آیت الله مصباح در دیدار با اساتید مدرسه رشد:
🔹طبق روایت اگر کسانی حق را به بهترین وجه توصیف کنند، و در عمل هم به آن پایبند باشند، اما واقعاً به آن باور و ایمان نداشته باشند، کارهایشان ارزشی نخواهد داشت.
🔹 مهمترین عناصر سازنده شخصیت يك انسان، رفتار والدین، استاد، و کسانی است که فرد با آنها معاشرت میکند.
🔹 امام راحل هنگام راه رفتن بسیار باوقار و متین بودند. برخی از شاگردانشان هم از شدت علاقه به ایشان، ناخودآگاه شبیه امام(ره) راه میرفتند و حتی گاهی لحن و نوع تعبیراتشان هم مثل لحن و تعبیرات امام(ره) بود. این امر نشان میدهد رفتار استاد به شدت در ساختن شخصیت شاگرد تأثیرگذار است.
@mesbahedustan
@tabyinir
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
کلیپ های پخش شده در سی و پنجمین نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی (ره) بلا موضوع نقش ولی فقیه در مدیریت حامعه👇👇
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه مصباح:
اگر رهبری نبود ...
@tabyinir
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر شبانه روز سجده شکر به جا بیاورم فقط به خاطر این نعمت، باز هم نمی توانم حق شکرش را ادا کنم
@tabyinir
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتی حسودان و دشمنان ناچارند اعتراف کنند که ...
@tabyinir
🔰 علامه مصباح در دیدار با نیروهای نظامی سپاه و نیروی انتظامی:
🔻 «انما الاعمال بالنیات» ؛ این حديث شريف را همه ما، بارها شنیدهایم؛ اما كمتر به آن اندیشیدهایم؛ در واقع این عبارت پاسخ دشوارترین مسائل در فلسفه اخلاق و فلسفه ارزشها است.
🔹 هر کاری دارای جنبه فعلی و فاعلی است؛ چه بسیار کارهایی که به خوبي انجام ميشوند و حُسن فعلی دارند، اما چون با نیت خوبی انجام نشدهاند، حُسن فاعلی ندارند.
🔸 خلوص نیت نیز مراتبی دارد؛ چرا که انجام خالصانه يك كار برای خدا، از محبت نسبت به خدا سرچشمه میگیرد و محبت نيز دارای مراتب مختلفي است.
🔹این همه شهید فدا نشدند تا ما هم مثل کشورهای دیگر باشیم؛ بلکه برای اعتلاي اسلام، این همه هزینه شده است؛ لذا ما بايد سعی کنیم نگاهی فراتر از هدفهای مادی داشته باشیم و نیتمان را ارتقا بدهیم.
🔸میگوییم نماز را «قربة الی الله» میخوانیم، اما حقیقت این است که بسیاری از ما نماز را به طمع بهشت، یا به خاطر ترس از جهنم ميخوانیم؛ البته نماز خواندن به نیت رفتن به بهشت یا از ترس جهنم موجب رهایی از عذاب و رسيدن به بهشت میشود؛ اما نماز با چنین نیتی کجا، و نماز با نیت خالص برای قرب به پروردگار کجا؟!
🔹غیر از محاسبه مادی نتيجه کارها، محاسبه دیگری هم وجود دارد كه مربوط به نیت انسان است؛ اگر کاری هر چند کوچک، برای خداوند انجام شود، ارزش بسیار زیادی دارد.
17 اردیبهشت ماه 90
@mesbahedustan
🔴 سخنان مهم علامه مصباح در جمع تعدادی از اساتید حوزه:
🔹 گذشته از عوامل طبیعی که سبب کمرنگ شدن روحیه انقلابی در جامعه میشود، دشمنان نیز روز به روز اهمیت اين انقلاب را بیشتر درک میکنند و در صدد جلوگیری از گسترش انقلاب اسلامي، و نهايتاً نابودي آن هستند و در این مسیر تمام توان خود را به کار گرفته، و می گیرند.
🔸 امروز وضع ظاهری بعضي از شهرها تناسبي با جامعه اسلامی ندارد؛ بانکها در رباخواری از یکدیگر سبقت میگیرند؛ حتی گاهی برخي از مسئولان نظام جمهوری اسلامی سخنانی میگویند که جای تعجب دارد! طبیعتاً در چنين شرايطي رهبری جامعه اسلامی که اوضاع جامعه را رصد میکند، باید به گونهاي که دشمنان نتوانند از آن سوءاستفاده کنند، هشدارهاي لازم را بدهند؛ بر همين اساس ايشان خطاب به قشرهای مؤثر جامعه فرمودند كه باید انقلابی باشید، و انقلابی بمانید.
🔹 وضعيت فعلي کشور، با وجود همه مشکلات اقتصادی، اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.
🔸 امروز برخی به دنبال آن هستند كه انقلاب را به عنوان عامل مشکلات اقتصادی معرفی کنند؛ در حالي كه مقصر اصلی این شرايط، اشتباهات مسئولانی است که انقلابی عمل نکردهاند.
🔹معنای انقلابی بودن یعنی اینکه ارزشهای انقلاب را بشناسیم، آنها را تبیین کنیم، و در عمل نیز هم خود به آنها پایبند باشیم، هم دیگران را به آن دعوت کنیم.
🔸 امروز فساد از در و دیوار میبارد، و با وجود ابزارهايي مثل گوشی تلفن همراه زمینه فساد حتي برای كودكان هم فراهم شده است؛ اما در چنين شرايطي یک محسن حججی عالم را مبهوت رفتار خود میکند، و البته جوانانی مثل او فراوان هستند. گاهي جوانانی را میبینیم که چه بسا از نظر ما ظاهر نامناسبی دارند، اما عاشقانه در مراسم مذهبی شرکت میکنند و حتی حاضرند برای انقلاب و رهبری جانفشاني کنند.
🔹 وجود چنین افراد پاکی در این دوران بسیار امیدوار کننده است؛ اما آیا ميتوانيم آسوده باشيم كه چون اسباب امیدواری وجود دارد، ما وظیفهای نداریم؟ اتفاقاً ما وظیفه سنگینتری داریم؛ خدا چنین ظرفیتی را قرار داده، تا ما هم به وظیفه خود عمل کنیم.
🔸خوشبینی رهبر انقلاب و پیشبینی ایشان از رشد و تعالی جامعه در آینده به معنای نادیده گرفتن زمینههای انحراف در جامعه نیست؛ به این معنا هم نیست که ما هیچ وظیفهای نداریم و آینده انقلاب بدون تلاش ما روشن خواهد بود؛ خیر؛ مقام معظم رهبري در کلام حکیمانه خود، بر لزوم انقلابی بودن و فاصله نگرفتن از ارزشهای انقلابی هم تأکید میکنند؛ چون در سایه انقلابی بودن و عمل به وظیفه است که پیشبینی ایشان محقق میشود.
17 اردیبهشت 97
@mesbahedustab
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
🔰 فحش، تهمت، ناسزا و قلت یاران و کثرت دشمنان نباید مانع انجام تکلیف باشد
🔻 علامه مصباح یزدی در جمع فارغ التحصیلان موسسه امام (ره):
🔹طبق روایات علما وارثان هستند اما وارثان انبیا چه وظیفهای بر عهده دارند؛ به عبارت بهتر انبیا چه وظیفهای داشته اند که وارثان انبیا نیز از آنها ارث ببرند؟
🔸شارع، دو نوع حکم دارد؛ احکام امضائی و احکام تعبدی و آنچه که عقل بشر نمیتواند به آن دست یابد، احکام امضائی است، وگرنه مستقلات عقلیه را میتوان با عقل درک کرد؛ لذا برخی معتقدند تنها وظیفه انبیا، بیان احکام شرعی تعبدی است و بر همین اساس وظیفه وارثان انبیا نیز یاد گرفتن مسائل شرعی و بیان آنها برای مردم است.
🔹بر اساس این نگاه، تنها وظیفه عالمان، نوشتن رساله و آگاه کردن مردم از تکالیف شرعی تعبدی است؛شاید بسیاری از افراد کمابیش چنین تفکری را قبول دارند، اما طبق آیات قرآن کریم و روایات، وظیفه انبیا تنها بیان احکام شرعی نیست؛ انبیا تنها به خاطر بیان احکام فقهی مورد آزار و اذیت قرار نمیگرفتند؛ سیدالشهدا علیهالسلام هم تنها به خاطر فتوا به احکام تعبدی، به شهادت نرسید.
🔸اولین وظیفه پیامبران، یادآوری و مطالبه فطرت خداپرستی از مردم است؛ وظیفه دوم آنها، یادآوری نعمتهای الهی برای مردم است تا آنها لزوم شکر خداوند را درک کنند؛ وظیفه دیگر انبیا بیان احکام و تبلیغ است و در آخر انبیا وظیفه دارند تا عقلهایی را که زیر حجابها و غبارها دفن شده اند را زنده کنند. از این رو وارثان انبیا نیز چنین وظیفه هایی دارند.
🔹عقل، همیشه کارآمد نیست؛ عقل زمانی میتواند کارآیی داشته باشد که اولا مبتلا به غفلت نباشد، ثانیا دچار نسیان و فراموشی نشده باشد و ثالثا حجاب هوای نفس روی آن حائل نشود و فرد تسلیم شیطان نشود.
🔸هیچ فرد عاقلی سکه طلا را با یک هزارتومانی – هر چقدر هم که نو و زیبا باشد – عوض نمیکند و کسی هم که چنین کند، از نگاه مردم کم عقل است. اما اگر به زندگی خودمان نگاه کنیم شاید شبیه چنین کاری را زیاد انجام داده باشیم؛ مثلا یک ساعت از عمر که میتوان در آن کاری انجام داد تا اجر بی نهایت نصیبمان گردد را در مقابل لذتهای زودگذر دنیایی از دست داده ایم. این کارها نیز بچه گانه و کم عقلی است، اما گاهی مرتکب میشویم.
🔹زیانکارترین مردم کسانی هستند که در مسیر گمراهی تلاش میکنند و در عین حال گمان میکنند که در مسیر رستگاری هستند؛ مبادا ما گمان کنیم که وارثان انبیا هستیم و کارمان، بهترین کارهاست، اما هدفمان، تنها دنیا باشد! در این صورت مصداق همین آیه خواهیم بود.
🔸هر کسی فقط دنیا را بخواهد، خدا به او خواهد داد؛ اما در آخرت از عذاب الهی، ایمن نخواهد بود.
🔹هر کدام از ما باید منصفانه خودمان را ارزیابی کنیم؛ ببینیم زمانی که از خواب بیدار میشویم با انگیزه مادی کار میکنیم و یا انگیزه الهی؟ اگر قرار باشد انگیزه ما، مادی باشد، با کافران چه تفاوتی خواهیم کرد؟
🔸همه پیامبران، اگر چه در قلت و ضعف بودهاند، اما این سبب نشد تا به وظیفه خود عمل نکنند؛ آنها نگفتند که من تنها هستم و نمیتوانم در مقابل همه مردم، کاری از پیش ببرم.
🔹اگر ما وارث انبیا هستیم، نباید از تنها بودن و قلت نفرات بترسیم، باید ببینیم خدا چه میپسندد و به دنبال آن باشیم؛ در این مسیر نیز خودمان را برای تحمل انواع تهمت ها، فحش ها، ناملایمات، شکنجهها و حتی کشته شدن نیز آماده کنیم.
@tabyinir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
↙️روایت علامه مصباح از خدمتی که ترامپ به دنیا کرد!!!
سروش
http://sapp.ir/mesbahedustan
ایتا:
https://eitaa.com/mesbahedustan
آی گپ:
http://igap.net/mesbahedustan
🔆رمضان فرصتى گرانبها
🔹 زندگى به سرعت در گذر است و انسان توجه ندارد كه چه سرمايه اى را از دست مى دهد. گاهى كه موفق مى شود گذشته هاى خود را مرور كند مى بيند كه روزگارى از او گذشته، نيروهايى صرف كرده و تلاشهايى انجام داده است، ولى چيزى به دست نياورده است.
🔹 در طول سال، پيوسته به دنبال به دست آوردن فرصتى هستيم تا درباره زندگى خود و آغاز و انجام آن بينديشيم مسيرى را انتخاب كنيم كه زندگى ابدى را براى ما رقم زند؛ اما كمتر چنين فرصتى به دست مى آوريم. شايد بهترين اوقاتى كه مى توان براى اين منظور از آن استفاده كرد #ماه_مبارك_رمضان باشد.
🔹 همواره، به خود وعده مى دهيم تا #ماه_رمضان فرا رسد و بهتر از ساير اوقات به عبادت بپردازيم، از دنيا و دنيا پرستى تا حدى چشم بپوشيم و به سوى خدا برويم و بينديشيم كه كيستيم، از كجا آمده ايم، به كجا مى رويم و در اين سرا چه بايد بكنيم.
🔆 سرانجام، انتظار پايان مى پذيرد و ماه رمضان از راه مى رسد، اما #شيطان مى كوشد تا چون گذشته، انسان نتواند از اين اوقات شريف و لحظات گران بها استفاده كند و به توفيقات الهى دست يابد. همه جا دست پيدا و پنهان او در كار است تا انگيزه انسان به اغراض نفسانى و دنيوى آلوده شود و دعا، مناجات و عبادت او با سنگينى و كسالت توأم گردد و حال راز و نياز از او سلب شود. در اين كشمكش و تضاد بين عوامل الهى و عوامل نفسانى و شيطانى، انسان بايد از خدا توفيق بخواهد و فرصتهاى پيش آمده را مغتنم بشمرد و عبادت و دعا را به اوقات ديگر موكول نكند. بايد تلاش نمايد هر قدر كه ممكن است گامى مثبت در مسير تكامل خود بردارد و به خدا نزديك شود.
📗شرح فرازهايى از دعاى افتتاح، ص 97 و 98
https://eitaa.com/mesbahedustan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹علامه مصباح: انقلاب اسلامی، زمینه ساز امتحانات اجتماعی
🔸برخی می گویند جانم فدای رهبر ولی تابع کدخدا هستند
سروش
http://sapp.ir/mesbahedustan
ایتا:
https://eitaa.com/mesbahedustan
آی گپ:
http://igap.net/mesbahedustan