گیرد.
ما در این وانفسا باید از آن روحانی و عالم دینی تبعیت کنیم که قال الصادق و قال الباقر از زبانش قطع نمیشود و تمام سخنانش را مستند به اهل البیت علیهم السلام میکند.
#مقام_و_جایگاه_علماء_دین
#میزان_سنجش_علماء
#نقد_تصوف
@menhajol_velayat
مقام و منزلت شیعیان در نزد امام شان ❤️
➖ - عيون أخبار الرضا (ع)، أمالي الصدوق: ابن إدريس، عن أبيه، عن سهل، عن الحسن بن علي بن النعمان، عن ابن أسباط، عن ابن الجهم قال: قلت للرضا عليه السلام: جعلت فداك أشتهي أن أعلم كيف أنا عندك؟ فقال: انظر كيف أنا عندك
💠 در عیون أخبار الرضا علیه السلام و أمالي شیخ صدوق به نقل از ابن جهم آمده است که ایشان به امام رضا علیه السلام عرض کردند : جانم به فدایتان مشتاقم بدانم بنده در نظر شما چگونه ام؟ حضرت فرمودند : نظر کن که من در نزد تو چگونه ام❓
[ یعنی هر آنقدر که منِ امام رضا علیه السلام در نزد تو مقام و منزلت دارم شما شیعیان هم در نزد من همین مقام و منزلت را دارید ]
📔 نام کتاب : عيون أخبار الرضا نویسنده : شيخ صدوق جلد : 2 صفحه : 54
#صفات_الشیعه
#مقام_و_جایگاه_شیعیان
@menhajol_velayat
◽️بسم الله الرحمن الرحیم◽️
➖سوال :
آیا هرچه در روایات هست باید برای مردم [ عامی ] گفته بشود ❓
#مهم #باید_بدانیم
🔶 روایتی کلیدی از امام صادق علیه السلام، پاسخ سوال فوق را خواهد داد
📝الأمالی للشیخ الطوسی الْمُفِیدُ عَنِ ابْنِ قُولَوَیْهِ عَنْ أَبِی عَلِیٍّ مُحَمَّدِ بْنِ هَمَّامٍ الْإِسْکَافِیِّ عَنِ الْحِمْیَرِیِّ عَنِ ابْنِ عِیسَی عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ سَعِیدٍ عَنِ ابْنِ حَدِیدٍ عَنِ ابْنِ عَمِیرَةَ عَنْ مُدْرِکِ بْنِ الْهَزْهَازِ قَالَ قَالَ أَبُوعَبْدِاللَّهِ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیهم السلام یَا مُدْرِکُ إِنَّ أَمْرَنَا لَیْسَ بِقَبُولِهِ فَقَطْ وَ لَکِنْ بِصِیَانَتِهِ وَ کِتْمَانِهِ عَنْ غَیْرِ أَهْلِهِ أَقْرِئْ أَصْحَابَنَا السَّلَامَ وَ رَحْمَةَ اللَّهِ وَ بَرَکَاتِهِ وَ قُلْ لَهُمْ رَحِمَ اللَّهُ امْرَأً اجْتَرَّ مَوَدَّةَ النَّاسِ إِلَیْنَا فَحَدَّثَهُمْ بِمَا یَعْرِفُونَ وَ تَرَکَ مَا یُنْکِرُونَ.
👈🏻مُدرک بن هزهاز گوید: امام صادق علیه السلام فرمود: ای مُدرک! امر ما (تشیع) فقط قبول کردن آن نیست، بلکه نگهداری و پوشاندن از نااهل است. یارانم را سلام برسان و به آنها بگو، خداوند متعال کسی را رحمت کند که دوستیِ مردم را بسوی ما بکِشاند و برای آنها حدیثی گوید که میفهمند و احادیثی را که آنان درک نمیکنند رها کند.❗️
📔 بحارالانوار، جلد ٢، صفحه ۶٨، به نقل از "أمالی" طوسی رحمه الله
🔻روایات با این مضمون بسیار زیاد است حتی گاهی کار به جایی می رسد که امام معصوم علیه السلام فرموده : آنکه اسرار مارا فاش میکند گویا قاتل ما اهل البیت است.
مراجعه بفرمایید :
https://eitaa.com/menhajol_velayat/130
از آنجایی که خطاب امام به شیعیان است، باید گفت:
آیا "برخی" از مبلغین، امروزه خلاف این دستور را پیش نگرفتهاند؟! براستی چقدر کتمان سِرّ کردهاند؟! برخی برای داغ کردن محفلشان، هر فضیلت و هر نکتهای را که اهل البیت علیهم السلام برای محافل خاص فرمودهاند، جار زدند تا برخی هویی بکِشند و به به گویند و تشویق کنند! غافل از اینکه مشغول افشای اسرار امام هستند و امام فاش کننده را ملعون خطاب فرمودند.❗️چقدر مردم را به محبت اهل البیت علیهم السلام جلب کردهایم؟! آیا فقط دشمنان و منافقین سبب دوری مردم از اهل البیت علیهم السلام شدهاند؟! ای کاش کمی هم در سیره و نحوه عملکرد خودمان در فضای حقیقی و مجازی تأمل نماییم.
#طلب_علم
#آداب_علم_آموزی
#آیاهر_چه_در_روایات_هست_باید_برای_مردم_عامی_گفته_شود
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔱 امیرالمؤمنین آرامش قلب رسول الله صلی الله علیه و آله
⚠️ پینشهاد دانلود
▪️حجت الاسلام حامد کاشانی حفظه الله تعالی
💠 آنَسَنِی بِهِ رَبِّی ❤️ فَسَأَلْتُ رَبِّی أَنْ لَا یَقْبِضَهُ قَبْلِی وَ سَأَلْتُهُ أَنْ یَقْبِضَهُ شَهِیداً بَعْدِی أُدْخِلْتُ الْجَنَّهَ ، ... عَلِیٌّ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ عَلِیٍّ مَنْ تَوَلَّى عَلِیّاً فَقَدْ تَوَلَّانِی حُبُّ عَلِیٍّ نِعْمَهٌ وَ اتِّبَاعُهُ فَضِیلَهٌ دَانَ بِهِ الْمَلَائِکَهُ وَ حَفَّتْ بِهِ الْجِنُّ الصَّالِحُونَ لَمْ یَمْشِ عَلَى الْأَرْضِ مَاشٍ بَعْدِی إِلَّا کَانَ هُوَ أَکْرَمَ مِنْهُ عِزّاً وَ فَخْراً وَ مِنْهَاجاً حَمَلَتْهُ الْأَرْضُ فَأَکْرَمَتْهُ لَمْ یَخْرُجْ مِنْ بَطْنِ أُنْثَى بَعْدِی أَحَدٌ کَانَ أَکْرَمَ خُرُوجاً مِنْهُ ... فَزَیَّنَ اللَّهُ بِهِ الْمَحَافِلَ وَ أَکْرَمَ بِهِ الْعَسَاکِرَ وَ أَخْصَبَ بِهِ الْبِلَادَ وَ أَعَزَّ بِهِ الْأَجْنَادَ ... إلَخ
📖 نام کتاب : الأمالي نویسنده : الشيخ الصدوق جلد : 1 صفحه : 58
#حب_امیرالمومنین
#فضائل_اهل_البیت_علیهم_السلام
@Menhajol_velayat
May 11
#سخن_علماء #مبانی_اعتقادی
#جایگاه_عقل_در_اخذ_معارف
💡 رابطه عقل و وحی از دیدگاه متکلمین
🖋 مرحوم شیخ مفید می فرماید :
امامیه متفق القول اند در اینکه عقل در علم و نتایجش نیازمند به سمع(وحی) است و همانا که عقل از شنیدنی که عاقل را بر چگونگی استدلال آگاه کند، جدانشدنی است. و اینکه عقل از آغاز تکلیف و شروعش در عالَم، ناگزیر از یک رسول (و پیامبر) است و اهل حدیث به اجماع امامیه توافق دارند.ومعتزله وخوارج و زیدیه بر خلاف نظر امامیه اتفاق نظر دارند و گمان می کنند که عقل به تنهایی و بدون سمع و تمرکز برآن عمل می کند.
📘 نام کتاب : أوائل المقالات في المذاهب والمختارات نویسنده : الشيخ المفيد جلد : 1 صفحه : 45
✍🏻 نتیجه:
۱-شیعه عقل را نیازمند تنبه سمع (وحی)می داند
۲-بدون آمدن وحی تکلیف شروع نمی شود.
۳-کشف حقایق و کیفیت استدلال نیازمند تنبّه سمع(وحی)است
۴-عقل محتاج ونیازمند راهنمایی وحی است ، اما مقلّد آن نیست به عبارت دیگر وحی معلم عقل و عقل مصدّق وحی است.
5-عقل می تواند صدق یا کذب مدعی وحی را تشخیص دهد.
6- عقل عقاید صحیح را از وحی اخذ می کند امّا از آن تقلید نمی کند ،به عبارت دیگرعقل سخن وحی را می شنود بعد به بررسی وتحلیل آن می پردازد اگر آن را صادق یافت آنگاه آنرا اخذ می کند.
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باید_بدانیم
❇️ توضیح جایگاه و شأنیت عقل در اعتقادات، و وجه جمع بین أخبار ارجاع دهنده به عقل و اخبار ارجاع دهنده به نقل
🔸 استاد سيد محسن هندي حفظه الله تعالی
⚠️ پیشنهاد مطالعه
#جایگاه_عقل_از_دیدگاه_متکلمین
#نکات_اعتقادی
#مبانی_اعتقادی
@Menhajol_velayat
▪️بسم الله الرحمن الرحيم▪️
➖ سوال:
آیا حضرت علی علیه السلام چند روز پس از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها ازدواج کردند!؟
⚠️ از جمله دلایل مطرح کردن این مسئله از سوی مخالفین، خدشه دار کردن محبت میان آن دو بزرگوار است [ چون عُرفاً وقتی زوجهٔ کسی از دنیا می رود، همسر او مدت قابل اعتنایی را بر عزاداری او صرف میکند ] و همچنین با این شبهات قصد دارند منکر شهادت و مصیبت عظیم حضرت زهرا سلام الله علیها بشوند که اگر این مصیبت و یا حزن شدید بود ، حضرت علی علیه السلام اقدام به ازدواج مجدد نمی کردند.
پاسخ:
🖋 در اینکه امیرالمؤمنين عليه السلام بعد از شهادت صدیقه طاهره سلام الله علیها ازدواج مجدد داشتند شکی نیست، اما اقوال در زمان این ازدواج مختلف است، که در این مجال به دو قول می پردازیم:
💠 ۱. علامه جعفر مرتضی عاملی رحمة الله عليه با بررسی کتب تاریخی در کتاب ( موسوعه الامام علی بن ابی طالب،جلد ۱ صفحه ۱۱۲ ) نقل کرده است که این ازدواج دو سال بعد شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها صورت گرفته است.
👈🏻 طبق این قول ازدواج مجدد حضرت علی علیه السلام چند روز پس از شهادت حضرت نبوده و انگیزه و دلیل طرح این شبهه به خودی خود دفع میشود.
💠 ۲. علامه مجلسی در بحار الانوار روایتی را آورده اند که این ازدواج نُه شب بعد شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها صورت گرفته است.
🔍 اما در مورد قول مرحوم علامه مجلسی دو نکته حائز اهمیت است :
الف) عده ای روایت مذکور را قبول نکرده اند با این توضیح که علامه مجلسی در ( کتاب : بحار الأنوار - ط مؤسسةالوفاء، جلد : 42 صفحه : 92 ) ، روایت نموده و اینگونه نوشته :
✍🏻 «و فی قوت القلوب انه تزوج بعد وفاتها بتسع لیال…»
🔹 یعنی: «حضرت علی علیه السلام نه شب بعد از رحلت همسرشان [با امامه]، ازدواج نموده اند…»
❌ مرحوم مجلسی اين روایت را به استناد از کتاب «قوت القلوب»، تالیف: ابوطالب مکی که از علمای اهل تسنن، زاهد، عارف و از مولفان مشهور صوفیه در سده چهارم است نقل کرده است.
با مراجعه به کتاب «قوت القلوب»، خواهیم دید که نویسنده ی کتاب، این نقل را بدون ذکر سند و به شکل مرسل نقل نموده، بنابراین مشخص می شود، مرحوم مجلسی این خبر را فقط به جهت نقل افکار عامه آورده اند و نه به جهت تایید، فلذا مخالفین برای اثبات اشکال شان نمیتوانند به این روایت مرسل تکیه کنند تا به اهداف شومی که در طرح این شبهه به سر دارند، برسند.
🔸 ب) عده ای هم با صرف نظر از اعتبار و سند روایت این ازدواج را توجیه کرده اند ، با این توضیح که: ازدواج مجدد به هیچ وجه اشکال شرعی ندارد چون هر مردی در اسلام می تواند قبل یا بعد از وفات همسرش با رعایت موازین شرع ازدواج نماید و برخلاف زن، مرد لازم نیست بعد از وفات همسر مدتی از ازدواج پرهیز نمایید.
↩️ در ضمن شرایط موجود زندگی حضرت علی علیه السلام در آن زمان و امر طبیعی سرپرستی فرزندان، این چنین اقتضاء میکرد و منافاتی بین غم از دست دادن صدیقه طاهره سلام الله علیها و ازدواج مجدد نیست، چون طبق نقل مشهور حضرت علی علیه السلام از حضرت فاطمه سلام الله علیها تا زمان شهادت چهار فرزند داشتند ؛ حسنین و حضرت زنیب و ام کلثوم علیهمالسلام ،
از یک طرف وظیفه نگهداری فرزندان و کارهای خانه و از طرفی نیاز کودکانی که به تازگی مادر خود را در حادثهای غمبار از دست داده بودند ، به مهربانی و محبت، کار نگهداری را برای یک پدر سخت و دشوار میکرد.
✔️ به همین خاطر خود حضرت زهرا ضمن وصایایی به حضرت علی عليهما السلام فرمود : مردان ناچارِ از داشتن همسر هستند، ( به همین جهت ) شما «امامه» ( دختر زینب که دختر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم بود ) را برای همسری اختیار کن؛ زیرا او همانند خودم نسبت به فرزندانم مهربان است.»
📚 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 43 صفحه : 217
✅ بنابراین این ازدواج از سر بیتوجهی به شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها و فراموشی آن واقعه دردناک نبوده، بلکه حضرت علی علیهالسلام مانند هر پدری، برای فرزندان خود به دنبال سرپرستی مهربان و دلسوز بودند.
ناگفته نماند که تاریخ بهترین گواه ، نسبت به محبت و علاقه میان آن دو بزرگوار است ، به همین خاطر بود که تا زمانی حضرت زهرا سلام الله علیها زنده بود امیرالمؤمنين با هیچ زنی ازدواج نکرد.
همچنین در کتاب كشف الغمة في معرفة الأئمة، جلد ۱، صفحه ۳۵۲ روایتی است که حضرت علی علیه السلام فرمودند :
«هر گاه فاطمه را می دیدم تمام غم و غصه هایم برطرف می شد.»
#فاطمیه
#مهم
#شبهات_اهل_تسنن
@Menhajol_velayat
💥 آیا زندگی جز این است ⁉️
🔹... بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ إِسْمَاعِیلَ الْبَصْرِیِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) یَقُولُ تَقْعُدُونَ فِی الْمَکَانِ فَتُحَدِّثُونَ وَ تَقُولُونَ مَا شِئْتُمْ وَ تَتَبَرَّءُونَ مِمَّنْ شِئْتُمْ وَ تَوَلَّوْنَ مَنْ شِئْتُمْ قُلْتُ نَعَمْ قَالَ وَ هَلِ الْعَیْشُ إِلَّا هَکَذَا.
✍🏻 اسماعيل بصرى گويد: امام صادق عليه السّلام فرمودند: آیا ميتوانيد در مجلسى بنشينيد و حديث بگوئيد و آنچه را خواهيد اظهار كنيد و از هرکس خواهيد بيزارى جوئيد و به هرکس خواهيد اظهار دوستى نمائيد؟ گفتم: آرى، فرمودند: آيا زندگی جز اين است؟
📚 نام کتاب : الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 8 صفحه : 229
🖋 با توجه به روايات دیگر، ظاهرا مقصود امام علیه السلام این است که مجالس خصوصی خود را ترک مکنید، زیرا آنجا برای ابراز ولایت و برائت و معارف دین آزادید و میتوانید بدون ملاحظه، بحث و گفتگو کنید. روشن است که چنین فضایی در رشد فکری و عقیدتی و فقاهتیِ ما بسیار مؤثر است. زیرا به امر اهل بیت علیهم السلام در مجالس عمومی #تقیه و ملاحظه باید نمود و نمیتوان هر مطلبی را بیان کرد. اما مجالس خصوصی چنین منعی ندارد. حالا این مجالس خصوصی یا با شیعیان است، یا با اهل خانه و بیان معارف دين برای آنها؛ این است که امام درباره چنین محافلی آن تعبیر اعجابانگیز را بیان فرمودند.
✅ براستی چنین است، چرا که تغذیه روح و جان هر شیعه، ولایت و برائت است، و حیات ما متوقف بر این دو مهم میباشد. آری زندگی برای هر شیعه، یعنی تقویت ولایت و برائت و #طلب_علم و تفقه برای احیای دین و مذهبش.
(اللهم فقهنا في الدين)
#طلب_علم
#هل_العیش_هکذا
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حب امیرالمؤمنین عزّت میاره... ❤️
⚠️ پیشنهاد دانلود
➖ حجت الاسلام حامد کاشانی حفظه الله تعالی
💠 بخشی از عبارات زیبا و دلنشین این حدیث :
👈🏻 يَا رَادَّ اَلشَّمْسِ عَلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ... بَعْدَ مَا غَابَتْ، رُدَّ عَلَيَّ بَصَرِي
👈🏻 إِنَّ مَنْ تَوَلَّى آلَ مُحَمَّدٍ لاَ يَكُونُ ذَلِيلاً
👈🏻 يَا اِمْرَأَةُ مَا فَعَلَ بِكِ حُبُّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ
👈🏻 قَالَ: [اَللَّهُمَّ] إِنْ تَكُنْ هَذِهِ اَلْمَرْأَةُ تُحِبُّ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ مِنْ نِيَّةٍ صَادِقَةٍ، فَرُدَّ عَلَيْهَا عَيْنَهَا.
📕 الأربعون حدیثا عن أربعین شیخا من أربعین صحابیا فی فضائل الإمام أمیر المؤمنین علیه السلام ، جلد ۱ ، صفحه ۷۷ - رياحين الشريعة جلد ۴ صفحه ۵۵
#حب_امیرالمومنین
#فضائل_اهل_البیت_علیهم_السلام
#فضائل_الشیعه
#صفات_الشیعه
@Menhajol_velayat
❇️ توحید در کلام امام هادی علیه السلام
#درس_های_توحید #نقد_تصوف
✍🏻 امام هادی صلوات الله علیه فرمودند:
🔆إِنَّ اَللَّهَ لاَ يُوصَفُ إِلاَّ بِمَا وَصَفَ بِهِ نَفْسَهُ
وَ أَنَّى يُوصَفُ اَلَّذِي تَعْجِزُ اَلْحَوَاسُّ أَنْ تُدْرِكَهُ وَ اَلْأَوْهَامُ أَنْ تَنَالَهُ وَ اَلْخَطَرَاتُ أَنْ تَحُدَّهُ وَ اَلْأَبْصَارُ عَنِ اَلْإِحَاطَةِ بِهِ نَأَى فِي قُرْبِهِ وَ قَرُبَ فِي نَأْيِهِ
كَيَّفَ اَلْكَيْفَ بِغَيْرِ أَنْ يُقَالَ كَيْفَ وَ أَيَّنَ اَلْأَيْنَ بِلاَ أَنْ يُقَالَ أَيْنَ هُوَ مُنْقَطِعُ اَلْكَيْفِيَّةِ وَ اَلْأَيْنِيَّةِ اَلْوَاحِدُ اَلْأَحَدُ جَلَّ جَلاَلُهُ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُهُ.
ترجمه :
«خداوند نه وصف گردد و نه تعريف جز بدان چه خود خويش را وصف نموده، 👈🏻 و چگونه وصف شود آن خدائى كه حواسّ از دركش ناتوان، و تصوّرات از دستيابيش درمانده، و افكار از محدود ساختنش عاجز است و در ديده نگنجد، آن خدائى كه نزديكى او دورى است و دوريش نزديكى، او خود كيفيّت را آفريده بىآنكه گويند او چگونه است، و مكان را خود پديد آورده بىآنكه گويند كجاست، و ساحتش بركنار از كيفيّت و مكان است، او يكتا و يگانه است، عظمت و جلالش با شكوه، و نامهايش پاك و منزّه است.»
📗 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 4 صفحه : 303
🔚 اصول توحیدی که در این روایت شریف بیان شده عبارت است از:
۱- انحصار راه شناخت و توصیف خداوند به بیان وحی. ( پس از قبول وحی از طریق عقل)
۲- عدم قدرت عقل و حس بشر بر نیل و احاطه به پروردگار. ( عقل فقط قدرت بر اثبات ذات پروردگار دارد، نه احاطه بر او و توصیف او ، همچانکه چشم و حس بشر از ادراک حسی ذات حق عاجز است)
۳- خداوند هم سنخ با خلق نیست تا قرب و بعد مکانی با خلق داشته باشد، به همین جهت در عین حال که نزدیک به خلق است از حیث احاطه بر خلق، از آن دور است از حیث عدم سنخیت و تشابه
۴- خداوند خالق کیفیت و مکان است یعنی این دو حقیقت را از کتم عدم به وجود آورده است پس خود او کیفیت و مکان نداشته و ندارد.
۵- خداوند یگانه است و هیچ چیز همانند او نیست و حتی نامهای او نیز مقدس از درک عقل بشر است.
@Menhajol_velayat
▪️بسم الله الرحمن الرحیم ▪️
#آداب_شیعه
💠سید بن طاووس روایت کرده است که در این ماه(جمادى الثانية) در هر روز که خواهد سنت است که چهار رکعت نماز بخواند (یعنی به دو سلام).
✍🏻 کیفیت نماز:
در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه "آیة الکرسی" بخواند و ۲۵ مرتبه سوره "قدر" و در رکعت دوم بعد از حمد یک مرتبه سوره "أَلْهاكُمُ التَّكاثُرُ مَرَّة" و ۲۵ مرتبه سوره "قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَد" و در رکعت سوم [بعد حمد] یک مرتبه سوره "قُلْ يا أَيُّهَا الْكافِرُونَ" و ۲۵ مرتبه سوره "قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَق" و در رکعت چهارم [بعد حمد] یک مرتبه سوره "إِذا جاءَ نَصْرُ اللَّهِ" و ۲۵ مرتبه سوره "قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاس"
و بعد از سلام رکعت چهارم هفتاد مرتبه بگوید سبحان الله والحمدلله ولا اله الا الله و الله اکبر و هفتاد مرتبه اللهم صل علی محمد و آل محمد، پس سه مرتبه بگوید اللهم اغفر للمومنین والمومنات پس سر به سجده بگذارد و سه مرتبه بگوید یا حی یا قیوم یا ذالجلال و الاکرام یا الله یا رحمن و یا رحیم یا ارحم الراحمین، پس هر حاجت که دارد از حق تعالی طلب نماید.
🔸هر که چنین کند خدا خودش را و مالش را و زنان و فرزندان او را و دین و دنیای او را حفظ کند و اگر در این سال بمیرد بر شهادت بمیرد یعنی ثواب شهیدان داشته باشد.
📖نام کتاب : زاد المعاد نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 1 صفحه : 280
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️بمناسب سالگرد مرحوم آیت الله مصباح یزدی
🔍 اهمیت پاسخ به شبهات و حل مشکلات اعتقادی
💠 وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ ۚ وَأُولَٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
و باید از شما گروهی باشند كه [همه مردم را] به سوی خیر [اتحاد، اتفاق، الفت، برادری، مواسات و درستی] دعوت نمایند، و به كار شایسته وادارند، و از كار ناپسند بازدارند؛ یقیناً اینان رستگارند.
📕 آل عمران - 104
#پیشنهاد_دانلود
@Menhajol_velayat
▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
#صفات_الشیعه #مهم
🔸 امام صادق علیه السلام :
«إِيَّاكَ وَالسَّفِلَةَ، فَإِنَّمَا شِيعَةُ عَلِيٍّ عليه السلام مَنْ عَفَّ بَطْنُهُ وَفَرْجُهُ، وَاشْتَدَّ جِهَادُهُ، وَعَمِلَ لِخَالِقِهِ، وَرَجَا ثَوَابَهُ، وَخَافَ عِقَابَهُ، فَإِذَا رَأَيْتَ أُولئِكَ، فَأُولئِكَ شِيعَةُ جَعْفَرٍ عليه السلام » .
💠 ترجمه : « بر حذر باشید از مردمانِ پست
زيرا كه شيعه على كسى است كه شكم و فرج خويش را نگاه دارد و در باب اينها عفّت ورزد، و جهادش سخت باشد، و براى آفريدگار خويش عمل كند، و ثواب او را اميد دارد، و از عقابش بترسد؛ پس هر گاه اين گروه موصوف به اين صفات را ديدى، بدان كه ايشان شيعيان جعفرند» .
📘 نام کتاب : روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه( ط- القديمة) نویسنده : المجلسي، محمد تقى جلد : 12 صفحه : 16
@Menhajol_velayat
شب جمعه است هوایت نکنم میمیرم 🥀
◾️امام سجاد علیه السلام فرمودند :
«وَاللهِ لَوْ أَنَّ النَّبِىَّ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ تَقَدَّمَ إِلَیْهِمْ فِی قِتالِنا کَما تَقَدَّمَ إِلَیْهِمْ فِی الْوِصایَةِ بِنا لَمَا ازْدادُوا عَلى ما فَعَلُوا بِنا...»
🔸ترجمه : «به خدا قسم اگر پیامبر خدا آنطور که به این مردم دربارهٔ ما سفارش کرده بود راجع به قتل ما توصیه میکرد اینان بیش از این به ما ظلم نمی کردند...»😭💔
📕 نام کتاب : اللهوف على قتلى الطفوف نویسنده : السيد بن طاووس جلد : 1 صفحه : 202
#مصائب_اهل_البیت_علیهم_السلام
#شب_جمعه
@Menhajol_velayat
🏴 فرا رسیدن سالروز وفات [ شهادت ] حضرت امّالبنین علیهاالسلام، همسر گرامی امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه و مادر بزرگوار حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام را به محضر مقدّس حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تسلیت عرض مینمائیم.
🔸 امام باقر صلواتاللهعلیه فرمودند :
«امّ البنین، مادر چهار برادری که ( در عاشورا ) به شهادت رسیدند، به بقیع میرفت و بر فرزندانش به شدیدترین و سوزانندهترین وجه، گریه و زاری میکرد؛ پس مردم پیرامون او جمع میشدند و سخنانش را میشنیدند؛ مروان (لعنةاللهعلیه) هم از کسانی بود که میآمد و ندبههای او را میشنید و گریه میکرد.»
▪️ «عن جابر عن أبيجعفر علیهالسلام... وكانت أم البنين أم هؤلاء الاربعة الاخوة القتلى تخرج إلى البقيع فتندب بنيها اشجى ندبة واحرقها فيجتمع الناس إليها يسمعون منها فكان مروان يجئ فيمن يجئ لذلك فلا يزال يسمع ندبتها ويبكي.»
📔 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 45 صفحه : 40
#حدیث #عزاداری #حضرت_ام_البنین
@Menhajol_velayat
🥀 عزاداری حضرت ام البنين برای امام حسین علیهما السلام
▪️ الأمالي للشجري عن الحسن بن خضر عن أبيه عن جعفر ب بُكِيَ الحُسَينُ عليه السلام خَمسَ حِجَجٍ ، وكانَت اُمُّ جَعفَرٍ الكِلابِيَّةُ تَندُبُ الحُسَينَ عليه السلام وتَبكيهِ وقَد كُفَّ بَصَرُها ، فَكانَ مَروانُ وهُوَ والِ المَدينَةِ يَجيءُ مُتَنَكِّرا بِاللَّيلِ حَتّى يَقِفُ ، فَيَسمَعُ بُكاءَها ونَدبَها.
🔸 ترجمه : «بر امام حسین علیه السلام پنج سال گریه شد، ام جعفر کلابی ( حضرت ام البنين) برای حسین علیه السلام مرثیه می سراید و می گریست تا اینکه چشمانش نابینا شد. »
📕 الأمالي للشجري جلد ۱ صفحه ۱۷۵
#عزاداری #حضرت_ام_البنین
@Menhajol_velayat
▪️بسم الله الرحمن الرحیم▪️
💡قدری بیندیشیم! #مهم
❌ ریشه تمام مشکلات ما اینست که در عمل نشان دادهایم نیازی به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نداریم !
✍🏻 عادی شدن غیبت برای مردم و درنیافتن نیاز به حجّت خدا در برخی روایات مورد اشاره و پیشگویی قرار گرفته است.
در روایت امام رضا علیه السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله وارد شده :
🔸ترجمه : «قسم به خداوندی که مرا به حق مبعوث کرد، قائم از فرزندان من به عهدی که از او گرفته شده، پنهان خواهد شد تا آن جا که بیشتر مردمان بگویند: خدا را نیازی به آل محمد (علیهم السلام) نیست، و دیگرانی در ولادتش شکّ کنند.
پس هر کس آن زمان را درک کرد دینش را محکم بگیرد و نگذارد شیطان با تشکیک بر او دست یابد که از ملّت و آیین من خارج شود، که همان شیطان بود که پدر و مادرتان را از بهشت خارج کرد. و به راستی که خداوند شیاطین را اولیای افرادی قرار داده که ایمان نیاورند.»
📝 متن عربی : عن أبي الحسن علي بن موسى الرضا عن أبيه عن آبائه عن علي علیهم السلام قال قال النبي صلی الله علیه وآله: «و الذي بعثني بالحق بشيرا ليغيبن القائم من ولدي بعهد معهود إليه مني حتى يقول أكثر الناس ما لله في آل محمد حاجة و يشك آخرون في ولادته .فمن أدرك زمانه فليتمسك بدينه و لا يجعل للشيطان إليه سبيلا بشكه فيزيله عن ملتي و يخرجه من ديني فقد أخرج أبويكم من الجنة من قبل و إن الله عز و جل جعل الشياطين أولياء للذين لا يؤمنون».
📔 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 51 صفحه : 68
🔍 از این روایت شریفه نکات زیر استفاده میشود:
▫️بیشتر مردم در آن زمان، نیازی به اهل بیت علیهم السلام نمیبینند؛ حتّی گروهی منکر ولادت امام زمان علیه السلام میشوند.
▫️این گروه در عین حال در ظاهر اعتقاد به خدا و پیغمبر (صلیالله علیه و آله) هم دارند، چرا که گفته ی آنان این است: «خدا نیازی به اهل بیت علیهم السلام ندارد». پس این افراد، مردمی هستند که می خواهند خلأ نبود امام را با جایگزین های دیگر پر کنند.
سياق روایت می رساند احساس بی نیازی از حجّت خدا علیه السلام انحرافی بزرگ و موجب خروج از دین هست (نستجیر بالله).
▫️این انحرافات در اثر طولانی شدن غیبت شکل می گیرد. بنابراین سابقه ای میان شیعیان نداشته و به تدریج میان آنان این افکار آشکار شده و با گذر زمان وضعیّت بدتر میشود.
✅ #باید_بدانیم که تنها مصلح زمانه امام عصر ارواحنا فداه است و رنج و درد فقط با او پایان میپذیرد.
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه
#غیبت
#مهدویت
@Menhajol_velayat
#صفات_الشیعه
⚠️ پیشنهاد مطالعه
💠 امام محمد باقر عليه السلام :
«يا جابِرُ أَيَكفي مَنِ انْتحلَ التَشَيُّعَ وَ أَحَبَّنا أَهْلَ الْبَيْت؟ فَوَ اللّهِ ما شيعَتُنا إِلاّ مَنِ اتَّقَى اللّه وَ أَطاعه يا جابِر لا تَذْهَبَنَّ بِكَ الْمَذاهِبُ حَسَب الرّجُلِ أَنْ يَقُول: أُحِبُّ عَلِيّاً وَأَتَولاه ثُمّ لا يَكُونُ مَعَهُ ذلِك.
فلو قالَ: أُحِبُّ رَسُول اللّه صلى الله عليه وآله وَ رَسُولُ اللّه خَير مِنْ عَلىّ وَ لا يَتْبع سيرتهُ وَلا يَعْمَلُ بِسُّنَّتِهِ ما نَفَعَهُ حُبُّهُ إِيّاهُ شَيْئاً، 👈🏻 إِتَّقُوا اللّهَ وَاعْلَمُوا لَيْس بَيْنَ اللّه وَبَيْن أَحَد قرابَةٌ، أَحَبُّ الْعِباد إِلَى اللّه وَأَكْرَمُهُم عَلَيْه أَتْقاهُم لَهُ»
🔸 ترجمه : «اى جابر آيا كافيست كه انسان تنها خود را به تشيّع نسبت دهد و ما اهل بيت را دوست بدارد؟
به خدا سوگند شيعه ما كسى است كه تقوا { = پرهیزکاری ـ ترس از خدا} را پيشه خود سازد و خدا را اطاعت كند.
جابر! اين سو و آن سو نرو
فكر نكن كه براى آدمى كافى باشد كه بگويد على را دوست دارم در حالى كه از نظر عمل با او همراه نباشد.
اگر بگويد : پيامبر خدا را دوست مى دارم و رسول خدا صلی الله علیه و آله افضل از على است، امّا از كردار و رفتار او پيروى نكند، محبّت رسول خدا او را سودى نخواهد بخشيد.
🔸از مخالفت خدا بپرهيزيد، و بدانيد ميان خدا و انسانى خويشاوندى نيست، بهترين بندگان و گرامى ترين آنان نزد خدا پرهيزگارترين آنها است».
📔 نام کتاب : روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه( ط- القديمة) نویسنده : المجلسي، محمد تقى جلد : 12 صفحه : 79
@menhajol_velayat
◽️ بسم الله الرحمن الرحیم ◽️
❌ روایات را طوطیوار نقل مکن
➖ معانی الأخبار ابْنُ مَسْرُورٍ عَنِ ابْنِ عَامِرٍ عَنْ عَمِّهِ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ إِبْرَاهِیمَ الْکَرْخِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: حَدِیثٌ تَدْرِیهِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفٍ تَرْوِیهِ وَ لَا یَکُونُ الرَّجُلُ مِنْکُمْ فَقِیهاً حَتَّی یَعْرِفَ مَعَارِیضَ کَلَامِنَا وَ إِنَّ الْکَلِمَةَ مِنْ کَلَامِنَا لَتَنْصَرِفُ عَلَی سَبْعِینَ وَجْهاً لَنَا مِنْ جَمِیعِهَا الْمَخْرَجُ.
🔶 ابراهیم کرخی از امام صادق علیه السلام روایت کرده که فرمودند : یک حدیث را اگر کاملاً فهمیده باشی، ارزشمندتر از هزار روایت است که (طوطی وار) آن را برای دیگران نقل کنی؛ و نیز هیچ یک از شما فقیه در دین نخواهد بود، مگر آنکه ظرایف و مفهومهای گوناگون از سخنان ما را دریافته باشد. یقیناً هر جملهای از گفتار ما به هفتاد گونه تعبیر میگردد که راه خروج از هر یک از آنها برای ما باز است
✍🏻 مرحوم علامه مجلسی رضوان الله علیه در شرح این روایت میفرمایند :
لعل المراد ما یصدر عنهم تقیة و توریة و الأحکام التی تصدر عنهم لخصوص شخص لخصوصیة لا تجری فی غیره فیتوهم لذلک تناف بین أخبارهم.
💠 شاید مراد احادیثی باشد که از باب تقیه و توریه وارد شده، و احکامی که از ائمه معصومین علیهم السلام بخاطر شخص معیّنی وارد شده باشد که در غیر آن مورد جاری نمیشود، و به این جهت، بنظر میرسد بین اخبار ائمه علیهم السلام اختلاف است.
📚 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 2 صفحه : 184
#طلب_علم
#فهم_احاديث
@menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خَاطَبَنِي بِلُغَةِ عَلِیِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ❤️
👌🏻 پیشنهاد دانلود
💠 حجت الاسلام حامد کاشانی حفظه الله تعالی
📝 وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْفَهْمِ لَوْ قُسِمَ عَلَى أَهْلِ الْأَرْضِ لَوَسِعَهُمْ شَبَّهْتُ لِينَهُ بِلِينِ لُوطٍ وَ خُلُقَهُ بِخُلُقِ يَحْيَى وَ زُهْدَهُ بِزُهْدِ أَيُّوبَ وَ سَخَاءَهُ بِسَخَاءِ إِبْرَاهِيمَ وَ بَهْجَتَهُ بِبَهْجَةِ سُلَيْمَانَ بْنِ دَاوُدَ وَ قُوَّتَهُ بِقُوَّةِ دَاوُدَ وَ لَهُ اسْمٌ مَكْتُوبٌ عَلَى كُلِّ حِجَابٍ فِي الْجَنَّةِ بَشَّرَنِي بِهِ رَبِّي وَ كَانَتْ لَهُ الْبِشَارَةُ عِنْدِي عَلِيٌّ مَحْمُودٌ عِنْدَ الْحَقِّ مُزَكَّى عِنْدَ الْمَلَائِكَةِ وَ خَاصَّتِي وَ خَالِصَتِي وَ ظَاهِرَتِي وَ مِصْبَاحِي وَ جُنَّتِي وَ رَفِيقِي آنَسَنِي بِهِ رَبِّي
📘 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 39 صفحه : 37
📝 عَنْ عَبْدِاللهِ بْنِ عُمَرَ قَالَ سَمِعْتُ رَسُولَ الله وَ قَدْ سُئِلَ بِأَیِّ لُغَةٍ خَاطَبَكَ رَبُّكَ لَيْلَةَ الْمِعْرَاجِ؟
فَقَالَ خَاطَبَنِي بِلُغَةِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ... فَاطَّلَعْتُ عَلَى سَرَائِرِ قَلْبِك فَلَمْ أجِد إلَى قَلْبِك أحَبَّ إلَيكَ مِن عَلِيِّ بْنِ أبِي طَالِب ، فَخَاطَبْتُك بِلِسَانِه كَيْمَا تَطْمَئِنّ قَلْبُك
📔 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 38 صفحه : 312
#حب_امیرالمومنین
#فضائل_اهل_البیت_علیهم_السلام
@Menhajol_velayat
💡 زمانی آید که جز #حدیث همدم و ناجی مردم نشود
💠 عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ الْبَرْقِيِّ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخَيْبَرِيِّ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع اكْتُبْ وَ بُثَّ عِلْمَكَ فِي إِخْوَانِكَ فَإِنْ مِتَّ فَأَوْرِثْ كُتُبَكَ بَنِيكَ فَإِنَّهُ يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانُ هَرْجٍ لَا يَأْنَسُونَ فِيهِ إِلَّا بِكُتُبِهِمْ.
🔶 مفضل بن عمر گويد: مولایم امام جعفرصادق عليه السلام به من فرمودند:
«بنويس و علمت را در ميان برادرانت منتشر کن و زمانی كه مرگت فرا رسيد كتابهاى(حدیثی) خود را براى فرزندانت به ارث باقى بگذار، زيرا زمانهاى پر آشوب بر مردم مىرسد كه در آن زمان جز با كتابهايشان همدم نشوند.»
📖 نام کتاب : الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 1 صفحه : 52
#طلب_علم
@Menhajol_velayat