🌟 قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب دوازهم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه.ق🌟
✨برابر با ۱۴۰۰/۲/۴✨
💢جلسه نوزدهم شرح رساله لقاءالله💢 قسمت ششم⬇️⬇️
(از دقیقه ۴۶)
❇️ وقتی دیدند نمی توانند قرآن را تحریف کنند، آمدند ویراستاری کردند در این ویراستاری ها یک جوری آیات را جهت میدهند. مثلاً در اینجا فلان آیه را وقف کن آنجا را وصل کن .... علامت گذاری کردند.
✅ (در حروف سجاوندی ) مثلاً "میم تفید لزوم الوقف" فایده حرف میم روی آیات این است که وقف لازم است اگر جایی روی کلمه ای "میم" نوشته شده یعنی باید، توقف کنی . "لا تفید نهی عن الوقف" اگر حرف "لا" روی آیه نوشته شده نباید توقف کنی. "قلی" هم معنای وقف و توقف را میرساند.
🔴 از طرفی قرآن آیات محکم دارد و آیات متشابه. آیاتی که معنی این آیه مشتبه است و هر جور میشود معنا کرد. اما آیهی محکم ، یعنی معنایش واضح است روشن و محکم است.
🔶 شاید اکثر آیات قرآن کریم در مسائل اصول عقائد در توحید و معارف حالت تشابهی دارد یعنی امر مشتبه می شود که کدوم طرف را بگیریم.
🔶 "اَطیعوُا الله وَ اَطیعوا الرّسول وَ اُولیِ الاَمرِ مِنکُم" (نساء - ۵۹) به اولی الامر که رسیدیم مشتبه میشود که اولی الامر چه کسانی هستند؟
و یا آیهی " اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُم الرِّجسَ اَهلَ البَیت" (احزاب - ۳۳) منظور از اهل بیت چه کسانی اند. این آیه هم جزء متشابهات است.
🔶 میگویند اهل بیت زنان پیغمبر را هم شامل است. بعد روایتی درست میکنند که بله ابوبکر و عمر هم در آن وارد است.
🌺 حال این که فقط علی و فاطمه و حسن و حسین با پیغمبر اکرم خمسه طیبه هستند
✅ اگر یک آیه ای متشابه است و نمیدانید معنای آن کدام است، میگوییم ای آیه را باید ببریم به سمت آیه ای که معنایش محکم است.
✅ چطور در مسائل منطقی میگوییم تصور و تصدیق بدیهی و روشن داریم و آن را مقدمه برای کشف تصورات و تصدیقاتِ مجهول قرار میدهیم؟
✳️ کانَّهُ محکمات قرآن شبیه تصور و تصدیقات روشن و بدیهی است که معنایش آشکار است بعد باید آیاتی را که مقداری مُشتَبه هستند ببریم بسمت محکمات تا روشن بشود.
❇️ حال این کارِ ، "روشن کردن متشابهات از طریق محکمات" ، را چه کسی باید انجام بدهد؟ این کار نیاز به تاویل دارد. چه کسی علمِ به تاویل دارد؟
💢 آیه می گوید "وَ ما یَعلمُ تاویلَه اِلّا الله وَ الرّاسِخوُنَ في العِلم" (آل عمران - ۷)
🔴 این تاویل را چه کسی میداند؟ اگر بگویید "و ما یعلم تاویله الا الله" فقط خدا میداند. غیر از خدا چه کسی؟ پیغمبر؟ ایشان که مرحوم شدند و به او دسترسی نداریم.
🔶 ادامه آیه دارد که " والراسّخون في العلم "
اینجا تحریف را از طریق حروف وقف انجام دادند. دیدند نمیتوانند این "راسخون فی العلم" را بردارند. آمدند ویراستاری کردند.
🔶 یعنی در آیه بین جمله اول؛ "وما یعلم تاویله الا الله" و جمله دوم آیه "والراسخون فی العلم" حرف "قلی" گذاشتند یعنی بعد از قسمت اول آیه توقف کن و در اینصورت معنی آیه این میشود که : تاویل را جز خدا نمیداند.
❇️ ولی اگر "قلی" را برداریم و بگوییم به عکس قضیه ، اینجا اصلاً جای توقف نیست ادامه آیه را هم بخوان. یعنی تاویل قرآن را جز خدا و راسخون در علم نمیدانند.
🌺 حدیث امام صادق و اهل بیت میگویند "نَحنُ الرّاسِخونَ فِي العِلم" راسخون در علم ما هستیم. و متشابهات قرآن را اهل بیت باید با محکمات تفسیر کنند.
✳️ گفتند اینجا یک "قلی" میگذاریم و میگوییم وقت قرائت ، اینجا بایستید. یعنی غیر از خدا و پیغمبر که مرحوم شد، کسی تاویل قرآن را نمیداند. و این که شیعه ها میگویند اهل بیت راسخون فی العلم هستند؛ نخیر راسخون در علم هم تاویل قرآن نمیدانند. با یک کلمه، یک حرف به تحریف معنای قرآن رفتند.
🔴 علمای ما چقدر زحمت کشیدند؛ در زندان ، در تبعید ، تنها ... و بالاخره الحمدالله این همه جوامع روایی را نوشتند مثل کلینی ها، شیخ طوسی ها، شیخ صدوق ها، شیخ مفید ها، علامه مجلسی محدث کبیر و دیگران .... جان به لب آوردند تا این معارف برای ما حفظ کردند.
#رمضان_1400
#جلسه_نوزدهم_شب_4_2_1400
#شرح_رساله_لقاءالله
@modafeanzuhur
11-400-2-6 legha alla j 22maghame hazrate khadijh=.mp3
13.9M
🌸 جلسه ۲۲ شرح « رساله لقاء الله »
🔸 دو شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰
✅روز ِ سیزدهم ماه مبارک رمضان
🌺 استاد صمدی آملی
@modafeanzuhur
روضه خانگی - امام حسن(ع) - 396.mp3
14.26M
🎙محتاج دستهای کریمانهات کَرم...
🔻روضه #امام_حسن(ع)
⏱ #بیش_از_ده_دقیقه | 13:38
👤حجت الاسلام سید بهاءالدین #ضیائی