#شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹
✍شبهه:
🔺اهل تسنن قائل هستند که همه صحابه پیامبر اکرم عادل بوده اند. در این رابطه به سوره مبارکه «فتح آیه ۲۹» استناد می کنند:
«مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَ رِضْوَانًا...»
📌ترجمه: «محمّد (صلی الله علیه و آله) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند؛ پیوسته آنها را در حال رکوع و سجود می بینی در حالی که همواره فضل خدا و رضای او را می طلبند...»
👈آیا چنین برداشتی از این آیه صحیح می باشد؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹ ✍شبهه: 🔺اهل تسنن قائل هستند که همه صحابه پیامبر اکرم عادل بوده اند. در
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹
🔴پاسخ نقضی(قسمت اول):
✳️ از طریق بخش های متعدد در این آیه براحتی می توان استدلال اهل تسنن را نقض نمود. به علت اختصار فقط با استفاده از قسمت «رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» به رد استدلال آنان می پردازیم.
👈بر اساس دیدگاه اهل تسنن اگر آیه «۲۹ سوره فتح» دلالت بر این می کند که همه اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نسبت به یکدیگر رحماء بینهم بوده و روابط بسیار خوب و نیکویی را با هم داشتند، پس چرا بعد از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با یکدیگر به جنگ و نزاع پرداختند؟ فقط به دو نمونه از آن اشاره می نماییم:
1⃣ «ابن تیمیه» در رابطه با رفتار صحابه نسبت به حضرت علی علیه السلام می نویسد:
«بسیارى از صحابه و تابعین بغض على را در دل داشته و او را ناسزا گفته و با او مى جنگیدند».
📚(منهاج السنة، ج۷، ص۱۳۸)
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹ 🔴پاسخ نقضی(قسمت اول): ✳️ از طریق بخش های متعدد در این آیه براحتی م
2⃣ بر اساس منابع اهل تسنن، عمار در جنگ صفین توسط اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به شهادت رسید. از جمله کسانی که در قتل او دخیل بوده «ابو الغادیة» صحابی پیامبر می باشد. ابو الغادیه در این رابطه می گوید:
📌«شنیدم که عمار بن یاسر در مدینه به عثمان بن عفان دشنام می داد. پس من او را تهدید به قتل کردم و گفتم: اگر خداوند این امکان را به من بدهد که تو را بکشم چنین خواهم کرد! پس هنگامی که روز جنگ صفین فرا رسید، عمار بن یاسر مردم را به جنگ تشویق می کرد. پس گفته شد او عمار است. من شکافی را بین دو ریه و دو ساق او دیدم و به سمت وی هجوم بردم و به زانوی او ضربه ای زدم. عمار بر زمین افتاد و سپس وی را به قتل رساندم».
📚(الطبقات الکبری، ج۳، ص۲۴۱)
🔰نتیجه: بر اساس نظر اهل تسنن اگر این آیه شامل همه اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شود، یا باید بگویند خداوند اشتباه کرده است (العیاذ بالله) که فرموده صحابه با یکدیگر خوب بوده اند یا اینکه باید بپذیرند این آیه مربوط به همه اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نمی باشد و فقط بخشی از آنان را شامل می شود.
👈ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
2⃣ بر اساس منابع اهل تسنن، عمار در جنگ صفین توسط اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به شهادت رسید
📚اسکن کتاب «منهاج السنة»
📚اسکن کتاب «الطبقات الکبری» بهمراه تصحیح سند
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹ 🔴پاسخ نقضی(قسمت اول): ✳️ از طریق بخش های متعدد در این آیه براحتی م
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹
🔴پاسخ حلی(قسمت دوم):
✳️ آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد آنست که مراد از «وَالَّذِينَ مَعَهُ» در این آیه چه نوع از معیت و همراهی با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می باشد؟ آیا صرف معیت و همراهی ظاهری با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بدون انجام عمل صالح کفایت می کند؟ یا اینکه معیت باید بصورت معنوی و با انجام دادن عمل صالح باشد؟
🔺جواب: منظور از معیت و همراهی در این آیه، معیت معنوی و انجام عمل صالح می باشد. زیرا صرف معیت ظاهری بدون انجام دادن عمل صالح کفایت نمی کند. و منافق هم می تواند بدون ایمان در قلبش، معیت و همراهی ظاهری داشته باشد.
🔹خداوند در سوره مبارکه «حدید آیه ۱۴» می فرماید؛ هنگامی که روز قیامت فرا برسد منافقین به مومنانی که وارد بهشت شده اند می گویند:
«يُنَادُونَهُمْ أَلَمْ نَكُنْ 👈مَعَكُمْ👉 قَالُوا بَلَىٰ وَلَٰكِنَّكُمْ فَتَنْتُمْ أَنْفُسَكُمْ وَتَرَبَّصْتُمْ وَارْتَبْتُمْ وَغَرَّتْكُمُ الْأَمَانِيُّ حَتَّىٰ جَاءَ أَمْرُ اللَّهِ وَغَرَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ»
📌ترجمه: «آنها را صدا میزنند: «مگر ما 👈با شما👉 نبودیم؟!» [مومنان] میگویند: «آری، ولی شما خود را به هلاکت افکندید و انتظار (مرگ پیامبر را) کشیدید، و (در همه چیز) شکّ و تردید داشتید، و آرزوهای دور و دراز شما را فریب داد تا فرمان خدا فرا رسید، و شیطان فریبکار شما را در برابر (فرمان) خداوند فریب داد».
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عدالت_صحابه #فتح_۲۹ 🔴پاسخ حلی(قسمت دوم): ✳️ آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد آنست که م
❌این آیه به صراحت تصریح می کند که منافقین معیت و همراهی ظاهری با مومنان را داشته اند، اما چون معیت معنوی و ایمانی نداشتند، همراهی ظاهری آنان هیچ سودی برایشان ندارد.
🔰و همین نکته (معیت معنوی) را خداوند در آخر آیه «۲۹ فتح» متذکر می شود:
«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا»
📌ترجمه: «کسانی از آنها را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، خداوند وعده آمرزش و اجر عظیمی داده است».
🔺در نتیجه منظور از معیت در این آیه کسانی هستند که بصورت معنوی و با انجام دادن عمل صالح با پیامبر صلی الله علیه و آله همراهی نمودند. وگرنه اگر مراد از معیت و همراهی با پیامبر صلی الله علیه و آله در این آیه ظاهری باشد، منافقین هم مصداق این آیه قرار خواهند گرفت.
بنابراین این آیه تنها شامل آن قسم از اصحابی خواهد شد که دارای ایمان و عمل صالح بودند.
🆔@meshkatehedayat
🏴وفات ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام را تسلیت عرض می نماییم.
🔹السَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْک یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاْعْداءَ.
🆔 @meshkatehedayat
#خیانت_قلم #عایشه #حسادت
❌ تحریف حسادت عایشه (۲)❌
✳️ حسادت عایشه نسبت به حضرت خدیجه علیها السلام، موضوع غیر قابل انکاری است که در بسیاری از منابع اهل تسنن با اسناد صحیح به آن اشاره شده است.
📖در کتاب «الآحاد و المثانی، جلد۵، صفحه۳۸۶» روایتی از عایشه نقل شده است که به این شرح است:
«... عَنْ عَائِشَةَ، رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا قَالَتْ: " اسْتَأْذَنَتْ هَالَةُ بِنْتُ خُوَيْلِدٍ عَلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أُخْتُ خَدِيجَةَ، فَعَرَفَ اسْتِئْذَانَ هَالَةَ فَارْتَاعَ لِذَلِكَ فَقَالَ: «اللَّهُمَّ هَالَةُ» فَغِرْتُ 👈فَقُلْتُ: مَا تَذْكُرُ مِنْ عَجُوزٍ مِنْ عَجَائِزِ قُرَيْشٍ حَمْرَاءَ الشِّدْقَيْنِ هَلَكَتْ فِي الدَّهْرِ👉، مَا غِرْتُ عَلَى أَحَدٍ مَا غِرْتُ عَلَى خَدِيجَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا».
عایشه می گوید: «هاله خواهر خديجه اجازه شرفيابى به محضر رسول خدا را گرفت. پیامبر فهمید که او هاله است. پس (یاد حضرت خدیجه افتاد و) خيلی خوشحال شد و فرمود: «خدايا! هاله آمده است.» عايشه می گويد: حسادت بر من چیره شد 👈و گفتم: اين چيست که از پيرزنی از زنان قريش با لثه های قرمز و بی دندان ياد می کنی؟! هلاک شد و رفت👉. من آن اندازه که به خدیجه حسادت می کردم، نسبت به هیچ کس این طور نبودم».
🔺این روایت، به خوبی بیانگر این نکته است که عایشه از علاقه زیاد پیامبر نسبت به حضرت خدیجه علیها السلام ناراحت بوده، و به او توهین کرده است.
✂️اما این روایت با سند مشابه (در چهار راوی آخر) در «المعجم الکبیر، جلد۲۳، صفحه۱۲» تحریف شده و این چنین آمده است:
«... عَائِشَةَ، قَالَتْ: اسْتَأْذَنَتْ هَالَةُ بِنْتُ خُوَيْلِدٍ أُخْتُ خَدِيجَةَ عَلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، فَشَبَّهَهُ بِاسْتِئْذَانِ خَدِيجَةَ فَارْتَاحَ لِذَلِكَ، فَقَالَ: «اللهُمَّ هَالَةُ» فَغِرْتُ، (✂️) وَمَا غِرْتُ عَلَى أَحَدٍ مَا غِرْتُ عَلَى خَدِيجَةَ».
🔰با دقت در متن این حدیث در می یابیم که جمله مهم این روایت، که بیانگر توهین عایشه نسبت به حضرت خدیجه علیها السلام است، از متن حدیث حذف شده است.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #عایشه #حسادت ❌ تحریف حسادت عایشه (۲)❌ ✳️ حسادت عایشه نسبت به حضرت خدیجه علیها السلام
final--2-1.jpg
6.82M
📚اسکن کتاب «الآحاد و المثانی» به همراه کتاب تحریف شده
🔺فایل با کیفیت بالا
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #عایشه #حسادت ❌ تحریف حسادت عایشه (۲)❌ ✳️ حسادت عایشه نسبت به حضرت خدیجه علیها السلام
📚اسکن کتاب «الآحاد و المثانی» به همراه کتاب تحریف شده
🔺فایل با حجم پایین
🆔@meshkatehedayat