eitaa logo
گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
3.1هزار دنبال‌کننده
1.5هزار عکس
762 ویدیو
276 فایل
اطلاع رسانی گروه کلام و فلسفه دین ارتباط با ادمین جهت تبادل اطلاعات . . @sahbayeandisheh. @Hasanusofian @javadgoli @Slmmv30
مشاهده در ایتا
دانلود
با معتبرترین مرکز مشاوره تخصصی با رویکرد اسلامی آشنا شوید: ایتا:https://eitaa.com/moshaveremava سایت: Mava.iki.ac.ir
❄️ سخن روز ✅ حجاب مایه‌ تشخص و آزادی زن است؛ برخلاف تبلیغات ابلهانه و ظاهربینانه‌ مادی‌گرایان، مایه‌ اسارت زن نیست. زن با برداشتن حجاب‌های خود، با عریان کردن آن چیزی که خدای متعال و طبیعت پنهان بودن آن را از او خواسته، خودش را کوچک می‌کند، خودش را سبک می‌کند، خودش را کم‌ارزش می‌کند. حجاب وقار است، متانت است، ارزش‌گذاری زن است. امام خامنه ای 23/۰۲/۱۳۹۱ 🔰 @ofogh_howzah  
❇️ نقد و بررسی آیت‌الله‌العظمی سبحانی به آراء و اندیشه‌های معترضان فلسفه معترضان فلسفه برای اثبات مدعای خود چه ادله ای ارائه می دهند؟ 🔷 آن‌چه در ادامه می‌آید ترجمه‌ای است از جدیدترین نوشته آیت‌الله‌العظمی شیخ جعفر سبحانی تحت عنوان «الدراسات الفلسفه بین الرفض و القبول؛ بحث موضوعی حول موقف المؤیدین للدراسات الفلسفیه فی حقل المعارف الدینیة، و موقف الرافضین لها». خاطرنشان می‌شود که این نوشتار هنوز منتشر نشده است و معظم‌له با بزرگواری تمام متن این رساله را در اختیار هفته‌نامه افق حوزه قرار دادند و به این نشریه اجازه فرمودند تا آن را در راستای انجام وظیفه خبررسانی دینی منتشر نماید. از این رو به لطف و مشیت الهی بخش اول آن منتشر می‌شود... ➕ متن کامل yon.ir/qzXct 🔰 @ofogh_howzah
قسمت سوم از برنامه "رابطه قرآن و فرهنگ زمانه - در شبکه قرآن http://www.telewebion.com/episode/2062235. ‌ این برنامه با همکاری گروه کلام و فلسفه دین موسسه تهیه شده است.
قسمت چهارم از برنامه "رابطه قرآن و فرهنگ زمانه - در شبکه قرآن http://www.telewebion.com/episode/2074507. ‌ این برنامه با همکاری گروه کلام و فلسفه دین موسسه تهیه شده است.
📔 هفته نامه افق حوزه شماره 599 ➕ فایل پی دی اف این شماره 👇
No. 599.pdf
4.52M
📒 هفته نامه افق حوزه شماره 599 🔰 @ofogh_howzah 
مریدان ایرانی فرقه احمد الحسن یمانی👆
طلاب تبلیغ کننده جریان احمد الحسن یمانی👆
متاسفانه ضعف مبانی اعتقادی جامعه به ویژه طلاب علوم دینی در مباحث مهدویت، زمینه ساز ترویج جریان انحرافی احمد الحسن یمانی(کذاب) شده است. راه علاج این انحرافات، اهمیت دادن به مباحث اعتقادی در حوزه ها و دانشگاه ها و تبیین معارف مهدوی در سطح جامعه است تا راه نفوذ شیاطین در این زمینه مسدود شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با دانش‌آموزان و مسئولان اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان بیان فرمودندکه : باید بیشترین اهمیت را به عقاید بدهیم؛ همان‌طور که دشمنان نیز بیشترین تلاش‌شان را در جهت تضعیف عقاید دارند و سیل شبهات را از طرق مختلف به ذهن نوجوانان و جوانان وارد می‌کنند. باید اعتقادات را تقویت کرده و شبهات ذهنی آن‌ها را سریع پاسخ دهیم؛ آن هم پاسخ‌هایی که برای آن‌ها، روان و قابل فهم باشد تا ریشه‌های فکری آن‌ها تقویت شده و آسیب نبیند و در آینده به ریشه‌های مستحکمی تبدیل شود که در هر زمانی بتواند ثمره دهد. از سوی دیگر باید رفتارهایی که برآمده از این ریشه‌های فکری و آماده کننده ثمرات هستند را مراقبت کرد تا این ثمرات و میوه ها، حداکثری باشند.
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢5 اشکالی که اساس عقاید یمانی ها (حامیان احمدالحسن) را ویران می کند! 📽مشاهده کلیپ در آپارات👇 https://aparat.com/v/NiAvn ⭕️ طلاب پاسخگو ⭕️ http://eitaa.com/joinchat/3691249664Cffea7a2f5a
✅ فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسلامی شماره 20 منتشر شد. @hekmateislami
روز عرفه، روز دعا و استجابت دعا @hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ منطقی شهید مطهری به این که چرا هزینه های حج و کربلا را صرف امور خیریه نمی کنیم!!
بنگرید به نگاه آقای مصطفی ملکیان به فقه و فقاهت 👇👇👇👇
✅تاثیر احوالات نفسانی فقها بر فتاوای آنان در بیان آقای ملکیان: 🔹متأسفانه يك سلسله سوءفهمهايي از متن مقدس ديني و مذهبي شده است و همچنين فقها يك سلسله غرض‌ورزيهايي در طول تاريخ داشته‌اند. فقه علمي مانند شيمي است. دانستن شيمي كسي را از غرض‌ورزي مبرا نمي‌كند. همين طور است دانستن فقه. گاهي فقيهي كه مي‌خواهد شخص ديگري را از ميدان بدر كند، غرض‌ورزيهايي مي‌كند. فوري مي‌چسبد به اينكه تو فلان، اعتقادت فلان و او را تكفير مي‌كند.موارد زيادي از اين قبيل را مي‌توان يافت كه دو فقيه براي تقرب به سلطاني با هم مسابقه داده‌اند و در آن مسابقه يكي شكست خورده است و ديگري پيروز شده است و بعد فرد شكست‌خورده حكم داده است كه نماز جمعه اين طور است و فرد پيروز حكم داده است كه هر كس بگويد نماز جمعه اين طور است، كافر است و بعد او را كشته است. بعدها هم معلوم شده است كه شرع چنين حكمي را نداده است. 🔹ما آدمها اين گونه‌ هستيم. در ما آدمها حسادت وجود دارد و مي‌خواهيم به هر قيمتي كه شده است رقباي خود را از ميدان بدر كنيم. فرقي هم نمي‌كند كه فيلسوف باشيم، يا رياضي‌دان. اينها براي ما عصمت اخلاقي نمي‌آورد. فقيه هم مثل فيزيكدان و شيميدان حسد دارد و گاهي اين حسادتها را اين طور اعمال مي‌كند كه حكم فقهي اعلان مي‌كند كه فلان كس فلان است. اينها وجود دارد. اين ما هستيم كه گمان مي‌كنيم علم فيزيك، شيمي و … عصمت نمي‌آورد، اما علم فقه عصمت مي‌آورد. ما فكر مي‌كنيم هر فقيهي هر فتوايي داد، مثل آن است كه امام زمان آن فتوا را داده‌اند. اين امر مشكل درست كرده است و آهسته آهسته باعث شده است كه باب تكفير باز شود و هر كس را به اندك چيزي تكفير ‌كنند و او را از هستي ساقط ‌كنند.
پاسخ این ادعا : 1. هیچ یک از فقهای تراز اول ما در طول تاریخ ادعای عصمت برای خود نکرده اند و خود اذعان داشته اند که ممکن است فتوای فقهی آنها با خطا همراه باشد و شاهد این مساله ،تغییر فتاوی یک فقیه در طول دوران فکری و اجتهادی اوست . 2. رجوع به فقیه و فتاوی او برای ما در دورانی که دسترسی مستقیم به معصوم نداریم، معقولترین راه برای درک درستر احکام دینی است که البته استنباط آنها نیاز به معلومات و تخصص دارد و البته ممکن است فقیه در این استنباط ، دچار خطا هم بشود اما رجوع به متخصص در هر موردی که انسان در آن مورد تخصص ندارد، امری کاملا عقلانی است. غربیها از آن در مباحث معرفت شناسی به عنوان، آتوریته و مرجعیت یاد می کنند که از منابع معتبر معرفت تلقی می شود. 3. ای کاش جناب ملکیان یک مثال واقعی و قابل استناد تاریخی برای این ادعا که حسادتها و جاه طلبی ها یک فقیه را به فتوایی کشیده است ، می آوردند . بدیهی است که البته ممکن است که شخصی دنیا پرست در قامت یک فقیه خود را معرفی نموده و جا بیندازد و از دین و دیانت سوء استفاده نماید. اما سخن در مورد علم فقه و قاطبه فقهاست که از این اتهام به دورند. 4. نکته ای قابل توجه در فرمایش ملکیان دیده می شود و آن این که ممکن است علائق و پیش دانسته های و مفروضات ذهنی یک فقیه در فتوای او دخالت نماید. این سخن به حقی است و بحثی است که در ذیل قرائتهای مختلف از دین مطرح می شود. بله فقیه باید مراقب باشد که پیش فرضهای اثبات نشده و نیز برخی علائق فردی و شخصی اش به نحوه و نوع استنباط حکم سرایت نکند . بخشی از این مساله به عدالت و تقوای فقیه برمی گردد و برخی به تنقیح و باز اندیشی در پیش فرضها و برخی به فطانت و بصیرت علمی اش که توجه به دخالت ناآگاهانه این قبیل امور در اندیشه فقهی اش بنماید که فقهای ما برای صیانت از دخالت حالات نفسانی ، گاه کارهایی عجیب می کردند. معروف است که علامه حلی در مورد پاک بودن آب چاه که آیا اگر مرداری در آن بیفتد نجس می شود یا نه در حال تامل و اجتهاد بود . دستور داد که چاه داخل حیاط را ( که بسیار هم مورد نیاز بود ) پر کنند تا چه بسا ، وجود آن چاه در منزل، در استنباط او دخالتی نداشته باشد. این است سیره علماو فقهای بزرگ ما .