🔴چه عواملی سبب ابطال معامله میشود؟
شروط اصلی هر معامله که در صورت عدم احراز آن باعث بطلان معامله میشود در ماده 190 قانون مدنی به آن اشاره شده است.
1️⃣ قصد طرفین و رضای آنها
2️⃣ اهلیت طرفین
3️⃣ معلوم و معین بودن مورد معامله
4️⃣ مشروعیت جهت معامله
https://eitaa.com/misslawyer
4_5785436143029850722.opus
7.58M
مرور سریع نکات مهم آزمونی حقوق اساسی
تدریس: استاد مسعود خدیمی
https://eitaa.com/misslawyer
4_5785436143029850725.opus
7.92M
مرور سریع نکات مهم آزمونی حقوق اساسی
تدریس: استاد مسعود خدیمی
https://eitaa.com/misslawyer
4_5785436143029850726.opus
7.6M
مرور سریع نکات مهم آزمونی حقوق اساسی
تدریس: استاد مسعود خدیمی
https://eitaa.com/misslawyer
4_5798525979282379046.pdf
893K
🔺مجموعه ۶۰ تست تنظیم دادخواست و شکواییه
بر اساس دوره توجیهی ۱۴۰۰ (تالیفی و سوالات آزمون های پیشین)
https://eitaa.com/misslawyer
🔴آیا حضور وکیل در جلسات دادگاه الزامیست؟
وكلا بايد هنگام محاكمه در دادگاه حاضر باشند مگر آنكه دارای عذر موجه باشند. مطابق قانون، موارد زير عدم حضور با عذر موجه برای وكيل محسوب می شود:
1️⃣ فوت يکی از بستگان مانند پدر و مادر.
2️⃣ بيماريی كه مانع حركت او شود يا حركت برای درمان او مضر تشخيص داده شود؛ مانند سكته قلبی و آنفولانزا.
3️⃣ حوادث قهری مانند سيل و زلزله.
4️⃣ وقايع خارج از اختيار وكيل كه مانع حضور او در دادگاه شود مانند آنكه پرواز هواپيما به تأخير بيفتد و زمان كافی برای حضور او با وسايل نقليه ديگر وجود نداشته باشد.
در حالت های گفته شده، وكيل بايد عذر خود را به طور كتبی به دادگاه بفرستد.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴آیا مسکن و اثاثیه منزل بطور کلی از مستثنیات دین است؟
از مسنثنیات دین مسکن و اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج زندگی ضروری است، میباشد. اما در صورت بروز اختلاف نسبت به متناسب بودن اموال و اشیاء موصوف با شئون و نیاز محکوم علیه، تشخیص دادگاه صادر کننده حکم، ملاک خواهد بود.
چنانچه اموال و اشیاء مذکور بیش از حد نیاز و شئون محکومعلیه تشخیص داده شود و قابل تجزیه و تفکیک نباشد به دستور دادگاه به فروش رسیده مازاد بر شان، بابت محکومبه یا دین پرداخت میگردد.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴نصب متولی
وقف شخصیت حقوقی دارد طبق قانون اوقاف موقوفات خاص و عام شخصیت حقوقی دارند ،مدیر موقوفه متولی میباشد :
۱/نه در وقف عام ،نه در وقف خاص نصب متولی شرط صحت نمی باشد
۲/درواقف خاص اگر متولی تعیین نشود موقوف علیهم مال را اداره می کند
۳/در وقف عام اگر متولی تعیین نشود ،تحت نظر ولی فقیه اداره میشود
۴/ماهیت نصب متولی ایقاع میباشد (یک ایقاع قابل رد )
۵/اصل بر غیر قابل رد بودن ایقاع است مگر :
الف:نصب متولی
ب:تعهد به نفع شخص ثالث
ج:وصیت عهدی
داین سه مورد استثنائا قابل رد میباشند
۶/متولی تا زمانی که تولیت را قبول نکرده میتواند رد کند ،قبول شرط لزوم تولیت است ،وقتی قبول کرد دیگر نمی تواند ردکند .
https://eitaa.com/misslawyer
🔴صورت مجلس تفکیکی آپارتمان چیست؟
🔸صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، سندی است که از سوی اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک صادر می شود و نشان دهنده مشخصات بخش های تفکیک شده آپارتمان است. این سند، پس از تایید عدم مغایرت نقشه، با موارد مندرج در گواهی پایان کار و تایید عدم تجاوز ملک، به شوارع، معابر و املاک مجاور توسط کارشناس ثبت، همچنین، ترسیم کروکی توسط نماینده این اداره، صادر می شود.
🔸این صورتجلسه صرفا به تعریف حدود اربعه واحدهای مستقل و ذکر مساحت آنها می پردازد بی آنکه به مالکیت خصوصی واحدها بپردازد.
https://eitaa.com/misslawyer
1_7063293589.pdf
1.34M
مواد مهم قانون اجرای احکام مدنی به صورت رنگی و نموداری
دوستان در آزمون قضاوت ووکالت هر ساله 3 یا 4 تست از این قانون طرح می شود☝️☝️
#اجرای_احکام
#مدنی
#جزا
#آیین_دادرسی مدنی
https://eitaa.com/misslawyer
🔴تصنیف اموال
🔸تنصیف اموال میان زوج و زوجه موضوعی است که باید به آن توجه بسیار زیادی شود. قبل از پیمان عقد ازدواج زوج و زوجه با یکدیگر توافق میکنند تا در تمام اموال با یکدیگر شریک باشند، اما برای تحقق شرط تنصیف داراییها باید به نکات مهمی توجه داشته و مواردی که در قانون ذکر شده را پیگیری کرد.
🔸بر اساس قانون اگر زوج، خواهان طلاق باشد تنصیف دارایی انجام میشود و یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و او دادخواست طلاق را ارائه کند، البته توجه به این نکته ضروری است که طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد.
🔸ملاک تا نصف اموال یا معادل آن است، در این شرط عبارت تا نصف دارایی یا معادل آن ذکر شده که این میزان میتواند از پایینترین درصد اموال زوج تا سقف ۵۰ درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد.
یکی دیگر از شرایط تنصیف دارایی حصول دارایی زوج، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است، برهمین اساس به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمیکند، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمیشود.
🔸همچنین موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این شرط است و بر همین اساس شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده نخواهد بود و در صورت تحقق شروط مذکور زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را به صورت بلاعوض به زوجه منتقل کند.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴برای اثبات خسارت تاخیر تادیه چه راهکاری است؟
به استناد ماده 725 قانون آیین دادرسی مدنی خسارت تاخر تادیه محتاج به اثبات نیست و صرف تاخیر در پرداخت برای مطالبه آن کافی است. گرفتن تاخیر تادیه منوط به مطالبه رسمی است. اما اگر در یک قرارداد شرط ویژه ای برای جبران خسارت باشد، ابتدا باید آن شرط بررسی شود.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴نمونه دادخواست مطالبه هدایای نامزدی
https://eitaa.com/misslawyer
🔴اجرت المثل ایام تصرف خودرو چیست؟
🔸"اجرت المثل" به مفهوم بها و قیمتی بوده که آن را دادگاه یا عرف مشخص میکند و دو طرف بر سر این موضوع توافقی نداشتهاند. به عنوان مثال در صورتی که شخصی ملک یا ماشین دیگری را بدون اجازه او تصرف کند؛ به این خاطر که غاصب محسوب میگردد میبایست اجرت و قیمت یا بهای مدت زمانی که خودرو را از فرد دریافت کرده است به وی پرداخت کند.
🔸با فرض اینکه شما راننده تاکسی یا اسنپ و… هستید و از این طریق مشغول به کسب درآمد میباشید. اکنون بنابه عللی شخصی اتومبیل شما را تصرف کرده و آن را از دسترس شما خارج میسازد و یا خسارتی با تصادف به آن وارد میگردد که به طور مثال برای یک هفته به آن دسترسی نخواهید داشت. حال بابت هر روزی که شما با اتومبیل خود کار کرد اید میبایست اجرت المثل و خسارت به شما پرداخت شود.
🔖در صورتی که شخصی خودرو را از شما دریافت کند و حتی تصرفی نیز نداشته باشد و تنها آن را در پارگینگ خود نگهداری کند، باز هم میبایست اجرت المثل بپردازد. زیرا این مهم است که شما را از خودرو محروم ساخته و این موضوع که خود از آن بهرهگیری نموده است یا خیر چندان اهمیتی ندارد.
🔸به عنوان مثال چنانچه سارق خودرو شما را برباید و برای مدت یک ماه در محلی مخفی کند و حتی آن را هم مورد استفاده قرار ندهد از موقعی که میرباید و سپس توسط پلیس و… اتومبیل پیدا شود، آن سارق ملزم خواهد بود به میزان آن مدت به شخص مالک خسارت پرداخت کند حتی در صورتی که خود نیز از آن استفاده نکرده باشد.
https://eitaa.com/misslawyer
1_6370492822.pdf
2.6M
🔴جزوه حقوق ثبت
https://eitaa.com/misslawyer
🔴گواهی عدم سازش در طلاق چیست؟
این گواهی تایید عدم توافق و سازش میان زوجین است که توسط دادگاه در زمانی که رسیدن به توافق و آشتی بین زوجین را ناممکن تشخیص می دهد صادر می شود و به آنها اجازه جدایی یا طلاق را می دهد تا بتوانند با مراجعه به دفاتر ثبت طلاق، اقدام به ثبت آن نمایند.
https://eitaa.com/misslawyer
1_6755172825.pdf
16.32M
جزوه دست نویس حقوق مدنی ۷
مبحث ضمان
دکتر حاجیان
https://eitaa.com/misslawyer
1_3255449696.pdf
1.57M
جزوه #متون_فقه
(قضاوت، شهادت، رهن، متاجر، دین، حجر، عطیه، وقف)
بسیار کاربردی برای ازمون ارشد
https://eitaa.com/misslawyer
🔴مداخله در اموال و تصمیمگیری برای اولاد تا زمانی که آنها به سن قانونی نرسیده باشند و صغیر به حساب بیایند بر عهده والدین است.
🔸اگر فرزندان صغیر پدرشان فوت کرده باشد و مادر با وجود آن که حضانت فرزندان را برعهده داشته باشد باز هم نمیتواند در اموال فرزندان مداخلهای داشته باشد و هرگونه مداخله در اموال فرزندان غیر قابل قبول به حساب میآید.
🔸البته اگر پدری فوت کند و فرزندان او صغیر باشند، در صورت زنده بودن پدر متوفی او وظایف پدر را انجام خواهد داد، اما در صورتی که فرزند صغیر ولی نداشته باشد همه معاملات او با مادرش خواهد بود، البته اجازه دادستان وقت نیاز است.
🔸توجه به این نکته ضروری است که در حالت دوم مادر تا زمانی که فرزندان به سن قانونی نرسیده باشند می تواند وظایف را انجام دهد و پس از آن فرزندان با دریافت برگه رشد و با رسیدن به سن ۱۸ سالگی می توانند اداره امور اموال خود را برعهده بگیرد.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴نمونه شکایت نامه (شکواییه) خیانت امانت در خصوص سفته
🔹اینجانب در تاریخ ... پس از تنظیم قرارداد کار با ...، جهت حسن انجام کار سفته ای به مبلغ ... ریال به کار فرمای خود به رسم امانت سپردم با گذشت مدت ... که مدت قرارداد کار فی ما بین بنده و ایشان به اتمام رسید اینجانب حاضر به تمدید قراردادم نشدم و سفته ی مذکور را مطالبه کردم لیکن مشتکی عنه از استرداد سفته سر باز زد و اذعان داشت که سفته به دلیل جبران خسارت های وارده نباید مسترد شود در حالی که خسارت های مد نظر ایشان واهی می باشد. اینجانب اظهار نامه ای به شماره ی ... و در تاریخ ... به ایشان ارسال کرده و استرداد سفته را مطالبه کردم ...............
https://eitaa.com/misslawyer
1_6905712119.pdf
8.55M
حقوق مدنی۴
نموداری،باب تعهد
نکته به نکته
https://eitaa.com/misslawyer
🔴آیا نصب دوربین در مشاعات ساختمان جرم است؟
نصب دوبین در قسمت مشاعات ساختمان مانند، حیاط ساختمان، راهپله، پارکینگ و ... بلامانع است. اما نصب آن در بخشهایی که جزو حریم شخصی ساکنین محسوب میشود، مانند درب وروردی آپارتمان ممنوع است. همچنین پس از نصب دوربین باید با استفاده از برچسب به ساکنین و دیگر افراد اطلاع داد که ساختمان به دوربین مداربسته مجهز است.
در صورتی که بین ساکنین یک آپارتمان برای نصب دوربین مدار بسته اختلاف باشد، مدیر ساختمان با تشکیل مجمع، متشکل از مالکین ساختمان میتواند نسبت به موافقت یا عدم موافقت آن رای گیری نماید. در صورتی که اکثریت مالکین با توجه به متراژ به نصب دوربین رای دهند، مخالفین نیز موظف به همکاری و پرداخت هزینه های آن هستند.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴افراز
افراز در لغت به معنای تفکیک و جداسازی چیزی از چیز دیگر است.
مفهوم افراز:
در معنای حقوقی آن یک اصطلاح ثبتی است و به معنای تقسیم و جدا کردن مال غیر منقول مشاعی بین دو یا چند نفر شریک براساس میزان قدر السهم را گویند.
افراز ملک چیست؟
تجزیه و تقسیم یک ملک، به قطعات کوچکتر بر اساس قدرالسهم را افراز می گویند که تفاوتهایی نیز با تفکیک دارد و بر دو نوع میباشد:
افراز اجباری:
در این نوع افراز بر اساس حکم دادگاه یا تصمیم اداره ثبت شرکا مجبور به قبول قسمت مال مشاع می شوند.
افراز به تراضی:
در این نوع شرکا خود به دلخواه تصمیم به تقسیم مال مشاع می کنند.
🔸آیا امکان افراز در هر شرایطی وجود دارد؟
همانطور که گفته شد افراز مربوط به اموال غیر منقول مشاع بین چند شریک میباشد. گاهی این مال یک واحد آپارتمان است و یا یک قطعه زمین که در صورت افراز و تقسیم، از ارزش آن کاسته میشود و یا این مال سندی معارض دارد که تا رفع معارض آن با رای مرجع صلاحیت دار امکان افراز وجود ندارد که در اینصورت نیز امکان اعتراض به رای وجود دارد.
https://eitaa.com/misslawyer
1_4211974012.pdf
498.7K
دانلود رایگان جزوه خلاصه درس مدنی 7
( دانشگاه پیام نور ورامین )
https://eitaa.com/misslawyer
🔴آیا استفاده از عکس پروفایل دیگران جرم است؟
استفاده از عکس پروفایل دیگران به صراحت در قانون جرم انگاری نشده است اما با توجه به تفاسیر قانون جرائم رایانه ای و رجوع به ماده 16 این قانون؛ هرکس بهوسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نودویک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
https://eitaa.com/misslawyer
🔴رشا و ارتشا
ارتشاء در لغت به معنای رشوه گرفتن و رشوه خواری است . قانونگذار برای پیشگیری از وقوع این جرم و برای برقراری و حفظ نظم و امنیت در جامعه ارتشاء را جرم دانسته است و به موجب قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری، برای آن مجازات های سنگینی را از جمله حبس و انفصال از خدمت تعیین کرده است .
https://eitaa.com/misslawyer
🔴 تخلیه ملک
🔸تخلیه ملک و دریافت حکم برای انجام آن از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشت، اما برای تخلیه فوری باید مواردی را مد نظر قرار داد تا با توجه به آنها بتوان کار را به صورت قانونی انجام داد.
اگر قرارداد اجاره به صورت غیررسمی یعنی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد و توسط موجر و مستأجر روی یک برگ کاغذ نوشته شده و توسط دفاتر املاک تنظیم شده باشد حتماً باید علاوه بر موجر و مستأجر، دو نفر شاهد هم آن را امضا کرده باشند و تنها در این صورت است که صاحبخانه میتواند عریضه خود را به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک با دادخواست تخلیه ملک تحویل دهد و پس از این دادخواست مرجع قضایی دستور تخلیه ملک را صادر میکند.
البته باید به این موضوع توجه داشت که برای صدور دستور تخلیه باید به شرایطی توجه داشت و یکی از آنها این است که مدت زمان اجاره مغزی شده باشد و اگر هنوز از مدت زمان اجاره باقی مانده باشد نمیتوان دستور تخلیه صادر کرد.
از دیگر شرایط دستور تخلیه میتوان به این موضوع اشاره کرد که مستأجر از پرداخت بیش از 3 ماه اجاره امتناع کرده باشد یا در صورت وجود شرط عدم انتقال ملک را به دیگری اجاره داده باشد، همچنین اگر محل مورد اجاره مورد استفاده غیرمشروع قرار گرفته باشد میتوان دستور تخلیه را صادر کرد.
https://eitaa.com/misslawyer
1_3356553805.pdf
1.28M
مجموعه تست حقوق مدنی
سوالات ازمون های ارشد و وکالت
مولف آقای محمد خاکباز
https://eitaa.com/misslawyer