23.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| رابطه معرفت با محبت
🔺️قسمت پنجاه و پنجم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
🎞 جهت مشاهده با کیفیت بالا:
https://aparat.com/v/6I7aJ
💻 @mesbahyazdi_ir
💠سلیمان قدرت را برای ترویج دین طلب میکرد
«وَهَبْ لى مُلْكَاً لا يَنْبَغى لاِحَد مِنْ بَعْدى.» (ص ۳۵)
«گفت: پروردگارا، مرا ببخش، و به من حكومتى (به نحو اعجاز) عطا كن كه براى احدى بعد از من سزا نباشد.»
🔹اشکال قدرتهاى مادّى و دنیوى در همین بازدارندگى آنها است و اگر انسان را متوقّف نمىکردند و مانع ترقّى و تعالى انسان نمىشدند و عوارض سوء اجتماعى و اخلاقى به دنبالشان نبود، تحصیل آنها اشکالى نداشت. سلیمان پیامبر الهى از خداوند قدرت فوقالعادهاى را طلب مىکرد، اما همین قدرتى را که به شدّت از خدا طلب مىکرد، هدف اصلىِ او نبود و به آن دلبستگى نداشت؛ بلکه، قدرت را مىخواست تا در سایه آن، دین خدا و آیین حقّ را ترویج و قدرتمندان مشرک و غیر مسلمان را به سوى اسلام و آیین الهى بکشاند. بنابراین، او چنین قدرتى را مىخواست تا از آن به صورت وسیلهاى براى وصول به کمالى برتر بهرهبردارى کند. از اینجاست که مىبینیم او هیچ گاه از قدرت فوق العاده خود سوء استفاده نمىکرد و و در حدّى اوج گرفته بود که نه تنها بر انسانها بلکه، بر جنّیان نیز ـ آنچنان که قرآن گفته است ـ فرمان مىراند، ولى، با چنین قدرتى او خودش یک لقمه نان جو خشک مىخورد و مغرور قدرت خویش نبود.
🔸اگر انسان به هر مقامى که رسید به ضعفهاى خود بیندیشد و به نداریها و ناتوانیها توجّه داشته باشد، هیچ گاه متکبر نمىشود. انسانهاى شایسته و اولیاى خدا هر چه قدرتشان بیشتر مىشود، ضعف خود را بیشتر درک مىکنند و متواضعتر مىشوند؛ یعنى مشاهده مىکنند که این قدرت مال آنها نیست، بلکه، هرچقدر زیاد هم که باشد قدرت الهى است که در اختیار آنان قرار داده است و منهاى قدرت الهى انسان ذاتاً چیزى از خود ندارد و نیز هر چقدر که قدرتشان هم زیادتر بشود با معرفت بالایى که دارند، خود را در سیطره قدرتى بالاتر مىبینند که این قدرتها در مقایسه با آن بسیار ناچیز خواهد بود.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۱۲۷
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
💻 @mesbahyazdi_ir
💠«لهو» انسان را از خود بیگانه میکند
«ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الاْمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُون (حجر ۳)
«ترجمه: آنان را (به حال خود) واگذار تا بخورند و (از لذائذ دنيا) برخوردار شوند و آرزوها مشغولشان كند، كه به زودى خواهند فهميد.»
🔹️علّت اینکه بسیارى از افعال به عنوان «لهو» تحریم شده همین است که انسان را از خود غافل و بیخود مىکند؛ زیرا منشأ صدور هر کار صحیحى در انسان، توجّه به خویشتن است: توجّه به اینکه چه کسى هست؟ کجا هست؟ چه کارى برایش مصلحت دارد و چه کارى مصلحت ندارد؟ چه کارى را باید انجام دهد و چه کارى را نباید انجام دهد؟ صرفاً، در صورت توجّه است که انسان مىتواند راه درست را انتخاب کند. امّا وقتى عوامل خارجى آنچنان بر وى مسلّط شدند و مقهورش کردند که اصلا غافل شد و دیگر توجّهى به خودش ندارد قدرت گزینش از او گرفته خواهد شد و به اصطلاح قرآن گرفتار حالت لهو مىشود حالتى که در بعضى مراتب حرام است و در مراتب دیگرى اخلاقاً مذموم.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۸۹
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
💻 @mesbahyazdi_ir
📚 #معرفی_کتاب
«شکوه نجوا»
✴برشی از کتاب:
🔹️بیش تر از نصف #مناجات_شعبانیه درخواست پاک شدن از آلودگیها و بقیه آن نام بردن از کمالات و صفات عالی الهی است که به امید افاضه برکت و رحمت خوانده می شود. پس بخش اول زمینهساز است چون بیشترین کلمه ای که در آن بخش به کار رفته است عفو و مشتقات آن است.
💻 @mesbahyazdi_ir
991226-شکوه نجوا(1).pdf
1.41M
📚 #معرفی_کتاب
«شکوه نجوا»
نویسنده: آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
◀️ توضیح کوتاه درباره کتاب:
اين کتاب شرح و توضيح مناجات شريف شعبانيه و مناجات المريدين است که ضمن آن حضرت استاد مباحث آموزنده اخلاقي و معرفتي آنها را يادآور شده اند.
◀️رؤوس مطالب کتاب:
اهميت ذکر صلوات با نگاهي به نقش صلوات در استجابت دعا، فرق بين ندا، دعا و نجوا، علم الهي نسبت به حال و موقعيت انسان، انواع عذرخواهي و پذيرش عذر، سادهترين راه ايجاد محبت به خداوند، توضيح درباره ولايت و انواع آن، اشاره به محبت به عنوان محوريترين مفهوم در مناجات المريدين، آثار محبت الهي و راههاي محبوبيت در پيشگاه خداوند.
ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)
قیمت: ۱۶٨/۰۰۰ ریال
لینک فروش اینترنتی:
🌐 http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/2892
💻 @mesbahyazdi_ir
💠توجه به خویشتن، ریشه اصلی همه خیرات است
«یا اَيُّهَا الَّذینَ امَنُوا عَلَيْكُمْ اَنْفُسَكُمْ لايَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ اِذا اهْتَدَيْتُمْ.» (مائده ۱۰۵)
«ترجمه: اى كسانى كه ايمان آوردهايد، مراقب خودتان باشيد، اگر شما خود هدايت يافتيد (ضلالت) كسى كه گمراه شده به شما زيانى نمىرساند (هر چند بايد او را نيز دعوت كنيد)، بازگشت همۀ شما به سوى خداست پس شما را از آنچه مىكرديد آگاه خواهد نمود.»
🔷این آیه مىگوید که انسان باید به خودش بپردازد و به فکر منافع و مصالح واقعى خودش باشد؛ ولى، این در صورتى میسور است که انسان توجّه به خویش داشته باشد و در صورت غفلت، تشخیص اینکه چه کارى براى انسان مفید است که انجام دهد و چه کارى مضرّ و زیانبار است که باید ترک کند امرى دشوار است و به فکر انسان راه پیدا نمىکند. بنابراین، مىتوان گفت: توجّه به خویش ریشه اصلى همه کارهاى خیر و مفید خواهد بود، چنانکه غفلت و بىتوجهى نسبت به خویش و به اصطلاح از خودبیگانگى، آینده انسان را یکباره تباه مىکند.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۹۰
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
💻 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | چیزی از خزانه خدا کم نمیشود
🔸️اهمیت و لطف محب #امام_حسین (علیهالسلام) بودن آنچنان برای پروردگار ارزشمند است که خداوند ابایی ندارد بخاطر ایشان همه بندگانش را مورد بخشش و رحمت قرار دهد. با بخشیدن عباد چیزی از خزانه رحمت خداوند کم نمیشود و تنها عاملی که رحمت خداوند را محدود میکند این است که خلاف حکمت او باشد.
💻 @mesbahyazdi_ir
📸#عکس_نوشت | به خودمان میرسد
«اللهم صل علی محمد و آل محمد»
«خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.»
🔸️بازگشت اين صلواتها به خود انسانهاست. چرا كه ما براى پيامبر صلى الله عليه وآله و خاندانش طلب رحمت مىكنيم و چون ظرف وجودى آنان لبريز از رحمت الاهى است و نيازى به آن ندارند، اين رحمت به كسانى كه تحت ولايت آنها هستند سرازير مىشود
🔹️درست مثل آنكه، شخصى ليوانى را پر از آب كرده است و روى آن آب، آبى بريزد. قطعاً در ظرفى كه زير آن ليوان وجود دارد، سرازير شده، موجوداتى كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مىگيرند. بنابراين هر كس صلوات مىفرستد؛ بركت اين صلوات به خود او و ديگران مىرسد.
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۲ و ۱۳
#شرح_مناجات_شعبانیه ١
💻 @mesbahyazdi_ir
💠برتریهای مادّی سرابی بیش نیست
«تِلْكَ الدّارُ الآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذینَ لا يُریدُونَ عُلُوَّاً فى الأرْضِ وَلا فَساداً.» (قصص ۸۳)
«ترجمه: آن خانۀ برتر و والاى آخرت را از آن كسانى قرار مىدهيم كه در روى زمين ارادۀ برترى و تسلط (بر ديگران) و فساد و تباهى ندارند.»
🔹️اکنون این سؤال مطرح مىشود که آیا آیاتى که ما از برترى طلبى باز مىدارند، این مفهوم را القا مىکنند که انسان باید قانع باشد و هیچگاه در فکر صعود به مقامهاى بالاتر نیفتد؟ در این صورت، آیات فوق ما را امر به رکود، ایستادن و توقّف کردهاند و این خلاف اصلى است که تاکنون بر آن تأکید داشته و گفتهایم: آدمى هیچ وقت نباید به آنچه که دارد قانع و بر آن متوقّف شود، بلکه، پیوسته باید نداریها و کمبودها مدّ نظر و مورد توجّه او باشند تا با جبران آنها واجد کمالات بیشترى شود.
🔸️در پاسخ سؤال فوق باید بگوییم: این آیات هیچگاه ما را وادار به رکود و توقّف نمىکنند، بلکه، این حقیقت را به ما مىآموزند که برتریهائى مادّى و زمینى، که خیلىها بدان دل بستهاند، حقیقت ندارند، بلکه، برتریهاى دروغین هستند که انسان را از وصول به برتریهاى حقیقى باز مىدارند. بینش قرآنى به ما مىآموزد که برتریهاى مادّى، در واقع، هدف نهایى و آخرین نقطه تعالى انسان نیستند. و مطلوبيّت ذاتى ندارند بلکه، در حدّ ابزار و وسیلهاى بیش نیستند و ارزش آنها ارزشى غیرى است که در پرتو ارزش ذاتى ِ اهداف نهایى و در مسیر وصول به آنها تحقّق مىیابد.
🔹️برتریهاى مادّى نمىتوانند درد انسان را دوا و نیاز فطرى وى را برطرف سازند. بلکه، سرابى بیش نیستند و اسباب بازى و گول زنندهاند. برتریهاى مادّى نقش پستانک را بازى مىکنند که کودک را از اینکه پستان پر شیر، مادر را جستجو کند باز مىدارد و انسان با دل بستن به این برتریهاى غیر حقیقى، در واقع خود را فریب مىدهد، از طلب و جستجوى برتریهاى حقیقى باز مىماند، به فساد و انحراف مىافتد و سقوط خواهد کرد.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۱۲۵
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
💻 @mesbahyazdi_ir
🖼 #تصویر_ویژه
🌳انتشار به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری
۹۸/۱۲/۲۴
💻 @mesbahyazdi_ir
🔰 حامیان اسلام
سپاه، عزيز بودنش به خاطر اين است كه پاسدار اسلام است وقتى به اصل اسلام در رسانه ها توهین می شود، چه توقعى داريد به #سپاه توهين نشود، معلوم مىشود شما حاميان اسلام هستيد که مورد هجمه اید، پاسداران اسلام توجه شان را معطوف مسائل نظرى و معرفت اسلامی بکنند و از درگير شدن با مسائل فصلى و موسمى پرهيز كنيد. دشمن این را مىخواهد که شما را با چيزهاى ساده مشغول كند و از مسائل اساسى باز دارد.
۱۳۷۸/۰۴/۳۰
💻 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | خدا، دست او شده
اگر معتقديم حضرت اباالفضل صلوات الله عليه با آن دستهاي بريدهاش دست كسانى را مىگيرد؛ اين همان است كه خدا دست او شده، مصداق همين روايت است که خداوند فرموده: «... يَدَهُ الَّتِي يَبْطِشُ بِهَا» من دست او شدم.
۱۳۹۷/۰۶/۰۲
💻 @mesbahyazdi_ir