🔴معرفی کتاب
♦️نقشه راه «تقیزادههای امروز» در کتاب «منافع ملی، هویت ملی؛ چالش بزرگ انقلاب و نظام اسلامی»
🔹کتاب «منافع ملی، هویت ملی؛ چالش بزرگ انقلاب و نظام اسلامی» در بخش پنجم با رویکردی تحلیلی انتقادی، به «بیان و نقد دیدگاه رقیب» پرداخته و با صراحت و بطور مستند، نقشهراه تقیزادههای امروز را آشکار نموده و جایگاه «سبک زندگی» و «سند ۲۰۳۰» را در این نقشهراه روشن ساخته است.
🔸برای تهیه کتاب میتوانید با کلیک بر رو لینک زیر اقدام کنید.
http://book-khamenei.ir/index.aspx?&fkeyid=&siteid=1&pageid=208&description=645375
🆔 @eisavim
🔵 #جوانان یکی از مضامین اصلی و پرتکرار بیانیه #گام_دوم چله انقلاب
📌 چهل شاخص جوان انقلابی از منظر امام خامنه ای🌹
✅ ١-خود را مدیون اسلام و انقلاب می داند.
✅ ٢-مؤمن به انقلاب و مبانی آن است.
✅ ٣-به آینده انقلاب و نظام اسلامی امیدوار است.
✅ ٤-دوستدار انقلاب و نظام اسلامی است.
✅ ٥-معتقد به آرمان های انقلاب است.
✅ ٦-مبانی جمهوری اسلامی را می داند.
✅ ٧-خودش را برای همه میدان های مورد نیاز انقلاب (سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی) آماده می کند.
✅ ٨-پیشتاز حرکت های انقلابی است و در راه تحقق آرمان های انقلاب اسلامی ثابت قدم است.
✅ ١٠-در صف اول دفاع از آرمان ها و ارزش های انقلابی حضور دارد.
✅ ١١-رابطه خود را با امام و آرمان هایش پیوسته حفظ می کند.
✅ ١٢-معتقد به استقلال فکری، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
✅ ١٣-خودش را برای مسئولیت های بزرگ آماده می کند.
✅ ١٤-بدنبال کسب آگاهی سیاسی و بصیرت است.
✅ ١٥-تاریخ معاصر را خوب می داند.
✅ ١٦-نسبت به دشمنی های دشمنان حساس، خروشناک است.
✅ ١٧-به دنبال کسب علم ودانش است.
✅ ١٨-نسبت به محیط پیرامونی خود حساس، فعال و اثر گذار است.
✅ ١٩-به دنبال وحدت و هم افزایی در جامعه است.
✅ ٢٠-کار و تفکراتش اسلامی و انقلابی است.
✅ ٢١-با اطرافیان خود مجادله احسن دارد.
✅ ٢٢-خوش بین به فرهنگ اسلامی است.
✅ ٢٣-خوش روحیه است.
✅ ٢٤-باهوش است و نمی گذارد به نام امر به معروف از او سوء استفاده نمایند.
✅ ٢٥-امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه شرعی و انقلابی خود می داند.
✅ ٢٦-اخلاص در امور را سرلوحه خود قرار می دهد.
✅ ٢٧-پرانگیزه و مطالبه گر است.
✅ ٢٨-پايبند به تعلقات معنوی، خانوادگی و میهنی است.
✅ ٢٩-با منطق محکم از مسئولین انتقاد می کند.
✅ ٣٠-نظام سلطه را با همه ابعاد و لایه هایش می شناسد.
✅ ٣١-مقید به کار تشکیلاتی است.
✅ ٣٢-قانون گراست.
✅ ٣٣-دلش نورانی است.
✅ ٣٤-رابطه قلبی و معنوی خود را با خداوند تقویت می کند.
✅ ٣٥-اهل قرآن است.
✅ ٣٦-اهل دعا و مناجات با خداست.
✅ ٣٧-اهل اعتکاف است.
✅ ٣٨-میانه رو است؛ افراط و تفریط نمی کند.
✅ ٣٩-از طعن و بدگویی دیگران نمی هراسد.
✅ ٤٠-عدالت خواه است.
🌍سوال:
اگر خداوند رئوف و مهربان است، پس چرا ما را به ترس از خود دعوت ميكند؟ اصلا چرا باید از خدا ترسید؟ مگر خدا ترسناک است؟
جواب: 👇👇👇
1 - مراد از ترس از خداوند، ترسيدن از اعمالي است كه سبب دوري از خداوند ميشود؛ چون خداوند مظهر كمال و زيبايي است و ترسيدن از ذات مقدس او مفهوم درستي ندارد. مراد واقعي آن است كه از رفتار و كردار خويش در برابر خداي باعظمت خائف باشيم؛ چون دورشدن از خداوند زمينه سقوط انسان را فراهم نموده و او را در معرض هلاكت و عذاب الهي قرار ميدهد.
2 - آري! نوعي ترس در برابر خداوند مطلوب است كه در زبان قرآن به آن خشيت گفته ميشود؛ و آن حالتي است كه براي اولياي الهي به سبب معرفت عميق و تقرّبشان به خداوند حاصل ميشود. آنان وقتي عظمت و جلال الهي را با عمق جان خويش احساس ميكنند حالت خشيت به آنان دست ميدهد. جهت تقريب به ذهن ميتوان از تأثير شخصيّت اولياي الهي در روح اطرافيانشان نام برد. بديهي است كه اين حالت با ترس تفاوت بسياري دارد.
🌐@javana
# شرور طبیعی و رابطه آن با عدل الهی
شرور طبیعی خود به سه دسته تقسیم می شوند :
1. شرور طبیعی ناشی از کوتاهی های انسان
نظیر تابش اشعه های زیان آور خورشید در اثر نازک شدن لایه اوزن . و نازک شدن لایه اوزن در پی انتشار گازهای گل خانه ای و احیاناً زباله های هسته ای حاصل می شود . یا برخی از سیل ها که در پی قطع درختان جنگل پدید می آِد . چنان که در باره سیل چند سال قبل نکا چنین تحلیلی ارایه شد .
2. شرور طبیعی قابل مهار توسط انسان
یعنی شروری که انسان در مهار و کنترل آن می تواند دخالت کند . نظیر ساخت و سازهای محکم و بر اساس نظام مهندسی که در برابر شدت امواج زلزله مقاومت پدید می آورد .
بر همین اساس در زلزله بم با کمتر از 7 ریشتر سی هزار نفر کشته می شوند ، اما در زلزله کالیفرنیا یا زلزله ژاپن با هشت درجه در مقیاس ریشتر کمتر از هده نفر می میرند .
در خوزستان با ساختن سد کرخه از سیل هر ساله در دهها شهر جلوگیری می شود ، اما در پاکستان چنین سیلی بیست میلیون نفر را آواره می سازد .
3. شرور طبیعی محض
یعنی شروری که که انسان در آنها هیچ دخالتی ندارد . نظیر سونامی اندونزی که بیش از دویست هزار کشته برجای گذاشت . یا زلزله های بس شدید که برغم استحکام بناها کشته های زیادی می گیرد .
رابطه شرور طبیعی با عدل الاهی
در باره شرور طبیعی و چگونگی رابطه آنها با عدل الاهی اولاً باید توجه داشت که در شرور از دو نوع اول ، یعنی شروری طبیعی که انسان در پدید آمدن آنها دخالت دارد ، یا در پی کوتاهی او در درست زیستن پدید می آید ، خداوند هیچ دخالتی ندارد تا پاسخگو باشد .
باری ، اگر ما با دست خود گازهای محافظ اشعه های زیان آور خورشید را از بین ببریم یا ساختمان های خود سست بسازیم و زیان ببینیم تقصیر متوجه ما است نه خداوند . و در واقع این نوع به شر انسانی باز می گردد نه شر تکوینی .
البته ممکن است کسی بپرسد که چرا خداوند مانع تعدی انسان به طبیعت نمی شود ؟ پاسخ آن نظیر پاسخ به شرور انسانی است که می گوییم خداوند بنا ندارد در حوزه کارهای انسانی دخالت کند .
بنا بر این ، تنها در شرور طبیعی از نوع سوم که انسان در پدید آمدن یا توسعه آن هیچ دخالتی ندارد ، بحث از رابطه این شرور با عدالت الاهی معنا داردو باید به آن پاسخ داده شود .
علل وجود شرور طبیعی
به هر روی ، اگر اشکال شود که چرا این دست از شرور وجود دارد ، چند پاسخ وجود دارد :
1. شرور طبیعی ناشی از کیفر الاهی
برخی از این شرور با اراده و خواست الاهی در جهت کیفر مردم انجام می گیرد به این معنا که گاه شرور طبیعی نتیجه کیفر الاهی نسبت به گناهان انسان ها است . چنان که خداوند می فرماید : «ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس»
بر اساس روایات ، گاه در پی بی اعتنایی مردم نسبت به مستمندان و نپرداختن زکات خداوند باران را از آنان حبس می کند و در پی شیوع زنا و فحشاء زلزله را پدید می آورد .
2. شرور طبیعی ناشی از امتحان الاهی
برخی از شرور طبیی با اراده الاهی مبنی بر ضرورت امحان از آدمیان پدید می آید . چنان که قرآن تصریح می کند که خداوند مردم را با گرسنگی ، نقص در جان و مال می آزماید .
3. شرور طبیعی برخاسته از نظام احسن
بخشی از شرور طبیعی لازمه طبیعی نظام احسن است . به این معنا که اگر قرار بود خداوند جهان مادی را به بهترین وجه می آفرید ، جهانی بهتر از آن چه اینک در اختیار انسان ها قرار دارد ، تولید نمی شد .
در چنین جهانی باید ستارگان و سیارات و منظومه شمسی پیش بینی شود و یک سیاره با نام زمین با همه امکانات لازم برای زیستن در نظر گرفته شود .
اگر قرار بر این است که زمین سیاره باشد نه ستاره و در گردش باشد ونه ثابت و شکل کروی داشته باشد و نه سایر اشکال هندسی ، مواد آن از عناصر کانی باشد و برای آن سه لایه در نظر گرفته شود و در درون هسته اصلی موارد مذاب با بالترین حد درجه حرارت وجود داشته باشد ، و لایه بلیرونی زمین به طول حدود 6 کیلومتر بر روی هم قرار بگیرند ، تمام اینها برای این کره لوازم و اقتضائاتی را پدید می آورد که وجود آتشفشان در اثر خروج مواد مذاب از دل زمین و زلزله در اثر رانش لایه های پوسته بیرونی زمین از نمونه های آن است .
در چنین مواردی اقتضای نظام احسن وجود این دست از حوادث است که اگر همیم میزان اندک پدید نیاید ، بشر باید هماه انتظار حوادث بس بزرگتر و هولناک تر را داشته باشد .
آن چه در این بین اهمیت دارد محدود بودن این دست از شرور طبیعی است . یعنی هماره زلزله ها ، توفان ها ، آتشفشان های مخرب و دهها پدیده دیگر در برابر طول زمانی که انسان ها با آرامش در زمین زندگی می کنند ، بسیار اندک و ناچیز است .
تامین خسارات شرور طبیعی توسط خداوند
در تمام شروری که در متن طبعیت اتفاق می افتد هماره خداوند خسارت های
وارد شده به انسان ها را خود برعهده می گیرد . و این از لطف و مهر الاهی است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکات دیروز رهبری درباره سیل اخیر
میزمعارف
@mizemaaref
کانال میز معارف
نکات دیروز رهبری درباره سیل اخیر میزمعارف @mizemaaref
📢 انتشار بخشهایی از بیانات دیروز رهبر انقلاب برای نخستینبار
📹 نماهنگ | شور کمکرسانی ملت ایران
⚡ سیل چیز خیلی مهیبی است؛ بنده سیل را از نزدیک تجربه کردهام و دیدهام.
♥️ این روحیه بسیجشوندگی برای خدمت، یک چیز فوقالعادهای است در کشور.
🔺️ آقای رئیسجمهور، آقای معاون اوّل، آقای وزیر کشور، مسئولین نظامی، الحمدلله خوب آنجا حضور پیدا کردید؛ بنده شاهد [بودم] و از دور میدیدم آنچه را انجام میگیرد.
➕ روایت رهبرانقلاب از حضور در کار امدادی سال ۴۷ در زلزله فردوس
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=42155
#شرح_احادیث_اخلاقی_در_بیان_مقام_معظم_رهبری
موضوع : 🔅دوستی و خدمت بیمنّت🔅
بسماللهالرحمنالرحیم
الحمدلله رب العالمین
📝متن و شرح:
« عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ الْمُؤْمِنُونَ خَدَمٌ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ قُیل وَ کَیْفَ یَکُونُونَ خَدَماً بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ قَالَ یُفِیدُ بَعْضُهُمْ بَعْضاً...»(1)
فی الکافی، عن الصّادق (علیهالسّلام): «المؤمنون خدم بعضهم لبعض»؛ حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند: مؤمنین، خدمتگاران یکدیگرند. خدم، جمع خادم است؛ یعنی خدمتگاران. در فارسی، ما برای کلمهی خدم میگوئیم خدمتگار؛ که محترمانهاش کلمهی «خدمتگار» است، و غیرمحترمانهاش کلمهی «نوکر» است، نه خدمتگزار. تعبیر خدمتگزار، یک تعبیر دیگری است و در فارسی یک معنای عرفیِ دیگری دارد، که متفاوت است با معنای خدمتگار. خدم، جمع خادم است. خادم به همان معنای خدمتگار است. میگوید: مؤمنین خدمتگارهای همدیگرند. [خب مستمعین]، تعجب کردند: چطور؟ همه خدمتگار همدیگر هستند؟ یا به تعبیر عرفیتر، همه نوکر همند؟ «قیل و کیف یکونون خدما بعضهم لبعض»؛ چه جور میشود که بعضی، بعضی دیگر را خدمتگار باشند؟ یعنی مثلاً بروند خانههای همدیگر، خدمتگاری کنند؟ فرمود: «یفید بعضهم بعضا»؛ [یعنی] به هم فایده برسانند. پس فایده رساندن مؤمنین به یکدیگر، خدمتگاری به آنهاست؛ [و در آن] منّتی وجود ندارد؛ نکته این است.
اگر چنانچه ما به هم خدمتی کردیم و به یکدیگر فایدهای رساندیم، چه در عرضِ هم باشیم - مثل ما مردم معمولی کوچه و بازار که به حسب شأن اجتماعی، در عرض یکدیگر قرار داریم - چه آن کسی که به حسب موقعیت اجتماعی، شأن بالاتری دارد؛ مثلاً رئیس یک تشکیلاتی است، دیگر نباید سر یکدیگر منّتی داشته باشیم. به نظر ما نکتهی این حدیث، تنها این نیست که افراد باید به هم نفع برسانند؛ بلکه این هم هست که این نفع رساندن موجب منّت نباشد، تا این خدمتی را که میکنند، با منّت گذاشتن باطل نکنند.
1)کافی، ج 2، ص 167
📌نشانی اینترنتی: http://farsi.khamenei.ir/hadis-content?id=10764
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
✅ جهاد و کار انقلابی، تنها راه به سامان رسیدن کشور
... این را هم همه بدانند که ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم. در همهی بخشها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است؛ این اگر بود، کارها راه میافتد؛ این اگر بود، بنبستها باز میشود، شکافته میشود؛ [یعنی] کار فراوان،
پُرحجم و باکیفیّت و مجاهدانه و انقلابی.
✅ ویژگی کار انقلابی و غیر انقلابی
انقلابی یعنی چه؟ بعضی خیال میکنند وقتی میگوییم انقلابی، یعنی بینظم؛ نخیر، اتّفاقاً یکی از خطوط اصلی انقلابیگری، نظم است؛ منتها انقلابی، یعنی اینکه خودمان را سرگرم کارهای حاشیهای و تشریفاتی و زرقوبرقی و مانند اینها نکنیم؛ کار انقلابی یعنی برای یک مجوّز [راهها را کوتاه کنند]. عدّهای از این کارآفرینانِ بااخلاص و متدیّن، چندی پیش آمدند با ما ملاقات کردند و گفتند که برای مجوّزِ یک چیز کوچک -که حالا اسم آوردند و بنده نمیخواهم جزئیّات را بیان کنم- باید انسان از مثلاً ۲۰ یا ۲۵ جا مجوّز بگیرد؛ اینها کار غیر انقلابی است. کار انقلابی یعنی آن کسانی که ضوابط را تعیین میکنند، بیایند راهها را کوتاه کنند؛ راههای میانبُر بگذارند جلوی پای مردم، جلوی پای کارآفرین، جلوی پای کسی که میخواهد خدمت بکند؛ کارهای لازم اینها است، [مسئولین] دامن همّت به کمر بزنند و واقعاً کار کنند. ...
📣(۱۰ /اردیبهشت/ ۱۳۹۶ بیانات در دیدار کارگران به مناسبت روز کارگر)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#گفتار_پژوهی
از آنجا که اساتید معارف، علاوه بر دارا بودن بنیه ی علمی مناسب ، در شیوه کلاسداری و مهارت های تأثیر گذاری نیز باید از تسلط کافی برخوردار باشند از این رو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی قم در راستای ارتقاء سطح تأثیرگذاری و تجارب اساتید معارف اسلامی و استفاده از تجربیات اساتید پیشکسوت و موفق در حوزه ی دروس معارف اسلامی اقدام به مصاحبه و جمع آوری تجربیات ایشان نموده است.
این سلسله مصاحبه ها با عنوان «بایسته های تدریس در بیان اساتید معارف اسلامی» تقدیم کاربران گرامی می گردد:
✅ جناب آقای دکتر محمد اسدی گرمارودی
✅ عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف
✅ مدرس دروس معارف اسلامی در گرایشهای مبانی نظری اسلام و اخلاق اسلامی و آشنایی با منابع اسلامی و دیگر دروس تخصصی در مقاطع ارشد و دکتری و نیز دروس حوزه
📌به علت طولانی بودن متن مصاحبه، در سه بخش ارائه می گردد: (قسمت سوم)⬇️
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_55860085.pdf
1.74M
#گفتار_پژوهی
✅ جناب آقای دکتر محمد اسدی گرمارودی
✅ عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف
📌 (قسمت سوم)
#معرفی_و_ارایۀ_محتوای_کتب
به همت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی ـ قم، تلخیص برخی از کتب شاخص و تازه های نشر جهت سهولت برای مطالعه اساتید و سروران گرامی تهیه گردیده است.
📕کتاب «کاوشی در معنویت های نوظهور ـ بررسی ده جریان فعال در ایران »
📝مولف: حمزه شریفی دوست
📚نشر: دفتر نشر معارف
📝تعدا د صفحات کتاب : 510 صفحه
📝تعدا د صفحات تلخیص: 21 صفحه
🖥فرمت فایل پیوست: PDF (فایل ضمیمه)⤵️⤵️⤵️
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_55860642.pdf
620.2K
#معرفی_و_ارایۀ_محتوای_کتب
📕کتاب «کاوشی در معنویت های نوظهور»
📝مولف: حمزه شریفی دوست
📝تعدا د صفحات تلخیص: 21 صفحه
🖥فرمت فایل پیوست: PDF (فایل ضمیمه) #پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#درسواره_اخلاق_بندگی
⭕️صفات بندگان خوب خدا: (قسمت سوم)
یکی از راه های نزدیک شدن به خدا و کمال این است که با صفات و ویژگی های بندگان خوب خدا آشنا شویم و سعی کنیم مانند آنها باشیم.
صفات مؤمنین و بندگان خدا در قرآن کریم بطور مفصل بیان شده است، ولی برای رعایت اختصار به بعضی از آنها اشاره مینمائیم.
الف – صفات فردی :
(ادامه ... 7و8و9و10و11...)
📝 12. با تدبر در آیات الهی می نگرند: وَ الَّذِینَ إِذا ذُکِّرُوا بآیاتِ رَبِّهِمْ لَمْ یَخِرُّوا عَلَیْها صُمًّا وَ عُمْیاناً (فرقان، آیة ۷۳٫) و کسانی هستند که چون به آیات پروردگارشان تذکر داده شوند، همچون کرها و کورها با آن برخورد نمی کنند. (در آیات الهی می اندیشند و خود را به کری و کوری نمی زنند)
📝 13. قلبشان فقط مشغول به خدا است و فریب ظواهر دنیا را نمی خورند: بندگان حضرت حق، آن گاه که به مقام قرب رسيدند و وجودشان پر از اخلاص شود، آنقدر كه جز خدا چيزي نبينند و جز براي خدا، كار نکنند. هرگز ظواهر دنيا مخلصين عالم را فريب نداده و جلوات دنيا آنها را با خود نبرده است؛ بلكه برعكس، به تعبير آن مرد عظيمالشّأن و الهي، آيتالله انصاري همداني(اعلي اللّه مقامه الشّريف) هر چه دنيا به آنها رو كرد، آنها از دنيا رو برگرداندند.
📝 14. در انفاق میانه رو هستند: کسانی اند که به هنگام خرج کردن (مال بـرای خـود و خانواده) نه زیادهروی میکنند و نه سختگیری، و بلکه در میان این دو (یعنی اسراف و بخل، حدّ) میانهروی و اعتدال را رعایت میکنند - و الذين اذا انفقوا لم يسرفوا و لم يقتروا و كان بين ذلك قواما
📚مولف: سید مصطفی علم خواه، مدیر گروه اخلاق اداره مشاوره نهاد رهبری.
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_55866709.pdf
328.4K
#گفتگوی_نوین_پژوهشی (نشست87) 🔴گزارش کامل جلسه گفتگوی نوین پژوهشی 🔷 موضوع: «نگاهی به کارآمدی در روابط بین الملل و دیپلماسی پس از انقلاب» 🔷 ارائه کننده: دکتر کوشکی متن گزارش(پیوست)🔰🔰 #پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
📌امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
📌مروری بر پرونده و مذاکرات هسته ای در زمان مسئولیت حجت الاسلام حسن روحانی 2⃣3⃣
◀️ دیپلماسی در بحران/ بخش دوم ▶️
🔸طرح پيشنهادي اروپا (30 مهر 83):
طرح «راه پيش رو» را سه کشور در وين در تاريخ 30 مهر 1383 به ما ارائه دادند. اين طرح، به شرح زير است:
بخش اول: تعهدات تا پيش از اجلاس نوامبر:
1. ما حق ايران را براي تحقيق، توليد و استفاده از انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز، طبق معاهده منع گسترش، به رسميت مي شناسيم.
2. ايران موافقت مي کند کليه فعاليت هاي مربوط به غني سازي و بازفراوري را به حالت تعليق درآورد.
3. اين تعليق بايد بي درنگ به اجرا گذاشته شود.
4. تعليق، نامحدود خواهد بود (تا زمان رسيدن به توافق بلندمدت).
5. اگر ايران اين تعهدات را بپذيرد و آنها را رعايت کند، ما تلاش خواهيم کرد تا مسائل باقي مانده را در چارچوب آژانس بين المللي انرژي اتمي، حل و فصل کنيم. چنانچه ايران تعليق را رعايت نکند، فرانسه، انگليس و آلمان از ارجاع موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت، حمايت خواهند کرد.
6. به محض تاييد تعليق کامل ايران توسط آژانس، موضوع ايران مي تواند طبق رويه هاي معمول، بررسي شود.
7. در صورتي که ايران فعاليت هاي خود را به طور کامل تعليق کرد، ما آماده ايم بدون درنگ، براي رسيدن به توافقي درازمدت، مذاکره کنيم!
(ص 287-288)
🔸طرح روز ایران
1. اتحاديه اروپا و ايران، توافق 21 اکتبر 2003 تهران را مورد تاييد مجدد قرار مي دهند.
2. اتحاديه اروپا، کليه حقوق ايران بر اساس ان پي تي را بدون تبعيض، به رسميت مي شناسد.
3. به عنوان يک اقدام براي اعتمادسازي، ايران تعليق داوطلبانه کليه فعاليت هاي مرتبط با غني سازي و بازفراوري را براي دوره مذاکره، به اجرا در مي آورد.
4. اتحاديه اروپا، تاييد مي کند که اين تعليق، اقدامي داوطلبانه است.
5. اتحاديه اروپا، حمايت سايرين و آژانس را از عضويت ايران در گروه ويژه رويکردهاي بين المللي چرخه سوخت هسته اي، تضمين خواهد کرد.
6. اتحاديه اروپا، نهايت تلاش خود را به کار خواهد بست تا تضمين کند موضوع ايران از دستور کار شوراي حکام، خارج شود.
7. اتحاديه اروپا و ايران توافق مي کنند که مذاکرات خود را براي دستيابي به توافق درازمدت، بي درنگ آغاز کنند. (ص 291-292)
📚 امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، دکتر حسن روحانی، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هسته_ای
#حسن_روحانی
📌یادداشتهای عَلَم
📌برگهایی از یادداشت های روزانه امیراسدالله علم، نخست وزیر و وزیر دربار محمدرضا پهلوی 4⃣3⃣
◀️یادداشت های سال 1347/ بخش اول▶️
🔸 پنجشنبه 47/1/1
امروز سلام عيد نوروز در کاخ گلستان برگزار شد. ... امروز براي اولين دفعه شهبانو در اين سلام شرکت فرمودند. خيلي باشکوه بود و تيغي بود بر چشم دشمنان و مخصوصاً آن طبقه از آخوندهاي فناتيک احمق که دکانداري مي کنند.
🔸چهارشنبه 47/1/7
از جمعه دوم فروردين تا امروز در شمال بودم. 24 ساعت با دکتر [علينقي] کني، همکار سابق (معاون نخست وزير) و دوست فعلي خودم، بسيار خوش گذشت. بعد حضور شاهنشاه در بابل بودم. آن هم خوش گذشت. در رکاب مبارک سواري ها کردم، اسب تاختيم، بسيار خوب بود. خوشبختانه گرفتاري هم در کشور نبود که فکر ما را مشغول کند.
🔸چهارشنبه 47/1/14
من اين مطالب را مي نويسم که ملت ايران بعدها بداند حفظ اين کشور در دنياي متلاطم امروز، آن هم با اين آسايش و آرامش و پيشرفت، چه بلايي بوده و چه اندازه زمامدارش ماهرانه کشتي را در اين درياي متلاطم ناخدايي کرده است. اگر محمدرضا شاه مجموعاً پنجاه سال زمامداري بکند اين کشور مسلماً از مترقي ترين کشورهاي جهان است.
🔸جمعه 47/1/16
صبح سوار اسب شدم. در اين ضمن شاهنشاه با وليعهد و فرحناز تشريف آوردند. دو ساعت هم زيادتر، در رکابشان سواري کردم، خيلي خوش گذشت.
... بعدازظهر در رکاب مبارک گردش رفتيم. پيش آمد مضحکي شد، يعني همان جايي که ما گردش مي کرديم، علياحضرت شهبانو تشريف آوردند. برخورد غيرمنتظره و ناراحت کننده بود.
... امشب به علت موقوف شدن تعطلات محرم، يعني تاسوعا، آخوندها قرقري کرده اند تا فردا که تاسوعا هست چه شود. من گمان نمي کنم مهم باشد.
🔸دوشنبه 47/1/19
سفير آمريکا را که خواسته بودم، آمد. اوامر شاهنشاه را ابلاغ کردم. گفتم: چرا راجع به اعتبار خريد اسلحه زودتر اقدام نمي کنيد؟ مطلب عجيبي ست، ما پول مي دهيم، بايد منت هم بکشيم؟ روس ها پيشنهاد فروش [اسلحه] داده اند. خيلي ناراحت شد. به علاوه بايد براي فروش پنج سال خيالمان راحت باشد، يعني از حالا مطمئن بشويم که با پنج سال چه به دست مي آوريم و هر سال چه برنامه داريم. اطمينان هايي داد، چه اندازه درست باشد، خودش هم نمي داند. چون سال آخر رياست جمهور جانسون است، بعد هم کار در دست کنگره است. گفتم: شاهنشاه ممکن است در ماه تير، بعد از مراجعت از آمريکا، به شوروي بروند. هيچ دليل ندارد اگر از شما راضي نباشند با روس ها معامله نفرمايند، از همه چيز گرفته، تانک، هواپيما، کشتي و موشک انداز و غيره.
📚 یادداشتهای امیر اسدالله علم، دفتر اول، انتشارات مازیار
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#یادداشتهای_علم
کتاب: مبانی آرمانگرایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
نویسنده: محمد فلاح سلوکلایی
ناشر: دفتر نشر معارف
نوبت چاپ: اول/1397
قیمت: 25000تومان
آنچه در این کتاب که به همت معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی سامان یافته است بررسی گردیده توجه به رویکرد آرمان گرایانه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مبانی آن است.
این کتاب در سه فصل، یک خاتمه و یک ضمیمه که هر فصلی از چند گفتار در256صفحه که در فصل اول به کلیات، مفاهیم، مباحث کلی، تعریف واژگان و اصطلاحات مبانی، آرمانگرایی، قانون اساسی، حکومت حاکمیت، ولایت فقیه، امامت، امت، و مفهوم سعادت اختصاص دارد و فصل دوم به مواردی از اصول قانون اساسی که با رویکرد آرمان گرایانه، مبانی و رویکرد قانون اساسی تدوین شده اشاره دارد و مبانی هر کدام را بیان کرده است. فصل سوم به رابطه رویکرد آرمان گرایانه با حکومت واحد جهانی امام عصر(ع) و نیز راهکارهای اجرایی شدن رویکرد آرمانگرایانه و اهداف و وظایف حکومت اسلامی پرداخته است و در خاتمه برخی آثار و نتایج فرهنگی، اقتصادی و سیاسی رویکرد آرمان گرایانه مورد بحث قرار گرفته است و بخش ضمیمه به متن عربی و فارسی منشور مدینه اختصاص یافته است.
#کتاب_شناسی
✍🏻 یادداشت حضرت آیتالله خامنهای درباره مناجات شعبانیه
بسمالله الرحمنالرحیم
🔹دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
🔹بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔹مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
🔹این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔹مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت حالات مختلف مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
🔸خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید. آمین. ۶۹/۱۰/۱
#شرح_احادیث_اخلاقی_در_بیان_مقام_معظم_رهبری
موضوع : 🔅محبوبترین کارها نزد پروردگار🔅
بسماللهالرحمنالرحیم
الحمدلله ربّ العالمین
📝متن و شرح:
من مواعظ علی بن الحسین (علیه السلام):
ما من شیءٍ أحبّ إلی اللّه بعد معرفته من عفّة بطن و فرج، و ما من شیءٍ أحبّ إلی اللّه من أن یسأل.
علت اینکه حضرت، محبوبترین امور نزد پروردگار را بعد از معرفت خدا، عفت بطن و فرج، دانسته و سایر واجبات و عبادات مثل نماز را ذکر نفرموده، این است که: عفت، جلوگیر عامل مزاحم است و همیشه، تأثیر عامل مزاحم، بیشتر از عامل مُعِدّ است، مثل این است که کسی غذاهای مفید و مقوی مصرف کند اما از آن طرف بطور منظم یک سم یا میکروبی را وارد بدن نماید بدیهی است اثری نخواهد کرد.
در مسائل معنوی، نیز اگر انسان عبادات زیادی انجام دهد اما مرتباً میکروب گناه را در کالبد روح خود وارد کند، اثر عباداتش خنثی میشود. ولی اگر آئینه قلب خود را با گناه تیره نکند فطرت الهیش او را به رشد و کمال هدایت مینماید. پس ترک گناه اهم از فعل عبادت است و لذا شیطان بیشتر انسان را به گناه وسوسه میکند تا ترک عبادت، چون وقتی گناه بر آدمی سیطره پیدا کرد عبادات او موجب تقرّب وی نخواهد شد.
پس محبوبترین کارها، ترک دو گناه است یکی گناه بطن که ارتباط پیدا میکند با دنیاطلبی، مالاندوزی و طمعها و دیگری شهوات جنسی است. (تحفالعقول ص 282)
📌نشانی اینترنتی:
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامیhttp://farsi.khamenei.ir/hadis-content?id=17168
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
✅ ویژگی کار انقلابی و غیر انقلابی
انقلابی یعنی چه؟ بعضی خیال میکنند وقتی میگوییم انقلابی، یعنی بینظم؛ نخیر، اتّفاقاً یکی از خطوط اصلی انقلابیگری، نظم است؛ منتها انقلابی، یعنی اینکه خودمان را سرگرم کارهای حاشیهای و تشریفاتی و زرقوبرقی و مانند اینها نکنیم؛ کار انقلابی یعنی برای یک مجوّز [راهها را کوتاه کنند]. عدّهای از این کارآفرینانِ بااخلاص و متدیّن، چندی پیش آمدند با ما ملاقات کردند و گفتند که برای مجوّزِ یک چیز کوچک -که حالا اسم آوردند و بنده نمیخواهم جزئیّات را بیان کنم- باید انسان از مثلاً ۲۰ یا ۲۵ جا مجوّز بگیرد؛ اینها کار غیر انقلابی است. کار انقلابی یعنی آن کسانی که ضوابط را تعیین میکنند، بیایند راهها را کوتاه کنند؛ راههای میانبُر بگذارند جلوی پای مردم، جلوی پای کارآفرین، جلوی پای کسی که میخواهد خدمت بکند؛ کارهای لازم اینها است، [مسئولین] دامن همّت به کمر بزنند و واقعاً کار کنند. ... (۱۰ /اردیبهشت/ ۱۳۹۶
بیانات در دیدار کارگران به مناسبت روز کارگر)
✅ قدر دانستن نسبت به نیروهای انقلابی
قدر نیروهای انقلابی و پُرانگیزه را هم بدانید؛ من به همهی مسئولین سفارش میکنم. نیروهای مؤمن، پُرانگیزه و انقلابی، کسانی هستند که در مشکلات، کشور را حفظ میکنند، دفاع میکنند، سینه سپر میکنند؛ قدر اینها را بدانیم. (۱۲ /مرداد/ ۱۳۹۶ بیانات در مراسم اعطای حکم تنفیذ ریاست جمهوری به حجّتالاسلام حسن روحانی)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#درسواره_اخلاق_بندگی
⭕️صفات بندگان خوب خدا: (قسمت چهارم)
رفتارهای (خصوصیات) اجتماعی:
📝 1. اهل هجرت و جهاد در راه خدایند: الَّذِینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ (سورة توبه، آیة ۲۰٫) کسانی که ایمان آوردند مهاجرت کردند و جهاد نمودند در راه خدا با مال ها و جان های خود، بزرگترین درجه را نزد خداوند دارند و اهل رستگاری اند.
📝 2. روحیه شهادت طلبی داند: وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ یُقْتَلُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتٌ بَلْ أَحْیاءٌ وَ لکِنْ لا تَشعُرُونَ (سورة بقره، آیة ۱۵۴٫) و نگوئید دربارة کسانی که در راه خدا کشته شدهاند، مردگان اند بلکه زنده اند اما شما درک نمی کنید.
📝 3. با کافران دوست نمی شوند و به آنها اعتماد نمی کنند: لا یَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکافِرِینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِینَ وَ مَنْ یَفْعَلْ ذلِکَ فَلَیْسَ مِنَ اللَّهِ فِی شَیْءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقیةً وَ یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصِیرُ (سورة آلعمران، آیة ۲۸٫) نباید مؤمنان کافران را دوست خود گیرند، و هر کس چنین کرد چیزی پیش خدا ندارد، مگر آنکه از ایشان تقیه کند، یک تقیه مصلحتی و بظاهر، برای مدتی دوستی کنید و خداوند شما را از خود میترساند، و به سوی خداوند است بازگشت.
📝 4. به خوبی ها امر و از بدی ها نهی می کنند: وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ، بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ (سورة توبه، آیة 71) مردان و زنان مؤمن همه یاور و دوستدار یکدیگراند، همدیگر را به کار نیکو امر و از کار زشت باز میدارند.
📝 5. زکات مال خود را می پردازند: وَ الَّذِینَ هُمْ لِلزَّکاةِ فاعِلُونَ ( سورة مؤمنون، آیة ۴٫) مردم با ایمان کسانی هستند که زکات و حقوق مالی خویش را میپردازند.
📝 6. ربا نمی خورند: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَأْکُلُوا الرِّبا أَضْعافاً مُضاعَفَةً وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (سورةآلعمران، آیة ۱۳۰٫) ای مؤمنان ربا را چند برابر نخورید و تقوای الهی داشته باشید، شاید رستگار شوید.
📝 7. انسان های امانت داری هستند: وَ الَّذِینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ (سورة مؤمن، آیة ۸٫) مردم با ایمان کسانی هستند که رعایتگر امانتهای مردم و عهد و پیمان های خود با دیگراناند. از این روهم به ویژگی امانت و امانت داری آراسته اند و هرگز دست و دل و دیده به خیانت باز نمیکنند و هم در زندگی خویش از عهد شکنی به دوراند و به پیمانهای خود وفا می کنند.
با توجه به مطالب مذکور روشن میشود، مؤمن و بنده خدا کسی است که اعتقاد قلبی به دستورات خداوند داشته باشد و به آنها عمل کند. در این صورت است که محبوب خداوند تعالی می گردد و زندگی نیکو و سعادت مندی خواهد داشت.
📚مولف: سید مصطفی علم خواه، مدیر گروه اخلاق اداره مشاوره نهاد رهبری.
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی