💠 نعمت مضاعف
🔹 اقل کاری که میبایست در مقابل نعمتها انجام داد شکر است که کلمه «لعلکم تشکرون» در قرآن مکرر ذکر شده اما شرط اول شکر کردن این است که آدم نعمت را درست درک کند و ارزیابی کند؛ تا نداند این چه نعمتی است و چقدر میارزد نمیتواند شکر متناسب با آن را انجام دهد. یکی از نعمتهای مضاعف الهی این است که خدا شرایطی فراهم میکند تا مردم نعمتهایش را بشناسند.
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۲
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
💠 امتحان الهی
🔹خود این وضعیت وسیلهای است برای آزمایش کسانی که میخواهند از این فرصت برای اغراض شخصی، گروهی یا سیاسی سوء استفاده کنند.
گاهی بعضی گناهانی که خواص مرتکب میشوند از هزاران گناه کبیرهای که عوام مرتکب میشوند بدتر است. برای آنکه کسی که دزدی میکند یا مرتکب کار خلاف عفتی میشود صریحاً میگوید #هوای_نفس است.
اما گاه کسی میخواهد از فرصتی استفاده کند و کاری کند که ظاهرش عبادت است و باطنش هوای نفس و مریدبازی است و نتیجه بالفعل آن ایجاد اختلاف میان مردم است.
🔹 اینکه گفته شود خود این محرومیتی است که افراد نتوانند به حرم مشرف شوند، آیا اینکه فرد بیمار شود و در خانه بیافتد و نه تنها نتواند حرم برود، بلکه نتواند نمازش را هم ایستاده بخواند، محرومیت نیست؟ حال اگر کار ما موجب شود دهها نفر به این وضع مبتلا شوند چه؟
بالاخره خود این یک امتحان الهی بزرگی است برای متخصصین که باید هم خطرها و ضررها را بسنجند و هم تکلیف و فتوای فقهی را با پرهیز از هواهای نفسانی بفهمند و از زنده باد و مرده بادها هم نترسند.
۱۳۹۸/۱۲/۲۸
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۳
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
💠 محرومیت از اماکن مقدس
🔹 در اینکه محرومیت از این اماکن مقدسه برای ما خسران است تردیدی نیست. اما در این عالم خیلی از نفع و ضررها با هم تزاحم پیدا میکنند و باید اهم آنها را تشخیص داد و اهم را نمیتوان با احساسات و عواطف تشخیص داد.
تشخیص اهم در هر چیزی وابسته به نظر متخصص آن امر است. وقتی متخصص مسایل پزشکی میگوید ممکن است در یک خانواده یک نفر بقیه را مبتلا کند و همه بمیرند، کسانی که باورشان نیست و نمونهاش را ندیدهاند انکار میکنند. اما با آن نگاه و تجربه، معلوم میشود یک تکلیف واجب با یک امر مستحب تزاحم دارد.
۱۳۹۸/۱۲/۲۸
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۴
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 درس از مشکلات
🔹به نظرم اولین درسی که ما باید از این جریان بگیریم و استفادهای که از این تدبیر الهی بکنیم این است که یک شوکی به ما وارد شود؛ بجنبیم [و ببینیم] آیا ما به وظیفهمان عمل میکنیم؟ آیا درست فهمیدیم؟ قرآن در اینباره چه میگوید؟ ما چه وظیفهای داریم؟ خود قرآن چه وظیفهای برای ما میگوید؟ آیا میگوید رها کنید و بروید یا میگوید به وظایفتان عمل کنید؟
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۵
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 جوابی نداریم
🔹یک عده روی صفای باطنشان و علاقهشان میگویند جانم فدای امام حسین؛ کشته هم بشویم افتخار دارد. اما اگر یک روزی گفتند این حرکت شما در اینجا باعث شد که این شخص در آنجا به این صورت شرکت کند و بمیرد و خانوادهاش فردا فقیر بشوند و چه بسا به رفتارهای غیراخلاقی مبتلا بشوند؛ کدام اولی بود؟ جوابی نداریم.
۱۳۹۹/۰۶/۰۱
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۶
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰اینها کار آسانی نیست!
واقعاً مردم خیلی زحمت کشیدند این چند وقت؛ مردمی که شب عاشورا، بلکه چند روز مانده به محرم از شب تا سحر میآمدند و سینه میزدند و گریه میکردند؛ بچهها، جوانها، نوجوانها؛ اینها حالا وقتشان صرف این میشود که مساجد و اینها را خط کشی کنند و صندلی تهیه کنند و ... اینها کار آسانی است؟ خرج ندارد اینها؟ وقت نباید صرف بشود؟ آن هم برای کسی که میداند این یعنی محدود کردن عزاداریها؛ مجلسی که ده هزار نفر بود، حالا صد نفر، دویست نفر میشود.
۱۳۹۹/۰۶/۰۱
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۷
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 استقامت در راه حق
🔻حضرت آیتالله امام خامنهای: یک قلم از تعلیمات پیامبر مسئلهی استقامت و ایستادگی است. در سورهی «هود» خدای متعال به پیغمبر میفرماید: «فاستقم کما امرت و من تاب معک و لا تطغوا»: همچنانی که به تو دستور دادیم، در این راه ایستادگی کن، استقامت کن و صبر نشان بده. ۱۳۸۵/۱/۶
💻 @Khamenei_ir
◀️ #اسوه_حسنه
@MobarezRavandi
🌐 انواع برخورد افراد با پدیدههای عالم
🔹اجمالاً با این پدیدههایی که در این عالم اتفاق میافتد چند نوع برخورد میشود:
🔸 یک برخورد عمومی که شاید بشود گفت اکثریت انسانهای روی زمین همین برخورد را دارند اینکه حوادث این عالم را جزو طبیعت این عالم میدانند. دنیا همین است؛ هیچ چارهای هم نیست؛ باید با همینها ساخت.
و گاهی افراد به حدی میرسند که دست به خودکشی میزنند؛ نمیتوانند تحمل کنند؛ راهی هم برای نجات ندارند. حتی فکر این هم نمیکنند که آیا یک دستی در کار هست یا نه. متأسفاته در میان طرفداران ادیان و حتی طرفداران اسلام و حتی کسانی که آشنا با قرآن هم هستند، عملا یک چنین حالتی هست.
🔸بعضی دیگر معتقد به خدا و دین هستند، ولی یک نوع تقسیم کاری را قائل هستند؛ خدا یک کارهایی را خودش میکند، همان اصل خلقت و سنتهایی که در خلقت دارد، اما بعد خدا کارها را واگذار کرده به خود اسباب و مخلوقات؛ دیگر کار آنهاست.
[از نظر اینها] همه چیز که کار خدا نیست، مثل سلامتی. رعایت بهداشت بکن تا مریض نشوی؛ چه کار به خدا دارد؛ مریض شدی برو دکتر، دوا بخور خوب میشوی. اگر هم یک وقتی بگوییم دعا و توسل، یک مقدار جنبه تشریفاتی دارد.
🔰 نگرش صحیح در مواجهه با پدیدههای عالم
🔸یک گرایش سومی است برای افراد ویژهای، آنهایی که واقعاً قرآن را میفهمند، باورشان هست و بنا دارند عمل کنند.
🔹اینکه [خدا در قرآن میفرماید] کار اصلی کار ماست؛ شما هم اگر کاری میکنید به اذن ماست؛ در حدی است که ما اجازه دادیم و قدرتش را به شما دادیم؛ این هم در یک محدودهای، این هم بخاطر یک هدف خاصی است و همه روی حساب است؛ نفسی که میکشید، حرکتی که میکنید، چیزی که میفهمید، چیزی که انکار میکنید، از چیزی خوشتان میآید یا بدتان میآید، یک دستی فوق همه اینها مؤثر است.
از صفحه اول قرآن تا آخرش شاید نباشد صفحهای الا اینکه روی این مسئله به صورتهای مختلف و به تناسب با مطالب مختلف [تاکید شده باشد].
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۸
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 سختیها از نگاه قرآن
🔹 «و ما ارسلنا فی قریۀ من نبی الا اخذنا اهلها بالباساء و الضراء لعلهم یضرعون» هر پیغمبری را ما فرستادیم همراه او بلاهایی نازل کردیم تا مردم حالت تضرع پیدا کنند, رو به خدا بیاورند تا زمینه بهتر فراهم شود برای پذیرش حرف پیغمبر؛ اما آدمیزادها چه کار کردند؟ «قالوا قد مس آبائنا الضراء و السراء» [به پدران ما هم به طور طبیعی رنجها و خوشیها رسید و ربطی به رویارویی ما با پیامبران و خشم خدا نداشت].
🔸او میگوید «بلوناهم بالحسنات و السیئات لعلهم یرجعون» «و لنذیقنهم من العذاب الادنی دون العذاب الاکبر لعلهم یرجعون» ما میگوییم اصلاً اینها ربطی به خدا ندارد؛ آدم سرما میخورد، مریض میشود، مثلاً تب میکند، چند روز پرهیز میکند، دوا میخورد خوب میشود؛ به خدا چه [ارتباطی دارد]؟ یک وقت هم ویروسی پیدا میشود, بالاخره عالم از این چیزها دارد، چند میلیون انسان در ظرف مدت کوتاهی میمیرند, عالم همین است.
🔹 او میگوید «اخذناهم بالباساء و الضراء لعلهم یضرعون» «فلولا اذ جائهم باسنا تضرعوا» ما این کار را کردیم، هدفمند هم بود، همینطور دلخواهی نبود که یک روز یک ویروسی خلق کنیم، هدفمند بود «لعلهم یرجعون» «لعلهم یضرعون» اما حالا آنها که اصلاً خدا را قبول نداشتند، دین نداشتند، از آنها توقعی نبود؛ شمایی که معتقدید و این قرآن را میبوسید، شما چرا؟! «فلولا اذ جائهم باسنا تضرعوا ولکن قست قلوبهم» انگار نه انگار که اصلاً خدا کارهای هست و چنین آیهای هست و ما تکلیفی داریم!
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۹
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
💠 معنای تضرع
🔹تضرع [یعنی] از دل. فریاد بزنند: «خدایا؛ به فریادمان برس.» این با عزاداری هم فرق میکند. عزاداری هم که آدم مینشیند برای امام حسین علیهالسلام گریه میکند، «تضرع» نیست.
🔸ممکن است کسانی بگویند: «ما داریم به فقرا خدمت میکنیم. چنین و چنان میکنیم، کمکهایی [میکنیم].» خب اگر گفته بود: «فلو لا إذ جاءهم بأسنا، تَضَرَّعوا، یا کمکهای مؤمنانه انجام میدادند!»، اینجا تخییر بود: یا این [تضرع] یا آن [کمکهای مؤمنانه]. اما اینطور نگفته. بعدش هم گفته که علت آن [تضرع نکردن] چیست: «و لکن قَسَت قُلوبُهم».
۱۳۹۹/۰۷/۱۱
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۱۰
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تشخیص اهم در هر چیزی وابسته به نظر متخصص آن امر است
🗄 #پرونده_ویژه 🦠 #ویروس_هدفمند
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 شما که قرآن را میبوسید، شما چرا؟!
🗄 #پرونده_ویژه 🦠 #ویروس_هدفمند
☑️ @MesbahYazdi_ir
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ ... تا مردم حالت تضرع پیدا کنند
🗄 #پرونده_ویژه 🦠 #ویروس_هدفمند
☑️ @MesbahYazdi_ir
@MobarezRavandi
💠 رفع بلا به دست خدای متعال
🔹 وقتی شما وظیفهتان را عمل کردید، آیا تمام میشود؟ یعنی این کاری را که خدا کرد، آثارش از بین میرود؟ نه؛ ما نجاتتان میدهیم و در مقابل عمل خیری که انجام دادید ما به شما برکت میدهیم، بلا را از شما رفع میکنیم. هم آن بلایش برای این بود که در شما یک شوکی ایجاد شود، هم وسیله آزمایشی بود برای اینکه [معلوم شود] آیا صبر میکنید یا جزع و فزع میکنید، آیا این را کار خدا میدانید یا کار طبیعت میدانید، آیا برای خدا نقشی قائل هستید یا نیستید؟
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۱۱
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
💠 مبنای فقهی مواضع امام جامعه
🔸[با اشاره به اینکه در تزاحم رعایت مسائل بهداشتی و برگزاری مراسم مذهبی] چرا مقام معظم رهبری این روش را انتخاب کردند؟
🔹 اولاً: تشخیص وظیفه شرعی است که کاری که موجب این شود که عده زیادی از مومنین، از اولیاء خدا، از خوبان، از بیگناهان، به واسطه یک عمل مستحبی این ضررها را متحمل بشوند و جامعه از وجود اینها محروم بشود، فتوای فقهی ایشان این است که جایز نیست.
[اگر] ما احتمال بدهیم در یک راهی برویم باعث این بشود که چند مسلمان مومن متعهد بیگناه کشته بشوند و بمیرند, در چه صورتی جایز است؟ وقتی که اگر این کار را نکنیم اسلام از بین برود نه اینکه یک بهانهای دست یک عدهای ضداسلام بیفتند که باز اسلام را از آن راه بکوبند.
🔹 ثانیاً: کسانی منتظرند تا مقام معظم رهبری بگویند باید عزاداریها [انجام بشود] و لو بلغ ما بلغ، آنها هم همینها را علَم کنند که ببینید آخوندها چه میگویند، جان مردم را به خطر میاندازند! اگر [مقام معظم رهبری] این کار را نمیکردند، مخالفین اسلام و انقلاب و روحانیت بیشتر میشدند. آنوقت ما بیاییم و بگوییم که هرکاری میخواهید بکنید؛ این مسئله امام حسین جداست؟ فرضاً اگر فتوای من هم این بود, حق نداشتم این کار را بکنم، به خاطر این که اصل اسلام را زیر سوال میبرند. این معنایش این بود که ما فاتحه انقلاب و امام و روحانیت را بخوانیم.
🔰 فداکاری مقام معظم رهبری
🔸[با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری درباره محوربودن تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا]، به نظر بنده، یکی از بزرگترین فداکاریهای مقام معظم رهبری این سخنرانی ایشان بود.
🔹ایشان بهتر از همه نبض حرف مردم دستشان است؛ میدانند که اینکار چه دشمنانی برایشان میتراشد, ولی حتی به این صراحت گفتند: ملاک چیزی است که آنها میگویند؛ بروید بپرسید. خیلی تعبیر عجیبی است. نگفتند من نظرم این است؛ آنهایی که نظر من را میخواهند اینجور کنند. نه؛ [فرمودند:] من وظیفهام میدانم که جلوی این کار را بگیرم جلوی این آزادی را.
بیایید یک کاری بکنید که مصالح طرفین هر دو در حد امکان تأمین بشود. این یکی از بزرگترین فداکاریهای آقا بود و آگاهانه بود. میدانند که چه ضررهایی هم برای خودشان دارد, ولی برای انجام وظیفه این کار را کردند, و روزی مردم خواهند فهمید که چه تدبیر حکیمانهای بود.
۱۳۹۹/۰۶/۰١
🗄 #پرونده_ویژه 🦠مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۱۲
☑️ @mesbahyazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 عرصه فعالیت دین تمام مسائل فردی و اجتماعی بشر است
💠 امام خامنهای (مدظلهالعالی): از سوی قدرتهای سیاسی مادّی اصراری وجود دارد بر اینکه اسلام را در عمل فردی و عقیدهی قلبی منحصر کنند. آنچه اسلام مطرح میکند، این است که عرصهی فعّالیّت این دین، تمام گسترهی زندگی بشر است؛ از اعماق قلب او تا مسائل اجتماعی و سیاسی، باید تلاش کنیم نظر اسلام را دربارهی خودش تبیین و ترویج کنیم. ۱۴۰۰/۸/۲
#️⃣ #اسلام_دین_کامل
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 باید شبیه NSA در ایران ایجاد شود
🔰 ببینید | مستند کلیپ NSA
🔸 وقتی اینترنت، پدیدهای نظامیست چرا ما اون رو کوچک کردیم و زیرنظر مخابرات قرار دادیم؟! این خیانت است، که اینترنت دستِ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد.
@jdale_ahsan
☑️ سخنرانی #استاد_حسن_عباسی در دانشگاه امیرکبیر
🗓 مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۰
🔺 برای اینکه ببینید چگونه مردم جهان کنترل میشوند، سریالهای «Person Of Interest» و «Intelligence» و همچنین چگونه مردم، توسط سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی جهان کنترل و جهت پیشبرد منافع صهیونیستی، به کار گرفته میشوند، سریالهای «24» و «Homeland» رو تماشا و مطالعه نمائید.
#️⃣ #شبکه_ملی_سایبر #فضای_سایبر
@MobarezRavandi
🔰 تا وقتی ماهیت دقیق سایبرنتیک را نشناسیم، مشکلی حل نخواهد شد!
💬 مسئله دقیقاً این است که حمله «سایبری» یعنی چه؟
تا زمانی که «سایبر» را یک مقولهی تکنیکی میبینیم و علاقه نداریم ماهیت دقیق آن را بشناسیم، مشکلی حل نخواهد شد.
✍️ #توییت دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 علوم سایبرنتیک، مجموعهی علوم حکومتداری از طریق کنترل و اشراف بر اطلاعات جاری در جامعه است. این مضمون، نه تنها از بستر محتوایی علوم سایبرنتیک بهدست میآید، بلکه حتی از حیث معنای لغوی واژهی «Cybernetic» نیز مستفاد میشود. در نگاه علوم سایبرنتیک، برای کنترل و مدیریت بر هر پدیده، اولاً آن پدیده بهعنوان یک سیستم یکپارچه که با محیط تعامل دارد در نظر گرفته شده و ثانیاً بهمنظور یافتن بخشی از آن که تولیدکننده یا واردکننده اطلاعات کاربردی برای مصرف تمام آن سیستم است، مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد.
✍️ مهندس محمدعلی شکوهیانراد، بخشی از مقالهی «معرفی #علوم_سایبرنتیک»
#️⃣ #شبکه_ملی_سایبر #فضای_سایبر
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نماهنگ | یکی از بزرگترین فداکاریهای امام خامنهای (مدظلهالعالی)
🗄 #پرونده_ویژه 🦠 #ویروس_هدفمند
☑️ @MesbahYazdi_ir
@MobarezRavandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نماهنگ | مبنای مواضع امام خامنهای (مدظلهالعالی)
🗄 #پرونده_ویژه 🦠 #ویروس_هدفمند
☑️ @MesbahYazdi_ir
@MobarezRavandi
🔰 الگوی مواجهه با پدیدههای تمدنی، از جمله کرونا - ۱
💬 بیانات #استاد_میرباقری در دیدار تعدادی از فعالان #طب_سنتی:
🔹 بحمدالله خداوند در این مرحله از انقلاب اسلامی، نیروهایی که برای گذار از این مرحله نیاز داریم را تربیت کرده است. حضرت آقا همیشه دنبال تربیت این نیروها بودند و بهدنبال به نتیجه رسیدنش بودند؛ یادم هست فعالانی در سال ۱۳۹۲ خدمت حضرت آقا رسیدند و ایشان به این مضمون فرمودند که من منتظر شماها بودم. یعنی ایشان سرمایهگذاریهایی انجام دادهاند و منتظر به نتیجهرسیدنش بودند. جمعهای فعال آتشبهاختیار، محصول همان برنامهریزی است و امیدواریم کار انقلاب با اینها جلو برود.
🔹 این مرحله از انقلاب، مرحله تحقق #انقلاب_فرهنگی است. باید فرهنگ جامعه خودمان و زندگی بشر را از سطوح بنیادین تا سطوح روبنایی تغییر دهیم و این کار، نیاز به آدمهای اهل این میدان دارد که بتوانند انقلاب فرهنگی را، از جمله در حوزه بهداشت و سلامت دنبال کنند. ما با یک امر بزرگ مواجه هستیم که باید با آن خوب برخورد کنیم و ظرفیت انقلاب اسلامی را برای ایجاد تغییرات بزرگ پیش ببریم. ما باید بدانیم در مواجهه با فرهنگ مدرن، بهخصوص در مواجهه با فرهنگ تخصصی مدرن چه باید کرد.
🔹 مأموریت کنونی حوزه، مأموریت رهبری حوادثی است که تاثیرگذار بر فرایندهای جهانی هستند. الآن ظرفیت حوزه ظرفیت پاسخگویی به #مسائل_مستحدثه است؛ یعنی حادثهای سیاسی یا حادثهای در حوزه سلامت و حوادث دیگر ایجاد میکنند و بعد میخواهیم نحوه مواجهه خودمان را با این حادثه بیان کنیم. همین مواجهه ما با حوادثِ ایجادشده هم بر اساس فقه فعال نیست. یعنی نهتنها فقه رهبری حوادث نداریم، بلکه در مواجهه با حوادثِ ایجادشده هم مواجهۀ فعالی نداریم.
امام(ره) فرمودند که حوزه باید نبض زمان را در اختیار داشته باشد. در #منشور_روحانیت میفرمایند: استراتژی حاکم بر جهان را مستکبرین تعیین میکنند، ولی انقلاب اسلامی باید تعیین کند و حوزه باید در این مقیاس حضور پیدا کند.
پس جایگاه ما باید تغییر کند و برخوردمان باید برخورد ایجاد حادثه بشود و حوادث اثرگذار بر پیشرفتهای جهانی و فرایندهای جهانی ایجاد کنیم [و لااقل مواجهه ما با پیشامدها، مواجهه انفعالی نباشد.]
🔹 موقف ما باید موقف ایجاد و رهبری حوادث باشد (#حادثهسازی). اما در یک قدم قبلتر، در مواجهه با حوادث و مسائلی که دیگران ایجاد کردهاند، باید توجه داشته باشیم که این حوادث و مسائل را از سه زاویه میتوان بحث کرد:
۱. از زاویه تبیین حکمِ موضوع. یعنی آن را موضوعی ببینید که میخواهید حکمش را بیان کنید.
۲. آن مسئله را در یک ساختار کلان ببینید و نسبتهایش را ببینید و حکم بدهید.
۳. برای بهینه آن موضوع حکم بدهید.
🔹 ما معمولاً از زاویه تبیین حکمِ موضوعات با مسئلهها و حوادث مواجه میشویم؛ از جمله در حوزه سلامت. فرض کنید در یک پدیدهای در حوزه سلامت، ما آن را بهعنوان یک موضوع در نظر میگیریم و با آن مواجه میشویم و سعی میکنیم حکمش را استنباط کنیم؛ اما نسبتش را با بقیه موضوعات نمیبینیم و همچنین بهینه آن موضوع را نمیبینیم [و فارغ از اینها حکم میدهیم.]
اینهم خلأ دوم در حوزه است؛ یعنی غیر از اینکه رهبری حوادث نداریم، در مواجهه با موضوعات هم مواجهه موضوعی میکنیم [و تناسبات موضوع و بهینه موضوع را در نظر نمیگیریم].
استاد ما _ خدا رحمتش کند _ میفرمود که برای این مداد، سه لایه حکم میتوانید بدهید؛ یکی اینکه این مداد را ابزار ارتباط و ابزار کتابت در نظر بگیرید و حکمش را بیان کنید؛ بگویید آیا کتابت با این مداد جایز است؟ آیا میتوانیم با آن با نقاشی بکشیم؟ و... و حکم تولیدش و فروشش و خریدش چیست؟ این میشود احکام این موضوع.
اما لایه دوم این است که بگویید نسبت این مداد با سایر ابزارهای ارتباطی چیست و چه سهمی را باید به این مداد در بین ابزارهای ارتباطاتی بدهیم؛ یعنی نظام نسبتها و نظام اولویتها را باید مشخص کنیم وسپس حکمش را بیان کنییم. این حکم هم حکم همین موضوع است. صدور چنین احکامی، الآن در دست نظام کارشناسی است نه در دست نظام فقاهت. ما حکمی در این زمینه نداریم و نظام کارشناسی با یک نگاه سیستمی دراینباره نظر میدهد. لایه سوم حکم این است که بهینه این موضوع چگونه باید واقع شود. آیا همیشه باید با خودکار بنویسیم؟ یکموقعی با چکش روی سنگ مینوشتند، کمکم کاغذ آمد و بعد صنعت چاپ شکل گرفت و حالا میگویند این قلم باید به قلم نوری و... تبدیل بشود. آیا در این بهینهها حکم داریم یا خیر؟ ما دنبال حکم بهینه موضوعات نیستیم.
این الگو، در همه موضوعات، از جمله در موضوعات سلامت هم وارد میشود.
▪️ادامه دارد...
☑️ @mirbaqeri_ir
@MobarezRavandi