🔃 #مرور_سریع | فهرست برخی تولیدات از بیانات آیت الله مصباح یزدی(قدس سره) درباره روز عرفه
✅عکس_نوشت | گنجی میان آنچه به ما رسیده!
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/2395
✅کلیپ| چگونه خود را محضر خدا ببینیم
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/2394
✅عکس نوشت | شیوه تفکر در نعمت های خداوند در دعای عرفه
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/2392
✅متن خبر| شیوه تفکر در نعمت های خداوند در دعای عرفه
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/2393
✅صوت| ما را مثل دلقک فرعون ببخش!
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/1706
✅عکس نوشت| شاید هیچ دعایی به اندازه دعای عرفه اهمیت نداشته باشد
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/1704
✅کلیپ | ماجرای قرائت #دعای_عرفه برای کشیشهای برزیلی.
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/1703
✅عکس نوشت | کشیشها و اسقف ها گریه میکردند؟
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir/1132
#عرفه
💠 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ_ویژه | ما را مثل دلقک فرعون ببخش!
🔺️حکایتی در باب بخشندگی خداوند و آمادگی برای دعای عرفه، علامه مصباح یزدی(قدس سره)، ۱۳۸۵/۱۰/۰۹
#عرفه
#روز_عرفه
🌐 @mesbahyazdi_ir
مجموعه پوسترهای «#شهید_مظلوم در بیان مصباحِ دوستان»
🔺️بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی پیرامون عظمت شخصیت شهید آیت الله دکتر بهشتی (ره)
🌐 @mesbahyazdi_ir
از عمیقترین و عالیترین ادعیه
🔸️ روز عرفه دعای عرفه امام حسین علیه السلام را تداعی میکند. این دعا واقعا یکی از گنج های معرفتی است. شاید ما اگر پنج دعا داشته باشیم که از لحاظ معارف در حد اعلی باشند، یکی از آنها دعای عرفه است و شاید از بعضی لحاظ، از همه عمیقتر و بالاتر باشد. متاسفانه ما که شیعه اهل بیت علیهم السلام هستیم و به وجود آنها افتخار میکنیم، بهای لازم را به این [دعا] نمیدهیم.
۱۳۹۸/۰۸/۲۵
#دعای_عرفه
#عرفه
🌐 @mesbahyazdi_ir
حج، نمایانگر ابّهت اسلام
🔸️اگر حج تشریع نشده بود و مسلمانها موظف نبودند که هر سال چنین اجتماع باشکوهی را در آنجا تشکیل دهند، ابهت اسلام برای جهانیان نمایان نمیشد.
🔸️در چنین مراسمی، عظمت اسلام و جامعه اسلامی به نمایش گذاشته میشود و قطعاً دیدن این مناظر باشکوه توسط غیر مسلمانها و حتی نقل و توصیف این مراسم، آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸️[دیدن این مناظر با شکوه حج،] این سؤال را برای [غیر مسلمانان] ایجاد میکند: «این چه جاذبهای است که [باعث شده] مردم، اینچنین، در سرزمینی با آب و هوای نامناسب و بدون شرایط خوشگذرانی جمع گردند؟!»
۱۳۸۹/۰۶/۱۶
#حج
🌐 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #ببینید | مگر میشود غیر او را دوست بداری؟
🔺️قسمت صد و یازدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | مگر میشود غیر او را دوست بداری؟ 🔺️قسمت صد و یازدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت
مگر میشود غیر او را دوست بداری؟
🔹️آنچه در اوصاف خدا، در افعال خدا بیان میشود، بارها گفته شده که انسان استعداد این را ندارد که با فهم عادی اینها را درک کند.
🔹️خب خدا چرا آدم را آفرید؟ چون خدا خوبی ها را دوست دارد، اثر هر خوبی را هم دوست دارد. خدا خودش را دوست می دارد، چقدر؟ بینهایت دوست میدارد؛ چون کمالاتش بینهایت است. دوست داشتنش هم نسبت به خودش بینهایت است.
🔹️حالا آثار خودش را چقدر دوست میدارد؟ آثار او محدود هستند اما ارتباطی که با او دارند ارتباط با نامحدود است [پس امکان دارد خداوند آنها را بینهایت دوست بدارد].
🔹️این که (خداوند) میگوید به هر انسانی همه آن نعمت های بهشتی را اگر می دادم باز هم از ملک من کم نمیشد، این یعنی از ملک او کم نمیشود اما اینطرف، بنده هست که بیشتر ظرفیت ندارد.
🔹️بنابر این اگر بگوید من هر گنهکاری را بی نهایت دوست دارم که برگردد به طرف من، حرف بی جایی نیست.
🔹️چقدر خداوند از کاری خوب خوشحال میشود؟ حد ندارد. یعنی آنچه از سوی او هست کمال است و کمالش هیچ حد و حصری ندارد. او نیازی ندارد به این مخلوقات، او اینها را دوست دارد به خاطر اینکه اثر خودش هستند، اثر کمال (دوست داشتنی اش) هستند؛ وقتی چیزی محبوب شد، آثارش هم محبوب میشود. این ها شعاع او است، محبت اوست که در اینها جلوه میکند و هیچ حدی هم ندارد.
🔹️ما چنین خدایی داریم. خدایی که بی حد و اندازه دوست دارد گناهکارانش به طرف او برگردند. (به تعبیر حدیث قدسی) از برگشتن آنها اینچنین شاد میشود؛ انتظار میکشد، میگوید چقدر انتظار بکشم که این بنده هایی که از من روی برگردانده اند دوباره بیایند؟
🔹️آدم اگر تصور ناقصی از این معانی داشته باشد، دیگر جا دارد که محبت دیگری را در دلش جا دهد؟
لینک متن کامل جلسه
لینک صوت کامل جلسه
#محبت_خدا
🌐 @mesbahyazdi_ir
حج، مسیر سریع تقرب
🔸️یاد حج و انجام این مراسم بینظیر در انسان شور و شوق و توجه بیشتری به وجود میآورد و زمینهای برای حرکت سریعتر، رشد و تقرب فراهم میکند.
۱۳۹۶/۰۵/۱۵
#حج
💠 @mesbahyazdi_ir
💠 ما از لحظه ای كه در آغوش مادر بوديم، با نام ائمه آشنا شديم؛ آن وقتى كه ما را در لحد مىگذارند، نام ائمه را مىبرند.
💠 اگر ما كه گوشت و پوستمان از نام امام و بركات امام رشد كرده به ياد امام نباشيم ، پس چه كسى مىخواهد به يادش باشد؟ اگر به يادش نباشيم، كى ضرر كرده؟ دوست نداريد امام زمان به ياد شما باشد؟
۱۳۷۴/۱۲/۲۶
#مهدویت
🌐 @mesbahyazdi_ir
إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاهَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاهَ وَهُمْ رَاكِعُونَ * وَمَن يَتَوَلَّ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فَإِنَّ حِزبَ ٱللَّهِ هُمُ ٱلغالِبُونَ (مائده۵۵،۵۶)
ترجمه:جز این نیست که سرپرست و ولیّ امر شما خدا و فرستاده اوست و کسانی که ایمان آورده اند، آنها که نماز را برپا می دارند و در حالی که در رکوعاند زکات می دهند* و کسی که خدا و فرستاده او و کسانی را که ایمان آورده اند به ولایت و سرپرستی بپذیرد ( از حزب خداست و ) بی تردید حزب خدا پیروزند.
🕋 #معارف_قرآن | شرط حزباللهی بودن
🔸️اين آيه در شأن اميرالمؤمنين علیه السلام نازل شد...[بر اساس این آیه شریفه] فقط خدا(جل و علا) و رسول و علی (علیهماالصلاة و السلام) صلاحیت ولایت بر شما را دارند. اگر کسانی موفق شدند این ولایت را در خودشان به وجود بیاورند و رابطه قلبی با آنها برقرار کردند، خداوند یک لقب به آنها می دهد؛ آن لقب چیست؟ حزب الله.
🔸️...آن هایی که می خواهند حزب اللهی باشند، [می بایست پیوند قلبی شان] با خدا(جل و علا) و رسول و علی (علیهما الصلاة و السلام) محکم تر باشد. گویا باشند کسانی که این رابطه را احساس می کنند و می فهمند که قلبشان با قلب مقدس ولیعصر (علیهالسلام) ارتباط دارد. آن کسانی که این محور را داشته باشند [و حزب اللهی باشند،] آن وقت خداوند می فرماید: مطمئن باشید که پیروز، همین ها هستند.
۱۳۸۳/۱۱/۰۸
#تدبر
#نکات_قرآنی
#ولایت
#غدیر
💠 @mesbahyazdi_ir
مراقب ریشههای این درخت باش!
🔺️ چرا به اعتقادات دینی، اصول میگویند؟
#تمثیلات
💠 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
مراقب ریشههای این درخت باش!
🔸️[اعتقادات اساسی] اصلی ترین پایههای مربوط به سعادت بشر است. امور اعتقادی، بنیادیترین و ریشهایترین مسائل در ساختمان روحی و ایمانی انسان است؛ درست مانند ریشههای درختی تناور که حیات درخت بسته به حیات و زنده بودن آن است. به همین جهت، به این امور «اصول» میگویند [که در عربی] به معنی«ریشهها» است.
🔸️چراییِ تشبیه اینگونه امور به ریشه درخت و «اصول» نامیدن آن، [با] توجه به ویژگیهای موجود در ریشه درخت است. ریشه درخت اگر سالم باشد و مواد مُغذّی به درخت برساند، درختْ زنده خواهد بود. حتی اگر شاخوبرگهای درخت خشک و سوخته باشد، ولی ریشه سالمی داشته باشد، باز هم امید به سبز شدن مجدد آن هست. ولی اگر ریشهاش بهكلی پوسیده شود یا سوخته و از بین رفته باشد، دیگر هیچ امیدی به حیات و سبز شدن و میوه دادن آن درخت نیست.
🔸️اعتقادات اصلی، همچون توحید، شناخت صفات الهی، اثبات عدل خداوند، نبوت، معاد، و اعتقاد به امامت، ازجمله ریشههای حیاتی دین ماست. در میان این امورِ اصلی، ریشهایترین و اصلیترین آنها، توحید است. اعتقادات دیگر، جلوهای از همان توحید است.
🔸️توحید، اساس دین است. به بیان علامه طباطباییرضیاللهعنه، اگر ما همه دین را خلاصه كنیم، در یك كلمه، میشود «توحید» و اگر «توحید» را بسطش بدهیم، میشود همه دین. بنابراین، قبل از هرچیز باید تمام تلاشها معطوف به این اصلیترین اعتقاد باشد و آن را از هر گزند و انحرافی، سالم و زنده نگه داریم و موانع تحقق آن را برطرف سازیم.
🔸️اگر توحید، سالم بوده و حیات داشته باشد، میتوان سلامت دیگر اعتقادات را انتظار داشت؛ چراکه سلامت آن اعتقادات و سپس همه شاخوبرگها، از سلامت توحید سرچشمه میگیرد. اگر این اصل (ریشه) ضربه خورد و خشكید، سایر عقاید و شاخ و برگهای درختِ دین نیز از بین خواهد رفت.
📚 صهبای حضور، صفحه ۳۱۲
💠 @mesbahyazdi_ir