هدایت شده از گروه اسلام و مطالعات معنویت
جنبش های معنوی و کووید 19.mp3
18.25M
✅پیش نشست های مجازی | همایش معنویت های نوظهور، شاخصه هاونقدها
🔶جنبش های معنوی و کووید 19
✍️ارائه دهنده: دکتر هادی وکیلی
⏰زمان : دوشنبه 1399/5/27 ساعت ۱۱ الی ۱۳
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
💠https://b2n.ir/192456
🌐https://eitaa.com/isca_seda/877
✅مروری بر یک پروژه:شیوه های مواجهه تبلیغی با افراد در معرض معنویت های نوظهور
📒مسئلۀ اصلی در این پروژۀ تحقیقی، یافتن و به کارگیری شیوههایی برای افراد در معرض معنویتهای نوظهور است تا به این جریانها گرایش پیدا نکنند و آسیبهای ناشی از این جریانها دامنگیر آنان نگردد
🔶مقدمه: گروه اسلام و مطالعات معنویت، یکی از گروه های علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت است که رسالتش، استنباط، تدوین و گسترش معنویت اسلامی به عنوان یک دانش کاربردی و تمدن ساز است. همچنین نقد معنویت های غیراسلامی، استخراج و تبيين چارچوب هاي نظري معنویت اسلامي از منابع اصيل ديني برای ترسیم مرزهای آن با معنویت های غیراسلامی و فرهنگ معنویت گرایی بدون مذهب، از دیگر وظایف این گروه به حساب می آید.
🔹این گروه – که مدیریت آن بر عهدۀ دکتر احمد شاکرنژاد است- در حال حاضر ۱۹ پروژه در دست اجرا دارد که برخی از این پروژه ها رو به اتمام است؛ نتایج حاصل از این پروژه ها نیز در قالب کتاب منتشر می شود. یکی از این پروژه های تحقیقی، «شیوههای مواجهۀ تبلیغی با افراد در معرض معنویتهای نوظهور» است که حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا مظاهری سیف، مسئولیت اجرای آن را بر عهده دارد.
💠آنچه در زیر می خوانید، حاصل گفتوگوی پژوهشکده اخلاق و معنویت با ایشان است:
✅*** مسئلۀ اصلی این تحقیق چیست؟
مسئلۀ اصلی در این پروژۀ تحقیقی، یافتن و به کارگیری شیوههایی برای افراد در معرض معنویتهای نوظهور است تا به این جریانها گرایش پیدا نکنند و آسیبهای ناشی از این جریانها دامنگیر آنان نگردد. بطور دقیقتر میتوانیم بگوییم که ما در این پژوهش، به دنبال شیوههایی هستیم تا از گرایش افراد به معنویتهای نوظهور جلوگیری کنیم.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/226992
96091983946.mp3
42.87M
🎤فایل صوتی
⭕️ موضوع : # نسبت دین و معنویت
🔷 #قسمت_ سیزدهم (نقد پروژه معنویت و عقلانیت آقای مصطفی ملکیان)
✅ آیا معنویت ، لزوماً برآمده از دین است یا خارج از دین هم می توان به معنویت دست یافت؟
🔴 مجموعه مباحث حجت الاسلام دکتر # محمد جعفری، دانشیار فلسفه دین موسسه امام خمینی که در برنامه رواق معرفت رادیو معارف پخش شده است. 🆔 @meshkatnoor
⚫️ضرورت احياي عرفان و معنویت حسینی
✍️احمدحسین شریفی
🔹#عاشورا و #امام_حسين(ع)، ظرفيتي بينظير براي انسانسازي، جامعهسازي و تمدنسازي است. اين نيروي بينظير در برهههاي مختلفي از تاريخ اسلام، گوشههاي کوچکي از خود را نشان داده است. فيالمثل، حدود دو دهه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، احياي بعد انقلابي، حماسي و ظلمستيزانة عاشورا موجب پيروزي انقلاب بينظير اسلام شد.
🔹در دوران کنوني لازم است ابعاد ديگر قيام حسيني از جمله بعد عدالتخواهي آن، بعد حکومتسازي (حکومت اسلامي و ديني)، بعد انسانسازي و جامعهسازي آن را احيا و ترويج نمود.
🔹در اين ميان، به اعتقاد من، نگاه عرفاني و معنوي به حادثة عاشورا و شهداي والا مقام عاشورايي ميتواند يک نهضت معنوي عظيم پديد آورد.
ابعاد عرفاني و معنوي زندگي امام حسين و سخنان عاشورايي او، اگر بيشتر از ابعاد سياسي و مبارزاتي آن حضرت نباشد کمتر نيست.
اين لايه از قيام حسيني و اين بعد از شخصيت امام حسين و شهداي کربلا هنوز بکر و دستنخورده باقي مانده است. بايد آن را احيا کرد.
🔹عرفان و معنويت حسيني، عرفاني همهجانبه است: همراهي عرفان و حماسه، عرفان و عقلانيت، عرفان و جهاد، عرفان و مديريت، و عرفان و جامعهسازي را به وضوح ميتوان در عرفان عاشورايي و حسيني مشاهده کرد.
عرفان حسيني، با انزواطلبي و گوشهگيري و بيتفاوتي اجتماعي، هيچ ميانهاي ندارد.
🔹البته اين نوع نگاه به قيام حسيني بعضاً در لابلاي سخنان برخي از عارفان و معنويان پيشين مطرح بوده است؛ به عنوان مثال، #عمّان_ساماني (م 1322ق) چنين نوع نگاهي را مطرح ميکند و يا پيش از او #مولوي در ديوان شمس و همچنين در مثنوي معنوي اين نوع نگاه را مطرح ميکند.
اما متأسفانه مشکل آنان اين بود که اينها هم چشم يکسونگر داشتند. تنها همين بعد را ميديدند و حتي نتوانستند نگاهي درست و دقيق از همين يک بعد نيز ارائه دهند. که بررسي و تحليل نگاه آنان، فرصتي ديگر ميخواهد.
🔘تذکر: منظور بنده اين نيست که فقط اين لايه از زندگي امام حسين و شهداي کربلا را ببينيم و دچار افراط و تفريط در اين زمينه شويم، عرض بنده اين است که بايد نگاه جامع به عاشورا و قيام حسيني و زندگي اسوههايمان داشته باشيم. بايد نگاهي کلنگر داشته باشيم تا بتوانيم براي همة ابعاد وجوديمان و همة ساحتهاي زندگيمان از اين الگوها بهرهمند شويم.
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi 🆔 @meshkatnoor
گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
@nasiri1342
📛 شبهه
«معروف» یعنی آنچه مردم میشناسند و پذیرفتهاند، «منکر» یعنی آنچه مردم انکار میکنند و نپذیرفتهاند.
📢 پس اگر جامعهای دینی نیست، و واجبات و محرمات را نمیپذیرد نمیتوان امر به واجبات و نهی از محرمات کرد. چون ملاک امر و نهی، معروف و منکر بودن نزد جامعه است؛ نه واجب و حرام بودن.
📚 پاسخ 👇👇👇
معروف در لغت یعنی کار شناختهشدهای که موجب اطمینان و آرامش انسان شود؛ و منکر یعنی کار مجهولی که انسان از آن وحشت کند و فاصله بگیرد. (📝 معجم مقائیس اللغة، ج۴، ص۲۸۱)
📌 اما برای فهم احکام دینی علاوه بر معنای لغوی باید به معنای اصطلاحی آن در متون دینی هم توجه کرد.
⁉️ سوال این است که قرآن، واژه معروف و منکر را چگونه به کار برده؟ 🤔
به نظر قرآن کدام یک از موارد زیر ملاک معروف و منکر بودن یک کار است:
۱) توافق عرف و جامعه؟
۲) پذیرش عقل و فطرت؟
۳) اوامر و نواهی شریعت؟
در این قسمت معیار اول یعنی عرف جامعه را ارزیابی میکنیم. با مرور آیات قرآن روشن میشود که عرف نمیتواند ملاک معروف و منکر باشد.
🚫 مبارزه پیامبران با عرف مذموم
1️⃣ حضرت لوط با همجنسگرایی که به یک عرف تبدیل شده بود، به شدت مخالفت کردند و این کار پذیرفته شده را «منکر» نامیدند:
📖 (أَىِٕنَّكُمۡ لَتَأۡتُونَ ٱلرِّجَالَ وَتَقۡطَعُونَ ٱلسَّبِیلَ وَتَأۡتُونَ فِی نَادِیكُمُ المُنكَر)
آیا شما -برای کامجویی- به سراغ مردان می روید، و راه را قطع می کنید، و در محافل خود اعمال ناپسند انجام می دهید ؟!
[عنكبوت/۲۹]
2️⃣ رباخواری میان یهودیان به یک عرف اقتصادی تبدیل شد، اما خداوند از آن «نهی» کرده بود:
📖 (فَبِظُلۡمࣲ مِّنَ ٱلَّذِینَ هَادُوا۟ حَرَّمۡنَا عَلَیۡهِمۡ طَیِّبَـٰتٍ أُحِلَّتۡ لَهُمۡ وَبِصَدِّهِمۡ عَن سَبِیلِ ٱللَّهِ كَثِیرࣰا وَأَخۡذِهِمُ ٱلرِّبَوٰا۟ وَقَدۡ نُهُوا۟ عَنۡهُ وَأَكۡلِهِمۡ أَمۡوَ ٰلَ ٱلنَّاسِ بِٱلۡبَـٰطِلِ)
پس به خاطر ستمی که قوم یهود مرتکب شدند، و بخاطر جلو گیری بسیاری از آنها از راه خدا، چیزیهای پاکیزه ای را که برایشان حلال بود؛ بر آنها حرام کردیم.و به سبب ربا گرفتنشان، در حالی که از آن نهی شده بودند، و به سبب آنکه اموال مردم را به ناحق می خورند.
[نساء/۱۶۰-۱۶۱]
3️⃣ با اینکه بسیاری از اهل کتاب گرفتار عقاید باطل و حرامخواری شده بودند، خداوند عالمان آنها را به خاطر «نهی نکردن» مؤاخذه میکند:
📖 (لَوۡلَا یَنۡهَىٰهُمُ ٱلرَّبَّـٰنِیُّونَ وَٱلۡأَحۡبَارُ عَن قَوۡلِهِمُ ٱلۡإِثۡمَ وَأَكۡلِهِمُ ٱلسُّحۡتَۚ لَبِئۡسَ مَا كَانُوا۟ یَصۡنَعُونَ)
چرا خدا پرستان و دانشمندان آنها را از سخنان گناه آلود، و خوردن مال حرام، نهی نمی کنند؟! چه بد است کاری که که انجام می دادند.
[مائدة/۶۳]
4️⃣ در میان اعراب جاهلی عرف جامعه بتپرستی، شرابخواری، قتل، زنا، قطع رحم و ... را پذیرفته بود. (نجم/۱۹-۲۳؛ بقره/۲۱۹؛ نهجالبلاغه، خطبه۲۶) اما اسلام به شدت با این هنجارهای اجتماعی مبارزه کرد.
برای نمونه عمل «ظهار» بین اعراب شناخته شده بود. اما قرآن آن را «منکر» نامید:
📖 (ٱلَّذِینَ یُظَـٰهِرُونَ مِنكُم مِّن نِّسَاۤىِٕهِم مَّا هُنَّ أُمَّهَـٰتِهِمۡۖ إِنۡ أُمَّهَـٰتُهُمۡ إِلَّا ٱلَّـٰۤـِٔی وَلَدۡنَهُمۡۚ وَإِنَّهُمۡ لَیَقُولُونَ مُنكَرࣰا مِّنَ ٱلۡقَوۡلِ وَزُورࣰا)
کسانی از شما که زنانشان را ظهار میکنند (و به آنها میگویند: تو مانند مادرم هستی)، آنان هرگز مادرانشان نیستند، مادرانشان فقط کسانی اند که آنها را زاده اند، بیگمان آنها سخنی زشت و دروغ میگویند.
[مجادلة/۲]
❌ بنابراین از نگاه قرآن ملاک معروف و منکر بودن یک کار، پذیرش یا انکار عرف جامعه نیست.
بسیاری از توافقهای اجتماعی منکر است و باید از آن نهی کرد. 😠
بسیاری از ارزشهای فراموششده در جامعه معروف است و باید به آن أمر نمود. 🙏
📣 eitaa.com/tafakoraat @meshkatnoor
هدایت شده از تفکرات
قلمرو شناسی فریضه امر به معروف و نهی از منکر.pdf
548.2K
📢 ویژه محققان 🧐
پاسخ تفصیلی به شبهات مربوط به «قلمرو امر به معروف و نهی از منکر» را در این فایل ملاحظه کنید.
📣 eitaa.com/tafakoraat
هدایت شده از سيد كاظمي
🔻
مقایسه منطق اسلام و زرتشتیگری در قضیه اشک ریختن و گریه کردن
خیلی جالبه بخونید 👌🏻
#اشک #گریه #غم #اندوه #افسردگی #ناله #خنده #شادی #لبخند #مسلمان #قرآن #گاتها #زرتشتیان #دین_زرتشتی #اسلام #باستانگرایی #تاریخ_ایران #متن_احساسی #نماز #عرفان
@ir_bastan
هدایت شده از @javadgoli
انا لله و انا الیه راجعون
⚫️رحلت عالم مجاهد حجت الاسلام و المسلمین روح الله حسینیان را به فرزند فاضل ایشان حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد حسینیان ( فارغ التحصیل دکتری فلسفه دین موسسه امام خمینی و معاون پژوهش حوزه علمیه امام خمینی تهران) و سایر بازماندگان تسلیت عرض می کنیم و از خداوند متعال رحمت و رضوان الهی برای آن مرحوم و صبر و اجر برای بازماندگان ایشان مسألت می کنیم.
📝 گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی
کتاب «زیبایی شرور (شرور و بلایا؛ چرایی و وظیفه ما)» توسط پژوهشگر ارجمند، آقای حسین مظفری تدوین، و با هدف پاسخگویی به برخي مسايل مطرح درباره حکمت بلاها و مصیبتهای دنیوی در دو بخش سامان یافته است.
بخش نخست این کتاب به بررسی محققانه ابعاد بلایا و شرور میپردازد. بحثهای نظری درباره خیر و شر، چرایی خلقت شرور در عالم، بیان فلسفه آفرینش انسان و رابطه آن با شرور، وظیفه انسان در برابر نعمتهای الهی و بلایا در این این بخش مطرح شده است.
بخش دوم کتاب نیز مشتمل بر پاسخهای حضرت استاد به هفت پرسش مهم با محوریت مباحث بخش نخست است؛ پرسشهایی با مباحثی همچون حکمت بلایا و آفات، نقش شرور در تکامل انسان، مطلوبیت شرور در نظام احسن، چرایی وجود شرور در عالم، و حکمت تشریعها دستورات و احكام شرعی.
ميتوان ادعا كرد اين نوشتار، به رغم اختصارش، در بررسي محققانه ابعاد بلايا و شرور، كمنظير يا بينظير است، و از همينرو مطالعه دقيق و عالمانه آن براي معرفتدوستان مفيد است.
این کتاب توسط انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در 48 صفحه با قطع رقعی منتشر شده است و علاقمندان ميتوانند آن را از نمايندگيهاي اين انتشارات و كتابفروشيهاي معتبر تهيه كنند. 🆔 @meshkatnoor
38.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شور عاشورایی چرا؟
شعور حسینی چه سان؟
فلسفه عزاداری از زبان شهید مطهری 👆👆👆 🆔 @meshkatnoor
📛 شبهه: ۹۹ درصد امر به معروف و نهی از منکری که در قرآن هست اعتراض مردم و رسانهها علیه حکومتهای ظالم است. نه سرکوب مردم توسط حاکمیت.
⭕️ امام حسین (ع) هم که برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند، یکجا هم از حجاب نداشتن و دیانت مردم صحبت نکردند. بلکه همه سخنانشان اعتراض به سرکوب مردم است و اینکه قرار بود حکومت شورایی باشد نه موروثی.
📚 پاسخ
به نظر قرآن امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همه است. از تکتک مردم عادی تا رسانهها و حکومتها.
1️⃣ به موجب اینکه مؤمنان یار و یاور یکدیگرند، نسبت به رفتار هم احساس مسئولیت میکنند:
📖 (وَٱلۡمُؤۡمِنُونَ وَٱلۡمُؤۡمِنَـٰتُ بَعۡضُهُمۡ أَوۡلِیَاۤءُ بَعۡضࣲۚ یَأۡمُرُونَ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَیَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ وَیُقِیمُونَ ٱلصَّلَوٰةَ وَیُؤۡتُونَ ٱلزَّكَوٰةَ وَیُطِیعُونَ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ)
📝 ومردان مؤمن وزنان مؤمن دوستان (و یاور) یکدیگرند، امر به معروف ونهی از منکر می کنند، ونماز را بر پا می دارند، وزکات را می پردازند، وخدا وپیامبرش را اطاعت می کنند.
[توبة/۷۱]
بنابراین امر به معروف وظیفه تمام مؤمنان است نسبت به یکدیگر. نه فقط رسانهها نسبت به حکومت.
2️⃣ ویژگی مسلمانان معتقد به ربوبیت الهی این است که اگر به قدرت و حاکمیت برسند، نماز را برپا میدارند، زکات میدهند و امر به معروف و نهی از منکر میکنند.
📖 (ٱلَّذِینَ إِن مَّكَّنَّـٰهُمۡ فِی ٱلۡأَرۡضِ أَقَامُوا۟ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتَوُا۟ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَمَرُوا۟ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَنَهَوۡا۟ عَنِ ٱلۡمُنكَرِۗ وَلِلَّهِ عَـٰقِبَةُ ٱلۡأُمُورِ)
📝 کسانی که اگر در زمین به آنها قدرت (و حکومت) بخشیم، نماز را بر پا می دارند، و زکات را می دهند، و امر به معروف و نهی ازمنکر می کنند.
[حج/۴۱]
🖌 این آیه نشان میدهد که امر به معروف یکی از وظایف مهم حکومت اسلامی است.
🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳🔳
📌 اما در مورد قیام امام حسین (ع) به چند نکته توجه کنیم:
1️⃣ حضرت علاوه بر اعتراض به سرکوب مردم، به محو شدن سنت نبوی و آشکار شدن بدعتها نیز معترض بودند:
📜 «انا ادعوکم الی کتاب الله و سنة نبیه، فان السنة قد امیتت و ان البدعة قد احییت»
📝 شما را به کتاب خدا و سنت پیامبرش فرامیخوانم چه اینکه سنت را میراندهاند و بدعت را زنده کردهاند.
(وقعة الطف/ص۱۰۷)
روشن است که سنت تمام دستورات شرعی را در برمیگیرد.
2️⃣ یکی از از دلایل بیعت نکردن حضرت این بوده است:
📜 «یزید رجل فاسق شارب الخمر قاتل النفس المحرمة معلن بالفسق و مثلی لا یبایع مثله»
📝 یزید مردی فاسق، شرابخور و قاتل انسان بیگناه است که علنی مرتکب فسق میشود و مثل منی با مانند او بیعت نخواهد کرد.
(اللهوف، ص۲۳)
🖌 پس برخلاف نظر برخی، حضرت شرابخواری و فسق و فجور علنی حاکم را هم منکر دانسته و از آن نهی کردهاند.
3️⃣ امام حسین (ع) فرمودند:
📜 «اللهم ... لنری المعالم من دینک و نظهر الاصلاح فی بلادک و یأمن المظلومون من عبادک و یعمل بفرائضک و سننک و احکامک»
📝 خداوندا ... هدف ما از قیام این است که نشانههای دین تو را افراشته ببینیم، شهرهایت را به صلاح و سامان برسانیم، امن و امان برای بندگان ستمدیدهات فراهم آوریم، تا به واجبات و سنتها و احکام تو عمل شود.
(تحف العقول، ص۲۳۹)
🖌 طبق این فرمایش، هدف امام از اعتراض علیه حکومت مقدمه سازی برای حکومت صالحان و اجرای تمام احکام اسلامی بوده است. پس نمیتوان گفت امام حسین (ع) کاری به دستورات شرعی نداشتهاند.
4️⃣ اگر هم فرض کنیم که قیام حضرت تنها برای مبارزه با ظلم حکومت بنیامیه بوده، این دلیل نمیشود که از معروف و منکرهای دیگر چشم بپوشیم. زیرا طبق آیات قرآن چتر امر به معروف و نهی از منکر همه مسائل حیات انسانی را پوشش میدهد.
🔍 نکته پایانی: گرچه امام حسین به حکومت موروثی بنیامیه اعتراض داشتند، اما طرح جایگزین ایشان حکومت شورایی نبوده. بلکه امام معصوم را سزاوارترین فرد به حکومت میدانستند. (وقعة الطف، ص۹۶و۱۰۷)
🔖 در صلح امام حسن (ع) با معاویه هم قرار بود پس از معاویه حکومت به امام حسن (ع) و سپس به امام حسین (ع) برسد نه اینکه به رأی مردم گذاشته بشود. (صلح الحسن، ص۲۶۰) 🆔 @meshkatnoor
1_437333786.mp3
12.02M
🎤فایل صوتی
#علوم_انسانی
🔴 "معیار داوری در علوم انسانی: عمومیت یا کاشفیت؟"
🔹پاسخی به استدلال دکتر سروش بر ضرورت انحصار روش علوم انسانی در تجربه
#علوم_انسانی_اسلامی
#روش_تجربی
#دکتر_سروش
#نقد_سروش
🆔 کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964 🆔 @meshkatnoor
1399.06.01 نوآوری های منطقی ابن سینا 2.mp3
14.17M
🔴 به مناسبت سالگشت تولد ابن سینا 🔴 صوت نشست علمی «آثار و نوآوری های منطقی ابن سینا» به مناسبت روز اول شهریور؛ بزرگداشت شیخ الرئیس ابوعلی سینا
@hekmateislami 🆔 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بیان جالب و بدیع امام خمینی درمورد عزاداری محرم
🔹امام خمینی(ره): اگر بُعد سیاسی عزاداری را اینها بفهمند، همان غربزدهها هم مجلس بپا میکنند و عزاداری میکنند. @meshkatnoor
36.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید | «مراتب معرفت امام علیه السلام»
🎞 سخنرانی حضرت آیت الله مصباح یزدی با موضوع «مراتب معرفت امام علیه السلام» 🆔 @meshkatnoor
39.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «جایگاه امام علیه السلام در عالم»
🎞 سخنرانی حضرت آیت الله مصباح یزدی با موضوع «جایگاه امام علیه السلام در عالم» 🆔 @meshkatnoor
❌تا حالا این جمله رو شنیدید؟ فقط باید امام زمان بیاد تا اوضاع درست بشه...
تا نیایی گره از کار بشر وا نشود
و...
امام زمان چه زمانی خواهد آمد؟
✅پاسخ:
ما هرجا کارمون گیر میکنه، مثل جنگ و کرونا و بیحیا شدن زنان و بیغیرت شدن مردان و سلاخی شدن میلیونها انسان ، یا حتی اقتصاد ضعیف و... منتظر امام زمان میشیم و ندای عجل لولیک الفرج بلند میکنیم...
⚜️ما منتظر امام زمان هستیم تا بیاد و با معجزه همهچیز رو درست کنه...
⚜️ما همون بنی اسرائیلی هایی هستیم که به موسی علیه السلام گفتند اذهب أنت و ربک فقاتلا انا ههنا قاعدون...
در حالیکه تا ما به وظیفه مان عمل نکنیم، امام زمان نخواهد آمد!!!
✅ حجة الاسلام احسان انبیائی؛ دانش پژوه کارشناسی کلام و فلسفه دین، موسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید صادق شیرازی: مخالفان قمه زنی چه قاصر و چه مقصر، جهنمی اند. 😞😞😞 🆔 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥در انگلستان که بریدن سر یک مرغ در ملاعام جرم محسوب می شود، دولت بریتانیا اجازه میدهد تا #قمه_زنان با کمال آرامش در خیابانهای لندن قدم بزنند و در حضور مردم و توریستها، اینگونه قمه کشی کنند . آیا همین کافی نیست تا سیاست انگلیسی اسلام هراسی و شیعه هراسی آشکار شود؟
#تشیع #انگلیسی # شیرازی 🆔 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیانات مهم حجتالاسلام #اراکی در مورد #تشیع_انگلیسی (سید صادق شیرازی) :
انگلستان پول هنگفتی به آن ها می دهد ... و تا قم هم آمده اند ... خیلی ها [از جمله علما و ...] نسبت به آن ها ناآگاه اند ...
آیت الله اراکی؛ نماینده سابق ولی فقیه در انگلستان 🆔 @meshkatnoor
هدایت شده از @javadgoli
🔺🔺🔺عقده گشایی «بی بی سی» خبیث نسبت به عزاداری محرم تمامی ندارد.
🔴 حالا پس از این که عزاداران پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده اند، بهانه ای دیگر برای کوبیدن عزاداری مطرح کرده و تیتر زده که عزاداری ها پر خرج است.
❓❓❓جای سؤال است که آیا عمده مخارج عزاداری ها صرف اطعام عزاداران نمی شود یا خرج امور فرهنگی و تبلیغ فرهنگ توحیدی و ترویج ایثار و فضایل اخلاقی نمی شود؟!
🔐پس این ایرادهای بنی اسرائیلی « بی بی سی» جز برای این نیست که عزاداری های محرم و صفر، مانع منافع استعماری آنها است.
⛔️ استکبار جهانی به رهبری صهیونیسم بین المللی در این قرن کوشیده با شیوه های ذیل با عزاداری امام حسین و اهل بیت ( علیهم السلام) مقابله کند:
✅ با جنگ سخت مانند زمان رضا پهلوی که به دستور اربابان انگلیسی اش به زور سرنیزه مانع برگزاری عزاداری می شد یا با قتل فجیع عزاداران حسینی نیجریه و بحرین که در سالیان اخیر رخ می دهد.
✅ همچنین استکبار جهانی با جنگ نرم توسط سایت ها و شبکه های ماهواره ای و تلگرامی می کوشد که عزاداری های انقلابی را با انواع اتهامات به سخنرانان و مداحان انقلابی و عزاداران انقلابی تخریب کند.
✅ شیوه دیگر دشمن، تحریف عزاداری مانند تبلیغ شیوه عزاداری شیعه انگلیسی است.
🔆همه شیوه های جنگ نرم و سخت بالا برای این است که به عزاداری اصیل امام حسین ( علیه السلام) ضربه بزنند و بزرگترین سد در برابر استکبار جهانی را ویران کنند تا بتوانند دوباره بر شیعیان مسلط گردند.
📝 حجت الاسلام دکتر جواد گلی
هدایت شده از @javadgoli
🔺🔺🔺در جهان غرب که اساتید دانشگاه مانند روژه گارودی و روبر فوریسون به جرم انکار علمی هالوکاست ( افسانه سوزاندن شش میلیون یهودی به دستور هیتلر) به جریمه یا زندان محکوم می شوند و کسی حق ندارند در نقد آن سخن گوید، بار دیگر مانند سال ۲۰۱۵ کاریکاتورهایی از پیامبر اکرم توسط مجله طنز « شارلی ابدو» نشر داده می شود و به اسم آزادی بیان، توهین به مقدسات مسلمانان توجیه می شود.
❓❓❓مسأله این است که اگر آزادی بیان محترم است چرا امثال گارودی و فوریسون حق ندارند از این حق برای نقد صهیونیست ها بهره برند ولی اسلام ستیزان با پوشش این شعار می توانند به مقدسات اسلامی توهین کنند؟!
📝حجت الاسلام دکتر جواد گلی
🔵 غدیر رانشناختیم کربلا رقم خورد
خاطره ای از مولوی شریف زاهدی از علمای برجسته اهل سنت بلوچستان که پس از تحقیق و بررسی به مذهب اهل بیت علیهم السلام گروید . او در بیان خاطرات خود چنین می آورد ؛
« خیلی فکر کردم که با کدام روایت یا کتاب برای اهل تسنن ثابت کنم که «مولی» در حدیث غدیر، به معنای دوست نیست، بلکه به معنای پیشوا و رهبر است.
❕تا این که روزی مشغول مطالعه یکی از کتابهای «مولوی محمد عمر سربازی» بودم. مطالعهام که تمام شد و کتاب را که بستم، دیدم روی جلد آن نوشته شده: «نویسنده مولانا محمد عمر سربازی» فوراً به ذهنم آمد که از مولوی ها، معنای کلمه ی مولانا را بپرسم و سؤال کنم که چرا به محمد عمر سربازی، مولانا میگویند؟ از چند مولوی سؤال کردم. پاسخی که به من دادند، این بود که: «مولانا» یعنی واجه ؛ یعنی رهبر ما، پیشوا ی ما. به آنها گفتم: من تعجب میکنم «مولا» درباره ی بزرگانتان معنای واجه و رهبر میدهد ولی در سخن پیامبر (صلی الله علیه وآله) به معنای دوست آمده است!
❕ روزی یکی از دوستان اهل تسنن به دیدنم آمده بود. گفت وگوی مفصلی درباره حقانیت اهل بیت داشتیم از جمله به خطبه ی حضرت رسول اکرم ( صلی الله علیه وآله ) در غدیر خم استناد کردم. ایشان میگفت: «مولا» در این حدیث به معنای دوست آمده است. نهایتاً هر چه دلیل آوردم قبول نکرد. خداحافظی کرد و به سمت بلوچستان حرکت کرد. یک ساعت از رفتنش گذشته بود که به او زنگ زدم و گفتم: کار خیلی مهمی با شما دارم باید برگردی. گفت: من باید بروم، وقت ندارم برگردم. خانوادهام منتظرم هستند، چه کاری با من داری؟ تلفنی بگو. گفتم: کار مهمی دارم، نمی توانم تلفنی بگویم، باید خودت اینجا باشی.
👌خیلی اصرار کردم تا این که برگشت. وقتی به من رسید گفت: چه کار مهمی داری که من را از این همه راه برگرداندی؟ گفتم: میخواستم بهت بگم: دوستت دارم. گفت: همین! گفتم: بله. همین را خواستم به شما بگویم. دوستم ناراحت شد و گفت: خانوادهام منتظرم بودند و باید میرفتم، این همه راه من را برگرداندی که بگویی دوستت دارم، اذیت میکنی؟ گفتم: سؤال من همین جاست. چطور وقتی شما با عجله به سمت خانواده ای که منتظرت هستند میروی و شما را از راهتان بر میگردانم تا به شما بگویم «دوستت_دارم»؛ ناراحت میشوی و در عقل من شک میکنی، ولی وقتی پیامبر اسلام| دهها هزار نفر را که با عجله به سمت خانواده ی خود میرفتند، سه روز در زیر آفتاب سوزان معطل کردند که فقط بگویند: «هر کس من را دوست دارد، علی را دوست بدارد» این کار پیامبر را عاقلانه میدانی؟ آیا این اقدام پیامبر ناراحتی مسلمانان را در پی نمی داشت؟ آیا آنان در عقل چنین پیامبری شک نمی کردند؟ با این کاری که کردم، دوستم با تمام وجود احساس کرد که چه حرف خنده داری زده است و اقرار کرد که پیامبر - در جریان غدیر خم - میخواست نکته ی مهم تری را بیان کند وگرنه برای بیان دوستی اش با علی (علیه السلام) نیازی نبود مسلمانان را از راهشان برگرداند.»
📚باید شیعه می شدم ، خاطرات شریف زاهدی ،ص 138 🆔 @meshkatnoor
◀️ #جمع_حزن_و_شادی👇👇👇
♦️در محضر علامه مصباح یزدی؛
«#حزن در باب امور اخروی با #شادی منافاتی ندارد. انسان بهگونهاي آفريده شده است که گاه در یک لحظه ميتواند هم #محزون باشد و هم #شاد. از یک حادثه به دو اعتبار ميتوان هم #شاد و هم #غمگین بود.
ما از حادثه عاشورا و شهادت امامحسین علیه السلام ازاینرو که امام علیه السلام با شهادتشان به بالاترین مقام رسیدند، #شادمانيم و امیدواریم شفاعتشان شامل حال ما هم بشود؛ اما این #شادي با #حزن و عزاداري ما به جهت مصائب حضرت و اهلبيت ایشان علیهم السلام منافاتي ندارد. عجیب است که انسان میگرید، ولی از گریه خود #شادمان است. او مسرور است که خدا توفيق عزاداري سيدالشهدا علیه السلام را به او عنایت فرموده است.
بنابراین #حزن براي آخرت با سُرور خداپسند هيچ منافاتي ندارد. کسي که وظيفه دنيوياش را انجام میدهد، حتی اموری که لازمه آنها سرور، #شادي و لذتبردن از دنياست،در همان حال ممکن است در عمق قلبش به دليل محرومماندن از کسب کمالات بیشتر اخروی #محزون باشد.»
📚کتاب"جرعهای از دريای راز"؛ص162
http://mesbahyazdi.ir/node/6603 🆔 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسرائیل "وهابیها" را به جان هم انداخت!
🎥 واکنش ملازاده به سخنان مجری شبکه وهابی کلمه که سعی میکند با استناد به آیات قرآن، خیانت امارات به جهان اسلام را توجیه کند:
🔸 چرا [قرآن] را تحریف میکنید و این گونه استدلال میکنید؛ شما که امور سیاسی را اینگونه لجن مال میکنید مردم مطالب دینی شما را هم قبول نمیکنند و میگویند "مزدور" هستید. 🆔 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقاد رهبر انقلاب از طرح «سوالات فقهی پیچیده » در گزینشها/ این کارها را نکنید، یک گزینش درست و حسابیِ کاملاً خردمندانه و صحیح انجام بگیرد
رهبر انقلاب:
🔹ما یک سابقهی نامطلوبی در امر گزینش از سالهای قبل در جاهای مختلف داشتهایم که معیارهای گزینش، معیارهای درستی نبوده؛ فرض کنید مثلاً راجع به فلان مسئلهی فقهیِ خیلی کمیاب که از یک فقیه هم آدم بپرسد، معلوم نیست حاضر باشد بتواند جواب بدهد، از یک جوانی بپرسند که اگر جواب نداد، رد بشود؛ این کارها را نکنید. یک گزینش درست و حسابیِ کاملاً خردمندانه و صحیح انجام بگیرد تا با گزینش وارد بشوند. 🆔 @meshkatnoor
هدایت شده از گروه اسلام و مطالعات معنویت
اولین همایش ملّی
«همایش معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها»
تاریخ برگزاری: 18 الی 20 شهریورماه در فضای مجازی
لینک ثبتنام: http://dte.bz/reg
ثبت نام رایگان بوده و جهت شرکت در همایش الزامیست
دبیرخانه: 09900989031 - Sp@isca.ac.ir
◀️ پدرم آن گونه که بود .
🔹دوستان روحانی مجاهد، مرحوم حجت الاسلام روح الله حسینیان، بهتر از هرکس میدانند او اهل خودستایی نبود و ما نیز در دامان پدر چنین تربیت یافتهایم. آنچه مرا مایل به نوشتن این نامه کرد، دفاع از شخص پدر نبود، دفاع از مکتبی بود که فرزندان خمینی (ره) در آن بزرگ شدهاند. این روزها، هیاهوی رسانهها، نشان از آخرین تلاشهای ایذایی جبهه باطل دارد. اکنون که نظام سلطه، به فرومایگی اندیشه لیبرال دموکراسی پی برده، آخرین تیرهای مکرش را در کمان نهاده تا آسمان را برای درخشش خورشید اسلام شیعی، تیره و تار کند.
اکنون که به زندگی آن مجاهد عالم نگاه میکنم، فراز و فرودهایش را زیباتر میبینم. چه زیبا امام عزیزمان، فرزندانش را تربیت کرده بود که خدا را به توحیدش بشناسند و در عالم جز او مؤثری نبینند. پدرم که به مکتب کربلا درس گرفته بود، محافظهکاران را شرمساران تاریخ میدانست و پایداران را بر فراز. حاج روح الله به خدایی باور داشت که دریا را برای موسایش شکافت و پیامبر اسیر در تحریمش را به فتح مبین رساند و آوازهاش را عالمگیر کرد.
پدرم، مهربان بود و پرکار. اهل انفاق بود و یتیم نوازی. پدرم چه زیبا آخرین درسهای زندگی را روز تدفینش برایم گفت. بخشی از مهرورزیها و خدمات حیاتش را از زبان کسانی شنیدم که چون پدر از دست دادهها گریه میکردند. جاذبه و دافعهاش دیدنی بود. حتی محکومانش هم دوستش داشتند. تلاشش جذب اکثری بود و دافعهاش تنها برای آنان بود که نفاق، دلهایشان را میرانده بود . 👇👇👇
میدانم، فکر حاج روح الله را دوست نداشتند چون اشرافیت و خوی استکباریشان را دوست نداشت؛ دوستش نداشتند؛ چون آزاده بود و کدخدا در چشمانش حقیر بود؛ آزاده بود چون در فرجام عزت کشور، اهل معامله نبود و ساده لوحانه به دشمن اعتماد نداشت. حاج روح الله، وامدار شخص و جریانی نبود؛ تنها مرادش، رهبرش بود و آرزویش شهادت در رکابش بود. میدانم شب پرستان، آفتاب حضورش را دوست نداشتند؛ چون شجاعت و مردانگی مردان تمدنساز را دوست ندارند. شاید امروز به افسانهها شبیهتر باشد که سرباز روح الله، زمانی که سیستان عزیزمان ناآرام بود، داوطلبانه عازم شود، مجاهدانه در نبرد تن به تن، به شکار شبانه اشرار رود و نامه بنویسد که حقوق ۷ هزار تومانیام زیاد است!... افتخار میکنم به پدری که به نگهبانی مقام زعامت امت اسلام و به پاسداشت حفظ دستآوردهای انقلاب، گاهِ انحراف بیوت ساده لوحان، به تنهایی و بدون هیچ حمایتی، خانههای تاریکشان را ویران کرد و نشان داد که بازدم شاگرد شاگرد خمینی، طوفانی به پا میکند که خانههای امن را، یک شبه ویران میکند. پدرم را دوست داشتم، به خاطر همه شجاعتهایش، به خاطر همه ایستادگیهایش؛ ستایشش میکننم به خاطر اینکه هیچگاه مرعوب فضاسازی فتنه سازان نشد و هر وقت پیکان حوادث تیزتر میشد، مشتاقتر بود. دوریاش از پست و مقام بر وارستگیاش افزوده بود. مرد فرار از میدان نبود. بیرون از میدان هم میتوانست رزم کند. از مشورت و همفکری دریغ نمیکرد. شاید بهترین خدمتش در این سالها، آغوش همیشه بازش، برای دلسوزان و خیرخواهان بود.
حاج روح الله نه تنها در جهادش مردانه بود که در نبرد فرهیختگان نیز فرهیخته بود. ربع قرن هر چه در توان داشت برای ثبت مجاهدت یاران در بزرگترین انقلاب نور، به کار بست و یکی از کارآمدترین مراکز تاریخ پژوهی را مدیریت کرد. او در این سالها به این بسنده نکرد و دورهای از اسلامشناسی نیز تدوین کرد. 21 کتاب خود نگاشتش، در فقه، سیره اهل بیت، تاریخ معاصر، تاریخ تحلیلی سیاسی شیعه و آموزههای کلامی اسلام شناسی، یادگار حیات بابرکتش بود.
عمری مجاهدتش، رفتنش را هم با شکوه کرد. آرام بود و هیچگاه پشیمان نبود. آن روز سخت که در آخرین نجواهای پدرانه پسرانه برایش تلقین میخواندم، وقتی برایش دعا میکردم ثبتک الله بالقول الثابت، دلارام بودم. رفتنش را دوست داشتم؛ چون سرانجام مجاهدتهایش در دفاع از اسلام و انقلاب به مهر رضایت رهبرش پایان گرفت... حاج روح الله عمری مصیبتزده به مصیبت اربابش حسین ع بود و به برکت هفت سفر زیارت پیاده اربعینش، به تحفههای سرداب و گوهرهای تربت آستان جانان، تطهیر یافت و بیرق گنبد اباعبدالله الحسین ع برای آخرین سفر همراهی اش کرد.
باری به هر جهت این ورقها که از عمر پدر خواندم، همه پایان شد. آنچه پایان ندارد دلدادگی به ربوبیت الهی است.
آنچه پایدار است عشق و ارادت ماست به امامت، به ولایت، به آرمان بلند مهدویت. آنچه در پیش داریم عزم ملی است برای آشکار کردن شکوه تمدن اسلامی. و اکنون فصل بیعت است؛ بیعت با رهبری فرزانه. پس به فریاد سرخ دویده در رگهایمان، سوگند، که تا آخرین قطره جان، در کنارت میمانیم ای خراسانیترین سردار. 📝حجت الاسلام دکتر حامد حسینیان ؛ از فارغ التحصیلان و اساتید گروه کلام موسسه امام 🆔 @meshkatnoor
96092683950.mp3
43.03M
🎤فایل صوتی
⭕️ موضوع : # نسبت دین و معنویت
🔷 #قسمت_ چهاردهم (نقد پروژه معنویت و عقلانیت آقای مصطفی ملکیان) ✅ نقد تعبد ستیزی معنویت مدرن
✅ آیا معنویت ، لزوماً برآمده از دین است یا خارج از دین هم می توان به معنویت دست یافت؟
🔴 مجموعه مباحث حجت الاسلام دکتر # محمد جعفری، دانشیار فلسفه دین موسسه امام خمینی که در برنامه رواق معرفت رادیو معارف پخش شده است. 🆔 @meshkatnoor