مقام معظم رهبری: بعضی از کسانی که بساط ارشاد پهن می کنند، دکّاندارند
جوانها مکرّر از من سؤال میکنند -در نامهها و همین وسایل ارتباطی که وجود دارد- و در مورد معنویّت و تعالی روحی و مانند اینها نصیحت میخواهند؛ خب، کسانی هم هستند، بساط ارشاد و این چیزها را هم پهن میکنند؛ همهی اینها مورد اعتماد نیستند؛ بعضیهایشان دکّاندارند، به اینها نمیشود اعتماد کرد.
آن چیزی که من از بزرگان شنیدم و به شما عرض میکنم، یک کلمه است؛ مهمترین کار برای اعتلای معنوی و روحی، پرهیز از گناه است؛ این مهمترین کار است.
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=30255
دیدار با جمعی از دانشجویان: 20 خرداد 1394
◀️ نشست علمی "نیمنگاهی به تطورات مباحث فلسفه دین پس از پیروزی انقلاب اسلامی" در تاریخ پنج شنبه 15 آذر 1397 در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد.
🔹خلاصه مباحث مطرح شده بدین شرح می باشد:
مقدمه:
⏪ دبیر نشست حجت الاسلام دکتر جعفری : بسمالله الرحمن الرحیم. عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت حضار گرامی و اساتید معظم. عرض تبریک دارم نسبت به ایام گذشته. امیدوارم این جلسه در تأمل برانگیزی فکری و عقلانی فضای فکری جامعه مؤثر باشد و گامی در راستای علوم عقلانی برداریم.
خیرمقدم عرض میکنم خدمت جناب دکتر آیتاللهی رئیس انجمن فلسفه دین ایران و دکتر ساجدی رئیس قطب فلسفه دین.
مباحث فلسفه دین از دو قرن گذشته با سخنرانیهای هگل شکل گرفت و میتوان ادعا کرد که فلاسفه دین ملحد در قرن 19 و بخشی از قرن 20 بیش از فلاسفه خداباور و موحد بودند اما از نیمه قرن 20 به بعد خداباوری شدت و رونق بیشتری مییابد. این نشان از تأثیر بیشتر دین در زندگی بشر در اواخر قرن بیستم تا کنون دارد. پیروزی انقلاب اسلامی در تأملات بیشتر در دین و اندیشیدن در زوایا و خفایای دین مؤثر بوده و سبب نفوذ و رواج بیشتر تأملات دینی هم در فضای دانشگاهی و هم در حیطة حوزوی شده است.
🔸 تعریف و چیستی فلسفه دین
موضوع مورد بحث این نشست جریانشناسی مباحث فلسفه دین در چهل سال اخیر در فضای داخلی کشور است و به عنوان اولین سؤال از اساتید درخواست دارم تا «مفهوم و تعریف فلسفه دین» را مورد بررسی قرار دهند. جناب دکتر آیتاللهی؛ تلقی شما از فلسفه دین به عنوان یک فلسفه مضاف و همچنین نظر حضرتعالی در مورد «چیستی و ماهیت و مؤلفههای فلسفه دین» چیست؟
🔹 دکتر آیتاللهی: به ندرت در مباحث غربی فلسفه دین، در مورد چیستی و تعریف فلسفه دین بحث شده است. غربیان در مباحث فلسفه دین موضوعمحور نیستند بلکه مسئلهمحور هستند. نویسنده کتاب «گلچینی از فلسفه دین» در سال 1983 این کتاب را نوشت و در سال 1992 که کتابش را باز چاپ کرد، موضوع پلورالیسم دینی را اضافه کرد؛ بنابراین بیشتر به صورت موضوع محور وارد میشوند و کمتر به تعریف و تعیین ماهیت مباحث میپردازند؛ مگر در حد یکی دو صفحه.
در هر صورت این تعریف از فلسفه دین را میتوان ارائه کرد که فلسفه دین «تحلیل و تبیینی عقلی از گزارههای بنیادین دینی است» که ممکن است آن گزاره رد یا اثبات شود. در فلسفه دین استدلال اهمیت دارد و اینکه عقلی است، مقصود عقل فلسفی محض نیست بلکه عقل تجربی و عقل تاریخی و سایر عقلها هم میتواند باشد. در فلسفه دین دغدغه اصلی «اثبات» نیست؛ بنابراین نباید به دنبال تعریف مشخص و معینی برای فلسفه دین بود.
دبیر نشست: همین سؤال را از دکتر ساجدی میپرسم که آیا تعریف دکتر آیتاللهی را قبول دارید یا تلقی دیگری در این زمینه دارید؟
ادامه در...
✅ http://hekmateislami.com/
هدایت شده از مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی
پذيرش مقطع کارشناسي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره
ويژه طلاب
((اين پيام موقتي است))
@daeratolmaaref
پاسخ به شبهه ای درباره امامت امام حسن عسکری علیه السلام به مناسبت میلاد با سعادت ایشان؛ حجت الاسلام استاد حسینی ☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
⚡️بیانصافی است کسانی میخواهند آیت الله وحید خراسانی را در جبهه مقابل انقلاب و نظام قرار دهند
⚡️آیت الله وحید برای حکمت یونان اصالت قائل نیستند، اما آن را ابزار بیان حقایق می داند
✔️آیت الله علوی بروجردی در گفتگو با شفقنا🔻
🔹این بیانصافی بالایی است که کسانی میخواهند ایشان را در جبهه مقابل انقلاب و نظام قرار دهند، درحالیکه در کنار نظام بودن فقط این نیست که فرد، متصدی در نظام شود یا دائم، هر مطلبی را تأیید کند. بلکه این هم هست که به کار اصلی خود بپردازد و در مواقع ضرورت هم به کار نظام بیاید. ایشان در برابر برخی حرکات افراد، میفرمودند که عملکردن در جهت مقابله با نظام و تضعیف نظام، حرام است و من شهادت میدهم که این سخن را از ایشان شنیدم.
🔹خود آیت الله وحید که هیچ وقت اهل اظهار نیستند، اما ایشان فقط فقه و اصول نخواندهاند، بلکه فلسفه خواندهاند و مراتب بالای عرفانی دارند. اما تعبّد ایشان به کلمات ائمه و راه ائمه است. آیت الله وحید مسلط بر فلسفه است. ایشان برای حکمت یونان اصالت قائل نیستند، اما آن ابزار را در راه بیان حقایق به کار میگیرند. ما در بحث ایشان دیدهایم که وقتی کلمات مرحوم آیت الله آقا شیخ محمدحسین اصفهانی را مطرح میکردند، به بهترین نحو تقریر کرده و تمام نکات ریز کلمات ایشان را که بر اساس مبانی دقیق فلسفی بنا شده بود بیان میکردند.
⚡️با بیانهای عرفی ائمه(ع) نمی توان مسائلی علمی چون پزشکی، مهندسی، فضا شناسی، هوا شناسی، کیهان شناسی بنا کرد
✔️محمدتقی شهیدی استاد درس خارج حوزه علمیه قم🔻
🔹بیانهای روایات، عرفی است و نباید از آنها ادعای پزشکی در آورد و الا خلافش ثابت میشود و مشکل ساز خواهد شد. قرآن کتاب هدایت است نه کتاب پزشکی، نباید قرآن و حدیث را کتاب پزشکی تلقی کنیم و بعد بگوییم پزشکی اسلامی. از اسلام انتظار نداشته باشیم که بیماریهای شما را درمان کند، ناراحتی معده و یا سردردتان را خوب کند، اسلام که برای این نیامده است، بلکه اسلام «هُدًى لِلْمُتَّقِینَ» است.
🔹نباید انتظار داشت با بیانهای عرفی ائمه(علیهالسلام) مسائلی علمی چون پزشکی، مهندسی، فضا شناسی، هوا شناسی، کیهان شناسی بنا کرد، این این از اشتباهات فاحش است که انسان به بنبست میرسد.(از سایت اجتهاد).
نقد و بررسی ادعاهای احمد الحسن ؛ جلسه پنجم/ حجت الاسلام جعفری 👇👇👇👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترس عجیب وهابیت و علمای متعصب اهل سنت از گسترش تشیع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دفاع جانانه از اسلام توسط پروفسور اسراییلی
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
💢 وارد کردن شبهه در تبری جستن از دشمنان، سبب ضربه خوردن از آن ها می شود
🔻🔻 آیت الله فیاضی در همایش الحاد معاصر:
👈 اصلیترین وظیفه طلاب علوم دینی شناخت شبهاتی است که توسط ملحدین مطرح میشود.
🔻 یکی از مهمترین مسائلی که مسلمانان باید به خوبی نسبت به آن شناخت داشته باشند این است که دشمنان خود را شناخته و تحرکات آنها را رصد کنند.
🔹 مهمترین پشتوانه مسلمانان قرآن کریم است که تبری جستن از دشمنان به خصوص ملحدین و نفی کنندگان خدا از بارزترین آنها است.
🔹 دشمنان بیشترین ضربه را وقتی وارد میکنند که ما در تبری جستن از آنها، شک و شبهه وارد کنیم.
🔻 الحاد در قدیم با امروز تفاوتهای زیادی، پیدا کرده است و ضربه زدن به فطرت پاک انسانی از نقشههای ملحدین است.
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
https://sapp.ir/tabyinir
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
🔆 با حضور آیت الله #مصباح یزدی؛
📚 از ده اثر مرکز پژوهشی دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی رونمایی شد.
🔻 «اصطلاح نامه فلسفه اخلاق» ، «اصطلاح نامه فلسفه سیاسی» ،«اصطلاح نامه معرفت شناسی» ، «المعجم الموضوعی لمنتخب الکتب الفلسفیه» ، «کتابشناسی تفصیلی فلسفه اسلامی»، «کتابشناسی تفصیلی عرفان» ، «کتابشناسی اجمالی منابع لاتین علوم عقلی» ، «پرونده های علمی فلسفه اسلامی» ، «پرونده علمی منطق» و «شیوه نامه دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی» از جمله آثار رونمایی شده در این آیین بودند.
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
https://sapp.ir/tabyinir
نقد نظریه قرائت انسانی از دین در برنامه گستره شریعت شبکه ۴ با حضور حجج اسلام دکتر قائمی نیا و دکتر جعفری و جناب آقای دکتر قربانی 👇👇👇👇👇
http://www.aparat.com/v/2i1OU
هدایت شده از سیداحمد غفاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸بیژن عبدالکریمی، مدرس فلسفه دانشگاه تهران:
🔸با چند آیه و حدیث نمیشود جامعه را اداره کرد! با این مدیریت اسلامی، گند زدید به تمام تجربیات بشریت، و مردم ایران را به خاک سیاه نشاندید!
🔅پاسخ:
🔹پیشفرض اول این سخن، این است که هماکنون مدیریت کشور، اسلامی است.
🔹پیشفرض دوم این سخن، این است که مدیریت اسلامی، برخلاف تجربهٔ بشری است.
🔹پیشفرض سوم این سخن، این است که هماکنون غالب مدیران کشور، در حال اجرای آیات و احادیث در جامعه هستند.
🔹نیز، پیشفرض چهارم این سخن، این است که همان بخشی که مجری آیات و روایات هستند، یا همان مدیران اسلامی، سبب نابسامانی کشور شدهاند.
🔹و پیشفرض پنجم این است که مردم این کشور، به خاک سیاه نشستهاند.
🏵هر پنج پیشفرض فوق، غیرموجّه هستند.
🏵حکیم کسی است که بیشتر فکر کند و کمتر سخن گوید، تا در یک عبارت کوتاه به پنج اشتباه مبتلا نشود.
🆔 @ghafari_ir
✍نقدی بر امکان امر دینی :
✍چندی است بیژن عبدالکریمی پیش و پس از چاپ کتاب امکان امر دینی در جهان معاصر ،در این دانشگاه و آن دانشگاه به تییین امکان امر دینی می پردازد و گویا مانند اسلاف روشنفکر خود بنا بر آن دارد که به عنوان یک ایدئولوگ در این عرصه شناخته شود . بنده کتاب را نخوانده ام اما یکی دو سخنرانی را از وی در این زمینه شنیده ام و بر پایه همان چند نکته را متذکر می شوم : ✍ایشان در مباحث خود به دنبال نفی علم دینی و به تعبیر دقیقتر علوم انسانی دینی است اما عنوان کتاب و یا سخنرانی هایشان ،به هیچ وجه وافی به مقصود نیست . زیبنده یک کار علمی، شفافیت مفاهیم کلیدی آن است . این اشکال به کار قبلی عبدالکریمی هم که تحت عنوان پایان تئولوژی به چاپ رسیده بود، وارد است که مراد از پایان یافتن الهیات در دوره معاصر چیست ؟ و غرض وی از این ایهام و ایهامها چیست ؟
✍ عبدالکریمی مدعی آن است که امر دینی در عرض امر عرفی قرار گرفته است و از دستاوردهای آن خود را محروم نموده است. اگر مراد از امر عرفی، تجدد و مبانی آن باشد این ثنویت کاملا قابل دفاع است زیرا مبانی تجدد کاملا سکولار است . اما هیچ گاه نگرش دینی خود را از دستاوردهای دنیای مدرن نه در عرصه علمی و نه در عرصه فناوری محروم نکرده است . هیچ یک از اندیشمندان برجسته و صاحب نظر حوزوی در عرصه علوم انسانی ، اسلامی سازی را به معنای نفی علوم رایج انسانی غرب نگرفته اند بلکه تاکید بر پالایش و تکمیل آن بر اساس مباحث عقلی و دینی دارند اما وی آگاهانه این نگرشها را مغفول قرار می دهد و صرفا از برخی نظریات شاذ سخن می گوید . لذا این مقوله که ما از ظرفیتهای تمدنی عرفی یا غربی بی بهره مانده ایم ، اساسا ادعایی است بی دلیل.
✍ نقطه دال مرکزی اندیشه عبدالکریمی در راستای نفی حکومت دینی است و دفاع از سکولاریسم . پایان کار او هم مانند سایر روشنفکران چه دینی و چه لائیک از همین الان روشن است : نفی دین و دیانت در عصر حاضر . اساسا جامعه سکولار که در آن دین هیچ نقشی در نظامات اجتماعی ندارد ، جامعه ای دیندار نیست و نهایتا دین در این جامعه به محاق می رود . عبدالکریمی آگاهانه یا ناآگاهانه در این راستا حرکت می نماید گرچه خود تاکید نماید که نظریه اش نافی اعتقادات و مناسک دینی نیست بلکه صرفا جهان دینی و قدسی را نفی می کند؛ نفی جهان قدسی یعنی نفی حضور و ضرورت تحقق دین در دنیای مدرن . عبدالکریمی نهایتا به همین نظریه خواهد رسید . ✍ محمد جعفری
هدایت شده از خبرگزاری رسا
📸 #گزارش_تصویری| همایش حوزه علمیه؛ پژوهش، دستاورد ها و ظرفیت ها
دیدن ادامه تصاویر:
🌐 yon.ir/kR277
🆔 @rasanews_agency
هدایت شده از تمدناسلامی|محمدرضاباقرزاده
چگونه «حفظ جمهورى اسلامى از حفظ یك نفر- ولو امام عصر عج باشد- اهمیتش بیشتر است»؟
محمدرضا باقرزاده
https://eitaa.com/bagherzadeh
امام خميني ره فرمودند: «حفظ جمهورى اسلامى از حفظ یك نفر- ولو امام عصر باشد- اهمیتش بیشتر است»[صحیفه امام؛ ج15؛ ص: 365]
در منظومه فکري امام ره جمهوري اسلامي ايران حلقه محتوم از امر محتوم فرج حضرت است. از اين رو در فهم درست اين سخن امام ره علاوه بر اشراف بر دانش فقهي، بصيرت سياسي و عرفاني حضرت امام نياز است که تحقق جمهوري اسلامي در اين عصر را براي ظهور غير قابل انکار مي داند. بنا بر اين اشتباه است اگر تصور کنيم زمان حاضر را مي توان با 1400 سال قبل از اين مي توان مقايسه کرد و نتيجه گرفت که اگر در اين طول زماني حکومتي اسلامي تشکيل نشد و به اسلام هم ضربه اي وارد نشد الان هم چنين امکاني وجود دارد. چرا که در نگرش زمان شناسي امام ره زماني که ما در آن زيست مي کنيم يک زمان کاملا استثنايي است و سابقه تاريخي ندارد. همانطور که فهم فلسفه قيام حضرت اباعبدالله عليه السلام هم منوط به درک شرايط استثنايي زمان آن حضرت است که نظيرش در زمان امام حسن عليه السلام و حضرت امير عليه السلام نبوده است. با توجه به اين نکته به سراغ متن کامل تر اين بيان ايشان مي رويم که با توجه به آن اين سنگيني تا حدود زيادي برطرف مي شود و بيان ايشان قابل هضم تر خواهد شد. ايشان فرموده اند: «امروز ما مواجه با همه قدرت ها هستیم و آنها در خارج و داخل دارند طرح ریزى مى كنند؛ براى اینكه این انقلاب را بشكنند و این نهضت اسلامى و جمهورى اسلامى را شكست بدهند و نابود كنند. و این یك تكلیف الهى است براى همه كه اهمّ تكلیف هایى است كه خدا دارد؛ یعنى، حفظ جمهورى اسلامى از حفظ یك نفر- ولو امام عصر باشد- اهمیتش بیشتر است؛ براى اینكه امام عصر هم خودش را فدا مى كند براى اسلام. همه انبیا از صدر عالَم تا حالا كه آمدند، براى كلمه حق و براى دین خدا مجاهده كردند و خودشان را فدا كردند. پیامبر اكرم آن همه مشقات را كشید و اهل بیت معظم او آنهمه زحمات را متكفّل شدند و جانبازى ها را كردند؛ همه براى حفظ اسلام است. اسلام یك ودیعه الهى است پیش ملت ها كه این ودیعه الهى براى تربیت خود افراد و براى خدمت به خود افراد هست و حفظ این بر همه كس واجب عینى است؛ یعنى، همه مكلف هستیم حفظ كنیم تا آن وقتى كه یك عده اى قائم بشوند براى حفظ او، كه آن وقت تكلیف از دیگران برداشته مى شود.»[ صحیفه امام؛ ج15؛ ص: 365]
يک علت غير قابل هضم بودن اين بيان حضرت امام ره اين است که گفته مي شود به هر حال اين نظام، با نظام اسلامی که مد نظر معصومین علیهم السلام از جمله حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف است فاصله دارد لکن حضرت امام ره در وصیت نامه سیاسی-الهی خود پاسخ اين سوال و شبهه را هم مي دهند و مي فرمايند:
«اینجانب نصیحت متواضعانه برادرانه مى كنم كه آقایان محترم تحت تأثیر اینگونه شایعه سازی ها قرار نگیرند و براى خدا و حفظ اسلام این جمهورى را تقویت نمایند. و باید بدانند كه اگر این جمهورى اسلامى شكست بخورد، به جاى آن یك رژیم اسلامى دلخواهِ بقیة اللَّه -روحى فداه- یا مطیع امر شما آقایان تحقق نخواهد پیدا كرد، بلكه یك رژیم دلخواه یكى از دو قطب قدرت به حكومت مى رسد و محرومان جهان، كه به اسلام و حكومت اسلامى رو آورده و دل باخته اند، مأیوس مى شوند و اسلام براى همیشه منزوى خواهد شد؛ و شماها روزى از كردار خود پشیمان مى شوید كه كار گذشته و دیگر پشیمانى سودى ندارد. و شما آقایان اگر توقع دارید كه در یك شب همه امور بر طبق اسلام و احكام خداوند تعالى متحول شود یك اشتباه است، و در تمام طول تاریخ بشر چنین معجزه اى روى نداده است و نخواهد داد. و آن روزى كه ان شاء اللَّه تعالى مصلح كل ظهور نماید، گمان نكنید كه یك معجزه شود و یك روزه عالم اصلاح شود؛ بلكه با كوشش ها و فداكاری ها ستمكاران سركوب و منزوى مى شوند.»[ صحیفه امام؛ ج21؛ ص: 447]
⚡️هنوز در مشهد، قم مطهری را به اسم مذهب لعن میکنند
⚡️جریان انجمن حجتیه و روشنفکری در حوزه فعال هستند
✔️حسن رحیمپور ازغدی در نشست «سکولاریسم در حوزه و دانشگاه» دانشگاه فردوسی مشهد🔻
🔹بیان حرفهای بدیهیات زمان انقلاب در حوزه و دانشگاه هزینه دارد در پایان دهه چهارم قضاوتهای سطحی، ادبیات خشن، تکفیر، نبود اخلاق، ادب، منطق و پرخاشگری وجود دارد. اگر امثال مطهری، بهشتی و مفتح بودند و همان حرفها را میزدند امکان ترور آنها وجود داشت. هنوز این سخنان بعد از یک دوره و رفت و برگشت غریب است.
🔹هنوز در مشهد، قم و برخی شهرهای دیگر مطهری را به اسم مذهب لعنق میکنند که حرفهای او از نظر آنها انحراف از مذهب تلقی میشود. مسائل هنوز تمام نشده و دوباره در حال تکرار شدن است. دهه 60 موج سنگینی از تعابیر و پاسخهای غلط، ناقص و ادبیاتی اخلاقی، دینی و شرافتمندانه را به همراه داشت. این مسائل تمام نمیشود اما آن سخنان بارها و بارها تکرار میشود.ف
🔹رویکردهای سکولار در حوزه و دانشگاه از یک نوع نیستند اما یک نتیجه را دارند، در فضای دانشگاهی قبل از انقلاب نگاه علمی و غیردینی بود. حوزه نیز در مشهد، قم، نجف و شهرهای دیگر سکولار هستند که حوزه دین، تمدن، سیاست و غیره را تفکیک کردند، سواد این کار و قدرت اجتهاد ندارند، ضعیف هستند و به تدریج هدفشان به جای دفاع از دین، دفاع از خودشان میشود. بارها مشاهده کردیم که به دین حملات سنگینی شده و آنها سکوت و توجیه کردند.
🔹از دهه ۷۰ که جریانهایی در قم، مشهد و شهرهای دیگر نفوذ کررده و سکولاریزه کردند، مقاله مینویسند و حقوق بشر سکولار را به جای حقوق بشر اسلامی بیان میکنند. در حال حاضر نیز درون حوزهها جریانهایی به طور علنی حضور دارند که طلبهها نیز به دنبال آنها بوده و تبلیغ میکنند. برخی جریانها همچون حجتیه مدرن به شدت فعال هستند و توهین میکنند اما هیچ کس اعتراضی نمیکند اما اگر نقدی به کسی وارد شود آتشفشان میشود.
🔹قبل از انقلاب، چند روحانی میتوانستند نامه بنویسند اما اکنون دهها مجله تخصصی قابل عرضه در جهان وجود دارد. پیشرفتها فوقالعاده و قویترین حوزه شیعه و اسلامی در جهان بوده اما حوزه در مقایسه با بیرون، واقعیتها و سوالات، خلاها و عقبماندگیهایی وجود دارد و سنگرها خالی است.
🔹مباحث کلامی، فقهی و اخلاقی در عرض سایر علوم نیستند. فقه، سبک زندگی بوده و با تمام حوزههای مختلف نظر و عمل ارتباط پیدا میکند. تمام زندگی با فقه ارتباط دارد و همه شبکهای از حق و تکلیف است.در اخلاق نیز هیچ دقیقهای نیست که به اخلاق ربط نداشته باشد. کلام یا عقاید نیز با تمام مصادیق در زندگی ارتباط دارد. این سه تمام علوم را پوشش میدهند و هرچه به سعادت و شقاوت انسان، حقیقت، فضیلت و عدالت در هر رشته علمی پیدا میکند، با موارد اسلامی نیز ارتباط دارد.
🔹حوزه هنوز ایدهآل نیست و باید اسلامیتر شود، هنوز کمبودها و نقصهایی وجود دارد. حوزههای علمیه نیز همانند دانشگاهها است. ما در برخی وظایف خود عقب هستیم، چند میلیون فارغالتحصیل وجود دارد اما مشکلات فراوان بوده و این ضعف دانشگاه است که نمیتواند مشکلات را حل کند. در حوزه نیز این مشکلات وجود دارد. بخشی زحمت خالصانه میکشند اما بخشی نیز سیاهی لشگر هستند.
کانال گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره در ایتا
https://eitaa.com/meshkatnoor
پاسخ به برخی شبهات و ابهامات پیرامون آیه ولایت ؛ حجت الاسلام حسینی 👆👆👆👆👆